» »

Helsinški monitor, Holmec, Otvoreno, klevetanje

Helsinški monitor, Holmec, Otvoreno, klevetanje

1
2
3 4 5

podbevna ::

"Ce pravijo, da razpolagajo z dokazi, zakaj jim ne bi omogocili, da jih predlozijo? En dober razlog, prosim, ne "perci prav, da ga nasi itak niso nc sral".

Jype napisal sem ti zakaj. Za vojne zločine lahko obsodiš nekoga, le če so jasni dokazi, da so bili ti storjeni. Tu je bilo sojenje in so slovenski sodniki ugotovili, da dokazov ni.
Če pa ne razumeš, zakaj ni dobro vsakega vojaka poslati na sojenje v tujino takoj ko premagani nasprotnik pojamra, pa ti ne morem pomagati. Presoje delovanja svojih državljanov (še manj pa vojakov) ne prepustiš tujcem, razen če si v to prisiljen.

Vojska, ki bo redno pošiljala svoje vojake pred sodišča premaganih agresorjev bo pa res zelo učinkovita! Država pa bo izredno pravična in poštena do svojih varuhov človekovih pravic tujcev in marginalcev, ne pa vojakov. "Imate dolžnost ubijati in umirati za svojo domovino, nato pa še iti v srbski zapor zaradi tega" bi bil res odličen motivacijski govor! Bravo, Jype

jype ::

podbevna> Spuščanje v dogajanje na posameznem bojišču in opisovanje nepotrebnosti posamezne bitke in posameznih strelov je popoln idiotizem. Tako kot pričakovanje od države, da bo podpirala tako sesutje učinkovitosti svoje vojske.

Sploh ni govora o tem.

podbevna> Kdor tako ravna in kritizira svojo državo zaradi njenega nesodelovanja pri takem ravnanju ni pošten in načelen, ter ne prispeva k pravni državi in varovanju človekovih pravic v določenem okolju, čeprav sam v to verjame. Je naiven bedak, ki v duhu svoje neomejene pravičnosti dela škodo ljudem, ki so ubijali in umirali tudi zanj, a kljub temu niso zločinci, temveč vojaki.

Ne, ravno obratno je, samo ti tega ne vidis, ker nisi dobro prebral, o cem se pogovarjamo.

Vprasanje je, ali so bili neki vojaki ustreljeni po tem ko je bil boj mimo. To, da trdijo, da je bil spopad nepotreben, hja, to se pac moram strinjat. Ce jugo vojska ne bi pripeljala svojih tankov in vojakov na nas mejni prehod do spopada ziher ne bi prislo. Ker pa so jih, so bile zrtve. Ampak do zrtev lahko pride na vojasko gledano legalen nacin, ali pa na nacin ki predstavlja vojni zlocin (recimo pobijanje zajetih vojakov).

Ne glede na to kaj spostovana gospa krava trdi, se je braniti z "To pa ze niso nasi delal" precej blizje idiotizmu kot pa zahtevati korekten odgovor drzave na take obsodbe. Ce jim je odgovor tezko kar naprej ponavljati pa ga seveda lahko postavijo na web in posljejo samo link.

Brane2 ::


Brane, vojna v celoti je lep prikaz delovanja vodstva določene vojske. Lepši kot psevdo raziskovanje dogodkov v posameznem rovu.


Nisem dobil vtisa, da te ljudi zanima estetika vojne ali da "pogrevajo stare stvari", ker bi jih skrbela lepota konkretnih smrti.


Ravno to sem ti hotel dopovedati, da moraš tako ravnati. Vse "sodobne demokratične, pravne" (vstavi poljubno floskulo, ki opisuje dobro državo) države tako ravnajo. Preganjaš in dopustiš pregon le resničnih sadistov, psihopatov in eklatantnih zločincev.


Ni videti. Tudi odziv DelPontejeve je bil v stilu, da velikost dogodka ne upravičuje vpletanja Haaga in da bosta državi to rešili med seboj. Ne pa, da se srbi lahko je*ejo in da nimajo kaj praskat.
Seveda, če se bo pri tem reševanju začelo zapletati, bosta deležni zunanje pozornosti. Tako kot kjerkoli drugje- v odnosih s hrvati glede meje, z italijani glede odškodnin, z avstrijci glede manjšin itd.


Spuščanje v dogajanje na posameznem bojišču in opisovanje nepotrebnosti posamezne bitke in posameznih strelov je popoln idiotizem. Tako kot pričakovanje od države, da bo podpirala tako sesutje učinkovitosti svoje vojske.


Je pa msotrno pričakovati, da bo taista država kaznovala morilce, če ima za to dokaze, pa četudi je šlo za en sam strel in eno življenje v neskončno veliki bitki. Če imaš dokaze za to, da je nekdo ravnal izven konvencij in zakonov, imaš osnovo za tožbo.
On the journey of life, I chose the psycho path.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Brane2 ()

jype ::

podbevna> Če pa ne razumeš, zakaj ni dobro vsakega vojaka poslati na sojenje v tujino takoj ko premagani nasprotnik pojamra, pa ti ne morem pomagati. Presoje delovanja svojih državljanov (še manj pa vojakov) ne prepustiš tujcem, razen če si v to prisiljen.

