» »

Prostori za nekadilce v gostinskih lokalih

Prostori za nekadilce v gostinskih lokalih

«
1
2 3

Matek ::

Pred par leti je bil sprejet tisti zakon, ki je uvedel dvojne prostore v gostinskih lokalih, takrat so bojda inšpekcije letale naokrog, v vseh gostilnah pa si videl, kako delajo neke steklene rastlinjake za pristaše kajenja/nekajenja, da so lahko v miru uživali ob pijački, ločeni od druge skupine.

Danes pa tega ni več nikjer. V nekaterih lokalih, kamor zahajam, SPLOH ni označenih delov za nekadilce, ponekod pa so, ampak niso niti slučajno fizično ločeni (kot bi naj bili), pa tudi kadilci brez opozorila tam kadijo.

V glavnem, kamorkoli grem na pijačo, pridem ven smrdeč po čikih. Zdaj me pa zanima, če se je ta zakon kakorkoli razveljavil/spremenil, ali se pač vsi skupaj požvižgajo nanj in so ga kot kebrovega upoštevali zgolj par mescev po sprejetju. A je morda omejen na določene gostinske obrate (restavracije?) in ga navadni kafiči ne rabijo upoštevati?

Hvala že vnaprej :D
Bolje ispasti glup nego iz aviona.
  • spremenil: Matek ()

Vesoljc ::

sixpack pa ven v naravo...
Abnormal behavior of abnormal brain makes me normal...

Kami ::

Jap tudi mene zelo motijo gostilne, ki nimajo ločenih prostorov (redko kire majo).

Najbolj hecno pa je nekatere ko kao majo.

Pa kao prvi del sobe za kadilce, drugi pa za nekadilce, pa nobene pregrade umes

Roadkill ::

Tudi meni grejo na živce lokali, kjer je za kadilce slabo poskrbljeno.
Folk preprosto postavi najbolj gnilo možno ventilacijo v lokal, jo obrne tko, da samo zrak meša in jo prižge samo "ob praznikih"...

Kar hočem rečt je, da če bi bla ventilacija urihtana tko kokr je treba, bi lahko oboji uživali.
Tut kadilcem (večinoma) ni kul bit v zakajenem prostoru. Oziroma se držimo načela..."če je preveč zakajeno.. prižgi čik".
Ü

STASI ::

Jest samo upam da se bo kmalu sprejel zakon kot so ga na Irskem in še kje, kjer je prepovedano kaditi tudi v lokalih.
O happy day!
"WAR IS PEACE, FREEDOM IS SLAVERY, IGNORANCE IS STRENGTH"

abcčdefghijklmnoprsštuvzž

Zeberdee ::

V tistem trenutku najamem najboljši lokal v mestu, ustanovim društvo ter kadim kot turek v njem.

Nejc Pintar ::

ok, to je men glupo da se po lokalih nebi smelo kadit, ob kofetu vendar paše čik;)

Se pa strinjam da bi morali biti prostori fizično ločeni, saj verjamem da veliko ludi moti kajenje, debilno se mi tudi zdi da bi se morali nam prilagajat.
Lahko je biti prvi, če si edini!

Damjan Jagar ::

Mene pa moti, da v Mekiču ne morem prižgati čika, ko se nafilam s čizi.

Ne predstavljam si, kako bodo laufale oštarije brez kadilcev ob morebitnem sprejetju zakona. Bari so v večini plac kadilcev.
http://jagar.si

#000000 ::

Ja res je mater jim j.... kaj skoz neki pizdakajo čez kadilce, sej država z cigareti in alkoholom dobi notr skor največ denarja. Mislm nej nardijo tiste ločene prostore ampak to nej pol nardijo povsod, al pa nej naredijo kake lokale samo in izključno za kadilce oz. nekadilce, bom vidu ker bo bolj poln, in kje bom najdu izključno kadilce (ker tud nekadilci bi začel hodt v kadilske lokale, ker drugje bi bilo pustoš.

mf. grizejo roko ki jih hrani 'no ne čist dobesedno' lP

M323SBA ::

Me prav zanima, koliko prometa bodo imele gostilne, če prepovejo kajenje v prostorih. Irci imajo vsaj pivo ... torej en razlog za promet. Mi nimamo ničesar, razen tam, kjer se prodajajo tuja piva. :D

#000000 ::

Aja sorry prej za off topic.

