» »

Prepoved kajenja v SLO ??

Prepoved kajenja v SLO ??

1 2 3
4
5

Jst ::

> a ne mi rect, da nucas drzavo, da se odvadis kaditi?

Ravno obratno je. Država bi nam "rada pomagala". Po VAŠIH besedah.



> po tvoje, če kadilec kadi na nedovoljenem mestu fali država, ker ne pošlje
> inšpektorja nad njega? Ne kadilec, ki kadi kjer nebi smel pa se nič ne sekira?

Obstaja zakon, ki se ga ne izvaja. In ja. Zaradi mene bi lahko napisal kazen inšpektor, policist ali pa kriminalist. Mi je čisto vseeno. Zakon obstaja. A se ga ignorira. Zato bomo dobili še bolj represivni zakon. In ko se tega ne bo upoštevalo, zaradi nesposobnosti države, bomo dobili "lastni" "embargo" na uvoz cigaret. Potem bomo hodili po cigarete v tujino. Nakar bo tobak postala ilegalna droga. In bomo kadilci postali kriminalci.

A to vi hočete?

...

Potem pa jaz, kot alergik (in veliko nas je), zahtevam od države, da poseka vse gozdove, požge vse parke, kjer rastejo rastline, zahtevam prepoved gnojenja, ker škodi zdravju. Zahtevam prepoved industrijskih farm, ker okoli njih v radiju 2km smrdi po metanu in drugih plinih in tudi škoduje zdravju. Zahtevam prepoved prevoznih sredstev na gorivo, ker izpušni plini škodujejo zdravju.

Škodujejo zdravju drugih. Ja?

...

Študije, ki bi 100% potrdile nevarnosti pasivnega kajenja pa še vedno ni. So vedno izbrali zelo lep reprezentativen vzorec. Ali pa sploh niso predstavili podrobnosti študije. Hvala lepa.
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|

BigWhale ::

> Ravno obratno je. Država bi nam "rada pomagala". Po VAŠIH
> besedah.

Ne, drzava bi rada, da lahko nekadilci odidejo v lokal in se vrnejo domov, brez da bi imeli obcutek, da so prisli iz 'zelhkamre'...

:)

Jst ::

Takšen zakon pa že obstaja. In se ga ne upošteva.


Zato sem napisal: "Po VAŠIH besedah," da bi mi država pomagala nehati kaditi.


Preglej še enkrat temo. Pa boš videl.
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|

Matev ::

Zahtevam prepoved industrijskih farm, ker okoli njih v radiju 2km smrdi po metanu in drugih plinih in tudi škoduje zdravju. Zahtevam prepoved prevoznih sredstev na gorivo, ker izpušni plini škodujejo zdravju.


kaj, ko bi ti najprej pri sebi začel

Sc0ut ::

Jao, kak lahko sploh kdo pomisli, da pasivno kajenje ni nevarno. 100000% je, da ob gorenju cigarete nastaja okrog 5000 strupenih snovi.
Če slikaš goreč cigaret z nekim poceni fotoaparatu na gsmu se vidi gorljiv del moder. To je dokaz, da je tam polno aromatskih obročev, ki so seveda nezdravi. In res, ne mi s takimi, da pasivno kajenje ni nevarno, kot sem zgoraj prebral, da še ni nobene študije ki bi to dokazovala.

Sem včasih kadil (srednja šola in co.), ampak pol sem nehal. Semi vidi še zdaj na psihi, da me kdaj pa kdaj zamika čik. Tu pa je še drug dejavnik.

Se popolnoma strinjam s tem, da se prepove kajenje na javnih mestih in v lokalih. Pravzaprav povsod, kjer je možnost da bo zraven vsaj en nekadilec.

Najbolj pa me razjezi, ko vidim kako kadi noseča ženska, vedno znova me ma, da bi jo pošteno nadrl pa ji pokazal par slik pljuč kadilca. Kak so lahko tako neodgovorne, kako, ne razumem tega, res ne. Aja, al pa k ose peljem mimo porodnišnice pri kliničnem centru, pa zunaj kadijo ženske s trebuhi pa v onih haljah. Tak ja, preden ko greš rodit si že vzami pavzo za čik, tak je treba ja.

Za slednja primera bi celo uvedel kazen, tudi če bi nosečnica kadila doma, za vsako nosečnico ki kadi bi dal mastno kazen.
1231 v3, Z97 A, 16GB ram 1600mhz, 3070 RTX, HX850

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Sc0ut ()

Daedalus ::

>kot sem zgoraj prebral, da še ni nobene študije ki bi to dokazovala.

Na tvojo žalost, je to res. Namreč, študije ki so to dokazovale, niso objavile metodologije študije, al pa so izbrale tak interval zaupanja, da bi po njem še voda bla strupena. Dolgotrajne in pravilno izvedene študije pa niso mogle potrditi korelacije med pasivnim kajenjem in povečanim tveganjem za obolenja. Ajde, ne rečem, če bi bil 24 ur na dan zaprt v majhnem, neprezračenem prostoru s tremi kadilci, bi se ti že kaj poznalo. Zaradi dima v kafičih pa še ni nobenega pobralo. Pač še ena urbana legenda - zarad pasivnega kajenja enkrat na dan za pol ure bom fasal raka in crknil...

