» »

AMD Phenom

AMD Phenom

««
10 / 27
»»

jest10 ::

Vseeno. Pri enonitnih aplikacijah se lepo vidi dejansko zmogljivost enega samega jedra

Brane2 ::

Pa saj zmogljivos enega samega jedra ne more iti kaj prida gor, ker so stvari dosegle teoretične meje.

Cela finta je v tem, da imaš core, ki bo v čimširšem spektru situacij delal čimbližje optimumu, ki bo porabil čimmanj in imel čimboljšo komunikacijo s sosednimi corei.

Tu je cela fora K-10. Brez skrbi, tudi intlov Nehalem ne bo kaj prida hitrejši od obstoječih C2D čipov. Pardeset procentov mogoče, pa še to ne v celoti zaradi izboljšav vsamem coreu.

Mene predvsem zanima kako se obnese v K-10 inter-core komunikacija, koliko je dejanjsko izboljšan FPU/SSE del in kako se nove optimizacije v instruction schedulingu itd obnesejo v navezi z gcc-jevim izhodom. In seveda, koliko v realu porabi sistem s quadom.

Če se v vlogi serverja e3n core K-10 na 2.5 GHz obnese vsaj enako dobro kot K-8 na 3 GHz, potem zamenjava s QC danes mogoče celo ima smisel.

Da ti 2x več CPU moči za prgišče drobiža...

Ali vse to plus nekaj višje frekvence, večji možen OC ali več rezerve pri navadnem delu in manjšo porabo čez nekaj mesecev, ko pride ven zadeva na 45nm.

To me v bisvtu zanima veliko bolj od tam nekega izračuna PI na maljon decimalk in grafičnih benchmarkov...
On the journey of life, I chose the psycho path.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Brane2 ()

tilinho20 ::

za enonitne aplikacije niti ni mišljeno, da bi bil.

Vseeno mora biti ena konkretna razlika.

bluefish ::

Ne, ni nujno. Če zna aplikacija npr. izkoristiti le eno jedro, potem ti n-jedrnik ne bo preveč pomagal. Nekaj % seveda lahko dobiš z drugačno arhitekturo,... kakšne velike razlike pa ni za pričakovati, vsaj dokler proizvajalci uporabljajo enako tehnologijo in princip izdelave.

Planetarium ::

Hvala za xbitsov test x45. Prvič kot prvič si preberi naslov, mogoče je pri tebi še božič evo teste iz konca aprila. Če rabiš še s katere druge strani sam reč ti jih dobim takoj.. Pa da se ne bom zmikal, zgleda da si pozabu prebrat zaključek xbitsovega testa. Sej veš kaj je zaključek, celotna zadeva strnjena v krajšo različico.

The performance of quad-core AMD Phenom processors based on K10 micro-architecture that is none other but enhanced and modified K8 micro-architecture proved considerably slower than any other quad-core processors from Intel Core 2 Quad family. That is why it would make perfect sense for AMD to position their new Phenoms as mainstream solutions. In other words, as budget CPUs with four computational cores.

This is actually the current AMD’s strategy already. Phenom 9500 and 9600 processors are selling at considerably lower prices than any Core 2 Quad solutions. The current retail price difference between Phenom and Core 2 Quad does reflect the fact that Phenom 9500 is 17% slower and Phenom 9600 – about 14% slower than their competitor.

So, it looks like Phenom CPUs will not win the enthusiasts’ hearts just yet. Although they can overclock pretty well, they can only catch up with Core 2 Quad working in nominal mode at best. Therefore, even the launch of Phenom 9600 “Black Edition” with an unlocked multiplier will hardly create any additional interest among computer users.

The power consumption of the new Phenom processors is also not among their advantages. They require more power than their faster competitors, which makes them less attractive from the performance-per-watt prospective.

Nekaj o 780g tukaj... http://www.anandtech.com/cpuchipsets/sh... Je lepo povedano da je boljša platforma usaj kar se tiče prize/performance. G35 ni tako slaba kot to govoriš ti je pa slabši nakup se strinjam..

The Intel G35 platform will show its strength in areas like office applications and video/audio encoding thanks to the Core 2 processor family. However, it has an Achilles heel that keeps it from being an all around champion. Besides dismal H.264 decoding abilities with low-end processors, casual gaming is an almost complete disaster on this platform. This is an area we will report on thoroughly in our next article. In the meantime, we leave you with these screenshots to ponder which platform is best suited for that casual gamer in the household.

