» »

Poker

Poker

1 2 3
4
5

Eru ::

MadMicka kregat se s tabo je kot da bi hotel prepričati zid da se umakne.

IceIceBaby ::

MadMicka, tebe sploh ne mislim več prepričevat, ker si že trdno odločen, da maximalno obvladaš poker :)

MadMicka ::

ne sam pokr, kst, tudi tarok. Šah pa dobr špilam, da bi ga pa maksimalno obvladal, pa nism zadost brihtn. Bi bilo pa prav, če že govorimo o teh treh igrah, da povejo svoje tisti, ki vse tri igre dobro obvladajo.

IceIceBaby ::

Jaz vem, da tudi pokra ne obvladaš maximalno :)

Taroka ne igram, ampak mislim, da je zadeva podobna kot pri pokru.

Za šah sem pa že povedal, da se mi ne zdi primerljiva igra.

dela ::

Pač bo treba nek argument dat. Tarok je enostaven in ne more biti zapleten.

gzibret: potem je pa čudno, da je ravno varianta pokra, pri kateri je na začetku največ znanega (draw - ta, ki jo edino poznaš), najbolj enostavna.

dela ::

Zakaj pa računalnik še ne zna pokra maksimalno dobro, MadMicka, ti pa ga? Predvsem to me navdušuje.

gzibret ::

Če pa ti tako praviš, pol pa bo že nekaj na tem ;)

Ne poznam variant pokra in težko sodim o tem, katera varianta je zahtevnejša in katera ne.
Vse je za neki dobr!

dela ::

Tarok je enostaven in ne more biti zapleten.


To je zgolj parodiranje Micke. Da ne bo kdo napak razumel. :)

Gizm0 ::

@kst
Sklansky v eni knjigi navaja ravno ta argument, ker je največ kart odkritih/skupnih in posledično pomeni to tisto težavnost. Drugi argument je pa tisto razmerje med winning rate-om in standardno deviacijo (Malmuth - Gambling Theory). Tako na prvi pogled, je pa ravno holdem videti najbolj enostaven in posledično tudi tako popularen. Sam pa nisem expert pri omahi, tako da osebno ne morem reči, kaj je lažje in kaj težje.

@gzibret
Poglej si pravila holdema, boš videl da se precej razlikuje od 5 card drawa. :)

Pa še za tarok experte. Kakšna je razlika v znanju pri taroku v 3 in taroku v 4 na profesionalni ravni? Tarok sem igral že od majhnega, vendar v veliki večini samo v 4.

gzibret ::

Meni je vseeno, a je tarok v 3 ali v 4. Je pa res, da je število možnih iger oz. napovedi pri igri za 3 precej omejeno, zato mi je štirica bolj pri srcu.

Kaj je težje? Po moji teoriji vsekakor igra v 3. Tudi drugače glasujem za 3 (izkušnje). Težje je naredit igro. In tudi vedno igraš sam. Nobene prikolice ni zraven.
Vse je za neki dobr!

PROTOTIP ::

Pa če si poker obvladal, ko si bil star 2 leti, potem vsaka ti čast :)¸

Od kod pa je tale priletela? Ni mi glih jasno ampak dejansko se imaš za enga ultra pro pokeraša, ki pač ve, da se s handom 6 9 ne splača čakat na flop. Huh you got me there, če bi jst butelj zaupal svojim občutkom bi dobil lestvico...(bonk)

Btw. ko se imaš za nevemkakopametnega pridi kdaj na pokerstarse, trenutno sem v sobi Italia II, čisto po naključju, da ne bo kdo mislu da sem simpatizer Mussolinija :).
No pa še en razmislek o teh "starih obrazih". Zakaj torej... moraš vedet, da pri pokru za denar je veliko blefiranja in z blefiranjem se da zaslužiti prav toliko kot z dobrim handom. Toda kdo pa so tisti, ki največ blefirajo? To so tisti, ki imajo dobro finančno zalogo, zato da se ne sekirajo, če zgubijo in takih je malo. In tako blefiranje je najtežje pogruntati. Če pa npr. en plebejc prišpara $3000 se statistično gledano malo bolj opazijo znaki blefiranja, kot si najbrž že opazil, če še nisi, potem... :\

Nejc Pintar ::

eh, prototip smo ti že razložili da občutku lahko zaupaš pri eni igri. In tisto igro ti morda prinese keš. Statistično gledano si na zgubi!
Če ne znaš/nočeš brat potem ne pametuj.
Lahko je biti prvi, če si edini!