Ampak taka zadeva je, če greš k micki al pa h kovaču al pa kamorkoli v gostilno-picerijo ipd. boš prišel dam kak 'pijan dobr to itag' zmeri bodo cunje mele vonj po hrani ! temu se ne da izognit 'čeprav dobra ventilacija pomaga' ampak čist pa ne, zmeri neki ostane. Torej začni hodit v poslastičarnice tam je 'praviloma' prepovedano kadit, al pa v kake lokale v bolnicah kjer tud ne smeš kadt. LP

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: #000000 ()

BigWhale ::

A niso italijani tudi sprejel take prepovedi kajenja? Se mi zdi da so. Tako kot irci.

Je kak feedbak? Koliko pubov so zaprli in so sli out of business?

Meni je najbolj hecno to, ko gostilne v dveh nadstropjih naredijo zgornje nadstropje za nekadilce. :P Zgornje nadstropje je pa ponavadi samo neka galerija in je stvar odprte narave. :)

Damjan Jagar ::

Se mi zdi, da zna biti tak nadzor in tako jebiveterstvo, kot je bilo kmalu po vpeljavi prejšnjega zakona (ločeni prostori & stuff).
http://jagar.si

Nejc Pintar ::

jah, država uvaja strožje zakone, nima pa sredstev za nadzor izvajanja.
Lahko je biti prvi, če si edini!

perci ::

tud jst lobiram za irski, italijanski, NYC način

če je za njih dobr, je tut za nas

#000000 ::

Če ti v iranu kurac odsekajo ko prešuštvuješ, ali ko ženska pogleda kazga tipa jo recimo kamenjajo, zakaj ti ga ne bi tud pr nas, sej če je dobr za irance zakaj bi moglo škodovat nam. Dejmo pol še vse gay-e in lezbijke, pa črnce ipd. fentat ker če jih drugje po svetu zakaj bi jih mi ne smel, kaj smo mi slabši od njih ? Ma dej jao jao.

madviper ::

Ma na cajte še men dopizdi, ko skočim na kavo in pol smrdim po čikih, kot da bi skadil celo šteko naenkrat.

Sicer mi nekak ne ugaja ideja o prepovedi kajenja v lokalih (včasih tud kakega prižgem :8) ), ampak vsaj ne bi smrdel ko pridem domov ob 5. zjutraj pa se moram zunaj na balkonu pri -20°C slačit, da dam obleko luftat.

Zakon se ni spremenil, so pa inšpektorji nehal nadzorovat tolk strogo. Isti primer kot pri Kebrovem zakonu.

P.S.: Sam vam povem, da je prav nor filing ko stopiš ven iz lokala pa se pri odpiranju vrat sam kadi ven (kot v kakšnem filmu :P ).
I'd like to do something crazy!

Damjan Jagar ::

Vidim, da vas je dost nekadilcev, ki jih to izredno moti. Kaj, če bi kdo od vas odprl lokal za nekadilce. Lokal bo prava uspešnica, saj vas je cela množica.
http://jagar.si

#000000 ::

To ja ! Al pa da bi ne hodil v take lokale, kjer se ve da boš dam prišel kot da si bil v raufkamri, pa je zadeva rešena. Pa ne me zdej narobe zastopit 'da kao imamo vsi pravico bit kjerkoli' in da morjo to lastniki uredit, 'kar je res' ampak jest nikol ne bom šel v lokal kjer je prepovedano kadit, oz. bom šel v res skrajni sili in čim manjkrat, ker mi pač paše da ko spijem kako pjačo ob klepetu pržgat kak čik, al pa škatlo če mi paše. LP

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: #000000 ()

pingec ::

Glede italije, sm gledal po TV so spraševali po ulicah in je folk pravu da se lokalom ni odrekel, in da pač ne kadi več. oz. ne tam, kjer je prepovedano in res je blo velik takih, k so pač prenehal tam kadit in tud manj kadijo...