Kaksno posiljanje vojakov v tujino no, dajte ga nehat lomit. Vojake se tja poslje sele, ko tisto sodisce (ki je edino pristojno za taksne sodbe v evropi) ugotovi, da ga je nase sodisce polomilo (v kar jaz ne verjamem).

podbevna> Jype napisal sem ti zakaj. Za vojne zločine lahko obsodiš nekoga, le če so jasni dokazi, da so bili ti storjeni.

Seveda. In ker teh dokazov ni, ne bo nihce nikogar obsodil. Ce pa dokazi so, potem se bo pa sele poklicalo odgovorne tja in se jih bo obravnavalo. Res ne vem v cem vidite problem tega, da nasa drzava deluje transparentno.

podbevna> Vojska, ki bo redno pošiljala svoje vojake pred sodišča premaganih agresorjev bo pa res zelo učinkovita!

Ne spomnim se kdaj smo nazadnje premagali Nizozemsko, ampak ja, i get your point. Skoda da ti ne razumes mene.

Brane2 ::


Jap, ta opis je kar dober... Bravo.
podbevna


Na žalost ta opis laže vsaj glede izjave prič- srbskih nabornikov.
Koliko je lahko dober, če vsaj v eni stvari laže ?
On the journey of life, I chose the psycho path.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Brane2 ()

podbevna ::

Jype, po mojem te razumem. Vem tudi v čem je namen mednarodnega sodišča za vojne zločine na območju ex Yu. A v konkretnem primeru je šla stvar nakako takole:

Slovensko sodišče je razsodilo, da ni bilo zločina.
Haško sodišče je zavrnilo pregon.
Postopek je začet pred Beograjskim sodiščem.
Predanova zbloda pa leta po Balkanu in tuli, da gre za "proporcionalno največji vojni zločin".

Edina logična reakcija slovenske vlade na to je lahko lep in jasen diplomatski "F*ck you" Srbiji, ne glede na razsodbo njihovega sodišča. Iz zgoraj opredeljenih razlogov. Edino možno stališče do Predanove pa je, da je ena velika donkihotovska usmiljenja vredna zbloda.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: podbevna ()

jype ::

Ja ne, ne. Preda se dokumentacijo (kopije, jasno) in se rece "ne, nasi niso nic nardil narobe, ce mislite drugace, lahko naso dokumentacijo posljemo se v Haag, hvala lepa in nasvidenje v naslednji vojni".

No, brez tiste provokacije na koncu :)

podbevna> Edino možno stališče do Predanove pa je, da je ena velika donkihotovska usmiljenja vredna zbloda.

Vsekakor, glede tega ona sama poskrbi da ne pusti ravno dosti dvoma.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: jype ()

#000000 ::

Zanima me či što touži prdsednico Helsinškoga monitorja Slovenije Nevo Miklavčič Predan? Po mojon bi jo mogli! In ta ženska bi že zdavnaj mogla biti v kakši zatvorski lüknji.Po vsej sili šče napraviti iz dogodkov na Holmecu vojni zločin. Dela sramoto na mednarodnon področji vsen nan Slovencon. Zdaj je ešče Srbe spodbudijla ka do nas toužili. Pa tou je absurd, tisti ka so začali bojno do zdaj toužili tiste ka so se branili. In ta pr… jin pomaga. Da čüjen ime te ženske me ma ika bi jo raztrgno. Nüco bi ešče grše besde pa neje primerno za forum.

copy/paste iz sobotainfo

še tole da ne bom pristranski povezava

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: #000000 ()

poweroff ::

Kot prvo - normalno je, da dejstvo, da državi, ki preiskuje lastne morebitne zločine ne bomo kar zaupali, da je preiskala pošteno inpravično. Primer: kdo bi verjel Miloševiću, ki bi preiskoval srbske vojne zločine?

Ampak po drugi strani je pa res:
a) da je Slovenija vse podatke dala na voljo mednarodni javnosti in bi haaško sodišče lahko kadarkoli uvedlo preiskavo - ZATO JAZ ZAUPAM SLOVENSKIM PREISKOVALCEM
b) da gre za sum o smrti treh ljudi. Ne pa tisočih, ko v Bosni in na Hrvaškem. Ne zmanjšujem pomena števila mrtvih - vsak je preveč - samo tudi ČE bi nelegalno ubili tri ljudi, iz teg apač ne moremo zaključiti, da so sse tukaj množično dogajali vojni zločini.

Je pa res še nekaj. Neva Miklavčič Predan lahko govori karkoli hoče, dokler ne prekrši zakona. Če bi rekla, da je konkretna oseba nekoga ubila - pa to ne bi bilo res - bi zato seveda odgovarjala. Če pa govori na splošno, pa zadeve niso tako enostavne. Se spomnite izjav Jelinčiča, o "domobranski golazni", pa o "špekulantskih Izbrisanih", itd. Govoril je na splošno in ni bil obsojen.

