» »

Poker

Poker

1 2
3
4 5

OwcA ::

Kako hudiča ni nekomu nekaj tako preprostega, kot manjše število kart je enako manj kombinacij in je enako lažja igra, jasno??

Torej je zate človek ne jezi se na plošči s 64 točkami (kamor lahko premaknemo figuro) in 4 igralci s po 4 figurami enako kompleksen/težek kot šah?
Otroška radovednost - gonilo napredka.

dela ::

Micka: Kaj sem pa napisal tako neumnega? Prosil sem te le, da na mehaniki igre dokažeš, da je tarok kompleksnejši od pokra - nekako tako, kot je naredil Gizm0, le v obratni smeri.

Pokra se ne da "ne igrat" na denar. Pri pokru se edino z denarjem operira - na karte pri pokru namreč nimaš vpliva. Kaj bi potemtakem sploh lahko igral pri pokru? Tudi tarok bi bil brezvezen, če bi napovedovali igre, potem pa "igrali" brez kart.

Napisal sem, da sem igral kakšno leto tarok, torej vem, kako poteka igra. Ne morem trditi, da sem zelo dober, ker je zadeva predolgo nazaj. Se mi pa dozdeva, da nimaš ravno razčiščenih pojmov v zvezi s pokrom;

Dejmo še neki pojasnt. Če poker ne bi igrali za denar, bi vidl, kako bedna je pravzaprav ta igra.


Če sem kje napisal kaj tako neumnega o taroku, kot ti tukaj o pokru, me prosim opozori. Pa brez zamere.

dela ::

Aja, še nekaj. Manjše število kart? O, ja, bistveno - 52:54

To, da pri taroku držiš v roki 1/3 (pardon, pozabil sem talon, ampak tako pravim, da ni bistveno) vseh kart, pri pokru pa 1/26, ni ravno pokazatelj, da je pri pokru manj možnih izidov. Še sploh ob dinamičnem številu nasprotnikov 1-9 in štirih stavah, ki jih igra vsebuje.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: dela ()

PROTOTIP ::

Tisti, ki pravijo, da je poker (verzija Texas Hold'em) igra na srečo, naj mi prosim povedo, zakaj na svetovnih prevenstvih vedno pride v finale tako veliko "starih obrazov"? Ker imajo vsi tako neverjetno srečo, da se ravno oni med več deset tisoč igralcev prebijejo do zadnje mize? In zakaj obstaja kar nekaj igralcev, ki so na svetovnih prvenstvih večkrat bili na prvem mestu?

Že od samega začeka sem mnenja, da je poker deloma odvisen od sreče, ker po moje ga ni majstra, ki bi natančno vedel, kakšne karte drži soigralec. Seveda se pa deloma da pogruntat, pač kako viša, stil igranja... nikoli pa ne moraš bit 110%, kakšne karte drži nasprotnik, ker če bi vsakdo vedel kaj ima drugi v rokah, kdo bi sploh vlagal, kdo bi sploh igral, če bi bilo vse od znanja odvsno? Itak da ne neumni fački od bogatih staršev, toda glejga zlomka, takih je največ...
Vedno stari obrazi... hmm, o tem bi se dalo debatirat, mogoče izžarevajo posebno auro, so jasnovidni, berejo misli, ali pa preprosto znajo igrat...
Toda, dejstvo je, da je vsaka situacija v pokru posebna, in da bi moral živet nevem 1000 let ali kolko več, nevem, da bi vse možne variante situacije preigral, vse možne stile igranja preučil in vse karakterne poteze vseh možnih igralcev poznal in etc. Res je, določenim igralcem z določenim znanjem se vložek veča, konstantno, toda, kaj hitro se lahko zgodi, da zaide v situacijo v pokru, ko se mu pri velikem začetnem vložku napačne karte obračajo in pade na 0 Sem videl nek "star obraz" na eurosportu, ko je imel tip AA ženska pa QJ. Tip vloži ogromno na začetku. Ženska ga zabije. Odpre se flop z dvema damama, brez asa. Tip še vlaga ženska zabije. Pade turn še ena dama, na riverju pa as... v glavnem na koncu je ženska s pokrom proti tipu s fullom. Tip gre all-in in se poslovi od novih obrazov. Pa verjetno da se bo drugo leto tudi prikazal, kot star obraz, kajti ni veliko takih, ki bi bili pripravljeni vložiti $5000 za nek turnir, v katerem so kvečjemu trije dobitniki.

