» »

Helsinški monitor, Holmec, Otvoreno, klevetanje

Helsinški monitor, Holmec, Otvoreno, klevetanje

1
...
3 4
5
»

Thomas ::

> V bistvu bi IMHO osnova vsega morala biti kaka webstran na kakem ministrvu, ki bi vsebovala knjižnico dogodkov boja in akterjev- v zakonsko dovoljenih mejah. Z zemljevidom in vrisanimi lokacijami, s timetableom itd in z lokalno wikipedio.

Ja. Pa proračun po kontih tudi na netu, z XLS in še kakšnimi datotekami, poleg HTML prikazov.

Pa besedila zakonov, odlokov, uredb, razprav v parlamentu, na vladi, kar ni tajnost ... invertirana po vseh besedah, googlizirana takorekoč.

Se strinjam, skrajni čas bi že bil, da vse to zmečkajo.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

WarpedGone ::

Proračun Republike Slovenije žal le po podskupinah kontov (tri mestni konti)
Zakoni in akti
Seje državnega zbora

Če se malo sprehodiš po menijih na levi strani najdeš še marsikaj.


Wikipedia - Holmec

Mostly harmless? Mostly harmless?!?!?!?!
Zbogom in hvala za vse ribe

Zgodovina sprememb…

Brane2 ::

Saj po splošni Wikipediji znam iskat.

A to ni to. Ne moreš folku z reklamacijami rećt "pejte si stvari na Wikipedio pogledat".

Wikipedia nima nobene pravne in dokazne teže. To je tako kot bi komu v kaki gostilni rekel, "pejt scat, postavi se za tretji pisoar in si poglej grafit na steni".

Grafiti so lahko zanimivi, ne nosijo pa ravno teže dokaznega materiala.
On the journey of life, I chose the psycho path.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Brane2 ()

poweroff ::

Ker če narišeš Mohameda, s tem nisi po krivem obtožil nekega živega človeka zločina, ki ga je/ni storil.
Isti šmorn. Saj tudi Neva ne pravi, da je Janez Novak zagrešil vojni zločin, pač pa govori o "teritorialcih". Ja, hvata krivine. Ampak tudi po umoru Kennedya v ZDA so militantni desničarji nosili transparente, da so Kennedya ubili "teksaški rabini". Zadeva ni bila pregonljiva. Če bi napisali "rabin ta pa ta", bi bila. Tako pa ni bila pregonljiva - neokusna pač.

[ Uhm, dajta se preko ZS zmeniti. Tukaj res ni treba. -- BigW ]
sudo poweroff

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: BigWhale ()

poweroff ::

DrEvil: Torej ne moreš govorit le v imenu Slovencev.
Oprost,da se sliši grobo,ampak ti pri tej temi nisi niti malo objektiven in zato je potrebno to razčistit


Zdaj si se pa korenito zaj**. >:D

Evo, ker sva ti in jaz Slovenca in celo državljana Slovenije, ne moreva biti objektivna do domnevnih zločinov najine države in najinega naroda. Zato je najbolje, da sva lepo tiho.

Ja?

JA??????????????
sudo poweroff

Mati ::

Matthai ne bluzi.

Res je, da si državljan Slovenije, kar pa te še dolgo ne naredi slovenca po narodnosti. ;)

Dr Evil ::

Matthai.Ne bi jaz Slovenije z Srbijo primerjal.Ljudje tam so totalno dezinformirani.Saj večina.

MadMicka ::

Dr Evil, čist si falil poanto, ki jo je poddal Matthai. Ti si očital Branetu, da ima sorodnike od doli in zato ne more biti nepristranski, saj je žrtev bila od doli. Matthai je pa podal logično in brihtno izjavo, da to v enaki meri potemtakem velja tudi zate, ki si od tu, saj je domnevni zločin storila Slovenija in zato ne moreš biti nepristranski. Sedaj se vn vlečeš na neko dezinformiranost tam doli, vendar po eni strani to za debato ni relevantno, po drugi strani, če pa govorimo o Branetu, je pa jasno, da živi tu in če kaj, potem je ravno on tisti, ki razpolaga tako z inforamcijami od tu, kot tudi od tam doli, za razliko od tebe npr.

Kaj je res tako težko priznati napako?

p.s.: Mati, ni važno, kaj si po narodnosti, važno je, kaj imaš "v glavi" In mi vsi, še zlasti pa ti, lahko na tem področju še marsikaj izboljšaš :)

Thomas ::

Brane skuša biti strog in objektiven tako do Srbov, kot do Slovencev. Če bereš kar piše (kar je vredno že zaradi sloga), potem ti je to jasno.

