» »

Irak ll. Mogoče se bo pa komu posvetilo :)

Irak ll. Mogoče se bo pa komu posvetilo :)

TESKAn ::


mmm mal mi že uhaja, ampak če se prov spomnem se NE gre za pridobivanje iz peseka. Mislm, da stari omenja kar en vornk bajer nafte.


Ja, on omenja orenk bajer nafte. Jaz pa pravim, koga briga, če obstaja bajer nafte, velik pol ZDA in ga skrivajo, če imamo v Kanadi več nafte, kot je imajo na bližnjem vzhodu.

Here we go again... V WTC7 ni udarilo nobeno letalo. Saj veš da se je tistega dne zrušila še tretja stolpnica?


In? V dvojčka sta se zaleteli dve letali. O teh dveh se je pa govorilo, ne?


To je očitno,
ker drugače nebi prazne slame mlatil.


Slamo mlatijo teoretiki zarote, ko zahtevajo od nas dokaze, ki ovržejo njihove teorije, za katere ne dajo enega kredibilnega dokaza.


Pride v forum na topic pol pa pravi da nima časa za te stvari razpravljat,
kot da sem ga jaz poklical in prosil za njegov komentar.


Ne, nimam časa poslušat enega starčka, ki hoče prodat svojo knjigo in ima glede teorij zarote točno nič kredibilnosti.
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.

PacificBlue ::

@Teskan
Ne, nimam časa poslušat enega starčka, ki hoče prodat svojo knjigo in ima glede teorij zarote točno nič kredibilnosti.

Vidiš, klobasaš velike neumnosti..če bi si pogledal cel film,bi vedel, da temu ni tako..

PacificBlue ::

In? V dvojčka sta se zaleteli dve letali. O teh dveh se je pa govorilo, ne?

Ja ampak očitno ne veš, da se je zrušila tudi tretja stolpnica..ne veš ane?

imagodei ::

@PacificBlue,

problem tvojih "argumentov" je ta, da navajaš zelo malo nekih uradnih in kredibilnih virov. Zelo veliko se pa sklicuješ na kvazivire.

Če torej jaz na svoji spletni strani objavim pogovor s slovenskim Velikim mojstrom 33-te stopnje, v katerih mi bo razkril načrt Iluminatov za Slovenijo, bi ti to takoj sprejel za dejstvo? Kdo ti garantira, da se jaz intervjuja nisem gladko izmislil?

Oprosti, ampak videti je, da ti ločiš "zrnje od plevela" tako, da konvencionalne razlage označiš za plevel, teorije zarote pa za zrnje oz. za dejstva. Težko je imeti razsoden pogovor z nekom, ki na zahtevo "Dokaži, pokaži!" poda link na intervju z Velikim mojstrom John Q Publicom, v katerem ta zatrjuje, da sta Afganistanska in Izraelska loža itak o vsem domenjeni.

Razumeš, da to ni noben dokaz? Zmoreš razumeti, da boš moral podati za svoje trditve neke konkretne argumente iz domene splošno sprejetega oz. preverljivega? Če zgolj prilepiš citat, v katerem neki Budallah Debeelneek z vso svojo avtoriteto razlaga, kako mu na vrtu vsako noč plešejo trije rdečeliči palčki, ta link žal ne more imeti vrednosti kredibilnega dokaza. Če si svoj čas (praviš 10 let ali nekaj podobnega) vložil v "študiranje" takšnih virov in argumentov, potem ti moram žal povedati, da si ves ta čas gladko vrgel stran.

Po drugi strani pa - če imaš kaj oprijemljivega, kar ne bazira na tvoji veri ali osebnih preferencah glede zgoraj omenjene delitve na plevel in zrnje, bo pa to najbrž z zanimanjem sprejeto med Slo-techovci.

Še disclaimer: Nikakor ne mislim, da je vse, o čemer pripoveduješ, izmišljotina. Ampak če mene (ali koga drugega) želiš prepričat, boš pač moral poseči po argumentih. Babje čenče mene ne bodo prepričale, pa če je posamezna trditev zapisana na desettisoč spletnih straneh. Ponavljanje neresnic/dvomljivih trditev le-teh ne naredi nič bolj resničnih.
- Hoc est qui sumus -

PacificBlue ::

@imagodei

Tvoje trditve z lahkoto ovržem..pokaži mi na en uraden in "kredibilen vir", ki bi potrdil moje navedbe..ga ni!!Pa tudi če prilepim video posnetek, kjer neka verificirana oseba(recimo glasilec) pravi, da so bile eksplozije v WTC..pol ljudi ,ga itak ne bo pogledalo, nekateri ga bodo ampak bojo vzroke iskali v čist enih drugih stvareh, ostali pa itak vemo za kaj se gre..
In glede dokazov..a mi potem garantiraš, da tisto kar je objavila 911 komisija popolnoma resnično in logično, kljub temu, da ji očitajo velike pomanjkljivosti?