Sicer pa spreobrnjenci so ponavadi najhujši. Pa ni važno, od kod v kaj se spreobrnejo:\ Oziroma, bom postavil vprašanje tako - si nekdanji kadilec, ki si zelo želi kaznovati kadilce in jim na splošno prepovedati kajenje vsepovsod. Te kdaj zamika, da bi spet pripalo, pa se na tak način upiraš temu? Heh, na tak način s ne boš mogo dolgo upirat>:D

Aja, kaj pol dragi fotoaparati niso dobri za preverjanje strupenosti čika al kako:\ Mislim, kake eni ven mečejo:\
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

Tear_DR0P ::

Ej kak se vsi borijo za pravico do kajenja. Sej sem prej reku da pomagajte BobRocku. Sam to je blo bolj zato, ker me je zanimal kolk jih misli da je to njihova pravica. Kolkr jst vem je samomor kaznivo dejanje - in v primeru da se pojavi študija, ki dokaže škodljivost kajenja, bo to padlo v kategorijo samomora. Kajenje je samo sebi v namen, tko da ne se mi zdej javljat s kakimi tovarnami al pa avti in podobnimi polutanti - ker do so koneckoncev koristne reči.

Najboljši del kajenja mi je ta, da si kadilec sme v večini podjetij vzeti na delovno uro nekje 8 minut za čik - tolk časa ga kadiš. To je ena delovna ura na dan, ko ne dela, plačan pa si. Ko sem delal, sem mel s šefico resne probleme, ker sem 1 uro na dan browsal po netu, namest da bi delal - ostali zaposleni so skadil do 8 cigaret in spil dve kavi, to je bilo tolk vredu, da se jim je šefica tud kdaj pa kdaj pridružila.
No zdej sm že dobu mejl če bi prišu nazaj delat :D
"Figures don't lie, but liars figure."
Samuel Clemens aka Mark Twain

Ziga Dolhar ::

> Kolkr jst vem je samomor kaznivo dejanje

In nomine patris et filii et spiritus sancti?
https://dolhar.si/

IgorGrozni ::

Eden pravi, da je samoumor kaznivo dejanje ! Khm, storilca boš pa kaj, mrtvega pretepel ?

Drugi mi pravi, da bi kaznoval vsakogar, ki počne kar je v nasprotju s tem, kar on misli o zdravju in življenju.He, he.

Tretji se pod milim nebom, kjer je možnost, da bo zbolel od pasivnega kajenja, enaka možnosti, da ga zadane meteor, ne bo umaknil, da se le njegov sodržavljan ne bo mogel prijetneje počutiti. Aufbix, kljukec !

Četrti kljub temu, da ima po zakonu zagotovljen ločen nekadilski prostor, hodi v tisti drugi kadilski prostor in se potem zgraža, poglej tukaj kadijo, kako so pa nesramni.

Peti bo poučeval, kaj je moralno.. Pha !

Šesti pa določi, da so gostilne namenjene pijači in hrani. In nikakor ne cigaretom.Pika. Ha !

Ali je potem čudno, da se najde en letalski konstruktor, ki pravi : ˝˝Dolžnost vsakega Slovenca je , da zaplodi potomca.... Letalski konstruktor bo meni razložil moje dolžnosti in kaj je biti Slovenec ! Absurdno !
In taki imajo celo dovolj podpore take nebulozne zakone predlagati in sprejeti ! Očitno podporo takih ˝figur˝kot ste nestrpneži iz tele teme.

Prav razumem S. Žižka, ki mu je všeč diktatura ! Kakršnakoli diktatura.
Vsak dripac v demokraciji potem dobi željo in celo priložnost svoje abotnosti prenesti v ˝zločin in kazen˝.
Ne glede na to, da obstaja generalni zakon sožitja medljudmi: Živi in pusti živeti !



Je pa gospodje takole. Nestrpnost rojeva nestrpnost ! In ker je nasilje očitno edino, kar razumete vas Opozarjam:

.... da ko boste na ulici nergali kakšnemu kadilcu, ali ko boste sikali na kaki planinski koči in ko boste srečali kadilca ob gorskem kolesu, pazite na jezik !
Tudi, ko v kadilskih prostorih uživam ob pivu in kavi in cigaretu, mi gre protikadilsko nerganje strašno na živce ! :|

Ne računajte na to, da bom skašljani, tresoči se ˝kadilec˝kot si ga vi predstavljate ! >:D

LP.IgorGrozni

Daedalus ::

>Ej kak se vsi borijo za pravico do kajenja. Sej sem prej reku da pomagajte BobRocku. Sam to je blo bolj zato, ker me je zanimal kolk jih misli da je to njihova pravica. Kolkr jst vem je samomor kaznivo dejanje - in v primeru da se pojavi študija, ki dokaže škodljivost kajenja, bo to padlo v kategorijo samomora.

