» »

Prepoved kajenja v SLO ??

Prepoved kajenja v SLO ??

1
2
3 4 5

V-i-p ::

Oo, perci sva spet midva na liniji ;). No, ok... ker sam kadim redno že ene 8 let, pa naj še jaz kaj povem iz svojih izkušenj. OK, res ni lepo, da nekdo kadi, ko ješ. Če si nekadilec. To zastopim. Samo jeba pa je, če mam jaz v restavraciji pred gofljo pepelnik in lahko kadim. Po dobrem kosilu pač paše eno pivo in jaz ga bom zraven prižgal, ker ga lahko. Tebi pa seveda to ne paše, kar čisto zastopim, samo moraš pač vedet, da ga imam pravico prižgat. In tu se pač moraš ti podrejat meni, kadilcu ne jaz tebi. Če ti to ne paše, pač ne pridi več sem, kaj naj ti drugega rečem. Če ti v gostilni ob žurki ne paše dim, pač ne hodi več sem, bodi doma, zavit v tople rjuhe, ki dišijo po lenorju in arielu. Zenkrat je zakon tak, da imam pravico prižgati na pločniku, v restavraciji, pubu in še kje. Če pa ima AS premajhen nekadilski prostor, pa jokajte šefu, ne meni. Ko pa se nekadilec vsede v prostor za kadilce, pa itak sam ve, kam se je vsedel in tudi slučajno ne bom koga vprašal če lahko v miru prižgem, pa če ima dvajset hamburgerjev pred gofljo. Kot drugo. Vsi nekaj jamrate kako bi blo fino, ko bi sprejel ta zakon. Pa veste kako bodo šele potem lokali, pubi in ostalo trpeli zaradi pomanjkanja denarja? Posledično delavci, država, itd... Cigareti državijo hudo veliko prinesejo to je dejstvo in če to sprejmejo bo pa spet jok in stok da ni denarja. In še enkrat. Če je zakon na moji strani, se bo nekadilec umaknil od mene, če mu kaj ne paše, ne jaz od njega ali pa naj bo tiho in drži kljun zaprt...
Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri. Raje reci, da si naredil že včeraj!

gzibret ::

Ja, vem kako je to. Ko se naješ in prižgeš čik. Ob kavi ali pivu. Bolje kot sex!

Ampak vseeno, lahko bi bili uvidevni do nekadilcev in ga šli ven popušit. No ni pa nujno. Imate vso pravico biti neuvidevni.
Vse je za neki dobr!

Ziga Dolhar ::

> Tebi pa seveda to ne paše, kar čisto zastopim, samo moraš pač vedet, da ga imam pravico prižgat. In tu se pač moraš ti podrejat meni, kadilcu ne jaz tebi.

Res, V-i-p?

Poglej si 15. člen ustave (pravi, da so pravice enih omejene s pravicami drugih); nato poskusi ocenit, katera od pravnih dobrin, ki se tu srečata, ima prioriteto.
https://dolhar.si/

perci ::

Vidiš V-i-p, zato bomo pa nekadilci in nekateri kadilci lobirali za sprejetje takega zakona, zato da taki neotesanci kot si ti (kdor misli, da prižiganje čika pred nekom, ki je, ni nevljudno, nima pojma o bontonu), ne bomo več prižigali cigaret, če mam jst 20 burgerjev pred sabo.

P.S. Ne jem burgerjev.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: perci ()

IgorGrozni ::

Nekadilci, če smo opravili s tem, da bo ˝nekdo drugi=država˝ poskrbela za moje zdravje in kako in kako dolgo hočem živet bi se pa lahko posvetili tistemu, kar je tukaj res težava.

In to je pasivno kajenje. Zato sem podpiral obstoječi zakon in ureditev teh težav, ki jih imajo moji sodržavljani z mojo razvado.

Za smrad, ki obstaja in moti tako mene kot vas nekadilce, pa se mi slatko jebe.
Tudi nekateri zdravuni bi se lahko malo bolj prali in manj polivali z deodoranti in parfumi, da ne omenim vpliva ˝treib gas˝na ozonsko plast, uničevanje naravnih resursev za nepotrebno proizvodnjo kozmetike, ki vpliva samo na˝ kvaliteto˝ stanja v denarnici, nič pa ne prispeva h kvaliteti našega življenja.

