» »

Nov kadilski zakon !!!!

Nov kadilski zakon !!!!

««
2 / 39
»»

#000000 ::

Jest bom garant kadil v lokalu in to ne 100% ampak 1.000.000 % >:D

guess why

čoko ::

sej nas bo velik!!!

Poldy ::

In koliko kadilcev vas je tu starejših od 20 let, oz. ste že na svojem? Vse kadilce, ki jih jaz poznam, zelo jamrajo nad tem, da finančno težko pridejo čez mesec... to da bo zakon strožji, bo le dobro za vas.

Stratus ::

Ja boste dokler ne bo treba mastno plačat za to.
Nije žvaka za seljaka !

A ma kdo žvečilni :)

čoko ::

št.1

sej zato ker plačam, lahko tud koristim

#000000 ::

In kolk jih je 30 (obojih mislm)

Stratus ::

čoko ko boš morala plačat 100€ za kazen ker kadiš me prav zanima kolikokrat boš to še ponovila
Nije žvaka za seljaka !

A ma kdo žvečilni :)

#000000 ::

Ja boste dokler ne bo treba mastno plačat za to.


Jah ne vem če bodo prevladovali nekadilci ki jih je v mojem primeru cca 2 %, jim bi raš pokazal vrata ali lokal čez cesto kokr da bi se z njimi ubadal, pač večina prevlada. LP

čoko ::

kdo me bo preverjal?

Poldy ::

Jaz. Pa tvoj oči vrjetn.

Roadkill ::

čoko: Kdo te pa preverja ob 22:00 v trgovini, ko si zaželiš eno pivo?
Ga vseeno kupiš?
Ü

čoko ::

pivo ob 22. ne kupim v trgovini ampak v lokalu, zraven pokadim še nekaj cigaret in nihče me preverja, ker sem zadosti stara, da se sama lahko odločam, meni nihče ne plačuje interneta in kuha kosila, dokler vam to počnejo mamice ste lahko lepo tiho

WarpedGone ::

prvo in zadnje opozorilo: obnašite se.
če ne bo reda sledi brisanje in/ali zaklep.

hvala
Zbogom in hvala za vse ribe

bastadu ::

Se mi zdi da ste nekako pozabili tudi na zdravlje kelnarjev, ki morajo delati 8 (ali še več) ur v zakajenem prostoru, kar je še toliko bolj škodljivo...

#000000 ::

Ja sej zato zaposliš natakarja/natakarco ki so kadilci.

Poldy ::

AHA, in če bom hotel biti natakar, se bom posiljeval s cigareti? Seveda.

#000000 ::

Ja pa pizda kva bi ti, ti bi se jebao al da ti ne udže al kaj, delal bi v kadilskem lokalu vendar bi rad da takrat tam ne kadijo al kaj. Boš pač šel delat v NEkadilski lokal, ki jih bo če bodo prepovedal kajenje malo morje. Edino če bodo rabili kaj več delovne sile dvomim. LP

bastadu ::

Ja seveda, sedaj bo pa pogoj, da če hočeš dobiti službo, moraš biti kadilec...

#000000 ::

Ma dej ne se obešat za kar se ni treba. Jest teoretiziram in po tej teoriji bi pač bilo tako, jebiga potem nebi bilo več ogroženosti s strani kadilcev na delovnem mestu. Ampak ker do tega ne bo prišlo se boš lahko zaposlil v nekadilskem lokalu ane.

bozjak ::

jst sm v osnovi ZA ta zakon, a z majhno spremembo: Vsekakor bi pustil lastniku lokala da se odloči ali bo KADILSKI ali NEKADILSKI ne more pa biti oboje. Torej bo zadoščeno vsakemo nekadilcu ki ne bo hotu pasivno kaditi, kadilcem pa ne bo noben omejevau pravic o kajenju na javnih prostorih... Ce bo pa ker nekadil ce vedno zasov v kadilski lokal je pa to cist njegov problem...

