» »

AMD Phenom

AMD Phenom

««
8 / 27
»»

jest10 ::

No pa poglejmo... Recimo že v tej temi je bil brez kakršnegakoli povoda tvoj 3. post:
www.computerbase.de - cena

tomshardware pa ma teste....

za to ceno kr amd jatakoj; pa na 3,3 gre navit ....

In v ostalih malo starejših temah, kjer si se ti oglašal s Phenomi je podobno.

Shegevara ::

meni se zdi pri njemu smešno samo to, da vsakega, ki mu spet in spet dokaže da se laže ozmerja da je intel fanboy. Brez kakršnekoli podlage.

Azrael ::

Še bolj žalostno bo, če bo kak začetnik zagrabil za nakladanje in direktne neresnice, ki jih veselo trosi uporabnik x45 in bo ta začetnik potem zato zelo razočaran.

Teme, zakaj moj CPU ne gre do tja, pa sem tam in tam prebral, da to gre za šalo malo, niso cool, saj na koncu pride ven nekaj v stilu: Nikoli več! Isto, če je kaj drugega narobe.

Bolje reci bobu bob, AMD je čisto soliden in cenovno primerljiv z Intlom, ali še bolj ugoden v low in mid range segmentu z X2 procesorji, pod pogojem, da mi mišljen OC.

Toda X4, kakorkoli obračamo še ni to, kar bi moral biti. Žal.
Nekoč je bil Slo-tech.

todman74 ::

Sicer pa kaj imamo nekateri od navijanja? Daš manj denarja in naviješ-dobiš sistem primerljiv tudi z več 100€ dražjim nenavitim(pa ne govorim tukaj o kakšnem ekstremnem navijanju).

Imaš dober sistem, pa kaj, a ga znaš v celoti izkoristit, lahko na njem kaj programiraš ali kako drugače služiš denar, na AMD-ju pa tega ne moreš...
Ne vem kaj takega delaš ti na svojem kompu, da AMD ne bi bil dober.....si mogoče vsaj zaposlen pri Microsoft Slovenia, greš jutri na "kvalifikacije" za računalniško olimpijado ali si kako drugače "maher" iz računalništva....

Bre zamere, precej verjetno je, da veš več o računalnikih kot jaz, samo nekatere "stvari" me pa razjezijo in poznam osebe, ki spravijo ven iz svojega AMD-ja precej več, kot večina vas, ki navijate tle svoje najboljše Intele do "onemoglosti".

Sicer pa kaj imamo nekateri od navijanja? Daš manj denarja in naviješ-dobiš sistem primerljiv tudi z več 100€ dražjim nenavitim(pa ne govorim tukaj o kakšnem ekstremnem navijanju).

Imaš dober sistem, pa kaj, a ga znaš v celoti izkoristit, lahko na njem kaj programiraš ali kako drugače služiš denar, na AMD-ju pa tega ne moreš...
Ne vem kaj takega delaš ti na svojem kompu, da AMD ne bi bil dober.....si mogoče vsaj zaposlen pri Microsoft Slovenia, greš jutri na "kvalifikacije" za računalniško olimpijado ali si kako drugače "maher" iz računalništva....

Bre zamere, precej verjetno je, da veš več o računalnikih kot jaz, samo nekatere "stvari" me pa razjezijo in poznam osebe, ki spravijo ven iz svojega AMD-ja precej več, kot večina vas, ki navijate tle svoje najboljše Intele do "onemoglosti".

In od kje tebi ideja, da si jaz lastim kakršnegakoli Intela?

Ja in kaj si lastiš?

Ja in kaj si lastiš?

Trenutno X2 3800+ in X2 4400+. No, pa lahko še rečem, da si nekako lastim X2 4200+, ki sem ga prestavil v puncin računalnik.

Ja in kaj si lastiš?

Trenutno X2 3800+ in X2 4400+. No, pa lahko še rečem, da si nekako lastim X2 4200+, ki sem ga prestavil v puncin računalnik.

Ja potem je pa tvoje favoriziranje Intelov še toliko bolj žalostno...