Kayser S : Je res, da obstaja možnost, da moje pocestno kajenje kot slab zgled lahko vpliva na mlajše člane družbe, čeprav....

Je pa res, da pijančevanje do nezavesti gotovo vpliva na prav tako obnašanje zelo, zelo mladih. In ker je Slovencev˝ veseljakov˝ najmanj toliko kot kadilcev, pitje pa ne tako stigmatizirano in sankcionirano, bi rekel, da je vpliv ˝ zgleda˝bolj uničujoč.
Preštej mrtve v prom. nesrečah, mrtve zaradi zastrupitve, stroške ˝skupnosti˝ zaradi šlampastega dela pijancev, nesrečne družine, pretepene ženske, moške, otroke, kurčeve usode vseh tako ali drugače prizadetih od ˝alkohola˝. In poglej kje vse lahko to vidiš ? Lep zgled, a ne ? To, da pa je pijanost olajševalna okoliščina na sodiščih,....???

Ali je potrebno nositi steklenice v papirnih vrečkah, , piti javno samo v restavracijah, ali pa se ga veselo lahko nasekamo sredi šolskega dvorišča ?

Perci: Dosedanji zakon pravi: Potrebno je imeti ločene prostore za kadilce in nekadilce.Ker ne vem natančne dikcije Zak. ..., špekuliram.
Če je zakon premalo restriktiven, popraviti ga in ga UVELJAVITI. Ne moreš kar naprej sprejemati novih, ostrejših zakonov, če veljavnih ne uveljavljaš dovolj. In pri tem pohoditi še nekaj teritorija osebnih pravic, ker si pač številnejši.

Kar se tiče gostiln: Gostilna je privatna lastnina lastnika, ki z njo služi denar. Če se mu ne izplača delati večjih prostorov za nekadilce, kot za kadilce, je to njegova poslovna odločitev. Se mu pač ne izplača ! Ni pa to ˝javni prostor˝, kjer bi ˝vsi˝ odločali o njegovem profitu.
Tako družbo ( privatna lastnina je nedotakljiva in sveta ) smo hoteli imeti, evo.
Kot potrošnik imaš izbiro. Ne hodi v tako gostilno. Očitno te tudi lastnik noče tam ! Tudi jaz ne hodim v nekadilske.Ker me očitno nočejo !

Primeri zakonov iz ˝Litigate society˝ Amerike, pač niso priporočilo za zakon. Ker veš, da imajo tudi kakšne zakone, ki bi te zabili do stropa, če bi jih kdo reklamiral pri nas.

Kvaliteto bivanja skupine ljudi ne določa samo pravna urejenost odnosov, ne samo interesi kapitala, ampak kultura tolerance do različnosti ljudi. Razumevanje njih slabosti, navad in dejanj.
Ti TESKAn že nisi primeren za mojo družbo !

LP.IgorGrozni

drejc ::

perci: probleme z avtoriteto (zakoni, lastnikom restavracije) imaš, ker zavedno hodiš v prostor za kadilce jest, in pričakuješ da se tam nebo kadilo. To je jasno razvidno iz tvojega dela besedila ki sem ga v prejšnem postu citiral. Neglede na to, da imate eno samo restavracijo v vaši vasi in še tisto z majhnim prostorom za nekadilce.

Sicer pa...kaj se napenjaš...očitno imaš kompleks mejhnosti al pa probleme z vsakršno avtoriteto, ki le ni tvoja. Ne svoje psihofizične komplekse prelagat na druge (v rl...na forumu je res vseen), to ni nikol dobr, boš dubu enkrat pošteno po kepi v rl.

peace 0:)

perci ::

In pri tem pohoditi še nekaj teritorija osebnih pravic, ker si pač številnejši.

Ne veš o čem govoriš. Žal. Ustavne pravice kadilcev do puhanja dima pod nos nekadilcem - pa tega svet še ni videl.

