» »

F1 - sezona 2005

F1 - sezona 2005

««
12 / 52
»»

Daedalus ::

Glede na to, da je zadnjič pri štartu premagal Alonsa z njegovim "gremsuperzmesta" Renaultom, ne dam komerkoli nekih resni možnosti, da ga vlovi do prvega ovinka. Če bo štartal tak dobro. McLaren pa zgleda res dobro - Montoya s 13. mesta na 7., Kimi pa pole. Zdaj pa samo upat, da ne bo spet kak CV joint crkno al kaj podobnega0:)
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

Denos ::

Samo res:D

CHAOS ::

Ja Ferrari-ju pa letos res bolj slabo kaže. No, da zadeva ni rožnata je itak jasno ter da je še kaj drugega in ne samo gume. Če bi bili sposobni avto prej narediti, bi lahko najverjetneje tudi Bridgestone prej spacal kaj od gume. :) Kot vse kaže, da so ta vikend popolnoma nekonkurenčni, si pa je res možno razlagati samo tako, da je pač nekaj narobe z gumami. Seveda je pa to bilo povsem pričakovano. Kar se mene tiče lahko začnejo razvijati avto za naslednjo sezono. Bo več šans. >:D
'They have computers, and they may have other weapons of mass destruction.'

Ne odpisat Ferrarija. Očitno nisi gledal dirke v Imoli, ker pol ne bi takih bučk tule kotalil. Sem pa precej prepričan, da v kolikor ne bo McLaren mel kakih težav, danes Kimija ne bo možno vloviti. Al pa tudi, hm...
[J.P.Sartre]

Je pa blo v Imoli tud bol mrzlo in tak bolse za Bridgestone. Schu. je bil na kvalifikacijah komaj 13. zaradi lastne napake drugace bi bil v prvi ali drugi vrsti. Danes in vceraj pa ni naredil nobene napake pa je 8. tak da...Bomo vidli:D

Ja, to je res - "zelena" steza (sprana, brez nanosa gume in hladna) pač bolj paše Bridgestonu, kot Michelinu. Zdaj je situacija rahlo drugačna, samo vseeno se mi zdi, da se pri Ferrariju ne bi repenčli, da je treba pazit na njih v dirki ker nimajo prave hitrosti preko enega kroga, preko dirke pa so močni. Sej je mel McLaren do Imole isto situacijo - v kvalifikacijah nikamor, v dirki hitri (najhitrejši čas kroga Malezija in Bahrain).
[J.P.Sartre]

CHAOS ::

Daedalus: gledal gledal. Vendar to ne spremeni dejstva. Kot je že povedal Denos so bili pogoji povsem drugačni. Žal je to realna slika trenutnega stanja.
'They have computers, and they may have other weapons of mass destruction.'

ČIP 008 ::

Ja danes bo v Barceloni izredno zanimiva dirka. Že spredaj se bojo brezkompromisno udarili za prvi zavoj Kimi, Webber in Alonso. Potem pa tako naprej, Montoya ima še dosti neporavnanih računov z "prvakom" prav gotovo pa tudi Colthard z jezikavim Masso. Uf še dobra ura pa bomo to videli v živo.>:D

TribesMan ::

ČIP 008:

Tile tvoji "napovedniki" pred dirko me spominjajo na Ališiča... A sta slučajno v sorodu?

Drgač pa GO KIMI :>

LP

TribesMan
Moj kompjuter dela: KVIIIIK ... KVIIIK ... KVIIIK.

Ko ga navijem dela: KVIKKVIKKIVKKVIK. :)

Zna bit zanimivo ja. Upam da bo kimi zmagal pa alonso odstopil da se bota malo zblizala glede tock:)
Btw: kje so ferraristi? Tilen, markec_ itd.? Mogoce cakajo na dober rezultat da bojo spet glasni :D

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Denos ()

zile ::

A si nesrečen ker ni Ferrarijevcev. Se nimaš s kom pogovarjat (kregat) ? :D

Ne to samo pogresam prepricevanja kak je ferrari dober:D

shock ::

Ampak ta tema je bolj miran kot ponavadi (kot prejšno leto), saj se ne kregamo več toliko oz. se nimamo s kom kregat :D.

Matej_K ::

Jah zdej iščejo..za koga bi zdj navijal k rdečim ne gre več tok dobr!!!

Raikkonen dobr štart..upam da se nau ponovila zgodba iz imole..

Montoya lepo izkoristu šanso
...
Lep obrat montoye...mal šova nardi za gledalce :D

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Matej_K ()

archer ::

Upam da se bo ponovila zgodba iz Imole. Spizdi vn McLaren.

