» »

Nov kadilski zakon !!!!

Nov kadilski zakon !!!!

««
36 / 39
»»

V-i-p ::

Mah, vidim, da sploh ne razumete, kaj v bistvu hočem povedat. Vi zdaj gledate na nas kadilce, kot na nekaj zloveščega. Ne tako ozko gledat. Glejte na nas kot na osebe, ki imamo določeno razvado, kot jih imamo vsi. Eni ga radi pijejo, eni se radi bašejo z sladkarijami, eni se radi fiksajo, eni radi jedo samo čorbo od zelenjave. Ok, povečini te razvade ne škodujejo ostalim, prav. Torej, omejite me, da vam ne bom škodoval na vsakem koraku,, ampak mi vseeno pustite lokal, kamor bom lahko šel z prijateljem na pivo in v miru pokadil cigareto. To je fer, ne pa kar vzet vse.
Pijancu tudi ne rečejo, danes si naredil vozniški izpit, od danes ne smeš več nič pit, ne glede na to, kje si. Imaš izpit in pika, če si pijan, si potencialno nevaren drugim. Pa ni tako. Ti pij, kolikor hočeš, ko si za volanom, pa ne smeš. Jaz tudi ne smem kadit v restavracijah, kino dvoranah, vlakih, avijonih, busih, ker potencialno škodujem drugim, lahko pa kadim v enem lokalu tamle zadaj, kjer pa ne bom škodoval nekadilcem, ker vedo za kak lokal gre in jih tja ni. Ampak ok, vidim da ne bomo prišli na isto točko, tako da je brez veze debatirat. Nekadilci, jutri ob polnoči si odprite plastenko Fruca na moje zdravje, ko stopi zakon v veljavo, jaz bom jutri v enem lokalu spil še zadnje pivo ob cigaretu, potem me bodo pa gostinci videli čim manj pri njih in čim več doma, pa je rešeno, velja? :D
Kar lahko storiš danes ne odlašaj na jutri. Raje reci, da si naredil že včeraj!

Izi ::

V-i-p take zadeve, ki jih ti opisuješ dejansko obstajajo. Največ jih je po Angliji, najdejo se pa tudi drugod.
Bistvo je, da to niso javni prostori ampak privat klubi, kjer se moraš včlaniti in mimo redarjev prideš samo z člansko izkaznico.
Notri se potem dobivajo prijatelji, ki potem ob kozarčku viskija pokadijo še cigaro. :D

Upaj, da se bo tudi pri nas našel kdo, ki bo svojo hišo preuredil v privat kadilski klub z članarino in članskimi izlaznicami in se boš lahko tam včlanil skupaj z prijateljem, da se bosta lahko tam dobivala na pivu in cigaretih. Če prav se v takih klubih ponavadi kadi samo cigare, pa tudi pivo ni ravno običajna pijača za tja.

ahac ::

V-i-p:

Sej je že do sedaj veljalo, da se lastnik sam odloči ali se bo v lokali kadilo ali ne. Ampak kolk je takih, ker se ne sme?
Brez popolne prepovedi bi se kadilo POVSOD.

V bistvu ste kadilci sami krivi. Če ne bi prižigal čikov čisto povsod potem ta zakon sploh ne bi bil potreben.

pa btw.
Smešen si z tem, ko se do nekadilcev obnašaš kot da bi pil samo sokove.
Je to nekakšen zaščitni mehanizem v tvoji glavi? Da se imaš sam sebe za odraslo osebo, ker kadiš in piješ pivo, medtem ko so nekadilci smrkavi otroci, ki pijejo samo sokove?
Slo-Tech Discord - https://discord.gg/ppCtzMW

sirotka ::

Hm...kolk časa pa bi laufal lokal, ki bi bil samo za nekadilce? Mesec, mogoče 2:) ? Kadilci smo "money makerji" lokalov...pa če priznate al pa ne

Matev ::

Oni so pač prepričani v svoj prav enako kot je džanki prepričan, da lahko kadarkoli preneha z vbrizgavanjem heroina.


jep tko je

Bob Rock ::

Smešen si z tem, ko se do nekadilcev obnašaš kot da bi pil samo sokove.
Je to nekakšen zaščitni mehanizem v tvoji glavi? Da se imaš sam sebe za odraslo osebo, ker kadiš in piješ pivo, medtem ko so nekadilci smrkavi otroci, ki pijejo samo sokove?


Verjetno niso vsi, ampak glede na to, kako se tu vneto zgovarja na zdravje in vas tako hudo skrbi tudi zdravje nas kadilcev in natakarjev, se da tezko sklepat kaj drugega kot to, da ne pijete alkohola, kave,...
___________________________________________________
gance hale ale cuzamen

Matev ::

če jaz spijme alkohol - potem plačam s vojim zdravjem in ugledom

da bom pa plačeval za razvade drugih mi pa na kraj pameti ne pride

Barakuda1 ::

Pa koliko krat je treba se povedat, da tu se gre za zascito delovnega prostora oz. zdravja natakarjev/ic!!!


