» »

Tobačni zakon in biljardnica na Parmovi

Tobačni zakon in biljardnica na Parmovi

1
2
»

CoolBits ::

Uf nisem vedu da je kajenje prav tako nevarno kot vožnja s ferrarijem 300km/h pa AC.
No zdej vem.

jest10 ::

Uf nisem vedu da je kajenje prav tako nevarno kot vožnja s ferrarijem 300km/h pa AC.
No zdej vem.

Še huje je. Ferrari v zid te hitro odreši muk, rak na grlu/pljučih pa ni tako prijazen

AmokRun ::

Za pljučnim rakom umre veliko več ljudi, kot pa zaradi prehitre vožnje s Ferrarijem.
Glavni vzrok za raka na pljučih je... kajenje!

CoolBits ::

Kot prvo, zidu ni na avtocesti, so pa drugi udeleženci katere lahko zraven pospraviš... kaj je pol hujše?
S kajenjem boš težko tko na hitro koga posprvu, pa še nekadilci imajo izbiro se izogibat takih prostorov... pred norci na ac pa se dosti nimaš kam umaknit.

bluefish ::

pa še nekadilci imajo izbiro se izogibat takih prostorov....
Recimo avtobusnega postajališča ob sedmih zjutraj, kajne?

Icematxyz ::

Kadilec je problem. Zato se more prilagajati okolici. To je uvedel zakon. Prej je bilo drugače.

Zato je ta zakon dober. Ker je dejansko pravilno definiral razmerja. Seveda pa to določene kadilce moti. Kar je razumljivo. Prej je pač motilo koga drugega. Morda tudi drugega kadilca motil kadilec v lokalu. Neverjetno a ne da?

Gre se tudi za delovna mesta in nasploh za prisotnost cigaretnega dima povsod. Vse to še je drastično izboljšalo. In nikakor se jaz ne bi temu odrekel zaradi tega ker kadilcu ni všeč da se more prilagajati.

Tako da če obratuje nek lokal v katerem se streže in se izigrava zakon to ni dobro. Realno bo vedno kje takšen lokal se nahajal. Ampak ni pa to dobro da obstajajo delovna mesta kjer se delavci in okolica prilagaja kadilcem tudi na način da kršijo zakon. Če seveda ga.

Zgodovina sprememb…

lonz ::

Moje skromno mnenje je sledeče:

Očitni ni to edina biljardnica v okolici. Vsaj en plac pa lahko imajo kadilci, kjer bodo imeli mir pred health-naciji. Nekadilcem ni treba tja hodit, če jim tam ne odgovarja; so še druge "dišeče" biljardnice.
Sam sem nekadilec cca. eno leto in mi gre tole papeštvo večje od papeža močno na živce.
...arrrrrr, shiver me timbers...

gzibret ::

Ja, lonz maš prav. Pa še ena malenkost je pri tej biljardnici. Kadilnica je čisto ločena od biljardnice s stekleno steno. V kadilnici je en ogromen ventilator, ki vleče zrak iz kadilnice na prosto. Tako, da je v kadilnici podtlak in ko odpreš vrata v biljardnico, vleče prepih IZ biljardnice V kadilnico in ne obratno, tako, da kadilcem ni treba vohat niti ene molekula dima, če to nočejo.

Ja, nekatere moti le to, da je v kadilnici stalno gužva in se notri popije 100x več alkohola, kot v biljardnici (v kadilnici je ponavadi vedno glasen pogovor, v biljardnici pa razen udarjanja biljardnih kugel in kakšnega vzklika fliperja nti ni čuti bohve kaj) in nekadilci ne morejo žurirat, ne da bi smrdeli po čikih ;)
Vse je za neki dobr!

Mehmed ::

To (opozoriti kadilce) je naloga lastnika lokala, ne pa njega (zato ima pravico lokal prijaviti inšpekciji):|

Ce bi kadili izven kadilnice, jst govorim o kvadraturi, ki mu gre od oka v nos.
Ocitno ga dim moti, vendar ne dovolj, da bi zamenjal svojo kadilsko druzbo ali pa se ji postavil po robu. Raje bo prisedel k njim, potem se pa znasal na druge nacine.

In ta solidarnost do natakarjev je en velik bs. Zakon je bil sprejet, da zasciti nekadilce ter natakarje pred dimom. Nekadilci so varni, ce je kadilnica. Zakaj bi se pa mi na slepo vmesavali kako ima lokal urejeno z osebjem ne vem. Ce jih sef sili v dim proti njihovi volji, bojo ja sami imeli interes klicat inspekcijo. Po drugi strani je pa lahko natakar sam kadilec pa nima problema it v ta prostor.