#000000
Če bi v lokalih blo prepovedano kadit (VSEH) ne bi imel izbire, odpovedal se jim tud ne bi :) Tud taljani so norel, pol pa so nekateri clo nehal :>
Normalnost je povprečje nenormalnih ljudi.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: pingec ()

EMET ::

whatever ...

trenutno sem še na strani kadečih se bitij, sem pa pred kratkim nekaj "podobnega" doživel:
v pizzeriji imajo "ločen" prostor za kadilce - samo tri mize (od cca 12), so pa na "lepem" placu (kot separejčki).
Vse bi bilo OK, če bi res te tri mize bile ločene, pa niso - od ostalih jih ločuje le separe-style ograjca in NIČ več !
Pa s frendom prideva na pizzo - uč zleti na kadilske mize - polne !! shit ... OK, greva do kelnerce in rečeva, da bi jedla (kot že xxx krat), pa da valda po papci kadila (v istem prostoru jasno) in ker sva morda preveč vljudna sva vprašala ali lahko ...
woow! NE, pla c za kadilce je "tam gor" (pogled proti 2,5 m oddaljenim separe-style mizicam ... šmrc ...
OK ... pogledava malce h "kadilcem", če imajo slučajno prazne piatte (talarje, ops. krožnike), da bi morda počakala ... in vidi, vidi ... vse tri kadilske mize so gostile veselosesmehljajoče NEkadilce ...
in ostala sva lačna ...

Nauk?
EMET is the truth ...

Damjan Jagar ::

Prasci nekadilski. :) (Joke)

Čeprav si potihem želim, da bi do zakona prišlo in bi zmanjšal/opustil kajenje. Me pa motijo take bedaste izjave nekadilcev, v stilu "dajmo sprejet zakon!", "ceno čikov dvignit na 2 jurja!" in podobno sranje.

Pač nam je to užitek. Kaj če bi vam kratili pravico do nekega užitka? Da vam pa smrdi pa razumem. Bo treba nekadilske lokale poiskat. Aja... jih ni...
http://jagar.si

Microsoft ::

Dobra ideja, da vas nekadilci zajebejo. Masovno se posedajo v kadilniski prostor in spodrinejo vse kadilce v nekadlisniski prostor, kjer ne morejo kaditi. In zrak je cist!

ceno čikov dvignit na 2 jurja
Dobra ideja, ki se zna realizirat ob prehodu na evro.>:D


by Miha
s8eqaWrumatu*h-+r5wre3$ev_pheNeyut#VUbraS@e2$u5ESwE67&uhukuCh3pr

Zgodovina sprememb…

Damjan Jagar ::

Malenkost smo zašli iz teme.

Da se jo oklenem in odgovorim MMMju: nič se ni spremenilo, kot si že sam ugotovil se lastniki/odgovorni požvižgajo na to.
http://jagar.si

Damjan Jagar ::

Microsoft, če bi bil jaz tam v primeru, da bi to kdo res namenoma naredil...

V tem primeru je šlo očitno samo za pomankanje prostora in ne za hudobijo.
http://jagar.si

#000000 ::

Pingec Ko ali bolje Če se zgodi kaj takega, začnem lastnoročno zbirat podpise za raferendum, s katerim bi se odločilo ali cigarete in ves tobak čist prepovedat. In potrebne podpise bi verjetno zbral, vsaj mislim da.