Če je to vaš "kronski" argument, pol boljš, da še tega ne bi ven privlekli.

Obstoji tisoče, vsaj 1000 x, zdravju bolj škodljivih delovnih mest, kot pa je to primer "zakajenga" prostora.

Poleg tega, dandanes še tako zanikrn lokalček, v še tako zabačenem selu, ni tako zakajen kot v kakšni strai kawbojki.
Dandanes imamo še kako unčikovite prezraćevalne naprave po eni strani, po drugi, pa so težki pogoji dela (med katere lahko spada tudi zdravstveno bolj ogrožena delovna mesta) stvar pogajanj za plačo.

Povedano drugače. Tak delavec naj si izpogaja boljšo plačo. Če delodajalec ne da, o.k. ni blema, grem pa drgam (torej v gostilno nekadilcev)

V čem je torej resnost argumenta tega vašega "argumenta"

c3p0 ::

Civilizacija nezadržno napreduje. Tudi ko so nehali zlivat fekalije po ulicah, ukinili pljuvalnike, ali uvedli obvezne zaščitne čelade in varnostne pasove, je to nekatere hudo motilo. Danes se vsem to zdi samoumevno in koristno. Sprevideli boste tudi vi (nekoč)!

'FireSTORM' ::

Verjetno niso vsi, ampak glede na to, kako se tu vneto zgovarja na zdravje in vas tako hudo skrbi tudi zdravje nas kadilcev in natakarjev, se da tezko sklepat kaj drugega kot to, da ne pijete alkohola, kave,...

To tupim že kar nekaj časa, glede na to kako so vsi tukaj zaskrbljeni za svoje zdravje verjetno doma tako zdravo živijo in bla bla bla da je kar že joj.
Aja saj res, za tisto ste si sami krivi, moj nesramen in smrtno nevaren ubijalski dim pa vas izjemno moti in si tega ne želite, kako se pa doma in drugod "ubijate" je pa po vaši izbriri.

In BTW. Alkohol oz. alkoholizirani osebki so poklali že več oseb in sami sebe kot kadilci.
Nisem še nikjer videl, zaradi nikotina v krvi se zaletel v avtobus kateri se je prevrnil in v njem umrlo 30 ljudi.
Torej prosim da nehate tupit da alkohol ne škodi ljudem okoli tistega ki ga pije razen če te polije ali pokozla. To mi sploh ni nič takega, se zgodi, jebi ga, dam cote v pralni stroj se stuširam in srečno. Če me pa na cesti zgazi pijanc ali se zaleti v mene pa je čist nekaj drugega. Kadilec mi pa lahko največ "zasmrdi" cote, zažge cote na cesti me pa zaradi prevelikega odmerka nikotina malo težko ubije. Aja saj res, raka lahko dobim od cigaretnega dima.
OH NE! Ker ga drugače sploh ne morem dobit! Nesramni cigareti, prav cigareti mi bodo "pripeljali" raka, če nebo cigaretnega dima nebo več raka...
Those penguins.... They sure aint normal....

KandazaR ::

Ker bo prepovedano kaditi v zaprtih javnih prostorih, bi se dalo pomoje odpreti gostilno za ožji krog (torej ne bi bila namenjena širši javnosti). Vanjo bi lahko vstopil le z npr. karto, ki jo bi plačeval vsak mesec (seveda simbolična cena). V zaprtem nejavnem prostor pa bi lahko kadili. Vprašanje pa je če je to kar sem napisal možno.

AndrejS ::

Meni moti samo to, da ko pridem zvečer domov z kakšnega lokala mi vse cote smrdijo po čikih ! Ker z ločevanjem prostorov na nekadilske in kadilske ni bilo uspeha se treba stvari lotiti drugače! Smešno je da prideš v lokal (gostilno) in sta 2 mizi za nekadilce , ostale pa za kadilce. in to v istem prostoru, samo 1 m narazen !

Buggy ::

Mislim, da po zakonu klubi) ne bodo mozni, ker potem bi bilo zopet v tem "lokalu" polno "neagesivnih" nekadilcev, ki se ne bi strinjali s to ureditvijo, ceprav jih noben ne bi silil tja. Zal.

Sicer pa bo ta zakon kot vsak, cez cas "izzvenel" (drzavna kotrola?!) in trg bo dolocil pravila ne pa neka crka na papirju.

Ce bos zelel po napornem koncu tedno se prepustiti svojim razvadam (cemur naj bi bili lokali namenjeni) v krogu svoje druzbe bom raje domov povabil svoje, tudi nekadilske prijatelje (ki okoli dima ne delajo scene), ki jim bo pasalo biti v moji druzbi navkljub tem, da kadim(o) in stvar je resena vsaj za mene.

