» »

Višje kazni za prometne prekrškarje

Višje kazni za prometne prekrškarje

TESKAn ::

Jaz sem za doživljenski vzem vozniškega, če povzročiš hudo nesrečo po svoji krivdi. Če npr. koga ubiješ, ker misliš, da si šumaher v jugecu, nisi za na cesto.
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.

kekz ::

Jaz sem še zmeraj prepričan, da bi bila najučinkovitejša kazen zaplemba vozila s katerim je bil prekršek storjen in njegova prodaja na dražbi.

Rent-a-car-ji bi propadli v trenutku. >:D

krneki0001 ::

Nesreča pride prehitro in lahko nisi nič kriv, pa ti pade mulc pod avto in ta krivda ki si jo naloiš sam, ker si povozil otroka, je hujša kot odvzem izpita in nevem kakšne kazni. Lahko se vse zgodi čisto naključno.

jperc21 ::

Kazni bi mogle bit odmerjene glede na dohodek povzročitelja ( v % ).

LP
Keep your head up, even when the world is hard, never give up!

BluPhenix ::

Ja, to je to. Tako da bodo čistilke plačevale višjo kazen kot direktorji!

Na % avta je vsekakor bolj smiselno ...
Podpisa ni več, ker so me poskušali asimilirati.

jperc21 ::

Ne ne razumeš. Če ima nekdo recimo 600 € plače , pa drugi 3000 € plače, pa gledamo to procento, npr. 10 % od dohodka , bi npr. tisti ko ima 600 € plače plačal kazni 60 € , oni ki pa ima 3000 € plače pa 300 €. Mislim, da bi blo to bolj pravično do vseh, kot pa sedaj ko vsi plačajo isto za isto kazen seveda.

LP
Keep your head up, even when the world is hard, never give up!

krneki0001 ::

Nova policija

Pa da ne bo kdo težil, da so vzeli zakon v svoje roke - NISO, samo nesreč ne bodo več preprečevali, kadar niso oni krivi.

Zgodovina sprememb…

ahac ::

jperc21: Sorry, ampak men se zdi, da ti ne razumeš. Plača ni edini način pridobivanja denarja.
Slo-Tech Discord - https://discord.gg/ppCtzMW

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: ahac ()

BluPhenix ::

japerc21 jaz točno razumem, ti očitno še nimaš izkušenj kako je s plačami v tej državi ...

Nova policija, lol. Me zanima kako bo kdo vztrajen, ko se mu bo 15 letni mulc zalepil na bok. Ja "sej pač nisem bil jaz kriv a ne", bo kmalu začelo človeka razžirati odznoter. Če pa ga ne ... ja no pol je tudi on za v kakšno ustranovo.

Skratka, to ni pot reševanja problemov.
Podpisa ni več, ker so me poskušali asimilirati.

Zgodovina sprememb…

jperc21 ::

Ja saj to vem, ampak bolj pravično pa bi bilo kot pa sedaj.

LP
Keep your head up, even when the world is hard, never give up!

jperc21 ::

To moraš tak gledat kakemu direktorju je ta kazen kar tak ( bom plačal pa konec ) ker ima denarja na pretek. Tisti ki pa ima nizko plačo pa gleda kak bo prišel skozi mesec pa bo to težko plačal.

LP
Keep your head up, even when the world is hard, never give up!

edge540 ::

Glede tiste nove policije - tudi mene je že dostikrat prijelo, da bi si nabavil starega caddilaca eldorada (2,5 tone) in bi samo rušil vse idiote okoli sebe:\

tomaz- ::

jaz bi pa rad videl, kako bodo vsi ti fantje, takoimenovani novi policaji, z lepimi, dragimi terenci, opremljenimi z rollbari in fensi šmensi pi+++rijami, na cesti "pometali".. Pa če dobi vsak dan par kupončkov, me še vedno prav zanima, kdo se bo šel kvazi viteza za volanom.. Svašta...

kekz ::

