Forum » Strojna oprema » AMD Phenom
AMD Phenom
PrimozR ::
Čist tko BTW o programiranju, 3/4 FRIjovcev zna relativno dobro programirati, a njihovo znanje o dogajanju v računalniku je 0. S tem mislim na situacijo, kjer raznese MOSFET na matični. Bojo samo nesli kišto na servis pa 'ne dela mi, se je vžgal'.
Bi pa z veseljem videl K10 X2. Očitno ga še lep čas ne bo. SO pa z X3 pokazali, da je problem v X4kah, očitno požrejo preveč energije, X3 se namreč relativno bolje navijajo.
Bi pa z veseljem videl K10 X2. Očitno ga še lep čas ne bo. SO pa z X3 pokazali, da je problem v X4kah, očitno požrejo preveč energije, X3 se namreč relativno bolje navijajo.
x45 ::
PIP in ostali, če še ne veste:
X4 phenomu lahko naviješ samo eno ali dva jedra ( npr za igre ) in s tem se ta višje navijejo kot vsa 4 jedra ( amd owerdrive ) .... zanimivo bi bilo videt test....
X4 phenomu lahko naviješ samo eno ali dva jedra ( npr za igre ) in s tem se ta višje navijejo kot vsa 4 jedra ( amd owerdrive ) .... zanimivo bi bilo videt test....
Vem da se da individualno navijati jedra prek AMDjevega software-a. Ampak SW navijanje nikoli ni bilo to, kot v BIOSu, večinoma se resetira po rebootu. Je pa zelo uporabni za izogibanje strapa na Intel platah. Bootaš pri 399 MHz (še 800 MHz strap in ne 1066) in dvigneš frekvenco v sistemu. Navije se malček manj a je sistem hitrejši.
Glede testa, nekega blaznega efekta ne bi blo, nekaj % hitreje, če bi špil dal na najhitrejše jedro. Bolj zanimivo bi blo, kaj bi se zgodilo, če bi uporabil na takem procesorju program, ki zna delati s štirimi jedri. Vprašanje, če se ne bi v nekaterih primerih threadi čakali oz. da bi hitrejši čakali počasnejšega. Ve kdo kaj več o tem?
V praksi je to posamično navijanje še najbolj uporabno za nižanje frekvence idle jedrom, za kar je tudi namenjeno. Glede na porabo v idle jim ej to očitno bolj slabo ratalo :>
Glede testa, nekega blaznega efekta ne bi blo, nekaj % hitreje, če bi špil dal na najhitrejše jedro. Bolj zanimivo bi blo, kaj bi se zgodilo, če bi uporabil na takem procesorju program, ki zna delati s štirimi jedri. Vprašanje, če se ne bi v nekaterih primerih threadi čakali oz. da bi hitrejši čakali počasnejšega. Ve kdo kaj več o tem?
V praksi je to posamično navijanje še najbolj uporabno za nižanje frekvence idle jedrom, za kar je tudi namenjeno. Glede na porabo v idle jim ej to očitno bolj slabo ratalo :>
Planetarium ::
Če gledamo hitrost razvoja je Intel vsekakor v veliki prednosti. Med tem ko je AMD po dolgem času izdal nekaj kar je kompetentno starim Intelovim štirijedrnikom po ceni in performancu je Intel že v velikem napredku (serija 9*** + Nehalem).Pomoje je AMD kr na dobri poti da se jim postavi ob bok, recimo z serijo 65nm procesorjev so se res dobro približal Intelu kar se te tehnologije tiče, če povzamemo da v bližnji preteklosti od njih ni bilo nič. Nek pečat so vsekakor pustile tudi napake ob splavitvi (TLB, nižji clock kot je bilo predvideno..). Največji problem ki ga je imel oziroma ima Phenom še zmeraj je res velika poraba energije ki pa naj bi jo z prihodom 45nm procesorjev (Shangai pa Deneb mislim da) uspeli popraviti. Recimo če bi uspel AMD izdati nekaj kar bi bilo ceneje kot procesorji njihovega tekmeca, podobno energijsko varčno ter po hitrosti primerljivo Intelovim z vsemi dodatki tehnologij ki jih AMD ima (kot je x45 velikokrat omenil hitrejša povezljivost jeder) bi mogoče spet pridobil kako mesto v boju za svetovni trg. To še ne pomeni da bo AMD lahko posegel po vodilnem mestu saj bo Nehalem po mojem mnenju naredil kar precejšno revolucijo med procesorji. Pregovor pravi kamen na kamen - palača ; ] Zaenkrat pa pomojem o boljšem nasprotniku med štirijedrnimi procesorji ni debate, saj se AMD vsaj zaenkrat ne more opreti na njegov dobro poznani plus - nižja cena. To je vsekakor moje mnenje. Velikokrat sem omenil da se na računalniško sploh pa na procesorsko tehnologijo ne spoznam tako dobro kot vi, se pa da z raznih reviewov prebrati marsikaj uporabnega. Če komu karkoli pri moji teoriji ne ustreza, misli da je bullshit pa kar na dan z besedo da ne bom še vnaprej bedarij govoril. Aja glede na finančna poročila obeh podjetij ki so bila objavljena pred recimo mesecem tukaj je lepo razvidno da je AMD izgubil nekaj predvsem zaradi nakupa ATIja. Če bo nova serija atijevih kartic res tako kompetentna nVIDI kot se govori potem bo to še dodaten plus k AMDjevemu razvoju.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Planetarium ()
Tvoje poznavanje je res bull s. Nehalem je kopija K10 Arhitekture z c2D jedri...
