» »

Prepoved kajenja v SLO ??

Prepoved kajenja v SLO ??

«
1
2 3
...
5

zlabo ::

No, včeraj sem na teletekstu zasledil da ima slovensko ministrstvo za zdravstvo pripravljen predlog za protitobačni zakon o kajenju na javnih mestih, kot ga že imata Irska in Italija. To sem zasledil, a ima kdo kakšne točnejše informacije o tem???

Zdi se mi nezaslišano da kadilcem odvzamejo še tisti trenutek ob kofetu, ko si prižgeš prvi jutranji čik;((
Sam nisem redni kadilec, mi pa zelo paše kakšen čik prižgat ko gremo na pjačo, ali pa ko čakam na avtobus.


Kaj vi msilite o tem, kako bi reagirali če bi ministrstvo za zdravstvo uvedlo tak zakon? Predvidevam da bi bilo takoj dovolj podpisov za referendum... Pa a ni to mogoče mal neustavno, kaj, pol bi se mogl skrivat doma na podstrešjih in kadit?;((


LP, zlabo

Tear_DR0P ::

Hmm tak referendum bi seicer lahko razpisa - podpisov bi takoj dobil dovolj. Je pa vprašanje če bi ti uspel, je namreč ogromno nekadilcev.
"Figures don't lie, but liars figure."
Samuel Clemens aka Mark Twain

Daedalus ::

Ni panike. Ustanoviš društvo kadilcev Slovenije in začneš odpirat kafiče po celi državi. Društvo je pravna oseba zasebnega prava, društveni prostori spadajo pod privat lastnino, za katero pa take omejitve ne veljajo. Pa še služiš $$ ob zelo nizkih dajatvah.

Drugače je pa to eno veliko pretiravanje. Jaz bi preprosto z zakonom obvezal kafiče, da se opredelijo - ali so kadilski, ali ne. In če nekadilce cigaretni dim tako moti, pa naj hodijo v nekadilske kafiče. Samo kaj, ko majo zadnje čase države tendenco k ščitenju prebivalcev pred vsem, kar je vsaj malo nezdravo... Jaz sem za referendum, da prepovemo mastno in začinjeno hrano. Veš kolk folka zboli vsako leto zaradi tega. Želočne težave, poapnenje žil, zamaščene žile, nevarnost kapi, predebel folk...
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

matvoz ::

obstaja pa ena velika razlika med tako hrano in cigareti..

hrana najveckrat disi :P

Daedalus ::

Vseeno pa te pri pretiravanju ubije, tak ko čiki. In pol ratuje gospodarska škoda zarad debeluhov (karikirano), ki ne morejo brez burekov/reberc/kajjepačtakegasranjaodhrane.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

msms ::

Referendum se ne splača(600miljonov), prej sprejemejo bolše bo, vsaj zame.

zlabo ::

In pol ratuje gospodarska škoda zarad debeluhov (karikirano), ki ne morejo brez burekov/reberc/kajjepačtakegasranjaodhrane.

A maš ti kej proti men:D :D :D


Glede nekadilcev pravim jaz tako: če vas tolko moti ta cigaretn dim pejte v slaščičarno pa tam pijte sokec ali čajček.
V pravem kafiču/baru/gostilni se je zmeraj kadilo in se zmeraj bo, ker to spada zraven:P

LP, zlabo

SodVina ::

. Jaz sem za referendum, da prepovemo mastno in začinjeno hrano. Veš kolk folka zboli vsako leto zaradi tega.


Zacinjena hrana(pekoci feferoni) je v veliko raziskavah pokazala, da celo koristi. Pekoci feferoni naj bi vsebovali enako substanco kot sirup proti kaslju. Mastna hrana nima nekih pozitivnih substanc. Ceprav nekatere mascobe so tudi zdrave.

Sam ne kadim, vendar bi bil verjetno proti uvedbi tega zakona. Potem naj prepovejo se alkohol in zaprejo vse gostilne, pa bo. Pa potem za vsak slucaj, da ne bo prometnih nesrec, se kar zaprejo ves promet. Mislim da to ne pelje nikamor. Drugace pa vsaka gostilna ima prostor za kadilce in prostor za nekadilce. Ce se tega ne drzijo, je to ze stvar inspekcije in se lahko tam stvar tudi prijavi.