gzibret ::

Pri pokru rabiš več sreče, pri taroku pa več spomina. Sej tiste scene pri pokru, kaka je verjetnost, da dobiš zraven še enega asa...., to hitro pride v kri. Vendar je več stvari prepuščeno naključju, ker od vseh kart ti vidiš na začetku le 5, torej so verjetnosti, da dobiš, ko menjaš karto, neko točno določeno zadevo, dosti majhne.

Pri taroku je treba več misliti. V roki imaš več kart, pol pa vidiš še talon. V bistvu ti točno veš, katere karte imaš ti, in katerih kart nimaš ti (vse karte so naenkrat v igri, ni nobenih kupčkov, iz katerih bi vlekel stvari). Taktiko moraš bolj dodelati, da iz tistega, kar imaš v roki, potegneš največ oz. da s tvojimi visokimi kartam pobiraš nasprotnikove visoke karte. Za to rabiš dober spomin, da točno veš, kaj je še v igri in kaj ni več v igri. Tudi taktiko igranja lahko spreminjaš. Lahko najprej tarokiraš in pol igraš z barvami, lahko ravno obratno, lahko prihajaš ven z visokimi taroki, lahko z nizkimi....

Pri obeh igrah moraš preštudirati, kaj se ti v določenem primeru bolj splača. Vendar to študiranje pri taroku manj bazira na sreči in več na spominu, pri pokru pa bolj na sreči in manj na spominu! Pri pokru v bistvu bazira zgolj na sreči (in na nekaj naučenih verjetnosti, da dobiš to in to).

Poker mi je v bistvu dosti bedna igra, ker ne rabiš veliko pameti zraven.
Vse je za neki dobr!

IceIceBaby ::

Pri pokru v bistvu bazira zgolj na sreči (in na nekaj naučenih verjetnosti, da dobiš to in to).


Vidiš, to je pogosto, zmotno mišljenje o pokru. Misliš, da lahko s parimi verjetnostmi osvojiš igro. Resnica je daleč od tega. Na prejšnji strani imaš napisano koliko kriterijev je dejansko pomembnih pri pokru.

Govorim za texas holdem, 5 card draw je res dosti bolj enostavna in relativno nezanimiva igra.

Eru ::

Mi je skoraj prekipelo ko sem to bral. No po vrsti. Kar nekaj časa igram poker, preigral sem tudi svoj del taroka. Kaj je težje je vprašanje ali je go težji šaha, ni ker nikjer ne predvidiš vseh možnosti. Blefirat se da pri taroku in pokru. Gre pa tako da poker ni niti malo odvisen od sreče. Posamezna igra je, statistično pa nima veze z srečo. Vidim da ste govorili o dobrih in slabih deckih. Pač je tako da je bolje imeti AA v roki, kot recimo 79s. Recimo da igramo texas holdem no limit. AA stavi 5BB(big blind), 79src enaci. Obrne se 6pik 8src Asrc. Kaj zdaj? AA bo šel all in čeprav ima manj šans za zmago. To je klasičen primer kako lahko velike karte zgubijo, da ne govorimo če bi imel AK kjer bi imel še manj šans...

Gizm0 ::

Pri pokru si moraš zapomniti vse igralce, kako so igrali tudi v preteklih handih. Ni dovolj le, kako so odigrali aktualen hand. Zato rabiš precej spomina.