Kar se tiče gostiln: Gostilna je privatna lastnina lastnika, ki z njo služi denar. Če se mu ne izplača delati večjih prostorov za nekadilce, kot za kadilce, je to njegova poslovna odločitev. Se mu pač ne izplača ! Ni pa to ˝javni prostor˝, kjer bi ˝vsi˝ odločali o njegovem profitu.

Heh, zakaj pa pol sploh kej kontroliramo gostilne, sej to je pa ja privatna last. Kakšna sanitarna inšpekcija neki, če se gostilnam ne splača met wcjev se jim pač ne splača, anede, sej je ja privatna last.

No, dejstvo je, da zakon sedaj dovoljuje kajenje v kadilskih prostorih. Nekateri od nas bi pa to radi ukinili. Tako kot Njujorčani, Irci, Italijani. Kakšni barbari smo, anede - ustavne pravice bi teptali >:D.

IgorGrozni ::

Perci : Moje osebne pravice, niso tvoje Ustavne pravice.

Sprejmite, ti,tvoja vas, Njujorčani, Irci in Italijani ta zakon.
Be maj gest !

LP:IgorGrozni

Zgodovina sprememb…

perci ::

Kaj si ti sploh hotu povedat? En zmazek si spisu, to vidim.

Matev ::

Kadilci in alkoholiki pač prinesejo večino denarja v gostilne.
Tudi če se sprejme kak zakon, ki omejuje točenje alkohola ali kajenje bodo že našli luknjo v zakonu, da to obidejo.

Točenje alkohola recimo je v klubih dovoljeno tudi pred 10to uro zjutraj.
In kakšen problem je gostilni pridobit status kluba?
Nikakršen.
Kroniku dajo listek kjer piše da je član in voila - dobi alkič kadarkoli.

S ćiki bo, če bo treba enako.

Tear_DR0P ::

Hmm fantje sej kebrov zakon ni naperjen proti alkoholu. MNogoče je Keber sicer prepričan v to sam je sam sebe nategnil. Kebrov zakon je na mestu za povečevanje profita gostiln. Po 21 uri ne moreš kupit alkohola drugje kot v gostilni/diskoteki/klubu - torej če hočeš pit, plačaj.

Kar se pa kajenja tiče. Mislim da v zakonu jasno piše da je potrebno kadilski prostor in nekadilskega fizično ločiti. Ne veljajo rože ali meter visoke pregrade. Če kje takšna stvar ni realizirana, imate pravico da podate prijavo inšpekciji.
Aja a niste špiclji??? Jebi ga če nebi blo špicljev, potem gestapo nebi mogel delat tko učinkovito kot je. Če želite da državni stroj deluje morajo delovati vsi njegovi sestavni deli.
"Figures don't lie, but liars figure."
Samuel Clemens aka Mark Twain

IgorGrozni ::

Perci:
Hotel sem povedati tole :

Nikjer nisem govoril o Ustavnih pravicah !


Ali poznaš tist Srbski vic, kjer rečejo ......nas in Rusov je 250 miljonov. Kaj boš govoril , da nas je malo ?

Ti pa vedno privlečeš Njujorčane( druge, po možnosti zelo velike) v argumentacijo, ker nisi prepričan, da si sam dovolj pameten, da bi bil tvoj razmislek pravilen.
Eeeeh...Pravzaprav nočeš priznati realnosti. Res _ _ _ _. ( te črtice so igrica ˝vislice˝).

LP.IgorGrozni

V-i-p ::

Ja itak Žiga, da je tako. Če zakon dovoljuje, da jaz lahko kadim v asu, šestici, fokulusu pri jurmanu in še kje, bom kadil kolikor me je volja. In tu se bo moral nekadilec odločit, torej "podredit" meni. Ali biti notri in trpeti z menoj, kadilcem, ali pa iti kam drugam, oz. jesti doma. Jebat ga, tako pač je. Men bi tud na avijonu včasih zapaslo na dolgi vožnji kakega prižgat, pa sem moram jaz podrejat vam, nekadilcem, ker pač na frčoplanu ne smem kadit. Torej, če vam kje smrdi od cigaret, če jamrate, jamrajte tistim, katere ste izvolili in ki so tak zakon napisali, ne srat zdej po kadilcih. Nismo zdej mi krivi ker ga imamo pravico prižgat. In še nekaj. Če se bo zakon sprejel. RESNIČNO rad bi videl junaka, ki mi bo preprečil kadit na pločniku, ali pa pred bajto. Teleskopko ven potem pa udri >:D...
Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri. Raje reci, da si naredil že včeraj!