Intel nima povezljivosti jeder pri quadu razen prek čipseta.
Tvoje poznavanje je res bull s. Nehalem je kopija K10 Arhitekture z c2D jedri...
Raje govori v prvi osebi.
moowy123 ::
Čist tko BTW o programiranju, 3/4 FRIjovcev zna relativno dobro programirati, a njihovo znanje o dogajanju v računalniku je 0. S tem mislim na situacijo, kjer raznese MOSFET na matični. Bojo samo nesli kišto na servis pa 'ne dela mi, se je vžgal'.
Sorry, vem da nima dosti veze s temo, ampak to moram popraviti... 3/4 FRIjovcev zna relativno slabo programirati.
Aha zdej vidim da je blo mal dvoumno use skupi, dobro priznam da sem naredu napako pa jo popravljam:
Recimo če bi uspel AMD izdati nekaj kar bi bilo ceneje kot procesorji njihovega tekmeca, podobno energijsko varčno ter po hitrosti primerljivo Intelovim z vsemi dodatki tehnologij ki jih AMD ima (kot je x45 nova tehnologija povezljivosti jeder itd.)
Si zdaj srečen? In pa glede K10 arhitekture, če je to res zakaj jih pa pol AMD ne toži. Grem stavit da če bi bla to K10 kopija AMD ne bi kar tako v prazno gledal mar ne?
Joj sm pričakoval mal boljši odgovor od tebe x45, pa si zgleda tako zaverovan v ta tvoj AMD da niti AMDjevemu orgatu ne bi verjel če bi ti rekel da je Intel hitrejši. Bo treba enkrat prov zbrati tvoje poste na kup ter jih dat za primerjavo. Najprej se na vse pretege trudiš da bi dokazal da je AMD dejansko hitrejši ter se res dobro navija. Ko ti par ljudi pove ter pazi pokaže da temu ni tako maš ti pripravljeno že novo taktiko, kako je AMD boljši v decodanju ter kako lahko počne več procesov hkrati brez da bi zadeva začela pešati. Smo vsi lepo priznali lep plus AMDju vendar še zmeraj to ne pomaga kaj dosti na hitrosti pa vzemi kakor hočeš (jedro proti jedru, procesor proti procesorju..). No nato že nova teorija, in namreč kakšno neverjetno povezljivost jeder ima AMD da to je pa že od sile in da je najbolje da Intel zapre svoje podjetje in preda monopol AMDju. Ko ti par osebkov spet dokaže da tudi s to tehnologijo ni hitrejši pazi starejšim quadom imaš ti seveda pripravljeno že novo teorijo: "Kako lahko podpirate monopol ki si ga je ustvaril Intel", pa ti eni spet lepo odgovorijo (ti lepe besede namreč ne poznaš, saj smo zate usi navadni idioti) da bo res problem če bo Intel v takem napredku.
Nevem in pol se človek upraša, kdo je potem čigav fanboy??
Zgodovina sprememb…
Aha zdej vidim da je blo mal dvoumno use skupi, dobro priznam da sem naredu napako pa jo popravljam:
Recimo če bi uspel AMD izdati nekaj kar bi bilo ceneje kot procesorji njihovega tekmeca, podobno energijsko varčno ter po hitrosti primerljivo Intelovim z vsemi dodatki tehnologij ki jih AMD ima (kot je x45 nova tehnologija povezljivosti jeder itd.)
Si zdaj srečen? In pa glede K10 arhitekture, če je to res zakaj jih pa pol AMD ne toži. Grem stavit da če bi bla to K10 kopija AMD ne bi kar tako v prazno gledal mar ne?
Joj sm pričakoval mal boljši odgovor od tebe x45, pa si zgleda tako zaverovan v ta tvoj AMD da niti AMDjevemu orgatu ne bi verjel če bi ti rekel da je Intel hitrejši. Bo treba enkrat prov zbrati tvoje poste na kup ter jih dat za primerjavo. Najprej se na vse pretege trudiš da bi dokazal da je AMD dejansko hitrejši ter se res dobro navija. Ko ti par ljudi pove ter pazi pokaže da temu ni tako maš ti pripravljeno že novo taktiko, kako je AMD boljši v decodanju ter kako lahko počne več procesov hkrati brez da bi zadeva začela pešati. Smo vsi lepo priznali lep plus AMDju vendar še zmeraj to ne pomaga kaj dosti na hitrosti pa vzemi kakor hočeš (jedro proti jedru, procesor proti procesorju..). No nato že nova teorija, in namreč kakšno neverjetno povezljivost jeder ima AMD da to je pa že od sile in da je najbolje da Intel zapre svoje podjetje in preda monopol AMDju. Ko ti par osebkov spet dokaže da tudi s to tehnologijo ni hitrejši pazi starejšim quadom imaš ti seveda pripravljeno že novo teorijo: "Kako lahko podpirate monopol ki si ga je ustvaril Intel", pa ti eni spet lepo odgovorijo (ti lepe besede namreč ne poznaš, saj smo zate usi navadni idioti) da bo res problem če bo Intel v takem napredku.
Nevem in pol se človek upraša, kdo je potem čigav fanboy??
malo si zamešal vse skupaj.... AMD je boljši nakup za svoj denar jasna stvar.