Ah, daj no. Od kajenja te lahko, al pa tudi ne posredno pobere. Isto velja za alkohol. Je nujno potreben? Ni. Če ga piješ, lahko krepaš od posledic, lahko tudi ne. Pa se noben ne buni. Mogoče zato, ker alkoholiki delajo sranje doma, za štirimi stenami in s tem seveda ne motijo sosedov. Prav tako te lahko pobere od hrane, lahko pa tud ne. A gremo prepovedat potencialno nezdravo hrano? Nič več maščobe in hamburgerjev, burekov, lazanje, ipd..? Lahko se, zdrav in super športnik zaletiš z biciklom v drevo in crkneš. Znano dejstvo je, da je profesionalni šport nevaren (in sam sebi namen, ustvarja invalide), ker praktično sesuje telo. Samomor po obrokih? Ga gremo prepovedat? Dajte že enkrat mir, kadilci smo tu, marsikje na svetu kejenje že dolgo časa poznajo, zdaj pa tako - lahko se zmenimo, da bo za vse OK, lahko pa jebemo en drugega v glavo in ustvarjamo nove nestrpnosti (očitno izbrisani, čefurji pa romi ne zadostujejo več). Lahko se pa jebemo v glavo, za lepšo in zdravejšo prihodnost in čisto vest čistunov, ki se jim zdi edino pravo razmišljanje pač njihovo lastno.
In konec koncev je čisto vseeno, zarad česa krepneš.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

V-i-p ::

Hmm, a ni večina vrlih in samooklicanih s-t pametnjakovičev tu pametovalo, ako ti s-t ni všeč, ga ne obiskuj? Torej lahko rečem isto: če tebi zraven mene - kadilca ne paše, marš stran od mene pa je. Poln kufer mam tega poslušanja kadilec to, kadilec ono, kadilec tretje... Elektrarna to, elektrarna ono, izpuhi to, izpuhi ono, slaba hrana to, slaba hrana ono, dajte se že naučit živet, kaj mislite da živite na sterilnem marsu?
Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri. Raje reci, da si naredil že včeraj!

Trubadur ::

vip dej mi tvoj naslov da se ti grem domov sprdet:\

Aja pa še tirolske se bom nažru...
Berite Thomasa!

V-i-p ::

Trubadur, ni blema, ti kar pridi, bova skupaj prdela in jedla snedviče s tirolko :P Ne, resno, nočem izpadit, kot da se mi jebe, samo men tud marsikaj ne paše, pa sem tiho. Kdo pa pravi, da meni paše cucek, ki se mi mota pod nogami? Dejmo prepovedat v mestih cucke! Kdo pravi, da mi je všeč, kar sem zadnjič videl? Pizcerija Fokulus LJ, dve dekli notri, vsaka z svojim cuckom. A jst pa naj žrem v takem, da mi pri sosednji mizi cucek sedi? Mi tudi ne paše, pa sem bil tiho. In sem si mislil, če to še kdaj vidim, me sem ni več. Tako pa tudi vi nekadilci naredite. Če vam kje ne paše, ne tja več hodit, pa raje pojdite v lokale ki so namenjeni izključno nekadilcem, ali pa tja, kjer dajo nekaj na prezračevanje...
Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri. Raje reci, da si naredil že včeraj!

Legend(SLO) ::

Kolk eni radi primerjate kajenje pa pitje. Sam tle obstaja ene par mejhni za vs očitno nepomembnih razlik.
1. če jst pijm unmu zraven mene ne smrdijo cunje po alkoholu in nima zadaha po alkoholu
Če pa nekdo zraven mene kadi ratajo sveže oprane cote naenkat neuporabne

2. Če pijm preveč si pač uničujm jetra. pač se ubijam
Če kadim pa ubijam sebe in še use svoje sosede. Kt vem se pravice enga končajo v demokraciji tm kjer se začnejo pravice druzga. Ja pasivno kajenje ni škodljivo. ja pol pa sktte čik v flašo pa un dim pejte kadit. Sej itq ni nč škodliu a ne?