TESKAn ::

No, fajn. Bomo sprejel zakon, pa zakonsko ne boš smel>:D.
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.

V-i-p ::

Sprejmite zakon, ni blema. Pa ne bom več hodil in kadil po gostilnah, jebat ga. Bom šel pač zelo rekdo v gostilno. Veliko nas bo takih, veliko manj denarja bo šlo državi. Boli mene... Pa se bom tega držal, nimaš kaj. Še enkrat pa pravim, rad bi videl junaka ki mi bo preprečil kaditi na ulici, doma ali pa recimo v moji pisarni. Takega preprosto NI. Edini kraj, kjer še nikdar nisem prižgal je moj avto, tam pa res ne.
Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri. Raje reci, da si naredil že včeraj!

gzibret ::

Kadilci govorite čisto tako, kot da je vlečenje čika naravno stanje H. Sapiensa. Kdor ne puši ni človek!
Vse je za neki dobr!

ankaslovanka ::

nc ne bo iz tega zakona... prevec je kadilcev med ljudmi na polozajih...

razpot25 ::

Ko pojem malico ob 9.50, ( medtem ko drugi še jedo) prižgem cigareto in jim jim rečem:
Ni vljudno jesti v prisotnosti človeka ki kadi! ...

iration ::

> Bom šel pač zelo rekdo v gostilno.

No to je pa res super, Slovenci tako ali tako preveč preždijo po gostilnah. In tudi je treba upoštevati ta vidik, namreč zakon ubije več muh na en mah in je samo vprašanje časa kdaj bo sprejet. Da pa ti ne boš tega denarja zapravil kako drugače ti pa ne verjamem :)
Tudi jaz bi imel kakšno pravico rad v življenju. Npr. pravico do tega, da delam
12 ur na dan in sem za to nagrajen s strani delujočega ekonomskega prostora, ne
pa kaznovan s strani Salmoneličevih gremlinov. - NavadniNimda

V-i-p ::

Ja itak, da ga bom drugače zapravil. Samo namesto da bi pred službo zjutraj v lokalu popil kavico z sodelavcem/ko in pokadil zraven cigareto ali dve, si jo bom pač doma skuhal in požrl. Samo zaradi tega bo država manj dobila. In ko sešteješ mene, ko ne bom več šel tolikokrat, stotisoče kadilcev, cel dan, mesec, celo leto se bo pa kar poznalo v malhi. Pa tudi gostinci bodo trpeli, itd... Kadilci kar lepo polnimo blagajno to je dejstvo :)
Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri. Raje reci, da si naredil že včeraj!

TESKAn ::

LOL, če resno verjameš, da bi se pa manj kavic po kafičih spilo. To bi naredili samo nekateri in še to iz trme. Slej ko prej bi pa šli v kafič zjutraj na en kofi, potem pa še enga na poti v službo prižgali. Smo ljudje preveč leni, da bi si doma kafe kuhal, če ga lahko dobiš lepo serviranega v šalčki.
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.

Matev ::

Kadilci državo več stanejo kot ji pa dajo.
Bolezni zaradi kajenja in njih zdravljenje je zelo drago.

pa še tobačne nimamo več v sloveniji

iration ::

> Samo zaradi tega bo država manj dobila.

