» »

Razkrinkani forumaški "desničarji"

Razkrinkani forumaški "desničarji"

poweroff ::

Najprej gospod Dr.Evil.

Tema: Zveza Komunistov Slo-Techa
DrEvil @ 17.08.2005 11:17:18:
A ni ironija, da je iz komunističnih milic ala vos in udba nastal mirovni inštitut?

Matthai @ 17.08.2005 12:22:34:
Dr. Evil, upam, da se boš tukaj javno opravičil, ali pa dokazal svojo trditev.
Namreč moji podatki pravijo, da so na Mirovnem zaposleni ljudje, ki niso bili nikoli komunisti in tudi simpatizerji komunistov ne. Lahko da se motim, zato te pozivam, da predložiš dokaze. Če jih nimaš pa upam, da si vsaj toliko pokončen, da boš zmožen priznati svojo napako in se opravičiti.

DrEvil @ 17.08.2005 12:27:19
Daedalus,prosim,da ti predložiš dokaze .Ti bi rad neko trditev ovrgel ne jaz.
(Opomba: DrEvil me je zamenjal z Deadalusom - to sicer tudi kaže na nivo debate)

Deadalus @ 17.08.2005 12:30:07:
Dokaze za kaj?

Dr.Evil @ 17.08.2005 12:30:36:
Recimo,da ni tako?:\ :D

Dr.Evil @ 17.08.2005 12:37:42:
Matthai,samo poglej,kdo je šef antikorupcijskega urada,pa boš videl koliko je ta urad vreden.Nič.Tovariš Kos svojih pač ne bo ovadil.Sploh pa ne pri takšni zakonodaji,ki uradu dopušča le "opozarjanje".Ja to je nekak tak,kot bi mene zaposlili,da bi se zjutraj drl,da sonce vzhaja.

Dr.Evil @ 17.08.2005 12:39:39:
Matthai,kako pa veš,da niso bili v partiji?A si pogledal na top secret seznam?:\
Ok sem ta dva zamenjal,ker sem si Daedalusa nekoliko bolše zapomnil.

Matthai @ 17.08.2005 12:48:00:
Dr.Evil - ne bom se pustil speljati na drugo temo. Pustiva (za zdaj) protikorupcijsko komisijo ob strani. Govoril si o komunistih oz. udbaših na Mirovnem. TO dokaži.

"Matthai,kako pa veš,da niso bili v partiji?A si pogledal na top secret seznam?"
Nima top secret seznama. TI GA IMAŠ. Saj ti praviš kdo je bil član partije, oz. celo UDBE (!!!) in kdo ne. Ti povej.

Ali pa tvoje izmikanje pomeni, da nimaš dokaza? Da nabijaš v prazno?
Potem vztrajam, da se opravičiš in priznaš svojo napako.

V nadaljevanju se uporabnik Dr.Evil ni več oglašal.



Potem gospod iration.

Tema: Davčna merca
Matthai @ 09.05.2005 13:53:02: Po moje se je Mićo izkazal kot velik politični naivnež. Janša ga ne misli upoštevat, pri LDS se je pa tudi zasr**l. Kaj še preostane neoliberalcem?
Upravni odbori in profesorska mesta na kranjski fakulteti?


iration @ 09.05.2005 15:54:11:
> Janša ga ne misli upoštevat, pri LDS se je pa tudi zasr**l.
Janša ga bo upošteval, razen če ni kreten. Ampak, believe me, ni.

Matthai @ 17.05.2005 23:20:12:
Točno tako kot sem rekel. Mićo bo odletel, ker ga je Janša potreboval samo za legitimacijo, zato, da je lahko govoril, da ima za sabo strokovnjake in da je nabral volilne glasove.
Sedaj ga ne rabi več, oz. je postal celo nevaren. Uresničitev njegovih idej namreč pomeni izgubo podpore med nižjim slojem volilcev.
Očitno je bil nekdo zelo politično naiven. Na desnici pa morda lahko pričakujemo razkol, hehehe

iration @ 18.05.2005 00:17:06
"Točno tako kot sem rekel. Mićo bo odletel, ker ga je Janša potreboval samo za legitimacijo, zato, da je lahko govoril, da ima za sabo strokovnjake in da je nabral volilne glasove."
Kot sem že enkrat rekel, Janša bi moral biti velik kreten, da bi razpustil gospodarski svet. Če pa tega ne naredi, so pa kreteni tisti, ki so na to namigovali, hehehe.