DominusSLO ::

Meni se zdi v redu, da se loči prostore na kadilske in nekadilske. Idealno bi bilo zrihtat prezračevanje, kot se spodobi, ne pa prepoved kajenja.

Ena stvar pa mi je zelo všeč pri italijanskem zakonu. To je prepoved kajenja v bližini otrok in nosečnic. Jaz bi to prepovedal na vseh možnih mestih(izjema je zunaj). Če starši kadijo, otrok nima možnosti umika(vsaj jaz je nisem imel). In to v avtu, v gostilnah,..., in kar je najhuje doma.

btw nisem kadilec cigaret že 7 let

zlabo ::

Meni se zdi v redu, da se loči prostore na kadilske in nekadilske. Idealno bi bilo zrihtat prezračevanje, kot se spodobi, ne pa prepoved kajenja.

To naj bi blo itak še sedaj tako, samo bolj malo barov to res korektno spoštuje, čeprav se stanje izboljšuje.


Vsak ki pa ima pa malo soli v glavi ne bo kadil v bližini majhnih otrok in nosečnic v zaprtem prostoru...


LP, zlabo

nodrim ::

naj omejijo kajenje tako kot je omejeno kajenje marihuane v Amsterdamu ...

kadi naj se v kafičih, ki naj imajo kadilski in nekadilski prostor in zrihtano prezračevanje ... in kadi naj se doma, kjer komu paše ...

da pa nekdo čist tko na izi prižge cigaret, ko so okoli njega drugi ljudje, ki nočejo vdihavat tega dima in smrada itd. pa kr nej bo prepovedano .. sploh v bližini otrok in nosečnic itd.

nekdo je zgoraj napisal, da naj nekadilci pač hodijo v slaščičarne .. s tem nakazuje, da naj se nekadilci umaknejo iz obsega kadilca, če se srečata .. ne vem zakaj bi se moral nekadilci umikat kadilcu, ki hodi po pločniku, če nočejo vdihavat dodatnih strupov, ki jih ne bi rabli ...

kadilec neposredno škodi drugim ljudem okoli sebe, zato mora on biti izoliran in ne vsi ostali ...

Phil ::

Jaz sem za zakon. Svojo dnevno dozo nikotina boste še vedno lahko dobili v nejavnih prostorih.
Se mi pa referendum glede tega zdi kar smiseln. Bolj kot oni izbrisani in umetno oplojevanje recimo.

Potem naj prepovejo se alkohol in zaprejo vse gostilne, pa bo.
Porabo so že poskušali omejiti (slavni Kebrov zakon) samo ne verjamem da je bilo kaj uspeha. Vseeno pa obstaja razlika med alkoholom in cigareti.
Alkohol v majhnih rednih količinah je zdrav (predzadnja novica od McHusch-a) medtem ko je kajenje škodljivo v vsakem primeru.
LP

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Phil ()

zlabo ::

ubistvu nisem tko mislil...
Jaz osebno mislim da je rešitev v fizično ločenih prostorih in dobrem prezračevanju, kar pa je dokaj težko doseči.
Velikokrat je tako da recimo en del družbe kadi, drugi del pa ne, a sedij(m)o skupaj. Pol je pa itak cel lokal zakajen...

Sicer pa: a ste mogoče pomislil, tisti ki po se dalj časa zadržujete (zadržujemo) v večjim mestih (LJ, MB...), kaj sploh vdihujete?? Koliko avtomobilov, avtobusov kamijonov se pelje po ljubljani in okoli nje, a ste mogoče kdaj zasledil podatke kok zraka na minuto predela avto, verjemte niso tko majhne številke????


LP, zlabo

Keyser Soze ::

Cool, samo da ne bomo smrdeli kot kuga takoj ko boš hoteli kaj spit s prijatelji. To bi morali fino razdelati. Edini problem je ker kadilci mislijo, da lahko kadiš kjer hočeš. Boli jih k za prostor za nekadilce. In takšna prepoved je nadvse dobrodošla. Samo da bodo kazni dovolj visoke.:P

Ziga Dolhar ::

"Kdor kadi in s tem moti druge ... se mu odsekata kazalec in sredinec ter odrežejo ustnice."

8-)
https://dolhar.si/

Keyser Soze ::

Potem bo pa z nogami vtaknil dva "čika" v nosnici pa smo tam.