Sem pa zadnjič videl v Merkurju na HP demo in je en tip veselo razlagal tko po amatersko ( se vidi da nima pojma ) ženski o lap topih. Govoril da je amd je zastarel ipd . Skor sem bruhal..... in to HP predstavnik. _Sramota.
malo si zamešal vse skupaj.... AMD je boljši nakup za svoj denar jasna stvar.
Najprej definiraj boljši. Potem se strinjaš če rečem da je Intel hitrejši (q6600 - 9850). In glede cene ja itak 9850 BE je 206eur q6600 pa 179eur. Kaj se tep zdi boljši nakup za svoj denar?
Aja pa da ne boš reku da jest kot amater nimam pojma, se desetkrat ti lahko povem da ga nimam sam poglej poglej:
- http://www.hothardware.com/Articles/AMD...
- http://techreport.com/articles.x/14424/1
- http://www.xbitlabs.com/articles/cpu/di...
boš upal trdit da tut so tut oni amaterji?
Zgodovina sprememb…
jest10 ::
Zdej ne vem, v katerem sanjskem svetu se trenutno ti nahajaš, kajti v realnem svetu je trenutno boljša izbira Intel. Ali ti je mogoče ZNOVA potrebno pokazati cene, da ti bo končno kliknilo v glavi, da je Q6600 cenejši in tudi zmoglivejši od Phenomov 9750 in 9850?
destroyer2k ::
x45
In ti dam komentar, ki smo ti napisali glede nehalem, kako dejansko je stara tehnologija, ki jo je intel razvil. Če se ne motim 2-3 tedne nazaj smo ti govorili o tem, ampak ti si samo uči zaprl pa komentarje spregledal. Če pa misliš, da je kopiral pa dokaži, ker če AMD in ostale firme itd. so videli da je čisto drugače kot AMD ima. Pa drugače wtf je s tabo skoz kopija k10, če si takšen spoznavalec AMD-ja potem prav napiši, ta tehnologija je že od k8 (ali starejša čisto natančno ne vem v katero jedro so dali).
In ti dam komentar, ki smo ti napisali glede nehalem, kako dejansko je stara tehnologija, ki jo je intel razvil. Če se ne motim 2-3 tedne nazaj smo ti govorili o tem, ampak ti si samo uči zaprl pa komentarje spregledal. Če pa misliš, da je kopiral pa dokaži, ker če AMD in ostale firme itd. so videli da je čisto drugače kot AMD ima. Pa drugače wtf je s tabo skoz kopija k10, če si takšen spoznavalec AMD-ja potem prav napiši, ta tehnologija je že od k8 (ali starejša čisto natančno ne vem v katero jedro so dali).
še en succker v morju intelašev...
K8 je enaka arhitektura jasno kot K10 začela se je z enim jedrom .... K7 pa ima še FSB kot sedanji inteli.
več o tem kdo koga koira pa si zbrskaj na fudzili pod cpu.
K8 je enaka arhitektura jasno kot K10 začela se je z enim jedrom .... K7 pa ima še FSB kot sedanji inteli.
mesoreznica ::
Berem temo in enostavno ne morem verjet, da se nekdo lahko tako žaljivo izraža. Pa kaj je narobe z tabo? A se ne znaš normalno pogovarjat?
LP
Gigabyte UD3P, E8500 @ 4.5 GHz , HD4870-X2, 4GB ram (Xtreeme Dark),
WD Velociraptor, LC Legion-X
Berem temo in enostavno ne morem verjet, da se nekdo lahko tako žaljivo izraža. Pa kaj je narobe z tabo? A se ne znaš normalno pogovarjat?
najprej si dobro preberi destroyerjev post....
LP
DJ MartiNi ::
Jaz bom še počakal, da se cene spustijo tako pri AMDju kot pri Intelu. Za moje pojme je oboje predrago. Kupiš enga AMDjevega X2, pa te pride tistih 60€. Kupiš X4 moraš pa dat zdraven še 100€. Tole razmerje mene precej muči.
Ryzen 7 7700/ASRock B650 LiveMixer/2x16GB G.Skill Ripjaws S5 5200/RX 5700 XT
Ryzen 3 4100/ASRock B550 PG Velocita/2x16GB SP XPOWER Zenith RGB 3200/R9 270X
Phenom II X3 720BE/Foxconn A7DA-S/2x2GB Mushkin PC2-6400/HD 3300
K10 in K8 sta praktično ista. K8 pa tudi ni popolnoma nepopisan list v primerjavi s K7. Če bi bil, na K8 ne bi delovali nobeni windowsi. Tudi Geforce 7 je podoben Geforce FXom. Geforce 8 recimo pa je druga arhitektura.
Sicer mi pa ni jasno, kaj se dogaja v glavi človeka, ko mu cel forum govori, da je nekaj boljše, to dokazujejo, on to spregleda in trobi svoje. Isti so verniki, ampak tam vsaj nimaš 1000000000% dokaza, da boga ni (agnostični fenomenalizem, stvar ki je ne poznam lahko je, lahko pa ni, nobena trditev ni bolj pravilna od druge, filozofija v 4. letniku gimnazije :D). Vseeno pa imamo dokaze o starosti fosilov in razvoju, v ameriki maš pa grupico folka, ki otroke uči bullshit iz geneze in pravi, da so dinozavri stari 2000 let, WTF man? Ko pa pridejo do carbon dating eksponata, pa rečejo da jim je zmanjkalo časa.