Glede sreče pa, obe igri sta igri nepopolnih informacij (in posledično to pomeni gemblanje). Če bi videl nasprotnikove karte, bi vedno igral optimalno. Btw temeljni teorem pokra pravi: vsakič, ko odigraš svoje karte drugače, kot bi jih, če bi videl nasprotnikove karte - zgubljaš. Vsakič, ko odigraš svoje karte enako, kot bi jih, če bi videl nasprotnike karte - zmaguješ. In seveda posledično, kadar nasprotnik odigra svoje karte drugače, kot bi jih, če bi videli tvoje karte - zmaguješ ...

Ampak bistvo je to, da na dolgi rok ima vsak enako sreče/nesreče. Standardna deviacija je nujno zlo pri igrah, ki se jih da premagat. S podatkom, koliko zaslužiš na uro in kolikšna je standardna deviacija na uro, si zračunaš kakšna nihanja lahko pričakuješ in kakšen bankroll rabiš. Naprimer zmaguješ 1.5BB na 100 handov, standardno deviacijo imaš 15BB na 100 handov, če imaš 300BB bankrolla, potem tvegaš 1.83%, da boš vse to pognal v zrak. Če nebi bilo teh nihanj, potem slabi igralci nebi igrali dolgo teh iger, saj bi vedno zgubili.

Idealna igra ima razmerje med zaslužkom in standardno deviacijo okoli 10%. To pomeni, da slabi igralci zmagajo dosti pogosto, da jih ne mine igrati igro. Pri holdemu je ta kvocient okoli .15 (če so igralci zelo slabi, pa še večji), zato mnogi pravijo, da je holdem "ideal game to master".

Za tarok nimam podatkov, kakšna so nihanja. Če ma kdo svojo statistiko, jo lahko objavi, pa se zračuna potem ta nihanja, da lahko še po tej plati primerjamo igri.

dela ::

Gzibret: "Nekaj" naučenih verjetnosti? Hm, ok: Za vsak par kart, za vsak flop, turn, river, za vsako število igralcev (2-10) (ki se btw lahko spremeni 4x v igri), za vsako pozicijo, za vsako situacijo bankrolla in za vsak stil igre tvojih nasprotnikov, ki se jih sploh ne da natančno definirati. Nauči se vseh teh "nekaj" verjetnosti, ko že praviš, da ne rabiš pameti zraven.

Pri pokru so verjetnosti bolj dinamične in jih je težje oceniti, ker je na začetku veliko manj znanega, kot pri taroku.

Ker pri pokru tudi dobro odigrana igra kdaj zaradi dinamičnosti vodi v kratkoročen poraz, je pa naenkrat poker sreča. Saj je, ampak ne na dolgi rok in zato lahko to oceni nekdo, ki igra zelo dolgo.

Tudi jaz lahko tako "kratkoročno" ocenim tarok: Če imaš večino visokih tarokov in sta ti nasprotnika prisiljena na škisa in monda vreči svoja dva edina uboga taroka in nato strašno popušita, čeprav si začetnik, kje je pa potem spomin in sposobnost? A ni to sreča?

Enako vi tarokisti govorite tukaj o pokru.

MadMicka ::

Jasno, tako v taroku, kot (sicer manj) v pokru je pomembno tudi znanje. Vendar odločilni faktor je sreča, še zlasti če vemo, da se da obe igri maksimalno dobro naučiti. Faktor sreče je neprimerno bolj prisoten kot npr. pri šahu. Mislim, kolk mora biti človek slep, da tega ne uvidi.