Luka Percic ::

Primerjave z hrano in alkoholom so čisto neumestne.
Če piješ alkohol ne ogrožaš drugih(razem na čestišču-kaznivo)
Če se prenejedaš ne škoduješ drugim.
Če kadiš na javnem mestu druge osmradiš, jih prisiliš k solzenju oči, h draženju sluznice-kašelj(vsaj to).
Torej doma se ga napivaj/nažri/zakadi kolikor hočeš.
Če pa boš na cesti druge ogrožal, je prav da te oglobijo, pravtako če si neuglajeno malo smrdalo, ki je kewl, ko vidi kako je nekaterim neprijetno, ki se ne potrudi niti pihniti gor ali pa h strani (naravnost na sredo mize okoli katere sediš) potem je tudi prav da te oglobijo.

Če pa pravite da tega ne počnete, naj vam povem da je lolekov vedno dovolj, in da ste parkrat bili gotovo tudi vi (kadilci).

kolesar ::

Meni se zdi v redu, da se loči prostore na kadilske in nekadilske. Idealno bi bilo zrihtat prezračevanje, kot se spodobi, ne pa prepoved kajenja.

To naj bi blo itak še sedaj tako, samo bolj malo barov to res korektno spoštuje, čeprav se stanje izboljšuje.

Problem je predvsem v NAJ BI BLO, pa ni. Prostori niso loceni, ali pa sta tisti ubogi dve mizi brez pepelnikov loceni od ostalih s kako rozo ali z meter visoko pregrado. Skoraj ni lokala kjer bi clovek lahko spil kofe ne da bi potem se cel dan smrdel po cikih. Slascicarne so na sreco izjema, ampak so zvecer zaprte. Ce bi se lastniki lokalov drzali tega pravila po moje sploh ne bi bilo problema - tako pa je ocitno edina resitev popolna prepoved. Sami sebi naj pripisejo posledicni upad obiska.

To da si kadilci ogrozajo zdravje in se usmrajajo me sploh ne moti, moti me, da to pocnejo tudi ostalim, ki so v njihovi blizini in si tega ne zelijo. Cisto enostavno.

Vsak ki pa ima pa malo soli v glavi ne bo kadil v bližini majhnih otrok in nosečnic v zaprtem prostoru...

Ja, lepo bi bilo... Lastna izkusnja: sodelavka je bila kako leto nazaj noseca in je takrat prosila kolegico (in dolgoletno prijateljico) naj se izogiba kajenju v njeni blizini. Ja, je rekla, in vecinoma se je tega drzala, ampak obcasno je pa vseeno prizgala in kao pihala bolj proti tlom. Ampak kot da to pomaga. In ko se je nosecnica potem umikala iz prostora (in druzbe) je kolegica ponavadi z muceniskim izrazom na obrazu rekla: "Ne morem pomagat, prevec mi pase prizgat. Saj piham v tla". Res lepo in pozorno. In na zalost nikakor ne neobicajno.
Vsi na kolo za zdravo telo.

gzibret ::

Kar naj popolnoma kriminalizirajo tobak. Dilerji bodo zelo veseli. Državni proračun dosti manj.
Vse je za neki dobr!

DavidJ ::

>> Ni panike. Ustanoviš društvo kadilcev Slovenije in začneš odpirat kafiče
>> po celi državi. Društvo je pravna oseba zasebnega prava, društveni prostori
>> spadajo pod privat lastnino, za katero pa take omejitve ne veljajo.
>> Pa še služiš $$ ob zelo nizkih dajatvah.

Za tole nisem povsem prepričan, vendar mislim, da to ne gre.
Prav živo (>:D) se spomnim predavanja prof. Kavčiča, kako je enkrat opisal primer nekje z Dolenjske, kjer domačini na zasebno in hkrati odprto fešto niso spusitili Romov. (V zasebni hiši je bila organizirana vaška veselica, na katero niso spustili Romov.)

Primer je prijadral na ustavno sodišče, kjer so odločili Romom v prid, saj naj bi s tem, ko so na tej zasebni fešti prodajali pijačo, lokacija postala javna in s tem to omejevanje protipravno.