Tema: Mrkaić odstopil
Matthai @ 21.07.2005 10:58:58 http://www.mladina.si/dnevnik/67118/

'Ne gre za to, da bi me kaj razjezilo. Ne gre za en dogodek, gre za mozaik, ki se je sestavil. Nabral sem si dovolj informacij, da vlada ne načrtuje liberalnih reform v takem obsegu, kot bi bilo po mojem prav. Ne bo prodaje bank, ne bo umika države iz podjetij, ne bo prodaje Kada kot portfeljskega vlagatelja, je v pogovoru za Finance povedal Mrkaič.

Najnovejši zapleti po njegovih besedah kažejo, da je zelo malo verjetno, da bi prišli do neke sodobne davčne zakonodaje. 'Zelo malo verjetno je, da bi korenito zmanjšali delež javnega sektorja v BDP. Kaže tudi, da bodo še vedno vzdrževali razne skupine, ki so se prisesale na proračun. Kulturniki so dobili celo več, kar je za moje pojme nedopustno, kmetom ni nihče resno stopil na goltanec.'

Mladina, 22. avgust 2005, Janšev karakter v zenitu:
"Ker ga je moja neodvisnost jezila, mi je po telefonu grozil, da je ustanovitev Zenitha ravno tako zgodba za naslovno stran kot moj odstop, in to svojo grožnjo je očitno uresničil."
Mićo Mrkaić, v Financah.
...
To, da sedanja vlada ne bo radikalno neoliberalna, so tisti, ki Janšo poznajo nekoliko dlje, vedeli ves čas. In konec koncev je bil Mrkaićev odstop tudi hitro pozabljen. Premieru je v odnosu do javnega mnenja tako ali tako samo koristil. Ampak maščevanje je sledilo ne glede na to. Prejšnji teden je bila tako presenetljivo objavljena novica, da je Mrkaič lani skupaj z direktorjem Petrola Janezom Lotričem in še nekaterimi ustanovil inštitut za raziskovanje in svetovanje Zenith. Eden izmed nadzornikov Petrola in njegov direktor sta torej skupaj ustanovila inštitucijo za svetovanje. Precej konfliktno. In nehigienično. Čeprav Mićo Mrkaić in Janez Lotrič zatrjujeta, da ni s tem nič narobe. Kar formalno tudi drži. In vendar je šlo za diskreditacijo, ki je sprožila Mrkaićev odgovor. Slednji je po odmevnosti krepko prekosil novico o obstoju in ustanoviteljih Zenitha. Mrkaić je po objavi članka o njegovi in Lotričevi svetovalni ustanovi, ki jo je očitno sprožil kar sam predsednik vlade, v Financah razkril del svojega komuniciranja s premierom.

Ostali še pridejo na vrsto... >:D
sudo poweroff

Thomas ::

Eden od levičarjev, gospod Matthai je svoje čase trdil, kako je osiromašeni uran velik problem. Ko sem ga zadnjič pozval, naj se glede tega (spet) opredeli, je ostal tiho.

Je pa povedal nevezano na to, da jedrskih odpadkov pod svojo hišo se ne boji.


Samo majhna ilustracija ...
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

poweroff ::

Matthai je komunist - tega si me ti prvi "obtožil".

Matthai je desničar:

Objavljen predlog Pravilnika o opremi in vmesnikih za zakonito prestrezanje komunikacij - Nerdor @ 25.05.2005 17:47:01:
Matthai> wot's your problem, anyway!? Delujes mi kot nekaksen "desnicar" ali temu podobno. Zgleda, da dozivljas "orgazem", ce se nekdo gre enostranski imperijalizem.

Matthai je anarhist - tudi to si mi že rekel.

Pa da sem idealist, pa še marsikaj.

Kaj sem torej zdaj?
sudo poweroff

poweroff ::

Glede osiromašenega urana. Ostajam pri trditvi, da je uran strupen, da se nalaga v ledvicah in da je zato škodljiv.