Pa ne mi mutit kako se lahko umaknemo. Noben se ne rodiu s čikom v ustih. usi k ste se ste izklučeni. No torej mamo nekadilci pravico met svež zrk (nezakajen od cigaret) POVSOD. Se strinjam, da bi mogl bit prostori za kadilce ampak obvezn prostor za nekadilce in če ni placa za dva pač samo za nekadilce.
Čene pa zakaj se pa jst nesmem ponoč dret po ulcah pa podobne stvari. Mislm če usak lahko dela kar hoče drugi naj se pa umaknejo
krneki

Daedalus ::

Sej bi ti odgovoril, sam ne znam prebrat...
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

V-i-p ::

Legend(SLO), a če ni placa, pa naj bo plac po tvojem samo za nekadilce? A bejž no, fajn pametuješ, potem se pa gremo takole: na cesti ne maram več videt fičkotov, ker je plac samo za mojega BMWja in meni enake voznike. Rejv partijev da vidim ne več, ker meni to ne paše in jih bomo sterali iz obličja. Pa stare mame niso za na pločnik, naj hodijo po cesti, pločnik je za aktivne in mlade. Ma daj no, zresni se. Dokler imamo kadilci po zakonu pravico kadit, ne streljaj takšnih kozlarij. Imaš pravico do svežega zraka, če pa gofljo rineš tja, kjer zate alpske sapice ni, ti pa sorry, kadilci nismo krivi. Meni rejv ne paše in ne rinem na takšne koncerte, ali pač grem tja in lajam kako imajo zanič muziko? Še enkrat, da strnem: dokler je zakon tak, da imamo kadilci v lokalih pravico kadit, ne moreš rečt da se moramo MI umaknit ampak se boš moral TI, če ti kaj ni prav. Ko bo pa zakon na tvoji strani, se bomo pač morali mi. Dotlej se moraš pa TI, kapiš?
Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri. Raje reci, da si naredil že včeraj!

Tear_DR0P ::

vip tle ne gre za to kaj komu paše in kaj komu ne.
A je cigareta uporabna?? To da je koristna kot pomirjevalo ne šteje, ker ti je ni predpisal zdravnik.
Če nima nobene uporabne funkcije, potem je ne uporabljaj. Mene tud motijo oblačila na ženskah, pa si ne morem nič zato. Lahko se pa na Papuo novo Gvinejo preselim, tam pa punce hodijo tud nage okol.

Cigareti smrdijo in so neuporabni. nihče ne trdi da nimaš pravice se zapret v sobo in se zakajat do onemoglosti. Sam enim pa ne paše da kadiš v njihovi bližini. Mene osebno nič ne moti če kdo bliz mene kadi. Je pa jeba, ker mam dolge lase da pol spat ne morem. Predstavli si kok bi blo če maš brke pa brado, pa da ne kadiš, vsi okol tebe pa. Cigaretn dim se ti nabere v dlakah in to okol nosa, pol moreš pa vohat.
Probite se postavit v občutja drugih, pol pa težte o pravicah in empatiji in čem podobnem. Probite se postavit v najslabšo možno varianto, pol pa poglejte kolk ste fer.
"Figures don't lie, but liars figure."
Samuel Clemens aka Mark Twain

Bob Rock ::

A je cigareta uporabna?? To da je koristna kot pomirjevalo ne šteje, ker ti je ni predpisal zdravnik.
Če nima nobene uporabne funkcije, potem je ne uporabljaj.


Verjetn bi lahka cist lepo zivel, ce kupil par metrov blaga, pa bi ti mama zasila ene hlace pa eno suknjo. Zakaj kupujes u trgovinah obleke, kjer placas se firmo, provizijo trgovini,...? Al majo hlace kupljene v trgovini kako drugacno funkcijo?
___________________________________________________
gance hale ale cuzamen

Ziga Dolhar ::

V-i-p, ti si res ne bi pogledal onih virov, ki sem ti jih napisal malo višje? (15. člen URS recimo, in kakšen komentar zraven)

Ker praviš, da je na splošno tvoja pravica do kajenja močnejša od moje pravice do zdravega okolja.
https://dolhar.si/

Daedalus ::

A je cigareta uporabna?? To da je koristna kot pomirjevalo ne šteje, ker ti je ni predpisal zdravnik.
Če nima nobene uporabne funkcije, potem je ne uporabljaj.

Ma daj ne nabijaj v prazno:\ Potemtakem moramo prepovedati tudi vsa zdravila, ki niso na recept - niso koristna, ker jih zdravnik ne predpiše. Uporabna funkcija cigarete je pač v tem, da je razvada. Kot kava, čokolada, ipd... Ki same po sebi glede na napisano tud niso uporabne. A jih gremo prepovedat?

>Probite se postavit v občutja drugih, pol pa težte o pravicah in empatiji in čem podobnem. Probite se postavit v najslabšo možno varianto, pol pa poglejte kolk ste fer.

Enako velja za tebe. Počneš nekaj dokaj neškodljivega in mogoče za okolico "motečega" (recimo, da maš FZR1100 in se veselo voziš naokoli), pol pa na lepem folk okoli tebe začne popozdevati in ti hočejo to na lepem prepovedat. Ker si baje nevaren, pa motor ruži ko sto mater, pa da ne boš celo koga ubil... Tako nekak je zdaj tule. En kup "borcev za zdravo in čisto okolje" me nekaj buzerira, da v kafičih smrdijo, pa njohovo bogo zdravlje, ipd... Še tebi vprašanje - če prostori za kadilce in nekadilce niso ustrezno ločeni, čigava krivda je to? Čigava krivda je, da kadilci niste tržno zanimivi? In ne mi začet spet s kadilci, ki kadijo vsepovsod, ker takih je malo. Se pa najdejo, ja.
Dajte si malo poštimat zadeve v glavah, pa malo manj verjemite "raziskavam," predvsem pa malo strpnosti, prosim. Pa ne hodit v kafiče za kadilce, če vas to tak moti. Jaz tule ne nameravam več debatirat, ker očitno nima smisla.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

Tear_DR0P ::

Stand up and fight for your right!