"" In nej pol prepovejo, manjko v blagajni pa se potem v plačilo porazdeli med Nekadilce, ker kadilci smo pač tolk časa to plačval. Da pol vidim kolk folka bi še blo proti čisti ali delni prepovedi. LOL No ja sej prepoved imamo, in na strani drževe je da jo izvaja oz. kontrolira izvajanje, in prov boli me k če kdo ki je nekadilec ni zadovoljen, nej jebe državo ki je zakon postavla in gostince ki ga ne izvajajo ter inšpekcijo ki ga ne kontrolira 'več' mene kadilca pa nej lepo pustijo pri meru, ker omejitve nisem postavu jest in me nič ne briga zanjo, razen da ne kadim tam kjer se pač to ne sme. Jest kod kadilec mislim da več ne morem storit, 'ja lahko neham kadit' ampak ne bom, vsaj trenuto ne. LP

madviper ::

@MMM
Mislim, da si se trenutno znašo v slepi ulici.

Pregrad v večini lokalov sploh ni. Preprosta rešitev za toplejše dni je, da kadilce postaviš na teraso, vendar...
Spet pride do pritožb nekadilcev, da morajo skozi dimno zaveso ipd.
Nihče ni rekel, da je življenje pravično.

Rešitev je da preprosto nehaš zahajat v lokale (vem, to je pa tvoja pravica, da gremš kam češ).

@#000000
Na nek način se strinjam s tabo, vendar bi jaz povedal vse skup na mal drugačen način:D ...
Sicer pa se podpisujem pod tvoj post>:D
I'd like to do something crazy!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: madviper ()

Ziga Dolhar ::

Če si v kadilskem prostoru, to ne pomeni, da moraš kadit, ampak si tam tudi zaradi tega, ker se ne boš pritoževal, če drugi bodo kadili.
https://dolhar.si/

Kami ::

Ja ampak ni samo zaradi smrdenja.

Nekatere moti tudi dim, pa da nebom niti govoril, da je pasivno kajenje tudi zelo nevarno.

Torej bi lahko rekel, da nas kadilci okužujete :P

perci ::

Mene prov boli za vse vas ki se tukaj jokcate kako naj gremo nekadilci v lokale kjer se ne kadi. Sprejel bomo zakon, ki bo prepovedoval kajenje v lokalih, pa če se na trepalnce postavte. Lahko tut javkate o svojih kadilskih pravicah in greste zarad mene na ustavno sodišče. Ampak vseeno v parih letih ne boste več zasmrajali lokalov.

Mislm, dejte se mal zresnt, vi kadilci. Vi NIMATE pravice, da men puhate ta vaš kurčev dim pod nos. Me prov zanima, če bi koga od vas motilo, če bi se tipi goli po lokalih sprehajali. Hej, komu pa škodjo, svoj lokal si odpri, če ti kej ne paše...približno taka je vaša logika.

Da ne bo pomote. Mene popolnoma nič ne motijo kadilci, ki se zavedajo tega, da nimajo pravice s svojim kajenjem posegati v mojo osebo. Ostali ste mi pa pain in the ass. Ampak je ta pain removable. Par let vam rečem, par let.

singular ::

Jz upam da se bo najdu en k bo pac odpru lokal samo za kadilce, alpa klub:)
Pol se bi vidl a bi folk sezmer v nekadilske lokale hodu, al v kadilske..

Sploh nevem zakaj more take stvari urejat zakon, ce sm naprimer jz lastnik, bom jz povedu a se bo notr kadil in kje, ce se bo, folk se bo pa odlocu a bo hodu v lokal al ne bo in če bojo hodil pa jim kej nebo vsec nej se ne prtozujejo ker se ve kaksna so "pravila" v tem lokalu.

#000000 ::

Ma ne, jest se držim tega, da ne kadim tam kjer je to prepovedano, in na čezdalje večjih krajih je prepovedano, ampak zakaj npr. tebe moti če jest kadim in bi dal prepovedat povsod 'tud tam kamor nikol ne boš šel' taka preventiva je čist nelogična, in ja še nikol nisem vidu nikogar da bi puhal dim v kogarkol ker to moti tud kadilce.

