» »

Zakon o kajenju

Zakon o kajenju

1
2
3

Bob Rock ::

Se nebi strinjal. Jih je zelo veliko, samo se pač ne separiramo. Pa bi se, če bi bila varianta. Samo je ni (še zaenkrat).


ce bi bilo povprasevanje dovolj veliko, bi bla slej ko prej tut ponudba

Bob Rock, če misliš da ti bo tistih 2, 3 miljone pokrilo zdravljenje enega resnejšega raka, se hudo motiš


Vecina kadilcev ne zboli, placujejo pa vseeno, tak, da ne racunat davkov sam iz strani enega kadilca.
___________________________________________________
gance hale ale cuzamen

CaqKa ::

hmm pustit lokalom odločitev ali bodo nekadilski ali pa kadilski se mi zdi neumna, ker se bo večina lokalov registrirala kot kadilski, zaradi tega ker se bojijo spremembe, oziroma nedoživetega, nevidenega.

pametno se mi pa zdi kot je nekdo zgoraj povedal.. da bi vsi lokali bili po defaultu nekadilski, z dodatkom: lokal bi lahko podal prošnjo da postane kadilski, vendar bi država poslala inšpektorja ki bi zahtevo dovolil ali zavrgel.
ker to da imam lokal napisano 'v tem prostoru ne kadimo' meni nič ne pomeni.. je še vedno isti prostor (ponavadi).

drejc ::

Dejstvo je da se državi ne splača imet kadilce, drugače tovrstni zakoni ne bi bili sprejeti ob tolikšnem kljubovanju kadilcev v Italiji in Britaniji.

Davki tobačnih tovarn in izdelkov zgleda ne pokrijejo statistično slabšega zdravja in dražjega zdravljenja kadilcev.
"Rise above oneself and grasp the world"
- Archimedes of Syracuse

BigWhale ::

Normalno stanje je stanje brez tobacnega dima v zraku. Torej prilagoditi se mora tisti, ki dela ne-normalno stanje. Ne pa tisti, ki si zeli normalno stanje.

Seveda bo vsak povprecen kadilec, ki ima IQ na ravni enega buhtlja takoj zacel o nekih CO2 emisijah in smogu. Pozabil pa bo, da imam jaz kot nekadilec od smoga korist. Recimo sofer tistega dizelskega kombija, ki mi pripelje stvari iz najboljsega soseda mi bistveno bolj koristi, kot kadilec, ki se sprehodi mimo mojega okna in vrze cik ma mojo travo pod oknom. Poleg tega, da mi zasmrdi zrak okrog mene.

klemen22 ::

Dej dej BigWhale, kot da te tako moti ko se sprehajaš po mestu npr. in gre mimo tebe en kadilec. Zelo ti škoduje ja. Sej ti verjetno tudi prdiš ne? No enega lahko moti to ker mu smrdiš ko greš mimo veliki kit.
Motiti se je človeško, odpuščati pa božje. Torej ti odpuščam ;)

WarpedGone ::

Ti ljudem prdiš pod nos? Če ja, pol ni čudno, da nimaš problemov kadit pod nos...
Zbogom in hvala za vse ribe

klemen22 ::

Hotu sm reč da mene npr. moti ker gre BigWhale po cesti in prdne ter s tem zasmradi okolico za par sekund. Toliko kot kadilec s čikom. Get point?
Motiti se je človeško, odpuščati pa božje. Torej ti odpuščam ;)

BigWhale ::

Toliko kot kadilec? A mislis, da prdim deset minut skupaj? Ne opravicuj sedaj sebe s tem, da s prstom kazes na druge... Nima smisla.

klemen22 ::

Če gre kdo po ulici in kadi tebe nima kaj motit ker tistga dima še vdihneš ne, oziroma precej manj kot hlapov avtomobilov.
Motiti se je človeško, odpuščati pa božje. Torej ti odpuščam ;)

gfighter ::