Torej ja, kaj se dogaja takemu folku v glavi? Sploh x45 če si res star 30+ let. Če si 13 letni mulc štekam. Če se delaš norca iz nas štekam, bravo, ratalo ti je. Če si pa smrtno resen pa majkemi, nimam pojma kaj se dogaja s tabo.
Sicer mi pa ni jasno, kaj se dogaja v glavi človeka, ko mu cel forum govori, da je nekaj boljše, to dokazujejo, on to spregleda in trobi svoje. Isti so verniki, ampak tam vsaj nimaš 1000000000% dokaza, da boga ni (agnostični fenomenalizem, stvar ki je ne poznam lahko je, lahko pa ni, nobena trditev ni bolj pravilna od druge, filozofija v 4. letniku gimnazije :D). Vseeno pa imamo dokaze o starosti fosilov in razvoju, v ameriki maš pa grupico folka, ki otroke uči bullshit iz geneze in pravi, da so dinozavri stari 2000 let, WTF man? Ko pa pridejo do carbon dating eksponata, pa rečejo da jim je zmanjkalo časa.
Torej ja, kaj se dogaja takemu folku v glavi? Sploh x45 če si res star 30+ let. Če si 13 letni mulc štekam. Če se delaš norca iz nas štekam, bravo, ratalo ti je. Če si pa smrtno resen pa majkemi, nimam pojma kaj se dogaja s tabo.
tilinho20 ::
A dej nehi žalit.
Zakaj enim govoriš intelaši? Ali nisi prepoznal njihov (naš) karakter? Kupimo tisto kar je trenutno best buy.
Se pa strinjam s tabo PIP.
todman74 ::
Zakaj enim govoriš intelaši? Ali nisi prepoznal njihov (naš) karakter? Kupimo tisto kar je trenutno best buy.
Jaz pa kupim tisto, kar potrebujem.....best buy je lahko tudi Mercedes višjega razreda za 100000€, a ga boš potem kupu.....sicer melo banalen primer, ampak lahko "potegnemo" vzporednice.
Ne, ni banalen primer, je čist zgrešen. Best buy za večino folka je večini folka dosegljiva zadeva, ki je performančno dobra. Zdej če gledaš ranga 100k € je lahko Meca best buy (ampak ni, M5 Touring al pa RS6 Avant - zadevi letita pa še ogromno placa mata :P) No ampak back on topic.
Jaz pa kupim tisto, kar potrebujem.....best buy je lahko tudi Mercedes višjega razreda za 100000€, a ga boš potem kupu.....sicer melo banalen primer, ampak lahko "potegnemo" vzporednice.
Joj si s temle zgrešil. Bolje da ne govorim naprej.
Mislim da je to zelo banalen primer ne le malo. Prvič sploh ne vidim pointa primerjat avtomobilov z procesorji ker sta si ta dva pojma različna kot dan in noč. Če bereš zadnje poste tema teče predvsem o štirijedrnih procesorjih ene in druge znamke. Ker že komentiraš zadevo pol si poste sigurno brau in tudi razbrau da uporabnik x45 stalno poudarja kako so AMDjevi procesorji boljši kar se tiče cene in CELOTNEGA performansa. Nobeden od nas ni nikoli rekel da AMD izdeluje zanič procesorje, problem je le v temu da pogori na celi črti kar se tiče prize/performanca ki naj bi bil glavni adut AMDja. Konkreten primer da nebo spet kakšnih nerazumevanj 9850BE ki stane 206eur se skoraj v večini primerov odreže slabše kot Q6600 ki stane 174. Mislim da je dobro razvidno kaj je iz tega bestbuy. Tudi v primerih X3 vs C2D se c2d odreže boljše (da ne bo kakšnih nejasnosti v skoraj vseh primerih) Mislim da razumem kaj si hotel z zgornjim quotom povedat vendar je po nižanju cen ter prihodu 45nm quadov intel v večini primerjav boljša odločitev.
Zgodovina sprememb…
keba ::
problem je le v temu da pogori na celi črti kar se tiče prize/performanca
Dej ne bluzi, za 200eurou je 9850, čist spodobn 4-jedrnik, sicer malo slabši od intela, sam da pa pogori na celi črti???
Pa mislm da je blo tle že povedanga dost kaj vse muči phenome???
Da pogori na celi črti je mišljeno, da je počasnejši, dražji in potratnejši. Ni takooooooo zelo slab oz. slabši, ej pa slabši v skorajda vseh pogledih.
ok mogoče sem pretiraval, s tem da pogori na celi črti sm mislu da pogori kot dejstvo da je boljši price/performance nakup.
Očitno eni nikakor ne vidite dlje od svojega nosu( brez zamere)....ste tolk zaposleni s tem dokazovnjem, da je Q6600 boljši od Phenoma, da sploh ne berete,kaj kdo hoče "povedati".
Bom takole razložil....jaz imam sedaj star gepl Sempron 2400+, ki je za večino tega kar počnem, čisto dober, vzel bi pa nekaj močnejšega, predvsem za gledanje HD satelitskih kanalov, kar sedanja moja kišta ne zmore. Sem pa prepričan, da bi recimo en X2 5200+, z eno solidno grafično to brez problema zmogel....torej zakaj bi vzel precej dražjega Q6600, če ga ne potrebujem....
