» »

Prostori za nekadilce v gostinskih lokalih

Prostori za nekadilce v gostinskih lokalih

1
2
3

Damjan Jagar ::

BW, lepo razloženo.
http://jagar.si

zee ::

"Od kje izvira tvoja so called "pravica", da ostalim onesnazujes zrak? Tut na avtu moras imet montiran katalizator, drugace ne prides cez registracijo. Le zakaj?

Nekadilci tvojega zraka ne onesnazujemo, torej ne posegamo v tvoje pravice. S svojim pasivnim ravnanjem namreč tu nismo problematični. Ti kot kadilec pa s svojim aktivnim ravnanjem močno posegaš v mojo pravico do čistega zraka. Prav tako posegaš v mojo pravico do nesmrdeče obleke."

Se podpišem pod post od percija in BW. Zaradi kadilcev smrdimo vsi, zaradi našega nekajenja ne smrdi nihče.
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

Damjan Jagar ::

Meamoto, tudi o tem bi lahko debatirali. Nevtralno stanje potovanja (pemikanja iz točke A do točke B) je pešačenje. Ampak percija pešči, ki vdihavajo njegove izpuhe to ne moti. Tukaj seveda samo predvidevam, da je voznik in verjetno tudi lastnik avta.
http://jagar.si

Ziga Dolhar ::

Če bi bili zaprti v prostorih z dvema auspuhoma na kvadratni meter, ali bi imel auspuhe v razdalji metra ali dveh od mojih dihal -- ja, potem bi nas tudi to tako zelo motilo. Brez skrbi.
https://dolhar.si/

Meamoto ::

Od kod izvira pravica McDonaldsa da naključnim pasantom odvzema svež zrak z vonjem po 14 let starem olju?

Od kod pravica otrokom, da z igranjem pod mojim oknom odžirajo mojo pravico do mira?

Zakaj nam država ne zagotavlja absolutnih osnovnih pravic po hrani ter bivalnem prostoru?

Ko boste enkrat ugotovili, da pravica ni in ne more biti absolutna stvar, vam bo mogoče jasno. Namreč, iz tvojega stališča ti jaz odvzemam pravico do čistega zraka. Z mojega stališča mi ti odvzemaš pravico do kajenja. Kapiš?

Vikking ::

Perci je napisal: Mene prov boli za vse vas ki se tukaj jokcate kako naj gremo nekadilci v lokale kjer se ne kadi. Sprejel bomo zakon, ki bo prepovedoval kajenje v lokalih, pa če se na trepalnce postavte. Lahko tut javkate o svojih kadilskih pravicah in greste zarad mene na ustavno sodišče. Ampak vseeno v parih letih ne boste več zasmrajali lokalov.
Mislm, dejte se mal zresnt, vi kadilci. Vi NIMATE pravice, da men puhate ta vaš kurčev dim pod nos. Me prov zanima, če bi koga od vas motilo, če bi se tipi goli po lokalih sprehajali. Hej, komu pa škodjo, svoj lokal si odpri, če ti kej ne paše...približno taka je vaša logika.


Malo smešno Perci, ampak tole mene spominja na nek forum:\ ohh shit na slo-tech. Kjer je načelo, "če ti kej ne paše pojdi drugam ali pa si ustanovi svoj forum, kdo ti je pa reku da morš tukaj bit, igraj po naših pravilih, če ne spizdi drugam." Zatorej si sam sebe malo zajeb...

Če bi bili vsi lokali narejeni tako kot predpisuje zakon, fizično ločeni, bi bilo marsikaj rešeno. Tako pa so ponavadi le rože vmes. V zmiskem času se to najbolj pozna ko so vsi nakupaj nagneteni, slaba ventilacija.... Poleti so ponavadi vsi zunaj pa se dim tako ne kopiči in ni takšnih problemov.

Če bi sprejeli restriktiven zakon kot irci, bi se pač kadilci morali privaditi kot že ničkolikokrat doslej.

Ziga Dolhar ::

Meamoto:

> Namreč, iz tvojega stališča ti jaz odvzemam pravico do čistega zraka. Z mojega stališča mi ti odvzemaš pravico do kajenja. Kapiš?

Namig. Ena od njiju je zagotovljena v Ustavi. Druga ni. Pa tudi sicer bi bila druga omejena s prvo po 15/3, kar (ti) je poskušal lepo obrazložit aljazh malo višje.
https://dolhar.si/

perci ::

gre se za neko osnove kulture....tko kot jst v piceriji ne prdim sosednjemi mizi pod nos, medtem ko oni meni z veseljem puhajo svoj dim

Meamoto ::

Na žalost ustave trenutno nimam pri roki, lahko pa potrdim da v deklaraciji o človekovih pravicah ni niti približno govora o zraku in njegovi čistosti.

