» »

Izstop iz katoliške Cerkve

Izstop iz katoliške Cerkve

Temo vidijo: vsi
««
11 / 12
»»

TESKAn ::

Pa jim zavrtiš dying fetus>:D.
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.

enjst ::

Malo se moram posuti s pepelom. Dal sem neke starejše podatke, ki ne veljajo več. Iz tega ne sklepati, da nisem ves čas živel "pri sebi doma", ali pa da tistega razgrajanja sploh več ne registriram. Ga. Živce mi žre in tudi življenje mi krajša v enakem tempu kot mi je vedno. Še sam ne razumem, kako da nisem opazil sprememb.
Kakorkoli že, po novem gre takole:

24/7, skozi ves dan in vso noč:
- štirje "dig-dang-dongi" za polno uro ki jim sledi od 1 do 12 (odvisno od tega katera polna ura je) posamičnih "dingov" s srednjim zvonom, tem pa sledi enako število "bimov" z velikim zvonom.
- en "dig-dang-dong" za prvih petnajst minut po polni uri.
- dva "dig-dang-donga" za drugih petnajst minut po polni uri.
- trije "dig-dang-dongi" za tretjih petnajst minut po polni uri.
- štirje "dig-dang-dongi" za polno uro, ki jim sledi ...

Tule se mi zdi, da če bi se štelo posamične udarce v "ding-dang-dongih", da sem še na slabšem kot prej po starem.

24/7 bonusi:
Velika razlika, ogromna skorajda, je pa (in ne bi upal dati roke v ogenj da samo po novem) pri jutranjih, opoldanskih ter večernih "petnajstminutnih neprekinjenih mixih". Meritev z uro namreč pravi, da posamezen traja "samo" dobro minuto. Ja vem, razlika je med petnajstimi minutami in pa dobro minuto... ampak prisežem, da je takšna dobra minuta dolga polnih navadnih petnajst minut, če celo še kaj daljša ne.
Tudi za srednji zvon moram reči, da ga v omenjeni minuti ni slišati. Vse opravi veliki zvon, slišati ga je pa kot ponavljajoč izredno glasen "bim-bam".

ekstra bonusi ob cerkvenih praznikih in pogrebih:
Tu je vse tako, kakor sem prvič napisal.

gruntfürmich ::

izstopil iz te mafije!!!:D
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

Jeronimo ::

in kako se sedaj počutiš? :D
JURIŠ !!!
Preko vode do slobode!

BigWhale ::

Jeronimo je izjavil:

in kako se sedaj počutiš? :D

Razsvetljeno. Ziher! :>

bolje. da nisem v evidencah rkc mafije menda ne more biti slabo.:O

za ovčke mi pa itq dol visi...

Zgodovina sprememb…

solatko ::

Če drugega ne, se počuti svobodnega, brez vplivov RKC, na njegovo duhovnost. Kako pa se počutijo vsi bivši člani KPS, ki so zmetali knjižice stran, sedaj pa so večinoma v desnih strankah?
Delo krepa človeka

Zgodovina sprememb…

• spremenil: solatko ()

solatko je izjavil:

Če drugega ne, se počuti svobodnega, brez vplivov RKC, na njegovo duhovnost. Kako pa se počutijo vsi bivši člani KPS, ki so zmetali knjižice stran, sedaj pa so večinoma v desnih strankah?

Počutijo se "kot veter zapiha". :)
JURIŠ !!!
Preko vode do slobode!

madmitch ::

gruntfürmich je izjavil:

izstopil iz te mafije!!!:D

Kam se boš pa sedaj vpisal?
Nobody is perfect, my name is Nob Ody

madmitch je izjavil:

Kaj želiš povedati s tem? (pa za ostale s podobnimi pripombami me tudi zanima)

Človek se je izpisal iz organizacije v katero so ga verjetno včlanili kot novorojenčka.
Gruntfürmich pač ne verjame učenju te organizacije, da na nebu živi vsemogočen sivobradec, ki "poredne" ljudi kuri na kraju imenovanem pekel, obenem pa ne želeli biti povezan z združenjem, katerega vodilno članstvo se "lahko pohvali" z nadpovprečno udeleženostjo pri normalnemu človeku gnusnih dejanjih.

madmitch je izjavil:

morda na doktorat:))

enjst je izjavil:

Človek se je izpisal iz organizacije v katero so ga verjetno včlanili kot novorojenčka.
Gruntfürmich pač ne verjame učenju te organizacije, da na nebu živi vsemogočen sivobradec, ki "poredne" ljudi kuri na kraju imenovanem pekel, obenem pa ne želeli biti povezan z združenjem, katerega vodilno članstvo se "lahko pohvali" z nadpovprečno udeleženostjo pri normalnemu človeku gnusnih dejanjih.

res je. če si načelen človek in se jih držiš, potem je to edini logični korak, če se z nečim ne strinjaš. ampak owčke itq ne bodo nikoli doumele, da niso vsi naravnani po vetru...