Bytheway, 33 stopnja ni najvišja stopnja v prostozidarstvu..stopnje grejo vse do 43+..in kaj loči prostozidarje od Illuminatov? Pač, da illuminati so višje od 33 stopnje..in torej imajo večje znanje od tistih na nižji stopnji..večje znanje pomeni, da grant načrt jim je bolj podrobno prikazan..

In Imagodei sam sebe ujameš v protislovje..ti pokažem:


Če si svoj čas (praviš 10 let ali nekaj podobnega) vložil v "študiranje" takšnih virov in argumentov, potem ti moram žal povedati, da si ves ta čas gladko vrgel stran.

Nikakor ne mislim, da je vse, o čemer pripoveduješ, izmišljotina.

dzinks63 ::

:)) >kjer neka verificirana oseba(recimo glasilec) pravi, da so bile eksplozije v WTC..

Sem že enkrat napisal, pa bom še enkrat, explozije so sigurno bile, saj če jih nebi bilo, potem bi bilo čudno. Voda se pri zelo visoki temperaturi razkroji, na vodik in kisik, kateri nato eksplodira. V železarnah, ko pozimi zalagajo peči, je med starim železom led, sneg in se to dogaja nostop, za delavce je to popolnoma normalen pojav, v peči vsekava kot za stavo. In če so malo žleht, dodajo še namerno malo več ledu zraven, da res orenk vseka.

PacificBlue ::

@dzinks63

dobro vem kaj misliš, ampak to ne more biti razlog, da izkušen gasilec tega ne bi vedel..In WTC ni železarna..

Edit:typo

Zgodovina sprememb…

imagodei ::

@PacificBlue:

Nisem govoril specifično o WTC, pač pa na splošno. No, pa vseeno: Gasilec... - govoril sem bolj o fizičnih dokazih, kot o pričah. "Priče" imajo lahko svoje interese, bi rade zaslužile, imajo močno izkrivljen spomin na stresne trenutke... Glede fizičnih dokazov v WTC ima pa uradna znanost za 90%+ ugovorov, ki jih podajate dvomljivci, znanstveno utemeljene razlage. Včasih celo tako preproste, kot primerjava polomljenih jeklenih stebrov s svedrom za vrtalni stroj. ;)

O prostozidarstvu in Iluminatih ne vem preveč veliko. Do tega trenutka niti nisem vedel, da se jih sploh lahko meša med sabo 8-O oz. da so Iluminati dejansko tudi prostozidarji. Sem očitno še bolj brihten, kot sem mislil.

No, ampak to je side point. Dejstvo je, da me nisi razumel oz. želel razumet. Jaz se ne pogovarjam o 33. stopnji ali 43. stopnji, ampak o kredibilnosti tvojih argumentov. To, da ti poveš, da stopenj ni 33 ampak več kot 43, to točno te konkretne trditve ne naredi nič bolj veljavne. In tudi, če mi boš dal 5 linkov, ki bodo "potrdili", da obstajajo grand mojstri s 45. stopnjo, ne bo veljavnosti te trditve nič povečalo.

To je tako, kot da bi jaz postavil trditev, da ima vsak, z bolhami okužen pes, v svoji dlaki VEDNO 504 bolhe. In ko mi ti ne bi verjel, bi ti dal link na 12 spletnih strani, ki bi to dokazovale, kot vire teh trditev pa navajale vremenske vplive in pogostost potresov v zadnjih 100 letih. Ko ti še vedno ne bi verjel, bi ti našel še citate 3 avtorjev, ki bi trdili, da so sami prešteli bolhe na 10.000 psih in nikjer niso našli drugačnega števila bolh, kot zgolj in le 504.

No, če bi se ti spravil šteti bolhe na nekem šarplanincu in jih naštel 600, bi ti pa jaz rekel, da je moja trditev veljala izključno za male pse.

PacificBlue>In Imagodei sam sebe ujameš v protislovje..ti pokažem:

Imagodei>Če si svoj čas (praviš 10 let ali nekaj podobnega) vložil v "študiranje" takšnih virov in argumentov, potem ti moram žal povedati, da si ves ta čas gladko vrgel stran.
Imagodei>Nikakor ne mislim, da je vse, o čemer pripoveduješ, izmišljotina.


Prvič, to dvoje ni medsebojno izključujoče. Drugič, res se mi je nekoliko nerodno zapisalo. Mogoče bi moral napisat Nikakor ne mislim, da je vse, o čemer pripoveduješ, nemogoče.

Namreč, IMO obstaja precej velika verjetnost, da v tem vesolju nismo sami. Samo dokazov za to pa (še) nimamo. In zato pač ne morem verjeti, če boš rekel, da si na svojem vrtu imel čajanko z obiskovalci iz osončja Proxime Centauri. Če ti verjameš takšnim izjavam, je to gladko proč vržen čas (in tvoj intelekt).
- Hoc est qui sumus -

PacificBlue ::

O prostozidarstvu in Iluminatih ne vem preveč veliko. Do tega trenutka niti nisem vedel, da se jih sploh lahko meša med sabo oz. da so Iluminati dejansko tudi prostozidarji. Sem očitno še bolj brihten, kot sem mislil.