Bom takole razložil....jaz imam sedaj star gepl Sempron 2400+, ki je za večino tega kar počnem, čisto dober, vzel bi pa nekaj močnejšega, predvsem za gledanje HD satelitskih kanalov, kar sedanja moja kišta ne zmore. Sem pa prepričan, da bi recimo en X2 5200+, z eno solidno grafično to brez problema zmogel....torej zakaj bi vzel precej dražjega Q6600, če ga ne potrebujem....
mesoreznica ::
No, no sedaj pa ti absurde pišeš. Zakaj primerjaš X2 z Q6600? Imaš celo paleto C2D za primerjavo z X2, z podobnimi cenami, tudi ti bi izpolnjevali tvoje zahteve. Pa ne zdaj tako sekat nazaj po meni. Meni je čisto vseeno kdo kaj uporablja AMD ali Intel. Mi je pa smešno da nekdo po ceni primerja X2 z quad-om.
LP
LP
Gigabyte UD3P, E8500 @ 4.5 GHz , HD4870-X2, 4GB ram (Xtreeme Dark),
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: mesoreznica ()
Očitno eni nikakor ne vidite dlje od svojega nosu( brez zamere)....ste tolk zaposleni s tem dokazovnjem, da je Q6600 boljši od Phenoma, da sploh ne berete,kaj kdo hoče "povedati".
Ker je tole debata o Phenom procesorjih, ti so pa, kakor vem, le štirijedrni (no, pa trijedrni - bistvo je, da X2 Phenomov (še) ni).
No, no sedaj pa ti absurde pišeš. Zakaj primerjaš X2 z Q6600? Imaš celo paleto C2D za primerjavo z X2, z podobnimi cenami, tudi ti bi izpolnjevali tvoje zahteve. Pa ne zdaj tako sekat nazaj po meni. Meni je čisto vseeno kdo kaj uporablja AMD ali Intel. Mi je pa smešno da nekdo po ceni primerja X2 z quad-om.
LP
Nekako sem utemeljil tisto, ko sem napisal, da kupim tisto kar potrebujem.....če ti je ljubše, lahko Q6600 "zamenjaš" s Phenom-om,v bistvu sem hotel "povedati", da bom kupil dvojedrnika, ker Quad-a ne potrebujem.
Primerjava X2 z Q6600 je bila namerna, ker vem, da nekateri takoj "skačejo v luft", če slučajno kdo na kakršnkoli način "kritizira" njihov priljubljen mlinček....če bi X2 primerjal s Phenom-om, se nobeden ne bi razburjal....
Ker je tole debata o Phenom procesorjih, ti so pa, kakor vem, le štirijedrni (no, pa trijedrni - bistvo je, da X2 Phenomov (še) ni).
Tole ni več debata o Phenom procesorjih, ampak Q6600 vs Phenom...
Mislm da je nslov teme AMD Phenom, tok da si Intelaši odprite svojo temo in tam poveličujte in hvalite Intel procesroje!
Poldi112 ::
Ker v temi o Phenomu primerjava z njegovo konkurenco nima kaj početi, ane?
Where all think alike, no one thinks very much.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.
Ima, samo tisočkrat je blo že povedano da se q6600 boljše navija, je malo cenejši in tako naprej... Nevidim smisla da se to ponavlja v nedogled. Ga ti??
najugodnješe cene:
x4
9500 2,2 ghz: 135 eur - swedata
9750 2,4 mhz: 178,9 eur - Solo
q6600 : 179,9 solo
dobra plošča PRIMERLJIVA !! PA JE ZA AMD precej CENJEŠA. Pa ne z nekimi G31 variantami hodit ker se scvrejo z quadom.
Amd je boljši nakup... tud vedno je bil do zdaj. vse ostalo pa tisti ki furajo intle pač kot je todman rekel mal se zlažejo mal zavajajo in takoj v luft če kdo kaj reče.
odprite si svojo temo.
x4
9500 2,2 ghz: 135 eur - swedata
9750 2,4 mhz: 178,9 eur - Solo
q6600 : 179,9 solo
dobra plošča PRIMERLJIVA !! PA JE ZA AMD precej CENJEŠA. Pa ne z nekimi G31 variantami hodit ker se scvrejo z quadom.
Amd je boljši nakup... tud vedno je bil do zdaj. vse ostalo pa tisti ki furajo intle pač kot je todman rekel mal se zlažejo mal zavajajo in takoj v luft če kdo kaj reče.
odprite si svojo temo.
x45 dejansko sem precej ziher da bi quad tut delal na G31 plati. Medtem ko Phenom očitno ne dela na low end platah. In cene plat so POPOLNOMA ENAKE, da kopiram malce tvoj stil pisanja. In če je že 9850 počasnejši od Q6600, potem je 9750 še toliko bolj plus da ga je skoraj nemogoče anviti (ker ima zaklenjen multi).
Kot je bilo tudi že mnogokrat povedano, zavajš in se lažeš pa le ti.
Kot je bilo tudi že mnogokrat povedano, zavajš in se lažeš pa le ti.
ASUS M2N-XE - 52eur - support AM2+ CPU up to 2000 MT/S
AMD Phenoms - System Bus Technology HyperTransport™ technology up to 4000MT/s full duplex (official site)
P5K SE - 77eur (support Intel Quad core processors)
Asus M3A - 73eur (support AM2+ CPU up to 5200 MT/S and AMD Phenom processors)
p.s: gigabyte pa tut ne vidim da bi meu kej cenejše za Phenom X4 procesorje
AMD Phenoms - System Bus Technology HyperTransport™ technology up to 4000MT/s full duplex (official site)
P5K SE - 77eur (support Intel Quad core processors)
Asus M3A - 73eur (support AM2+ CPU up to 5200 MT/S and AMD Phenom processors)
p.s: gigabyte pa tut ne vidim da bi meu kej cenejše za Phenom X4 procesorje
Zgodovina sprememb…
M2N-XE je AM2 plata, kar sem pa že rekel, da jest ne bi delal. Isto k da bi dal Q9xxx serijo na 975 čipset. Da se ampak it's just wrong.