PROTOTIP ::

Ti ne pametuj, če misliš da gre pri pokru le za statistiko, se hudo motiš. Ne vem zakaj govoriš v 1. os. mn. si mar ti glas ljudstva? Eni se pač ne strinjajo, ne mora se vedno vsak z vsakim strinjat.
Ne pozabi dejstva, da stvari, ki jih ne moraš izmerit ali izračunat še ne pomeni da ne obstajajo. Če bi bil malce starejši, ali pa naredil par korakov v mojih čevljih bi lažje razumel.

jeti51 ::

Ne pozabi dejstva, da stvari, ki jih ne moraš izmerit ali izračunat še ne pomeni da ne obstajajo.

Prav tako pa ne moreš reči, da stvari, ki jih ne moreš izmeriti ali izračunati, kar obstajajo. Statistiko po drugi strani lahko prav lepo izmeriš. Poračunaš verjetnosti tudi. Subjektivni občutki gor ali dol, na koncu obveljajo samo še gole statistične številke. In posledično, seveda, koliko imaš zaradi tega dolgoročno v žepu.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: jeti51 ()

Gizm0 ::

@Prototip
Od kod pa je tale priletela?
Nekaj postov nazaj si napisal "Phe, kolk pojma maš pa kej ti o pokru, verjetno si ti še v fotrovih jajcih plaval, ko sem sam v srednji šoli že ožemal sošolce" Očitno imaš slab spomin.

Mi pa vsebolj jasno postaja, zakaj večina igralcev ostane na isti ravni pri svoji igri. Ovčke bojo vedno ovčke, opice vedno opice, skale pa vedno skale. Ego verjetno kriv za to :)

Gizm0 ::

Glede 6 9 pa ti igraš, ker si pač čutil, da boš zadel lestvico. Jaz pa igram 6 9 zaradi tega, da mixam svoj stil igre. Vse je dobro, samo da vedno ne igraš karto 6 9.

PROTOTIP ::

"Prav tako pa ne moreš reči, da stvari, ki jih ne moreš izmeriti ali izračunati, kar obstajajo."

Seveda lahko rečem. Tako kot lahko rečeš da te je strah, pa ne moraš ne izmerit ne izračunat teh občutkov.

"Statistiko po drugi strani lahko prav lepo izmeriš."
Prvo kot prvo, če že računaš karkoli, ko igraš poker, računaš verjetnostni račun oz. kombinatoriko ne pa statistiko, ker statistika se vedno nanaša na ljudi. Drugo kot drugo, če govorimo torej o računanju verjetnosti, moraš vedet, da največje izgube doživijo igralci takrat, ko so presodili da je verjetnost izgube premajhna, da bi bila možna. Torej, tudi pri počasnem večanju izkupička od 3000 dolarjev na 300.000 lahko v trenutku zleti na 0, če gre v napačnem trenutku all-in. Torej oseba, ki je z začetnim vložkom 3000 prišla na 300.000, zgubi usodni hand, kjer gre all-in, pade na 0, je dejansko slab igralec?

"Mi pa vsebolj jasno postaja, zakaj večina igralcev ostane na isti ravni pri svoji igri. Ovčke bojo vedno ovčke, opice vedno opice, skale pa vedno skale. Ego verjetno kriv za to "
Seveda tebi je vse jasno, ti poznaš odgovore na vsa vprašanja, vse imaš sešteto pri vsakomur, ego ja, se mi zdi da vem kdo je tisti tule, ki ga ima na max.
Btw. sem napisal "verjetno". :) Seveda si takoj potegnil en sklep ven iz tega, tipično, takrat ko drugih argumentov zmanjka... :\

Gizm0 ::

Seveda proti nasprotniku, ki čuti svoje karte, nimam argumentov. Jih sploh rabim? :P

Če si pa mislil, da naj ti komentiram tiste tvoje primerjave o plebejcih pa o napačnih all-inih, je pa povsem jasno, da ti niso znane osnove bankrolla.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Gizm0 ()