Na tak način bomo vse prehitro zašli na "dark side". Nimamo božjih lastnosti, da bi lahko vedno objektivno ocenili, kdo je kršil zakon.
Npr. o vrivanju v kolono (ki gre vsem tako v nos):

ZVCP:
26. člen
(5) Če je na smernem vozišču iz prvega odstavka tega člena na enem od prometnih pasov onemogočen promet vozil zaradi ovire ali se pas konča, so vozniki, ki vozijo po sosednjem prometnem pasu dolžni omogočiti vključevanje na ta prometni pas tako, da vozijo s primerno hitrostjo in na takšni razdalji do vozila pred seboj, da se lahko izmenoma vključi v promet še po eno vozilo (sistem zadrge).
(7) Z globo 10.000 tolarjev se kaznuje za prekršek voznik, ki ravna v nasprotju s prvim, ali drugim ali petim odstavkom tega člena.


"Novi policaji" bi takega reveža seveda neusmiljeno zgazili, saj se je vrival v kolono, "izsiljeval" prednost itd...

kitzbrado ::

Bogi "reveži", ki se vrivajo v kolono. Kolikokrat se človeku zgodi, da med čakanjem v koloni gleda folk, ki prehiteva po odstavnem pasu in se potem vriva tam, kjer se odstavni pas konča. S tem, da to ni en "revež" na 10 minut, ki se je slučajno zmotil, ampak je teh "revežev" ponavadi vsaj nekaj na minuto. Seveda zaradi teh osebkov vsi čakamo še dlje. Poleg tega se včasih zgodi celo to, da se na ta način zafila tudi odstavni pas in se s tem onemogoči pot tudi vozilom, ki imajo dejansko prednost (policija, rešilci...).

kekz ::

Pustimo zdaj odstavni pas, kjer jasno, da vožnja ni dovoljena. Ampak dogaja se na navadni večpasovnici, da se disciplinirani vozniki pravočasno razvrščajo na pravi vozni pas, objestneži pa prehitevajo do zadnjega in se na čelu kolone vrivajo. Ampak, kar ni moralno in gre večini na živce, še zdaleč ni nujno, da je tudi nezakonito.
Tudi v gospodarstvu novodobni tajkuni delajo podobno, in gre tudi marsikomu na živce. Nemoralno vendar vseeno zakonito :\

flipflop ::

Ne novi policaji bodo v takem primeru upoštevali pravilo zadrge in enega spustili predse.

krneki0001 ::

kekz, prosim še enkrat preberi, kaj so napisali novi policaji, ker očitno nisi prebral vsega, ali pa si samo na hitro pregledal in dal svoj napačni povzetek.

Če je kolona, sam potem takega, za katerega vidim da čaka že dalj časa spustim naprej, brez da bi me mogel izsiliti. Saom, če me nekdo proba izsili iz stranske ulice, ne bremzam več, da bi se mu izognil, pa tudi me ni strah butnit v njega. Pač imam prednost, on je pa nima. Naj počaka, dokler je kolona ali dokler mu nekdo ne nakaže, da lahko spelje in naj potem zapelje ven iz neprednostne ulice, ne pa da izsili, ti moraš pa potem bremzat in dobiš nekoga zadaj, ki ne opazi tega pravočasno in se zaleti vate.

kekz ::

da čaka že dalj časa

Saj, če "čaka že dalj časa" se ga marsikdo usmili. Fora je v tem, da nima kaj čakati.
Jaz sem nekoč že naletel na enega gumpca.
V prometnem mestu sem iskal parkirni prostor. Zadnji trenutek sem zagledal "eno luknjo" na desni in na hitro zavrl in zavil tja. Seveda sem nekoga dobil v rit.
Dejstva:
- zavijal sem brez smernika
- zavijal sem desno, kjer se sploh ne sme