M2N-XE je AM2 plata, kar sem pa že rekel, da jest ne bi delal. Isto k da bi dal Q9xxx serijo na 975 čipset. Da se ampak it's just wrong.
čudno na official situ piše da je AM2+. Nevem jest sm iskau low budget AMD plate, sm mal gledau kakšno ceno je najbl osnovna, pa vidm da je ta za 52eur brez supporta za Phenome. Sej zato sm napisau da majo Phenomi HyperTransport do nekaj čez 4000 terabajtov na sekundo, tale plata pa jih podpira le nekaj čez 2000. Naslednja cenovno ugodna je pa pol M3A ki je pa že le nekaj eurov cenejša od P5K serial edition. Obe podpirata štirijedrno tehnologijo.
Ima, samo tisočkrat je blo že povedano da se q6600 boljše navija, je malo cenejši in tako naprej... Nevidim smisla da se to ponavlja v nedogled. Ga ti??
veš pomoje se ne bi nobeden nikamor utikal če bi x45 priznal da je na marsikaterem pdoročju Intel boljši nakup, poglej primerjave X3 proti C2D. Za enako ceno pa se C2D dosti boljše odreže z enim jedrom manj. Dražji quadcori z novimi tehnologijami ki jih bodo pri intelu uvedli šelem z nehalemom ali pa če hočeš "ukradli" kot je omenil x45 se za višjo ceno marsikje slabše odrežejo kot q6600. Pač je ta procesor najbolj primerljiv Phenomom ki naj bi bili oh in sploh.
veš pomoje se ne bi nobeden nikamor utikal če bi x45 priznal da je na marsikaterem pdoročju Intel boljši nakup, poglej primerjave X3 proti C2D. Za enako ceno pa se C2D dosti boljše odreže z enim jedrom manj. Dražji quadcori z novimi tehnologijami ki jih bodo pri intelu uvedli šelem z nehalemom ali pa če hočeš "ukradli" kot je omenil x45 se za višjo ceno marsikje slabše odrežejo kot q6600. Pač je ta procesor najbolj primerljiv Phenomom ki naj bi bili oh in sploh.
haha ha ...:
Intel je daleč od tega da bi bil boljši nakup....
Amd 780g čipset vs G35:
Nvidia 780a čipset:
http://www.tweaktown.com/articles/1382/...
3,1 ghz phenom idle 25 st celzija:
http://www.fudzilla.com/index.php?optio...
3,4 ghz agena
oc – B3
http://techreport.com/articles.x/14424/...
forum –slo t:
AMD predstavil nove procesorje
agena OC:
http://www.hwbot.org/
http://www.hwbot.org/searchResults.do?d...
mam plato za 50 eur pol dnara pa amd ja za 60 eur pa ga ocam ko keks na 2700 mhz. temperature ( 2400 mhz ) 1 jedro 18 drugo 25. dela mula, tv net pa kaka muska včasih.....
scori pa so z 2700 mhz memory sem prvi, cpu scori malo pod E6750 ki je 3x dražji...
hehe AMD best buy!
http://www.newegg.com/Product/ProductRe...
Pros: WOW this CPU is blazin fast! easy install runs cool backwards compatible with am2 thats always nice. what cant you love for the price you cant beat this and i have used intel q6600 and this phenom definetly out preforms it no question! dont listen to the fan boys who posted bad reviews because they had nothing else to do this cpu is amazing and faster than the q6600.
Cons: NONE!
Other Thoughts: and just to let you all know there is a huge diffrence between the am2 and am2+ i started with a am2 board the first week i had this then upgraded to am2+ and the diffrece was instantly noticeble the memory controler on the cpu makes a huge diffrence this completed my pc. AMD phenom 9600, dfi lan party 790fx-m2r mobo, 2X HD2900 xt's, 8gb Corsair XMS2 DHX DDR2 800, sound blaster xfi fatality sound card, asus phsyx card.
THE BEST
Pros: THE BEST. KILLS INTEL QUAD. HAD 2 INTELS Q6600. Both went to hell after overheating. The heatsinks and intel heat amount kill their cpus. Im not a hyper active 17 year old overclocker so i could give a rats as.. about how far you can get it up too. Its all bull, for serious incoding and real work other then first person shooter games you need a stable cpu that produces quality products. I ecode hd content non stop, with intel q6600 i could run two instances in real time econding where the temp would go up to 73 degrees. F__k water cooling, if you buy a cpu it has to work with the heatsink it came with, not after you spend 200 more buks on after market trash made for once again 17 year old idiots. If i would clock intel q6600 some, it would give alot of shadowing and sound/vedio ecoding mistakes, making the vedios skip, have alot of black spots and so on. With this cpu, in stock speeds, i run 4 instances with pure perfect results.
Cons: There is erratum, buts its imposible to recreate at home use, unless you run 4 virtual machines. If you have this problem, get the patch or wait till the 9550, however, like i said, this cpu is maxed a good 14 hours a day i have never had a lock up, unlike with my intel quad cores that actually ended up frying.