Kaj pa tistga o eni uri dela na dan manj ne misli nihče kritizirat???

Aja pa jst ne maram glasnih reči, znam uživat v tišini - če pa hočem kej glasnega, grem tja, kjer je sporazumno doseženo da se bodo glasne dejavnosti odvijale - koncerti ali pa zaklonišča. Drgač pa bobne igram, pa se lahko zmenima za eno seanso, jst na bobnih ti na čikih - boma vidla kdo bo koga dlje prenašal >:D

Sej ne rečem, jst sm proti takim strogim kadilskim zakonom, kot sta italjanski ali pa irski - me moti taka huda prisila, kr nč dobrga ne naredi.tud slovenski je preoster. Je pa dejstvo da se ga ne upošteva in kar se tega tiče. Če je za kajenje zagrožena smrtna kazen in če se je ne upošteva, je zakon bedarija. Nasplošno bi blo treba ljudi samo mal dodatno izobrazit, ne pa da vsi sam neki jamramo kak je cigareta bed, kr je strupena in kr smrdi. Sam tud z nasprotne strani ni dovolj dobrih razlogov za.
"Figures don't lie, but liars figure."
Samuel Clemens aka Mark Twain

Daedalus ::

> Kaj pa tistga o eni uri dela na dan manj ne misli nihče kritizirat???

>Aja pa jst ne maram glasnih reči, znam uživat v tišini - če pa hočem kej glasnega, grem tja, kjer je sporazumno doseženo da se bodo glasne dejavnosti odvijale - koncerti ali pa zaklonišča. Drgač pa bobne igram, pa se lahko zmenima za eno seanso, jst na bobnih ti na čikih - boma vidla kdo bo koga dlje prenašal

Svoje ugodnosti pa ne bom kritiziral:D Za ponudbo pa ni problema - bom poleg čikov prineso še električno kitaro pa feršterker - pa boma pol vidla, kdo bo dlje zdržal>:D >:D
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

frenk ::

mah sej lahko podražimo cigarete pa je :)

pol loh nekadilci rečemo, če so ti cigareti predragi jih pa ne kupuj :P

tko kot zdej eni pravte, če nočš dima pa ne v lokale hodt

pa zarad mene če prepovejo tud alkohol pa mastno hrano pa še kej kar škoduje...država vm končno hoče pomagat da nehate kadit ste pa usi razpenjeni

po drugi strani pa loh legaliziramo tud ostale droge, pa orožje, pa še kj druzga...sej itaq usak loh dela kar hoče ane :)

BigWhale ::

Ce pridem jaz prepevat, potem bosta oba pobegnila...

Dalec... Dalec, stran... ;>

hury ::

glejte država ma prav in bodite ji hvaležni zato:
ona bi s tem zmanjšala število kadilce pr tem bi bilo več ljudi in bi bili malo bogatejši ii s tem nebi jamrali da so premajhnee plače!(kr zračunite kok vas pridejo čiki na leto)
pa a ni bolš tt zakon ko pa to da čike zelo podražajo? ko jih podražajo bojo večina še kr kadili z enako mero, če pa omejijo da se na javnih mestih ne sme potem js mislim da bi jih nekaj več nehalo kaditi (malo) drugi bi pa manj kadili!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Pamet je pametna!

gzibret ::

Čiki so droga. 60% odvisnikov od heroina je povratnikov, 80% pa od nikotina. Država to dejstvo kar veselo izkorišča.

Če država podraži čike, bodo kadilci imeli pač manj denarja. Bo pa morda zato manj novih kadilcev. Ali pa ne? Morda bodo novi kadilci več "žicali" pri starih kadilcih? In bodo stari kadilci imeli še manj denarja, novi kadilci pa bodo vseeno nastajali (saj veste, celi čas že žicam čike, za eno škatlo pa lahko reskiram...čez en teden še za eno.....čes 3 dni še za eno......čez dva dni še za eno.......vsak naslednji dan še za eno......čez 2 meseca že njemu žicajo čike......). Kdo ve.....
Vse je za neki dobr!

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: gzibret ()

Jst ::

> kr zračunite kok vas pridejo čiki na leto

Bomo kr na leto:
Davidoff blue 520 * 356 = 185.120,00


No, zdej mi pa povej, kako bi ti ta drobiž oplemenitil? Saj si impliciral na relacijo "denar namesto cigaret" -> kapital?


Veš, svoj osebni dohodek moram nekako potrošiti. In mi niti ti, niti država, ne bosta diktirala, da naj si namesto cigaret, kupim alkohol/čokolado/lizike/...