Pa še nekaj. Ko so se pojavile muslimanske karikature, ste imeli vsi polna usta svobode govora. JEbiga - užaljeni so bili Muslimani, ker so "naši" prakticirali svobodo govora.

No, zdaj smo užaljeni mi, ker NMP prakticira svobodo govora. Zdaj pa vam ta svoboda nenadoma ni več všeč, kaj?

Dr.Evil je pa tipičen primer sprevrženega mišljenja slovenskih desničarjev. Ja, tistim vojakom se ni zgodila večja krivica kot civilistom! Ampak en uboj neopravičuje drugega! GA NE!

En del slovenskega domobranstva bi seveda rad videl, da bi se natančno preštelo število ubitih domobrancev in se potem zadevo "uravnotežilo" s pobojem enakega števila partizanov. Pa še 50 let bi morali biti na oblasti in "rdeče" j*** v glavo. Potem bi se zadeva uravnotežila na ničli.

Če so Srbi necivilizirani in Mladiča ne dajo Haagu - a to pomeni, da lahko tudi ostali postanejo enaki primitivci?

DrEvil: Pa ne pravim,da se pravici ne sme zadostit.Mora se in se je.Ampak tistemu,ki je prežet z nedolžno krvjo ni dano,bilokogar obtoževat.Njemu je dana le neskončna sramota.
To je desničarsko razmišljanje. V pravni državi ima celo obsojeni morilec pravico sprožiti sodni postopek zaradi npr. mučenja. "Celo" v ZDA ima to pravico!

Desničarji pač ne razumete, da v pravni državi (ki je imate polna usta) ZA VSE veljajo ENAKA PRAVILA. Pilot Miga = zločinec, ameriški pilot v Iraku je heroj. Srbi so genociden narod, Abu Grajb ne obstaja. Itd. Samo popln zblojenec lahko HKRATI trdi take nasprotujoče si reči.


Je pa simptomatično, da se je začela debata glede 2WW. Da vas ni sram! BTW: ko že govorimo o domobranskih zločinih, se splača prebrati knjigo SV. URH. Predvsem tisti del, ko opisuje kako je lokalni župnik maševal s pištolo za pasom. Pa tudi opisi mučenj (in fotografije) so precej natančni. Sam tolk. Kar seveda NE pomeni,d a tudi druga stran ni delal zločinov. Morda še večjih. Samo en zločin opravičevati z drugim, je pa... desničarstvo.
sudo poweroff

poweroff ::

Komentar na sobotainfo (iz kjer BTW izvira tudi prva ovadba v Sloveniji ever zaradi sovražnega govora): ubogi desničarji. Po možnosti je prav isti osebek z veseljem podpiral svobodo govora v primeru muslimanskih karikatur.
sudo poweroff

podbevna ::

Matthai

Če odmislim politično bentenje, se popolnoma strinjam s tabo.

Strinjam se s konceptom mednarodnega kazenskega sodišča, ki lahko korigira neobjektivnost lokalnih sodišč v določenih primerih.

Stinjam se, da v konkretnem primeru verjetno Haško sodišče iz utemeljenih razlogov ni vložilo obtožnice in, da so špekulacije o zaroti s strani hrvaških in srbskih komentatorjev blodnje.

Strinjam se s svobodo govora. Tudi Predanova lahko govori kar hoče, če pač pri tem ne stori KD ali povzorči komu protipravne škode. Seveda pa svoboda govora ne pomeni, da ostali ne smejo imeti mnenja o njenih izjavah. Če ona govori take bedarije, potem jaz lahko ugotovim, da je pravičniška krava. Svoboda govora. Ne smem pa pozivati k rezanju glav, linču, kamnjanju, fatwi, sveti vojni, streljati v zrak ter zažigati srbskih ambasad in avtov ipd. To bi bila nezakonita reakcija.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: podbevna ()

jype ::

Jaz se nisem vidu muslimana k bi kakorkoli protestiru proti kamenjanju.

Na zalost.

Ni pa lepo, da zmerjas muslimane z nasilnezi, ker se mnozici ne pokrivata dovolj natancno.

podbevna ::

Jype imaš prav. Bodica proti Matthaiju je prav nemarno zgrešila cilj in zadela veliko nedolžnih. Bom popravil post.

Andruxa ::

Prebral sem tale topic, in se mi zdi zanimivo, kako vecina prisosvujocih niti ne bere argumentov ( recimo argumanti od Brane2 sploh niso potrebni, ker argumentirati ni cool , al kaj ? ) , ampak reagira totalno programirano, vnaprej predvidljivo in popolnoma neodvisno od informacij. Enako je bilo naprimer z naso generacijo, ki so jo ucili da so naprimer Nemci default agresorji, in smo potem otroci ko smo na morju srecevali Nemce v svojih glavah ze vnaprej vedeli, kdo so oni v resnici in ce se ne bi spremenil politicni sistem v Sloveniji in z njim usmeritev zunanje politike, bi bilo se danes tako. In to ni prav, ker s taksnim primitivizmom nikamor ne prides.