Zgodovina sprememb…

x45 ::

Daj no, nauči se že enkarat narediti link!

pozitron ::

lolz, nice try.

Link, človek link. Link na katerega se lahko klikne... Prezahtevno zate?

Shegevara ::

Ma dej no, ne podpiraj njegove lenobe... Naj se sam potrudi, če bi rad, da folk gleda njegove linke

Ma dej no, ne podpiraj njegove lenobe... Naj se sam potrudi, če bi rad, da folk gleda njegove linke

saj folk gleda linke, in bo tudi spregledal !

saj folk gleda linke, in bo tudi spregledal !

Saj je že-da bluziš na veliko in da ne znaš delati linkov:P

PrimozR ::

x45 če sem pogledal 3 tvoje linke je to ogromno. Enostavno vsak 'link' spregledam. Rezultat je da v bistvu še 5x bolj nabijaš. Zakaj bi se jest matral nekaj s tvojimi fejk dokazi, medtem ko ti najmanj 5 folka pošteno, z linki oz. k riti prinešeno dokazuje in ti še vedno ne dojameš? Pravzaprav bi se moral potruditi ti ker si v inferiornem položaju.

M-XXXX ::

Al se ne splača z njim kregat. Ravno ko je dal vse svoje like in citate in sem začel ravno s prvim (glede njegovega vsemogočnega chipseta) in seveda dokazal da je tak fake, da glava peče (kot kaže je za njega resnično če ima integrirana grafična 45fps, 8800 ULTRA pa 47, on seveda vse to verjame... seveda je moj odgovor popolnoma ignoriral!

A je slučano to napisal? Jaz sicer nisem opazil. Ampak če je to res, potem....
P.S.:Sem raje dal kar pike da ne bo treba še naprej pisat ;)
EDIT: Sem našel. To je nemogoče kar so eni rekli. To je FAKE. PA še ime pove velik.:D

Zgodovina sprememb…

AMD Phenom

haha ha ...:

Intel je daleč od tega da bi bil boljši nakup....

Amd 780g čipset vs G35:

Poglejte si link:D (na 2:30 je slavni in POPOLNOMA resničen test- le kaj je average 44fps za integrirano grafo, 8800 ULTRA pa prinese le nekaj FPS-jev več)
Se mi pa zdi zanimivo da na to x45 ni odgovoril, sam lahko bi se že navadil, dela to zelo redno!

Zgodovina sprememb…

• spremenil: M-XXXX ()

Al se ne splača z njim kregat. Ravno ko je dal vse svoje like in citate in sem začel ravno s prvim (glede njegovega vsemogočnega chipseta) in seveda dokazal da je tak fake, da glava peče (kot kaže je za njega resnično če ima integrirana grafična 45fps, 8800 ULTRA pa 47, on seveda vse to verjame... seveda je moj odgovor popolnoma ignoriral!

M-XXXX fake si ti pa tvoji nategi v npr oglasih. mene bi blo sram na tvojem mestu.... pa 500 eur za tako pečico bi rad mel...

In ker test je fake ? jas ne vem za takega...

M-XXXX fake si ti pa tvoji nategi v npr oglasih. mene bi blo sram na tvojem mestu....

Kot sem višje rekel tisti oglas ni bil moj, tako da me nič ne briga v zvezi z njim (sem prepričan da tudi ti kdaj "posodiš" svoj mail ali kašen račun na kašni strani kašnemu prijatelju:)

Kater je fake link? Veliko tvojih, sam pa sem se trenutno zapičil v tega, ki je v citatu zgoraj

Le zate- pa celo pravi link ti bom namenil:

Aja, saj res vsi hudi gamerji imajo integrirane grafična!
Če bi bilo to res potem ne bi se govorilo da je 8800GT best buy grafa (ali pa kera druga).

$%&/() ::

Kdo pa je rekel, da v tistem testu teče igra na full nastavitvah in visoki resoluciji?

8800Ultra so gotovo testirali na max + visoka resolucija, zelo verjetno pa je da so 780g testirali na nižžjih nastavitvah (npr. 800x600)...

Azrael ::

Povsem možno, samo koliko je potem vreden tak test?
Nekoč je bil Slo-tech.

destroyer2k ::

xerox476

Če se primerja 2 grafične se primerja z enakim nastavitvam vedno.

M-XXXX fake si ti pa tvoji nategi v npr oglasih. mene bi blo sram na tvojem mestu....