Seveda ima vsak pravico prijavljat vse po vrsti, nobenmu je ne oporekam. Samo naj se ne spreneveda prevec, ko je ja jasno za kaj se gre.
Nekadilci so dobili svoj zakon, niso pa uspeli spremenit kadilske mentalitete. In to nekaterim dela tezave, ko morajo samevati ko grejo kolegi na cik, ali pa jim slediti v dim.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Mehmed ()

gzibret ::

> Kadilec je problem. Zato se more prilagajati okolici. To je uvedel zakon. Prej je bilo drugače.

Se strinjam. Samo ni pa mi jasno, zakaj morajo nekadilci prepovedovat kajenje. OK, kjer ni variante za separacijo (avtobus, čakalnica, pisarne, banka ipd..) OK. Sem 100% za prepoved. Samo pri drugih zadevah, kjer ima človek možnost svobodne in nediskriminatorne izbire, pa ne vidim smisla prepovedi. Zakaj pač ne dovoljujejo kadilskih lokalov. Pa naj bodo kadilski in nekadilski lokali. A je to takšen problem?

Moti me predvsem ta kultura prepovedi. Ne smeš to ne smeš ono... Ne smeš gledati pr()na, ne smeš divjati s kolesom, ne smeš kupiti piva po 9 uri zvečer, ne smeš grdo gledati policaja, ne smeš.... In gre samo na slabše. Kmalu bomo imeli zakone tipa MORAŠ. Hoditi vsako nedeljo k maši npr...

Še nekaj... Enkrat sem se pogovarjal z enim "nacističnim" nemcem, ki je rekel, da bi morali kajenje med delovnim časom prepovedat, ker je človek zaradi kajenja manj produktiven. Jaz sem mu oporekal, da bi moral biti edini kriterij količina opravljenega dela, on pa je trdil, da bi bilo lahko opravljenega dela še več, če ljudje ne bi kadili. O ja, na koncu so naju morali miriti...
Vse je za neki dobr!

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: gzibret ()

lonz ::

Kadilskih lokalov ne dovoljujejo ker bi se v šusu vsi lokali prijavili kot kadilski in nekadilci bi spet vpili krivico (vsaj nekateri); začaran krog. Če pa bi država podeljevala kadilske koncesije določenemu % lokalov, bi pa dovoljenja dobili ministrska in županska žlahta pa en par random srečnežev (slednji bi le-to dobili samo, da korupcija ne bi bila v nebo vpijoča).

Kar se pa tiče motivacij tipa MORAŠ - moraš recimo plačat davke. Pa dvojne prispevke pri plačah. Crap.
...arrrrrr, shiver me timbers...

gzibret ::

Morašplačevat davke. Seveda. Saj koristiš ceste, zdravstvo, lahko pokličeš policijo, ko jo rabiš, lahko plačuješ z istim denarjem doma in v Nemčiji, lahko se pritožiš... Vse to stane.

Tako, da moj MORAŠ ni premerljiv z davčnim moraš. Čeprav je beseda ista.
Vse je za neki dobr!

Icematxyz ::

Dvojnost kot je omenjeno pač ne deluje. Smo jo že imeli. In kaj je bilo. Kod nekadilec v lokalu si ponavadi sedel nekje v kakšen kotu zaprt z 4 gips ploščami.

Ker ne gre drugače pač naj tam sedi tisti ki kadi. Če daš lokalom izbiro bo pa tam spet sedel nekadilec. Ali pa sploh ne bo zaželen.

Torej ker je kadilec problem je pač pravilno in pošteno da se prilagodi kadilec.

Hrvati so šli recimo nazaj če sem pravilno zasledil. Na stanje kjer je nekadilec problem. To je vsekakor manj pošteno ker družba ne uveljavi pravila da se naj prilagodi kadilec. Naloži pa ti pravilo da se moraš prilagodit kot nekadilec. Se pravi če si kadilec lahko prižge cigareto v lokalu to ne pomeni da ni pravil v družbi in da imamo več svobode. Pomeni kvečjemu da je pravilo takšno ki zahteva da se prilagodi nekadilec.

P.S.

Zakaj pa ta tema ni nastala poleti mene zanima? Ko kadilci mirne duše kadijo na promenadah in zahtevajo da se nekadilci prilagajajo?

Zgodovina sprememb…

hamax ::

Zakaj pa ta tema ni nastala poleti mene zanima? Ko kadilci mirne duše kadijo na promenadah in zahtevajo da se nekadilci prilagajajo?