Zal pa se enako danes dogaja z odnosom do Srbov in kar je se bolj cudno, celo do Hrvatov in Bosancev, slednji so baje ze skoraj mudzahedini v oceh povprecnega Slovenca. Zakaj vsi takoj apriori odklanjajo debato o primeru Holmec samo zato ker _se ve_ kaksni so uni, ki so to kao zasluzijo, in podobne balkanse cvetke. Od kje to neskoncno samoljubje in sveta prepricanost, da lezi juzno od slovenije poosebljeno zlo, kransjka dezelica je pa rajski vrt, katerega prebivalci ne bi nikomur lasu skrivili. Jaz sem vesel da obstajajo ljudje, kot so Brane2, ki se malo pozanimajo, preden z besom spljuvajo vse okoli sebe, s splosnem se mi zdi pa slovenska druzba ravno tako zmanipulirana kot srbska, samo srbe so manipulirali neki vojni dobickarji, nas pa ameriski in evropski biznismeni ... pa smo -hvala bogu- bolje skozi prisli. Narod pa prav tako tup in poln sovrastva do vsega drugace mislecega ...

perci ::

Zaradi mene lahko Holmec primer raziscejo do onemoglosti. Ali me moti, da ena zmedena ženska piše o stvareh o katerih nima pojma? Me! Ji lahko to kako preprecim? Ne morem.

Me pa ne moti to, da zna Brane razmisljat in da se ni ze v naprej odlocil za nobeno stran. Pravzaprav mi je to vsec.

Nikakor pa ne mislim, da je slovenska drzava dolzna srbom karkoli pojasnjevati. Slo je za vojno stanje v katerem se upostevajo pravila zenevske in drugih konvencij. Za ugotavljanje vojnih zlocinov na obmocju bivse jugoslavije je bilo ustanovljeno sodisce v Haagu. Da bi morali slovenci srbskim sodiscem odgovarjat? Ni sans!

Kot je ze Matthai rekel, Slovenija je mednarodnim oblastem pripravljena predati kakrsnekoli informacije v zvezi s primerom Holmec, ampak NE, "Predana" gre hujskat ravno po obcutljivem obmocju bivse Jugoslavije. Ni sla v Strassbourg jokat ali v Bruselj. Namenoma gre v rane špikat. Ženska se mi gabi - pa ne samo zaradi tega - vem še kaj drugega o njej.

WarpedGone ::

Hmm, js sm na zečtku ciljal u mal drugo smer, v samo svobodo govora.
Domobranci in partizani so tule totalno off topic, tut desničarji in levičarji.

RECIMO, da je v Holmcu bil zločin.
Mi to daje pravico da hodim po tujih državah in v njihovi javnosti blatim državo Slovenijo? Bi reku da ne, da delam KD. Če mam kak dokaz, sodi ta dokaz na pristojno sodišče. Če me sodišča v Sloveniji ne šmirglajo, potem pač instanca više. Sodišče v Beogradu mislm da ni pristojno sploh.

RECIMO, da v Holmcu ni blo zločina. Kaj v tem primeru pomenijo njena besede? Le klevetanje države? Se lahko počutim osebno prizadetega in vložim zasebno tožbo za "psihične bolečine"?
Zbogom in hvala za vse ribe

Bob Rock ::

___________________________________________________
gance hale ale cuzamen

Thomas ::

Prej bo Pogorevc v Hagu, kot Mladić - kot zgleda. >:D
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

SavoKovac ::

Se preveč okoli Holmca prah dviguje.
Primer: se predpostavlja, da je Severina orenk seksala že pred posnetkom, pa se ni noben razburjal.

Zgodovina sprememb…

poweroff ::

No, se strinjamo. Jaz tudi mislim, da je ženska rahlo zblojena, oziroma verjetno na tak način rešuje kakšne svoje travme. Morda imam kanček resnice, kot je omenil Brane, ampak na splošno mislim, da nima prav.

V bistvu sem celo pripravljen protetirati proti taki zblojenosti. Ampak ne pa jo tudi utišati! Naj govori kar hoče - in kjer hoče. TO JE SVOBODA GOVORA. Seveda imam jaz svobodo, da povem svojo plat zgodbe in svobodo, da jo ignoriram. To je vse.
sudo poweroff

SavoKovac ::

>>Seveda imam jaz svobodo, da povem svojo plat zgodbe in svobodo, da jo ignoriram. To je vse.

Morda. Ampak ko te folk (oz. njih kardelo) enkrat malikuje, pol pazi kaj prouš!

Brane2 ::

Včerajšnji "Joras show" mogoče tudi malo namiguje, zakaj je Predanova dobila čas na HRTV.