Če kdo spremlja prvenstva v pokru, vam računalnik non stop izračunava verjetnost za zmago. Tolk o znanju. Ravno zadnjič sem gledal po TV-ju evropsko prvenstvo v pokru. Človek, ki je imel že tako ali tako največ sreče (vsaj v finalu, ki sem ga gledal), jo je imel tudi v zadnji igri. Na koncu sta ostala dva. Evropski prvak je imele babo in kralja in viša, nasprotnik pa je imel asa in dvojko in enači, potem da delilec da na mizo še tri karte, prvi je imel še vedno le babo ali kralja in nobenih šans za kento ali barvo, drugi pa je imel par v dvojkah in asa, no nato prvi kliče all in, drugi mu sledi, računalnik mu je že od začetka prišteval več možnosti za zmago, delilec obrne še četrto karto, še vedno vodi nasprotnik, nato pa pade peta karta, ki je bila baba. In tako je erovpski prvak zmagal. Ja ok, lepo, super, kljub statistično bistveno slabšim šansam (mislim, da je bilo tamo okoli 20 : 80) je zmagal. Tut jaz sem bil vesel zanj, samo ne govort, da je zmagal boljši. Oba sta odlična pokerista, nedvomuno, ampak dejstvo je, da ni zmagal boljši, temveč tisti, z več sreče! V kartah sreča šteje, in težko razumem tiste, ki tega ne razumejo.

dela ::

Pri no limit turnirjih sta pa dve težavi:

1.Turnir ni dovolj dolgotrajen (čeprav traja po 10 ur dnevno, več dni), da sreča ne bi igrala pomembne vloge

2.Nelinearne stave tudi dajo sreči prosto pot. Z AA all-inom si vedno odigral optimalno preflop, pa čeprav lahko ob neugodnem showdownu nato letiš s turnirja.

Znanje najbolj nagradi limit poker, tam so pa tudi dobri vedno enaki obrazi, vendar pač ne pridejo v javnost. Kdo bo pa po TV gledal 10000 handov in grafe?

Pogovarjamo se o dveh različnih variantah pokra tukaj. Če govorim o tisti, za katero rabiš nekaj let izkušenj, potem ne govorim o tisti, ki traja nekaj dni (in jo vidiš po TV)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: dela ()

Gizm0 ::

Tisto kar se pa po TV vidi, so pa handi zbrani za širno občinstvo. Da lahko še folk, ki nima pojma o pokru, uživa ob gledanju in potem pametuje, kako slabo je kdo kak hand odigral in kako srečo je imel :)

IceIceBaby ::

Poleg tega se verjetnosti izračunavajo na podlagi vseh kart...torej, računalniku so poznane vse karte, ki jih ima nekdo v roki. Igralci pač poznajo samo svoje karte.

MadMicka ::

Gimzo, komot se kdaj oglas, igramo takole enkrat na 14 dni za dnar. Boš pol razlagal kakšno znanje je pokr...

Eru ::

MadMicka ali ne bereš ali pa si malo neumna. Rekel sem da je ena igra odvisna od sreče, recimo če pa odigramo miljon iger bo pa boljši igralec zmagal. Ja Micka lahko igramo limit, no limit, 7 stud kar hočeš, pa recimo za 50k sb 300 bb 500 ok? Grem tudi ena na ena s tabo.

Eru ::

Pa glede unega handa iz turnirja, če so šli allin in je imel več šans je igral pravilno. In dober igralec odide srečen za slabega pa je to bad beat. Je pač igral optimalno in zgubil se dogaja, samo statistično gledano bo zmagoval. Pa še to na turnirjih ante un blindi drastično rastejo in povečujejo faktor "sreče".

Gizm0 ::

Milijon iger ravno ni treba odigrati. Seveda obstaja formula po kateri se to točno zračuna.

Prej sm dal primer winrate 1.5BB/100 in SD 15BB/100. Da si lahko prepričan, da si res zmagovalni igralec, rabiš odigrati 40k handov. Potem je tvoj dejanski winrate nekje med 0BB/100 in 3BB/100. Če imaš odigranih samo 10k handov je tvoj dejanski winrate lahko med -1.4BB/100 in 4.4BB/100.

Ja lahko greva heads-up odigrat, ni problema :)

gzibret ::

FaLcOn3y3:

Za tvojo nadaljnjo igro ni bistveno, a je za mizo 5 ali 10 igralcev. Itak ne vidiš njihovih kart, tak, da ti to nič ne nuca. Verjetnost, da če zamenjaš 3 karte in imaš v roki 2 asa je popolnoma enaka, če za mizo sedita 2 ali 10 igralcev.
Vse je za neki dobr!