Hehe, še zadnji čik pred spanjem.... No, k stvari, nekadilci imate po svoje prav, da nočete biti kot prekajeni pršut vsakič, ko greste v lokal. To popolnoma razumem, zato se mi pričakovan zakon sploh ne zdi tako napačen. Me pa jezi, da bo do takšnega zakona očitno moralo priti samo zaradi tega, ker država ne zna najti rešitve, ki bi bila sprejemljiva za oboje. Če ne morejo kontrolirati ločenosti kadilskih prostorov od nekadilskih, to ni problem mene kot kadilca. Če bi bil v veljavi predpis, ki bi natančno opredeljeval ločenost prostorov tako, da kadilci ne bi motili nekadilcev ker bi bila prostora zares fizično ločena, ter bi ga bila država sposobna učinkovito izvajati, potem bi tudi jaz še vedno lahko na toplem izvedel obred kava&cigaret, pa to nekadilcev sploh ne bi motilo. Če lokal pač ne bi bil sposoben tega zagotoviti, pa naj bo po defaultu nekadilski. Howg.
Catapultam habeo. Nisi pecuniam omnem mihi dabis, ad caput saxum immane mittam

Fizikalko ::

No, končno en racionalen kadilec. Se strinjam.

Daedalus ::

Hja, glede na učinke kajenja na zdravje, bi se lahko debatiralo o uporabi besed "racionalen" pa "kadilec" v istem stavku:D
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

bradek ::

Če ne morejo kontrolirati ločenosti kadilskih prostorov od nekadilskih, to ni problem mene kot kadilca.


To je problem tako kadilcev kot nekadilcev. Sicer se precej strinjam s tabo o napisanem ampak vseeno se mi zdi da velik problemov rata glih zarad tega ker se ljudje prevec distancirajo od problemov, ces, sej to bojo pa zakoni zrihtal, to bo pa drzava zrihtala. Ce ne more (kar je ocitno) potem ne pomaga valjenje krivde ampak je treba neki narest... al se vkljucit v izdelavo pravil al pa vsaj v svoji druzbi izvedeti koga moti to in koga ne ter upostevat njihove zelje.

Jaffa ::

Sej se tud kak zakon sprejme na podlagi referenduma, če je rezultata 52:48... Pa tud tisti "manjši polovici" verjetno ni prav da so dobili pripadniki nasprotnega tabora. Pa ne moreš nič. S tem, da bi v primeru referenduma o kajenju bila razlika verjetno kr krepko višja v prid vemo koga...
www.markosoft.si | www.markoshop.si
GRYPHON Z87|i7-4770k@4200MHz|16GB VENGEANCE 1866MHz
2x SAMSUNG 850PRO 256GB|GTX960|LIAN LI|BENQ BL3201PT 4K

Meamoto ::

Dejstvo je da se državi ne splača imet kadilce

Daj no, pa veš koliko država zasluži s kadilci?

Drugače pa, takoj se podpišem pod ločene lokale. Nikakor pa pod popolno prepoved. Ker, če je kajenje tako prekleto škodljivo, zakaj pa je legalno? Še najlepšo ureditev kar sem jih videl, imajo angleži, in to je prav ločevanje lokalov na tiste za kadilce in tiste za nekadilce.

In btw, mene moti smrad po 4 mesece starem olju in ostalih smeteh kadarkoli se naključno sprehodim mimo kakšnega fast food-a, ne daj bože da stopim noter, ker če ne bi po odhodu smrdel kot vrečka krompirčka. Ukinit fast food-e? Prepovedat cvrtje? Dajmo bit malo resni.

Malo tolerance ne bi škodilo tako kadilcem kot nekadilcem. In ja, sem zagrizen kadilec, ampak če bom prisiljen bit v prostoru, kjer se ne kadi, se bom ali odstranil ali šel ven na čik. Če mi v vseh lokalih prepovejo kajenje, jebi ga, bom pa pil kafetke in pivo doma.

gzibret ::

> Če mi v vseh lokalih prepovejo kajenje, jebi ga, bom pa pil kafetke in pivo doma.

Ha ha ha. Še vedno boš hodil v lokale, samo navadil se boš hoditi ven na čik. Nič drugega.
Vse je za neki dobr!

Meamoto ::

gzibret: Ne. Verjami mi, da bi me to popolnoma odvrnilo od obiska lokalov. Ker, kot sem pač že povedal, sem precej strasten kadilec (40+ dnevno) in nikakor ne bom med pitjem kave dvakrat vstal in šel ven na čik.