Oprosti, te moram razočarati..Illuminati niso prostozidarji..to je velika razlika..Adam Weishaupt je 1.maja 1776 ustanovil red Illuminatov v na Bavarskem v Nemčiji..cilj Illuminatov je bil tudi infiltracija v red prostozidarjev, da bi lahko kasneje, krivili prostozidarje za njihove zlobne načrte..danes pa Illuminati kontrolirajo prostozidarje..zatorej, že prostozidarji so zelo skrita organizacija..zdaj pa pomisli na illuminate..to so pa v bistvu inner circle od freemasonry..

In imagodei preberi si še enkrat kaj sem prej napisal..pa lahk tudi večkrat..lej lahko debatiramo v nedogled, ampak dajte mi VI recimo konkretne dokaze, da vse kar je objavila 911 komisija je resnično in logično..a ste zmožni to napraviti??


Imagode: pusti vesoljce in pse ob strani, tukaj to sploh ni več tako pomembno..

Zgodovina sprememb…

TESKAn ::

Ja ampak očitno ne veš, da se je zrušila tudi tretja stolpnica..ne veš ane?


Ne boš verjel, vem. In to spremeni točno kaj?

dobro vem kaj misliš, ampak to ne more biti razlog, da izkušen gasilec tega ne bi vedel..In WTC ni železarna..


Res ni železarna, je pa noter gorelo na tone kerozina.

IMO tudi zvok nadstropja, ko pade na nadstropje pod sabo, zveni kot eksplozija. Že en malo večji ploh, če ga vržeš plosko na tla, dobro useka. Kaj šele celo nadstropje WTCja.

In imagodei preberi si še enkrat kaj sem prej napisal..pa lahk tudi večkrat..lej lahko debatiramo v nedogled, ampak dajte mi VI recimo konkretne dokaze, da vse kar je objavila 911 komisija je resnično in logično..a ste zmožni to napraviti??


Ti praviš, da ni resnično, lahko se gremo točko po točko, predstavite nam "pravo" verzijo dogodka in bomo predebatirali, kaj je bolj mogoče.

Zveniš skoraj kot en na TVju, ko je rekel o graditeljih piramid:
"Bolj logično je, da so piramide naredili nezemljani!"
Jaz pa v smeh:D.
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.

imagodei ::

PacificBlue@ danes pa Illuminati kontrolirajo prostozidarje..zatorej, že prostozidarji so zelo skrita organizacija..zdaj pa pomisli na illuminate..to so pa v bistvu inner circle od freemasonry..

Pa, človek božji, od kod tebi takšne informacije? Kdo so tisti, ki so podpisani pod tvoje vire? Kje lahko preverim te izjave. No-name spletne strani z besedami ala "worldconspiracy" v URLju me ne zanimajo. Kdo ti je to sporočil, da je v tvojih očeh postala ta informacija toliko verodostojna, da si se na forumu pripravljen zanjo boriti?

Tajna skupina ljudi, za katero nihče ne ve, pa vseeno vemo zanjo? Keyser Soze? The greatest trick the devil ever pulled, was convincing the world, he doesn't exist?

Dosjeji X je samo nanizanka. Ti pa postrezi s kredibilnimi viri, ob katerih ne bom(o) samo zamahnil(i) z roko. Do takrat so vesoljci in psi ravno toliko pomembni za to debato, kot vse ostalo, o čemer govoriš.
- Hoc est qui sumus -

kpkp ::

Steven_E._Jones
Kredibilen vir?
nevem kaj ti opredeliš kot kredibilen vir...morda Washington Post, The New York Times, Time Magazine...

Pa da ne bo pomote, jaz ne želim čisto nikogar v nič prepričevat...saj imate svoje glave, jaz podam svoje mnenje (vire) vi vaše...kdor bo to bral pa naj si ustvari svoje mnenje, saj prav letega najbolj primankuje v današnji družbi...

PacificBlue ::

Evo..raje dam link od wikipedije..kot pa kaj drugega: ADAM..

Pa če se sprašuješ, od kod meni informacije?0:) hehe..ne povem kr tako..in če bi vedel, da je to vse kar sem do zdaj povedal vse..se krepko motiš..bistva še sploh nisem omenil..oziroma kako že pravijo, da bistvo je očem skrito..

Tajna skupina ljudi, za katero nihče ne ve, pa vseeno vemo zanjo?

Imate srečo..zakaj že?