Zgodovina sprememb…

DarwiN ::

@grunt: A samo tisto pisno izjavo si poslal na naslov župnije in je to bilo to? In si dobil nazaj potrdilo?
You don't see faith healers working in hospitals
for the same reason you don't see psychics winning the lottery!

DarwiN je izjavil:

@grunt: A samo tisto pisno izjavo si poslal na naslov župnije in je to bilo to? In si dobil nazaj potrdilo?

da. nič dodatnih sitnosti ali jamrarije...

DarwiN ::

Špica vampi..Pol pa bo treba to storit... Bom lažje spal.

Zdajle, ko si svoboden, pa se hitro semle joinaj: Church of the Flying Spaghetti Monster :P
You don't see faith healers working in hospitals
for the same reason you don't see psychics winning the lottery!

grunt: mogoče bi lahko dal dokument na splet in povezavo do njega. Verjetno bi še komu prišel prav.
JURIŠ !!!
Preko vode do slobode!

enjst je izjavil:

madmitch je izjavil:

Ej, kdo je pa teb ukradel smisel za humor?

BigWhale je izjavil:

Ej, kdo je pa teb ukradel smisel za humor?
ne boš verjel da si med njimi 8-)

gruntfürmich je izjavil:

še dobro da sem našel tole temo. bom zahteval izstop iz rkc.:)

http://www.zrtve-cerkve.org/vzorec_izst...

evo. komaj sem našel. malce polepšat, pa kar poslat.

No, k pa postavis takle website, k je tale zgoraj, pa nisi nic boslji od tistih proti katerim si naprejen.

Sam je pa dober slogan: "Verouk in ministranstvo - prilika dela tatu."

Predlagam, da se uporabi tudi: "Osnovna sola - prilika dela tatu." pol pa takoj vse otroke izpisat iz sol!

:>

enjst je izjavil:

madmitch je izjavil:

Ideja: http://theflatearthsociety.org/cms/

Samo res, dejte met mal smisla za humor. Že res, da je tale RKC bolj tragična kot komična zadeva.
Na RKC forumu imam doživljenski BAN, celo IP so mi dali na črno listo. Sigurno me čaka pekel (baje je tam itak boljša družba).

madmitch je izjavil:

Samo res, dejte met mal smisla za humor
Heh, naj ponovim da so mi ga fanatični apologeti krščanstva požrli v temi "Kako se pogovarjati z vernikom".

madmitch - Ti pa v jok in na luster, ko so te iz božjega foruma dol vrgli. Veš to je bil ukaz sivolasega moža, zato nič sikirat.
enjst - pri verskih zadevah pa ja ni mesta za humor, to so sila resne zadeve, saj od tega zavisi ali boš videl nebeško kraljestvo ali ne.
Delo krepa človeka

enjst je izjavil:

madmitch je izjavil:

Samo res, dejte met mal smisla za humor
Heh, naj ponovim da so mi ga fanatični apologeti krščanstva požrli v temi "Kako se pogovarjati z vernikom".

Stavek, kako se pogovarjati z vernikom, mi nekako ne gre skupaj, narobne besede v enem stavku. A je treba bolj počasi govoriti? Moraš govoriti eno in misliti drugo???

madmitch je izjavil:

Stavek, kako se pogovarjati z vernikom, mi nekako ne gre skupaj, narobne besede v enem stavku...
Grozljivka. Človek se lahko samo nemočno sprašuje koliko bombonier in polkilogramskih zavojčkov kave je bilo v obdobju desetih let potrebnih, da je takšen kekec sploh zvozil skozi osnovno šolo.

Že na začetku sem dejal, da se z verniki lahko pogovarjaš o vsem, z "verniki", pripadniki neke religije pa o vsem, razen o verstvih.
Delo krepa človeka

enjst je izjavil:

madmitch je izjavil:

Stavek, kako se pogovarjati z vernikom, mi nekako ne gre skupaj, narobne besede v enem stavku...
Grozljivka. Človek se lahko samo nemočno sprašuje koliko bombonier in polkilogramskih zavojčkov kave je bilo v obdobju desetih let potrebnih, da je takšen kekec sploh zvozil skozi osnovno šolo.