Jebi ga, kafe še vedno znam kuhat, pivo imet v hladilniku pa tudi ni nobena umetnost.. :P

perci ::

Še najlepšo ureditev kar sem jih videl, imajo angleži, in to je prav ločevanje lokalov na tiste za kadilce in tiste za nekadilce.

Če kaj spremljaš novice, bodo angleži 2007 uvedli popolno prepoved kajenja v lokalih. Kakšni barbari tile angleži. Pa irci, italijani, pa še kdo. Vsi kršijo pravice kadilcev. Bogi odvisniki :\.

gzibret ::

No, ja, sej se strinjam z nekaterimi, da prepovedi ne peljejo nikamor. Prepoved ni nikoli dobra. Pa neglede na njen namen.

Samo po drugi strani pa s(m)o nekadilci oz. tisti, ki bi radi imeli čist zrak v kafičih in diskačih vse preveč tolerantni do kadilcev. Vem, kako izgleda, ker imamo večkrat družbo "dimnika" zraven sebe, ko predlagam, da se usedemo v predel za nekadilce: "Ne to pa ne, pol pa jaz ne grem..."

Edini pravi odgovor bi bil: Ali lokal za nekadilce, ali pa pejt sam na kavo. Samo zaenkrat sem (smo) še vedno preveč tolerantni in popustimo.
Vse je za neki dobr!

Meamoto ::

perci:

A ban on smoking at work, in restaurants and cafes will be announced by the Government today. But smoking will still be allowed in public houses that do not serve food.

In ja, spremljam dogajanje, ker je plan v kakšem letu ali dveh tako ali tako spiz**t tja gor.

CWIZO ::

Problem ej v tem da se majo nekadilci za nekaj vec. Mislijo, da so bolsi, ker ne kadijo in pol kle zanicujejo kadilce.
S takim obnasanjem res pokazete kolk ste vi bl zreli pa odgovorni.
hancic.info
I can't uninstall it, there seems to be some kind of "Uninstall Shield"...

BigWhale ::

Ne, glih obratno je. ;) Kadilci si predstavljajo, da imajo s svojim intruzivnim pocetjem pravico motiti okolico kjerkoli so. :)

Meamoto ::

Cwizo & BW: Ne, problem je tretji, in sicer posploševanje. Sedaj, če se ti nekdo usede pred tabo v kafiču in ti direktno v glavo spiha 15 rdečih Marlboro v 20 minutah še ne pomeni, da so takšni vsi kadilci. In če ti en nekadilec pol ure 'pere mozak' na avtobusni postaji da onesnažuješ okolje, velja isto kot v prejšnjem primeru.

Pač, sto ljudi, sto čudi.. :p

para! ::

Ne, kadilci (vsaj jaz) vemo, da je nekajenje default stanje in da se moramo mi prilagodit. Ampak ravno VI kadilci, hočete popolnoma benat kajenje. Tako, da se sploh odločit naj ne bi mogli.

Zakaj? A to, da jaz ne smem kadit (četud vas pri tem ne motim) vas rajca? Vas narajca to, da je vaša odločitev mene za nekaj prikrajšala (čeprav vas pri tem ne bi motil)?

lp
Death before dishonor!

mjel ::

Pravica kadilcev je kadit.
Pravica nekadilcev je do zraka brez nikotina.
Vendar....
Je svoboda kajenja omejena z svobodo nekadilca.
Torej, lahko kadiš če ne motiš okoliških nekadilcev.

Lokali bodo pa 'nekoč' vsi nekadilski iz več razlogov:
Ker je država popolnoma nesposobna in ne zna izvajat tudi obstoječega zakona. ( V lokalih bi moral biti prostor za nekadilce vsaj 50% velik in ločen ). Tako pa se do teh prostorov pride običajno mimo kadilskega šanka.
Pozimi so prostori za nekadilce pogosto neogrevani in neuporabni.
Tako da je za državo prepoved najboljša izbira.

Poleg tega se v družbi običajno nekadilci podredijo kadilcem in gredo skupaj na pijačo in dim. A je že kdo videl da bi šel kadilec z nekadilcem na pijaču v nekadilski lokal? Jaz še ne!
*

para! ::

Torej zato, ker je naša država nesposobna ločit prostore, jaz ne bom smel kadit. Oziroma, ker je naša država nesposobna preprečit divjanje po cestah, se ne bomo več vozili z avtomobili?

