» »

Kako najceneje na Poljsko (Lodz)?

Kako najceneje na Poljsko (Lodz)?

jeti51 ::

Skratka, naslov pove vse. Kako najceneje priti iz Ljubljane do Lodza (in tudi nazaj:D). Dve osebi, oba pod 26 let, oba status študenta.
Gledal sem stran slovenskih železnic in našel neke vozovnice "Euro Domino", kjer v roku enega meseca lahko za neko državo poljubno izkoristiš določeno število potovalnih dni (kolikor jih pač kupiš). Tako potem vzameš karte za Avstrijo, Češko in Poljsko + karta do avstrijske meje in te vse skupaj pride slabih 25 jurjev in okoli 20 ur vožnje. Druga možnost je podobna varianta preko Madžarske in Slovaške, ampak je razlike samo kakšnih 5 jurjev, kar pa po moje ne upraviči daljše vožnje.

Opcija bi bila tudi letalo do Varšave in potem vlak do Lodza, ampak je že sama karta 150€ + letališke takse, kar je dosti manj ugodno kot vlak. Ali pa kakšna EasyJet varianta, samo nisem še nič gledal (šla bi zadnji mesec oktobra).

Avto se verjetno ne izplača pa še cel kup dodatnih skrbi imaš z njim.

Ima kdo morda še kakšen drug predlog?

WarpedGone ::

Absolutno narceneje boš prišel skozi z avtom, pod pogojem da to ni kak 3.000 kubičen bencinar. Dobi nek enga skromnega dizlarja s okol 100KM pa ne boš pokuru niti dva tanka nafte. Avstrijska vinjeta za en teden stadne dobrega jurja SIT, podobno tut po ostalih državah. Pa še u svojem ritmu bosta lahk potovala. Kakršen koli javni prevoz bo precej dražji.
Zbogom in hvala za vse ribe

jeti51 ::

Sem malo poračunal in stroški avtomobila bi bili nekaj takega:
Diesla ne vem, kje bi si lahko zastonj sposodila, sama pa imava bencinarje. Če ob tej predpostavki upoštevaš 7l/100km in pa dobrih 900km do Lodza, je to 9 * 7 * 250 SIT = slabih 16000 SIT v eno smer. V obe smeri je tako 35 jurjev (z vinjetami vred), kar na enega znese 17500 SIT. Približno 6 jurjev ceneje kot vlak, vendar pa to vključuje cel kup dodatnih minusov - možnost kakšne nesreče zaradi utrujenosti ali kakšnega norega Čeha, v avto ti lahko vlomijo oziroma v najslabšem primeru celo ukradejo, lahko se ti pokvari, vožnja je manj komot (eden mora biti vedno zbran in pozoren)...
Vsaj jaz mislim, da je 6 jurjev vseeno malo premalo prihranka, da bi upravičilo našteta tveganja. Če bi bili trije, bi bila pa že druga zgodba. V bistvu sem nekako bolj ciljal na to, če kdo morda pozna še kakšno bolj poceni varianto z vlakom (razne študentske varjante).

Nejc Pintar ::

euro(je manjse)26 kartica

p.s. kako se naredi znak je manjse na forumu?
Lahko je biti prvi, če si edini!

jeti51 ::

Napisati ga moraš v obliki html entitete: <

jeti51 ::

Pa lahko malo več poveš o tej kartici? Kolikor sem na hitro pogledal, ti to samo omogoča razne popuste (v vsaki državi drugače)... misliš, da se da priti do Poljske in nazaj ceneje kot za cca. 23600 SIT? Da nekako skombiniraš vse lokalne popuste in lokalne vozovnice in te pod črto pride ceneje kot Euro Domino?

Nejc Pintar ::

mislim da imas; okrog 20% popusta, drugace pa je kul tudi za na faks, ce se ne furas vsak dan z vlakom
Lahko je biti prvi, če si edini!

Zgodovina sprememb…

WarpedGone ::

Si pomislu na avtoštop? :)

Kar se kulture vožnje tiče so Čehi svetlobna leta pred nami. Lastne izkušnje. Ko sm iskal narcenej varianto do Prage, so mi na cug postaji ponudil varianto za 35k SIT, s kupom presedanja in nočne vožnje. Vlaki pri njih niso ravno nekaj kar ne smeš zamudit. Precej je malega krminala - tatvin na javnih placih. V avtu na avtocesti bosta bistveno bolj varna. Štartata ob kakih petih zjutraj pa bosta zvečer na cilju. Usak prefura polovico. Js bi izbral to varianto.
Zbogom in hvala za vse ribe

aljazh ::

Kar se kulture vožnje tiče so Čehi svetlobna leta pred nami. Lastne izkušnje


Moje izkušnje s Čehi so pa ravno obratne... vsaj v predelu ob tromeji Češka - Poljska - Nemčija.

kamikaze style s starimi Ladami in Škodami >:D

Ap4c3r ::

Jst sem zdej pršu od tam gor in bi rekel tko, da če bi rezerviral letalo do berlino že prej in potem vlak do lodža in nazaj s študenstkim popustom (je povsod), bi tako prišel najceneje. Sam ker bi rezervacija letala za en meseca naprej bila že predraga, je najboljše udarit z avtom.Sta dva, en vozi in en počiva in sta lahko tam v 10-ih urah. Res pa je da niti Čehi niti Poljaki ne spoštujejo cestnih pravi, doskrat gredo tudi skozi rdečo, norijo,...
Vlaki so počasni: Ljubljana - Budimpešta ene 8 ur + Budimpešta - Krakow še ene toliko. Pole maš še od Krakowa do Lodža za poiskat povezavo. Vmes še čakaš in si hitro ob živce.

Letalo je hitro (in drago), sam nimaš dosti dogodivščin, medtem ko jih z avtom imaš. Vlak je pa počasen ko prasica, je precej drag (LJ - Budimpešta 16k - popust), ker bosta dva ne bosta sama v kupejih in bosta mogla skozi biti budna. Avto, druge skoraj ni.
Jagermeister

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Ap4c3r ()

Ales ::

Sem bil parkrat v Krakowu z avtom in pot je kr ok. Mi smo šli preko Dunaja in Bratislave (obvezen postanek za ogledat Slovakinje :) ), potem čez košček Češke in na Poljsko. Če te moti čas vožnje si zrihtaj kak avto z 250+ konji, da boš lahko kjerkoli prehiteval sesute Lade in Škode (drugače se ti lahko skegla), če pa šparaš pa bo tale s 7 litri na 100 km čisto ok. Naša povprečna poraba je bila 16-18 l/100km, 4 ljudje v Volvu 850T-5R, cca 8 ur vožnje v eno smer >:D

Vozil je pa en sam, celo pot, pa ni bilo težav... je pa res da pri takem stilu vožnje ne zaspiš... Kakorkoli, fajn je bit mobilen, tako lahko vsaj kaj vidiš ob poti. Kraji so lepi in vsaj v eno smer se splača vzet čas za manjše ovinke in postanke. Če pa je avto novejši pa morda res ni najbolj pametno... Na Poljskem je divji vzhod v pravem pomenu besede.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Ales ()


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kako najceneje do Pariza in nazaj

Oddelek: Loža
73743 (3580) heresjohnny
»

od Ljubljane do Frankfurta

Oddelek: Loža
183298 (2540) blindb
»

Kam za 4-5 dni v Evropi?

Oddelek: Loža
148979 (8548) mihco
»

Praga (hostli, must see lokacije itd.)

Oddelek: Loža
278462 (6239) Damiani
»

TGV novi rekorder med vlaki (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
7311090 (8769) Vantage

Več podobnih tem