ŽirC ::

Sej ce bi po feltnah fozil bi blo bols, kakor pa z bridgstonkam, saj popokale ne bi ;(

Lp, ZirC
aks.rula.org

Dokler se ne bo enkrat en ubil, ko mu bo pr 300 na uro gumo razfukal, pol bojo spet spremenil tole neumno pravilo glede gum... :\
Drugač pa fastest lap, hehe neki šteje. Vsaj za statistiko...:D

Matej_K ::

Ja pohvale za fastest lap... Preden gre v bokse je zmeri hitr!! Sam je sam tkrt..

Kva je z montojo a mu bencin pušča????

Hehe, Raikonen fastest lap v zadnjem krogu. Noro. :D 8-O

zile kaj tebe trga?

Ni bil Raikkonen ... je bil Fisichella.

Drgac pa Raikonen zmagal zasluzeno... vozil brez napake cel vikend. Smola za MSja... vendar tudi to se dogaja.

LP

TribesMan

WarpedGone ::

Čestitke Raikonenu. Človek se razvija.

Iz kakšnega testa je Montoya se pa tut čezdali bol vid. Zna fejst opletat z jezikom pa pizdarije počet. V istem avtu ga kolea stegne za krog...

Ferari si je pa čist sam kriv. Prav jim je, kaj se pa tko držijo bridgestona. Če bi bil js šefe bridgstona bi se pa raje umaknil. Bolš nobenga reklama kot pa taka negativna. Ni fajn bit razlog zakaj bo MS zgubil naslov.
Zbogom in hvala za vse ribe

Uiiiiii, kaj jim je Kimi naredo:D McLaren je trenutno definitivno najboljši dirkalnik, samo kakih tehničnih težav si ne smejo dovoliti. Kr tako naprej, do konca sezone:))

Ferrari - zdaj si pa upam trditi, da je out of the game. Znajo biti hitri v specifičnih pogojih, tole danes je pa blo zelo žalostno. Sej je MS-ju dobro kazalo, samo gume ne bi zdržale do konca... In očitno jim ne pomaga niti 24/7 testiranje.
[J.P.Sartre]

TribesMan: se zgodi...Fisichella je bil ja... :P

No pa saj nas je vecina ze vedela da so bili ferraristi v Imoli dobri samo zaradi hladne steze....Samo pa sramota za Bridgestone da testirajo 10×vec ko ostala mostva (in to samo za eno mostvo medtem ko ma Michelin gumo za vsako mostvo posebej) in se zdaj ne morejo biti konkurencni. Kimi good race!!!:D :D :D

Tilen ::

Btw: kje so ferraristi? Tilen, markec_ itd.?

Tukaj, tukaj, imas kaj proti meni ker imam drugacne interese kot ti ? >:D

Edino kaj mi je blo danes smesno, je blo to, ko je rekel Mirsad, da ne ve ka se dogaja z Alonsom, ko ga je Kimi sekal po sekundo na krog hitreje od njega. Pac so bli boljsi mislim.. smeh.

mo pa sramota za Bridgestone da testirajo 10×vec ko ostala mostva
Tebi pa matematika ni sla dobro, tudi ko sma se bla sosolca >:D

Bi blo kr krivicno me enacit z markec-om, ker nekateri vsaj priznamo nekatere stvari, ko jih drugi ne. Slaba dirka za Ferrari again.
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Tilen ()

Tukaj, tukaj, imas kaj proti meni ker imam drugacne interese kot ti ? >:D

Ne samo ko je zmagoval Ferrari si bil glavn v tej temi :D
Tebi pa matematika ni sla dobro, tudi ko sma se bla sosolca >:D

A tebi pa je?>:D
Bi blo kr krivicno me enacit z markec-om, ker nekateri vsaj priznamo nekatere stvari, ko jih drugi ne.

Nisn reko da ne priznas ampak da si kr naenkrat tak tiho ko Ferrariju ne gre.

Edit: Pa ok nebom zaj nekaj provociral. Je pa res da mi je bla danes dirka kr dolgocasna predvsem v zadnjih krogih. Upajmo na boje za prvaka do zadne dirke.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Denos ()

archer ::

Ja logično ne, da takrat ko Ferrari zmaguje vam nč ne paše in je treba neki nazaj povedat.

Nej ži enkrat fuknejo dol te kurčeve gume pa se bomo spet lahk fajn kregal.

Najbolj ironično pri vseh teh zapletih z gumami, pa je, kako so vsi od Jeana Todta, do unga Japončka in potem še test driverja, nabijal kolk je guma vzdržljiva, etc... To je blo v tiste pol ure pred dirko...:\ Drugič boljš da ne klobasajo...