Mogoče pa nanjo gledajo kot na svojega Jorasa- tipa, ki se ga slovenska stran ne bo tako zlahka znebila in ki bo periodično delal štalo.

Bognedaj, da ji pozimi spodrsne kje na ledu. Bo takoj novinarska ekipa zraven. :D
On the journey of life, I chose the psycho path.

krneki0001 ::

Pusti jorasa - takega bi moral taprvo naši policaji nabutat, pol pa še hrvaški - v končni meri pa bi ga lahko vrgl tut v reko pa nej po njej odplava kamorkoli hoče. Takih kot je on ne rabimo, ker delajo prej škodo kot korist Sloveniji.

Thomas ::

Ti bi izdal borca za Slovensko južno mejo, nebivedu?

:\
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Azrael ::

Joras je itak zaveden Slovenec ali Hrvat, odvisno kako veter potegne.
Nekoč je bil Slo-tech.

krneki0001 ::

Thomas;
Malo bolje poglej film. Ko je hodil normalno, potem, pa je videl da ga snemajo, se je pa začel zvijat in delat, da je bogi, potem se je tm ob ograji zvijal in se neki rinu, na koncu pa u vodo padu po svoji volji.

Taki knedli in podobni jelinčiči so za odmet. Zakaj se mora vedno nekdo najdt, k že tako slabe odnose še bolj krha?


Sem dostkrat na hrvaškem in ko mi je zagrebčan na Cresu nekaj težil, so ga domačini iz cresa pretepl tok, da so ga moral odpeljat v njihov zdravstven dom, da so ga skup sestavli. In to samo zato, ker sem bil tam miren, nobenmu nisem težil in sem se z domačini normalno pogovarjal, pa ko je prišel ta purger in mi začel pametovat kakšni smo slovenci, so se domačini nanjga spravl. Tut na Krku se mi je že ogromnokrat pripetilo da so mi postregli v slovenskem jeziku, ko sem jih pa vprašal kako to, ker drugje tega ne delajo, mi je pa človek izjavil - jst živim od turistov, če ostali ne me to ne zanima, sam pa hjočem imet dobiček in zato govorim 8 različnih jezikov, med drugim tudi slovenščino.

poweroff ::

sploh mi ni jasno, kako lahko en tqak osebek, kot je Joras dobi toliko medijske in politične pozornosti. Verjetno na enak način, kot jo Neva Miklavčič Predan dobi v Srbiji...
sudo poweroff

aljazh ::

Malce OT, saj tema ni o Jorasu, a vendar:

Mogoče ni za zanemariti, da je bil (če me spomin ne vara) Joras v prejšnjem mandatu svetnik v piranskem občinskem svetu... približujejo pa se lokalne volitve. Glede na to, da je občina Piran poznana kot "rdeča trdnjava", se ne bi čudil, če se bodo podobni incidenti "piranske opozicije" ponavljali vse do volitev...

SavoKovac ::

Se zgodi, da maš majhne ljudi, ki jih pozna skoraj vsak.
Kot William Hung, Oleg, Napoleon.

#000000 ::

Neva Strikes again
Zdej je rekla da so ministra slovenceljni prisilili da je dal kao lažno izpoved, da so vojaki živi. Zdej je pa jasno, baba ima neko bolezen katere imena ne vem, namreč zdaj že povsod vidi teorijo zarote. LP

Daedalus ::

Paranoja se temu reče...
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

Brane2 ::

Meni pa nekaj drugega ni jasno.

Prej je bilo rečeno, da Predanova naklada, saj naj trije s tistega posnetka ne bi bili ustreljeni.

Sedaj pa pravijo, da so dva od treh sicer ustrelili, vendar ne tudi ubili. Bila sta ranjena (takrat?).

Če je to res, je bistven odmik od začetne zgodbe. Poleg tega malo bode v oči, da sta bila usrteljena ravno neslovenca v trojki.
Ne ravno prepričljivo naključje...
On the journey of life, I chose the psycho path.

cekr ::

Nevo morate vzeti kot hudo bolno osebo.

1. Pred leti ji je smrdelo iz zračnika v prastarem hrošču in je že obtoževala, da jo hočejo zastrupiti. Po temeljitem pregledu avtomobila so ugotovili, da je z avtom vse ok oz. je primeren svoji starosti. Ker ji to ni bilo dovolj, je šla k zdravniku na preglede zaradi zastrupitve in zdravnik jo je poslal k psihiatru.
Še naprej je zganjala galamo dokler jo noben ni več pogledal.

2. Pred leti je njen preljubi sinček obupal v različnih šolah. Stalno ga je prepisovala iz ene gimnazije na drugo. Vedno so bili pa krivi sošolci, da ga ne marajo in mu nagajajo. (Zakaj? Čisto normalno, da pride do zafrkacij, če ima nekdo tako "bolano" mamo.)