Aja zakaj pa bi blo dobr to prepovedat ?? Ne vidim razloga, ker nekdo ki hoče kadit bo to delu 'pač tam kjer mu bo to dovoljeno' in tega ne morš preprečit, al je razmišljanje Nekadilca recimo tako 'jest ne kadim torej dejmo se pobrigat za vsako ceno da noben okol mene ne bo kadil?? '

Fino je tako razmišljanje in zdravo, pa še kej bi se najdl, ampak mene moti sledeče, da se nekadeči 'vsaj nekateri' obnašajo tko kot da so sami na tem svetu, in bi radi da se drugi prilagajajo njim 'govorim ko nekadilec pride v diskača kjer 98% folka kadi' in zdej bi one dva rada da se 98 folka ozira na niju al kaj.

Dejstvo je da po večini lokalov tega ne ni ne Bodo upošteval dosledno nikol, ker večina obiskovalcev je kadilcev in kaj zdej. Torej dejte bit tud nekadilci mal realni, mene naprimer ne moti če zraven mene nihče ne kadi, vas pa to moti, kva pol rinete tja kjer se kadi bodite doma na varnem in stokajte da nikamor ne morte it ker povsod smrdi po čikih.

Predlog: začnite kdt vsaj čez vikend ko grete ven. :D

Skaara: Ja to se bo garant zgodl, če bojo začel noret s temi prepovedi, boš odpl lepo klub kadilcev in tam se bo raufalo ko 100 hudičev. Na vrata pa nalepko Nekadilcem vstop prepovedan.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: #000000 ()

Damjan Jagar ::

perci: kdo jokca? Kdo je odprl temo? Jokavi kadilec ali nekadilec (Sori MMM, nič osebnega, samo da bistvo pokažem)?

Zakon bo sprejet, ampak ni pošten, samo jih itak dosti ni. Bomo preživeli, morda še dlje. Ti sicer nisi v naši koži in stvar ne razumeš najbolje. Lej.. ne kadimo v pisarnah, ne kadimo v čakalnicah, ne kadimo v kinodvoranah, ne kadimo v trgovinah, ne kadimo na predavanjih.... ker je ponekod to prepovedano, ali pa to ne delamo iz uvidevnosti do nekadilcev. Vedno se vam umikamo, ker je vaša pravica, da vam ne puhamo dima pod nos, kot praviš. Edino, kar je nam je ostalo so bari. Ne nam še tega vzeeeet! :D

V bar kjer bi se sprehali goli moški pač ne bi zahajal. ASAT.

Edit: typo
http://jagar.si

Zgodovina sprememb…

Matek ::

perci: kdo jokca? Kdo je odprl temo? Jokavi kadilec ali nekadilec (Sori MMM, nič osebnega, samo da bistvo pokažem)?

Jah, jokam samo za svojo pravico. Jaz vam ne bi vzel vaše, le svojo bi rad - torej da mam v lokalu tut nezakajen prostor. Če vidim čez šipo kup kadilcev, me sploh ne moti.
Bolje ispasti glup nego iz aviona.

aljazh ::

Resno in strokovno: Ali mi lahko kdo argumentirano utemelji "pravico do kajenja". Oziroma drugače - Zakaj naj bi bila "pravica do kajenja" nad ali vzporedno s "pravico do zdravega življenjskega okolja".

Oziroma: Svoboda enega se konča tam, kjer ta začne posegati v pravice drugega. Zakaj naj bi kadilec smel posegati v pravice nekadilca, v njegovo "pravico do zdravega življenjskega okolja". Ok, predvidevam reakcijo v smislu "saj tudi nekadilec posega v kadilčevo pravico, ko mu ne pusti kaditi", zato pred pisanjem odgovora najprej odgovorite na vprašanje iz prvega odstavka.

Damjan Jagar ::

MMM, te razumem, tvoja zahteva je upravičena in te podpiram. Sem za bolje urejeno delitev prostorov.
http://jagar.si

perci ::

aljazh: Gre za to, da so to pac odvisniki in bodo rekli čisto vse, kar jim pade na pamet, da jih ne bi kdo omejeval pri njihovem početju.