Pol mi pa ti, ki si prišel skozi osnovno šolo brez bombonjer, v čem se razlikuje pogovor z vernikom od pogovora z nevernikom. Moram še enkrat v šolo za to? Je kakšna posebna šola, kjer me bodo naučili konverzacije z verniki.

madmitch je izjavil:

Pol mi pa ti, ki si prišel skozi osnovno šolo brez bombonjer, v čem se razlikuje pogovor z vernikom od pogovora z nevernikom. Moram še enkrat v šolo za to? Je kakšna posebna šola, kjer me bodo naučili konverzacije z verniki.
Se pravi, nisi vernik? Se bojim, da bi se kot branitelj vere potem znal izkazati za še toliko manj razumnega sogovornika. Vsaj moje dosedanje kratke izkušnje tule na Slotechu so takšne.

Če te pa kaj tišči povedati, pa seveda povej. Po ŠE dveh stavkih - sploh če ne bo hudega odstopanja od dosedanjih treh - ti bom že s precejšnjo zanesljivostjo vedel svetovati glede potrebe po vrnitvi oziroma nevrnitvi v šolske klopi. Pa ne zato, da se bi z verniki naučil pogovarjati. Za kaj takšnega si že zdaj popolnoma usposobljen - vsaj na zaslonu tako čutim.

P.S. (popravek za svojo lastno dušo - pa še za čigavo mogoče):
bonboniera/bonbonjera je prav ("n", ne "m")

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: enjst ()

Iz teh parih stavkov si sestavil vse tole? Neverjeten dar, ki bi ga moral unovčiti.

S takim neverjetnim darom, zaverovanostjo vase in občutkom večvrednosti boš povsod dobrodošel in zaželen.

Billie ::

Imam nekaj vprašanj za vse vas. Morda je odgovor že bil podan, ampak enostavno je predolga tema, da bi jo celo čital.

1. Ali je ob pravnoformalnemu izstopu nujno kontaktirati krstno župnijo, če se le ta nahaja več kot 1000 km proč od trenutnega kraja bivanja?

2. Ali obstaja tudi kakšen način, četudi kompliciran, da se izbriše tudi krst kot zakrament? To me zanima iz že omenjenih in očitnih razlogov, da kot dojenček pač ne moreš izražati svobodne volje.

3. Podobno me zanima tudi za obhajilo in birmo, ker je pač tako, da imam opravljene prav vse zakramente.

V bistvu je tako, da sem moralno iz cerkve izstopil že pred 11 leti, vendar sem to storil le tako, da sem stopil do župnika v kraju stalnega naslova, ki ga osebno niti poznal nisem, saj že vrsto let poprej nisem zahajal v cerkev. No, tega župnika/duhovnika sem povprašal, kaj je potrebno, da se izstopi iz cerkve, pa mi je odgovoril, da še nikoli ni slišal za možnost, da nekdo izstopi/se izpiše iz cerkve, ter da človek preneha biti katolik s tem, ko pač preneha obiskovati bogoslužja. Zdaj pa ugotavljam, da se mi je najbrž zlagal ta božji človek.
Sicer v teh 11 letih nisem imel nikakršnih stikov s cerkvijo več, vendar pa bi želel to urediti tudi pravnoformalno.

Prosim za kakšne nasvete/pomoč!

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Billie ()

kkk7 ::

Billie je izjavil:

Imam nekaj vprašanj za vse vas. Morda je odgovor že bil podan, ampak enostavno je predolga tema, da bi jo celo čital.

1. Ali je ob pravnoformalnemu izstopu nujno kontaktirati krstno župnijo, če se le ta nahaja več kot 1000 km proč od trenutnega kraja bivanja?

2. Ali obstaja tudi kakšen način, četudi kompliciran, da se izbriše tudi krst kot zakrament? To me zanima iz že omenjenih in očitnih razlogov, da kot dojenček pač ne moreš izražati svobodne volje.

3. Podobno me zanima tudi za obhajilo in birmo, ker je pač tako, da imam opravljene prav vse zakramente.

Prosim za kakšne nasvete/pomoč!

Zdravo
Na vsa tvoja vprašanja je podrobno odgovorjeno na tej strani odgovor www.zrtve-cerkve.org/html/izstop_iz_cer...