Kar je moj pogled različen od njegovega je to, da je moja metrika Evrope in sveta drugačna. Bolgari so trenutno bližje in pomembnejši od Srbije. Bolgarska in Romunska zvezda rasteta, Hrvaška in Srbska pa bledita, gledano s planeta Slovenija.

Pa nočem reči, da Bolgarija in Romunija posebej blestita. Samo spori na relaciji Ljubljana - Zagreb ali Ljubljana - Beograd so ... neprioritetni. Oziroma, vsaj vse manj važni. Že zdaj so umetno pomembni, zaradi gospodarskih povezav s tema dvema državama, ki so pa precej politične in ne čisto ekonomske.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Thomas ()

Dr Evil ::

Še preden sem očital branetu sem se zavedal te "finte",brez skrbi.Niste nič posebno brihtni tam v levem kotu.

Če bi malo natančneje prebrali moje komentarje,potem bi mogoče videli,da branetu očitam enako argumentiranje,kot ga imajo srbski radikali,ki pa so vsaj ti,upam,pri nas priznani kot pristranski indoktriniranci.In ker mislim,da Brane to ni,sem prepričan,da je pri njegovem dvomu prisotna čustvena komponenta,sprožena iz sorodstvene strani.Tiste dezinformirane strani.


Da ne bi razumel radikalne strani:D

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Dr Evil ()

poweroff ::

MAti - Slovenec sem zagotovo. Brat je študiral zgodovino in je naredil rodovnik do srednjega veka. Ampak to nima veze kaj je kdo. Važno, da je človek in kot tak ima pravice.
sudo poweroff

Brane2 ::


Matthai ne bluzi.

Res je, da si državljan Slovenije, kar pa te še dolgo ne naredi slovenca po narodnosti. ;)


1 Kaj pa je slovenec po narodnosti ? Nekdo, ki nima neslovenskih genov v sebi ? Kolk takih pa najdeš v SLO ?
Če je to nekdo, kateregega vsaj en staršev je slovenec, potem sem slovenec po narodnosti.

Govora je blo objektivnosti, češ da ne morem biti objektiven, ker da imam neslovenske korenine.
Sprašujem se, zakaj bi bil tu izvor ne/objektivnosti, ti pa govoriš o neki genetski pripadnosti.

Kaj ima ta zveze z vsem tem ? Šešelj je izredno kakovosten, kaljen in rafiniran srbski DEBIL in PRIMITIVEC, pa ima baje slovenske korenine.


Matthai.Ne bi jaz Slovenije z Srbijo primerjal.Ljudje tam so totalno dezinformirani.Saj večina.


Pa saj jo primerjaš. Kar je še posebej dvomljivo, primerjaš jo iz slovenske perspektive, ki jo jemlješ kot merodajno.

Staro dobro pravilo vseh meritev je, da mora biti merilec drugače ločen od sistema, ki ga meri, kar ti nisi.
On the journey of life, I chose the psycho path.

Alexius Heristalski ::

fantje, ni blo slabo, samo dajte še v herbicidščini

Dr Evil ::

Pa ni to že nekaj dni staro?

Brane2 ::

Iz članka ni razvidno, so bili ranjeni ali ne ?
On the journey of life, I chose the psycho path.

Mati ::

1 Kaj pa je slovenec po narodnosti ? Nekdo, ki nima neslovenskih genov v sebi ? Kolk takih pa najdeš v SLO ?


Ma ne se razburjat, malo sem moral piknit Matthai-ja, ker me njegovi posti vedno pogrejejo. V bistvu ne vem, če človek provocira ali je to resno njegovo razmišljanje, zato sem to izjavil. Nisem pa mislil s tem nič kaj strašnega.
Spoštujem vsakogar, ki ne nabija narodnjakov pri odprti šipi, in ki se dostojno vede, do države in zakonov v katerih živi ne glede na poreklo.
Vem, da večina ciganov tega ni zmožna, zato njih po večini ne spoštujem, se pa najdejo redke izjeme.

Me pa zanima zakaj jih Matthai tako zagovarja, te cefizlje črne. Zakaj ne zagovarja slovence, ki gradijo na črno, ki ne plačujejo prispevkov in davkov, ter kradejo po veleblagovnicah? Je morda rasist?

Treba ga banirat, rasista hudičevega...:D

MadMicka ::

Mati, kdo koga zagovarja, to je njegova stvar. Samo njegova in od nobenega drugega.