To mi je učital povzročitelj in sva klicala policijo.
Ta ga je poučila:
- jaz sem naredil mali prometni prekršek z zavijanjem brez nakazovanja in plačal eno bagatelo kazni (~10€).
- on je naredil hujši prekršek: povzročitev prometne nesreče zaradi nezadostne varnostne razdalje in je plačal nekajkrat toliko in še povrnitev moje škode (kuponček)

krneki0001 ::

Kekz, očitno še zdej ne razumeš sestavka. Še enkrat preberi, prosim. V tvojem primeru sta bila oba v prekršku. On s tem, ker ni imel prave varnostne razdalje, ti pa ker nisi nakazal manevra. In nekaj drugega je zaleteti se nekomu v rit, ker je drugi zavijal - to pomeni, da tisti za tabo ni vozil po predpisih, ker ni upošteval varnostne razdalje.


Kaj pa če ti meni sekaš pot s svojim manevrom? Recimo zapelješ čez dvojno polno črto, da bi parkiral na moji strani ceste, jaz pa se pripeljem ravno takrat mimo in se jaz posledično zaletim vate brez bremzanja? A bom takrat tudi jaz tisti, ki bom plačal in tebi dal kuponček?

Mislim da ne. In to je poanta tega, kar so napisali "novi policaji". Če boš ti storil prekršek in oviral voznika drugega osebnega avtomobila do te mere, da se on zaleti vate, ker si ti storil prekršek

jype ::

Čeprav razumem emocionalno nabito racionalizacijo "nove policije", se mi vseeno ne zdi preveč pametno početi red na cestah s tako nerodnim orodjem, kakršno je terensko vozilo.

Kaj pa, če naleti na volvota ali drugo terensko vozilo? Kaj pa če pamža s skuterjem ali gluho staro mamo na rog turistu ubije? Zoprna situacija v vsakem primeru.

Kekzov primer me veseli - očitno je, da policija ceni način vožnje tistih od nas, ki vozimo po predpisih in se držimo omejitev. Jaz bi, če bi vozil za kekzom, imel povsem dovolj časa za zaustavitev, je pa seveda možno, da bi se kakšno teslo potem zaletelo vame, enako kot se je vanj.

Včeraj je bilo po cestah vse polno policistov. Če jih je toliko, kaj torej počnejo? Kje so bili en teden nazaj in kam se bodo skrili čez slab mesec dni? Zakaj niso na cestah prisotni celo leto?

kekz ::

Brez skrbi, da sem razumel sestavek.

Ampak moj point je bil v tem, da nemorejo eni navadni gumpci vedno vedeti, kdo ima prav (po zakonu) v vsakem trenutku. Dostikrat je to še za strokovnjake trd oreh.
Sicer bi pa lahko Mr. Lynch več povedal o tem, saj ima veliko zgodovinskih izkušenj.

Legend(SLO) ::

kekz: In zakaj naj bi bili na večpasovnici zgledni vozniki tisti, ki se vključijo na vozni pas nekaj km preden se zapre prehitevalni? Osebno se mi zdi, da je stvar mišljena, da se vozi do zadnjih nekaj 100m po obeh pasovih. Mislm mamo sam ene par km avtocest in da še unih ne bi v celoti izkoristl bi bil pa res kriminal. Vsa stvar, bi delovala povsem lepo, če bi šlo vse po pravilu zadrge. Edin hitrost bi se mogla zmanjšat na 1/2. Tko mamo pa čist vedno štalo, ker eni ne spuščajo unih iz prehitevalnega pasu, ker bi mogl vidt, da je vrsta na voznem mim kere se vozjo že več km.

Novi policaji so v bistvu precej butasta ideja. Prometni prekrški se ti pač včasih zgodijo brez, da se jih zavedaš. Mogoče si kot domačini težko predstavljate ampak predstavljite si kšne turiste, ki si po nekajurnem tavanju po mestu pač počas že žilijo najti hotel/kamp. Osebno sem letos poleti to sprobal an lastni koži kako lahko mirno spregledaš kašno krožišče al pa vzbujaš vtis, da se vrivaš mimo kolone, če prav sploh nisi meu tazga namena ampak pač ne poznaš ceste.
krneki

krneki0001 ::

Legend, to pa ni res, da se prometni prekrški se ti težko naredijo brez da bi za njih vedel. Sploh pa ne vožnja v rdečo luč.

kekz ::

Legend, to pa ni res, da se prometni prekrški se ti težko naredijo brez da bi za njih vedel. Sploh pa ne vožnja v rdečo luč.