Če opazujete to osebo, opazite, da se med vsakim škandalom za nekaj časa umakne. Čez čas, ko napolni batarije pa ponovno udari. Oseba bolano potrebuje pozornost. Tudi s svojimi zavezniki(npr. tov. Krivic) je prišlo do prepira. V času "izbrisanih" ga je obtožila, da jo je udaril. Če jo je res, ga je morala zares spraviti ob živce. (Koga pa nebi?)

Je še nakaj takšnih primerov, samo se ne spomnim točno celih dogodkov. Mogoče še pripišem.
Sinclair ZX Spectrum [Zilog Z80A - 3.5 MHz, 48kB, dvojni kasetofon,
TV-OUT, radirke, Sinclair-Basic], Sinclair ZX-81 [Z80A, 3.25MHZ, 1kB]

veteran ::

Baba zmešana. :(

BTW, tega, da je na Holmcu jugo snajper ubil dva slovenska policista, Predanova sploh ne omenja. Raje še naprej razvija teorijo zarote in obtožuje vojnih zločinov vse po vrsti (no, ne vseh, samo naše).

Brane, tole preberi

Zadnjo tiskovno konferenco je pridelala zaradi enega hrvata, ki naj bi bil poškodovan v jugo tanku. In da ta tip menda ni dobil še nobene odškodnine. Neverjetno. Naj bi tanke zasuli s cvetjem? Ne vem, a ta zblojena ženska misli, da bomo agresorjem plačevali odškodnine, al kaj? Noro.

Brane2 ::


BTW, tega, da je na Holmcu jugo snajper ubil dva slovenska policista, Predanova sploh ne omenja. Raje še naprej razvija teorijo zarote in obtožuje vojnih zločinov vse po vrsti (no, ne vseh, samo naše).


Če sem prav rzumel, on trdi, da so bili tisti trije ubiti nelegalno. če je tako, to nima veze z žrtvami- tudi na slovenski strani, sploh če so bile te povzročee v skladu s pravili. Ne pravim, daima Predanova prav, le da so pri tem druge žrtve irelevantne. Ne smeš ubiti nekoga brez sojenja, sploh pa ne zatem, ko se je vdal.


Brane, tole preberi


To že vem. Ne pravim, da Kos laže. Le sprašujem, kako je možno, da se sedaj govori o tem, da sta bila dva iz trojice takrat ranjena, prej pa so govorili, da nihče iz trojice ni bil ranjen ?
On the journey of life, I chose the psycho path.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Brane2 ()

MadMicka ::

Nekaj je treba vedeti: niti pod razno ne morejo veljati v vojni enaki standardi kot v miru!!

Če ste gledal film Saving Private Ryan, so tm lepo pokazali ob izkrcanju, kako so potem, ko so ameriški vojaki, ki so ob preboju do nemških obalnih bunkerjev utrpeli številne žrtve, pobili nekaj nemških vojakov, ki so se že predali. Temu bi se rekl, dejanje storjeno v vročici bitke. Jasno, da tega ni in ne bo noben kaznoval.

Na Holmecu pa recimo pa ni bil žar bitke tak, da bi lahko slovenska TO nekaznovano streljala na jugoslovanske vojake, ki stojijo neoboroženi z belo zastavo v rokah.

Brane2 ::

Ne bi rekel. Tisto je bilo tam in takrat.

Če pa danes storiš kaj podobnega in ti to lahko dokažejo, povsem zlahka končaš v zaporu.

Nisem še slišal, da bi komu kaj odpustili pri balkanski moriji zaradi "vročice boja", karkoli to že je.
On the journey of life, I chose the psycho path.

sid911 ::

Predanova je povedala, da je Birkič v napadu dobil hude opekline, saj je bil v gorečem tanku, zato je zdaj 70-odstotni invalid. Semina Lončar iz Centra za demokracijo je poudarila, da sta bila v tem primeru kršena Ženevska konvencija in humanitarno pravo. ( vir: RTV Slovenija)

Torej je po novem napad na tank med vojno kršitev Ženevske konvencije?
1. Asus P8P67 LE | i3 2100 | HD 3850 | 2x4GB | 320 GB + 2 TB
2. FSC Amilo PRO V3515 ( T2060;2 GB;80GB)

Thomas ::

A greš lahko skozi samo 10 dni dolgo vojno, ne da bi se zapletel v kaj, zaradi česar ti potem nekdo pravi - Traži te neka Karla Delponte!

Ne vem. Če bodo dovolj brskali, se komot kdo od Slovencev še znajde v Hagu. Sej bo prostora dost, ker Mladića gor ne bo!
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Dr Evil ::

jype.Ti si prav smešen ptič.Ko je govora o povojnih pobojih,takrat zagovarjaš agresorja v neokusne sfere.Pri aferi holmec,ki to sploh ni,pa obsojaš vse tiste,ki so tudi za tvojo rit držali svojo glavo naprodaj.:\

A veš,da bi te lahko po prav vseh kriterijih označil za izdajalca?Po komunističnih bi okusil brezno.

jype ::

Eh? Zagovarjam agresorja? Prosim za referenco, da popravim svoje trditve.