Če pa te zanima glede plačevanja prispevkov in davkov, ti pa moram povedat, da največ prispevkov in davkov utajijo Slovenci. Bolj ko si bogat, več utajiš. Tako je to. In Slovenci smo bolj bogati kot Romi ali pa večina priseljencev iz nekdanje Jugoslavije.

Če pa govorimo o kraji, ti pa moram povedat, da največ pokradejo Slovenci. Tistih par milijonov SIT robe, ki jo pokradejo v Sloveniji neslovenci, je malo ali nič v primerjavi s tistim, kar pokradejo slovenski direktorji v slovenskih firmah.

Tako da, ko jebe Slovence, barabe pokvarjene! Mati, ti butelj, ali si ti nemara rasist, da zagovarjaš Slovence, ki kradejo in ropajo na veliko?

perci ::

Če pa te zanima glede plačevanja prispevkov in davkov, ti pa moram povedat, da največ prispevkov in davkov utajijo Slovenci.
So ze ratal dost pametni in jih raje prijavijo in potem v postopku izterjave ne plačajo. Ker ce davek prijavis, ne odgovarjas za kaznivo dejanje.
Bolj ko si bogat, več utajiš. Tako je to. In Slovenci smo bolj bogati kot Romi ali pa večina priseljencev iz nekdanje Jugoslavije.
No, to je pa ena sveta preproščina, ki kratkomalo ne drzi. Lahko imas ti full prometa in malo profita, pa ce ne placujes DDV-ja, si hitro zelo velik davcni dolznik.
Če pa govorimo o kraji, ti pa moram povedat, da največ pokradejo Slovenci. Tistih par milijonov SIT robe, ki jo pokradejo v Sloveniji neslovenci, je malo ali nič v primerjavi s tistim, kar pokradejo slovenski direktorji v slovenskih firmah.
Gre se za to, da na enak način lahko kradejo tudi romi - noben jim ne bo mogel do živega - kalne vode pa to. Obratno pa ne velja. Slovenc ne more krast na tak način kot romi, ker ga policija bo štrafnla. Slovenc ne more vozt nekaznovano registriranega avta recimo.

jype ::

perci> Slovenc ne more vozt nekaznovano registriranega avta recimo.

Verjetno mislis neregistriranega. Ja, lahko ga. Take ljudi glasno zmerjam, ne glede na nacionalno pripadnost. Ce bi jih policija dosledno kaznovala tako, da bi zaplenila vozilo, bi bilo odlicno, pa ne vem zakaj jih ne. Ni skrivnost, kje se taki najvec vozijo. Zadnje opravicilo za fijakanje brez registracije je bilo "saj tle nikol polcaji ne ustavlajo". Od ene prijetne in zelo zavedne Slovenke, mimogrede.

Slovenci najvec pokradejo in utajijo ze zaradi stevilcne premoci. Proporcionalno verjetno ne, ker so taki delikti pogosto odraz druzbenega polozaja delikventa in vsekakor manj Slovencev odrasca v revscini kot Romov. Pa rad si mislim, da Slovenci rajsi kupijo dobro hrano svojim otrokom kot nobel avto, ceprav se bojim, da to se zdalec ni res.

V tej temi je tudi ocitno, da smo Slovenci tudi zelo zmuzljivi. Uradna verzija zgodbe se kar naprej spreminja. Najprej ni noben ranjen, potem nekdo rece da so bili eni pobiti, pa se zgodba spremeni v "saj so bili samo ranjeni" in tako naprej. Bollocks. Naj povejo, kaj je bilo, ce so ze taki domoljubi.

poweroff ::

No, Mati, jaz ljudi ne sodim po poreklu. Zato tudi ne mislim, da je kdo "črn hudič". In mi je tudi vseeno če na forumu debatiraqm s Slovencem, Britancem ali pa Srbom. Me pa zelo žalosti, če ti ljudi sodiš po poreklu, sploh, ker se mi zdi, da si enkrat omenil, da delaš v zaporih (ali pa sem morda kaj zamešal).

Glede neregistriranih avtov itd. pa lahko tudi jaz marsikaj povem. Živim na vasi in policija se k nam bolj redko pripelje. Sako ko koga zaštihajo, ali ko se zgodi prometna nesreča. Vaški fantje se vozijo z vsem živim, tudi z ukradenimi vozili. Romov pa nimamo.