Ja, če se ti podrejaš kadilcem (in...), je tvoj problem. Še vedno ti ni treba it s kadilcem na pijačo...

lp
Death before dishonor!

Thomas ::

Vsi pijanci, narkomani, kofetrarji, kadilci, abstinentarji ... imamo nekaj skupnega.

Vsi bi radi delili svojo vero, religijo in ideologijo tudi z neverniki.

Pijanec bi rad pocuzal flašo s takoimenovanim "zdravljenim alkoholikom", kadilec ponudi tistemu, ki se že 3 dni odvaja cigaret, narkomani podobno, abstinentarji bi pa tudi, da vsi živimo zdravo kot oni.

Tko je to, ja. ;)
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

CWIZO ::

BW: odvisno od cloveka do cloveka.
Moja izjava pa glede na poste nekadilcev v tej temi kar drzi ;)
hancic.info
I can't uninstall it, there seems to be some kind of "Uninstall Shield"...

Keyser Soze ::

Kajenje na prostem. Be my guest. Mene ne moti. Moti pa me kajenje v lokalih, restavracijah!! in na sploh v zaprtih prostorih.

Tako kot so rekli. Naravno stanje je brez kajenja. In kaditi v prostoru, kjer imaš tudi nekadilce je neodgovorno in nekulturno. Samo malo je kadilcev, ki se tega zavedajo. Obstajajo pa, takšni kulturni kadilci.

Tako kot obstajajo nekultivirani ljudje, ki ob treh ponoči na delavnik razgrajajo po ulici, vpijejo, navijajo bomboxe v avtomobilih, trobijo, ipd. Ampak kdo sem jaz, da jim bom rekel da se to ne spodobi. Da naj gredo razgrajat kam drugam. Jim imam pravico kratit svobodo do izražanja(glasnega)?

Ne? Torej je na meni, da vzamem "povštr in kovtr" ter grem spat nekam daleč v gozd?

Bob Rock ::

Ne? Torej je na meni, da vzamem "povštr in kovtr" ter grem spat nekam daleč v gozd?


Kolikor vem, je ponoci glasnost omejena na nevem koliko decibelov. Torej oni krsijo zakon. Ce pa jaz kadim v lokalu, kjer kajenje ni prepovedano, pa ne krsim nicesar, tako, da nisi izbral ravno najboljsi primer.
___________________________________________________
gance hale ale cuzamen

Thomas ::

Sej zakon o nezganjanju hrupa ni neskončno star. Najprej, si lahko razgrajal ponoči, verjetno.

Zdaj je to prepovedano, kot bo kmalu kajenje v lokalih.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Bob Rock ::

Ja sej, taka, kompromisna resitev bi bla IMHO zelo vredu. Tak, ko je zdej dolocen, kje je lahka ponoci hrup(razni diskaci, klubi) pa kje ne sme bit (strnjena naselja), tak naj nardijo lokale, v katerih se bo lahko kadi in v katerih ne.
___________________________________________________
gance hale ale cuzamen

#000000 ::

Dobr vidm da take teme pašejo ker je to že druga taka v mesecu ali mescu in pol. Torej ugotovili ste-smo da je kajenje najboljše prepovedat ker v angliji ga bodo čisto iztrebli.

Torej pot pod noge v anglijo ker te zakoni dokler ne bodo sprejeti (v slo ne bodo veljali) in še to, v indiji je baje prepovedano kravo grdo pogledat (pri nas jih pa jemo) Kaj bi razjarjeni indijci naredli nam (kadilcem in nekadilcem) ??

Tko da ne primerjat tam je tko in tko, ker je brez veze. Mi smo tukaj in pri nas je zakon (ki ga nihče ne spoštuje) 'govorim o gostincih' in grem stavit da od vas ti.'Aktivistov' ki mi tukaj prodajate pamet, ni še noben nikoli nič ukrenil 'poklical inšpekcijo in jo tudi počakal v lokal kjer kršijo zakon' to da pišete tukaj gor neke bedne poste da bodo kajenje prepovedal, to ne bo pomagal nobenem, edino kadilci smo mal razpizdeni, ker moram poslušat razne opazke , kakor da sem zaradi tega manj vreden. LP

Keyser Soze ::

Ja, ni ne tako simpl. Bo šlo kajenje kmalu v franže. Vsaj v zaprtih prostorih.