In če smo že pri čistosti zraka, zaprite tovarne. In obenem še ukinite kanalizacijo ki onesnažuje vode.

Nekadilski aktivisti me močno spominjajo na vegetarijanske aktiviste in PETA-o. hint: plašnice.

Damjan Jagar ::

Če ti ga z veseljem in namenoma pod nos pihajo je pa stvar nekulture posameznika. Jaz se trudim biti uvideven do nekadilcev. Tvoj problem bi bil rešen z ustrezno urejeno ločitvijo prostorov. Ni nas potrebno postaviti na cesto. Ni res?
http://jagar.si

Ziga Dolhar ::

https://dolhar.si/

Meamoto ::

Žiga, najlepša hvala. Žal pa če se še tako trudim, ne najdem člena, ki bi govoril o zraku. Še najbližje je 72. člen, ki pravi:

72. člen

(zdravo življenjsko okolje)

Vsakdo ima v skladu z zakonom pravico do zdravega življenjskega okolja.

Država skrbi za zdravo življenjsko okolje. V ta namen zakon določa pogoje in načine za opravljanje gospodarskih in drugih dejavnosti.

Zakon določa, ob katerih pogojih in v kakšnem obsegu je povzročitelj škode v življenjskem okolju dolžan poravnati škodo. Varstvo živali pred mučenjem ureja zakon.


Vse lepo in prav, ampak če bi bilo zdravo življensko okolje brez ogljikovega monoksida, potem bi gospodarstvo lahko utrpelo manjše posledice.

zee ::

zdravo življenjsko okolje = nekajenje v zaprtih prostorih

seveda pa imate lahko kadilci svoje lokale.
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: zee ()

Meamoto ::

zee, to je tvoje mnenje, ne pa zakonsko podprto dejstvo.

Jaz sem čisto za to, da se za to vprašanje razpiše referendum. Kadilcev je v Sloveniji od 24-37% (podatki so različni, odvisno od vira), predpostavimo lahko, da vsaj polovice nekadilcev cigaretni dim v lokalih ne moti (tu baziram predpostavko glede na moje znance in splošno opazovanje ljudi), kar pomeni, da imamo ljudi, ki jih kajenje v lokalih moti 31,5-38%. Ker obenem tudi vemo, da se referenduma ponavadi udeležijo v glavnem tisti, ki jih vprašanje neposredno zadeva, lahko sklepamo, da bi se referenduma udeležilo večji procent kadilcev.

Demokracija pa je volja ljudstva, ne?

#000000 ::

Tkole se je sploh brez veze špikat kaj bi in kaj nebi. Zakon je tak kot je in zaenkrat je tko da v lokalih mora bit ločen prostor za kadilce/nekadilce. In kje imate nekadeči zdej problem ?? Po lokalih so posebni placi kjer se lahko kadi, tko da vas dim ne moti več, kaj bi še radi ?? """to pa da se zakon ne izvaja pa ni problem kadilcev, sej ste ga sami želeli, in bi se lahko pobrigal da se tud izvaja"" ampak ne državo vprašat zakaj je stanje tako ?

zee ::

z referendumom se ne strinjam.

morala bi pa država oz. inšpekcijske službe (njihovo NE-delovanje smo lahko opazili v primeru Lipa) nadzorovati izvajanje zakona.
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

Meamoto ::

Zakaj pa ne?

Če toliko govoriš o pravicah, pravica naroda je, da se odloča sam.

WelikGobec ::

Hallo ne se repenčit že tko vse zamučkajo s temi zakoni, predvsem pri alkoholu in kajenju...
Skratka zdj ko se je nekaj govorilo o tem naj se nebi smelo kadit na javnih mestih in v kafičih al kako je že blo... Je to popolnoma nesprejemljivo z gospodarskega stališča.
Kot bodoči delavec v turizmu mi tak odnos do kajenja ni všeč (seveda tudi sam kadim).. kajti če sprejmejo prejšni zakon bo folk manj hodu v kafiće manj skadil in to je dvojna škoda polovica kafićev se bo zaprlo država ne bo mogla več shajat ker ne bo več doliva v državno blagajno od prodaje pijač in seveda prav tako cigaretov o katerih teče tema.. potem takem pa BODO ZAČELI spet PRI nas DAVKOPLAČEVALCIH ropat denar in zviševat davke;( .. ni računice... Tako da bolje potrpet par sekund na pijači in malo posmrdet kot pa DA se posredno mučimo s političnimi vprašanji..:\ Vsaj tako je moje mnenje...