Bo pa od tega predavanja minilo že nekaj časa in prav lahko sem pomešal kakšno zadevo.
"Do, or do not. There is no 'try'. "
- Yoda ('The Empire Strikes Back')

Tarzan ::

Tobak + Konoplja = ista stvar
kot je nekdo omenil, naj se kot v Amsterdamu zadeva reši in naj bodo nekatere krčme namenjene samo kadilcem vseh mogočih substanc, pa naj se ga tam notri zadevajo. Na vrata se pa nalima znakec s cigareto ali špinelom. Po mojem bi na tak način imeli krčmarji precejšen obisk in ogromne prihodke, saj kadilcev nikoli ne zmanjka. Da pa bi še država imela nekaj od tega lahko tovrstne objekte dodatno obdavči, da bo mir>:D . Če ne drugega zaradi onesnaževanja z CO in CO2.

Ziga Dolhar ::

Veljajo pa za društva določene omejitve glede pridobitništva.
https://dolhar.si/

Trubadur ::

Podpiram zakon!
Sicer je pa Ziggga povedal kaj in kako>:D
Berite Thomasa!

Daedalus ::

>Veljajo pa za društva določene omejitve glede pridobitništva.

Okoli katerih je pa zaradi krasno spisanega zakona o društvih možno najti workaround. Sicer pa lahko služiš z dejavnostjo, dokler denar porabljaš za namene društva. Se da marsikaj, zato pa je tudi po Sloveniji polno KUD-ov, ki majo kafiče za člane. Pol pa prideš v kafič, izpolniš "pristopnico," dobiš člansko, nakracano na kak listek, pa je. Poleg tega mam z društvi že kar nekaj izkušenj, tako da vem, kaj vse je možno počet v okviru društva, da ne prideš v direkten konflikt z zakonom0:)
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

Caligula ::

Ma tobacna industrija vas je netegnila in zdaj je cas, da se vas nategne se enkrat, da se vzpostavi prejsnje stanje. Ne bluzit o tem koliko kaj pase. Elegantno je ratalo industriji vzpostavit umetne potrebe sploh pri "sibkejsih" posameznikih >:D ki so se vecinoma se kot mladci "iskali" in pac-vsak clovek se rad tolazi ,da vse kar naredi naredi zavestno, na lastno pobudo in na to ne gleda kot na sibkost.

Vse lepo in prav ampak visate pac stroske zavarovanja vsem, SMRDITE kot hudic-ce to pocnete na zasebni lasti to sploh ni motece- ipd..

Raje upajte, da ste zadnja generacija, ki se sploh se mora ukvarjat s to gnusno razvado in da vasim otrokom tega ne bo treba vec nikoli tolerirat cez par let.

To je izrodek druzbe. Mimogrede, ce se misli kdo na svoboscine zgovarjat-se pridem jaz kakemu kadilcu posrat v narocje pa najedam potem o svoboscinah?

Skratka lepo to prebavite. Bolj zdravi boste, manj stroskov bo z vami, lazje vas bo prebavljat sirsemu krogu populacije pa se prisparali boste. Ze ce pogledam stroskovno se mi kadilci zdijo boge dusice, ker dopuscajo ,da jih neka slabost naredi idealno tarco za obirat s strani drzave skozi davke,...

BigWhale ::

Mene tak zakon sploh ne bi motil.

perci ::

Takoj podprem tak zakon. Grem podpisat magar v Prekmurje, ce je treba.

IgorGrozni ::

Caligula: Tale s stroški je butasta !

V ceni cigaret je vsaj 50 % deleža države, ki ga potem podaljša k zdravstvu ! Če bi sešteli moja vplačila ( ob nakupu cigaret) v proračun zdravstva bi mi morali zagotoviti zasebno sobo z specialistično ekipo v stalni pripravljenosti.

Jaz bi recimo dodatno obdavčil nekadilce. Predolgo živijo in cuzajo pokojninsko blagajno, pa najedajo zdravstveno blagajno, ko na koncu življenja rastlinijo pri zdravnikih. Pa gužvo delajo na avtobusih.
Pri tem pa so še naduto pravičniščniški, ker oni pa nimajo razvad. Davek na predolgo življenje. Pa napis na trenerko ˝Stari, zdravi ljudje preprečujejo zaposlitev mlajšim ˝.

Avtomobilom bi spredaj na šipo napisal z velikimi črkami : ˝Ti ubijaš male otroke po cestah.˝ ali ˝Zaradi mene dihate svinjski zrak ˝in ga dodatno obdavčil.