Zgodovina sprememb…

PacificBlue ::

Ti povem nekaj Imagodei o virih na internetu..Veliko takoimenovanih conspiracy strani je nadzorovanih s strani vladnih agencij..aka Cia..in zakaj? Zato, da posredujejo med resničnimi informacijami tudi dezinformacije..in o tem prebiranju zrna od plevela jaz govorim..

imagodei ::

@PacificBlue:

kpkp je recimo dal veliko bolj zanesljiv vir, kot ti... ;) Že sam članek od Wikipedie na začetku pravi, da zadeve niso povsem preverjene in da članek potrebuje več citatov iz zanesljivih virov.

S takšnimi "dokazi" ti operiraš, no. ;) Saj ni nič narobe, v bistvu. Pač rad verjameš v te stvari. Samo nekih trdnih argumentov ni zadaj.
- Hoc est qui sumus -

PacificBlue ::

Sorry Imagodei ampak problem pri vas je, da moramo mi dokazovati, da nekaj obstaja..Kaj pa vi? čakate, da vam vržemo kakšno kost..če ne bi bil tok dobrodušen ne bi tega nikoli počel..In če bi bolj poznal zgodovino, bi vedel da oseba z imenom Adam Weishaupt je v resnici obstajala...in še nekaj kpkp je podal isti vir..namreč WIKIPEDIJO prav tako kot jaz..kako da tega nisi opazil??

lahk ti prilepim koliko različnih virov hočeš..zdaj se pa sam odloči, kateri je bolj "kredibilen" zate:

http://www.nii.net/~obie/adam.htm

http://home.swipnet.se/~w-40977/coolpeo...


http://www.misteriji.net/Skrivna-zdruze...


http://www.hermetic.com/sabazius/weisha...

kpkp ::

No sedaj lahko še pogledaš kakšne so njegove ugotovitve in teorije...
Prof Steven E Jones proof Thermite Used At WTC 9/11

Link do Wikipedije sem pa dal predvsem za to da lahko preveriš ali je zate kredibilen ali ne, kaj ima za povedati pa je vedno boljše slišati iz prve roke.;)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: kpkp ()

bluefish ::

ja, res kredibilni viri :\ . In kaj meniš, da je vsebina večjega dela revije Misteriji? UFO-ti, iskanje ljudi s tresenjem roke in tiča, teorije zarote,...

@kpkp: zadnji komentar videa:
"Fe203+Al2-->Fe2+Al2O3

The simplest version of a thermite reaction, the aluminum steals the oxygen from the iron. No oxidized Aluminum was found. This is simple shit, available in any introductory chem textbook. This guy is a complete fucking moron, how could you people still believe this non-sense?"

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: bluefish ()

PacificBlue ::

ja, res kredibilni viri . In kaj meniš, da je vsebina večjega dela revije Misteriji? UFO-ti, iskanje ljudi s tresenjem roke in tiča, teorije zarote,...

Ma itak ti tega nihče ne bo šel pisat ali govorit v Wahington Postu ali po CNN-u..Še zdaj ne razumete, da mediji so zelo nadzorovani s strani teh ljudi..skoraj v vseh večjih medijskih hišah ali tv postajah so direktorji ali člani nadzornega sveta pod vplivom teh ljudi in delajo v njihovem interesu..temu se reče manipulacija in dejte si že enkrat vbit to v glavo..noben medij ti o tem ne bo pisal ali govoril, če pa bo že recimo o nlpjih bo pa to storil z kančkom ironičnosti..če pa to težko razumete potem pa kr končam debato z vami.

Edit: če pa misliš na manjše recimo slovenske medije..ti pa v bistvu samo povzemajo novice od večjih medijskih hiš..recimo reuters ali cnn..

Zgodovina sprememb…

kpkp ::

kot sem rekel vsak naj si ustvari svoje mnenje...je (skoraj) ni teorije, da je nebi kdo ovrgel...
Še vedno pa mi ni jasno kaj je stopilo kovino, katera je tekla iz še stoječe stolpnice...
Veliko ljudi ima vprašanja, na katere bi lahko oblasti odgovorile, vendar nimajo neke dobre volje za to...

Moj osebni zaključek kar se tiče 9/11 je, da se stvari niso dogajale prav tako kot nam je bilo poročano preko "kredibilnih" medijev.

bluefish ::

eksplozivo nedvomno ne.

kpkp ::

Se strinjamo, nisem nikoli trdil, da je eksploziv topil kovino (so drugi dodatki za to:P), je pa bilo veliko "betonskega" prahu, misliš da je za to gravitacija dovolj?

PacificBlue ::

In tudi v ljudeh se je že vceplo prepričanje da conspiracije so plod domišljije..in vi vsi ki trdite to samo povzemate vzorce teh ljudi oziroma znancev, sorodnikov, staršev..zato je vas tako težko prepričati, ker v resnici niste in tudi zdaj ne mislite s svojo glavo..ampak mislite natanko tako, kot to hočejo drugi..beri mediji..