...


Ta stara fora "kok vas pridejo čiki" mi gre že pošteno na živce. Tako si me razjezil, da si moram prižgati cigaret - da se pomirim. Ali pa naj po tvojem grem do zdravnika po pomirjevala. No, do osebnega zdravnika imam dlje, kot do najbližjega dilerja. Si bom kr heroin kupil. Pa še druge ne bom s tem ogrožal. Pa še lažje se je odvaditi heroina kot cigaret.
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|

Tear_DR0P ::

Eh to da bi pršparal če nebi kadil je absurd. dnar se zapravi al tko al drugač. eni za cigarete, drugi za računalnik, slovenci za avto, jaz pa za?? hm včasih sm ga za MTG - tragic the gardening, zdej pa za japke.
"Figures don't lie, but liars figure."
Samuel Clemens aka Mark Twain

hury ::

glej ta pršparan denar lahk ti dobr naložiš kje če veš s tem pa se ti lahk fajn poplača , lahk daš na banko to ko pršparaš pr cigaretih in nato kupiš kar pač nujno rabiš , lahk kupiš neki kar je dobr za tvoje zdravlje ........................ zato premisli!!!!!!!!!!!!!
Pamet je pametna!

Bob Rock ::

hury, in ka si si ti kej vec kupo od enga kadilca?
___________________________________________________
gance hale ale cuzamen

hury ::

te res zanima . gre se o sošolcu ko ma štipendijo 13k pa mal gre za pijačo eno 2k drugo pa za čike in to mu ne zdrži niti 2 tedna (edino to je lahk srečen da ima bloke za kartere lahk dobi sam hladno malco brez tega bi on umru od lakote) pa prej me je skoz prosu dej posod 1k alpa tok da si kupi čike in js sm si za ta dnar pač kupu kar sm si hotu bmk.on je pa tam dal zadn dnar za čike.
sej pri tistih ki majo plače ,delajo tistim ni tak problem sam pri njem je pa tko izrazito, pa še to povem da se je na vlaku ko ni mel mesečne švercu sam zato da bi mel za čike medtem ko sm js (čeprav nimam štipendije) naprej nosil debelo denarnico
Pamet je pametna!

Jst ::

ojojoj.

Zdej ste pa še socialne razlike privlekli...


...čas, da neham spremljati debato.
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|

hury ::

njega sm uzel zato kr starši majo skor enako plačo (moji njegovi (vsaj kokr sma se menla)) pa on ma celo štipendijo!
Pamet je pametna!

perci ::

Debata tule ne gre o tem ali bi kadilci morali prenehati kaditi. Pogovarjamo se o kajenju na javnih prostorih.

Zato se prosim vzdržite sodb o koristnosti kajenja za posameznika - vsak sam odloča kako si bo v življenju škodil ali ne škodil oziroma užival ali ne užival.

Odstopanja od teme bodo brisana.

drejc ::

Ja, nekadilci.

Bodte mučeniki, kot perci, pa pojte v prostore za kadilce in potem na forumu bemtite da nočete kajenja v prostorih za kadilce.

0:)

Al pa še bolj...naredte verigo klubov in restavracij striktno za ne-kadilce. Ni šment da vam bo uspel, še posebej ob dejstvu da vas je velik.

IMO

V-i-p ::

Hja, Žiga, vem kaj si mi hotel povedati s tistim linkom. Bom probal napisat po domače. Verjamem da vas nekadilce moti dim v lokalih. Tudi mene in verjetno moje kadilske kolege marsikaj moti. Samo, ker jaz in kolegi (zaenkrat) imamo VSO PRAVICO kadit v lokalih, ne moreš rečt kako smo mi pokvarjeni, ker kadimo. Ali je potem tudi moja soseda pokvarjena, ker ima vso pravico seksat s svojim možem ob petih popoldne in jaz spet ne morem dremat, ker jo poslušam, njo in njeno lajanje? Ne ni, vem da ima vso pravico in sem tiho. Če pa ne bi imela te pravice, bi bla pa druga pesem. Ampak jo ima. Tako kot jo imamo zaenkrat še mi. Torej ne pričakovat da se bomo mi prilagajali drugim.
Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri. Raje reci, da si naredil že včeraj!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: V-i-p ()

Ziga Dolhar ::

> Hja, Žiga, vem kaj si mi hotel povedati s tistim linkom.

Sodeč po tvojem nadaljnem izvajanju -- Ne, V-i-p, ne razumeš. Še kar naprej lajaš preprosto "imam pravico", nisi pa si pogledal, kaj pravi naša ustava o _omejevanju pravic_ (in pravna teorija o zlorabi pravice): pač goniš dalje svojo, v teoriji že davnaj preživeto, Neminem laedit, qui suo iure utitur ("Nikomur ne škoduje, kdor izvršuje svojo pravico.").
https://dolhar.si/

snow ::

Prej gor je bla ena cvetka o aromatih iz dima:
> To je dokaz, da je tam polno aromatskih obročev, ki so seveda nezdravi.