Se zgodijo, čisto enostavno. Malo nepazljivosti in ...
Nekoč sem vozil za enim kolegom, ki je po dolgem času prišel spet v naše mesto (včasih je tu živel, potem pa se je preselil).
Človek je čisto na suho peljal skozi rdečo, ne tisto, da bi za sekunde še lovil rumeno.

Ko sva se ustavila, sem ga vprašal, kako in kaj. On pa, "Kakšno rdečo, od kdaj je pa tam semafor???"

In še res. Križišče je tako oblikovano, da niso (mogli) postavili semaforja zraven, kjer ustaviš, ampak nasproti preko križišča, obrnjen pa na to stran.

Tam kjer si navajen voziti, te tudi pogosto nese.
Mene je še v avto šoli (prej sem že vozil z motorjem). Nekje zavijam desno, inštruktor pa "Kam pa zdaj? A ne vidiš znaka prepovedano desno?"
Jaz pa začudeno, le kdaj so tega hudiča postavili, saj prejšnji mesec ga še ni bilo.

perci ::

Zadevo bi bilo treba dat v zavarovalne premije. Vsako leto, ko si jo odnesel brez kazni, se ti prizna 2% ekstra bonitete pri zavarovanju vozila.

Legend(SLO) ::

Sevede, da ponavad veš za njih. Ampak to če sm se zavedu, da sm nekoga izsilu, medtem ko sem isku neki. Mal prepozen je, da veš da si ga izsilu pol k un že bremza pa še potrob po možnosti. Tko, da veš da si naredu, sam veš, ko je že prepozen. Poleg tega so omejitve marsikje čudne. Mislm, če morm non stop gledat na števc, da ne prekoračm hitrosti in se zato ne morm koncentrirat na cesto je neki narobe. Pa ne mi rečt da se komu 50km/h na Dolenki ne zdi počas?
krneki

jype ::

Legend(SLO)> Pa ne mi rečt da se komu 50km/h na Dolenki ne zdi počas?

Pojdi z biciklom, pa se ti bo zdelo hitro. Po moje sploh ne moreš prekolesarit te ceste od Grubarjevega prekopa do Škofljice s tako hitrostjo.

Včasih je bila omejitev na Dolenjki 60 km/h. Poznal (bežno, pa vendar) sem dva pešca in eno peško, ki so na tej cesti ob pravilnem prečkanju ceste na prehodu za pešce (peška celo pri semaforju) izgubili življenje.

Odkar je omejitev 50 km/h še nisem slišal za pešca, ki bi ga na Dolenjki povozilo, je pa res, da je od takrat na voljo tudi obvoznica. Če moraš voziti hitreje, se torej lahko pelješ po obvoznici.

perci ::

Dolenjka je 4 - pasovnica. In včasih je po njej potekalo bistveno bistveno več prometa kot sedaj. Tako da tele jypetove raziskave o umrlih pred in po uvedbi omejitve, nima posebnega pomena.

Druga stvar je pa zakaj je nevarna. Zato, ker so na enih delih hiše skor čist do bajte in komot ti kak otrok prileti na cesto. Zato bi jst na desnem pasu dal omejitev 50, na levem pa 70.

kekz ::

(peška celo pri semaforju) izgubili življenje.

Sori, ne morem si kaj, ampak tole je meni še vedno smešno.
V stilu: Peška je izgubila življenje, koščica pa je preživela. :D
Po SSKJ:
péška -e ž (ẹ̄) knjiž., redko ženska, ki hodi peš
pešákinja -e ž (á) ženska, ki hodi peš --- tukaj je brez redko!