madviper ::

MMM torej trenutno najboljša podana rešitev, je da v lokal v katerega bi rad zahajal najprej pošleš inšpekcijo, pol pa ko se stvari uredijo, pričneš zahajat not :D

Tako ne bodo trpeli ne nekadilci ne kadilci, ampak tisti, ki je v resnici kriv, torej lastnik lokala :D >:D
I'd like to do something crazy!

Daedalus ::

Jaz sem čisto za to, da se za to vprašanje razpiše referendum. Kadilcev je v Sloveniji od 24-37% (podatki so različni, odvisno od vira), predpostavimo lahko, da vsaj polovice nekadilcev cigaretni dim v lokalih ne moti (tu baziram predpostavko glede na moje znance in splošno opazovanje ljudi), kar pomeni, da imamo ljudi, ki jih kajenje v lokalih moti 31,5-38%. Ker obenem tudi vemo, da se referenduma ponavadi udeležijo v glavnem tisti, ki jih vprašanje neposredno zadeva, lahko sklepamo, da bi se referenduma udeležilo večji procent kadilcev.

Demokracija pa je volja ljudstva, ne?


Bla, bla, bla... Ti bi na referendumu odločal o tem, ali naj manjšina še naprej usmraja okolico, moti nekadilce in povzroča gromozanske stroške zdravstvenemu sistemu? Pod pretvezo, da je to volja ljudstva? Eh, eni so zgleda na glavo padli... Naj se zakonsko to področje uredi po vzoru napredješih modelov (Irska, recimo), država pa naj počasi začne iskati nadomestilo za tobačne $$. Če pa že lih morš siliti v večenje možnosti, da enkrat fašeš eno gadno obliko raka - pa kr. Samo ne na račun drugih.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

Meamoto ::

Daedalus, ne bi odločal jaz. Moje mnenje ti je najbrž že znano. Odločali bi vsi državljani Slovenije, ki imajo volilno pravico. Tako se izniči možnost, da manjšina vsiljuje svoje mišljenje večini (vsaj v teoriji). Pa naj bo ta manjšina za ali pa proti kajenju.

Poznam dosti nekadilcev, ki bi na takšnem referendumu glasovali proti takšnemu zakonu. In poznam zelo malo nekadilcev ki bi glasovali za.

Nejc Pintar ::

S protikadilskim zakonom bi dosegli približno toliko kot s kebrovim o alkoholu. 2 meseca bi blo v lokalih čisto, nato pa bi en prižgal čik, in bi bilo spet isto. Tako da sem jaz za to da se poveča nadzor namesto novih zakonov. Pa kar jaz poznam kadilcev se trudimo biti uvidevni do nekadilcev, saj se tudi strinjam da imate pravico da dihate kar vam paše=zrak. Samoo ne mi polen pod noge metat zato da me boste zajebaval!:\
Lahko je biti prvi, če si edini!

Daedalus ::

Od kdaj pa je kajenje na javnem mestu stvar neposrednega odločanja:\ Zato mamo ustrezne službe, ki imajo na voljo določene izračune in ti kažejo, da kadilci povzročijo več škode, kot koristi. Ljudska volja pa se naj gre solit nekam v tem primeru. Gremo še pol na referendum glasovat o neobdavčitvi alkoholnih pijač. Večina bo ziher za to. Pa dajmo pol na referendumu skinit kazni za prehitro vožnjo. Sej veš, ljudska volja uber ales:\

Mater, kdaj bo že kdo poštimal referendumsko zakonodajo v Slo...tisti takoj dobi moj glas. Ker toče je pa že čista norost. Kdaj bomo na referendumu glasovli, da je vrednost pi tam okoli -200,174562453?
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

zee ::

OT = ON

zato, ker so referendumi navadna izguba časa in denarja, predvsem pa grd način kako lahko neka manjšina (ki se je stvar dejansko tiče) vsiljuje svojo voljo drugim, ki zaradi politične apatije (seveda) ne bo šla na referendum. Kam to vodi, smo imeli priložnost videti pri referendumu o odpiralnem času trgovin, ko je šel na referendum praktično samo sindikat, ki združuje zaposlene v trgovini. Končni rezultat je zakon, s katerim ni zadovoljen nihče: delojemalci zato, ker se bojijo za svoje službe, in delodajalci (logično) zaradi izpada dohodka.