Je pa zaenkrat problem to, da folk(lastniki lokalov) "noče" spoštovat zakona, ker ve, da bo konkurenca pri tem prevzela "kadeče se" stranke. Če bi uvedli zakon, da je kajenje prepovedano in ga začeli striktno izvajati, bi tudi lokalli bili doslednejši pri izvajanju predpisov. Ker bi vedeli, da vkolikor prepovejo kajenje, ne bodo izgubili strank.

Kadilci bi pa bili po kakšnem tednu trmanja itak prisiljeni it v kakšen kafič na kavo brez cigareta. Tisti najbolj trmasti bi pa pač ždeli doma malo dlje.:D

Ampak slej ko prej bi se življenje spet ulavfalo. Oni bi kadili zunaj, mi bi pa žurali in pili v čistem zraku, brez smrdečih oblačil, las in razdraženih oči.

P.S.: Kako grd je ta svet, ane?

gzibret ::

Keyser - odličen post.

Drugače pa le en popravek:

> Oni bi kadili zunaj, mi bi pa žurali in pili v čistem zraku, brez smrdečih oblačil, las in razdraženih oči.

Bi spremenil v:

"Oni bi kadili zunaj, VSI pa bi žurali in pili v čistem zraku, brez smrdečih oblačil, las in razdraženih oči."
Vse je za neki dobr!

BigWhale ::

Kadilcem nihce ne prepoveduje, da kadijo doma.

#000000 ::

Big whale
Niti jim ne prepoveduje kaditi v za to namenjenih prostorih.

Meamoto ::

Je pa zaenkrat problem to, da folk(lastniki lokalov) "noče" spoštovat zakona...
Če bi uvedli zakon....


Kako pa naj spoštujejo zakon, ki ga ni?

vuso ::

Naj se država najprej pobriga za dosledno izvrševanje že obstoječega zakona.Oni so nekaj naklamfal na papir in zdej, ko gostinci tega ne spoštujejo in ker je blazno moderno se it nekega kvazi ozaveščenca in blaznega človekoljuba bodo uvedli še popolno prepoved kajenja v javnih prostorih.mah:\
Najboljša rešitev bi bila,da se začne kontrolirat lokale o izvajanju deljenih prostorov za nekadilce in kadilce.Čeprav si v praksi niti ne predstavljam kako bi to zgledalo.A v nekaterih manjših lokalih bi na sredo lokala obesli eno ogromno rjuho?
Nekadilci ste pa po raznih forumih brihtni kot sto mater ampak niti enkrat v življenju nisem doživel, da bi mi kdo rekel, da ga v lokalu moti moj cigaretni dim.Podpiram pa neko kadilsko oliko.Kadar ljudje okrog mene jedo si nikoli ne prižgem čika.Če je lokal relativno prazen počakam, da družba s katero sem pač tam poje do konca, če je pa restavracija nabita pa počakam, da pridem ven.
In da v diskačih nebi kadili oz. da bi hodili kadit pred vhod?sej bi bil cel diskač prazen.Na irskem vsi stojijo pred pubi z pivom v roki, lokal je pa prazen.Mene tudi moti švicanje raznih osebkov v diskačih, ki se drgnejo po moji novi majci in mi smrdijo pod nos z nepozabno aromo poceni rdečega vina.In kaj nej?ali bom nehal hodit v take lokale ali bomo pa ukinili tudi točenje alkohola in kajenje cigaret in bomo pili sok ter igrali monopoli.Sicer bi pa tudi rad videl kako bi kadili pred vhodom pozimi.V diskaču si ponavadi v kratkih rokavih in potem greš za 20 min čakat na garderobo ali pa kar v kratkih rokavih ven na -10?eh:\

JerKoJ ::

Zakon je sam je butasto napisan (ce velja zakon linkan v prvem postu te teme).