Barakuda1 ::

Oprosti, te moram razočarati..Illuminati niso prostozidarji..to je velika razlika..Adam Weishaupt je 1.maja 1776 ustanovil red Illuminatov v na Bavarskem v Nemčiji..cilj Illuminatov je bil tudi infiltracija v red prostozidarjev, da bi lahko kasneje, krivili prostozidarje za njihove zlobne načrte..danes pa Illuminati kontrolirajo prostozidarje..zatorej, že prostozidarji so zelo skrita organizacija..


Tudi jaz ne razumem, zakaj ste vsi tako skeptični do takšnih zapisov.

Avtor prispevka ima prav.

Iluminatov ne gre mešati s prostozidarji.
V obeh primerih gre sicer za neke vrste "tajna združenja", ki so bila skozi zgodovino (kakor kje) bolj ali manj preganjana, ali pa javno delujoča.

Marsikaj se da prebrati iz kredibilnih virov, ki pa jih zagotovo ne boš našel na Googlu.
Če si domišljate, da je znanje shranjeno le na spletu, ste, milo rečeno, ali naivni, ali nevedni ali pa še kaj hujšega.

Za poglobljena vedenja in znanja, bo potrebno stopit v ustanove, ki se jim reče knižnica in prebrati spise in knjige, katerih niti naslovo ne boste našli na Googlu.

Pred leti so se mnogi posmehovali tistim, ki so opozarjali na naraščajoču moč in vpliv organizacije Opus dei

Še danes boste srečali mnoge, ki se bodo le porogljivo nasmehnili, če jim boste omenili možen vpliv in vmešavanje te organizacije v pomembne odločitve novejšega časa (posebej v Evropi).

A to bodo storili le tisti, ki ne poznajo delovanja ne te organizacije ne raznih drugih skritih in manj skritih tajnih in "tajnih" bratovščin in združenj.


Pred leti je nek naš novinar napisal knjigo V znamenju lože

Knjiga govori o prostozidarjih pri nas v Sloveniji, zdaj in tukaj (torej v sedanjem času - novionar je bil celo sam član te bratovščine)

Ker so se nekateri člani v tej knjigi prepoznali, so sprožili cel pogrom, tako proti knjigi kot proti avtorju. V začetni fazi jim je uspela celo sodna prepoved objave knjige (no, ta je kasneje sicer deloma "popravljena" izšla). Čeprav je knjiga izšla, pa je bila kariera tega novinarja dokončno zapečatena. Zakaj neki le?

Tako si nekateri povsem nekritično (ne vem zakaj) zatiskate oči pred možnimi (in resničnimi) vplivi teh organizacij, bratovščin in lož.

Že člani Rotary clobuv imajo moč in vpliv, ki daleč presega okvire splošnega vedenja o njih (pa so menda samo "humanitarna" organizacija), kajšele moč in vpliv organizacij kot so Opus dei, prostozidarji in njim podobni.

PacificBlue ::

Barakuda1

hvala za napisano..sam sem prebral V znamenju lože in to popravljeno izdajo in je res veliko teksta počrnjenega..predvsem tam ko bi morala biti imena ali pa kraji..

edge540 ::

Mislim da se je brezveze kregat al so se stebri v WTC stalili ali ne, dokler nekdo ne prilima gradbenega načrta WTC. Kerozin gori na več kot dovolj visoki temperaturi, da stopi jeklo, vprašanje je samo če je lahko stekel v nižja nadstropja (jaški za dvigala, kakšno inštalacijo, kaj tretjega?). Če je stekel in je gorelo pri temeljih (če je zrak šibalo not iz spodnjih nadstropij) potem je čisto možno da se je sesulo zaradi tega. Saj jekla ne rabiš stopit, že pri 730°c se v jeklu začnejo fazne spremembe, nosilnost jekla je pri tej temperaturi zelo majhna, vsekakor premajhna da bi jeklo še naprej opravljalo svojo funkcijo nošenja. Stali pa se konstrukcijsko jeklo pri 1150°c. Do raznih hecnih zlomov pa zna priti tudi če se stebri ne grejejo. Samo kakšno poštevno obremenitev fašejo, pa jih upogne. Lahko pa pride do preobremenitve (kaj težkega pade gor, recimo zgornje nadstropje) in se uklonijo, pri tem pa jih prav lepo polomi. So pa vrste lomov odvisne tudi od deformacijskih hitrosti.

Tako da na pamet je težko karkoli rečt, brez natančnih simulacij.:)

imagodei ::

Barakuda,

obstoja prostozidarskih združb in podobnih interesnih združenj nikakor ne zanikam. Sem prepričan, da obstajajo, naj se jim reče prostozidarske lože, OPEC, UN, Opus Dei ali pa Bratovščina sinjega galeba. Premorem toliko domišljije in tudi zdrave pameti, da vem, da je mogotcem močno v interesu, da ohranijo moč in jo še razširijo. Koliko in za kakšno ceno, je pa drugo vprašanje. Verski fanatizem? Možno. Želja po tem, da bi bil najbolj vpliven na svetu? Zakaj le, če si to že tako ali tako!