Nisem pa trdil, da se ne bojim jedrskih odpadkov pod svojo hišo, pač pa da ne bi imel nič proti če bi bile poleg moje hiše skladišče jedrskih odpadkov - ob pogoju seveda da je ustrezno zavarovano, da je lokalno prebivalstvo seznanjeno z vsem, itd.

Je pač razlika med radioaktivnim materialom shranjenim v neprodušni in zavarovani zgradbi in radioaktivnim prahom razpršenim v naravo.
sudo poweroff

Tr0n ::

Skoda prostora v podatkovni bazi, CPU in RAM resourcev ter mojih oci za to temo.

BELEATED!

Mati ::

To je pranje umazanega perila v javnosti. Spravite se na zasebna sporočila in ne smetite!

Dr Evil ::

Matthai,sem že enkrat povedal pa bom še enkrat.Na tem forumu praktično ni z dokazi podprtih trditev,sploh od takoimenovanih levičarjev,ki takoimenovanim desničarjem brez dokazov pripisujejo vse fašistoidne lastnosti, samo iz razloga,da ti pač razmišljajo drugače kot levičarji ,ki so na liniji s politiko,katera je krojila usodo Slovenije zadnjih 60 let.

Če bi enkrat za spremembo sam bil kritičen do tega kar objaviš bi se verjetno v sramu odjavil.Ampak ti seveda ,ker imaš podržko takoimenovanih strpnežev enostavno ne pomisliš na to,da si sam nestrpen če nekoga,ki drugače misli kot ti označiš za nestrpneža,klerofašista in ovco RKC.

Nikoli še nisi pomislil na to,da enostavno ni okusno,da govoriš o človekovih pravicah,hkrati pa zagovarjaš prejšni režim,ki je te z nogami teptal.

Kar se tiče mirovnega inštituta.Kolikor vem jaz,je ob prevzemu oblasti LDSa bil s strani te stranke sprejet zakon,ki veleva,da v državne službe se lahko zaposluje le kadre z 5 letnimi izkušnjami s tega področja.Kar defakto pomeni,da se je po dveh letih demokracije lahko zaposlovalo le kader,ki je že v prejšnem sistemu bil zaposlen.Kakšen kader je bil zaposlen pa je menda jasno.Takšen,ki je bil včlanjen v partijo.

Daedalus ::

da si sam nestrpen če nekoga,ki drugače misli kot ti označiš za nestrpneža,klerofašista in ovco RKC.

Ne ne, ne razumeš. To so zgolj tehnični izrazi, tako da se lažje ločimo med sabo. Vi nam komunisti (tehnično gledano), mi vam klerofašisti (spet - čisto tehnično).
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

Dr Evil ::

Zaradi česa sem klerofašist?Saj jaz ne zagovarjam nobenga takega režima,medtem ko vi pa.

Edino svoje prepričanje,ki sem ga na tem forumu do zdaj izrazil je le to,da ne maram komunistov.A sem zaradi tega klerofašist?


Vidiš,tvoj refleks?

In ne,jaz imenujem komuniste le tiste,ki komuniste alias SD in LDS zagovarjajo.Janša,čeprav ga ne zagovarjam,ampak le nasprotujem propagandističnim pogromom levice,pa klerofašist ni.Če je razloži zakaj JE.

gfighter ::

Lepo povedano Daedalus... Je pa tale tema dobra samo toliko, da je protiutež temi "Zveza komunistov Slo-techa". Koristnega pa od nje ne bo čisto nič.

Matthai: Ne sekiraj se zaradi irationa in Dr. Evila. Ker so dokazi ponavadi v stilu "kolikor jaz vem" ter "mislim, da", ti mora biti itak jasno, kako je s tem... Sploh bi bil pa forum pust brez takšnih izpadov.

Dr. Evil: Pogrezaš se še globje...
Catapultam habeo. Nisi pecuniam omnem mihi dabis, ad caput saxum immane mittam

Mati ::

Čistop tako nevtralno gledano mi DR. Evil deluje bolj verodostojno, utemeljeno in nasploh bolj kompromisno.

A sem zdaj klerofašist :D :))

gfighter ::

Samo, če sam tako hočeš...