Omejevanje kajenje v javnih prostorih omenja 15-18. clen in pri lokalih ... je napisan da more bit prostor ustrezno oznacen in locen od nekadilcev, medtem ko za delovne prostore pise, da more bit prostor fizicno locen - torej manjka le beseda pa je vse skupi brezveze, ker ti tablica v kotu lokala - miza za nekadilce cisto nic ne pomaga.

Zakon pise da morajo imeti nekadilci vsaj 50% vsega prostora, sam glede na realno stanje je ocitno OK, da se za nekadilce steje verjetno tudi plocnik, shramba, kuhinja samo da je kvadratura nad 50%.

Zanimiv je 18. clen, kjer se zahteva da ima zaposleni moznost opravljanja dela v nekadlskem prostoru, v kolikor delodajalec temu ne more ustreci mora kajenje v prostoru prepovedati - me zanima koliko kelnarjev je izkoristilo to moznost (in koliko jih se ima sluzbo).

Kazni so pa itak brezezne - pravne osebe min. 250.000 se imas ze lih to sreco da k tebi pride zdravstveni ali delovni inspektor pa se to te lahko vsak kaznuje le za dolocene clene. Se boljsa se mi zdi o kadilcu, ki kadi v nekadilskem prostoru - kazen je 5.000 SIT, sam rabs zopet zdravstvenega inšpektorja, da mu kazen napise.

Torej glup zakon, tup k noc in vsekakor neuporaben.

Se izkusnje z Italijo - zakon, ze dvakrat bil tam januarja po en teden pa nikol smrdel. Kadilci pri -15° zunaj kadijo, notri pa zur. Majo pa tam tako, da more bit prostor fizicno locen, posebaj prezracevalno napravo, oznacen in se pregledan s strani uradnikov preden se lahko notri kadi. Velikost je zelo omejena, nadzor pri njih pa lahko vrsijo tudi karabinjeri in kazni vsekakor niso majhne.

Jaffa ::

vuso: Če praviš, da ti ne prižgeš v določenih primerih in da ti noben ni reko v gostilni, naj ugasneš. Jaz si sploh ne predstavljam kadilca, ki bi mu reko, da me moti dim, da bi ugasnil cigaret, sploh v kakšni gostilni. Tak da to je po mojem pointles...

In ne rečem, da mene ne moti, da je nekdo prepoten - sam škodljivo pa to verjetno ni. A ne?
www.markosoft.si | www.markoshop.si
GRYPHON Z87|i7-4770k@4200MHz|16GB VENGEANCE 1866MHz
2x SAMSUNG 850PRO 256GB|GTX960|LIAN LI|BENQ BL3201PT 4K

perci ::

Jst sem ob hrani v kadilskem prostoru ze dostkrat prosil kadilca, ce lahko malo pocaka, da pojem do konca, pa ni bilo odziva. So mi lepo povedali, da je to prostor namenjen kadilcem in da nej grem v nekadilskega sedet. Ampak niso vsi kadilci isti, to je res.

Jst recimo vem, da ni zakona, ki bi mi prepovedoval prdenje za mizo v restavraciji. Pa se vseeno zadrzim in prdnem ko grem na wc.

No, kadilci povecini tega niso zmozni. Odvisniki pac.

.:noir:. ::

Kadilci nimajo z nicemer primerjati...

ko te negdo polije s pirom ali s cim drugim kar najdes v diskacih, smrdis tisti vecer, ampak po tem ko se stusiras pa ne in tudi ko operes majico ta ne smrdi vec...kaj pa ozganina od cika? Gre stran ko operes v pralnem stroju...rana na roki ne pusti sledi ko te ozge? Ne gre stran ne iz majice, ne iz koze...jap to je zelo primerljivo...mislm kt da bi bral uno o muslimanih in islamu...halo. Get real.

Enostavno je..zelo enostavno..spostovanje drugih in drugacnih, a je to tako tezko? Za kadilce ocitno je..pa ceprav se slisi banalno.

Mislm da je treba pa razlagat kot prvosolckom, besedo za besedo.

Lp, noaru.