IceIceBaby ::

Seveda je bistveno. Od igre tvojih nasprotnikov so odvisne tvoje poteze. Od njihovega načina stavljenja itd.

gzibret ::

Ampak to že spada v razred psihologije, branja mimike, govorice telesa..... Nima nič veze z golo racionalno pametjo (brutal computing force >:D ).
Vse je za neki dobr!

dela ::

gzibret: Seveda je pomembno, koliko nasprotnikov imaš - in to v vsaki fazi. Od števila nasprotnikov je odvisno, na katere karte se splača staviti in na katere ne. Seveda je pa AA vedno dovolj močna kombinacija, da se z njo splača igrati. Pri nekaterih šibkejših kombinacijah pa število nasprotnikov določa, ali so dovolj profitabilne za igranje, ali ne.

Lestvice, recimo, se ti proti enemu nasprotniku ne splača sestavljati, ker veliko možnosti, da boš zadel, nimaš, je pa zelo močno kombinacija. Proti petim bo pa pot dovolj velik, da bo "upravičil" riziko za sestavljanje lestvice.

Menjaš pa nič ne, ker se o hold`emu pogovarjamo. :)

Gizm0 ::

Manj nasprotnikov imaš, več kart moraš igrat, drugače te blindi pojejo. Velika razlika je med pokrom s šestimi igralci in pokrom z desetimi igralci.

To so čisto osnovne zadeve ... Nekateri očitno še pravil igre ne poznajo, pa so vseeno experti :)

gzibret ::

> Menjaš pa nič ne, ker se o hold`emu pogovarjamo. :)

Kje je bilo to rečeno?

> To so čisto osnovne zadeve ... Nekateri očitno še pravil igre ne poznajo, pa so vseeno experti :)

Nisem ekspert za poker, čeprav sem ga že igral. Sem pa ekspert za tarok, in tam moraš dosti več misliti, kot pri pokru. Kot bi primerjal križce in krožce s šahom (no morda malo pretiravam:D , ampak ilustracija je taprava).
Vse je za neki dobr!

dela ::

ni bistveno, a je za mizo 5 ali 10 igralcev. Itak ne vidiš njihovih kart, tak, da ti to nič ne nuca. Verjetnost, da če zamenjaš 3 karte in imaš v roki 2 asa je popolnoma enaka, če za mizo sedita 2 ali 10 igralcev.


Ker je samo pri hold`emu lahko 10 igralcev. :P

Ilustracije pa ne bom komentiral, ker tega ni vredna.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: dela ()

Gizm0 ::

gzibret, kako veš, koliko moraš pri pokru misliti, če ga ne igraš dobro?
A tarok igraš v 3 ali 4?

MadMicka ::

No, dejmo stvari poenostavt: jaz pravim, noben, ki odlično obvlada in tarok in poker, ne bo trdil, da je poker težja igra kot tarok. To je enostavno neumnost. V bistvu čudn, da se mi sploh da tolk s tem ukvarjat.

p.s.: nekdo prej me je spraševal, kaj to pomeni odlično igrati tarok: za začetek, če si rufan, mečeš vn taroke, če igraš, igraš v tisti barvi, ki jo imaš, zadnjega kralja ne napoveduješ, če nimaš tudi babe... to so ene izmed tipčinih napak, ki jih delajo ljudje, ki zase trdijo, da znajo igrati tarok, v resnici se ga pa šele učijo..