IceIceBaby ::

May the force be with you :)

Gizm0 ::

Možno je pa tudi, da smo odkrili skrivnost DERB-a.
DERB

PROTOTIP ::

Bankroll myass, pravi no-limit pokeraš gre v privat poker partije, kjer ni bankroll omejitev. :)

Aja, pa tist DERB vem kdo je, sam prot men nima za burek. >:D

Nejc Pintar ::

Statistika se ne računa le za ljudi. Lahko računaš statistike pri lotu, ali pa pri tipkanju.
Lahko je biti prvi, če si edini!

dela ::

Aja, pa tist DERB vem kdo je, sam prot men nima za burek.


Upam, da se hecaš. Človek, katerega igra zanima Sklanskyja, ne igra ravno na tebi dosegljivih limitih.

Verjetno si raje gradi dobiček, kot pa prenaša krekanje igralcev (ki trdijo, da imajo občutek pri random number generatorju) za play money. :D

jeti51 ::

Seveda lahko rečem. Tako kot lahko rečeš da te je strah, pa ne moraš ne izmerit ne izračunat teh občutkov.

Seveda lahko strah izmeriš (telesne reakcije) pa tudi poračunati bi se ga v principu dalo (stanje možganov). Ampak konec koncev to niti ni pomembno, pod črto je važno, koliko igralec na dolgi rok pospravi v žep, kajti to je merilo za dobrega igralca.

Drugo kot drugo, če govorimo torej o računanju verjetnosti, moraš vedet, da največje izgube doživijo igralci takrat, ko so presodili da je verjetnost izgube premajhna, da bi bila možna.

Pa kaj potem. To je samo ena igra. Resda bo vsake toliko (sicer redko) igralec izgubil veliko, a na dolgi rok bo v plusu, ker bo v "all-in" takšnih situacijah večkrat dobil kot pa vse izgubl. Če seveda pravilno ocenjuje verjetnosti.
Torej oseba, ki je z začetnim vložkom 3000 prišla na 300.000, zgubi usodni hand, kjer gre all-in, pade na 0, je dejansko slab igralec?

Tega nisem nikoli trdil. Glej zgoraj. Če je dolgoročno na plusu, potem ni slab. Občasne velike izgube nimajo pomena, pač običajne statistične anomalije.

PROTOTIP ::

Seveda lahko strah izmeriš (telesne reakcije) pa tudi poračunati bi se ga v principu dalo (stanje možganov). Ampak konec koncev to niti ni pomembno, pod črto je važno, koliko igralec na dolgi rok pospravi v žep, kajti to je merilo za dobrega igralca.

Matr nabijate in nabijate balast, češ "ti nimaš pojma; bla, bla, bla statistika ja to je zakon, višanje zneska, ja ja to je to, ne igraj s sabim handom, jaz vem, ti nimaš pojma..." Itak, noben od vas še ni nikdar slišal za 6. čut ipd. zadeve...:\
Kar se tiče strahu, telesne reakcije to sta dva različna pojma, eno spada v psihologijo, drugo pa v fiziologijo torej ne mešaj jabolk in hrušk. Psihična stanja boš ti meril, ccc. Mater direkt buča me začne bolet ko berem take komentarje.

Statistika se ne računa le za ljudi. Lahko računaš statistike pri lotu, ali pa pri tipkanju.

Seveda, lahko računaš tudi statistiko pri pokru, normalno, ampak, ti ne mora kajvemkaj pomagat. Statistiko vedno računaš za nazaj, za dogodke ki so se že zgodili, da lahko ugotavljaš smernice razvoja, kar je seveda najbolj smiselno računat le pri ljudeh, ne pa pri kartah. :'(

Upam, da se hecaš. Človek, katerega igra zanima Sklanskyja, ne igra ravno na tebi dosegljivih limitih.

Prvo kot prvo, derba ne poznam in ti tud mene ne poznaš, drugo kot drugo, preko neta ne igram za denar, ker je preveč tvegano (ti vdre v komp, niti ne veš tega, naredi screenshot...) , tretje kot tretje, prav rad bi eno rundo z njim odigral in verjamem da nihče ni nepremagljiv.