To temo je odprl en razburjen nekadilec in ne obratno.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: hamax ()

zavajon ::

To nekadilsko bagro spravljamo kadilci v življensko nevarnost že s samim obstojem! >:D
Saj bi nas pobili, a se ne bi želeli odreči trošarinam od tobaka.

Icematxyz ::

To temo je odprl en razburjen nekadilec in ne obratno.


To je res. Ampak srd kadilcev je tudi prisoten v temi. Čeprav priznam da v bolj mili obliki kot ob sprejemanju zakona. Kar je dobro. Omenja se pa diskriminiranje in kratenje svobode. Želje kjer bi se spet dovolilo neko ločevanje ki ni delovalo se tudi navaja. Sam se s tem ne strinjam. Ker vsaj pol leta vsako leto jaz tudi sem potem diskriminiran ko moram na promenadah lokalov vonjati cigaretni dim. Pa kljub temu načeloma to spregledam in se s tem ne obremenjujem.

Ampak neko govorjenje kako je kadilec diskriminiran ker ne more znotraj lokalov si prižgati cigarete pa da mu je kratena svoboda pa tudi ne drži. Neko uvajanje dvojnih meril (ki niso delovala saj smo jih že imeli) in si upam trditi da so diskriminirala nekadilce pa se mi tudi ne zdi sprejemljivo.

Je pa res da je nepošteno reči da so vsi kadilci proti zakonu. Nekateri so nekateri niso. Sam si samo ne želim povrnitve stanja nazaj kot je bilo. Ker je bilo katastrofalno. To kaj imamo sedaj pa je zlata vredno. In kaj je najpomembneje. DELUJE.

Beli_Zajcek ::

To je res. Ampak srd kadilcev je tudi prisoten v temi


Menda imamo 22% kadilcev. In ti naj bi ustvarili toliko prometa, da bi po uvedbi prepovedi kajenja v lokalih le-ti propadli, saj dragi cenjeni kadilski gostje naj ne bi zahajali tja, kjer niso zaželeni. Vsaj to so govorili dragi kadilci pred uvedbo zakona. Fast-forward nekaj let. Ups, nekako lokali še vedno živijo. Po trditvah gostinskega združenja je bila prva žrtev kadilskega zakona med lokali pivnica As. Problem je, da je to lokalna pivnica, ki jo dobro poznam in vem, da je propadla že pred uvedbo prepovedi in ji tudi ohranitev prejšnjega stanja ne bi pomagala. Pač lastniki niso znali voditi zadeve.

Se strinjam. Samo ni pa mi jasno, zakaj morajo nekadilci prepovedovat kajenje. OK, kjer ni variante za separacijo


Seveda ti ni jasno. Dokler si lahko cuzal tiste rakove palčke povsod se nisi razburjal, da lokali po liniji najmanjšega odpora ne delajo ločenih sekcij za nekadilce. Zakona se ni izpolnjevalo, inšpektorjev je bilo premalo za učinkovit nadzor, zato je bila najboljša radikalna poteza (po pravici povedano, bi bila zadeva radikalna kakih 8-10 let prej, tako nas je pa lep del Evrope prehitel) in smo prepovedali kajenje v lokalih. 22% pa tudi ni taka večina, da bi se ji morali prilagajati na našo škodo.
Sicer pa jokajte kadilci, jokajte. Pomagalo vam ne bo nič. Če kljub dobri praksi še vedno mislite, da je prejšnje stanje bilo boljše, potem pa kar jokajte. Moji kadilski prijatelji so vsi po vrsti za ta zakon. Se noben ne razburja, da mora ven na čik.
Kar se pa biljardnice tiče pa njihova kadilnica ne ustreza predpisom. Zakaj še ni bilo nobene akcije s strani pristojnih pa ne vem. jaz sem bil tam samo dvakrat. Drugič so zadevo še povečali in sedaj vključuje eno biljardno mizo. Hja, skoraj leto dni je že od zadnjega obiska, mogoče je sedaj še večja.
1
2
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kadilci VS Nekadilci, round 2. (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Loža
25112668 (10819) Mercenary

Nov kadilski zakon !!!! (strani: 1 2 3 436 37 38 39 )

Oddelek: Loža
191871147 (40302) BigWhale
»

Zakon o kajenju (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Problemi človeštva
1219751 (7349) CWIZO
»

Prepoved kajenja v SLO ?? (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Problemi človeštva
21513032 (10130) BigWhale
»

Kakšen odnos imate do cigaret ? / Kdo od vas kadi... (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
826011 (4868) Dr_M

Več podobnih tem