Sicer pa sem nekadilec, a me dim sploh ne moti... Tko da ce ta zakon pride v veljavo me ubistvu ne gane...

Lp
http://upor.blogec.si
http://bozjak.deviantart.com

zee ::

tak zakon, kjer se je gostinec samo odločil kakšen lokal hoče imeti, so imel do nedavna v Veliki Britaniji, vendar se ni pretirano obnesel, zato imajo od letos popolno prepoved kajenja na javnih prostorih.

sem za prepoved kajenja.
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

bastadu ::

Tudi za kadilce je v kadilskem lokalu delo dodatno nezdravo, saj so dimu izpostavljeni praktično ves delovni čas, čeprav bi sicer v 8 urah pokadili (samo) 1 ali 2 cigareti... Vse dosedaj smo nekadilci morali trpeti/smrdeti zaradi vas kadilcev, sedaj boste pa še kadilci malo stisnali zobe in se pač privadili, da v gostilnah, delovnih mestih in ostalih javnih zaprtih prostorih ne bo kajenja... Skratka popolnoma podpiram ta zakon in komaj čakam da bo sprejet!

asus ::

Zakaj pa nebi bil pogoj da si kadilec, če je nekje pogoj, da si nekadilec.Lokalov bo veliko v katerih se bo kadilo, in gostilničarji nebojo svojih stalnim strankam, ki jim dnevno prinesejo nekaj denarju težili oz. jih prijavili ustreznim organom.Natakar pa mislim, da predno začne delat sigurno predtem vidi lokal in če ga kajenje toliko moti pa naj si najde drugje zaposlitev.Saj ličarji in delavci v raznih industrijah, kjer je polno praha in hlapov tudi niso navdušeni nad hlapi ipd. pa vseeno delajo.

miko 55 ::

predlagam naslednjo anketo: sem ; kadilec oz nekadilec. pa bomo videli kdo bo koga?0:)

čeprav kadim mi ni odveč iti iz lokala ven enga skadit al pa celo počakat do konca???:D
kaj če bi vsi kadilci malo počakali in se probali odvadit kajenja??:D

če je možnost pa kadim, čeprav...

lp
LP
2 GOOD 2 B 4GOT10
NAJPREPROSTEJŠA RAZLAGA JE NAJVERJETNEJŠA

zee ::

tudi to imaš prav, ker se iz odgovorov nekaterih kadilcev zdi, da bivajo/živijo v lokalih.
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

bastadu ::

Pogoj da si nekadilec je dosti bolj smotern in upravičen kot pogoj da si kadilec, se ti ne zdi?
Saj ličarji in delavci v raznih industrijah, kjer je polno praha in hlapov tudi niso navdušeni nad hlapi ipd. pa vseeno delajo.
Delodajalec mora poskrbeti za primerno delovno zaščito njegovih delavcev. Kolikor se le da bi jaj to v podjetjih izpolnjevali z raznimi rokavicami, delovnimi oblekami, raznimi dihalnimi filtri, čeladami, itd. Seveda bi bilo pa skrajno čudno in smešno, če bi kelnar kelnaril z nameščenim filtrom za vdihavanje ali celo gas-masko, ampak to bi teoretično morala biti pravica kelnarjev, da jim delodajalec kolikor se le da zaščiti zdravlje...

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: bastadu ()

mainman ::

Podpiram zakon ker je že skrajni čas, da se proti kadilcem, ki nas zastrupljajo kaj ukrene. Sem za strogo prepoved kajenja brez izjeme. Če kdo hoče kaditi naj kadi zunaj(seveda tem kjer nikogar ne moti) ali pa doma. Pa trošarine bi bilo potrebno dvigniti.

bosanac ::

a tvoj avto te ne zastruplja

Microsoft ::

Jst sem proti. Naj se kadi se naprej!!!;((


by Miha
s8eqaWrumatu*h-+r5wre3$ev_pheNeyut#VUbraS@e2$u5ESwE67&uhukuCh3pr

bastadu ::

Čeprav nas trda in tekoča goriva tudi zastrupljajo imamo od njih vsaj neko korist. Edina korist samega kajenja je potešitev kadilčeve razvade, če lahko sploh temu rečem korist...