Tega nisem nikoli trdil. Glej zgoraj. Če je dolgoročno na plusu, potem ni slab. Občasne velike izgube nimajo pomena, pač običajne statistične anomalije.
He, he, eno je teoretično razmišljanje, drugo je realnost da je na 0. Takšne anomalije so zame dokaz, da pri pokru odloča tudi sreča. :D

Če seveda pravilno ocenjuje verjetnosti. No vidiš, ravno v tem je catch. Primer: Nekdo vloži eno manjšo vsoto. Ti imaš dober hand ga zabiješ, pač, glede na majhen vložek, višaš stavo, glede na moč handa... Na koncu se izkaže, da ima on boljši hand od tebe. Ne vem no, ampak lahko bi bilo kakorkoli drugače, lahko bi blefiral, torej da bi te namenoma pripeljal do takega mišljenja.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: PROTOTIP ()

IceIceBaby ::

Seveda, lahko računaš tudi statistiko pri pokru, normalno, ampak, ti ne mora kajvemkaj pomagat. Statistiko vedno računaš za nazaj, za dogodke ki so se že zgodili, da lahko ugotavljaš smernice razvoja, kar je seveda najbolj smiselno računat le pri ljudeh, ne pa pri kartah.


Seveda pomaga. Statistika ti pokaže pričakovano vrednost karte (oziroma handa) in iz tega se lahko naprej odločaš, ali boš igral ali ne.

AA ima najvišjo pričakovano vrednost, in bedarija je foldat AA v katerem koli primeru. Medtem pa ima recimo TT nižjo pričakovano vrednost, in če nekdo pred tabo viša kot not se verjetno ne splača igrati.

kivi113 ::

poker je zelo zajebana igra.

če hočeš kaj zaslužit s pokrom, moraš poleg nasprotnikov premagati še rake, to je taksa, ki jo vzame hiša zase. in ta je pri nizkih limitih ogromna.

dela ::

6. čut efekta pri generatorju števil (deljenju kart) ravno nima. Žalost, da nisi igral 59, potem pa padejo 678, je totalno bedasta. Enaka, kot če bi izpolnil loto listek s pravo kombinacijo, pa ga ne bi vplačal. Potem lahko celo življenje igraš s takšnim listkom/kartami, pa boš skoraj garant na zgubi.

59,69,79, itd. so preveč šibke kombinacije, da bi se izplačalo igrati. Zakaj? Ker je verjetnost, da boš pot dobil z njimi, manjša kot delež tvojega vložka k potu. Se pravi: k potu prispevaš 1/5 celotnega, za zmago pa imaš 1/10 možnosti. Dlje kot s takšnimi kartami igraš, bolj boš na zgubi, normalno. Enako pri metanju kocke, če prispevaš 1/2 stave, staviš na 2 polji, medtem ko nasprotnik stavi na 4 (2/6 vs. 4/6). Dlje kot s takšnimi pogoji igraš, večja bo verjetnost, da boš na zgubi.

Pri lotu je čisto enako:
glavni dobitek : možnost, da ga dobiš (sam) < cena loto srečke. Seveda lahko dobiš sedmico in si preskrbljen celo življenje, si pa potem le idiot s srečo. In tudi dlje kot igraš loto, večja verjetnost je, da boš na zgubi, ker takšna šansa, kot ti jo loto nudi, ni vredna cene loto srečke.

Torej je najbolje, da čim manj igraš loto, metanje kock 4:2 (proti sebi) in limit texas hold`em s kombinacijo 69. Idealno je seveda 0. Če te vodi "6. čut", boš pa kaj izmed tega ziher igral.

Zakaj ne kupiš GF2mx za 30 jurjev? Ker ni vredno? Zakaj bi pa igral 69 pri hold`emu?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: dela ()

PROTOTIP ::

6. čut efekta pri generatorju števil (deljenju kart) ravno nima.
Mislite ali veste? :)

Zadnjič dobil filing imel 2 4, vložil all-in, dobil full :)

p.s. načeloma foldam takoj če tega filinga ni :|

dela ::

Pri normalnih zemljanih je jasno, da kart ne morejo čutiti ali efektivno napovedovati, niti loto številk ali kakšnih drugih številk. Vsak razumen človek ve, da je 6. čut tukaj BS. A boš trdil, da znaš napovedovati karte? Potem lahko tudi efektivno igraš loto. Kaj še čakaš?