TESKAn ::

Najbolj pa pojezi, ko čakaš na avtobus in si medtem ogleduješ pogorišče čikov. Greš na sprehod in ogorek tu, ogorek tam...ne vem, je res tako normalno, da ko ljudje skadijo čik, vržejo ogorek, kamor pač pade?
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.

Roadkill ::

Ko čik skadiš ga moraš vržt stran. Ne moreš ga dati v žep, kot ovitek od bombona ali kaj podobnega.
Tega seveda ne podpiram, ampak ko sem še kadil, sem ponavadi iskal koše, kanale ali kake podobne place. Če ni druge, sem ga pa tudi na tla odvrgel, ja.

Sicer je tale mal far fetched, ampak to se ne bi dogajalo (v taki meri), če bi bilo po mestih več smetnjakov.

in :noir:.. ne vem s kakšnimi kadilci se ti družiš, ampak jaz nisem še srečal človeka, ki bi koga opekel s čikom oziroma obratno.
Ü

Ziga Dolhar ::

Saj ne namenoma. Ampak v "diskaču" te pa precej hitro kdo pricini. (Mene "na srečo" na kožo, kolega skozi belo srajco ... :)) Čeprav mi ni jasno, kaj ima cigaret za delat na plesišču ...
https://dolhar.si/

.:noir:. ::

kot je blo ze v enem od prejsnih postov napisano...ko te neka pijana ali pa zadrogirana zenska ali kdorkoli "ponesreci" ozge...sm reku da ni lih zdrav buck vn metat, sam ves kaj se dogaja in da se komot lohk...tko da teli razni odgovori..."kok si pa ti bedn da se druzz s kadilci da te kr zanalasc ozgejo" mislm prosm te...

druzim? druzim se s kadilci...s tistimi ki me ne spostujejo manj, s tistimi ki me vec...tak je. Drgac pa toleriram dim do neke mere, dokler oci ne zacnejo pect, ali pa ce sem lih sveze stusiran.

Pa prosm se enkrat ne buck..sam to ne...

Lp, noaru.

vuso ::

Mislim, da nekadilci malo pretiravate:\ Me prav zanima, če ste tudi drugače take mati Tereze:\
Ogorek tu ogorek tam...sem prepričan da nihče izmed vas ni nikjer nikoli odvrgel smeti na tla.In ja ko mene kakšno pjano tele polije s kakšnim bambusom lahko cunjo samo vržem smeti.Velikokrat so me že kje pritisnili s čikom in ker ne nosim cunj iz poliestra cunje ostanejo čudežno cele.tudi na kožo me je že kdo pritisnil s čikom in večinoma te samo malo zaskeli, redko se naslednje jutro malo pozna.da bi pa komu ostajale ne vem kakšne posledice je pa naravnost smešno8-O
Edini pameten argument je sama škodljivost cigaretnega dima, zato moramo tudi kadilci malo pazit kje in kdaj kadimo.Ko so zraven razni otroci se pač vzdržiš pa je.malo kulture pa je vse rešeni.in če bi imeli lokali dobre prezračevalne sisteme bi bile rešene tudi vaše težave s pekočimi učki:P

matvoz ::

zanimivo, da se vecina kadilcev (vsaj tukaj na forumu) vzdrzi kajenja pred otroki in nosecnicami.. a ostali pa tega nismo vredni?

ps: najboljse je videti kadilca zraven kake biljard mize, ki po moznosti se med udarcem drzi cik v roki..

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: matvoz ()

#000000 ::

Ha ha, kam pa ti na biljard hodiš ? da lahko kadijo med igro. To je ponavad sam v kakih pajzlih in ravno tam največkrat ne spoštujejo tega kadilci/nekadilci. LP
1
2
3


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Tobačni zakon in biljardnica na Parmovi (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
666515 (4919) Beli_Zajcek

Nov kadilski zakon !!!! (strani: 1 2 3 436 37 38 39 )

Oddelek: Loža
191871206 (40361) BigWhale
»

Prostori za nekadilce v gostinskih lokalih (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
1167199 (6041) #000000
»

Prepoved kajenja v SLO ?? (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Problemi človeštva
21513053 (10151) BigWhale
»

Pasivno kajenje ali pasiven Cukjati (strani: 1 2 )

Oddelek: Problemi človeštva
947008 (5589) poweroff

Več podobnih tem