OT = OFF

poostren nadzor nad izvajanjem že sperejetega zakona je IMHO cenejši od vsakega referenduma.
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

#000000 ::

Ah sej se ne gre za raka ipd. gre se za način razmišljanja nekadilcev, 'ki zgleda mislijo da kadilci niso ljudje'

torej dejmo prepovedat poleg čikov še;

Mobitele- Ker ti ko gobezdaš po gsm-ju ne boš men u glavo seval ker tud lahko raka fašem al pa mi kriplaste otroke baba rodi.

Internet samo za 15 min. ker "lahko" slabo vpliva na mladino, pomaga teroristom, krade filmarjem in še kak cvetka bi se našla.

Čudne prehranjevalne navade, česen čebula fižol ipd. ker oddajao neprijetne vonjave, in razne zvočne effekte.

najboljš res narest referendum :D
in na spisek dodat prazno polje. Ogrožen sem ............. (vpiši po želji) in želim da se prepove.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: #000000 ()

BigWhale ::

zee: zdravo življenjsko okolje = nekajenje v zaprtih prostorih
meamoto: zee, to je tvoje mnenje, ne pa zakonsko podprto dejstvo.

Ne, zakonsko (ustavno? ne vem iz kje je tisti text) je podprto zdravo zivljensko okolje. Za kajenje je pa bilo medicinsko dokazano, da ni zdravo. Torej kaj zdaj? :)

madviper ::

Pol pa še, ko boste na referendumu o vsem tem glasovali, dajte še odločat o smrtni kazni za najbolj neumestne izjave oz. neumnosti, ki jih kvazite povsod.

MMMato je vprašal eno, vi pa se grete tu eno vojno, kot da ste stari 5 let (seveda je možno, kr vas ne poznam>:D ). A mu boste že dal enkrat pameten predlog, al pa bodite raje tiho (pa da ne bi kdo z pravico do svobode govora!).
I'd like to do something crazy!

BigWhale ::

00000:

GSM aparati so skodljivi? Res? Imas kak resnicno kredibilen podatek o tem? Ampak resnicno kredibilen. Recimo raziskava koliko je bilo povecanih mozganskih tumorjev v zadnjih desetih letih kar se GSM aparati uporabljajo. In da je to seveda zaradi GSMa, ki seva...

Za kajenje je bila taka studija ze narejena, pa ne samo ena, veliko njih.

zee ::

za tobačni dim je bilo že večkrat znanstveno dokazano, da je dejavnik tveganja za nastanek raka na/v: ustni votlini, grlu, pljučih. Da zdravstvenih težav, ki pestijo brez tega ne omenjam.

Povezava med tobačnim dimom in rakom.

Dočim za mobilne telefone in ostale reči, ki si jih naštel, tega ne morem trditi.
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

zee ::

Predlog za MMM: boljše izvajanje zakona

Over & out.
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

#000000 ::

nori gad Glej preberi moje poste v vsaj treh sem omenil, da država ne izvaja nadzora na tem zakonom, in da zakon je pač kakršen je. Se prav da sem onTopic kar se tega tiče.

Kar se tiče pa GSM aparatov in sevanja, pa je veliko raziskav, ene govorijo da je sevanje škodljivo, druge da pač ni. Tko da dok tu bula ne zrase ni zihr kako je s tem. Verjetno pa kazga prav blagodejnega učinka nima, ampak sej nso samo mobiteli, tuki maš še razne wlane oz. brezžične routerje ipd. No pa pustmo to za kdaj drugič, grem enga pržgat. LP

Meamoto ::

zee: Seveda so referendumi zguba časa in denarja. Ampak boljšega odgovora v trenutni državni ureditvi nimamo. Kar pa se politične apatije tiče, pa to ni več problem razpisovalca referenduma. Dana ti je možnost, da poveš svoje mnenje. Če je ne izkoristiš - tvoj problem.

BW: Tudi za izpušne pline (ja, tudi s katalizatorjem) je dokazano da so škodljivi. Pa se še vedno vozijo avtomobili po cestah, kljub ustavnemu zagotovilu zdravega življenskega okolja.

Sicer pa, svaka čast politikom za sproženje polemik ob pogorelem zakonu. Odlično metanje peska v oči.

para! ::

A ni vseeno boljša rešitev, da se loči prostore in bomo vsi zadovoljni? Oziroma se poostri nadzor, če zakon že obstaja.