Ja in kaj si lastiš?

Ja potem je pa tvoje favoriziranje Intelov še toliko bolj žalostno...

Ha, ha, ha,...! Daj ne bodi no smešen! Prej je žalostno trenutno favoriziranje AMDja s strani nekaterih osebkov(zgleda tudi tebe).
Jaz kupujem in priporočam tisto, kar se v danem trenutku najbolj splača. Ko sem sestavljal trenutne sisteme je to bil AMD. Če bi kupoval sedaj, bi vzel Intel

Brane2 ::

Saj ne da pritiskam na kogarkoli in da sam postam vedno OT ampak čas bi že bil, da kdo tu poda kako uporabno informacijo.

Če ga kdo ima, se da dobit rezultate kakea benchmarka iz prve roke ali pa vsaj subjektivni občutek ?

Sam imam plan iti v nabavo, vendar le za 45nm čipe, do takrat pa je še vsaj nekaj časa.

Pa eš to če bodo ppasali na moje NF570 SLI Foxxconke, drugače jih ne rabim...
On the journey of life, I chose the psycho path.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Brane2 ()

OmegaM naj bi ga imel.

Jaz kupujem in priporočam tisto, kar se v danem trenutku najbolj splača. Ko sem sestavljal trenutne sisteme je to bil AMD. Če bi kupoval sedaj, bi vzel Intel

In ti si kompetenten, da svetuješ ljudem kaj se splača.....in svetuješ folku, ki ne zna na kompu delat drugega kot filme gledat, muziko poslušat in kaj z neta povlečt;"ne kupi X2 5200+, vzemi rajši Q6600, se mnogo bolje navija"

In takih je večina Slovencev....

In ti si kompetenten, da svetuješ ljudem kaj se splača.....in svetuješ folku, ki ne zna na kompu delat drugega kot filme gledat, muziko poslušat in kaj z neta povlečt;"ne kupi X2 5200+, vzemi rajši Q6600, se mnogo bolje navija"

In sedaj mi prosim pokaži, kje sem napisal kaj v stilu
ne kupi X2 5200+, vzemi rajši Q6600
. Saj ti ne bo težko ane?
Ali pa le otresaš gofljo...

x45 ::

bravo Todman podpis pod tole....

Jest dan odpri si svojo tem pa tam poveličuj intelčke tole je Tema o Phenomu pa ne rabimo enga ki nič drugega ne dela sam sranje.

PrimozR ::

Potem pa adijo x45, lepo da odhajaš.

CCfly ::

Otroci, lepo se obnašajte. Saj je samo kupček tranzistorčkov.
"My goodness, we forgot generics!" -- Danny Kalev

destroyer2k ::

todman74

Čestitam da imaš večino folka na slo-tech za "mutave". Če še nisi opazil na tem forumu ih zna zelo veliko navijati in zato se tudi kaj takega priporoča, če pa on specifično napiše da ne bo navijal pa niso nikoli priporočal isto, ker se bolje navija. Aja pa še to dodam tukaj če kdo vpraša se še zna prijavit na forum, ker če bi znal samo tist kar si ti naštel potem nebi znal nam napisat sem.

keba ::

tud če človek napiše da nebo navijal se mu prioroča procesor, ki se navija, zato ker svetujejo sami intel fanboyi, in se čist strinjam z todmanom74!

tud če človek napiše da nebo navijal se mu prioroča procesor, ki se navija, zato ker svetujejo sami intel fanboyi, in se čist strinjam z todmanom74!

Aha, le zakaj potem VEDNO takemu, ki ne bo navijal uleti X45 in ponuja 9850 z argumentom, da se ga splača vzeti, ker ima odklenjen množilnik in bo lahko navijal? Ozermoa ne samo on, še kdo drug se najde.