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: bastadu ()

ahac ::

Vsekakor bi pustil lastniku lokala da se odloči ali bo KADILSKI ali NEKADILSKI ne more pa biti oboje.


To NE deluje, ker noben lastnik lokala ne bo šel po svoji volji odganjat kadilcev (bi ga preveč stalo). Nekadilci še vedno hodijo v zasmrajene lokale (drugih itak ni), kadilci pa v nekadilske večinoma ne bi.
Slo-Tech Discord - https://discord.gg/ppCtzMW

Longinus ::

In od kdaj bo ta zakon veljal ?
wir sind die herscher,wir sind die sklaven
wir sind uber all, wir sind nirgends
wir sind die herscher der purpurnen fluse

DimmniBurek ::

Mah, razvajeni ste kadilci... To je vse... Ku da mulcu uzameš medvedka, le da si z medotam ne škodi, predvsem pa ne škodi mami, pa ateti pa bratcu/sestrci...
There Is No Stronger Drug Than Reality

KandazaR ::

tobačna Ljubljana, je imela na škatljico cigaret zaslužek en cigaret, 19 jih je pobrala država, toliko o tem koliko plačamo, če jutri zbolim za zrakom, sm si že preplačala zdravljenje


Če bi bilo to res bi tobačna industrija že zdavnaj propadla. Kot je rekel predstavnik tobačne industrije v ameriki: Mi tega sranja ne kadimo, ga le prodajamo.

kopriwa ::

Definitivno podpiram zakon, sicer je pa to vsem v dobro. Sem pozabil, gostinci bojo mel manj profita, ampak vseeno plusi so v večini.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: kopriwa ()

noraguta ::

država katera v kateri pri kofet ne morem prižgat čika zame ni nobena država se selm u kaj bolj razvitega in manj fašističnega men je vseen kje davke plačujem.

iatk smo že italjo bojkotiral ravno zaradi tega kar se je smučanja tikal.
Pust' ot pobyedy k pobyedye vyedyot!

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: noraguta ()

mare_ ::

Ja, da ne bi slučajno res imeli države, v kateri bi lahko zraven kofeta dihali čist (no ja, kolikor toliko :)) zrak.

thramos ::

Noben ne brani čika ob kavi, samo če hočeš to počet ob drugih ljudeh se boš pač mogu prilagodit njihovi pravici do svežega zraka.

Drgač pa razumte mal kadilce, težko je pričakovat racionalen odziv od odvisnežev, narkomanov :D

Fizikalko ::

Že dolgo nisem bil za kako stvar tako ZA, kot sem za tale zakon. Rečem lahko samo: končno! Končno bom šel lahko kulturno na kavo. Moj obisk v barih se bo povečal za par 100%.

Adrijan0 ::

Nisem prebral cele debate. Ampak, opažam da so nekateri kadilci malo trofjeni u glavi. Ti čoko al kar koli že si, se mi pa zdiš tko zasvojena da si že kr boga, ker ne moreš kako urco al pa tudi 3, zdržati v lokalu brez cigaret? Nevem zdej če hodiš v šolo ampak npr. A ti kadiš med predavanji profesorjev in oni celi zadovoljeni razlagajo? Za take bi mogli kake komune narediti, ker ti se meni osebno zdiš slabš kot kak ki je na horsu, spdju in podobno. In ne se tolko delat pametna, da boš ti kadila kje boš hotela, ker niso vsi taki ta prenašajo vsako zadevo in vsako sranje, ki ga drugi počnejo in to nelegalno.