A koga od vas nekadilcev moti, če kdo prižge cigareto na avtobusni postaji? Ker tam vas lahko moti kar precej stvari, ne vem zakaj bi vas ravno cigaretni dim (za katerega ne morte rečt, da ga puhamo v vas) vrgel iz tira :)

lp
Death before dishonor!

Roadkill ::

Referendum o čikih je povsem nesmiselen.

Kadim in v tem uživam. Nisem pa ponosen na to, oziroma tako slep, da bi zanikal slabe učinke kajenja.
Imam tudi povsem konkreten občutek krivde, če zakadim en prostor v katerem so (tudi) nekadilci.
Glede uvedbe zakona o prepovedi kajenja na javnih mestih sem (zaenkrat še) neopredeljen. Neopredeljen sem pa samo zato, ker v kajenju uživam, hkrati se pa zavedam, da je povsem nesmiselno, da s svojim početjem lahko legalno škodujem drugim.

Bi pa vsen dal glas za to, da se lahko na nivoju lokala določi, ali bo nekadilski ali ne.
Med drugim tudi meni včasih paše sedet v nezakajenem lokalu. Če ne drugega, se sitnosti z zakajenosti najlažje rešiš tako, da prižgeš čik in tako zakajeni lokali povečujejo dozo čikov, ki jih skadim.

Anyhow... kajenje ubija in tega se zaveda vsak, ki kadi (pa ni star 14let) in tudi ne poznam čoveka, ki bi bil ponosen na to, da ostalim krati pravico do svežega zraka.
Samo še to bi rad omenil, da ne rečt, da je kajenje "potreba" kadilcev -> kajenje je _potreba_ kadilcev. :)
Ü

perci ::

Bi pa vsen dal glas za to, da se lahko na nivoju lokala določi, ali bo nekadilski ali ne.

Ja, sej tako ureditev mamo zdej :). Torej ti ne bi nic spreminjal?

Roadkill ::

Ne čisto tako... zavoljo zdravja soljudi, bi naredil en "invert".
Torej, da se lokal lahko odloči, če bo namenjen kadilcem. Default stanje bi blo pa nekadilsko.
Ü

Nejc Pintar ::

@perci: Ja tako, samo poostren nadzor. Pa ena majhna sprememba, t.j. fizična ločitev.
@Roadkill: pol bi se vsi opredelil za kadilske:\
Lahko je biti prvi, če si edini!

Roadkill ::

n.p.: Med drugim bi tut jest pripomnil, da se tisti, ki pravite, da bi šlo lokalom slabše brez kadilcev, motite.
Torej ne vidim razloga, zakaj bi se (vsi) lokali opredelili za kadilske.
Ü

EMET ::

Dobra ideja, da vas nekadilci zajebejo. Masovno se posedajo v kadilniski prostor in spodrinejo vse kadilce v nekadlisniski prostor, kjer ne morejo kaditi. In zrak je cist!

... tole smrdi prav po tvojem nicku ...
EMET is the truth ...

Avenger ::

V Joe Peňasu imajo prostor za nekadilce nadstropje višje, pravzaprav je to nekakšen balkon, ki seveda nima nobene pregrade, razen ograje, s spodnjim delom. Cigaretni dim ima navado dvigati se pod strop, torej, kam bolje umestit nekadilce kot nekam gor? :D
It is better to be hated for what you are than to be loved for something you are not.

jRk0 ::

Pejte v Tunela, pa bo kul ;)
Drugace pa tudi kadilcom ne pase vedno, ce ob hrani nekdo zraven kadi, sam kaj ces. Pa tudi meni smrdi od drugih dim, mojega ze pihnem stran :)

Me pa ne bi cist nic motlo, ce bi prepovedali kajenje v lokalih, ceprav skadim tudi skatlo na dan...Bi pac manj kadil, itak mam same probleme zarad tega =) Ampak to v lokalih, da jaz se vedno lahko grem ven na cik, ce mi zapase...
You fuck up once, you loose two teeth.

thramos ::


Drugace pa tudi kadilcom ne pase vedno, ce ob hrani nekdo zraven kadi, sam kaj ces. P


He he, ne morš vrjet kako se eni kadilci borijo za svoje pravico, da lahko jejo hrano brez cigaretnega dima.

madviper ::

nori gad Glej preberi moje poste v vsaj treh sem omenil, da država ne izvaja nadzora na tem zakonom, in da zakon je pač kakršen je. Se prav da sem onTopic kar se tega tiče.