Daedalus ::

Dr. Evil - nisi razumel. Ta izraz te samo popredalčka na desno stran političnega spektra. Tako kot mene komunist na levo. Pa smo si even.

Pa če si boš kdaj prebral tole - sploh link pod Institut - boš pogruntal, da je zadeva NGO. Tak da je tvoje sklepanje malo mimo.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Daedalus ()

Dr Evil ::

A obstaja tudi kakšna sredina,al je zate možno le predalčkanje na ekstreme?

Pa ne mi zdaj očitat da jaz enako počnem.Ker ne.

Daedalus ::

Hja, to je tako. Thomas je uvedel komuniste. Pol so kot odgovor nastali (klero)fašisti. Sredinske terminologije pa še ni, lahko jo pa začneš uporabljati. Sam pol morš še nas prepričat, da je upravičena0:)

/mene v bistvu to z nazivi zabava - ker vsaj nekateri brez tega očitno ne zmorejo:D
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Daedalus ()

Dr Evil ::

Daedalus,nek pregovor se glasi,da papir marsikaj prenese.Tudi v tem primeru je tako.Jaz MI ne sodim po tem kar bi rad bil,ampak le po njegovih dejanjih.In ta so vedno dajala podržko silam kontinuitete ne glede na substanco.

Me zanima zakaj se mirovni inštitut ni javil takrat,ko se je na zelo nizkoten način žalilo večino vernih Slovencev,ko so "umetniki" Mariji podtaknili podgano v naročje.Če to ni bil izpad te pa..ah brezveze.

Daedalus ::

Mnja, pri meni predstavljajo tele debate (za nazaj) majčken problem, ker se šele zadnja štiri leta podrobneje ubadam s tole našo "sceno" - tako da ne vem, kaj je in kaj ni takrat MI počel. Se spomnim tega incidenta - in se mi ni zdel okusen. Zdaj kdo je kako reagiral, pa ne vem.

Je pa razumljivo, da bo recimo MI al pa bilokatera druga organizacija delovala v skladu z večinskim prepričanjem tam zaposlenih in vodstva. Sej maš pa na drugi strani tudi združenja strokovnjakov - ala Zbor za republiko, ki pa podpre praktično vse, kar si vlada zmisli. Pa kaj?
To je tako. Ni mi jasno, kaj se sploh tolko na ta MI obešate. Jaz sem ga (in ga še bom) veselo ignoriral naprej (kar IMO počne večina prebivalstva).
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

BigWhale ::

V lozo z vami! :P

Dr Evil ::

Daedalus.MI je financiran od države.Zbor za republiko pa ni.Pa primerjat ta dva je brez osnove.Eno je politična "civilina" družba,ta drugi pa se predstavljajo kot raziskovalni inštitut.Takšen inštitut pa si ne more in ne sme privoščit pristranskega "raziskovanja".Sploh ne če ga plačujemo VSI.

Kak bi se te ti počutil Daedalus,da bi plačeval cerkveni davek,čeprav nisi veren?Ja tako se jaz počutim ko plačujem razne "civilne družbe".

veteran ::

kakšen inštitut pa si ne more in ne sme privoščit pristranskega "raziskovanja".Sploh ne če ga plačujemo VSI.
Kak bi se te ti počutil Daedalus,da bi plačeval cerkveni davek,čeprav nisi veren?Ja tako se jaz počutim ko plačujem razne "civilne družbe".


Potem se počutiš ravno tako, kot se vsi ateisti, ko poslušajo cerkvene izpade. :D Tisto, kar poberejo razni civilni inštituti, je kaplja v morje v primerjavi s tem kar RKC potegne od države...

Zdajle recimo škofje 'pristransko' pozivajo, kako naj ljudje glasujejo na referendumu o RTV. In pred vsakimi volitvami je podobno!!!