Ja. Bo sicer malo manj dobila, ker boš denar zapravil za kakšne druge stvari, ki niso toliko obdavčene kot čiki. Pozabljaš pa to, da se je vlada zamenjala, in da ta nova ne bo vsega kar naredi, naredila zato da bo proračun na boljšem, ampak zato da bojo na boljšem mi, državljani. Hecno ne? Npr prejšna vlada je s Kebrovim zakonom jasno pokazala, kaj ji pomeni več, državljani ali proračun.
Tudi jaz bi imel kakšno pravico rad v življenju. Npr. pravico do tega, da delam
12 ur na dan in sem za to nagrajen s strani delujočega ekonomskega prostora, ne
pa kaznovan s strani Salmoneličevih gremlinov. - NavadniNimda

gamer ::

...če država misl da bo s tem ko bo prepovedala kajenje na javnih prostorih kaj profitirala se moti...namesto u kafano bomo šli pač zju3 na kufe k prijatelju ali obratno, kejr se ga bomo dodobra nakdil :D,
prodanih bo manj kofetkou...in manj čikou...kle se pa kr dost pobere...
sicer je pa zakon absolutno pretiravanje... come on... u bližini nosečnic nism nikol kadiu in tud ne mislm, moja sestra je pred kratkim rodlila hčerkico in že sama misel da bi škodil svoji nečakinji al pa kermu kol drugmu dojenčku, mi da moticacijo da počakam tisto uro al pa 2 kokr cajta sm pač u bližini občutlivih ludi...nekak mi ni problem se zadržat...pa redno kadim odvisn od dneva učas celo škatlco učas pou, na usake tok cajta se pa zgodi da sam kšn čik al pa 2 na dan, sam to je tko poredko da res ni...

Matev ::

počakam tisto uro al pa 2 kokr cajta sm pač u bližini občutlivih ludi...nekak mi ni problem se zadržat...


kaj a bi rad še nagrado zato?

gamer ::

a sm reku da bi rad nagrado???
...
sam zdej k si pa prašu...a bo kipec zlat al sam pozlačen?

usak kadilc, k je kokr tolk pr zdrau pamet nau meu problemu da bi se zadržu...

snow ::

Sem bil šokiran ko sem bil v Kanadi po lokalih, kjer je bil nekako 'preveč dober' zrak. Malo kasneje sem opazil en ločen(res lepo ločen) manjši prostor poln dima. :D
Random mutation plus nonrandom cumulative natural selection - Richard Dawkins

Poldi112 ::

>Kadilci državo več stanejo kot ji pa dajo.
>Bolezni zaradi kajenja in njih zdravljenje je zelo drago.

Tole je zelo na pamet. Brez kakih podatkov.
Kaj pa strosek pokojnine, ki je za kadilca nizji, ker prej umre? V koncni fazi se vecina starih ljudi zdravi.
Where all think alike, no one thinks very much.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.

Matev ::

stroške je mogoče rews težko oceniti

sicer si pa preberite naslednje:
http://med.over.net/zasvojenost/kajenje.htm

perci ::

Ne glede na to, da je kajenje zakonito, to še ne pomeni, da je olikano kadit v družbi nekadilcev (če jih niste prej vprašali za dovoljenje) ne glede na to ali ste v kadilskem ali nekadilskem delu.

Tut prdenje je zakonito, pa bi me vsi hudo grdo gledali v restavraciji, če bi ena dva dobra stisnu sosedu pred njegov rožnat biftek. A štekate?

Tear_DR0P ::

S tem da če si v bližini nosečnice je bolj nevarno da ona prdne :D

To kulk bo država zgubila z ukinitvijo kofetkanja je tud bolj lalalala. Večina kelnarjev dela na črno al pa prek študenta - da ne govorimo da če bi vse kafane pravilno plačevale davek, bi jih pol manj delalo. Aja pa o tem ni linka, so pa izkušnje.
"Figures don't lie, but liars figure."
Samuel Clemens aka Mark Twain

Barakuda1 ::

Ne glede na to, da je kajenje zakonito, to še ne pomeni, da je olikano kadit v družbi nekadilcev (če jih niste prej vprašali za dovoljenje) ne glede na to ali ste v kadilskem ali nekadilskem delu.


:\

Ne glede na to, da je pitje alkohola zakonito, to še ne pomeni, da je olikano se pijan ko klada, smrdeč ko pokvarjen sod, v družbi nealkoholikov, naslanjat nanje in njihove prijatelje/prijateljice (če jih niste prej vprašali za dovoljenje) in ne glede na to ali ste v gostilni ali slaščičarni delu.