Ja ja konec je z Ferrarijem, so pa gume zelo dober izgovor za rdečo krsto.

Ne vem kak lahk dvem predrenim gumam rečeš izgovor...

Tvoje mnenje pač ni vredno pol dingovih ledvičk.

Če bi bilo s avtom oziroma šasijo vse vredu nebi do tega prišlo. Sicer pa bi morale brihtne glavice v Ferrarijevem boksu vedeti da ta steza nenormalno obrablja gume.

overlord_tm ::

Samo teli japončki pa še niso pogruntal zakaj se uporablja kavčuk ...

jest predlagam da ferrari vzame savo za opremljevalca :p

SebaR ::

Ferrari je izbral dobro taktiko, ker kolikor sem gledal vedno gredo med zadnjimi in se jim pri teh izredno slabih gumah splača, nekako se vidi da niso zgubljeni v tej sezoni, le ta nesposoben Bridgestone nima za burek.

Kimiju tokrat privoščim eno zmago glede na to koliko smole so imeli, važno mi je da se Renault malo ustavi.

Ka je pa Barrichelo delal med dirko...kot da nebi dirkal....je za v pokoj?:8)

Treba je priznat da so dirke postale zelo zanimive :)

Komaj čakam naslednjo dirko čeprav še Ferrari ni dosegel nič. Temu se reče optimizem :))
Povej ti to raje komu brez nog, da bo lahko skakljal po cesti...
:>

BigWhale ::

Srednje do pretezno dolgocasna dirka, kimi je prevec soliral. Skoda za montojo, lahko bi bil tretji. Williamsa sta bila solidna. Sploh pa toyota. Cestitke tudi Coulthardu, se Rubensa je prehitel.

No, nihce pa ferariju ne bo zameril, ce bodo rekli, da so bile krive gume. Tokrat vam verjamemo ;>

Hehe, indeed...:D

dëych ::

Kaj je Montoya delal, da je bil tolk slab?

Rama ga je bolela >:D

Mel je neki problemov v boksih, ampak vseeno tut na progi ni bil baš hiter.

ABX ::

No, letos se vidi koliko sta hitra Montoya in Ralf S.

Go Trulli!
Vaša inštalacija je uspešno spodletela!

Alexius Heristalski ::

Čestitke Raikonenu. Človek se razvija.
Bolje rečeno, McLaren se je nehal kvariti. Hitri so bili že v Imoli. Mislim, da imajo trenutno najboljši dirkalnik.

Iz kakšnega testa je Montoya se pa tut čezdali bol vid. Zna fejst opletat z jezikom pa pizdarije počet. V istem avtu ga kolea stegne za krog...
Dvomim, da je ta razlika realna. JPM se je vrnil po enomesečni odsotnosti, poleg tega mu niti prej ni šlo ravno super dobro. Bomo videli, kako bo po naslednjih dirkah. Mimogrede, Montoya je postavil 3. najboljši čas dirke, pa še 3x je bil v boksih.

Samo pa sramota za Bridgestone da testirajo 10×vec ko ostala mostva
He, he, he. Če bi bilo to res ...

Pa ne mi govorit, da je bila dirka zanimiva. Ravno toliko, kot v času velike Ferrarijeve prevlade, takih pa ne maramo, ane?;) No, odvisno, kdo zmaguje ...
fantje, ni blo slabo, samo dajte še v herbicidščini

SisQ ::