Pozabu sm napisat da podpiram zakon :)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Adrijan0 ()

JurijTurnsek ::

tudi jast bom po par letih rade volje šel ven na pijačo...100% podpiram

meni pa je zelo zanimiv pozitiven odziv mnogih kadilcev, ki "upajo, da bodo zaradi tega veliko manj kadili, ali pa celo nehali"
http://www.slatnaskejta.com

noraguta ::

glede da LD50 za kofein spet ni tako majhna sploh nevem kako to , da kavo piješ?

beznice niso bile nikoli z zdravo razumskim namenom ustanovljene. šele ko so se "zdravkoti" začel vtikat vanje je nastal problem. notri se kurba ,pijančuje , kadi poje in pleše, ampak nekadilci so smi poseb nekolko dolgočasni pa lezejo za kadilci potem pa jamrajo.


fizikalko tis pa itak mal živčen k bremzaš po avtocestak , kacga pržgi da se vmiriš ne pa ogrožat druge.
Pust' ot pobyedy k pobyedye vyedyot!

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: noraguta ()

sidd ::

zlajnano, pa vseeno: ko stopiš mački na rep, zacvili.

Sem absolutno ZA zakon. Končno bo noč, ko bom prišel domov, in ne bom tak smrdel, da si moram vjutro še pojstlo prestlat. Tisti kadilci, ki pa se usajate in ste proti zakonu, pa veliko poveste o sebi, in mnenju ter obnašanju do sočloveka. Boste hitro sami, pol pa kadite kolko vam je. Jaz nevem no, samo nisem tolko nor da bi dal 2 al pa 3 evre za 20 cigaret....Čez celo leto se to že za kakšen teden morja nabere. Pa še malo zdravniškega: ena cigareta ima toliko škodljivih snovi, kot da bi stali cel dan na križišču sredi Ljubljane, pa lepo vohali tisti smrad. Kr, če vam je. Pa kot že omenjeno, sploh nimate nekih trdnih argumentov, pa vlečete v debato alkohol in vse ostalo. Sram vas bilo. Kaj, če jaz pijem, a si ti potem tud pijan al kaj? Al ti bodo zarad tega jetra razpadla?! Ma marš nekam, kak me tako mišljenje dvigne ej. To velja na splošno, da se ne bo kater sedaj počutil užaljeno tu. Če človek kadi, naj kadi, nimam nič proti, samo tako obnašanje pa ne.
Pa se oproščam moderatorju za tale izpad, nisem si mogel pomagat.
lp in lahko noč!

p.s.
sem pa vesel na mogoče pozitivne stranske učinke, da bodo nekater mogoče prenehali kadit.


edit: typo
no idea for signature
signed
I

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: sidd ()

nastyboy ::

Podpiram ta zakon ker sem nekadilec, me pa ne bi pretirano motilo, če bi bilo dovoljeno kaditi vzunaj, kjer bi bile mize, ob zunanjih štantih /letnih vrtovih. Čeprav pozimi tega glih ne bi bilo velik.

Cigaret se zaradi tega ne bo prodalo nič manj (kot so pokazale statistike drugih držav ki so sprejele podobne zakone ), bi pa rekel da so vseeno na zgubi lokali saj bodo prodali dosti manj cigaret.)

Glede primerjave z alkoholom. Ja pri alkoholu se naredi dosti več "pizdarij", vandalizma in tudi prometne nesreče. In vse to je itak z zakonom prepovedano. Od vožnje pod vplivom alkohola, da vandalizma, še če si s kolesom ti lahko vzamejo izpit za avto. Za navadno hojo pa ne vem. Bi blo pa mal čudno...

Glede izgube ki bi jo posledično imeli lastniki lokalov, ker naj kadilci ne bi več hodli. - Imeli so jo tudi z mano, ker že večkrat nisem šel v lokal ki je bil preveč zakajen oz. sem odšel prej domov zaradi zasmrajenosti. Tudi to je za njih izguba.

Sicer vam pa zakon ne prepoveduje kajenja, temveč samo kajenje na javnem prostoru. To pomeni da se tam zadržujejo tudi ljudje ki jih kajenje moti.