Debelim okoli vrata obesil napis: ˝Sem grd in debel in sem en sam zdravstveni strošek˝ in ga dodatno obdavčil, ene 50 % več.

Trabunjaš bedastoče, pa še pravičniški si zraven !

IgorGrozni

Stampl ::

polej pa kar obdavcno se k gres na wc >:D

Thomas ::

> V ceni cigaret je vsaj 50 % deleža države, ki ga potem podaljša k zdravstvu !

Baje to sploh ni res. Za kaj takega, da bi bilo kajenje "rentabilno", bi morali biti davki naravnost gromozanski. Face it.

IgorGrozni ::

Baje je to res( 50 %).;)

Baje tudi ni čisto kavzalno dokazano( klinične študije), da je kajenje povzročitelj raka.;)

Baje so eni nestrpni do vseh drugačnih od njih.;)

LP.IgorGrozni

Thomas ::

Ne vem, kdo je tukaj nestrpen do koga.

Jest vem samo to, da sem kakšen mesec nazaj tukaj na Slotechu "vzel v bran kadilce" na tak način, da sem razlagal, da pasivno kajenje je urbana legenda.

Najmanj nekaj nestrpnih replik sem pobral, kot ponavadi. Sicer jih pa prav iščem, se zavedam.

Hočem reči to, da nestrpnost na relaciji kadilci-nekadilci je kar velika. Sebe prištevam med strpne nekadilce. Predvsem pa me bolj zanima kako je v resnici s kadilskim dimom, kot da bi sajdal z enimi ali drugimi žolčneži.

JamesBond ::

Eh, če ta zakon sprejmejo, da nebom mogo več čikov pušit v oštariji, bom pač đojnte palil :D

TESKAn ::

Mogoče kadilci res nekaj več prispevajo v državno blagajno, je pa res to, da iz zdravstvene poberejo več, kot en nekadilec. Razlog - zaradi kajenja padejo v višjo rizično skupino, tako da so do nekaterih zdravil na recept upravičeni prej, kot nekadilec - pa čeprav je edina razlika med njima to, da en kadi, drug pa ne kadi.
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.

drejc ::

Celo slovensko javno zdravstvo je gnilo in jasno je da bodo/bomo prvi goreli kadilci. Boljš to, kot pa da ga sprivatizirajo, an? Čeprav povprečen delaven slovenček vsak let not nameče dober miljonček in potem čaka leta na neprioritetne operacije, an?

Medtem družbeni paraziti hodijo h zdravniku že zarad prehlada na naš račun, ker majo preveč cajta pa še socialo dobijo.

Zahtevam referendum za ukinitev obveznega in dodatnega zavarovanja, da ne bom več v breme knekadilskemu fondu za podpiranje lenobe, olrajt?

Caligula ::

Prihodki iz teh davkov so manjsi od stroskov zdravljenja.

Pa nasploh-kdo vas bo vohal?
Vi morate bit zadnja generacija s tem sranjem. Kajenje je sramota za civilizacijo.
Idiotska navada in to tudi kadilci dobro veste.

Enkrat bodte veseli ,da vas clo drzava podpira pri tem da nehate, ker veste, da vam bo ratal nehat sele ce vas en res v rit sune zaradi tega.

DominusSLO ::

Če skadiš 1 škatlico na dan(500 sit), je to 100.000 sit čistega keša državi. 20 let kajenja je 2 milijona. Kakšno zdravljenje pa je vredno 2 milijona????

Argumenti, da kadilci bremenijo proračun z zdravljenjem, so za moje pojme totalna izmišljotina . Da ne govorim o "zaslužku" države, če takega kadilca po več desetletjih kajenja povozi avto, če pade z balkona, če mu talibani odsekajo glavo....

Dajte se raje osredotočit na argumente pasivnega kajenja nekadilcev, ki so bolj smiselni.
LP

BigWhale ::

> Kakšno zdravljenje pa je vredno 2 milijona????

14 dni v klinicnem centru, nekaj slikanj pljuc, se kak ekg, zdravila.

Pa si ze skora tam.

snow ::

Alpa kaka mal bolj kompleksna operacija.
Ja med tiste EKG, slikanja je treba tudi štet nabavno same naprave...

> Baje tudi ni čisto kavzalno dokazano( klinične študije), da je kajenje povzročitelj raka.;)
Kar niti slučajno ne pomeni da ga ne.