Kot sem višje rekel tisti oglas ni bil moj, tako da me nič ne briga v zvezi z njim (sem prepričan da tudi ti kdaj "posodiš" svoj mail ali kašen račun na kašni strani kašnemu prijatelju:)

Kater je fake link? Veliko tvojih, sam pa sem se trenutno zapičil v tega, ki je v citatu zgoraj

Le zate- pa celo pravi link ti bom namenil:

hehhehehe ej v nulo si res.

oglas ni bil tvoj???
pa kaj še.

link ni fake maš test noter konfiguracijo ipd, in še boljši rezultat v prid AMD ja maš z dodatnimi linki... enako
G35 + 8200 vs X3 8750 +780g.

Daj nehaj se blamirat no.

Azrael ::

Ni bilo še malo prej nekaj govora o 8800 (baje kar Ultra)?

8200, tudi, če slučano ni kje integiran, ravno tako sodi v razred integriranih jajčk, tako kot opevani 780G

Dobro za Word, Pasjanso in kar še poganja standarden pisarniški mlinček, za kaj več se počasi neha. Ali strežnik, ker kaj več kot 80 x 25 tekstualno ne rabiš. Enako kot pri Intel GMA.

Malo razlik v niansah, drugače pa vse en in isti šmorm. Absuluten grafični low end, kjer pa, glej no glej, spet vodi Intel s svojim GMA.
Nekoč je bil Slo-tech.

$%&/() ::

Aja, da razčistimo, je bilo v videu kje omenjeno, da 8800ultra dobi 45fps, ali je to samo m-xxxxova izjava?

oglas ni bil tvoj???
pa kaj še.

Bil je napisan iz mojega računa ni pa bil moj (za tiste bolj retardirane, ki imajo opaženja na ansolutni ničli, je NAPISAN MAIL OD PRIJATELJA!)

8800Ultra so gotovo testirali na max + visoka resolucija, zelo verjetno pa je da so 780g testirali na nižžjih nastavitvah (npr. 800x600)...

Malo bolje si poglej videoposnetek in videl boš da tisto NI 800x600 ampak več, pa še tudi pri 800x600 nebi bilo NITI blizu 40.

mihamedo ::

Mislim ljudje ustavte se malo no..

1. ni vse v številkah
- mam opterona 175 2gb rama bla bla .. in primerjam hitrost tako realno na oko gledano z e8400 4gb rama bla bla in na koncu koncev je stvar nekih sekund

2. a je sploh važno ker proc gre kolk daleč oziroma kaj se neki bolj splača.. človek bo pač kupil to kar se mu dopade in kar misli da je zanj najbolj pomembno..
3. amdji in inteli so vsak za svoje stvari dobri... res je da večina softwara je prirejenega za intelove sposobnosti zato tudi amd na splošno peša vendar neglede na to ali kupiš phenoma ali intelovega core quad na koncu 99% ljudi tukaj nebi videlo razlike v samem delovanju..
4. amd je logično malo slabši kot intel saj ima precej manjši žep in zelo manjše zaledje kot intel... ne moreš primerjat bmwja iz zastavo..

5. zresnte se mal pa nehite se kregat ker nima pomena.. svet bo šel naprej z ali brez intela ali amdja..

Lep pozdrav in mejte se
-AMD phenom 955be @4.0ghz--
- 4x4gb ocz vengeance 8.8.3.7@2000--
-revodrive x2 220gb-2x spinpoint f3 500gb

2. a je sploh važno ker proc gre kolk daleč oziroma kaj se neki bolj splača.. človek bo pač kupil to kar se mu dopade in kar misli da je zanj najbolj pomembno..

Zame je- oziroma nebi kupil nekaj kar je slabše za isti denar.

4. amd je logično malo slabši kot intel saj ima precej manjši žep in zelo manjše zaledje kot intel... ne moreš primerjat bmwja iz zastavo.

Ne ne moreš, če pa bi imel izbiro med zastavo in BMW za isto ceno pa bi najbrž vsak izbral BMW-ja... Ali se motim? Vendar ta primerjava ni najbolša saj tukaj se gre izkučno kaj dobiš za neko ceno in kaj je zmogljivejše...

pozitron ::

To si res fajn povedal mihamedo. Že ene 3-4 teme so kjer se eni in isti skos kregate, pridete pa nikamor. Čeprav čist verjemem, da človeka razkuri, če nekdo ( x45 aka A - HOLE ) kr neki nabija in noče vidit stvari kot so. Škoda se mi zdi zasvinjanih tem, pomoje ga je bolj ignorirat in je. Naj se da linke od testov, pove svoje izkušnje, če si človek sploh lasti ali si je, določen kos strojne oprema. Na koncu se tko vsak sam odloči kaj bo kupil. Res je tudi, da so razlike velikokrat minimalne.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: pozitron ()

PrimozR ::

Daj nehaj se blamirat no.