Other Thoughts: MY SYSTEMs 1 this cpu, msi 790 board, diamond radeon 3870, 6 seagate 1tb drives, cool master case, ULTRA 750w extreme psu. 2 this cpu, msi 790 board, 2 diamond radeon 3870 crossfired, 2 seagate 500 gig sata drives, cool master case, ultra 600w extreme psu
Perfect, my mobo loves it
Pros: its a quad core, its made by AMD, costs almost 1/5th of Intels quads, helps my PC run games better than my athalon x2, enableing cool and quiet 2.0 will allow motherboard to tweak this baby, my MSI K9A2 mobo got this sucker running at 3.5 GHZ but im sure the processor itself is.
Cons: it only starts at 2.2 gHz, not program overclockable,
Other Thoughts: enableing cool and quiet will allow tweaking of individual cores, and i think it allows the processor to go above cpu multi, and HT ratio. all and all im happy. if what i have done really did work then the power to overclocking these babies in in the motherboard, i will do some testing and if i post another message than i will tell you what ive noticed my setup is MSI K9A2, phenom 9500 @ 3.5, MSI nvidia 7900gs 512mb version, corsiar 2GB (1GBx2) @ 800Mhz, sunbeam transformer case, and a Zero therm btf90 92MM cpu cooler with artic cooling MX-2 thermal paste.
V Monitorju - April - je test CPU jev, z vsemi enakimi komponentami ( razen plošč seveda) in XP ji, ne na Visti, ki še vedno ni v tako množiči uporabi…
1. AMD x4 se pri dekodiranju videa odlično odreže ( ma poč 4 jedra ki sodelujejo znotraj cpu ja in SSE4a ) , tud pri zipanju….
2. nasploh so se amd ji dobro odrezali če primerjamo ceno sistema. Glede na ceno sistema tudi pri teh scorih nudi AMD več.
3. 790FX plošče sicer so dobre samo v igrah Amd dobi dosti boljše score z NF590 Sli in ostalimi n-vidia čipseti. Že dokazano ( techreport ) - torej tu je dodatna prednost, ker bodo scori dost boljši z novimi čipseti npr. N force za AM2+ tudi ati 780g hybrid cf.
4. Zanimivo pa je to, da avtor na koncu priporoči E4500 kot dober nakup, X2 5600 ima dosti boljše score !!! in stane samo 6 eur več TU SE VIDI DA pač VSI TROBIJO V ISTI ROG OZ. PODLEGAJO NEKEMU ČUDNEMU ČREDNEMU NAGONU – VSE in samo INTEL.V glavnem izbor samih intelov je butast.
5. naj omenim da je v 64 bitnih os ih Amd boljše odreže kot v 32 bitnih OS. Razlika napram intelu je manjša oz ga ponekod prekosi, intel ima določene probleme ( že bilo na x bit labs ).
6. Gretje: q6600 zarad steppinga G0 ni skoraj nič pridobil, niti ne more saj ima navadne tranzistorje kot so imele že 486 ke. AMD ima od K8 naprej SOI, IMc, HTT ipd… So tud bli testi ( x bit labs ). TDP zmanjšan iz 105 na 95 w je bolj akademske narave. Poraba je skoraj enaka. Seveda gretje vpliva na življensko dobo procesorja in ta je pri vročih čipih manjša, uničuje pa tudi ostalo elektroniko okoli - plošča kondenzatorji.
7. še komentarji in 3,4 ghz agena:
3,4 ghz agena
nekaj scorov:
http://www.xbitlabs.com/articles/cpu/di...
Pros: WOW this CPU is blazin fast! easy install runs cool backwards compatible with am2 thats always nice. what cant you love for the price you cant beat this and i have used intel q6600 and this phenom definetly out preforms it no question! dont listen to the fan boys who posted bad reviews because they had nothing else to do this cpu is amazing and faster than the q6600.
Cons: NONE!
Other Thoughts: and just to let you all know there is a huge diffrence between the am2 and am2+ i started with a am2 board the first week i had this then upgraded to am2+ and the diffrece was instantly noticeble the memory controler on the cpu makes a huge diffrence this completed my pc. AMD phenom 9600, dfi lan party 790fx-m2r mobo, 2X HD2900 xt's, 8gb Corsair XMS2 DHX DDR2 800, sound blaster xfi fatality sound card, asus phsyx card.
THE BEST
Pros: THE BEST. KILLS INTEL QUAD. HAD 2 INTELS Q6600. Both went to hell after overheating. The heatsinks and intel heat amount kill their cpus. Im not a hyper active 17 year old overclocker so i could give a rats as.. about how far you can get it up too. Its all bull, for serious incoding and real work other then first person shooter games you need a stable cpu that produces quality products. I ecode hd content non stop, with intel q6600 i could run two instances in real time econding where the temp would go up to 73 degrees. F__k water cooling, if you buy a cpu it has to work with the heatsink it came with, not after you spend 200 more buks on after market trash made for once again 17 year old idiots. If i would clock intel q6600 some, it would give alot of shadowing and sound/vedio ecoding mistakes, making the vedios skip, have alot of black spots and so on. With this cpu, in stock speeds, i run 4 instances with pure perfect results.
Cons: There is erratum, buts its imposible to recreate at home use, unless you run 4 virtual machines. If you have this problem, get the patch or wait till the 9550, however, like i said, this cpu is maxed a good 14 hours a day i have never had a lock up, unlike with my intel quad cores that actually ended up frying.