Definitivno je možno in celo JE RES, da nekatera takšna združenja kontrolirajo trg, nadzorujejo politiko, sprejemajo pomembne odločitve, lobirajo... Mislim pa, da je hudo pretiravanje, če za vsak tornado v ZDA krivimo Iluminate in familijo Bush. Predvsem pa je na delu paranoja, če v vsakem terorističnem napadu, politični potezi, v vsakem oboroženem spopadu na svetu in v vsakem vremenskem balonu/nlp-ju vidimo zaroto tajnih združb.

Sem popolnoma pripravljen poslušat pametne argumente glede tega, da je bil 9/11 insajd đob. Sem si pogledal kake 3 filmčke na to temo. In ja, lahko rečem, da zadeve niso povsem razjasnene in da se marsikaj skriva. Nekateri dogodki okoli 9/11 po uradni razlagi niso 100% verjetni. Ne vemo pa, koliko tega je pravzaprav označeno kot Top Secret in bo javnosti na voljo šele po 50, 60 letih. (Zadnji arhivi o WWII so se tudi odprli šele pred nekaj leti, kar je bilo videti tudi v porastu dokumentarcev o tem obdobju zgodovine na Discovery kanalih).

Skratka - ARGUMENTE rabim videti, da bom verjel tole o 9/11. Ne pa posnetke zadrogiranega Busha, ki v vrtcu z otroki bere narobe obrnjeno knjigo. To je pač dokaz od kokaina skurjenih možganov, ne pa tega, da je bil Bush z Osamo vse zmenjen... Duhhh!
- Hoc est qui sumus -

kpkp ::

...ne pa tega, da je bil Bush z Osamo vse zmenjen... Duhhh!
Nevem kdo trdi, da je bil Bush zmenjen z Osamo, če pa že pri FBI-ju pravijo, da nimajo nekih dokazov o povezanosti tako popularnega "Bin-a" z 11/9. Mislim pa, da ne boš zanikal, da sta družini Bush in bin Laden imeli kar nekaj skupnih poslov.

In če razmišljam v tej smeri, zakaj so se sploh spravili na Afganistan (če izpustimo BS o osvobajanju ljudstva)?
Na pamet mi pride nekaj zadev, prosim če me dopolnite:
-vojna je dober biznis
-če me spomin ne vara so imeli problem z nekim plinovodom čez Afganistan, seveda je bilo to takoj "odpravljeno" z novo demokratično vlado
-Talibani niso dovolili sejanja rožic (poppy), "zahodnjaki" imamo preveč radi rožice, da bi lahko to tolerirali:D
še en link z verodostojnega vira, ki to potrjuje|O
Afghanistan's Drug Boom

Karaya 52 ::

Ena največjih slabosti jekla je njegovo obnašanje pri visoki temperaturi. Njegova nosilnost se drastično niža pri visokih temperaturah. Zato se jeklo v takšnih konstrukcijah ščiti na več načinov. Prva zaščita je normalno beton, v katerega je armatura potopljena, obstajajo pa še razni premazi in pene, ki se napihnejo v primeru požara. Te zaščite trajajo samo toliko časa da je možna evakuacija. Ko je jeklo v WTCju zgubilo svojo nosilnost oz. ko je padlo prvo nadstropje, je teža ki je padla na spodnjo ploščo, povzročila njeno predrtje itd.

Tole je še prvi znanstveni dokaz v celotni temi:




A je Boško Šrot iluminat? :D To bi marsikaj pojasnilo. :D

Zgodovina sprememb…

  • zavaroval slike: Gandalfar ()

kpkp ::

@Master D.
vse lepo in prav, samo zakaj je potem prej padel "stolp", ki je manj časa gorel?

Three buildings in the World Trade Center Complex collapsed due to structural failure on the day of the attack. The south tower (2 WTC) fell at approximately 9:59 a.m., after burning for 56 minutes in a fire caused by the impact of United Airlines Flight 175. The north tower (1 WTC) collapsed at 10:28 a.m., after burning for approximately 102 minutes. A third building, 7 World Trade Center (7 WTC) collapsed at 5:20 p.m. as a result of debris damage from 1 WTC and subsequent fire.[14][15]

perfect ::

'' Kerozin gori na več kot dovolj visoki temperaturi, da stopi jeklo''

Kaj pa je tebi ''raptor'' s tem stavkom zgoraj.Če nebi v šoli na ušesih sedel
kaj takega nebi izjavil.Zdej pa knjigo odpri pa poglej kolk stopinj ma ogenj
in pri kolikih se jeklo stopi.Zakaj govorite P......je fantje ?
Ko je pa že beseda o Bin Ladnu pa še tole.

Bin Laden je bil CI-jin agent, ''njegova'' alkaida pa je prav tako ''ustanovila''
CIA. Sicer pa to sploh ni več važen ker je že pokojni.