Sicer je pa rak dost kompleksna zadeva, lahko da je kajenje recimo samo propagator raka, ali pa samo iniciator, da mora biti v sodelovanju s čem drugim...

Definitivno pa ni pametno imeti tistega dima v pljučih, zaradi tega ker je pač dim (=trdni delci v zraku).


edit: Aja, kje podpišem?
Random mutation plus nonrandom cumulative natural selection - Richard Dawkins

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: snow ()

IgorGrozni ::

Kadim, a sem se ob tem ukvarjal z alpinizmom, potapljanjem, gorskim kolesarstvom, squash, badminton, .......skoraj vsak dan.
Doslej še nisem bil zbolel za boleznijo, ki bi imela vzrok v kajenju....

Kaj če bi recimo računalniške geeke obdavčili, jim na njihove ekrane pošiljali butaste napise ˝računalništvo ubija, ekran škoduje očem˝, ipd.ipd.., zato, ker se premalo gibljejo in s tem škodijo svojemu zdravju, posredno s tem BDP, profitu podjetij, obremenjujejo državo, zdravstveno blagajno, povrhu tega jih je nagnusno gledati, take okorno premikajoče in zavaljene, z sijočimi očmi od ekrana. :D Ve se, da je negibanje vzrok vsakojakih bolezni ! Obstajajo celo raziskave, ki to potrdijo !
Pa recimo omejili dostop do interneta.>:D Saj poznate komentarje˝preveč sedeti pred računalnikom ni zdravo, mladi se ne družijo, pa ne berejo, pa samo igrice igrajo... ˝ .
Tako se to začne, dragi moji !

Kako vam je pa to všeč ?:D Ker je takole poseganje ( da ne omenim idioatrij) prav podobno protikadilskim zakonom.
Takale Prokrustovska metoda, kot jo uporabljajo ˝zdravomati˝ v parlamentu se bo zgodila še kaki manjšinjski, obdavčljivi skupini ljudi ( kot recimo zavarovanje mladih šoferjev .)

Računalnikarji ste prav lepa tarča. Nezdravo življenje, veliko denarja( khm,..vsaj v principu,...), pa premalo vas je !
In kapital rabi ene 80 % zaposlenih v pakiranju :
˝Zdrav, deloven,brez iniciative in pod kontrolo˝.

He, he, če računate, da boste prišli v onih 20 % ste po moje v zmoti.

LP. IgorGrozni

TESKAn ::

Če računalničar med buljenjem v ekran nekaj sprogramira, ali pa da jaz pomagam nekomu prek maila, s tem ne škodujem nobenemu - prej nasprotno. Medtem ko je kajenje samo sebi namen in razne 'če pa paše ob kofetku' so samo debilni izgovori, poskusi opravičevanja zastrupljanja sebe in drugih. Če kadiš, škoduješ tudi drugim. Medtem ko z buljenjem v monitor škoduješ lahko kvečjemu sebi.
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.

Keyser Soze ::

Ma ja, kaj bi podpiral ta protikadilsko zakon. Jaz sem prav vesel ko vidim v Lj na ulici 12 letnega mulca ali smrkljo, ki "štorasto" vleče čik. Tako se dela in to je edino pravilno. Vsi ki ste tem otrokom vzor pa priporočam, da kar kupite eno škatlico najmočnejših kar jih obstaja in osebno prižgete cigaret otroku.

Pa upam, da vaši otroci tudi kadijo. KAr bi bilo edino pravilno. Če jim to preprečujete, se zamislite kako kruti in neenakopravni ste. Ste približno takšni kot mi, ki bi radi ukinili kajenje.

ankaslovanka ::

IgorGrozni se totalno strinjam s tabo.. Caligula, prevec zadevo mensezdi osebno jemljes, sploh ni tko da en kadilec TOK smrdi.. dim smrdi, on sam ne smrdi...
orng pretiravas z zadevami.. zadeva je nekako dost preprosta, ceprou mogoce zveni cudno.. ampak: nekadilci se bi nekak mogl umaknt kadilcem, zard tega ker kadilcem ne grejo na zivce nekadilci.. pac tebi ne pase dim, ti se umakni..

glede zakona, mogocce res ne bi blo tok slabo, da bi kej tazga sprejel.. sam se vseen bi blo najbol pac locit kadilce in nekadilce v lokalih in klubih ipd... sicer se je pa pomojem dost brezveze prickat o teji zadevi, ker kadilci pac kadijo pa ceprou jih to nardi sibke.. ce njim en cigaret nardi uzitka za cel dan, jim tega ne mores ocitat.. vsaj jes ne..