Javni prostor (lokal) pa izgubi svoj namen. Kot je ze nekdo omenil bo scasoma prepovedano kenlarcam imeti tudi globoke dekolteje (niti ni tako dalec)- - saj veste to kvari druzbene norme.

Pa bodite pozorni nekadilci, da vas ne bo v po novem nezakejanem lokalu kdo , ki bo mocno alkoholiziran, polil z recimo pivom ali pa vam bo prikupna blondinka dala "kajlo", saj vi morate svoj ego pripeljati ven taksen kot je prisel not v lokal - neomadezevan in brezkompromisen.

...vsi enakopravni samo eni malo bolj - Pozdrav.

#000000 ::

Jest pa mislm, da bi se dal, na način da zakleneš in nalepiš na vrata "od 19:00 privatna zabava, vstop samo s povabili" še prej steraš ven vse komplet. LP

mare4444 ::

do zdaj so imeli boljšo enakopravnost kadilci, sedaj jo bomo imeli pa nekadilci. počasi se bomo vsi navadili na to in bolj zdravo živeli. res pa je, da jih bo kar nekaj nehalo kaditi, predvsem tisti ki ne kadijo stalno in samo v družbi kakšnega prižgejo zato, da se s tem pokažejo..

najhujše pa je za tiste, ki niso kadilci in delajo po 8 ali več ur v zakajenih prostorih. tudi sam sem med njimi in vem da je zelo neprijetno. vsi imajo pravico, da dihajo čist zrak če si to želijo, tudi na delovnem mestu. verjetno bo to čez par sto let samo še želja, sedaj pa je končno postala resničnost.

#000000 ::

Ne javki o 8 urni službi v zakajenih prostorih, preden si se odločil za poklic si točno vedel, da bo treba delat tudi tam kjer se kadi.

Torej si imel izbiro, šel bi za mesarja al pa peka, tam se 100% ne kadi. LP

Izi ::

nalepiš na vrata "od 19:00 privatna zabava, vstop samo s povabili" še prej steraš ven vse komplet.

Lokali so javni prostori, tudi če si ga kupil in si ga torej lastiš. Ko si ga prijavil kot lokal mora biti v času, ki so ti ga določili kot delovni čas vsakemu dostopen.
Nobenega ne smeš terati nikamor, do izteka uradno določenega delovnega časa, tudi v primeru če krši kakšen zakon. Ven te lahko naterajo samo policisti.
Privat zabave v lokalih niso dovoljene, lahko pa narediš zabavo za zaključeno družbo, kar pa moraš seveda prijaviti vnaprej ustreznim organom, izobesiti obvestila in naročiti kakšno varnostno službo.
Če so vrata tvojega lokala brez razloga zaklenjena med uradno določenim delovnim časom, te bodo hitro obiskali inšpektorji.

Kakorkoli že, inšpektorji so že v nizkem startu in danes točno opolnoči štartajo v akcijo po vseh lokalih.
Glede zakajenosti v prostoru v nedeljo ponoči še ne bodo ukrepali, ker se bo dim notri zadrževal še od kadilske sobote, bodo pa striktno kaznovali vse ki jih bodo zalotili z rakovo palčko v rokah in zraven seveda tudi neučinkovite lastnike.
Kolikor sem zasledil ne bo nič opozarjanja in popuščanja, četudi gre za prvi dan veljave zakona.

Tilen ::

Glede zakajenosti v prostoru v nedeljo ponoči še ne bodo ukrepali, ker se bo dim notri zadrževal še od kadilske sobote, bodo pa striktno kaznovali vse ki jih bodo zalotili z rakovo palčko v rokah in zraven seveda tudi neučinkovite lastnike.

Kako zdaj? Res da ne spremljam te teme najbolj podrobno [nisem kadilec] pa vseeno. Par strani nazaj se je šlo o Janezu, ki plačuje kazen, medtem ko si ga mimoidoči muloti prižgejo v njegovem lokalu. Se je to spremenilo?
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

Izi ::

Tilen sodeluješ v temi o kadilskem zakonu, ki si ga sploh nisi prebral :D

Vsakega kadilca, ki bo kadil znotraj v lokalu čaka kazen 125 €
Za odgovorne v lokalu je pa tako:
- odgovorna oseba (tisti, ki je glavni kadar ni lastnika) plača kazen 400 do 1000 €
- če je lastnik samostojni podjetnik ( s.p.) plača kazen od 800 do 4000 €
- če pa je lastnik pravna oseba ( d.o.o. ali d.d. ) pa plača kazen 2000 do 33000 €

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Izi ()

V-i-p ::

rakovo palčko

...pa rakovo pivo, rakov sokec, rakov luft, rakov mobitel...