''Surprise, Surprise''...:)

perfect ::

Tisti ki danes še verjame, da sta se stavbi sesuli zaradi požara je totalen K.....''Genij'' :))

Karaya 52 ::

perfect, vidim da ti delajo osnovni fizikalni zakoni težave. Nihče ni rekel da se mora jeklo staliti, nosilnost se z višanjem temperature manjša in jasno da statika ne računa minimalne potrebne dimenzije ampak vzame še varnosti faktor, ki pa spet ni tako velik da bi predvideval tako izredne situacije.


Uradna razlaga bi naj bila tole:

A combination of three factors allowed the north tower to remain standing longer, the region of impact was higher (so the gravity load on the most damaged area was lighter), the speed of the plane was lower (so there was less impact damage), and the affected floors had received partially upgraded fire proofing.

Je pa to povsem irelavantno.

kpkp ::

Lahko še malo raziščete gospoda lastnika WTC-ja, nekaj namigov:
-Zavarovalne premije za WTC - človek je kar dobro zadel čas, vzrok, pa tudi višina premije ja bila OK (na koncu je celo uspel s tem(če se ne motim), da so mu pri zavarovalnici priznali dvokratno premijo, ker naj bi šlo za dva ločena napada)
-stroški za prenovo (WTC, je bil poln azbesta)
-imel je tudi neke sumljive izjave glede WTC 7
-sedaj lahko na novo zida in prodaja ("neoporečne" in bol rentabilne zgradbe)

Skratka, zadel je na najboljši loteriji in to najvišji zadetek:P

Barakuda1 ::

Definitivno je možno in celo JE RES, da nekatera takšna združenja kontrolirajo trg, nadzorujejo politiko, sprejemajo pomembne odločitve, lobirajo... Mislim pa, da je hudo pretiravanje, če za vsak tornado v ZDA krivimo Iluminate in familijo Bush. Predvsem pa je na delu paranoja, če v vsakem terorističnem napadu, politični potezi, v vsakem oboroženem spopadu na svetu in v vsakem vremenskem balonu/nlp-ju vidimo zaroto tajnih združb.


Obstoja tajnih združenj nisem nikjer povezoval z dogodki 11.09, zato ne me vlečt v to.

Zanikati moč in vpliv tovrstnih združenj, pa je enako naivno, kot trditi, da mafija nima vpliva na gospodrstvo in državo kot celoto (v sosednji Italiji naprimer)

In zakaj naj bi se mafijski "botri" trudili večati vpliv in moč svoje "družine", ko pa že tako ali tako "imajo vse".
Imaš kak tehten odgovor na to vprašanje?;)

dzinks63 ::

:)) Pri tako velikih požarih se temperatura lahko dvigne tudi preko 1000°C in jeklo rata kot plastelin, tudi pri velikih požarih v tunelih se zgodi enako.

" Mont Blanc, March 24, 1999, In fact the french alarm set off at 11.13 from area #19, at a moment when temperatures had certainly already past 1000 °C."

kpkp ::

@Master D.
Kaj so vsa pričevanja o stopljenem jeklu pod zgradbama laži?
In kaj je tista rumeno-oranžna snov, ki se jo lepo vidi curljati iz stolpa preden se le-ta sesede?

bluefish ::

jeklo se vsekakor ni na noben način moglo tako stopiti, da bi teklo. Tista snov je potem nekaj drugega.

perfect ::

Na...še en nepismen.Ja paa.., a ne znaš brat kaj sem jaz napisal ??
Nisem napisal da bi se jeklo moralo stopiti, pač pa sem odgovoril na
trditev @Raptorja ki trdi da:

'' Kerozin gori na več kot dovolj visoki temperaturi, da stopi jeklo''

To je njegov citat.Moje znanje o osnovah fizikalnih zakononi pa rajši
kar pri miru pusti, pač pa se nauči brat.

Pa brez zamere no

kpkp ::

Prav o tem govorim:
WE NEED ANSWERS

Pa še video, da mi bo morda kdo pomagal razumeti.
WTC Collapse Footage 9/11

malo umetnih mas:P


PS: ne garantiram da so pristne:
-ker jih nisem naredil jaz
-kar sem porabil pol minute, da sem prišel do njih

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: kpkp ()

dzinks63 ::

:)) Tisto nekaj drugega, kar bi lahko bilo, npr: razne umetne mase, plastika,....

perfect ::

Dzinks pravi ''Pri tako velikih požarih se temperatura lahko dvigne tudi preko 1000°C''

Ja pa kaj še ? Le zakaj ?
Ogenj je ogenj ima vedno isto temperaturo..hehehehe joj :))

Razen če ni kdo tam gor spravil kaj bolj vročega.Ja, potem pa drži..

Joj kakšne nebuloze..:))

dzinks63 ::

:)) Tu se nič govori o temperaturi plamena, ampak o temperaturi, ki se razvije v gorečem prostoru.

TESKAn ::

Kredibilen vir?