Moja izkušnja na kratko: Poslal sem priporočeno izjavo o izstopu na župnijo, kjer sem bil krščen. Čez 6 tednov je župnik poslal potrdilo, da me "zabeležil" v krstni knjigi, da izstopam in dopisal, da prenehajo pravice in dolžnosti, ki zhajajo iz krsta, da ne morem več prejemati zakramentov Cerkve, biti boter, biti zaposlen v Cerkci in ne morem biti cerkveno pokopan.

Za birmo, pa obhajilo, pa ne vem kako oni to beležijo.

Billie ::

Hvala za ažuren odgovor. Ampak a se kar pričakuje, da bomo verjeli na besedo, da v krstno knjigo zaznamuje, da izstopimo? Se to lahko kje preveri?

Billie je izjavil:

Hvala za ažuren odgovor. Ampak a se kar pričakuje, da bomo verjeli na besedo, da v krstno knjigo zaznamuje, da izstopimo? Se to lahko kje preveri?

po zakonu in ustavi je to obvezno.

Od kdaj se pa cerkev drži posvetnih zakonov, poglej kaj o tem pravi crkveni zakonik.
Delo krepa človeka

kkk7 je izjavil:

Zdravo
Na vsa tvoja vprašanja je podrobno odgovorjeno na tej strani odgovor www.zrtve-cerkve.org/html/izstop_iz_cer...

Moja izkušnja na kratko: Poslal sem priporočeno izjavo o izstopu na župnijo, kjer sem bil krščen. Čez 6 tednov je župnik poslal potrdilo, da me "zabeležil" v krstni knjigi, da izstopam in dopisal, da prenehajo pravice in dolžnosti, ki zhajajo iz krsta, da ne morem več prejemati zakramentov Cerkve, biti boter, biti zaposlen v Cerkci in ne morem biti cerkveno pokopan.

Za birmo, pa obhajilo, pa ne vem kako oni to beležijo.

O ti sveto svetohlinstvo, ti ne moreš biti cerkveno pokopan, če seveda svojci ne plačajo za to malo več kot sicer. Tudi odpustke boš lahko dobil, če boš to hotel, le malo dražji bodo. Tudi cerkvena poroka ne bo problem, brez skrbi, če si jo boš le dovolj žEURlEURl.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: madmitch ()

nuclear ::

zakaj bi se morali izpisati? zaradi statistike? sej pa vsi vemo, da si bojo vseeno nabijali člane, da bodo lahko druge nategnili.. men bi blo vseeno, če bi me en pedofil ob rojstvu polil z vodo in reku "zdej si pa naš".. koda je važn ka piše v knjigi.. itak se razjasniš za ateista ob popisu državljanov..
Asus G14 2023 - Ryzen 7940HS - 32GB DDR5 - GeForce RTX 4080 - 990 PRO 4TB

nuclear je izjavil:

zakaj bi se morali izpisati? zaradi statistike? sej pa vsi vemo, da si bojo vseeno nabijali člane, da bodo lahko druge nategnili.. men bi blo vseeno, če bi me en pedofil ob rojstvu polil z vodo in reku "zdej si pa naš".. koda je važn ka piše v knjigi.. itak se razjasniš za ateista ob popisu državljanov..

v bistvu je pomembno zaradi njihove moči; imajo te zapisanega v evidenci in mnenje vsakega subjekta(organizacije, stranke,...) v družbi šteje toliko, kot ima članov. Torej več kot imajo potencialnih članov večji vpliv imajo v usmerjanju družbe. žal

Ampak oni če bodo imeli 1 člana, bodo vseeno lagali, da jih imajo 3 miljarde to mislim..

nobeden ti ne pravi da se moraš izpisat. štekaš?

Štekam to, ne štekam onih, ki se izpisujejo :) Ker men bi blo vsejen, samo da ne stopim več do teh nategovalcev.

nuclear je izjavil:

Štekam to, ne štekam onih, ki se izpisujejo :) Ker men bi blo vsejen, samo da ne stopim več do teh nategovalcev.