RTV pa sploh. Tam je en trop pristranskih novinark in novinarjev, ki večinoma širijo domobransko propagando, prispevke za RTV pa seveda plačujejo vsi odjemalci elektrike... :\

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: veteran ()

Dr Evil ::

Tebi se to le tako zdi,zato ker si navajen na levi mainstream.Vse kar je nekoliko bolj desno,torej proti sredini je zate klerofašistično.To je plod 60 letne komunistične indoktrinacije,kjer si le kot levičar bil normalen.Težišče je bilo na levi ne sredini.Zdaj pa ko se enkrat pred referendumom sliši mnenje druge strani pa hočeš počit,pozabljaš pa ,da "leva" struja nonstop trobi svoje prepričanje.STUDIO CITY,TV KLUB,Gustinčič,forum 21,mirovni inštitut,hanžek,zmešani pesnik A.Novak,Miheljak in Kovač,ki sta očitno strokovnjaka na prav vsakem področju,ker drugače si ne znam razložit njihovo vsakotedensko nastopanje v medijih.tega je kolikor hočeš.

Verjamem pa,da se takoimenovani levičarji počutite ogrožene od Cerkve,ker ima ta le velik vpliv in je veliko večja nevarnost vaši opciji kot bilokateri karierni političen nasprotnik,katerega se tako lepo da medijsko diskvalificirat kot recimo Arharja.

Daedalus ::

Daedalus.MI je financiran od države.Zbor za republiko pa ni.Pa primerjat ta dva je brez osnove.Eno je politična "civilina" družba,ta drugi pa se predstavljajo kot raziskovalni inštitut.Takšen inštitut pa si ne more in ne sme privoščit pristranskega "raziskovanja".Sploh ne če ga plačujemo VSI.

Ah jajca. MI verjetno ni v celoti financiran s strani države, ampak si mora sredstva pridobivat na razpisih, kot vsak drug NGO. To smo pa že enkrat obdelali, tako da se s tem ne mislim več ubadati. Mimogrede - tudi strankarski podmladki so financirani s strani države, pa je kdo kje zahteval, da naj bo NSi/SLS/SD/LDS/SNS/SDS mladina kr lepo tiho? Razen klerofašistov, ki jim gre MF neznansko na živce?
Daj si že enkrat poštimaj osnovne pojme o nevladnih organizacijah, pa se pol pizdi. Vsi majo možnost dobiti denar za namen, ki so ga prijavili na ustreznem organu, ki skrbi za razpise. Ne glede na politično prepričanje. Če te pa to moti, pa predlagaj ukinitev takih sredstev. In MI porablja denar za namen, ki ga je dobil. Če te to moti - je pa to tvoj problem. Ne globalni, ampak tvoj osebno. Kar se tiče plačevanja "civilnih družb" si dobil odgovor. RKC in podorganizacije tudi kasirajo od države mnogo. Pa je to čisto ok - če lahko en, naj tudi drugi. Neodvisno od političnega prepričanja. Edino če bi rad uvedel cenzus "našim vse, ostalim nič." V tem primeru demokracije ne štekaš najboljše.


Kak bi se te ti počutil Daedalus,da bi plačeval cerkveni davek,čeprav nisi veren?Ja tako se jaz počutim ko plačujem razne "civilne družbe".


Ne mešaj jabk in hrušk. Namenski davek ni enako delu proračunskih sredstev, ki so namenjeni a NGO-je. Ko bo pa država uvajala MI dave, bo pa tvoje vprašanje imelo smisel. Zdaj ga pač nima.

Kar se pa tiče referenduma, se pa prosim vsi desni nehajte sprenevedat. Gre se podržavljanje RTVSLO in nič drugega. JJ se hoče znebiti kritikov, kjerkoli se le lahko in zato tudi taka naglica s vsem tem. In tako kaže, da je prav tako zrel, kot prejšnje vlade, ki so si tudi lastile vse, kar se je dalo. Druga stran iste plošče.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Daedalus ()

Dr Evil ::

Ah jajca. MI verjetno ni v celoti financiran s strani države, ampak si mora sredstva pridobivat na razpisih, kot vsak drug NGO. To smo pa že enkrat obdelali, tako da se s tem ne mislim več ubadati.

Prosim LINK in dokaz,da ta zadeva res DELUJE.


Kar se tiče plačevanja "civilnih družb" si dobil odgovor. RKC in podorganizacije tudi kasirajo od države mnogo. Pa je to čisto ok - če lahko en, naj tudi drugi. Neodvisno od političnega prepričanja. Edino če bi rad uvedel cenzus "našim vse, ostalim nič." V tem primeru demokracije ne štekaš najboljše.