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: MadMicka ()

PROTOTIP ::

Tisto kar se pa po TV vidi, so pa handi zbrani za širno občinstvo. Da lahko še folk, ki nima pojma o pokru, uživa ob gledanju in potem pametuje, kako slabo je kdo kak hand odigral in kako srečo je imel

Če je to komentar na moj post, vedi, da nisem nikjer napisal, da je ta človek slabo odigral hand, saj do zadnjega ni vedel, da ima ženska v rokah višji hand. Bi ti bolje odigral? Bi kdorkoli drugače ravnal? Jaz mislim da ne, ker s fullom v tem primeru marsikdo vlaga all-in. Phe, kolk pojma maš pa kej ti o pokru, verjetno si ti še v fotrovih jajcih plaval, ko sem sam v srednji šoli že ožemal sošolce :D. Pa se nikoli nisem hvalil z znanjem, ne pri 5-card draw ne pri holdem. To je zdej neka moderna fora, nova logika, nevem pobrano iz filmske industrije... jaz vem, da, tud ko sem držal royal v rokah in premagal nekoga ki je tudi imel močan hand se nisem bahal kak sem pameten... po drugi strani tudi nikogar nisem imel za bedaka, če mu ni šlo, seveda na netu je pa vsesvašta folk...:\

Eru ::

MadMicka noben jaz ne trdim da je tarok bolj enostavem, vendar pa tudi da je težji ne. Če nekdo igra poker recimo 30 let in še vedno ratuje boljši in boljši kako lahko rečeš da je to enostavna igra. Drugače pa se lahko vidimo na netu jaz kar dosti igram.

Aja koliko handov, sem dal pač ekstremen primer. Več handov manj sreče. Tako kot s kovancem, recimo kdaj bo padel grb? V prvih 50 metih sigurno? Ne, a zelo verjetno.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Eru ()

Gizm0 ::

Glej da lahko komentiraš kak hand, rabiš vedit še sledeče. Na kateri poziciji je kdo bil? Koliko žetonov je kdo imel? Kolikšni so bili blindi takrat?
A to si gledal EPT na eurosportu? Ker me ta hand zelo spominja na hand med Gusom Hansen-em in Brandonom Shaffer-jem. Si prepričan, da je ena bila ženska?

Drugače pa tisti komentar je bil čisto splošen, se ni nanašal na nobenega direktno. Pa če si poker obvladal, ko si bil star 2 leti, potem vsaka ti čast :)

Matev ::

pri pokru ima sreča večji vpliv kot pri recimo šahu

poker igro si upam staviti da zmagam vsaj eno od stotih proti komerkoli

za šah pa vem, da skoraj ni možnosti da zmagam eno od stotih proti velemojstru ali proti močnem programu

Gizm0 ::

Definiraj zmago pri pokru.

Matev ::

Igralci glede na svoje karte višajo stave ali pa odstopijo iz igre (in pustijo vložek na mizi). Dobitek pobere edini preostali igralec ali pa tisti z najvišjo kombinacijo kart.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Matev ()

Gizm0 ::

Nekateri še vedno mislijo, da govorimo o 5-card draw poker.

Matev ::

gizmo kaj želiš sploh povedati

Gizm0 ::

Predno si popravil odgovor, si imel nekaj o 5 card draw pokerju napisano. 5 card draw poker, ki je verjetno edini, ki ga poznaš, je pa res bolj kot ne od sreče odvisen.

IceIceBaby ::

poker igro si upam staviti da zmagam vsaj eno od stotih proti komerkoli...


Jaz upam staviti, da bom pri šahu naprotniku pobral vsaj eno figuro preden me premaga.

Podobno je s to "zmago" pri pokru. Ne morš ocenjevat uspeha po enem handu, če bi prebral to temo od začetka bi ti bilo to že jasno do zdaj.