Zanimivo, ker mislim, da imava enako mišljenje o religijah, samo glede tega ne, ali je enako biti neaktiven vernik in uradno zabeležen v njihovih papirjih ali pa biti neaktiven vernik in izpisan iz njihovih listin.
Stvar ni enaka!!! Ker oni(verske skupnosti ali druge organizacije) še vedno operirajo s svojo močjo na podlagi svojih evidenc v tvojem imenu.
Torej npr.(karakiram): si član organizacije, kateri je pripadal tvoj starš, ki je bil tudi njihov član in ti si avtomatsko, kot sin vključen v organizacijo, dokler se uradno ne izpišeš.
Tej organizaciji vključno s tabo pripada 10 moških, ki zagovarjajo neko radikalno stališče, recimo, da so posiltva legalen način zadovoljitve moških potreb.
V državi prebiva 12 prebivalcev od tega 10 moških in 2 ženski.
Sprejmejo zakon, da je posilstvo legalno, kljub temu, da si ti neaktiven član in ne verjameš, da je ta odločitev pravilna, ampak v evidenci so te imeli in so jo samo izkoristili za dosego svojega cilja-ne gre jim zamerit.
Zdaj se pa vprašaj: Kaj če je bilo takšnih članov kot si ti, več kot na primer 6 in kakšna bi bila razlika, če bi se vsi uradno izpisali??? Bi še lahko naprej tako preprosto uveljavljali svoj pogled na svet???

nuclear je izjavil:

nisi najbolj brihten, a ne!?

Zgodovina sprememb…

Lej ne štekam te, zakaj ti je važn, če si v nihovi nepomembni bukvi noter, če sploh ne veruješ v njihove igrice. Če ne veruješ v njihove igrice, pomeni, da ti je vseeno kaj imajo tam vpisano, in si povsem independent za sebe.

Če te tare statistika: Vseeno ali se boš ti izpisal ali ne, vseeno te bojo šteli v statistiki, ker je to "mafija". Razumeš kaj hočem reči?

Lp.

zaradi principa in načela se gre.
za statistiko in s kolikimi člani se bodo oni kitili mi je čisto vseeno.

Zgodovina sprememb…

Aja princip. Pol pa razumem :)

mislim da ne in da nikoli ne boš:))

Princip = sila, nesmisel, nekorist.

"Iz principa mu bom škodil(ampak mu ne nucam škodit)."
"Iz principa mu ne bom dal VIP karte(ampak bi mu jo lahko dal bp)."
"Iz principa(ampak ne, ampak ja)..."

Fajn se mej.

Pristopna izjava - krst, pomeni, da je verska skupnost pridobila enega člana.
Izstopna izjava - pomeni, da je verska skupnost izgubila enega člana.
Ignoriranje delovanja verske skupnosti - pomeni, da je aktiven en član manj, je pa še vedno član skupnosti in to šteje, ko se pogaja, o pravilih igre med versko skupnostjo in državo.

Zato je bistvo, da vsi, ki se odločite, zapustiti to skupino, to dejansko, z zahtevo po izpisu, tudi storite, saj tudi "mrtve" duše štejejo, ko je to potrebno in zaželjeno.
Delo krepa človeka

Zgodovina sprememb…

• spremenil: solatko ()

nuclear je izjavil:

Princip = sila, nesmisel, nekorist.

"Iz principa mu bom škodil(ampak mu ne nucam škodit)."
"Iz principa mu ne bom dal VIP karte(ampak bi mu jo lahko dal bp)."
"Iz principa(ampak ne, ampak ja)..."

Fajn se mej.

princip -a m (i)

1. kar kdo sprejme, določi za
usmerjanje svojega ravnanja, mišljenja;
načelo: držati se principov; odstopati
od svojih principov; ravnati po
moralnih principih; ima trdne principe /
vzgojni principi; princip postopnosti,
razumljivosti / knjiž., ekspr. vztrajati do
konca, je njegov življenjski princip
življenjsko vodilo, geslo / princip
avtoritete; princip enakosti / biti iz
principa proti predlogu // kar se
sprejme kot osnova, vodilo za
opravljanje kakega dela, delovanja:
zgodovinski metodološki princip; ta
način slikanja si je postavil za svoj
umetniški princip...

''iz principa se zavzemati za dobre stvari''
''iz principa ga nobeden ne prepriča v slabe stvari''
''ker imam principe se ne obrača z vetrom''
itd...

pa lepo življenje še naprej!

Hotel sem le priti do odgovora. Peace brother.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: nuclear ()

si ga že par postov nazaj...
««
11 / 12
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kako se pogovarjati z vernikom? (strani: 1 2 3 419 20 21 22 )

Oddelek: Loža
1084150253 (133369) Mrakw
»

[fork] Krščanstvo je v bistvu poganska vera (strani: 1 2 3 417 18 19 20 )

Oddelek: Problemi človeštva
992125280 (109890) PacificBlue
»

Odnosi do Krščanstva v Sloveniji (strani: 1 2 3 49 10 11 12 )

Oddelek: Problemi človeštva
55284688 (74446) gruntfürmich
»

Ali koran res poziva k terorizmu/nasilju do nevernikov? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
14931904 (29235) JanK

Več podobnih tem