Možno, da si kakšen pripadnik nezemljanske rase z belimi lasmi, modrim sijajem v očeh in nekaj identičnimi brati in sestrami, mislim pa, da le nimaš pregleda nad tem, koliko čipov te je stal tvoj "feeling". Pač ko "feeling" odpove, pozabiš kot zlata ribica, ko pa deluje v dveh primerih od stotih, pa zadevo javno razglašaš.

Sicer te še pa vedno vabim na prijateljsko kockanje za 10 tisočakov po rundi. V vsaki rundi si, glede na svoj efektivni feeling, izbereš 2 števili, ostala 4 pa pripadajo meni. Itak čutiš vnaprej, kaj bo padlo, ker imaš ubijalski 6. čut. Lahko tudi kadarkoli foldaš, če feelinga ne bo. Vržema 50x. Dobrodošel.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: dela ()

PROTOTIP ::

Sicer te še pa vedno vabim na prijateljsko kockanje za 10 tisočakov po rundi.

Hvala, sicer prav rad, toda trenutne finančne sposobnosti mi tega ne dopuščajo. :\ Kar se pa tiče lota, hmm, zadeva je sicer podobna, toda, tovrstni "dar" pač ni namenjen bogatenju in etc. ker denar vse pokvari. Itak je denar na normalen način zaslužen še največ vreden.

c3p0 ::

Nemogoče! Človek s 6. čutom pa da ne more skupaj spraviti ubogih 10 tisočakov? Tudi jaz te vabim na prijateljsko heads-up igro, kjer mi boš lahko razkazal ta svoj talent. Anytime...

Pohi ::

Heh me je pritegnil naslov te teme, toda ko sem do polovice prebral me je minilo da bi sploh karkoli replyal. Texas hold'em ima specifično mehaniko, s katero se da služiti tudi preko interneta kljub temu da je kao malo težji read, čeprav se dostikrat pripeti da je zlo lahko prebrat karte od nasprotnika, sploh če imaš njegove statistične podatke katere le-te strani omogočajo. Kar se tiče hold'ema je velika razlika z 5 draw pokrom (t.i. klasični poker ki ga poznajo širom sveta iz raznih medijev), saj gre tu za blindno strukturo in community karte ki celotno zadevo obrnejo na glavo.

Igralec se mora posluževati kombinatorike, potnih možnosti, read-a kart nasprotnikov, blefiranja in še mnogih drugih prijemov, tudi intuicije v določenih primerih, čeprav če bi se zanašali zgolj na intuicijo v vsakem handu, bi se slej ko prej porazno končalo. Naj med top igralci na svetu omenim Jennifer Harman ki za sebe pravi da je intuicija eno njenih glavnih orožij (me niti ne čudi da je ženska :P). Sicer pa se sam intuicije ne poslužujem ker mi laufa vredu tudi brez nje.Bi pa omenil enega bolj pomembnih aspektov igre ki je bil verjetno v tej temi zanemarjen, gre za kreativnost igralca, kateri krade blinde z mediocre handi, izrine nasprotnika iz pota z 8 high, mixa svoj stil igre da ga nasprotniki čim težje postavijo na nek določen hand ipd. So pa te zadeve seveda priročne za medium stake recimo tam od 1/2 do 5/10 limitov. Je pa hold'em s svojo strukturo stavljenja in vsega definitivno bolj zanimiv in zato tudi toliko bolj igran širom sveta, kot ja navadni 5 card draw.
Ya hya chouhada!!!

dela ::

Če jaz zdaj rečem nekemu Afričanu, da se bodo cene bencina še zvišale, pa ne bo razumel, na podlagi česa sem to predvideval, bo verjetno trdil, da je to neke sorte intuicija ali jasnovidnost, vsi pa vemo, da to ni res.