Zakaj je to zadnje čase tako popularno, da ne moremo več govoriti o redkosti? :\

jype ::

kekz> Zakaj je to zadnje čase tako popularno, da ne moremo več govoriti o redkosti?

Ker je tako bolj zabavno, vendar.

perci> Druga stvar je pa zakaj je nevarna. Zato, ker so na enih delih hiše skor čist do bajte in komot ti kak otrok prileti na cesto. Zato bi jst na desnem pasu dal omejitev 50, na levem pa 70.

Hiše čist do bajte? Ja, saj vem, kaj misliš. Ja, 50/70 bi bilo čisto OK, če bi bil na sredini tudi zeleni pas, tako kot je na Celovški.

Legend(SLO) ::

In un k jo je zbil na semaforju je sigurno prpelu 60? Ker če je prpelu 120 se to brezveze uporablja, kot argument zakaj ne 60km/h.
krneki

just_a_cook ::

Perci: Tvoja ideja ni slaba, problem je edino, da je to isti šmorn, kot če na nek način povečaš kazni. Zadeva je denarna in to je problem.

Kazen ne sme biti denarna, ker bodimo realni, potem za ene je vecja kot za druga. Cetudi % od prihodka (to je bolj od palca merilo).

Kazen mora biti ČASOVNA in VZGOJNA. Da se je ne da z denarjem odkupit

Predlog: za te mini prekrškarje denarna (manjša kot sedaj) za 30+ čez pa progresivni odvzemi dovoljenj + javna dela v prometu.
Tako, da ti nič ne pomaga če si miljonar, ker boš npr. 3 meseca brez vozniške in dva tedna vsako popoldne obiskovati tečaj z mulci glede CPP.

To pomaga, ker te noben denar ne reši. In bolj ponavljaš kazni, seštevajo se ti kazni progresivno....
==================
Just a cook

perci ::

jype: Ja, lapsus linguae, bajte do ceste je bilo mišljeno - za tiste, ki niste tako pronicljivi kot naš jure, ki je takoj ugotovil za kaj se gre.

just_a_cook: Moja ideja je proporcionalna z debelino denarnico v toliko, kolikor imajo bogatejši ljudje dražje (močnejše) avtomobile in je tako njihova zavarovalna premija višja od revnejših.

Matako ::

nebivedu> Nova policija Pa da ne bo kdo težil, da so vzeli zakon v svoje roke - NISO, samo nesreč ne bodo več preprečevali, kadar niso oni krivi.

Hm, mogoče bi lahko vzeli s sabo še bejzbolke? Samo na glas razmišljam ...

Drugače pa vzpodbujanje reda na kakršenkoli način zahteva ogromno časa in potrpljenja in razsodnosti - mislim, da se skupini "zaskrbljenih voznikov" neha nekje pri prvem.
/\/\.K.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Matako ()

ahac ::

Jaz sem tud že mislu, da bi kdaj samo nesel kakšen velik kol čez cesto... sej ne bom jaz kriv, če bo ravno takrat nek motorist pripeljal z 100km/h in ga ravno z glavo zadel. ;)
Slo-Tech Discord - https://discord.gg/ppCtzMW

BluPhenix ::

Heh, problem je, ker ne moreš biti prepričan, da se vanj ne bo zaletel tudi kakšen motorist, ki je šel 90 ali manj ... to je tudi problem te "nove policije".
Podpisa ni več, ker so me poskušali asimilirati.

lufthammer ::

nebivedu> Nova policija Pa da ne bo kdo težil, da so vzeli zakon v svoje roke - NISO, samo nesreč ne bodo več preprečevali, kadar niso oni krivi.

Me prav zanima, kako zvečer zaspiš s sliko pred očmi, ko ti s havbe špohtlajo mrtvega skuterista, ki si se mu namerno nastavil!

Prepotentni kreteni so tile novi policaji in nič drugega. Že vozni park mi vse pove...

krneki0001 ::

Prva nesreča se je že zgodila!