Ja, x45, nehaj se blamirat.

Mihamedo ne, svet se bo brez AMDja in intela (brez pravega nadomestila) ustavil, face it. Sicer pa ne bi bilo nič narobe da je AMD poačsnejši, če ne bi raztural Intela s svojimi Athlon 64 v času P4k.

todman74 ::

3. amdji in inteli so vsak za svoje stvari dobri... res je da večina softwara je prirejenega za intelove sposobnosti zato tudi amd na splošno peša vendar neglede na to ali kupiš phenoma ali intelovega core quad na koncu 99% ljudi tukaj nebi videlo razlike v samem delovanju..

Se popolnoma strinjam!

a je sploh važno ker proc gre kolk daleč oziroma kaj se neki bolj splača.. človek bo pač kupil to kar se mu dopade in kar misli da je zanj najbolj pomembno..

ja je važno, je pa tudi važno da bo človek kupil kar se njemu bolj splača. Problem že dolgo sploh ni v tem kaj je boljše, je zadnje čase samo v tem da x45 ne more priznati da je Intel boljši nakup.Samo zato se gre, nobeden se ne krega testi ter številke pa so predvsem zato da zbijajo njegovo teorijo. Kako bi se ti počutil ko bi ti nekdo po dolgem času zbiranja denarja rekel da je prav vseeno kaj izbereš. Ali sem samo jaz tako delikaten vendar bom zmeraj raje 5x pregledal kaj se najbolj splača. Če se s tem ne strinjaš kupuj pač AMD, nobeden ti ga ne brani. Smešno je ker smo vsega krivi tisti ki priporočamo Intel.</blockquote>

amdji in inteli so vsak za svoje stvari dobri... res je da večina softwara je prirejenega za intelove sposobnosti zato tudi amd na splošno peša vendar neglede na to ali kupiš phenoma ali intelovega core quad na koncu 99% ljudi tukaj nebi videlo razlike v samem delovanju..

No si že s tem stavkom lepo povedal kaj se pol bolj splača, tisto ki ima bolj prirejen software kar se mi malo čudno sliši ampak OK. Bi blo dobro da malo bolj ta software definiras da si bomo na jasnem.

amd je logično malo slabši kot intel saj ima precej manjši žep in zelo manjše zaledje kot intel... ne moreš primerjat bmwja iz zastavo..

podpis M-XXXX, tudi tukaj si lepo definiral kaj je boljši nakup..

Na koncu se tko vsak sam odloči kaj bo kupil. Res je tudi, da so razlike velikokrat minimalne.

Že sam pol je najboljše da se nardi en sticky napiše vse stvari za/proti ter se vse druge teme ki se tičejo tega naslova briše.

Nevem pač se folku sam svetuje če vpraša to naj bi bil namen tega foruma mar ne!?

Zgodovina sprememb…

Sem ravnokar ubodel 9850, pa ne dela na moji AM2 plati, niti z najnovejšim BIOSom.

Eh, c*ap...

Kero plato pa to imaš?

mesoreznica ::

Kiro palto pa imaš? Saj si verjetno kje napisal pa ne najdem.

Ja z 125W proci so kr težave.

LP
Gigabyte UD3P, E8500 @ 4.5 GHz , HD4870-X2, 4GB ram (Xtreeme Dark),
WD Velociraptor, LC Legion-X

Po to toči zvoniti je prepozno...
Če si kupil preko neta vrni in dobi kaj spodobnega!

Foxconovo Winfast NF570 SLI "N570SM2AA-8EKRS2H". STvar mi brez težav dela z obstoječim X2 6000+ na 125W, tudi deklarirana je zanj in tudi navijem ga lahko solidno- kolikor pač AMD to dovoljuje.

S Phenomom se pa stvar niti zbudi ne.

Jaz nikjer na njihovi strani ne vidim, da bi podpirala Phenome.

Phenoma sem vzel da vidim, akko se bo obnesel, ker nihče ni še nič pametnega poročal o njem.