Lep pozdrav

Da dodam nekaj malega glede dirke in letošnje sezone. Kar se tiče Kimijeve zmage spljoh ni presenetljivo, saj bi verjetno zmagal že v prejšnji dirki, če mu nebi izdahnil avto. Verjetno bi bilo kot danes, mogoče z manjšim zaostankom. Sicer je malo presenetljivo kako Kimi vozi toliko hitreje od svojih kolegov (Wurz, Montoja), glede na to da so na podobnioh taktikah. Očitno ima boljši občutek za avto. Je pa zelo zanimivo glede Montoye, ki je kao neki car z jajci. Sicer sem ga za takšnega imel tudi sam, vendar v primerjavi z Kimijem je nula. Kot včasih Hakkinen/Coulthart. V glavnem, če bo avto konkurenčen oz. boljši od ostalih, se bo še večkrat ponovila zadnja dirka.
Kar se tiče pa Ferrarija pa: če nimajo super duper avto jim ne pomaga t.i. najjboljši šofer M.Š.
Nikdar ni bil in ne bo najboljši šofer saj bi potemtakem moral delat neka čuda tudi z slabšim avtom...kot so nekateri včasih govorili. Bil je 7x sv. prvak-kapo dol, vendar bil bi tudi 10x, če bi imel spet najboljši avto. Kar hočem povedat je to, da je le odličen šofer v trenutno slabem avtu. Tako je npr. Alonso kot odličen šofer v odličnem avtu itd. Hočem povedat, da so vsi odlični šoferji, vandar v takšnih in drugačnih avtih.
Poleg tega pa niso krive samo gume pri Ferrariju ampak tudi avto ni najboljši. Pri Ferrariju je pa vedno pač to, da so pri slabih rezultatih vedno krive gume, pri dobrih rezultatih, pa sta vedno 'kriva' M.S in avto. Prav tako so pa zaspali na lovorikah, kot je nekoč Mclaren. Pa tisto ven metanje, da so vozili z starim avtom jei je tudi stalo. So mislili, da bodo ponovili lansko sezono kar tako. Tudi to buzeriranje jih je koštalo. Drugi so delali pa sedaj jejo z veliko žlico. Ferrari pa je očitno z veliko žlico jedel pozimi, sedaj pa garajo.
Bljeeeh, kako so patetični.
Na kratko odlična dirka Kimija in Trulija, za Alonsota je bilo pa tako ali tako za pričakovat, da bo dober.

ABX ::

Jaz sovražim Schumacher-ja, vendar le bedak lahko dvomi njegovo sposobnost. In ja za neuspeh Ferrarija so krive gume, čeprav sovražim tudi Ferrari, ampak vsaj sem realen.
Vaša inštalacija je uspešno spodletela!

BlackHole ::

Cestitke tudi Coulthardu, se Rubensa je prehitel.

Jp, ampak kolikor vem, se je to zgodilo že na kvalifikacijah, ko je Rubens moral v zadnjo vrsto. Med dirko, mislim da Rubens sploh ni prišel pred njega (morda za trenutek med postanki).
LP Marko

Super Sonic ::

"Poleg tega pa niso krive samo gume pri Ferrariju ampak tudi avto ni najboljši"

Red bull jih z dve leti staro šasijo popapa za malco, na stezah kjer je asfalt grob in zahteven za gume oz je vročina. In ko ta pripeka kot še nikdar, modelu počta dve gumi.

Če pa je obratno in je relativno mrzlo, Ferrari lahko vozi tudi do 2 sekundi na krog hitreje od ostalih. Torej bo res nekaj z Ferrarijem narobe.

Prou ne morm verjet kako gl... lahko eni razmišlate.

"Nikdar ni bil in ne bo najboljši šofer saj bi potemtakem moral delat neka čuda tudi z slabšim avtom...kot so nekateri včasih govorili. Bil je 7x sv. prvak-kapo dol, vendar bil bi tudi 10x, če bi imel spet najboljši avto. Kar hočem povedat je to, da je le odličen šofer v trenutno slabem avtu. Tako je npr. Alonso kot odličen šofer v odličnem avtu itd. Hočem povedat, da so vsi odlični šoferji, vandar v takšnih in drugačnih avtih."

Spet ista pesem.
Komentar zdržim zase.
Photography is an immediate reaction, drawing is a meditation.
http://www.youtube.com/watch?v=O2WKoN8K6nI&feature=share

man se mal čudn zdi ...

zdej je šumi slab šofer, kimi pa oh in sploh. prejšne sezone ko pa kimiju ni šlo je mel pa smolo :\

tisti antiferarrijevci sami seb nasprotujete :D

Prejšnja leta je McLaren bil večinoma nezanesljiva kanta, tak da boš bol težko Kimiju obesil krivdo za slabše predstave. Pa tip je šal skozi kolektivno krizo McLarna (se spomnite, kak je blo lani) in zgleda, da je dozorel kot voznik. Prej je občasno delal gluposti, zdaj (z izjemo Avstralije) tega ni več. Enako Alonso - še lani je v kvalifikacijah tu pa tam "kosil travo," letos pa vozi (do zdaj) brez ene same napake. Hudi norci, ni kaj.