Prosim dokaži,da ne bom jaz odprl teme,kjer sem bom pizdil,da samo očitaš ničesar pa dokažeš.

Kar se pa tiče referenduma, se pa prosim vsi desni nehajte sprenevedat. Gre se podržavljanje RTVSLO in nič drugega. JJ se hoče znebiti kritikov, kjerkoli se le lahko in zato tudi taka naglica s vsem tem. In tako kaže, da je prav tako zrel, kot prejšnje vlade, ki so si tudi lastile vse, kar se je dalo. Druga stran iste plošče.

Priznaj,da zakona nisi prebral in da o njem nimaš pojma.Sanja se ti le toliko,kolkor si iz medijev,natančneje izjav TVOJIH,zvedel.>:D

Daedalus ::

rosim LINK in dokaz,da ta zadeva res DELUJE.

Glede na to, da sem lep čas delal v študentskem klubu, občasno pri MF in še na Zvezi študenstskih klubov Slovenije, ti lahko zatrdim, da nekaj že vem o razpisnem sistemu in da deluje. Če ne verjemeš, pa pejd vprašat kakega predstavnika podmladka bilokatere stranke, kako financirajo svoje dejavnosti.

Glede RKC in satelitskih organizacij, predvsem mladinskih - majo isto pravico organiziranja zadev in financiranja iz za to predvidenih sredstev. Razpisi in pogoji so znani. Bom pa še zadevo malo raziskal, da najdem kake cifre, pa eno kolegico, ki se ukvarja z mladino v okviru lokalne župnije malo povprašal.

Zakon sem na hitro preletel in mi je v oči padlo predvsem tole, da bo parlament imenoval 21 od 29 članov. Kako se bo tako imenovanje obneslo, pa itak vemo.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

drejc ::

Koliko je RKC financirana od države?

Ker če ni, se lahko po mili volji politično opredeljuje v vseh medijih, mašah in spovednicah. MI pa ne.
"Rise above oneself and grasp the world"
- Archimedes of Syracuse

poweroff ::

DrEvil - spet te bom prosil, da si bolj natančen.

Na tem forumu praktično ni z dokazi podprtih trditev,sploh od takoimenovanih levičarjev
Dokaz ali pavšalna trditev?
Katere trditve tim. "levičarjev"ni bila podprta z dokazi?

če nekoga,ki drugače misli kot ti označiš za nestrpneža,klerofašista in ovco RKC.
Koga sem tako označil? Link prosim.
Samo Thomasu sem enkrat napisal da zanj uporabljam oznako nacist - v tehničnem smislu. In sicer potem, ko me je on zmerjal s komunistom (kar nisem), natio pa se je ven vlekel, da je to samo tehnični izraz. No, potem je pa zame "nacist" tehnični izraz, sem mu odgovoril.

Nikoli še nisi pomislil na to,da enostavno ni okusno,da govoriš o človekovih pravicah,hkrati pa zagovarjaš prejšni režim,ki je te z nogami teptal.
KDAJ sem zagovarjal prejšnji režim? Ravno nasprotno, precej kritičen sem do njega.
Prosim, da svojo trditev podpreš z linkom.

Kar se tiče mirovnega inštituta.Kolikor vem jaz,je ob prevzemu oblasti LDSa bil s strani te stranke sprejet zakon,ki veleva,da v državne službe se lahko zaposluje le kadre z 5 letnimi izkušnjami s tega področja.Kar defakto pomeni,da se je po dveh letih demokracije lahko zaposlovalo le kader,ki je že v prejšnem sistemu bil zaposlen.
Čisto mogoče. Ampak MI je nevladna zasebna organizacija. In zanjo ne veljajo pravila zaposlovanja v državni upravi.

Kakšen kader je bil zaposlen pa je menda jasno.Takšen,ki je bil včlanjen v partijo.
No, jaz osebno poznam kar nekaj ljudi, ki niso bili nikoli člani partije, pa so zaposleni v MI. Spet govoriš nekaj na pamet, brez podatkov.