Tear_DR0P ::

me zanima kako to, da mcdonalds še ni propadu, ko se ne sme not kadit, dairy queen je že namreč

jst bi uzakonu, da si morajo vsi kadilci pustit brado :D me zanima kolk jih bi šekadil pol ko bi jim brada začela smrdet al pa brki :) ženskam bi že doziral hormone:D
"Figures don't lie, but liars figure."
Samuel Clemens aka Mark Twain

Damjan Jagar ::

perci: rekel je resno in strokovno, kar pa tvoji odgovori v tej temi niso.
http://jagar.si

perci ::

cyber: Strokovno pravis? OK.

Od kje izvira tvoja so called "pravica", da ostalim onesnazujes zrak? Tut na avtu moras imet montiran katalizator, drugace ne prides cez registracijo. Le zakaj?

Nekadilci tvojega zraka ne onesnazujemo, torej ne posegamo v tvoje pravice. S svojim pasivnim ravnanjem namreč tu nismo problematični. Ti kot kadilec pa s svojim aktivnim ravnanjem močno posegaš v mojo pravico do čistega zraka. Prav tako posegaš v mojo pravico do nesmrdeče obleke.

Pač je treba neke standarde postavt. To, da se v enih lokalih lahko skor zadušiš od čikov, ni ničemur podobno. Že iz varnostnega vidika je to sporno (izguba zavesti). Sploh bi blo pa za vse boljše in bolj zdravo, da bi bili lokali nezakajeni.

Kdor pa misli, da bi lokali propadl, če bi blo notri prepovedano kaditi, je pa hudo naiven.

In ne, ni vse v pristojnosti lastnika lokala. Obstajajo standardi, ki jih morajo javni prostori izpolnjevat.

Sicer pa, mene dost ne zanima, kaj si kadilci mislite - mi precej dol visi za vašo "potrebo".

Over and out.

Doman ::

Jaz osebno v bare ne zahajam pogosto ker preprosto ne prenesem vonja oblačil po cigaretih. Dim me ne moti, saj sem ga že navajen (oče že celo življenje kadi občasno tudi cigare:O)

Sem za polno prepoved kajenja v lokalih. Naj postavijo pepelnike pred lokal kot v Italiji pa naj tam kadijo. Sem jih pa že dosti slišal:
Če bodo pa to uvedli bom res nehal kadit. Če bo škatlica čikov 5€ bom tudi nehal...
Mogoče bo pa ta ukrep pomagal!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Doman ()

kixs ::

Hahahaha.... to je pa res hecno... zdej bodo pa lokali propadli, ce se ne bo smelo kaditi :\ Kot, da samo kadilci hodite na kavice in podobno 8-O In dost je en kadilec, pa bo cel lokal zasmrajen.

Sem bil prejsni vikend v Planetu Tuš v Celju (bowling klub al kaj je tam zgoraj) in sem bil zelo presenecen, da je bil zrak dokaj cist, kljub temu da je bila guzva. Je pa res, da je prostor ZELO prostoren.

Ce pa drzava sluzi na tebi, si si pa cisto sam kriv. Po drugi strani pa gre veliko denarja za zdravljenje kadilcev in tudi pasivnih kadilcev! Upam, da se tega zavedate, ko veselo vdihujete in izdihujete cigaretni dim.

PS:
Nikoli ne bom razumel kadilcev... ocitno nisem tako fancy :D

nokia6310 ::

#000000:
Se čist strinjam s tabo.
Prepovedal so nam kupovanje alkohola no ja pametni ga prej kupimo,
Prepovedujejo nam kadit, nekadilci pa se sam za svoje pravice borijo in ja zakaj se ne naredi ločenih lokalov za kadilce in nekadilce?
Kaj pa če bi naredili kompromis pa bi tam kjer je kadilcem prepovedano kaditi mi prepovedali piti kavo nekadilcem bi vidli kdo bi dlje zdržal?
Potem bi mogoče nekadilci za trenutek občutili, kako se počutimo mi tam, kjer se ne sme kadit.

para! ::

Jah, mamo zakon, ki zahteva ločene prostore za kadilce in nekadilce. Zdej, če se ta zakon ne izvaja, se pritožujte nad zakonom, ne pa nad kadilci.