Kako zelo nezdrav je recimo adrenalin? Ma namreč aromatski obroč.


Določeni aromati so škodljivi (kancerogeni), ne pa zdej vsaka spojina, ki ima aromatski obroč. Ubistvu zelo veliko zdravilnih učinkovin vsebuje aromatski obroč. :\


Pasivno kajenje škodljivo? Zdej odvisno od časa izpostavljenja, pa od koncentracije dima, možnih škodljivih snovi v zraku. Drugo vprašanje je tud kolk škodljivo. Zdej če umre en na miljardo na 100 let zarad pasivnega kajenja, je škodljivo ja, ampak je to mal drugač kot da bi vsak drugi umrl.

Kot je rekel Thomas, glavo v roke. :)

Aja je pa ziher, da če nisi izpostavljen temu dimu ti ziher ne more škodovat :)
Random mutation plus nonrandom cumulative natural selection - Richard Dawkins

hury ::

ko oni mislijo da vejo kemijo n00b.

če še niste vedeli da v lokalih ki so naprimer v nakupovalnem centru ne smeš kadit vzunaj lokala ko piješ samo v lokalu(upam da razumete ko ene mize so notr ene mal vn) je prepovedano in kazni niso tak nizke!
Pamet je pametna!

Vice ::

linki o škodljivosti pasivnega kajenja so bili tukaj na forumu že pripopani v podobni temi, prav tako "priznanje" o ponarejenih informacijah, da pasivno kajenje ne škoduje (financirano iz tobačne ind.).
Na kratko iz linkov, pasivno kajenje je nevarnejše od azbesta, kadilec "pokadi" 15% , 85% spusti v zrak, 20-40% je za nekadilce dim bolj nevaren... v Nemčiji jih umre letno 15.000 zaradi pasivnega kajenja.
Zdaj pa v jok in nasprotno misleči naj z linki dokaže, da te trditve ne držijo. >:D

Matev ::

Zdej če umre en na miljardo na 100 let zarad pasivnega kajenja,


to ti mal tko iz glave

N

frenk ::

Al pa še bolj...naredte verigo klubov in restavracij striktno za ne-kadilce. Ni šment da vam bo uspel, še posebej ob dejstvu da vas je velik.


in zakaj bi se večina mogla podrejat manjšini?:)

sicer sploh ni problem če kadite na javnih prostorihm, dokler imate pravico kadit na javnih prostorih...upam pa da tud pol ne bo problem ko bo nekadilcem dana pravica da dihajo svež zrak na javnih prostorih

gamer ::

..."svež zrak" boste dihal samo u gorah
po kafanah si pa člouk skor ne more predstaulat da se nep kadil... tega še u nemčij ni...

Bob Rock ::

v Nemčiji jih umre letno 15.000 zaradi pasivnega kajenja.


in, kak vejo, da je teh 15.000 umrlo zaradi pasivnega kajenja? Kaka je verjetnost, da so dobil raka na pljucih od pasivnega kajenja, ne pa od izpusnih plinov avtomobilov, tovarn,...?
___________________________________________________
gance hale ale cuzamen

frenk ::

po kafanah si pa člouk skor ne more predstaulat da se nep kadil... tega še u nemčij ni...


sej to je problem...kajenje je že tolk normalno/samoumevno da si sploh ne mormo predstavlat življenja brez tega...tko kot si nekateri ne morjo predstavlat življenja brez nafte, zato pa stoji razvoj

in, kak vejo, da je teh 15.000 umrlo zaradi pasivnega kajenja? Kaka je verjetnost, da so dobil raka na pljucih od pasivnega kajenja, ne pa od izpusnih plinov avtomobilov, tovarn,...?


sej tud izpušne pline je treba omejit, ampak glede na to da nihče nima nobene potrebe po kajenju in je to samo slaba razvada lahko kot prvo nehamo s kajenjem, poznej pa še z ispušnimi plini itd

poleg tega sem pa siguren da noben nima nobenga pametnga razloga da kadi...to se je ponavad začel v osnovni šoli in me res zanima kdo bi zdele postal kadilec če bi bil nekadilec

zanimiu je tud to, da s pasom se morm privezat v avtu, kadim pa tud lahko, čeprav s kajenjem škodujem sebi in ljudem ukoli mene, če sm pa neprivezan pa sam sebi...določene stvari so pač nelogične:D

Grey ::

Prvo kot prvo, mene kajenje zelo moti. Naživce mi gre, če mi kater od sošolcev prižge čik pa piha okol tok, da jst to voham in posledično smrdim. Tak zakon bi biu super. Naj povišajo davke tok, da bo cena za 10000% večja, ali pa totalno prepovejo kajenje na javnih mestih.
Zadnjič(k mam res tok carske sošolce), mi je eden od teh buzerantov med telovadbo, ko me ni bilo zraven, pihu dim noter v rokav od bunde(smrdeu pol kt da bi biu v tistmu njegovmu gnilmu gobcu). In če bi vedu, kdo je biu...bi obležu v mlakuži krvi, ker tega res, ampak res ne toleriram;((.