KandazaR ::

Cigaret se zaradi tega ne bo prodalo nič manj (kot so pokazale statistike drugih držav ki so sprejele podobne zakone ), bi pa rekel da so vseeno na zgubi lokali saj bodo prodali dosti manj cigaret.)


Saj jih že sedaj niso kaj preveč radi prodajali, ker cene določi država in nemorejo dodati svoje povizije.

#000000 ::

Dobr OK. sem tud jest za v bistvu, naj se to že enkrat uredi, da bote lahko tud vi išli na kaficu.

Sam neki mi pa ne gre v glavo, v kake jebene pajzle hodite da je vse zakajeno (vsaj tko zastopim) ker če je ventilacija narejena po PS-u pol ni problema, tko pa majo kokr sem opazu neke kvazi "filtre" po stropom namesto prave ventilacije.

Aja :D ko smo glih pri prepovedih. Kdo je za da se prepove razne picerije in še posebej gostilne z domačo hrano, krvavice so cool, ampak smrdiš pa k prase ko greš dam, baba me še nikol ni ofukala da sem prsmrdu po čikih dam, ampak ko pridem iz kake bolj domače gostilne prec ve kje približno sem bil, če je pomes frites je bla micka, če je krvavica pa zele pa kak kmečki hram itd. :D

No kdo je za. marš smrdljive picerije in gostilne :D

bond007 ::

Če že vlečete neke primerjave z pitjem alkohola... Najbolje, da kadilce v lokalu malo polijemo z kakšnim alkoholom, da bodo mogoče dobili približno idejo, kaj delajo nam nekadilcem. Mene namreč niti ne moti cigaretni dim .. oz že potrpim tisti čas, ko sem v kafiču. Moti me, da mi pol cote in lasje smrdijo ko kuga. Sam sem si kriv, kaj pa hodim v kafič ane?:\

steev ::

Od cigaretov je minimalen zaslužek tako da to ni razlog.
:|

ferdo ::

Trenutno je od mojega kolega fort na onkološkem oddelku, bil na operaciji, izrezalu so mu del pluč in ugotovil, da se je rak delno raspašel še malo drugam, tako da bo sadej na kemoterapiji, in skos mislimo nanj in se sekiramo za njega, ker je vredu človekin nam je žal za njega in smo jezni nase, ker se temu kajenju "njegovi razvadi" nismo nikoli prej sploh poskušali upret in smo to tolerirali....

Jaz grem zavestno v lokale, da pasivno kadim "če mi zapaše družbe-ne kajenja", jaz še nisem prižgal cigarete. Ta zakon me tako veseli, tako zelo, tako sem vesel, tako me ej razveselil:D , še bolj sem pa vesel za kadilce, ker imajo zakon, in ne bodo mogli bit name jezni, če jim bom prtežil z ugašanjem cigarete na ustnico.
Vsem nekadilcem želim zdravo in uspešno leto!
Vsem kadilcem pa..... še kakšen dim..

MEDENA ::

Kok se zasvojeni kadilci bunijo >:D . Bil sem kadilec leta, vmes 2 prekinil in spez začel...a si rekel, da v 3 gre rado in tako že 3 leta nekadilec in tako bo ostalo do mojega RIP-a

Pa kaj vam je kadilcem, da si morate škodovati in še ostalim zraven? ;(
««
2 / 39
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Tobačni zakon in biljardnica na Parmovi (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
665178 (3582) Beli_Zajcek
»

Zakon o kajenju (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Problemi človeštva
1217676 (5274) CWIZO
»

Prostori za nekadilce v gostinskih lokalih (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
1165431 (4273) #000000
»

Prepoved kajenja v SLO ?? (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Problemi človeštva
2159688 (6786) BigWhale
»

Pasivno kajenje ali pasiven Cukjati (strani: 1 2 )

Oddelek: Problemi človeštva
945542 (4123) Matthai

Več podobnih tem