Ma dajte no. Ta vaša logika o tem kaj je lepo in kaj ne, je malce mim.
A si tisti, ki pijete alkohol (pa če tud v zmernih koiličinah) resno domišljate, da pa nam nealkoholikom prija vaš zadah:\

Ampak, če grem v gostilno (pa čeprav na sok, ki je dražji od alkohola), to vaša razvado pač vzamem v zakup in si ne domišljam, da sem nekaj več in nekaj boljšega ali bolj civiliziranega od tistih, ki alkohol konzumirajo.

Videti je, da so nekatere samovšečne izjave (bolj neutemeljene kot utemeljene)vseeno bolj na strani nekadilcev, kot kogarkoli drugega.

perci ::

Zanimivo, jst nisem alhkoholik pa redko kdaj zacutim v restavraciji zadah nekoga za sosedno mizo. Jap, čike za sosednjo mizo pa voham ;).

Bob Rock ::

Js tut u kaksni restavraciji zavoham hrano za sosednjo mizo. Kako neolikano od njih. :\
___________________________________________________
gance hale ale cuzamen

Keyser Soze ::

Hm, zanimiva predpostavka Barakude. Kdor ne kadi pije oz. je alkoholik.

Kaj pa če rečem, da ni kulturno kadit pred nekadilci in da ni kulturno prekomerno nalivanje pred nekroniki. Mislim, da je naravno stanje, da človek ne kadi. In s tega stališča je kajenje vsiljevanje in ne obratno.

Bi bila pa tobačna industrija naravnost ponosna na vas. Pomoje bi kar ene par PRov najdla na tem forumu. Pa še miljarde se tam obračajo.

perci ::

Bravo Bob Rock - čisto izjava v stilu pravega Boba Rocka.

Keyser Soze ::

Ja, se strinjam z Bob Rockom. Naredimo en referendum, da ukinemo hrano oz. prepovemo prehranjevanje v javnih prostorih? Če je kdo za, naj pove. Bomo začel podpise zbirat...:\

Bob Rock ::

Bravo Bob Rock - čisto izjava v stilu pravega Boba Rocka.


ja, butast reply na butast predlog...

zacnite se se bunit, da vam smrdijo izpisnu plini, pa se ne morte sprehajat ob cestah, naj omejijo ceste, kjer se lahko vozijo vozila, ki izpuscajo pline.
Naj kmeti pozgejo svoje kmetije, ker vse smrdi, ko oni gnojijo.
Naj si ljudje nehajo ogrevat stanovanja pa hise, ker je tulk smoga povsod, pa se avto mi svinja.
.
.
.
___________________________________________________
gance hale ale cuzamen

Matev ::

Naj kmeti pozgejo svoje kmetije, ker vse smrdi, ko oni gnojijo.


mestno dete

a misliš da mcdonaldov sendvič v restavraciji zraste?

Daedalus ::

/sarkazem
Jaz glasujem za to, da se ljubi državi da mandat, da poišče meje zdravega v vsaki dejavnosti državljanov. Če presegaš enega ali več kriterijev, si pač obdavčen, ker si potencialno škodljiv državnemu proračunu. Obenem pa še narediš zdravo in normalno družbo. Vsako odstopanje pa kaznovat, pa bo>:D

Jaz sem pa grem kaznovat, ker kot kadilec zastrupljam zrak nekadilcem. Sicer ga tud Cinkarna Celje, samo tiste baje noben ne opazi. Oh groza in strah, šele zdaj sem se zavedel, kako uničujem duševni mir in zdravje ljudem okoli sebe:O Grem koj na štrik|O
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

Bob Rock ::

prejsni odgovor ni bil misljen, ko da se potegujem za to...:\


a misliš da mcdonaldov sendvič v restavraciji zraste?


a da ne? 8-O
___________________________________________________
gance hale ale cuzamen

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Bob Rock ()

gzibret ::

> Jaz sem pa grem kaznovat, ker kot kadilec zastrupljam zrak nekadilcem. Sicer ga tud Cinkarna Celje, samo tiste baje noben ne opazi.