Edino svoje prepričanje,ki sem ga na tem forumu do zdaj izrazil je le to,da ne maram komunistov.
Tudi jaz jih ne maram. Ribičič mi recimo ni preveč pri srcu, pa Janša tudi ne. Ampak me en moti, če živita. Če ima pa kdo od njiju kaj na vesti, naj pa le sodišče ukrepa proti njima.

A obstaja tudi kakšna sredina,al je zate možno le predalčkanje na ekstreme?
Po moje obstaja sredina in celo apolitičnost. Po tvoje pa so vsi, ki ne mislijo kot ti komunisti. Ne pozabi, da ste me (in deadalusa) za komunista razglasili Thomas & Co.

Kak bi se te ti počutil Daedalus,da bi plačeval cerkveni davek,čeprav nisi veren?Ja tako se jaz počutim ko plačujem razne "civilne družbe".
DOVOLJ! Kako sem se pa jaz počutil, ko je vlada iz mojega denarja plačevala nesramno NATO propagando (natofon, natopis,...)? Pa čeprav sem bil prpti. Kako se pa počutim, ko stranke dobivajo finance iz državnega proračuna (mesečno!), ko podmladki strank dobivajo razne projekte, ko Zbor za republiko dobiva finančna sredstva, pa razni "kulturniki", itd?

Sicer pa, DrEvil - za svoje neresnične izjave že takrat nisi podal dokazov, opravičil se pa tudi nisi. Verjetno preveč pričakujem, da se boš sedaj opravičil meni, ali pa dokazal, kar si trdil o meni?
sudo poweroff

poweroff ::

Koliko je RKC financirana od države?

Ker če ni, se lahko po mili volji politično opredeljuje v vseh medijih, mašah in spovednicah. MI pa ne.


Duhovniki se mi zdi, da dobivajo zavarovanje financiranos strani države. Tudi vzdrževanje cerkva ponekod krije država in lokalne skupnosti. Potem so pa programi, zakatere RKC kandidira in dobi denar. Recimo razne delavnice za mlade itd.

Ne vidim pa kaj je narobe s tem.

Naj RKC dobi denar za izvedbo delavnic, naj dobi denar za medije,... a to pomeni, da mora potem tudi vodstvo RKC mislit tako, kot predpiše država, ali lahko razmišlja s svojo glavo?

In dokler imamo svobodo govora, lahko svoje mnenje tudi povedo. Seveda ne iz prižnic (ločitev cerkve od države), lahko pa skozi medije oz. škof kot svoje osebno mnenje. Komu to sicer ni preveč všeč, ampak dokler živimo v svobodi, je tako prav.

Aja, politično opredeljevanje pri mašah in spovednicah ni OK. Po našem, predvsem pa po cerkvenem pravu. Po medijih pa ne vidim problema.
sudo poweroff

veteran ::

Koliko je RKC financirana od države? Ker če ni, se lahko po mili volji politično opredeljuje v vseh medijih, mašah in spovednicah. MI pa ne.

V proračunu za leto 2005 je samo za prispevke duhovnikom namenjenih 349.871.564 SIT. (po sedanji zakonodaji država plačuje 40% prispevkov, po novem predlogu zakona pa naj bi kar 100%!)

Potem potegne še kupe denarja iz drugih virov, npr za obnovo 'sakralne dediščine' gre nekaj sto milijonov na leto od kulturnega ministrstva...

Pa verjetno še pri kakšnem ministrtvu ali uradu kaj nafehtajo. :P

Aja, v tem tednu so jim dokončno podarili še nekaj gozda v TNP, to seveda ni nikjer všteto; zato pa za domačo nalogo sam izračunaj, koliko je vrednih 3400 hektarov gozda v TNP... >:D

Daedalus ::

Ker če ni, se lahko po mili volji politično opredeljuje v vseh medijih, mašah in spovednicah. MI pa ne.

Kaj pa zdaj? Naj RKC in MI zavežeta goflo? Ker kasirata iz državnega proračuna? Naj vse ostale organizacije, ki dobivajo denar iz proračuna zavežejo goflo? In naj majo pravico govoriti samo "posvečeni" (torej poslanci in spinsterji vlade in seveda vlada)?