Zdaj pa mi skuhaj skodelico kave, Mati... :D

DrEvil: če je pri Branetu prisotna čustvena komponenta - kaj pri tebi ni? Mar ti kot Slovenec ne moreš bii čustveno prizadet ob možnosti da je tvoja država storila kaj grdega?
sudo poweroff

LuiIII ::

Pa kaj je že narobe s čustveno prizadetostjo, če se ena stvar tiče države katere državljan sem? Sekiral bi se če je ne bi bilo saj bi to pomenilo, da nimamo pravih, zavednih državljanov. Državljanstvo je morda za nekoga "ekonomska" dobrina a običajno taki državljani na dolgi rok niso najbolj zaželjeni. Seveda pa ga znajo zavedni državljani v svoji državljanski vnemi včasih čisto spodobno biksati.

Lui

Mati ::

Me pa zelo žalosti, če ti ljudi sodiš po poreklu, sploh, ker se mi zdi, da si enkrat omenil, da delaš v zaporih (ali pa sem morda kaj zamešal).


Spoštujem vsakogar, ki ne nabija narodnjakov pri odprti šipi, in ki se dostojno vede, do države in zakonov v katerih živi ne glede na poreklo.



Še enkrat ti povem, da si poceni populist. Besede pa obračaš bolj, kot Hanžek! Bolj ne oprosti, ampak skoraj tako pa!

Glede zapora, pa bog si ga vedi od kod tebi to???

Mati ::

Še nekaj. Vaš prijatelj Jožek Horvat Muc -pripadnik romske skupnosti v SLO - je imel zanimiv interview:

Izvolita nekaj odlomkov Matthai in MadMicka;

Ali po vašem mnenju naša država posveča dovolj pozornosti romski problematiki?

Menim, da država romski problematiki posveča dovolj pozornosti. Vsekakor več kot v preteklosti. Država je največ storila na področju zakonodaje. Na podlagi te zakonodaje se je uredilo financiranje občin, v katerih živijo Romi. V preteklosti nikakor nismo mogli doseči dogovora o tem, kdo je odgovoren za financiranje posameznih romskih skupnosti. Odgovornost se je namreč prelagala z občin na državo in obratno. Danes teh težav ni več. Največ smo seveda pridobili Romi sami, saj se je uredilo financiranje romskih društev ter financiranje na področju šolstva in infrastrukture.

Najbrž se pogosto srečujete s kolegi v tujini. Kakšen je položaj romske skupnosti v Sloveniji v primerjavi s položajem romskih skupnosti v drugih državah?

Pri položaju Romov je potrebno razlikovati položaj v zakonodaji in položaj v praksi. Kar se tiče prakse, je položaj slovenskih Romov boljši kot v drugih evropskih državah. Nekatere tuje države imajo zakonodajo bolje urejeno, vendar se določila v teh zakonih v praksi ne izvajajo. Smo pa slovenski Romi na določenih zakonskih področjih neke vrste pionirji. Če pri nas v Sloveniji uveljavimo določen zakon, s tem odpremo vrata Romom po celotni Evropi.

Povprečnega Slovenca pri Romih moti njihovo neupoštevanje zakonov. Pogosti so primeri vožnje z neregistriranimi avtomobili, zasedanja tuje posesti, beračenja … Vaš komentar?
Na Dolenjskem, v Posavju in Beli krajini se to dogaja. Tega ne morem zanikati. V Prekmurju so ti primeri zelo redki. Glede zasedanja tuje posesti pa bi poudaril sledeče. Takšne stvari so se dogajale tudi v preteklosti. Nekoč je zemljo od kmetov jemala Cerkev, nato je Cerkvi zemljo vzela država. Romi so zemljo zasedali zaradi potrebe po preživetju, medtem ko je nekdo drug zemljo zasedel, ker je pač trdil, da je to njegovo.

Tukaj pa še link.


Zanimivo, da Romi pač zasedejo tujo zemljo zaradi potrebe po preživetju. Bwahahahahahahhahahha.....:))

Ne želim vaju več slišati, da za Rome pri nas ni lepo poskrbljeno....

Mati ::

Aja še to bi poudaril. Iz njegovega prvega odgovora je razvidno, da levica za njih ni poskrbela ali ni želela poskrbeti.

A bosta kakšno sedaj rekla tudi čez levico (Rop & co... :)) ), no pa lahko bi se še kak yupi pridružil.

jype ::

Mati> Ne želim vaju več slišati, da za Rome pri nas ni lepo poskrbljeno....

Za Rome pri nas ni lepo poskrbljeno. Ce se vanje mece denar to se ni "poskrbljeno" in naivno je pricakovati, da se bodo razmere spremenile, dokler se ne uredi tudi represije v primeru nespostovanja zakonov. Jasno, da so si Romi kar vzeli zemljo, saj to je bilo vcasih OK. Zdaj pa ni vec in drzava bi morala za to poskrbet, ker drzavljani ne smejo.