Jep, težko in hudo je najbž enim v življenju :D
Kar lahko storiš danes ne odlašaj na jutri. Raje reci, da si naredil že včeraj!

Pyr0Beast ::

Še nekaj kar zelo bode

In ne, verjetno ne bomo vsi fasal raka, tak da se pokrijejo stroski drugih, neobolenih NEkadilcev. Drugace pa smo to ze vse racunal v eni drugi temi, neki casa nazaj.


In BTW. Alkohol oz. alkoholizirani osebki so poklali že več oseb in sami sebe kot kadilci.
Ne pijem .. kaj ima to z nekadilci ? ... a potem si ti v avtu prižgeš cigaret tako, da niti za tren oka ne odvrneš pozornost od volana? ... cigarete imaš vedno pri roki a ne, vžigalnik tudi. Si pripraviš, in še preden se usedeš jih daš ven iz plašča. Pa upam da med tem cajtom še ne sprejmeš kakšenga klica, ker vem, kako to pri nekaterih babnicah zgleda .. nato jim mobitel nekam med noge pade .. in ko je treba bremzati pa to ker nekako ne gre ... pa previjo "ojej, že spet .." >:D

V-i-p ::

Kadilci lahko fašemo raka, ker kadimo, zato bi naj bili večji strošek državi. Prav, tisti ki pijejo, so tudi strošek državi, saj potencialno lahko fašejo zdravljenje, lahko imajo probleme z jetri, itd... prav tako so strošek državi vsi tisti, ki se na polno prehranjujejo v meku, saj lahko fašejo bolezni srca, ožilja in podobno. Prav tako so potencialno velik strošek za državo tudi vrhunski športniki, saj zaradi nenehnih treningov, tekem in velikih naporov potencialno lahko staknejo kakšne hude poškodbe in spet bo revica država plačevala. Ne gre pa zanemariti niti poklicnih voznikov, saj so zaradi narave dela večino časa na cesti, potencialno reskirajo prometno nesrečo in so posledično prav tako lahko velik strošek državi. Ah ja, malo pojdite ven iz vaše bajte, pa boste kmalu ugotovili, da smo (lahko) vsi strošek, ne samo mi, nebodinastreba kadilci...>:D:D
Kar lahko storiš danes ne odlašaj na jutri. Raje reci, da si naredil že včeraj!

Poldy ::

Ja kva pa... tiste, ki so največji strošek postaviti pred zid... :D

Zares:
S tem zakonom bodo dosegli, da bom sedaj jaz moral sedeti v zasmrajeni luknji, kjer ne bo nihče kadil, pred lokalom na soncu in svežem zraku bodo pa vsi pohali. Žalost.
Najbolj od vsega me zjezi, ko smrdi po cigaretah v gozdu - ko gre recimo mlad parček na sprehod in potem veselo puhata.
S tem zakonom bodo sedaj vse pomešali. Kadilci so bili še najbolje izolirani ravno v lokalih.

Matev ::

najbolje bi bilo če bi ljudje upoštevali želje večine

če 80-90% ljudi reče da se ne bo smelo kaditi vlokalih

potem naj tisatih 10 ali 15% ljudi pač ne kadi

zakaj bi se večina uklanjala manjšini

para! ::

Sej se bo manjšina prilagodila večini, a ni to očitno? Če mamo pa kadilci kak predlog za zakon, pa nas ni treba takoj napast, že sam zato ker smo kadilci. Zakon kot kadilec podpiram, težko pa rečem, da se ga ne bi dalo bolš uredit.

Najbolj od vsega me zjezi, ko smrdi po cigaretah v gozdu - ko gre recimo mlad parček na sprehod in potem veselo puhata.

Dej predlog, da prepovejo še kajenje v gozdovih, ker tam pa res nima noben kaj za kadit, ne?

lp
Death before dishonor!

hamax ::

Pri tem novem zakonu bi rad izpostavil se en problem. to je prepoved kajenja na delovnem mestu. Trenutno delam kot student tazko fizicno delo v lesarski delavnici(pakiranje), kjer trije kadimo, dva pa ne. Delavnica ima cca 30m2 in kljub temu, da trije skoraj ves cas kadimo, ni niti malo zakajena, ker je ena cela stena ves cas odprta. Tista dva, ki ne kadita nista ne bosta nikoli potarnala, kako zakajen je prostor, ker ni. Sef je bolj strasten kadilec, kot mi vsi skupaj. V ponedeljek, ko bom prisel na siht, pa ne bom smel kaditi v delavnici, ker bo to prepovedanjo. ja seveda... Pred delavnico bom prelagal deska s cigaretom v ustih, pol bom cigaret odlozu, sel v delavnico odrezat dilo, sel ven, vzel cigaret in naprej prelagal dile. Komu na ljubo? Meni sicer ta prepoved kajenja v delavnici ne bo tak problem, ker nisem tako zelo strasten kadilec. si bom pac vzel tisto pavzo ali dve vec in med tem ko bom kadil ne bom delal. Kako bo pa to zgledalo pri tistih dveh sodelavcih, ki ju se nisem videl brez cigareta v ustih, pa ne vem. No, ubistvu vem. Pozvizgala se bosta na zakon, tako kot vecina, ki na delovnem mestu kadi.