Danes sem bil z enim od teh "novih policajev" na kavici V BTC in mi je že pokazal sliko v telefonu in sobotno (29.8.2007) zgodbo v BTC v Lj. Stal je v križišču na koncu Letališke in zavijal levo proti Mostam (nasproti Avtohiša Moste - Opel), desno na špuri za naravnost mu je stal šmrkovc s črnim BMW-jem in mu je bilo takoj jasno, da bo igral asa in da bo sam izapdel bebec, ker že 5 minut stoji strpno v vrsti. Ko so potegnili je seveda dečko iz Štepanjca al tam nekje iz Sostrega, je bil mende, po gasu in po desni špuri mimo čez avtobusno, sam 3.0 D v Patrolu tud ni lih ovčka in sta šla vštric, omladinac na silo z avtobusne pred njega in zbremzal, ker je bla kolona, tale stric pa je sam mal bolj pozno stisnil bremzo. Na sliki ma un na stari trojki BMW havbo odzad na zadnji šipi gor. So prišli policaji čez 10 min, smrkovc je menda nekaj sikal, da se je un not zaleto, ta gospod, ki je čisto običajen in normalen človek in ima svojo firmo tu v Lj, je samo povedal, kaj se je zgodilo in policaji so unmu napisali sodnika in še celo morje od nevarne vožnje, izsiljevanja, naglega zaviranja ipd...Na koncu ej bil menda čisto presran, na začetku je pa tulo, da mu bo jebal mater in podobne.
Na Patrolu je zvit rollbar odspred desno, ki pa ga bo itak plačala zavarovalnica od tega z BMW-jem. Simpl. Je reko, ko so stali tam, da je un folk, ki je bil direkt za njim ploskal in se drl bravo skoz okno.

Lahko odpremo debato na temo, kaj je ta stric naredil narobe... Stal je v koloni, zavijal je levo, ker je nekdo izsiljeval, ni uspel zavreti. Po moje čisto brezmadežno.

Skratka, če normalno čakaš v vrsti v križišču in se najdejo eni, za katere ne veljajo nobena moralna načela, potem imaš vsaj nekaj zadoščenja, to je pa moje mnenje. Sem bil v podobnih situacijah in vem da si lahko puliš lase, zato ker te je mama lepo vzgoijila.

Debatirala sva tud o ostalih zadevah in sicer okol teh kolesarjev in motoristov, je rekel, da kolesarjev niti v sanjah ne bo zbil, če se mu pa kdo po cesti po njegovem pasu pripelje nasproti, ga bo pač zaprl ob robnik, dokler se ne bo spokal s ceste.
Nekje vmes sem prebral tudi, da eni pravijo, da bodo zbijali skuteriste brez čelade... kar je seveda absurd. Povedal mi je veliko zgodb in mi je kristalno jasno, da če bo prišlo do česarkoli, bodo oni v vseh pogledih brez krivde. Nisem niti vedo, un ko ma Toyoto, je odvetnik, da tud če nagaziš na čefurja brez tablic na skuterju, pa nisi kriv, greš vseeno na sodišče, kjer šele sodišče odloči, da nisi kriv, do takrat si pa obdolžen poškodbe ipd... kar je seveda absurdno po svoje, zato bodo menda vsakega, ki bo zaradi objestnosti fasal, še civilno tožili za odškodnino, izgubljen čas ipd.

Moje mnenje je, da se zna nekaj takih primerov, kot je zgoraj navedeni, hitro razširit med unimi manj hrabrimi kaskaderji in bodo malo bolj previdni, kar je tudi njihov osnovni namen.

Ko bo zadeva bolj jasna, je obljubil tudi pomoč pri članku o teh dogajanjih, mislim da bo zelo zanimivo. BTW: mejl je bil poslan 26. avgusta, ta stric je pa naš bralec.

kitzbrado ::

Tole zveni na prvi pogled super (in vsak si je to že kdaj zaželel narediti), samo prvič ko pride to telesne poškodbe, bodo problemi.

krneki0001 ::

Ja zveni super, ampak večina nimam jajc, da bi si to upala narest, nekateri pa so se odločili in to delajo.