Kar se pa tiče Šumaherja in Ferraristone naveze - trenutno jih hudo omejujejo gume, delno pa tudi avto. Očitno pri Bridgestonu ne znajo narest gume ki bi zdržala čez dirko, pa F2005 tudi ne prizanaša gumam. Recimo McLaren si je omislil extra mehko različico Michelin gum, ker je dirkalnik zelo prizanesljiv do njih. Ferrari jih pa zgleda žre, al pa so Japonci totalno v slepi ulici in se jim niti ne sanja, kaj narest. Je pa res, da se v hladnih pogojih dobro obnesejo - se pravi, da majo probleme z gumami. In jih bojo še meli nekaj časa, se mi zdi. Šumaher je pa itak vrhunski voznik, tega nekako ne moreš zanikati. Edino pritiska ne prenese najbolje, tak da ga bo zanimivo gledat kasneje v sezoni - sploh pri tej količini težav. Če pa bo dobo dober dirkalnik, pa zna razturati. Samo nisem čisto prepričan, če jim bo kmal ratalo ujet sedanjo formo McLarna.

Aja, RB ne dirka z dve leti saro šasijo. V bistvu se gre za precej predelano lansko šasijo s popolnoma novo aerodinamiko. In RB ni slab dirkalnik, vprašanje je samo, kolko ga bojo čez sezono razvijali, al pa se bojo raje spravli na delo za novo sezono. Itak so že zdaj dosegli več, ko lani Jaguar.
[J.P.Sartre]

Overload nihce ne trdi da je sumi slab... prav nasprotno, vsi "antiferraristi" priznajo da je z sedmimi naslovi dosegel vec kot kdorkoli pred in najbrz tudi za njim, vendar hocemo povedat to kar govorimo ze zadnjih 5 let. Lahko si se tako dober dirkac ti nic ne pomaga ce sedis v slabem in nezanesljivem avtu. Zapomnite si 70% je avto, 20% je dirkac in 10% je sreca.

Odstopi in tezave so se lani dogajale McLarnu, letos pa Ferariju... nic novega in nic sokantnega. Edin zgleda da nekateri zelo slabo prenasajo poraze. Cela ekipa Ferrari se mi zdi pomilovanja vredna. Ko je sumi zapeljal v garazo so mehaniki okoli njega naredili zivi zid in z rokami zakrivali lece kamer... pokazali so kako veliki looserji so, saj ne znajo sportno prenesti poraza. Sicer pa to ni nic novega... dolga brada je ze zascitni znak sumija.

Kar se pa naslednje dirke tice pa dajem prednost Renaultu pred McLarnom, saj je Monaco zelo odvisen od mehanskega oprijema avtomobila... medtem ko je recimo v Barceloni do izraza pride dobra aerodinamika.

LP

TribesMan

TribesMan: nekateri priznajo nekateri ne. ker zdaj ko ima kimi dober avto je on dober dirkač, prej je pa šumi zmagoval samo zaradi dobrega avta, tako mislijo nekateri

BTW: overlord sem ne overload :D

BigWhale ::

Montoya niti ni bil tako zelo pocasnejsi od Kimija. Samo vozil je precej zadaj, startal iz sedmega mesta, sel trikrat v bokse... enkrat dvakrat zapored...

McLaren je zgleda kar ok avto skup spravil..

Aja.. Za Ferrari bo sedaj obvezna oprema tudi hupa v avtomobilu. Da lahko dirkac potrobi, ko pride v bokse, da ne bojo mehaniki sedel in gledal TVja... ;>

overlord_tm se oproscam za prekrstitev ;)

BigWhale... kokr sem jaz gledal Live Timing (na f1.com) med dirko je bil Montoya konstantno 1s na krog pocasnejsi od Kimija... s tem da je imel vecino casa popolnoma prosto pot in ga ni nihce oviral. Mislim da bi z enakimi casi na krog kot Kimi kljub dodatnemu postanku in "pirueti" na zacetku dirke komot prisel za obe Toyoti...
Je bil priblizno tolk pocasnejsi od Kimije med dirko kot na kvalifikacijah... In tudi koncni rezultat ni bil nic boljsi... saj sta oba osvojila ista mesta kot na kvalifikacijah.

LP

TribesMan

Alexius Heristalski ::

Jaz mislim, da se bo Montoya skozi sezono unesel in bo čedalje boljši, tudi prejšnja leta je bilo tako.
fantje, ni blo slabo, samo dajte še v herbicidščini
««
12 / 52
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

F1 2007 (strani: 1 2 3 421 22 23 24 )

Oddelek: Loža
116783033 (55353) 'FireSTORM'
»

F1 2006 (strani: 1 2 3 435 36 37 38 )

186881671 (39209) Alexius Heristalski
»

F1 - pred sezono 2006

152983 (2738) Daedalus
»

F1 2004 (strani: 1 2 3 440 41 42 43 )

214183430 (50753) Microsoft
»

F1 sezona 2003 (strani: 1 2 3 421 22 23 24 )

119242246 (26907) balocom

Več podobnih tem