O tem, koliko sem jaz intelov fanboy sem pa že dostikrat povedal:P

Planetarium ::

Smešno je ker usi o nekih intel fanboih govorite, sej ne govorimo o bendu ffs.. Tisti ki ve zakaj se gre bo zagovarjal tisto kar njemu v danem trenutku boljše dela, tisti ki ne ve zakaj se gre bo pogledau teste ki so pobjavljeni na netu in bo na podlagi tistga zagovarjal boljšo teorijo. Nevem kaj je potrebno tako kreganje, ker noben od tukej ni reku da so Phenomi zanič al karkoli

Te bom že "dobil".....glede otresanja goflje pa raje sebe poglej, prebral si na netu nekaj "strokovnih mnenj" in zdaj si že en "hud" strokovnjak, kakšnih konkretnih rezultatov pa od tebe ni.

todman74

Čestitam da imaš večino folka na slo-tech za "mutave". Če še nisi opazil na tem forumu ih zna zelo veliko navijati in zato se tudi kaj takega priporoča, če pa on specifično napiše da ne bo navijal pa niso nikoli priporočal isto, ker se bolje navija. Aja pa še to dodam tukaj če kdo vpraša se še zna prijavit na forum, ker če bi znal samo tist kar si ti naštel potem nebi znal nam napisat sem.

Večina ali pa veliko sta dva relativna pojma......veliko je lahko 100 navijalcev, večina pa 10000 uporabnikov , razlika pa je ogromna.

kdor misli da večina kupcev računalnik navija se zelo moti, 80% ljudi ga ne navije in ga ima za normalno delo.

Te bom že "dobil".....glede otresanja goflje pa raje sebe poglej, prebral si na netu nekaj "strokovnih mnenj" in zdaj si že en "hud" strokovnjak, kakšnih konkretnih rezultatov pa od tebe ni.

Kar dobi me, če moreš. Boš imel zelo težko delo...

kdor misli da večina kupcev računalnik navija se zelo moti, 80% ljudi ga ne navije in ga ima za normalno delo.

Samo a se ti slučajno zdi, da populacija slo-techa spada med "večino kupcev"? Tukaj je odstotek navitja krepko čez 50%...
Sicer pa ne vem, kaj se sedaj tako obešaš na navijanje. Že če se ne šteje navijanja, je trenutno Intel v skoraj vseh segmentih boljša izbira. Boljše navijanje je le še dodaten bonus.

Samo a se ti slučajno zdi, da populacija slo-techa spada med "večino kupcev"? Tukaj je odstotek navitja krepko čez 50%...

Tale forum ima mogoče 20000 uporabnikov,precej verjetno še več in ti res misliš, da jih večina navija.....kdor kaj "pametnega" zna, mu dol visi za navijanje in za ene 3D mark score.

mtosev ::

Tale forum ima mogoče 20000 uporabnikov,precej verjetno še več in ti res misliš, da jih večina navija.....kdor kaj "pametnega" zna, mu dol visi za navijanje in za ene 3D mark score.

:D sure 10000% mas prav NOT. jaz notebooke ocam pa tudi pc od starsev sem
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

PrimozR ::

Kdo pa pravi da ti znaš kaj pametnega? ;)

Pšenični ::

Dejstvo je, da nekateri navijajo drugi pa ne. Tistih ki navijajo je hudo malo. Torej. Če kupuješ računalnik z grafično on board in poveš prodajalcu da ga boš imel za pisanje seminarskih malog. Potem ne rabiš ne ven kakšnih kvadro procesorjev, ki zahtevajo 1 kilovatni napajalc. V primeru da zadaneš na lotu ali si lastiš katerega od znanih priimkov, ko večkrat nastopajo na ljubljanski borzi, heh,je zadeva dosti lažja ali pa tudi ne. Hočem rečt, jaz imam procesor Amd 5000+ be in matično za 60 evrov in sem še zmeraj živ. Čudno ane.

Če kupuješ računalnik z grafično on board in poveš prodajalcu da ga boš imel za pisanje seminarskih malog. Potem ne rabiš ne ven kakšnih kvadro procesorjev, ki zahtevajo 1 kilovatni napajalc.

In kaj novega si sedaj s tem pogruntal?

Če kupuješ računalnik z grafično on board in poveš prodajalcu da ga boš imel za pisanje seminarskih malog. Potem ne rabiš ne ven kakšnih kvadro procesorjev, ki zahtevajo 1 kilovatni napajalc.