Ne razumem, kaj se raznim drejcem mota po glavi. Vsekakor pa ne kaj dosti pametenega, da bi na podlagi prejemanja proračunskega denarja na razpisih omejevali organizacijam/posameznikom svobodo izražanja. Obenem pa dokazujejo, da o demokraciji nimajo najmanjšega kančka pojma. Med drugim je za demokracijo značilno, da lahko opozicija v dovoljenih zakonskih pogojih (recimo preko medijev) kritizira oblast in zato NE sme biti preganjana, kaznovana, ovirana ali izključena od morebitnih finančnih ali drugih sredstev. Ampak, razni drejci tega ne dojamejo.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Daedalus ()

Thomas ::

Ne, ne. RKC lahko goflja dalje, kolikor je je volja. To je del takoimenovane "civilne družbe". Ti lahko lapajo CELO če dobijo denar od države.

Inštitut je pa druga stvar. Ali pa ni inštitut.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Daedalus ::

Thomas, ti veš, kaj je nevladna organizacija? Ker glede na to kar piše na strani od MI, je MI NVO. Ime =/= organizacijska oblika. Poleg tega poznamo tudi zasebne inštitute, a ne?
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

Thomas ::

Gre pač za neko politično ustanovo skrajne levice, ki deluje pod firmo inštituta.

To je IMHO narobe.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

veteran ::

No, zanimivo. Zgleda, da med desničarji vlada prepričanje, da v "civilno družbo" spadajo samo tiste nevladne organizacije, ki mislijo enako kot oni. :P

Wikipedia:
Civil society or civil institutions refers to the totality of voluntary civic and social organizations or institutions which form the basis of a functioning society as opposed to the force backed structures of a state (regardless of that state's political system).

Thomas ::

Ne, sploh ne.

Državno financirani INŠTITUTI pa niso civilna družba.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

poweroff ::

O Thomasu sem tudi mislil spregovoriti v tej temi, pa se razkrinkava kar sam. :D
sudo poweroff

borchi ::

To je del takoimenovane "civilne družbe". Ti lahko lapajo CELO če dobijo denar od države.

Državno financirani INŠTITUTI pa niso civilna družba.


go figure.... :\
l'jga

Tarzan ::

Cerkev | Država
Ne ena in ne druga stran se nebi smela vmešavati v delo druge! Nikakor in na noben način. Seveda mora cerkev delovati v skladu s "pravili", ki v določeni državi veljajo. Kar se pa financiranja tiče... Enako! Cerkev naj za svoje poskrbi, proračun je že tako vedno premajhen.
Tako bi moglo biti, v resnici je na žalost realnost taka, da cerkev ogromno denarja pokasira od države, svoj vpliv nad ljudskimi množicami pa izkorišča za širjenje političnega vpliva. To nikakor ni dobro, dolgoročno za nobeno stran.

MadMicka ::

Ravno iz tega razloga je v razvitem svetu cerkev ločena od države. Včasih so bili ljudje povečini globoko verni in karkoli je cerkev trdila, so morali sprejeti kot resnico, sicer bi jih čakala božja kazen. Temu se reče zloraba oblasti, takšne ali drugačne. Je pa res, da danes v razvitem svetu cerkev nima niti približno takšnega vpliva, kot včasih. Tako da, zaradi mene se lahko vmešava v politiko, vendar jo je potemtakem potrebno jemati in obravnavati kot vsako drugo politično združenje. Problem pa je v tem, da na takšno logiko lahko pristane le nekdo, ki ne verjame v cerkev oz. njenega boga.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo

B16 užalil muslimane (strani: 1 2 3 410 11 12 13 )

Oddelek: Problemi človeštva
60627350 (20826) kuglvinkl
»

Helsinški monitor, Holmec, Otvoreno, klevetanje (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Problemi človeštva
23013514 (9876) poweroff

Kje so prerokove karikature (strani: 1 2 3 48 9 10 11 )

Oddelek: Problemi človeštva
50731209 (20792) kuglvinkl
»

Zveza Komunistov Slo-Techa (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Slo-Tech
25115205 (9663) borchi
»

Politicna opredelitev organizacij (so)financiranih z davkoplacevalskim denarjem (strani: 1 2 )

Oddelek: Problemi človeštva
605608 (4957) Daedalus

Več podobnih tem