Matev ::

lej
v katerikoli varianti pokra zmagam vsaj eno od 100 ali 1000 iger

v šahu ne bi zmagal nobene od miljona če bi igral proti 2800+ rating igralcu (če upoštevam da se tekom igranja sam ne bi izboljševal)

toliko o sreči - pri pokru je možna srečna zmaga
pri igri naprimer "go" pa ne

kaj ti sedaj tu ni jasno

dela ::

pri pokru ima sreča večji vpliv kot pri recimo šahu

poker igro si upam staviti da zmagam vsaj eno od stotih proti komerkoli

za šah pa vem, da skoraj ni možnosti da zmagam eno od stotih proti velemojstru ali proti močnem programu


To že drži. Drži pa tudi za tarok in za vsako igro, ki bazira na kartah. Vsak bo dobil vsaj eno od stotih.

dela ::

Kst, odlično napisano.

Od enega dobljenega pota od stotih pri pokru boš imel približno toliko koristi, kot od ene pobrane figure pri šahu ob porazu - nobene namreč.

Pač to kar se pri pokru (in tudi taroku) imenuje ena igra, sploh ni nobeno merilo za karkoli.

Gizm0 ::

Če ne boš nikoli foldal proti 9 nasprotnikom, boš zmagal 10% vseh iger. Kako boš z denarjem, je pa seveda druga zgodba.

IceIceBaby ::

toliko o sreči - pri pokru je možna srečna zmaga


Zmaga ne pomeni to, da dobiš 1 pot. Zmaga pomeni, da si po velikem številu odigranih iger na boljšem kot si bil na začetku.

Primerjava s šahom ali gojem se mi pa ne zdi smiselna. Lahko primerjaš poker tudi s košarko pa rečeš da je poker bolj enostaven, ker ti pri pokru ni treba biti v kondiciji. Nima smisla uglavnem, ker so te igre preveč različne.

Eru ::

Gizmo malo bolj natančno beri, nisem rekel da jaz igram poker 30 let...

gzibret ::

Lejte v čem je fora.

Več, kot ti vidiš oz. manj, kot ti je skrito, težja je igra. Če vidiš ti celotni poligon in vse, kar sodi k igri (Šah, go...), potem je bore malo prostora za srečo. Zgolj za sive celice.

Če ti vidiš le majhen segment igralnih pripomočkov (kart recimo, ali pa kockic pri mahjonggu, če želite), je veliko prostora za srečo, in malo za pamet.

Vprašanje: kam sodi tarok, kam pa poker?
Vse je za neki dobr!

Gizm0 ::

Eru, tisto obvladanje pokra pri starosti 2 let ni nate letelo. En post nad tvojim, je prototip napisal, da je obiral sošolce pri pokru, še predno sem se jaz rodil :))

Gizm0 ::

gzibret, ravno zaradi tega razloga o skritosti kart, velja holdem za najtežjo obliko pokra, ker je največ kart vidnih oz. skupnih.

Eru ::

OK že drugič sem se zmotil :8)

IceIceBaby ::

gzibert, kako si prišel do tega spoznanja ?

IceIceBaby ::

Gizmo0, kaj pa Omaha in kakšne podobne varjante ? afaik velja omaha za najbolj zapleteno različico pokra, zato tudi ni tako popularna kot holdem.

gzibret ::

Gizm0 - ne poznam te oblike pokra. Le ono obliko, ko imaš 5 kart in jih pol zamenjaš in zbiraš kralje, ase, lestvice...

Kst - logika, izkušnje. Glede moje trditve - vedno obstajajo izjeme (križci in krožci >:D ).
Vse je za neki dobr!

MadMicka ::

Oprosti kst, ampak res nobena varianta pokra ni in ne more bit zapletena. Mislim, nekateri tukajle tlačite neko mistiko nekam, kjer je ni.
1 2
3
4 5


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Izgubili smo še v pokru (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
5617108 (13478) leiito
»

Računalnik in človek v pokru statistično izenačena

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
4921221 (14609) oemdzi
»

Online gambling in davek?! (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
8115745 (11838) superman
»

gembling (strani: 1 2 )

Oddelek: Znanost in tehnologija
6710340 (6421) c3p0
»

Verjetnosti pri kartah (strani: 1 2 3 410 11 12 13 )

Oddelek: Znanost in tehnologija
60442338 (23545) itak37

Več podobnih tem