BluPhenix ::

Nisem si predstavljal, da se bojo s tem bahali. Res ne, ker potemtakem so imbecili. Sploh če to delajo po spletnih forumih, kot da policija nima dostopa do interneta. Policajem bo čudno, ker videvajo stalno isti avto udeležen v takih nesrečah, kateri od policajev ki bere po forumih, bo videl da to delajo nalašč.

Zdej pa tako, nič narobe, haha. Če nebi bilo dečkota na desni strani bi on tudi tako otegnil skozi križišče, če je videl kolono? Verjetno nebi. Torej je potegnil zato, ker je potehnil tisti polek njega. Skratka človek je predvideval kakšen namen je imel možakar polek njega in je pospešil z namenom, da mu prepreči izsiljevanje prednosti oziroma, da se zaleti v njega. Žal, to ni več tisto, "pač ne bomo odreagirali več kot ponavadi" ampak je "ti bom že pokazal kaj zmrkovec da se to ne dela in za ti to pokazat, se bom zaletel vate". Tokrat je voznik terenca šel normalno skozi, vprašanje če bo tudi v prihodnosti. S takim obnašanjem ni nič manjša nevarnost na cesti, kot tisti v BMWju.

Sem mislil da bojo to kaj bolj z glavo delali, ne pa se NAMERNO zaletavali v ljudi in se potem s tem bahali okoli. Bolano.

Ja zveni super, ampak večina nimam jajc, da bi si to upala narest, nekateri pa so se odločili in to delajo.

ZA to delati ni potrebno imeti jajc. Sploh ne ko imaš ogromen avto z rollbarom, ki bi itak moral biti prepovedan na cesti. Jajca bomo videli, ko se bo nekdo od tek zaletel tovornjaku v bok ali rit s 60kmh, ker mu bo tovornjak izsilil prednost. Do takrat je samo družbena debilnost.

Komaj čakam, ko se mi bo en od teh "pravičnih ljudi" v Ljubljani nalašč zaletel v rit, ker bom naglo zabremzal zaradi psa, ki bo skočil na cesto pred mano, ali kaj podobnega,
Podpisa ni več, ker so me poskušali asimilirati.

Zgodovina sprememb…

Turtle ::

...pospešil z namenom, da mu prepreči izsiljeva......
kokr vem se po avtobusni nima kej vozt , kaj šele dirkat.... Ni pomembno zakaj je naredil prekršek... Jaz bi tudi pospešil...ker lahko, saj sem na voznem pasu,...kaj pa un počne pa ni moja stvar...Policija lahko 500000000x dobi tega človeka v nesreči, pa če upošteva pravila nimajo kej....Nej si delajo pobliciteto, mogoče pa se bo kdo, ki to bere mal ustrašu,....Sej namen ni da razbijejo čim več avtov,....

kekz ::

Poznal sem enega človeka, ki se "pravično" zaletava. Nima nekih "pravičniških" namenov, ampak je zaslužkar. To mu je vir zaslužka.
Naštudiranih ima nekaj kritičnih točk, kjer ljudje niso dovolj pazljivi ali se ne znajdejo najbolje (najraje enakovredna križišča) in se nalašč nastavlja z eno kripo, da pride do trka, za katerega po črki zakona ni kriv.
Potem dobi zavarovalni kuponček. Na zavarovalnici se zmeni, da mu škodo plačajo v kešu, sam pa za silo zakrpa kripo z deli z odpada, tako da mu dobršen del ostane. "Posel" mu kar uspeva. (Ne ordinira pri nas, ampak v eni zahodni državi).

Tole me je namreč spomnilo na te "pravične" nove policaje.

tomaz- ::

nebivedu: bullshit, res bi rad tole slikco videl..

Dokler pa ostaja samo pri besedah nekaj prepotentnežev, se bom samo mal nasmehnil..