In kaj novega si sedaj s tem pogruntal?

povedali so ti vsi ne sam on da s tvojimi meumnimi posti težiš.

Joj X45, ne samo, da nimaš pojma o procesorjih. Zgleda ti ne uspeva niti slediti poteku teme. Le nekaj XY ven sekaš, samo da lahko steguješ jezik. Sej ti ratuje-uspešno delaš trola iz sebe

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: jest10 ()

opeter ::

Sem mislil, da je tema o Phenomu, ne pa o tem, kaj je boljše in kaj ne.
Zakaj se nikoli nič ne napiše o porabi teh procesorjev?

Recimo, če imaš doma Phenoma in 24 ur vlečeš dol neke čudne zadeve, koliko bo poraba elektrike v enem mesecu? Po mojem ne ravno zanemarljiv strošek... nekje je bil članek, kjer je pisalo, da je Phenom dokaj potraten tudi v "standby" načinu napram ostalim procesorjem.

Ali pa ves čas omenjate navijanje. Hja, račun za elektriko se tudi sorazmerno navije, če računalnik laufaš na višjih frekvencah od privzetega.
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

Na žalost je to res(čeprav X45 na vse kriplje trdi drugače). Phenomi so na žalost potratne zadeve, tako pri mirovanju, kot pri obremenitvi. Upam, da bo kaj bolje na 45nm

jest10, no dej naštej vse možne in ne možne napake in slabosti Phenomov, da bo potem mir!

Edini napaki, ki sta očitni že na daleč sta, slabša zmogljivost za isto ceno, kot pri Intelu in večja poraba od Intela. To je že dovolj velik razlog v prid Intela.
Za navijače pa še slabše navijanje Phenomov.
Če bi bil Phenom 9850 kakšne 20€ cenejši od Q6600, bi se še splačal, sedaj ko je pa primerljivi Intel cenejši, pa ni vprašanja, kaj vzeti.

quote od jest10 izpred nekaj dni..
Človek pravi, da ne bo navijal... Torej je v tem primeru Phenom absolutno boljši nakup, saj dobiš več za svoj denar. Samo poglejmo cene-recimo Funtech. X4 9500 je 173eur Q6600 pa 220eur Si mogoče upaš trditi, da je Q6600 več kot 25% zmoglivejši od X4 9500, kolikor je razlika v ceni?

jest10 ti si intel fan, kr sprijazni se, x45 ve kaj govori :PPP
* da ne bo kdo tega napacno uzel, takrat je biu q6600 se 45eur drazji

Zgodovina sprememb…

DJ MartiNi ::

Nekaj o porabi AMD procesorjev. Tomshardware.
Ryzen 7 7700/ASRock B650 LiveMixer/2x16GB G.Skill Ripjaws S5 5200/RX 5700 XT
Ryzen 5 5600/ASRock B550 PG Velocita/2x16GB G.Skill Ripjaws V 3600/R9 270X
Phenom II X3 720BE/Foxconn A7DA-S/2x2GB Mushkin PC2-6400/HD 3300

quote od jest10 izpred nekaj dni..
Človek pravi, da ne bo navijal... Torej je v tem primeru Phenom absolutno boljši nakup, saj dobiš več za svoj denar. Samo poglejmo cene-recimo Funtech. X4 9500 je 173eur Q6600 pa 220eur Si mogoče upaš trditi, da je Q6600 več kot 25% zmoglivejši od X4 9500, kolikor je razlika v ceni?

jest10 ti si intel fan, kr sprijazni se, x45 ve kaj govori :PPP
* da ne bo kdo tega napacno uzel, takrat je biu q6600 se 45eur drazji

Pa ne no, jaz pa tega že nisem mogel napisati:P Jaz sem že od rojstva samo za Intel, tiste 3 AMDje, ki jih imam, mi je pa podtaknil zlobni škrat

TechStreme ::