volkec ::

Samo ne povedat kje delaš, ker vas znajo nastrojeni nekadilci iz slo-techa prijavit in boste potem kadili doma :D :P

hamax ::

Matev, zakaj torej ne voli zupana Cerknice cela slovenija? Naj vecina odloca...

Pejt v bife in mi povej koliko ljudi ne kadi... 80-90%?
Pol pa nared raziskavo koliko od tistih, ki ne hodijo v bifeje bi zacelo hodit, ce nebi bilo zakajeno. 10%? verjetno se manj.

Zelo tezko bi dobil vecino...


Edit:
Volkec, ravno v ta namen sem izpustil ime podjetja...
(Imamo Majhne Place, ce koga zanima :D)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: hamax ()

c3p0 ::

In BTW. Alkohol oz. alkoholizirani osebki so poklali že več oseb in sami sebe kot kadilci.


Vožnja pod vplivom alkohola se že precej časa hudo kaznuje, zaradi nevarnosti sebi in drugim. Sedaj bo pač podobno veljalo tudi za kajenje. Vse torej štima. Argument bi imel, če bi bila vožnja v vinjenem stanju dovoljena.

volkec ::

do 0,24 g/l al kakšne so že sedanje mere pa nisi vinjen, si samo rahlo vinjen?

Bom pa začel lažje cigarete kadit, problem solved :D

c3p0 ::

Verjetno še z nekajkrat boljšimi refleksi kot povprečen upokojenec, ali pa tisti, ki šari po žepu za čiki.

Poldy ::

V našem podjetju nihče od vodilnih ne kadi - so visoko izobraženi ljudje :D 8-) in ne kot ostala kadilska raja.
Malo za hec, malo za res.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Poldy ()

Trdi ::

Nekadilci naj nehajo nasedati provokacijam kadilcev, ker je nesmiselno.

Zavedati se je treba, da se pogovarjamo z odvisniki. Oni so za svojo razvado zastavili svoje življenje in kot vsi odvisniki padli v začaran krog.
Iz njih ne govori več pamet ampak odvisnost, ki jih žene v pisanje teh nerazumnih odgovorov. Zavedati se je treba, da je marsikateri odvisnik svojo razvado pripravljen braniti tudi z svojim življenjem, ki pri njih ni kaj dosti vredno, ker ga bodo zaradi svoje odvisnosti tako ali tako izgubili.

Tale debata tukaj je prepričevanje prepričanih. Kot, da bi šel vernika prepričevati o neobstoju boga. Oni so pač prepričani v svoj prav enako kot je džanki prepričan, da lahko kadarkoli preneha z vbrizgavanjem heroina.

Pač napišite svoje mnenje in nato ne odgovarjajte na čudaške kadilske blodnje.
Jaz sem prepričan, da so globoko v sebi hvaležni za sprejetje novega zakona in ga na skrivaj podpirajo, samo si tega še ne upajo glasno priznati. V njih poteka hud notranji boj in želimo jim lahko samo, da jim bo enkrat končno uspelo uiti iz pekla odvisnosti.


Uau... sem mislil napisati nekaj hudo verbalno bogatih stavkov, ker takih bedarij, kot sem jih prebiral v tej temi pa še ne... ampak imaš prav. Zadel si žebljico na glavico. Daleč najboljši post v celotni temi. To so odvisniki. Vemo, kaj lahko recimo heroinski odvisniki počnejo za svojo odvisnost. Celo do svojih staršev, ljubljene osebe, otrok... to so bolniki, mentalni bolniki, ki pač ne zmorejo racionalno gledati na stvar.

Zato ne bom odgovoril nobenemu izmed njih, nima smisla. Samo smejem se lahko in upam, da bo zakon dobro zaživel. Tako kot je nekdo rekel, v lokalih ne bo nič manj ljudi. Namesto najhujših odvisnikov (top 10%) bodo prišli tisti, ki doslej niso hodili v lokale, ker je bilo zakajeno. To je živa resnica, sam poznam kar veliko takih, ki bodo zdaj večkrat šli na kakšno pijačo ven. Ostali kadilci pa se bodo zelo hitro navadili na to, brez skrbi bodite. Pred desetletji se je povsod kadilo. Pa so se kadilci navadili na nove in nove omejitve in zdaj ni nobenih težav. Tako da tudi to ne bo pomenilo prav nobenega problema. Samo bojijo so, revčki, bojijo sprememb. Sej bo vse v redu, ne bo bubalo. :)