Enako človek omenja pasjo intuicijo, ker pač sam ne vonja, vidi in sliši tistih stvari, ki jih pes lahko. Pa je to potem avtomatsko intuicija. Določene 4 bulmastife je pa "intuicija" grdo pustila na cedilu. >:D

In če ženska pravi, da na nek način čuti nasprotnikove karte, potem bi po vsej logiki morala zmagati vse poker turnirje, ki obstajajo. Ker že zase trdim, da zmagam na vsakem poker turnirju na svetu, na katerem vidim nasprotnikove karte, oni pa mojih ne. A ona pa ne more? E, kako čudno! Če iz poznavanja nasprotnika in njegovega vedenja dobiš kakšno informacijo, pa to ni intuicija, ampak poznavanje nasprotnika. Če ne razume, kaj je tista veščina, ki jo obvlada (kot Afričan zgoraj), jo pač poimenuje "intuicija". Če pa ima res intuicijo, pa naj se spravi igrat loto, pa naj preizkusi svoje "glavno orožje". Ali pa naj pride kockat proti meni z 2:4 šanso.

Intuicija je pač človeška beseda za stvar, ki ne obstaja in jo uporablja takrat, ko si kakšnega pojava ne zna razložiti. Ravno tako kot bogovi ali perpetuum mobile. Zdaj mi pa naj nekdo razloži, kje intuicija dejansko deluje. Mislim resno, kateri jasnovidec, veliki "čutilec" prihodnosti, kart in številk, je tako butast, da ne bi igral lota, ampak bi raje ljudem prerokoval? Noben, ker jih ni.

"Čutim, da imate črne lase." "Ne, nimam!" "Potem imate pa rdeče ali blond." "Vau, kuko s` pa to vedu?"

Sicer pa tudi meni "intuicija" pri pokru pove, kdaj naj stavim. Najbolj glasna je seveda, ko v rokah držim kaj verjetnostno močnega. :)

Eru ::

Prototip ti si en bedak. Derb dobi povprecno cez 4000$ na uro ko igra poker. Gizmo je še edini ki se mu vidi da res igra poker.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Eru ()

dela ::

Ja povej še, zakaj, prosim.

Ti si tudi bedak, evo. :D

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: dela ()

Eru ::

Se ti opravičujem, zamenjal nick, že popravil.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Eru ()

Pohi ::

Heh kar se tiče mojega posta in Jennifer Harman je to, da verjetno ona temu tako reče, ne misli zdaj da točno ve katera karta bo padla, ampak da pač ko preuči vse aspekte nekega handa da se ji zdi da je spredaj proti nekomu, tako da ne gre zdaj tu za to: aha na turnu bo pa
as padel, gremo all-in. Kar se tiče moje igre, sem šele začetnik, toda samo mehaniko igre sem že dodobra spoznal, v včerajšnjem postu sem še pozabil omeniti faktor sreče ki se z več in več igranja zmanjšuje, kako paradoksalno se to mora slišati nekomu da nekdo pri kartah teži k manj sreče a ne? :) Dobršno mero sreče oz. bolje da rečem da nimaš nesreče je pa vredu imeti na kakšnem multi table turnirju, kjer si večkrat primoran iti all-in sploh ko ti betajo s slabšim handom in enostavno moreš klicat.
Ya hya chouhada!!!

dela ::

Heh kar se tiče mojega posta in Jennifer Harman je to, da verjetno ona temu tako reče, ne misli zdaj da točno ve katera karta bo padla, ampak da pač ko preuči vse aspekte nekega handa da se ji zdi da je spredaj proti nekomu


Točno tako. Ko preuči vse aspekte handa, pa je intuicija že zdavnaj odpadla . So ji že zdavnaj druge veščine dale neke koristne informacije. Da se ji pa nekaj zdi, je pa prej slabost kot prednost. Pri kartah garant.

Sicer z AA, KK, AK preflop se meni tudi "zdi", da bom zmagal, pa stavim. Vem pa ne. Pa misliš, da je kakšna intuicija tukaj vmes?

Lahko, da spušča take cvetke, da bi na mize privabila čimveč ovčk. Motiv vsekakor ima.

Pohi ::

Saj jaz tudi ne uporabljam intuicije, toda nekateri igralci jo, tako da me to niti ne moti kaj preveč če nekdo trdi kaj takega, vsakemu svoje.
Ya hya chouhada!!!

c3p0 ::

Sicer z AA, KK, AK preflop se meni tudi "zdi", da bom zmagal, pa stavim. Vem pa ne. Pa misliš, da je kakšna intuicija tukaj vmes?