Daedalus ::

Nekak bi naj vsak voznik v potencialno nevarni situaciji naredil vse, da se izogne pizdariji. Namerno se zaletavajo samo debili, ne glede na namen.

Edino, kar se lahko dobrega naredi iz "nove policije" je to, da "stara" spozna, da je za en DREK (namerno poudarjeno) in da se zmiga, pa začne delat, za kar jo plačujemo.

No ja, al pa tud ne. Saj so z Ambrusom razne ljudske milice ratale kr trend. Pa zgleda, da bo še lep čas ostalo tako.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

Mercier ::

V Celju je lepa pešpot ob Savinji, odlična za sprehode z malimi otroci. Kolesa in motorji nimajo tam kaj iskati. Vzporedno je cesta na obeh straneh Savinje.

Jasno, seljoti s skuterji in motorji se morajo obvezno peljati po pešpoti, ker slalom med malčki je res nadvse. Če bi pa kakšnemu kolesarju kaj omenil, bi pa ga verjetno kap trofla od začudenja.

Parkrat je malo manjkalo, da nisem bi Milica, pa uredil stvari po ljudsko. In ideja mi je vse bolj blizu.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Mercier ()

Legend(SLO) ::

Mene tut zanima kaj bojo tej "novi policaji" nardil, ko jih bo izsilu šlepar? Al so se oni odločl zabijat le v kolesarje in manjše avtomobile. Poleg tega samo čakam kdaj bo najebu 1. nedolžen. In ne mi rečt, da to ni možen ker sm že vidu primer v kerem bi komot najebala nč kriva oseba.

Naprimer, ko bo na križišču Vilharjeve in Šmartinske šel komu iz levga pasu zapirat pot iz Vilharjeve na Šmartinsko un bo pač gor zapelu po levi strani (Se je že zgodil ja). Manka samo še en avto nasprot. Torej spodjebavata se 2 terenca najebe pa nč kriv voznik npr. Smarta.

Očitno jim tut človeški razvoj ni preveč jasen. Bom razložu. V osnovi je človek pešaču, potem je izumil kolo in avto pride na koncu. In pač majo bl ekološki in naravni načini gibanja prednost pred avtomobili oz. bi jo mogl met in jo majo v marsikeri Evropski državi. Pr ns je pač obratna in kt sami pokažejo velaš kolker si močen. V Angliji tut pešci lahko počnejo karkoli, hodjo čez pr rdeči luči in polcaj mal zabremza. Na nizozemskem so pa polcaji svete krave. Na Balakanu se pa prebogatim naduvanim voznikom terencev ne sme nč, ker majo velka kola.
krneki

edge540 ::

>>V Angliji tut pešci lahko počnejo karkoli, hodjo čez pr rdeči luči in polcaj mal zabremza.

Aja? Ker jaz sem v Londonu dobil drugačen občutek, potem ko sem 2x v petih dneh za las ušel, ko so me na prehodu za pešce hoteli zgaziti.

krneki0001 ::

Legend, vsak udeleženec v prometu se mora nujno držati predpisov, kar pomeni;
- da pešec nima pravice teči čez cesto, kjer ni prehoda za pešce,
- da kolesar nima kaj vozit po nasprotnem pasu ali po cesti če ima zraven kolesarsko stezo
- da avtomobilist nima kaj obračat v tunelu na avtocesti

Pa vse to delajo. Torej ker to že delajo, je pa najbolje, da jim to še uradno dovolimo, al kaj?


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Miti, zmote in nepoznavanje predpisov (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Na cesti
11738619 (33490) St235
»

perverzna lopovščina (1000 eur) (strani: 1 2 3 421 22 23 24 )

Oddelek: Loža
119485701 (58454) BlueRunner
»

pritožba na kazen - možnost ugoditve (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
11516175 (11571) bluefish
»

Prehitra vožnja - ugovor (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Loža
18913838 (11368) Tear_DR0P

Več podobnih tem