Strinjam se tudi s tistim, ki je rekel, da so si kadilci sami krivi za uvedbo s to zakona. Ja, ampak dodal bi, da so si tudi gostinci sami krivi za ta zakon, tisti, ki sedaj jokajo na veliko. Na eni strani sem videl post nekoga, ki je opisal ljubljansko picerijo, ki ima 20 kvadratnih metrov velik prostor za nekadilce brez oken, 130 kvadratov lepo urejenega prostora z velikimi mizami pa za kadilce. Sem takoj prepoznal, katera picerija je to. :) Ko pač vidiš, na kakšen grozen način se poskuša pretentati zakon, potem seveda ni čudno, da je zdajšnji tako strog. Če obstaja najmanjša luknja v zakonu, ki daje popuste in možnost zlorabe, bi jo gostinci izkoristili. Lep primer je recimo, da je definirano, kaj je to odprt prostor. Brez te definicije, bi gostinci preprosto odprli okno in bi imeli odprt prostor.
Trdota d.o.o.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Trdi ()

V-i-p ::

V našem podjetju nihče od vodilnih ne kadi - so visoko izobraženi ljudje

Hvala za pol ure smeha...:D:D:D
Pa začnimo. Moj šef ima 8 stopnjo izobrazbe - kadi. Njegov brat ima tudi 8. stopnjo izobrazbe - kadi, poznam profesorja, ki kadi, prav tako zdravnika - kadi... Aja, ne boš verjel, poslanci tudi kadijo, aja, pa jaz tudi kadim, ampak lahko, ker imam (zaenkrat) samo 5 stopnjo, kajne? :D:D:D
Kar lahko storiš danes ne odlašaj na jutri. Raje reci, da si naredil že včeraj!

@nny ::

Neverjetni ste!

36 strani postov, pa še se duhovi niso pomirili.
No, ker je ura že čez polnoč, to pomeni, da je z dimom in smradom konec.:D Vsaj v zaprtih prostorih.
Močno se strinjam s tistim, ki je rekel, da so kadilci v večini kar sami krivi za tako strog zakon.
Malo obzirnih in kulturnih kadilcev sem imela čast srečati do tega trenutka. Takih, ki bi vprašali, če lahko kadijo v moji prisotnosti. Večinoma te namreč hočejo kar potuhnjeno in mimogrede in molče spraviti na pijačo ali kafe v lokal, kjer se kadi, da jim ja ne bi užitek ob cigareti pobegnil. Jap, vsi užitki imajo sebično naravo.
In potem se dim, ne glede na to kje si ali kam se premakneš, vali direktno tebi v faco.
Če se kaj pritožuješ, pa TI izpadeš kot največji čudak in zadrtež in fašist in...(poljubno dopolni tri pike).

Sicer pa počakajmo na posledice tega zakona. Moje napovedi:
- število kadilcev bo močno upadlo, oziroma jih bo veliko skušalo prenehati. Delež v celotni populaciji se bo znižal za 5-10%.
- nekoliko, vendar ne bistveno, bo upadel promet gostincem.
- zdravstvo bo imelo na dolgi rok velike prihranke.
- naslednji sovražnik v vrsti, ki ga je treba absolutno in brezpogojno potolč, je njegovo veličanstvo Allko, slovenskih fantov in deklet grob >:D.

VolkD ::

@nny, prognoze so hudo nehvaležna stvar. Osebno mislim, da ne bo povsem tako kot si rekla.
-število kadilcev bo upadlo, a mislim, da ne za tako velik procent, ampak bistveno manjši. Mnogo hujše ovire zasvojenega ne pripravijo do tega, da bi nehal. Poznam namreč samo dva človeka, ki sta nehala takorekoč čez noč.
Sosed, ki mu je zdravnik rekel, da bo umrl najkasneje čez 3 mesece, če bo kadil in da bo mogoče živel še celo leto, če ne bo. Ne vem kako je to tako natančno uganil, a človek je živel kak teden manj kot celo leto.
Moja mati je nehala kaditi preko noči. Bila je na operaciji ožilja obeh nog. Ne vem kaj so ji zdravniki rekli, čeprav me močno zanima. Od takrat ne kadi več. Prej je bila zasvojenost tako močna, da je, ker jaz nisem z avtom hotel iti, šla ponoči 6 km v eno smer in še 6 km nazaj, zato da je lahko kadila.

Procent je torej absolutno prevelik.