Tisto, kar je letelo na mastno hrano...a to škodi še komu drugemu razen potrošniku? Mislim, da ne. Obstajajo(bodo v kratkem) tudi zdravila...pač dodaten priliv denarja. Za cigarete je pa uporabnik sam strošek+škodi okolici.

Moti me tudi ta smrad 50 let stare tehnologije, ki še kar vztraja na cestah kljub temu, da bi se že dalo narest avte na električni pogon(ali kateri nesmradljiv in nehrupen) totalno brez problema.

Tist, kar je letel na geeke...a škodijo okolici? Ne.

Kadilci se bodo podredili materi naravi in nekadilcem, ker so nenaravna anomalija. In take anomalije je treba zatret po hitrem postopku.

Kadil boste pa lahko, ko izumijo cigarete, ki ne bojo spuščale dima v okolico(se absorbira v telesu in se potrošnik zaduši na mestu).

Druženje v lokalih...hm..zanimivo. Kajenje nas ločuje. Nekadilec ne bo prenašu smradu. To pomen, da se bojo usedli vsak v svoje prostore in se pogovarjali preko zaslonov in mikrofona?:\

Luka Percic ::

"Naj povišajo davke tok, da bo cena za 10000% večja,"

Ni za pretiravat z davki. Bodo začeli švercat, torej se bo mafija še bolj razvila.
Ne.

"Moti me tudi ta smrad 50 let stare tehnologije, ki še kar vztraja na cestah kljub temu, da bi se že dalo narest avte na električni pogon(ali kateri nesmradljiv in nehrupen) totalno brez problema. "

Smrdi ja. Vendar električni avti obstajajo. Lahko jih kupiš. A da so predragi? Potem razumeš zakaj jih ŠE nihče ne kupuje. In zakaj ni večjih naklad ki bi ceno nižale.

"Kadilci se bodo podredili materi naravi"

Jaz uriniram nanjo vsak dan. Pa naj ji bo všeč al ne. Sej pomoje ji paša:D.

V-i-p ::

Grey, tvoj smrdljivi parfum mi gre tako na živce, da naj uvedejo 10000000% davke na parfumerijo, resnično mi gredo blazno na živce. Ne da komu škodijo, samo smrdijo mi veš. Ma daj no s takimi, a ker tebi nekaj smrdi, bomo pa kar davke uvedli pa prepovedali in to? To bo ja. Tudi nam, kadilcem, marsikaj "smrdi". In revežu ti tudi avti smrdijo? Jah, kolega, nisi se rodil v pravem stoletju. Kaj je fora mojega posta? Živiš v 21. stoletju, sprijazni se, da marsikaj smrdi. Men tud vampi smrdijo, ko jih stric za sosednjo mizo zoblje poleg moje lazanje. Pa kaj čem? Jokat? Jebat ga, škodijo mi res ne, smrdijo mi pa zelo...
Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri. Raje reci, da si naredil že včeraj!

Luka Percic ::

Živiš v 21. stoletju, sprijazni se, da marsikaj smrdi.

Neboš verjel, včasih greznic niso imeli (da ne govorim o neumivanju). Pa ne bom ti razlagal kako smrdi.

Grey ::

V-i-p:
Sploh veš kater parfum uporabljam?:D
Parfuma se ne nalezeš...vsaj js se še nikol nisem uspeu. Če si pa v okolju/lokalu, kjer dost folka kadi...smrdiš, ko da bi iz raufnka pršu+pečejo oči+škodi zdravju. Parfum pa nobenmu ne stori nič žalega.
Morbit se pa res nism rodiu v pravem stoletju...sej enkrat sm že pršu do te ugotovitve ali pač? Tehnologijo zavira denar...torej se smrad avtomobilov ohranja zaradi denarja, ker tehnologija že obstaja.

Luka Veliki: Ja v tem je problem...visoke cene..itq se bomo vsi spekl, ko bo zarad našga ravnanja izginu ozon:D.
Če maš dober policijski nadzor na mejah se noben bog ne bo mogu prešvercat...sledi...zastoj mafije.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Grey ()
1 2 3
4
5


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo

Nov kadilski zakon !!!! (strani: 1 2 3 436 37 38 39 )

Oddelek: Loža
191871200 (40355) BigWhale
»

Zakon o kajenju (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Problemi človeštva
1219766 (7364) CWIZO
»

Prostori za nekadilce v gostinskih lokalih (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
1167197 (6039) #000000
»

Pasivno kajenje ali pasiven Cukjati (strani: 1 2 )

Oddelek: Problemi človeštva
947008 (5589) poweroff
»

Kakšen odnos imate do cigaret ? / Kdo od vas kadi... (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
826021 (4878) Dr_M

Več podobnih tem