V tej temi sem se nazadnje oglasil priblizno 10 dni nazaj. Spraseval sem se o smiselnosti demagoske primerjave nasilnezev in muslimanov in pomislek utemeljil s tem, da je nasilnih muslimanov bistveno manj kot nenasilnih muslimanov, pa tudi nemuslimanskih nasilnezev ni zanemarljivo malo.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: jype ()

Dr Evil ::

A smo kaj brisali?:\

jype ::

Ne, ker bi se spomnil, da sem kaj napisal, pa tudi rdece obarvan tekst bi videl.

Dr Evil ::

Men se je zdelo kot,da je bil tvoj text pred mojim.


Naja,glede na to,da si bil v komentarjih višje kr priden:D ,velja moj text za tiste,ki to zmešano babo jemljejo v bran in pljuvajo po Sloveniji.

jype ::

Hja, za pljuvat po Sloveniji pa res ni treba gospe jemat v bran.

Je pa res, da so Branetovi pomisleki na mestu. Ce se je reklo nekaj, pa se je izkazalo, da je tisto laz, potem je ocitno nekaj narobe.

Dr Evil ::

Neokusno je,da agresorska država obtožuje napadeno državo.

Upam,da bo Slovenija Srbiji in Hrvaški vrnila uslugo.Zahtevam akribično preiskavo prav vsake morebitne kršitve vojnega prava med kar upam,da spada tudi masakriranje civilistov in novinarjev.

nurmaln ::

Sicer se čist stinjam da pravo mora veljat tudi v vojni in da je prov da v vojni ne smeš ustrelit nekoga, ki se je predal, ampak vseeno si predstavljam naslednjo situacijo...

se srečata dve nasproti četici, v moji 15 vojakov, v nasprotni 30, seveda nas pobijajo kot zajce
ko na naši strani ostanemo samo še trije, na drugi pa še 15 uleti še 30 mojih vojakov
nasprotna stran se userje in po poboju skoraj cele moje čete začne vpit naj nehamo streljat ker bi se oni predal:|

what to do??

čist resno me zanima koliko ljudi bi si reklo "aja sej res zdej pa stop igra, ker se oni ne grejo več" in nehal

zee ::

yeah, right ;((

topic=off

"Neokusno je,da agresorska država obtožuje napadeno državo."

Enako počne Sloveniji Hrvaška. Hravška toži Slovenijo za nedobavljeno (in NEPLAČANO) električno energijo iz JE Krško.

topic=on

Če sta dve preiskovalni komisiji ugotovili, da na Holmcu zločina ni bilo, potem to verjetno drži in zdrži.
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

Brane2 ::

Najprej mogoče nekaj glede timinga in srbskih motivov.

Zakaj se stvari odpirajo ravno sedaj ? Hja, prej so imeli srbi opravka predvsem sami s sabo. Sedaj se, kot kaže počasi pobirajo, poleg tega pa ruski vpliv v regiji raste. STvari na balkanu pa so se umirile do te mere, da se da pogovarjat o tem.

V celi stvar je več interesov. Eden je ta, da je srbom čimbolj v interesu izboljšat svoje pogajalske pozicije, tudi recimo kar se tiče nasledstva YU in prihodnjega položaja SR v EU. Relativno gledano pri SLO nimajo kaj veliko za praskat, a vsaka malenkost pomaga.

Poleg tega je tu moč tiska. Tako kot naš tisk, tudi njihov se grebe za publiko. In tako kot pri vsem drugem tu ne igra vloge kakovost in zdravost same storitve-izdelka-informacije, ampak njena všečnost ciljni publiki. Lahko si še tak poštenjak na čelu časopšisne hiše, plače, honorarji in nagrade se izplačujejo iz prodanih primerkov in ne iz objavljene resnice. Vsakič, ko objaviš resnico, kot jo vidiš sam, namesto optimalne informacije, kot jo pričakuje publika, "izpušiš" del denarja, ki ga konkurenca z veseljem pobere.

Zato tako sovražne novice v SR cajtngih. Barbara Brezigar je prikazana kot prasica, ki je poskrbela, da so procesi, neugodni za Janšo zastarali oziroma padli zaradi proceduralnih nepravilnosti. JAnšo kažejo kot tipa, ki nosi velik del krivde in ki bo naredil vse kar je treba, da stvari ne pridejo na dan, sam Holmec in kup drugih stvari pa kotkriminal, ki so mu/mu bodo bodo razne "preiskovalne komisije" itd zakrile sledi.

V vsem je čutit ogromen pritajen gnev, ker so jih "ovi Janeski pederi" prehiteli "Srpski nebeski narod junaka" v nekaj letih za svetlobno leto.
"Gde bi samo srbi bili, da jih (opet) nisu mučki izdali" etc crap.

Pa vendar...