Število kadilcev se bo zmanjšalo, a ne zaradi zakona. Zmanjšalo se bo, ker je trend tak. Splošno javno mnenje je, drugačno kot je bilo nekoč. Zdaj nisi več INN če kadiš, prej obratno.
- Gostincem bo promet upadel, a le zelo kratkoročno. Že v par mesecih se jim utegne celo povečati.
- Prihranki zdravstva.... To je hudo neoprijemljiva stvar, ki je skoraj ni mogoče dokazati, kaj šele izmeriti. Denar v zdravstvu se pretaka po tako čudnih in nedefiniranih poteh, da bi za kakršen koli opazen učinek tega zakona, morali najprej urediti finančno brezpotje slovenskega zdravstva.
- Alko ! Tu imaš prav. A ne z zakonom, ta namreč ne more rešiti način razmišljanja. Dokler prirejamo zabave, kjer se točijo alkoholne pijače v enormnih količinah in dokler take prireditve mediji označujejo z pozitivnim predznakom, se ne bo prav dosti spremenilo. Za primer si poglejte "pivo in cvetje" ali pa praznik "terana in pršuta". Ne poznam tistih, ki bi s teh prireditev prinesli domov pršut in cvetje, prinesli so le njihove pršute v cvetju.
Preden zaspiš zapri oči. Preden zapreš oči, ustavi avto.

sidd ::

Etole, doma po prvi noči z zakonom v veljavi.

Prav da se je tole uvedlo! Da človek pride domov, pa še vedno diši! Sem ateist, samo vseeno: hvala bogu za tale zakon :D

Vsi ostali pa se nekam vgriznite :P

Pa lahko noč!
no idea for signature
signed
I

hamax ::

osebno poznam kar nekaj lastnikov lokalov. nekaj v centru lj in nekaj na obrobju(rudnik).
porocam cez kak teden kako je s kratkorocnim upadom prometa.

dva(moja najljubsa) od teh nimata vrta. tu bo po mojih pricakovanjih upad precejsen. pri tistih, ki ga imajo, pa se zna celo povecati. bomo videli.

sam kot kadilec sem za zakon, vendar s kar nekaj spremembami.
1. kadilnice kot v italiji. soba z mizami, kjer se lahko pije.
2. oseba mlajsa od 18 let ne sme prodajati tobacnih izdelkov... wtf. sedaj bodo mladoletne kelnarce lahko prodajale samo pijaco, tudi alkoholno, cigaret pa ne?
3. prepoved kajenja na delovnih mestih bi se morala urediti na drugacen nacin. kako? ne vem.
4. v nocnih klubih/diskotekah bi dovolil kajenje. ce se ze nalivamo in drogiramo, zakaj nebi se kaksnega prizgal. verjetno najbolj zdrava stvar tist vecer. obleke pa smrdijo tako ali tako.
...

Pyr0Beast ::

Tista dva, ki ne kadita nista ne bosta nikoli potarnala, kako zakajen je prostor, ker ni. Sef je bolj strasten kadilec, kot mi vsi skupaj.

Ta je pa najboljša doslej ... Oseba ti bo iz samega ljubega odgovorila, da jo dim ne moti pa če skjoraj ne more več dihati ..

Matev ::

sem bil zunaj danes-včeraj

pa nikjer nič manj prometa kot ponavadi

tako da tisti ki vreščite da bodo gostinci prodadl
ste navadne srake

Calligula ::

Ma give it up kadilci.

Tobacna industrija je izrodek civilizacije in bodite veseli, da vas en te brezvezne idiotske nepotrebne razvade skusa pocasi resit, ce ze sami ne zmorete.

Pac ta gnusna industrija prezi na otroke in folk, ki se isce in jim kot droge poturi ta gnus, da vas lahko celo zivljenje potem pocasi cuzajo, drzave pa to tolerirajo, ker kasirajo davke, sami pa potem se ponosno!?! razlagate, da ste nekomu money makerji...

To vas navdaja s ponosom? Da vas ma nekdo za ovce in vas molze in to vas potem navdaja z uzitkom, da je temu nekomu do tega, da vas se naprej molze? Te vrste naklonjenost vam ustreza? :(

Cez 10 let bi morali ze vsi pozabit, da je ta industrija sploh kdaj obstajala. Ostat bi moral samo nauk, da se ultrakapitalizmu postavi meja pri clovekovem dostojanstvu in zdravju.

Vsako industrijo, ki hoce zasvojit mlad folk s takimi nameni je treba takoj porezat peruti.
Tistim, ki so pa njene zrtve pa ne pustit, da to s cemer tolazijo sebe uporabljajo kot argumente s katerimi bi se nekaj mladih navlekli na to sranje.

Give it up. Imate pravico do kajenja ampak mate se malo bolj pomembno pravico do ne bit kurcevo molzno tele za nategovalsko industrijo in, da nimate vec zadnjicne odprtine skoz katero vam lahko industrija nabije cisto vsakega trojanskega konja, ki vam ga hoce.

jype ::

Mmmmmmmmmmmmm, kakšen svež dan je danes.