Torej, perci, ker si že tako glasen: zakaj bi morali prepovedati kajenje v lokalih? V čem je bistvo tega? Boš rekel, da je to bolje, kot pa da se dosledno sledi zakonu o ločenih prostorih? Torej je bolje, da si zadovoljen samo ti (s tem, da se prepove kajenje v lokalih nasploh), kot pa da sva zadovoljna oba (ti sediš v nezakajanem, jaz pa v zakajenem prostoru)?

Ali hočeš reči, da te moti kajenje osebe, ki s tabo čaka bus na postaji? Ker, če te moti kajenje na prostem, potem je očitno, da želiš ta zakon samo zato "da zjebeš kadilce". Bravo, full si faca :)

lp
Death before dishonor!

bzp ::

Dalec najboljse pivo je v Dublinu. Ne samo zato ker je Guinness, svoje doda tudi cist zrak. Prvih 10min ti ni nic jasno pa ugotavljas kaj manjka, pol ti pa kapne ...
Tud Irci so se kregal pa govoril kako bodo pubi propadl. Ma ja, valda, pomojem majo se vec prometa kot prej. Kadilci grejo na cikec lepo ven (za tistih 5min, pa se vedno imas koga za pogovor zunej), notri pa folk uziva.
Komej cakam da tak zakon pride k nam.

para! ::

Sej men gre sam na živce ta kvazi pomembnost nekadilcev, ko tok uživajo, da bi ja zjebal tiste, ki kadijo, namesto, da bi se zmenil za kompromis in bi pač malo bolj resno se začel izvajat zakon o ločenih prostorih.

Sicer, kakor vidite, se kadit ne sme marsikje. V intersparih je v lokalih kajenje prepovedano, pa se vseeno kadi, če se ne upošteva zakon o ločenih prostorih, zakaj mislte, da se bo upošteval zakon o prepovedanem kajenju na javnih mestih?

lp
Death before dishonor!

Ziga Dolhar ::

Mislm de nismo nekadilci tisti, ki bi moral ponujat kakršenkoli kompromis ...
https://dolhar.si/

Damjan Jagar ::

Tako je para!, se podpišem pod oba tvoja posta. Edini razumljivi v tej debati je MMM.
http://jagar.si

BigWhale ::

para:

Ti ne razumes, da je nevtralno stanje stanje nekajenja. Torej, ce nihce ne kadi ni smradu in ni 'nevarnosti po zdravju'. Takoj, ko nekdo zacne kaditi se stanje spremeni.

Torej, od kje izvira pravica, da kadilec lahko zakadi prostor? Nekadilec pa se nima kaj pritozevati nad tem in naj gre drugam?

Stvar je sila preprosta, kadilce se zapre v locene akvarije, kjer lahko uzivajo v kajenju brez da motijo ostale. Na javnih prostorih se pa kajenje prepove in se prepoved enforca.


Kajenje Ubija, zal prepocasi. ;>

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: BigWhale ()

Meamoto ::

perci in ostali: novelo zakona je DZ že ovrgel, zato nič kaj preveč upat.

V Italiji so zabeležili rekorden upad prometa v gostinskih lokalih po sprejetju zakona.

In mene motite vsi, ki se vozite z avtomobili, ki izpuščajo meni škodljive izpušne pline. Sprejmimo zakon in vsi marš na bicikle.
«
1
2 3


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Tobačni zakon in biljardnica na Parmovi (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
666500 (4904) Beli_Zajcek

Nov kadilski zakon !!!! (strani: 1 2 3 436 37 38 39 )

Oddelek: Loža
191871119 (40274) BigWhale
»

Zakon o kajenju (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Problemi človeštva
1219740 (7338) CWIZO
»

Prepoved kajenja v SLO ?? (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Problemi človeštva
21513012 (10110) BigWhale
»

Pasivno kajenje ali pasiven Cukjati (strani: 1 2 )

Oddelek: Problemi človeštva
946992 (5573) poweroff

Več podobnih tem