Tako kot pravljice, zrasle na šljivovici ( Kosovo polje, vloga srbov v WW II, vloga srbov nasploh etc) tudi pravljice, ki rastejo na cvičku počasi najedajo. Po teh pravljicah so TO junaki v samo 10 dneh totalno razsuli četnike, klčub vsej premoči v številu in tehniki. STvar so opravili praktično goloroki, če odštejemo tistih nekaj armbrustov pušk itd. Tisti chopper, sestreljen na viču, ni imel šans. Vsaj 10 tipov sem slišal razlagati o tem,d a so bodisi sami izstrelili usodni izstrelek bodisi bili prisotni- po teh zgodbah sodeč ga je v istem trenutku zadelo kar nekaj raket... :\

In ehm "nepravilnosti" ? Nikjer nobene. No, mogoče kje kaka malenkost. Mogoče je kje kdo zadel prvo pomoč. Ampak tega takrat ni bilo. Čeprav sem slišal že takrat (med vojno) da se strelja na prvo pomoč ne glede na znake itd- je bla to samo četniška propaganda. No, razen tega, kar se sliši sedaj, ampak to so "malenkosti".

To, da so TO ostrostrelci med premirjem na Cerkljah pobili kar nekaj folka na jutranjem postrojavanju, sem slišal že med "vojno".
Zanima me, kdaj bo to priplavalo na površje in če/kaj od tega je res. Pa še marsikakšna stvar, ki je uradno ni bilo.

Skratka, mi je čisto vseeno, kaj uni tam so ali niso. In ne, če je kdo koga počil mimo zakonov, ga ni počil zame, revolucijo, svobodo itd ampak zato, ker je cepec. Če bi mi blo do tega, da koga ubijejo, bi to valjda znal sam reči in takrat bi jaz nosil odgovornost.

To, da je stvar preiskala komisija že 2x, mi ne pomeni veliko, če se ve, da je mnogim ljudem, ki so bili v teh in podobnih organih v interesu, da najdejo čimmanj nepravilnosti. Ne pravim nujno da lažejo, čisto možno pa je, da v določene stvari raje niso šli gledat.

Zato se mi zdi prav, da se sliši še druga stran. Če ima ta kaj za pokazat izven govoric in natolcevanj, ji tega itak ne morem preprečit.
Poleg tega je v mojem interesu, da se obsodijo krivi in da zakon preprečuje take poboje. Včeraj sem bil med hudo nezaželjenim delom prebivalstva in kdove, mogoče jutri iz tega ali onega razloga padem spet tja. Eno je če te grdo gledajo, nekaj povsem drugega pa je, če 1% prebivalstva kaže zelo izrazito voljo, da bi te ubilo, policajem se jih ne da preganjat, novinarjem pa ne poročat o tem...
On the journey of life, I chose the psycho path.

kleDo ::

ne brane... preberi celoto...

Citat iz rtvslo.si:
"Podlaga za prijavo je pismo hrvaškega državljana Josipa Birkiča, ki trdi, da se je kot vojak JLA-ja skupaj z dvema drugima vojakoma z dvignjenimi rokami skušal vdati, kljub temu pa so teritorialci nanje streljali in enega tudi ubili. Brkič trdi, da je bil proti njemi in kolegom storjen vojni zločin.

Predstavitev Birkičeve izjave v Zagrebu
Birkičevo pričanje je včeraj v Zagrebu novinarjem predstavila predsednica slovenskega Helsinškega monitorja Neva Miklavčič Predan. Predanova je povedala, da je Birkič v napadu dobil hude opekline, saj je bil v gorečem tanku, zato je zdaj 70-odstotni invalid."

Gre še za večji absurd kot posipanje tankov s cvetjem...
Če prebereš citat naj bi trije pripadniki takratne JLA dvignili roke (kot trdi Brkič)... in če bereš naprej te situacije s strani NMP so bili vsi pripadniki takrat v tanku...
Sedaj pa se lahko vprašaš, kako se lahko sovražni vojaki predajo, ko so še v tanku? Tudi če bi en izmed njih pogledal ven in dvignil roke... (leta '91 se je npr. dogajalo, da so pripadniki JLA streljali s helikopterjev z oznakami rdečega križa - kaj je to... vojni zločin, kršenje pravil bojevanja...)... kaj bi mu vi verjeli, če pa je v tanku več oseb in ta še prižgan...

NMP bi lahko najprej svoja pričevanja uskladila z drugimi, potem pa blatila vse.

Tudi pri Holmecu so nekdanji pripadniki JLA takoj zavrnili, da bi se tam zgodil vojni zločin... NMP pa še vedno bluzi svoje, čeprav je tam sploh ni bilo... očitno ve več kot pa vpleteni.
1
2
3 4 5


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Slobodan miloševič (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Loža
17413058 (9293) Doman
»

Ujeli Anteja Gotovino v Španiji (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
646021 (4350) Thomas
»

Se rabi Hrvaška opravičiti za zločine med operacijo Nevihta? (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Problemi človeštva
1949982 (7716) Daedalus
»

Milošević na poti v HAAG (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
964996 (4164) burekar

Več podobnih tem