Staviš, ker imajo visoki pari in AK(s) največji EV (expected value). Preflop raise na "kapo", zakaj? Da se rešiš čimveč slabših začetnih handov nasprotnikov, ki ti bi morda izvlekli do rivera. AA bo proti enemu nasprotniku zmagal v približno 85%, proti trem pa "le" v 62%.
69o bo "malce" slabši >:D

Glede na to, da znaš oceniti kdo tukaj igra poker in kdo ne, verjetno tudi sam imaš bazo vseh svojih 50k+ odigranih handov. Tam boš tudi videl, da je večina profita bila prigarana s temi startnimi handi, zato je pravilno odigranje AA-TT in AK(s) ključnega pomena za dolgoročno uspešno igro! Kdor ne razume te preproste logike - osnov strategije pokra, bo hitro pogorel.

Tisti, ki včasih AA intuitivno preflop odvržejo, pa me bodo že popravili. :\

billy ::

Poker je igra v kateri je intuiciji in "čutnja" zelo prisebna in odigra velik faktor!

Poglejte profi igralci, kot vreča čustev so, nasprotnike prečitajo kot odprto knjigo in tudi vržejo vstran AA ko vedo da so poraženi.

Pravi igralec igra brez svojih ali kart na mizi, ker točno ve kako in kaj je za narediti v dani situaciji. Tako, da se bo pravilno odločit na podlagi intuiciji in ne danih kart.

Le s tem pride človek do uspeha!

c3p0 ::

Tako je, pokojni poker genij Stu Ungar je npr. mižal medtem ko bi naj gledal svoje hole karte. Igral je le na podlagi aure, ki jo je tvorila vsa množica kart na mizi. Malo znano dejstvo, a prekleto resnično in drago za njegove nasprotnike.

Jaz se pa pogovarjam o hold'em igri nizkih limitov :)

MadMicka ::

Sago, sej tut resnično, a malo znano dejstvo je, da obstajajo čarovnica, ki dejansko imajo nadnaravne moči. Je pa res, da če pokru ne dodamo mistike v obliki nadnaravnega, ostane le prekleto preprosta kmečka igra. Se pa špila. Normalno. Bolj ko je igra lahka, več ljudi jo špila.

Zeberdee ::

Je kdo od vas pripravljen priti na turnir? Da pokažete svojo moč pri auri. Bi kdo organiziral?

Pohi ::

HAHAHAHAHAHAHAHA kere komedije no, res ste komiki pravi. S takimi grem za mizo kdajkoli :D
Ya hya chouhada!!!

c3p0 ::

Bolj ko je igra lahka, več ljudi jo špila.


Jasno, kot šah. Pravila se naučiš v eni uri ali prej, nato pa - sky is the limit.

billy ::

A obstaja kakšna igra, katere pravila so zahtevna?

To se mi ne sliši logično, da bi bilo tako...

MadMicka ::

Sago, jaz pa pravm, da ti ne znaš šaha špilat. Če meniš drugače, povej kok maš točk npr. na yahoo.com.

c3p0 ::

Nisi dojel moje primerjave. Tudi šah se namreč zelo hitro naučiš "igrati". Zmagati proti boljšemu bo pa večji problem. Kot pri pokru. S tem da je pri pokru neznank več, zato bo dober igralec slabega oskubil na malce daljši rok kot pri šahu. Bo pa ga, brez skrbi. Kar je pri šahu ena partija, je pri pokru morda nekaj sto handov ali več.

Šaha ne igram več (pa nikoli me ni kaj prida zanimal), mislim pa da lahko greš s Pohi-jem katero. Sploh ne rabi šahovnice :D
1 2 3
4
5


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Izgubili smo še v pokru (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
5617108 (13478) leiito
»

Računalnik in človek v pokru statistično izenačena

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
4921221 (14609) oemdzi
»

Online gambling in davek?! (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
8115745 (11838) superman
»

gembling (strani: 1 2 )

Oddelek: Znanost in tehnologija
6710340 (6421) c3p0
»

Verjetnosti pri kartah (strani: 1 2 3 410 11 12 13 )

Oddelek: Znanost in tehnologija
60442338 (23545) itak37

Več podobnih tem