Predvidevam, da to leti name. Prosim, da prebereš moj prejšni post. V njem govorim tistim, ki se kregajo, torej nasplošno in nikakor ne posamezniku.

Sam, če mački stopiš na rep, mačka zacvili >:D

Sevanje mobitelov v vsakem primeru škoduje, sam raziskav ni, kr so mobiteli v masovni uporabi manj kot 10 let. Počakte, da bo mim kakih 100-200 let. Pol bojo raziskave opravljene in bo tud znanstveno dokazano, ali je škodljivo ali ne.

He he, ne morš vrjet kako se eni kadilci borijo za svoje pravico, da lahko jejo hrano brez cigaretnega dima.


A komu ugaja, da mu smrdi ko je? Jaz uživam v hrani, v njenem okusu in njenem vonju. Zato me tud moti, da nekdo zram kadi. Me pa ne moti, da si po jedi kdo kakšnega prižge.
I'd like to do something crazy!

Nejc Pintar ::

Ti dejansko čez 100-200 let pričakuješ da se boš še vedno z mobitelom okol šetu?
Ok, to je blo off.

@thramos: Kadilci se zavzemamo za ločene prostore, nismo pa mi krivi da niso ločeni, čeprav je to zakonsko določeno! Torej bi bilo po prepovedi praktično isto.
Lahko je biti prvi, če si edini!

madviper ::

@Nejc Pintar
Jaz sploh ne pričakujem, da bom se čez 100-200 let okol šetal, še najmanj pa z mobitelom. Ampak raziskave pač rabijo čas. Ne gre to kr čez noč. Tolk bi pa lahk vedli.

Z preostalim delom topicka se strinjam s tabo in se podpisujem zraven.
I'd like to do something crazy!

Roadkill ::

Tudi kadilci nismo ravno črno-beli.

Imaš primerke, ki brez vprašanja prižgejo čik kjerkoli. Me prav preseneča, da nisem še videl koga prižgati čika v kinu ali cvetličarni, recimo.
Tak folk pride k tebi domov in ti reče, da prinesi pepelnik. Mu poveš, da ga nimaš, pa ti reče, da bo tudi kozarec vredu....
Veliko jih je takih, ki bodo hladokrvno prižgali med tem ko kdo je...

Jaz recimo ne kadim, če kdo je. Se je že zgodilo, da sem pokadil cigaret med tem, ko je frend jedel, pa še to le zato, ker mi je sam rekel, naj prižgem, ker k jutranji kavi pač paše čik. Pa tudi tisto, kar je jedel, bi težko kvalificiralo za hrano.. :)
Še če smo v družbi, v kateri so tudi nekadilci, včasih vprašam, če koga zelo moti. Se potem ponavadi tako zmenimo, da imam pepelnik najdlje od najbolj občutljivega osebka. :)
Se je pa tudi že zgodilo, da sem kot edini kadilec za mizo v lokalu vsake toliko šel za šank in tam prižgal cigaret. Brez problema.
Ü

Meamoto ::

n.p.: Med drugim bi tut jest pripomnil, da se tisti, ki pravite, da bi šlo lokalom slabše brez kadilcev, motite.

Ne, tu se motiš ti. Konkretna primera sta ti Italija in Irska.

pingec ::

Meamoto, ampak delež kadilcev, ki ne hodijo več v bar je zelo mahjen proti tistemu, ki pač samo ne kadi notri. Poleg tega pa lahko prišteješ kakega nekadilca več v baru. Sploh pa je nov zakon v Italiji povzročil kar precejšnje zmanjšanje kajenja.

LP
Normalnost je povprečje nenormalnih ljudi.

Meamoto ::

pingec, če govorimo konkretno o Italiji, je delež kar velik, upad prometa pa prav tako. Vsaj po debati z nekaterimi italijanskimi gostinci.

Roadkill ::

"debati"... so kje kaki konkretni podatki o tem?
Ü
1
2
3


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Tobačni zakon in biljardnica na Parmovi (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
666502 (4906) Beli_Zajcek

Nov kadilski zakon !!!! (strani: 1 2 3 436 37 38 39 )

Oddelek: Loža
191871137 (40292) BigWhale
»

Zakon o kajenju (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Problemi človeštva
1219749 (7347) CWIZO
»

Prepoved kajenja v SLO ?? (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Problemi človeštva
21513019 (10117) BigWhale
»

Pasivno kajenje ali pasiven Cukjati (strani: 1 2 )

Oddelek: Problemi človeštva
946999 (5580) poweroff

Več podobnih tem