Ni panike, če ne bo novega BIOSa zanj kmalu, bom pač pljunil še pardeset EUR za plato zanj.

Le pravim, jebala jih kompatibilnost. Cela frka okrog AM2 je bla zato, da bo delal na njej Phenom. Sedaj pa zanj rabiš AM2+, pa ne zato, ker bi ga res rabil, ampak ker se folku ne da updateat BIOSa za AM2 plate in raje vidijo če kupiš novo plato.

- 2000 MT/s HyperTransport™
nau slo ker semizdi da Phenomi rabijo neki cez 5000 :< obdrži star procesor al pa plato zamenjaj. Kar je pa še boljše Intela kupi ;]

Zgodovina sprememb…

Phenomi ne rabijo več ampak _omogočajo_ več. Če tega ne rabiš, ne bi smelo biti frke in za navadno enoprpcesorsko plato bi morali biti obstoječi HT več ko dovolj...

No, kar se cene tiče, me je stal tistih €160+ DDV, tako da se ne mislim sedaj sekirat, če bo treba dat še tistih pardeset EUR za plato, vendar te izkušnje ne mislim ponavljat na ostalih strojih.

kmxkmx ::

Po to toči zvoniti je prepozno...
Če si kupil preko neta vrni in dobi kaj spodobnega!

M-XXX pa daj no "kupi si kaj spodobnega". Saj pa AMD-ji tudi niso dol zanič. Zdaj pa že malo pretiravaš. :)

Phenomi ne rabijo več ampak _omogočajo_ več. Če tega ne rabiš, ne bi smelo biti frke in za navadno enoprpcesorsko plato bi morali biti obstoječi HT več ko dovolj...

se opravičjume glede tega vendar je pri vseh platah ki so (potrjeno s strani proizvajalca podpirale Phenome) imele 5000+ HTa. Se mi je zdelo samoumnevno pa sem se zgleda zmotil. Sej je kul če si kupil Phenoma bomo končno lahko vsaj malo razčistili ta hype okoli teh dveh firm.

kmxkmx ::

Jaz tudi komaj čakam en domač test tega procesorja.
Go Brane2! =)

a je sploh važno ker proc gre kolk daleč oziroma kaj se neki bolj splača.. človek bo pač kupil to kar se mu dopade in kar misli da je zanj najbolj pomembno..

ja je važno, je pa tudi važno da bo človek kupil kar se njemu bolj splača. Problem že dolgo sploh ni v tem kaj je boljše, je zadnje čase samo v tem da x45 ne more priznati da je Intel boljši nakup.Samo zato se gre, nobeden se ne krega testi ter številke pa so predvsem zato da zbijajo njegovo teorijo. Kako bi se ti počutil ko bi ti nekdo po dolgem času zbiranja denarja rekel da je prav vseeno kaj izbereš. Ali sem samo jaz tako delikaten vendar bom zmeraj raje 5x pregledal kaj se najbolj splača. Če se s tem ne strinjaš kupuj pač AMD, nobeden ti ga ne brani. Smešno je ker smo vsega krivi tisti ki priporočamo Intel.</blockquote>

Planetarium

Kakšne nesmisle pa ti pišeš8-O

In kje je tukaj kakšen nesmisel?

Preber še enkrat.....človek misli, da če bo koga za svoj težko prišparani denar "obvaroval", nabave slabšega AMDja, namesto boljšega Intela, da mu bo s tem rešil življenje in njegovo poslanstvo( in še nekaterih drugih) je prepričat X45, da že enkrat prizna, kolk je Intel boljši...

In še enkrat....kupimo tisto kar potrebujemo in ne tisto kar se splača....splača se lahko
tudi neka stvar, ki jo nikoli ne bomo uporabili.
««
10 / 27
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

AMD Phenom- uporabne informacije: CPUji, plošče, BIOSi, izkušnje- držite se teme, pro (strani: 1 2 3 419 20 21 22 )

Oddelek: Strojna oprema
107861331 (24841) Meizu
»

Kupujem nov quad procesor, kateri (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
817921 (5942) x45
»

High-End računalnik (naveza amd/ati)!!! (strani: 1 2 )

Oddelek: Navijanje
867122 (5174) Vuli
»

Kupujem procesor in plato,mnenja,cene. (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Kaj kupiti
24414212 (9489) Racunalnik
»

Kdaj pridejo phenomi X4 9x50? (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Strojna oprema
25313631 (9848) gruntfürmich

Več podobnih tem