TESKAn ::

Torej, če jaz lepo čakam na trolo, pa pride en zraven in začne puhat mi pod nos dim, naj se mu umaknem? Ja pa kaj še. Ta ideja je nekaj takega, kot da bi zraven hiše ti postavili termoelektrarno in ti, ko bi se začel pritoževat nad dimom, rekli 'tebi gre dim na živce - ti se odseli!'. Butasto skratka.
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.

perci ::

Mene ne moti, da si kadilci uničujejo zdravje. Moti me, da si nekateri idioti prižigajo čike v restavraciji, ko jst jem. Aja, kaj pa delam v kadilski sekciji? Nekadilska je tako majhna, da gresta notri lahko samo dva. Skratka, dol mi visi za ločene kadilske dele, dokler notri sedijo tudi nekadilci.

Kadilci, ki jih poznam so večinoma dost v redu - ne prižigajo zraven hrane in ponavadi vprašajo, če lahko prižgejo. Za tiste, ki tega ne počnete pa lahko rečem samo - KO VAS JEBE.

Če je tak zakon za "neandartalce" Njujorčane dobr, bo pa tut za nas, razvite slovence.

drejc ::

Aja, kaj pa delam v kadilski sekciji? Nekadilska je tako majhna, da gresta notri lahko samo dva. Skratka, dol mi visi za ločene kadilske dele, dokler notri sedijo tudi nekadilci.

Maš probleme z avtoriteto perci, a?

Mavrik ::

perci: Tukaj se popolnoma strinjam s tabo. Vseeno mi je kaj delate s svojimi pljuči/zdravjem sam pa nočem vohati tega sranja medtem, ko jem malico.
The truth is rarely pure and never simple.

gzibret ::

> sploh ni tko da en kadilec TOK smrdi.. dim smrdi, on sam ne smrdi...

LOL! Ko kdo prižge čik ga še vsaj 5 minut, ko ga ugasne, vohaš na 2 metra daleč. Verižnega kadilca zavohaš, če je samo bil prej v prostoru, tudi, če ni notri kadil.

Kadilci seveda tega ne vohate, ampak vseeno - obupno smrdite.

Pa še nekaj o argumentu, da če kadilci niso nestrpni do nekadilcev, pol naj velja tudi obratno. LOL! Se bom nažrl jajc in zelja ter bom prdel ful velik in ful smrdljivo. V zaprtem prostoru, zraven kosila, da boste izgubili ves apetit. V vašem stanovanju, tako, da bo še en teden smrdelo. V diskaču na plesišču tako, da vas bodo oči pekle. V kavarni, da vam bo šlo na bruhanje. I T D . . . . .
Vse je za neki dobr!

zee ::

Veselim se dneva, ko bo takšna omejitev kajenja sprejeta. Ločitev prostorov za kadilce in nekadilce se tako ali tako ne izvaja na primeren način.

Kmalu po sprejetju zakona v Italiji sem bil v eni restavraciji na večerji, povem, da je enkraten občutek, ko prideš iz gostilne in ne smrdiš po čikih.

zee
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

perci ::

Maš probleme z avtoriteto perci, a?
Katero avtoriteto? Tvojo? Dol mi visi zate, zarad mene se lahko zapreš v omaro in se ga zakadiš tam do smrti. Dokler si v svoji omari zaprt je men vse OK.

Sicer pa drejc: a maš probleme z odvisnostjo od cigaret?
«
1
2 3
...
5


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo

Nov kadilski zakon !!!! (strani: 1 2 3 436 37 38 39 )

Oddelek: Loža
191871206 (40361) BigWhale
»

Zakon o kajenju (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Problemi človeštva
1219768 (7366) CWIZO
»

Prostori za nekadilce v gostinskih lokalih (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
1167199 (6041) #000000
»

Pasivno kajenje ali pasiven Cukjati (strani: 1 2 )

Oddelek: Problemi človeštva
947008 (5589) poweroff
»

Kakšen odnos imate do cigaret ? / Kdo od vas kadi... (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
826022 (4879) Dr_M

Več podobnih tem