Kaj pa ljudje, ki so pisali uradno poročilo? Misliš, da mnenje enega fizika preseže mnenja gradbenih inženirjev?
Kaj pa tale članek od tega človeka? Ni dovolj teorij zarote noter?

Evo..raje dam link od wikipedije..kot pa kaj drugega:


Zanimivo, da daš ravno stran, na vrhu katere piše:
This article needs additional citations for verification.

Lahko bi napisal: SelfPWNAGE!!

bistva še sploh nisem omenil


Niti jaz ne. Kaj vse se še skriva znotraj mojega mračnega uma? What secrets will i reveal, when the time comes? (light darkens and a evil voice sounds: MWUHAHAHA!!!!!)

Sorry Imagodei ampak problem pri vas je, da moramo mi dokazovati, da nekaj obstaja..Kaj pa vi?


Kaj naj ti mi dokazujemo? Mi ne postavljamo trditev, samo pravimo, da so trditve teoretikov zarote smešne in brez enega pravega dokaza.

je pa bilo veliko "betonskega" prahu, misliš da je za to gravitacija dovolj?


Ja. Nisi še nikoli videl, kako zrušijo kako stavbo? Mimogrede, inženirji, ki jih rušijo, samo oslabijo stavbo toliko, da jo potem gravitacija spravi na tla.

zato je vas tako težko prepričati, ker v resnici niste in tudi zdaj ne mislite s svojo glavo


Torej če nisem paranoik in ne oznanjam svetu, da je vse skupaj samo zarota tajne organizacije, ki želi dominirat svetu - potem ne mislim s svojo glavo?

Tako si nekateri povsem nekritično (ne vem zakaj) zatiskate oči pred možnimi (in resničnimi) vplivi teh organizacij, bratovščin in lož.


Ne, si ne. Imam pa alergično reakcijo na vsakega, ki vsiljuje svoja prepričanja drugim in imenuje vsakega, ki mu ne verjame na lepo besedo, ovca. Pa naj bo to prepričanje kakršnokoli že.

vse lepo in prav, samo zakaj je potem prej padel "stolp", ki je manj časa gorel?


Letalo treščilo bližje jedru stolpa in ga huje poškodovalo, kot drugo letalo, imelo več goriva v sebi in gorelo močneje, treščilo nižje (več teže nad poškodovanim odsekom)? Tri razlage, ki ne rabijo zarote.

Resno misliš, da če imaš sprožilec z dvema gumboma, WTC1 in WTC2, da boš prej sprožil tistega, v katerega si kasneje zaletel letalo?
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.

kpkp ::

:)) Tu se nič govori o temperaturi plamena, ampak o temperaturi, ki se razvije v gorečem prostoru.
čaki, zdaj sem prav malo zmeden, če ogenj greje prostor, kako je lahko leta toplejši od ognja?

TESKAn ::

Zdej pa knjigo odpri pa poglej kolk stopinj ma ogenj


Pejt ti v klet, najdi si eno cev, postavi pokonci in pod njo kuri ogenj. Pa glej in se čudi rdeči barvi cevi po nekaj časa.
In kako misliš, da so v srednjem veku talili železo? Verjetno niso imeli velikih elektro peči? Ali boš še to zanikal, da "V srednjem veku že niso mogli talit kovin, ker ogenj ne doseže dovolj visoke temperature"?

P.S.: eksperiment velja za vse, ki mislijo, da navaden ogenj, pa magari iz polen, ne more najmanj razžarit kovine. Lahko jo tudi stopi (kot jo v kakem kaminu, ki ima za podlogo rešetko iz kovanega železa).
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: TESKAn ()

perfect ::

He he he he

Joj...:) veš kaj kpkp če pa tebe nebi bilo tuki bi pa jaz že zdavnaj zbrisu..:)

perfect ::

U zdej smo ga pa naj..Težka je prišu..Hmm
Ja mogoče je pa res kdo pihu v ogenj gor.
Pa skladišče koksa je blo gor tud..

Karaya 52 ::

TESKAn> Resno misliš, da če imaš sprožilec z dvema gumboma, WTC1 in WTC2, da boš prej sprožil tistega, v katerega si kasneje zaletel letalo?

Mogoče je bila pa ena vžigalna vrvica po pomoti predolga. :D

TESKAn ::

Mogoče je bila pa ena vžigalna vrvica po pomoti predolga. :D


Hehe...he had a premature detonation:D.
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo

Chemtrails - reakcija na sončni svetlobi? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
11410112 (8264) imagodei

Kdo vodi svet in podobne zarote (strani: 1 2 3 47 8 9 10 )

Oddelek: Loža
45631070 (1959) T-h-o-r
»

Resnična zgodovina - kdo zares vlada na zemlji (strani: 1 2 3 411 12 13 14 )

Oddelek: Problemi človeštva
68741944 (28852) Matev

11 september in teorija zarote!? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
12213427 (9050) jype

Več podobnih tem