No dejstvo je da je X4 9850 na stock frekvencah hitrejši od Q6600 in da je phenom cenejši. Skratka pri ne navijalcih je Phenom res dober nakup... Če bi seveda le kdo vedel koliko najbolj uporabnih programov in iger sploh zna uporabljat več kot 2 jedri pa bi verjetno velika večina še vedno ostala pri dveh jedrih. No seveda pač moraš izpadit cool in imet 4 jedra, pa čeprav jih ne rabiš.. Problem bo le to da večina ljudi vse eno favorizira intel in če tudi v nekaterih primerih ni kaj favorizirat.
Moje mnenje: če se vam ne mudi (imate vsaj AMD X2 procesor)in bi radi AMD 4 core procesor počakajte na Denebe - mislim da se splača.
Ph2 940BE 3.6GHz; MSI K9A2 Platinum; 2×2Gb DDR800 4-4-4-12 CR1; 2×4850 CF

Zgodovina sprememb…

No dejstvo je da je X4 9850 na stock frekvencah hitrejši od Q6600 in da je phenom cenejši. S

Si ti siguren da je Phenom ŠE VEDNO cenejši?;) Pa tudi o tem, kdo je hitrejši, bi se dalo marsikaj reči.

jest10, jst nevidm več razloga zakaj še ti sploh pišeš na to temo, si napisou use slabosti in napake in je brezveze da nek še naprej bluziš. in ne vrjamem da občutš neko razliko v hitrosti če ne zaganjaš res hudih programov in iger. Al teb vsak Mhz prinese občutnejšo razliko?

A če popravljam napake/neresnece drugih je to že bluzenje?
Daj keba, povej mi. A ti rad kupuješ slabše za več denarja? Jaz namreč ne. In večina normalnih ljudi tudi ne.

Kdo pa pravi da ti znaš kaj pametnega? ;)

Sem že napisal, da moje znanje ni nič posebnega....poznam pa ljudi, ki programirajo na AMD-ju in tegale "nakladača" jest10 nesejo za malo malico.

In kaj ima programiranje poznanih ljudi na AMDjih veze s tem, kateri procesor je boljši nakup?
Je čisto vseeno, ali misliš ti poganjati 24 ur na dan ohranjevalnik zaslona ali delati jedersko simulacijo-v vsakem primeru trenutno velja, da je v low end in med 4-jederniki Intel boljši nakup. Vmes je pa nedefinirano.
Tako je sedaj, pa če se AMDjevci mečete cele dneve na zobe. Kaj bo čez 2 meseca, se bo pa takrat videlo.

DJ MartiNi ::

Malce o dvojedrnemu in štirijedrnemu sistemu v današnjih igrah. Resnica o jedrih: Guru3D.
Ryzen 7 7700/ASRock B650 LiveMixer/2x16GB G.Skill Ripjaws S5 5200/RX 5700 XT
Ryzen 5 5600/ASRock B550 PG Velocita/2x16GB G.Skill Ripjaws V 3600/R9 270X
Phenom II X3 720BE/Foxconn A7DA-S/2x2GB Mushkin PC2-6400/HD 3300

zelo zanimiv test. Kakšen bo tvoj komentar na to jest10??

Nič novega. Saj se dobro ve, da igre izkoriščajo le 1 ali 2 jedri.

zelo zanimiv test. Kakšen bo tvoj komentar na to jest10??

ahhh

Zgodovina sprememb…

««
8 / 27
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

AMD Phenom- uporabne informacije: CPUji, plošče, BIOSi, izkušnje- držite se teme, pro (strani: 1 2 3 419 20 21 22 )

Oddelek: Strojna oprema
107861218 (24728) Meizu
»

Kupujem nov quad procesor, kateri (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
817908 (5929) x45
»

High-End računalnik (naveza amd/ati)!!! (strani: 1 2 )

Oddelek: Navijanje
867105 (5157) Vuli
»

Kupujem procesor in plato,mnenja,cene. (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Kaj kupiti
24414184 (9461) Racunalnik
»

Kdaj pridejo phenomi X4 9x50? (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Strojna oprema
25313589 (9806) gruntfürmich

Več podobnih tem