Mati> A bosta kakšno sedaj rekla tudi čez levico (Rop & co... ), no pa lahko bi se še kak yupi pridružil.

Ce je Rop levica, potem sem jaz pomarancni burek. Podobno kot Mrkaic, ki sincek edincek se vedno zivi pri mamici in nima pojma o zivljenju tam zunaj, ter njegovo nadvse strokovno vrednotenje umetnosti in ustvarjalnega kadra, recimo. Oba sta priblizno isti kaliber.

Dr Evil ::

DrEvil: če je pri Branetu prisotna čustvena komponenta - kaj pri tebi ni? Mar ti kot Slovenec ne moreš bii čustveno prizadet ob možnosti da je tvoja država storila kaj grdega?



Sem bil proti preiskavi?:\


Trikrat so jo ponovili.Poizvedli so celo srbski preiskovalci in našli "na posnetku videna trupla" živa in zdrava.Ja koliko še naj kot Slovenec tuje "pravice" požrem?

poweroff ::

Lui: DrEvil je Branetu očital, da v debati ne more sodelovati, ker je čustveno vpleten. Njegov oče je namreč Srb. ČE je to res, potem tudi DrEvil kot Slovenec ne more sodelovati v debati, ker je čustveno vpleten. Samo to pravim. :D

Mati: Aja še to bi poudaril. Iz njegovega prvega odgovora je razvidno, da levica za njih ni poskrbela ali ni želela poskrbeti.
Seveda. Saj jaz kar naprej pravim, da je pri nas LDS in ZLSD še bolj gnila od SDS. Saj je LDS povzročila Izbrisane, itd. SDS samo nadaljuje tam, kjer so oni nehali...

Zanimivo, da Romi pač zasedejo tujo zemljo zaradi potrebe po preživetju.
Ja, kaj ej tu čudnega? A za prve squote na Nizozemskem ne veš? Lastniki stanovanj so navijali cene čez vse meje, stanovanja so bila prazna, ljudje pa na cetah. Tam so potem ljudje zasedli stanovanja zaradi potrebe po preživetju. Nato so cene začele čudežno padati...
sudo poweroff

Mati ::

Ja, kaj ej tu čudnega? A za prve squote na Nizozemskem ne veš? Lastniki stanovanj so navijali cene čez vse meje, stanovanja so bila prazna, ljudje pa na cetah. Tam so potem ljudje zasedli stanovanja zaradi potrebe po preživetju. Nato so cene začele čudežno padati...


OMFG, kakšne primerjave ti daješ... Svašta...8-O

TESKAn ::

Ne moreš teh zasedb opravičevat s tem, da v neki drugi državi v nekem drugem času so pa tudi tako delali.

In tile cigani so pa res nekaj posebnega... Na televiziji gnjavijo, kako nimajo denarja, hočejo, da jim država da vse zastonj, potem pa greš skozi njihovo 'naselje' zraven novega mesta in se čudiš... Ogromne bajte, da se jih ne bi noben sramoval, pred vsako pa kak audi, bmw, pa ne kak star model, so kar lepo novi.
Višek je pa romski svetnik, ki jamra, kako so zapostavljeni in nimajo denarja, potem se pa vsede v mercedes z in odpelje... Ja, bogi revčki...
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.

Zgodovina sprememb…

  • polepsal: perci ()

poweroff ::

To sem dal samo kot primerjavo zakaj je argument o potrebi po preživetju čisto dober. Ja, potreba po preživetju je čisto ustrezen razlog zakaj zasesti tujo nepremičnino.

Je pravičen? Ne vem. Vem pa je čisto mogoč.
sudo poweroff

poweroff ::

Here we go again: Mučenja, ugrabitve, deportacije - Zgodbe treh prebivalcev Slovenije hudo obtožujejo ravnanje vojaške policije med osamostvojitveno vojno.

Trenutno samo uvodni del, za več o treba počakat en teden ali kupit Mladino...
sudo poweroff
1
...
3 4
5
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Slobodan miloševič (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Loža
17413058 (9293) Doman
»

Ujeli Anteja Gotovino v Španiji (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
646021 (4350) Thomas
»

Se rabi Hrvaška opravičiti za zločine med operacijo Nevihta? (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Problemi človeštva
1949980 (7714) Daedalus
»

Milošević na poti v HAAG (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
964996 (4164) burekar

Več podobnih tem