» »

omejevanje človekovih pravic v Sloveniji??!?

omejevanje človekovih pravic v Sloveniji??!?

poweroff ::

Za obrambo človeške kulture


LJUBLJANA, 27. - Mednarodna skupnost mora povedati mednarodno organiziranemu terorizmu, da je prišel do neprebojnega zida: napoved vojne terorizmu je nujna, saj so ogrožene civilizacija in demokratične vrednote. Ne gre za vojno ene civilizacije proti drugi oziroma ene kulture proti drugi, ampak za obrambo človeške kulture, je med drugim povedal predsednik republike Milan Kučan v včerajšnjem Studiu ob 17.00 na Radiu Slovenija, ko je govoril o dogajanjih, povezanih z zadnjimi napadi na ZDA.

Po predsednikovemu prepričanju se je treba bojevati proti terorizmu z vsem sredstvi, tudi z orožjem, saj tudi teroristi napadajo z orožjem. Kaznovati je treba krivce, ki so zakrivili barbarska dejanja. Kučan meni, da bo morebiti treba tu in tam pristati tudi na omejevanje nekaterih človekovih pravic, vendar le začasno, saj to omejevanje ne sme postati trajno. V protiterorističnem zavezništvu naj bi sodelovale vse države, tudi Slovenija, saj globalni svet, v katerem smo, zahteva globalno odgovornost vsake države. V tej globalni vasi se vse, kar se zgodi drugemu, zgodi tudi tebi, na tvojem domačem pragu. Kaj in kako bo Slovenija sodelovala v tem boju proti terorizmu, naj bi se še odločili, ko bodo znane konkretne akcije. Zdaj je čas zavezništva tudi v Sloveniji, je povedal predsednik in poudaril, da bo tudi to, koliko je Slovenija sposobna prispevati k obrambi skupnega zavezništva, imelo svojo težo pri njenem sprejemanju v Nato.

Vir: Dnevnik, četrtek, 27.9.2001 ob 04:28 http://www.dnevnik.si/clanek.asp?id=9917



Zanima me kaj na to porečeta dva znana slovenska "terorista" Zadnikar in Kurnik? Pa "teroristka" Tina P.?

TheJack ::

Jap, oblast nam bo za to, da bi zaščitila naše pravice in svoboščine, omejila naše pravice in svoboščine. Nekaterim se izgleda to sliši smiselno. Očitno res postajamo podobni Američanom, kjer je vodenoglavost nacionalni šport.

TheJack ::

Morda bi bilo treba kakšno reči še o tem, kako je skrajni desnici (predvsem v ZDA, posledično pa tudi pri nas) ta napad prišel kot naročen. Sedaj jim bo uspelo čez parlamente spraviti takšne skrajne zakone (''da se zaščitimo pred teroristi''), o katerih so prej lahko le sanjali.

burekar ::

Eni izmed bednih for Američanov je bila ta, da so prepovedal malo čez 100 komadov glasbe vrtet po radijskih postajah. RATM, Black Sabbath, tud neki Metallice je gor. V glavnem vsa dobra glasba, ki pravi da se je treba boriti za dober svet in s tem tudi spodbuja majhne revolucije v naših malih glavah(Children of the grave, Lord of this world, večina RATM komadov...).
Toliko o svobodi govora in nasploh o človeških pravicah. Shit ej, še mal pa bodo imel ljudje v Afganistanu več pravic kot pa v Ameriki:)
Žalostno, da so mnogi naši politiki take ovce, ki samo sledijo čredi in ne znajo uporabljat svoje glave. Problem je pa tudi v tem, da ko ljudje vidijo, da je nekaj narobe, se ne zbunijo. Tisti posamezniki, ki so pa za upor in pravico, pa propadejo zato, ker so pač posamezniki.

rasta ::

dobro plačane službice v natu so pač mamljive ...>:D>:D in se zdi lezenje ameriki v rit smiselno ...

poweroff ::

Če koga zanima kakšne pizdarije dela ameriški Senat naj malo Wired news spremlja... recimo tole.
Under the Combating Terrorism Act, prosecutors could authorize surveillance for 48-hour periods without a judge's approval.


Upam da se zavedate kaj to pomeni...:(


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Bodo ZDA lahko prisluškovale evropskim transakcijam ali ne?

Oddelek: Novice / Zasebnost
2710290 (8926) guest #44
»

Eksplozije pretresle britansko prestolnico (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

Oddelek: Problemi človeštva
33116181 (11436) DavidJ
»

Ameriški terorizem (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Loža
26816368 (13376) undefined
»

Torej, začelo se je! (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Loža
25772234 (69115) burekar

Več podobnih tem