Other Thoughts: MY SYSTEMs 1 this cpu, msi 790 board, diamond radeon 3870, 6 seagate 1tb drives, cool master case, ULTRA 750w extreme psu. 2 this cpu, msi 790 board, 2 diamond radeon 3870 crossfired, 2 seagate 500 gig sata drives, cool master case, ultra 600w extreme psu
Perfect, my mobo loves it
Pros: its a quad core, its made by AMD, costs almost 1/5th of Intels quads, helps my PC run games better than my athalon x2, enableing cool and quiet 2.0 will allow motherboard to tweak this baby, my MSI K9A2 mobo got this sucker running at 3.5 GHZ but im sure the processor itself is.
Cons: it only starts at 2.2 gHz, not program overclockable,
Other Thoughts: enableing cool and quiet will allow tweaking of individual cores, and i think it allows the processor to go above cpu multi, and HT ratio. all and all im happy. if what i have done really did work then the power to overclocking these babies in in the motherboard, i will do some testing and if i post another message than i will tell you what ive noticed my setup is MSI K9A2, phenom 9500 @ 3.5, MSI nvidia 7900gs 512mb version, corsiar 2GB (1GBx2) @ 800Mhz, sunbeam transformer case, and a Zero therm btf90 92MM cpu cooler with artic cooling MX-2 thermal paste.
Intelovi quadi:
Kurijo – grejejo se zelo pa ne navijajo se ne tak dobro ( razni FSb wall i ipd ) kot eni pravijo:
Q6600 Nikakor ne gre višje
Q9300 + Mugen. temperature. Panika!!!
E8400 se ustavi pri 3,6GHz ??
DJ MartiNi ::
X45, preveč je razpotegnjeno. Daj malce popravi tole.
Ryzen 7 7700/ASRock B650 LiveMixer/2x16GB G.Skill Ripjaws S5 5200/RX 5700 XT
bluefish ::
@x45: daj, prosim te, ne lepi enih in istih sestavkov v vsako temo. Boš splašil kakšnega moderatorja.
M-XXXX ::
Brane2 ::
O.K.
Po ene toliko milijardah postov s tako revolucionarno vsebino kot v uni temi "štetje slončkov" a bi lahko končno kdo postal kaj pametnega "on topic" ?
Nekdo tu je baje nabavil zadevo.
Lahko kaj pove o njej ali je namenoma zalit ko rit, ker bi jo rad čimprej prodal naprej ?
Po ene toliko milijardah postov s tako revolucionarno vsebino kot v uni temi "štetje slončkov" a bi lahko končno kdo postal kaj pametnega "on topic" ?
Nekdo tu je baje nabavil zadevo.
Lahko kaj pove o njej ali je namenoma zalit ko rit, ker bi jo rad čimprej prodal naprej ?
On the journey of life, I chose the psycho path.
brane
ja majo phenome eni in vsi so navdušeni nad njimi, sam intel fani pač strelajo kozle kr naprej....
ja majo phenome eni in vsi so navdušeni nad njimi, sam intel fani pač strelajo kozle kr naprej....
Brane2 ::
Kdo ga ma tu ?
In zakaj o svojem navdušenju govori skozi tebe, ne pa sam ?
A kdo tu v SI ponuja poceni Phenoma, s katerim bi se dalo sprobat zadeve ?
In zakaj o svojem navdušenju govori skozi tebe, ne pa sam ?
A kdo tu v SI ponuja poceni Phenoma, s katerim bi se dalo sprobat zadeve ?
On the journey of life, I chose the psycho path.
bluefish ::
jap, pravzaprav je to (bi bilo) najbolj zanimivo. V tej temi ne verjamem, da se je oglasil kdo, ki si lasti kakšen primerek procesorja in ga je tudi dodobra in objektivno testiral. Imamo samo x45, ki ima dvojedrnika (kot je povedal v enem od svojih postov) in lima linke reviewov tujcev, AMD marketingarjev,... Torej, nič konkretnega.
V Monitorju - April - je test CPU jev, z vsemi enakimi komponentami ( razen plošč seveda) in XP ji, ne na Visti, ki še vedno ni v tako množiči uporabi…
Enak test pa je bil v PcFormatu. In rezultat?
Phenoma so navili na 2.9ghz, Intel pa je bil na 2,83 ghz (bil je q9550) in je Phenom še močno zaostajal.
Pa še to
nato so Phenoma primerjali z pradedkom Athlonom, ki je včasih ownal, in so ugotovili da Phenom sploh ni kaj veliko hitrejši v enonitnih aplikacijah.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | AMD Phenom- uporabne informacije: CPUji, plošče, BIOSi, izkušnje- držite se teme, pro (strani: 1 2 3 4 … 19 20 21 22 )Oddelek: Strojna oprema | 61331 (24841) | Meizu |
» | Kupujem nov quad procesor, kateri (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 7921 (5942) | x45 |
» | High-End računalnik (naveza amd/ati)!!! (strani: 1 2 )Oddelek: Navijanje | 7122 (5174) | Vuli |
» | Kupujem procesor in plato,mnenja,cene. (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Kaj kupiti | 14212 (9489) | Racunalnik |
» | Kdaj pridejo phenomi X4 9x50? (strani: 1 2 3 4 5 6 )Oddelek: Strojna oprema | 13631 (9848) | gruntfürmich |