Pyr0Beast ::

Je a ne ? :D

dukenukem ::

evo, včer ponoč smo že zunaj kadili,pred lokalom :D nato uletel okol 4h na rave party kjer se je notr komot kadilo kar si hotu :D hehe ,poleti je še ql,kaj bo pozimi ;)

tomaz- ::

ne me narobe razumet, nisem ne za kadilce, ne proti kadilcem!! Ampak do pred zakonom so bili lokali polni tud notri ( v btc-ju ) . včeraj pa sem šel na kavico , je bilo pa tko, da so bili lokali noter prazni, terase pa nabito polne kadilcev, kot nekadilcev... Zdaj pa mene nekaj zanima, pa se bom postavil čist "ven iz tega, kam jaz sodim" :
Nekadilci: končno imate lokale prazne, noter ni dima, klime imajo, prijetno hladno je v njih, vi se pa gnete na vročih terasah in glej ga zlomka, spet med kadilci...

Nč jasn...

aja, ne kadim...
Sem pa lepo sedel v notranjem s klimo ohlajenem bifejčku, pil kavo in bral časopis.. Prekleto osamljen... Zraven ene živčne kelnarce... po mojem ji je čik manjkal...

Zanimivo..
me zanima, kako bo jutri, pojutrišnjem...

Matev ::

so bili lokali noter prazni, terase pa nabito polne


tako je vsak dan - med poletjem

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Matev ()

Icematxyz ::

Jezus kako se upirajo kadilci pa kake bujne dobijo.

Jaz sem pa mislil da si samo odvisniki trših drog zmislijo vse kaj si le zmorejo samo da bi dobli tisti drekec pekec.

sidd ::

lakse se dise, pa nije ricola >:D


Bomo vidli kak bo pozimi, mater mate vsi neke steklene kugle pod mizo :\


@tomaz-:
Kdo hudiča pa hoče poleti noter sedet?!
no idea for signature
signed
I

dela ::

Ko o tem zakonu razmišljam objektivno, nastane tole:

imamo tri vrste ljudi, recimo, da je vseh treh po ena tretjina:
-kadilce
-nekadilce, ki jih dim ne moti
-nekadilce, ki jih dim zelo moti

Prvi zagovarjajo pravico do cigaretnega dima, tretji zagovarjajo pravico do čimbolj svežega lufta. To dvoje se med seboj izključuje, AMPAK tudi kadilci svež luft potrebujejo, drugače ne bi imeli pljuč, ampak neko napravo, ki bi iz nikotina črpala kisik. Ergo, na cigaretni dim je hudo "alergičnih" 33% gostov lokalov, na svež luft pa nihče, ker imajo vsi pljuča, torej je prepoved kajenja v zaprtih javnih prostorih v praksi najbolj nevtralna. Ko bo pa človek dosegel stopnjo evolucije, na kateri bo njegovo telo znalo iz nikotina pridobivati kisik in bo svež luft preveč agresiven za njegova dihala, bo pa seveda obvezno v lokalih imeti mešanico obeh substanc (sliši se kot slaba epizoda Futurame :) )

Osebno me cigaretni dim niti najmanj ne moti, zdi se mi pa, da imajo strastni nekadilci le boljše argumente od strastnih kadilcev, vsaj kar se zaprtih javnih prostorov tiče. V zasebnih je nikotinska nevroterapija (tako kot sezuvanje prepotenih nogavic, praznjenje črevesja in ostale aktivnosti, ki človeka sprostijo, a opazno vplivajo na okoliški zrak) še vedno izbira vsakega posameznika.

Mogoče bi bil čas, da se začne proizvajati neprodušne astronaut-ish obleke, v notranjosti katerih bi lahko krožil cigaretni dim in bi omogočale kajenje v lokalih. Zdaj bi to bil precej zaželjen izdelek.

'FireSTORM' ::

Vožnja pod vplivom alkohola se že precej časa hudo kaznuje, zaradi nevarnosti sebi in drugim. Sedaj bo pač podobno veljalo tudi za kajenje. Vse torej štima. Argument bi imel, če bi bila vožnja v vinjenem stanju dovoljena.

Oz. če bi ti razumel kaj sem hotel povedat...
Those penguins.... They sure aint normal....
««
36 / 39
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Tobačni zakon in biljardnica na Parmovi (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
665183 (3587) Beli_Zajcek
»

Zakon o kajenju (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Problemi človeštva
1217682 (5280) CWIZO
»

Prostori za nekadilce v gostinskih lokalih (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
1165432 (4274) #000000
»

Prepoved kajenja v SLO ?? (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Problemi človeštva
2159694 (6792) BigWhale
»

Pasivno kajenje ali pasiven Cukjati (strani: 1 2 )

Oddelek: Problemi človeštva
945545 (4126) Matthai

Več podobnih tem