Ja, res je. Vendar dim iz Cinkarne ali auspuhov ni speljan direkt v kafano, gostilno ali diskač. Tako, da teh dveh stvari ne smeš enačiti. Ni isto. Nobeden nima nič proti, če si zunaj prižgete čik. Tudi noben vas ne bo kaznoval, če si noter prižgete čik. Si bo pa marsikdo mislil - lej ga nemarneža kako smradi!

Stvar osebne kulture pač.
Vse je za neki dobr!

Vice ::

Zanimivo, da država pri teh zakonih stalno govori, koliko jo stanejo kadilci in alkoholiki in da je ta zakon nujno potreben, saj od kadilcev in kronikov država nima nič razen luknje v blagajni, sami kadilci in alkoholiki pa tumbajo čisto drugače. Imate mogoče kakšno konkretno študijo?

Bob Rock ::

Ce se ti da iskat, smo ze neki casa nazaj u eni drugi temi racunal, kolk davka placamo kadilci v vseh teh letih, kolk pride zdravljenje, pa smo prisl do zakljucka, da si zdravljenje placamo sami, ce se prav spomnem.
___________________________________________________
gance hale ale cuzamen

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Bob Rock ()

Matev ::

ljudje, ko bi morali opustiti kakšno škodlivo navado začnejo posploševati in iskati še večje krivce

samo, da bi sebi zagotovili mir in da bi nadaljevali s tem kar počno

če kadiš pomeni, da ubijaš ljudi okoli sebe

pa naj smog ali ceste poberejo življenj kolikor želite - kajenje bo še vedno strupeno

Bob Rock ::

Js si nic ne zatiskam oci pred tem. Vem, da skoduje ( se posebej vem zjutraj, ko kaslam ko bedak), sam mi gre pa na zivce ko se je zacela neka gonja proti kadilcem. Ce bom js ubijal sam sebe s cigareti, je to moja odlocitev. Ce ti ne kadis ker to skoduje zdravju, svaka cast. Glede tega pa, da s tem ubijam tud druge...ce koga moti moj cigaretni dim, ne rabi bit u moji blizini.
___________________________________________________
gance hale ale cuzamen

Keyser Soze ::

Glej, problem je ker samo kajenje ne pogojuje nobene življensko ali kako drugače pomembne dejavnosti. Prevoz je pač nujno zlo, ravno tako farme, ipd. Kajenje samo po sebi ni naravno in je razvada in nič drugega. Pač ljudje ki so navajeni na kajenje morajo kaditi.

Iz tega razloga se pač morajo prilagajati kadilci. Če bi bilo kajenje pomembno za splošno dobro ljudi, bi se pa pač nekadilci prilagajali kadilcem.

Matev ::

Glede tega pa, da s tem ubijam tud druge...ce koga moti moj cigaretni dim, ne rabi bit u moji blizini.


ne gre se samo zato da bi samo motil, ciigaretni dim ŠKODUJE

Naj se umaknem?

tebi?

Bob Rock ::

meni, ja....moti tebe al mene???
___________________________________________________
gance hale ale cuzamen

Bob Rock ::

Keyser: razumem. razumem...pa vam (nekadilcem) dam tut prav...ampak do neke meje...
razumem, vam ne pase dim, vas skrbi za zdravje, vse lepo in prav....sam eni ze prav pretiravajo, pa jim je gonja proti kadilcem postala taka potreba kot meni cigaret.
___________________________________________________
gance hale ale cuzamen
1
2
3 4 5


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo

Nov kadilski zakon !!!! (strani: 1 2 3 436 37 38 39 )

Oddelek: Loža
191871187 (40342) BigWhale
»

Zakon o kajenju (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Problemi človeštva
1219766 (7364) CWIZO
»

Prostori za nekadilce v gostinskih lokalih (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
1167195 (6037) #000000
»

Pasivno kajenje ali pasiven Cukjati (strani: 1 2 )

Oddelek: Problemi človeštva
947006 (5587) poweroff
»

Kakšen odnos imate do cigaret ? / Kdo od vas kadi... (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
826019 (4876) Dr_M

Več podobnih tem