» »

F1 - sezona 2005

F1 - sezona 2005

««
39 / 52
»»

CHAOS ::

Zdaj pa se Alonso spuši pa bo Schumacher car >:D
'They have computers, and they may have other weapons of mass destruction.'

frenk ::

sm prebral tale njihov statement in pravjo da je problem ker noben nebi vozu počas v zavoju13...če niso sposobni prilagoditi hitrosti razmeram pol nej pa ne dirkajo, ker s takim ravnanjem ogrožajo druge...totaln nesmisel;(

SebaR ::

To glede carja...raje nahajte ker nima smisla.
Povej ti to raje komu brez nog, da bo lahko skakljal po cesti...
:>

tengo ::

Nima smisla?? Pa tem dvema Ferrarijevcema se smeje cel svet a to ni očitno?? Šumi si je tok sramote naredil, da več si jo itak ne more, a da o Rubensu sploh ne govorim, sam se mi malo smili, ker je samo nastavljen tam dobesedno kot poskusni zajc...
McLaren Mercedes se ve...

ripmork ::

sam tole iz ZDA se res že vleče čist predolgo....

btw:tak dons čudno gledam kako da je za nedeljsko dirko kvalificiranih kar 24 dirkalnikov,da so kvalifikacijski sistem tako na hitro spremenili8-O in zakaj zaboga ni kvalifikacij na Pop-tv....

potem pa mi šele kapne da je dons petek:P ...občutki varajo včasih:8)

TOP ::

Za poskusnega zajca bi rekli lahko tud za Fisicelo saj se mu vedno avto pokvari ,čeprav na manj opazni način kot Ferarri to dela.

AHA tengo nima smisla, namreč carji so vsi ali pa noben.
Glede na hitrost dirkalnikov bi rekel da vsi.

monster-x ::

Joj tengo, kok si ti pameten ... Zakaj si je Ferrari naredil sramoto? Ker je opravil samo svoje delo in prefural dirko do konca? Da, sigurno so oni krivi za Michelinove probleme ...

Dajte že nehat s tako butastimi izjavami!
There comes a point when a dream becomes reality and reality becomes a dream.

Zgodovina sprememb…

Etika in morala v športu je pač taka, da enostavno bi lahko tudi oni zapeljali v bokse, ampak itak je Ferrari tisti ki se vedno nekaj pritožuje mar ni tako?
Npr: nekaj časa nazaj, ko se je Šumi zaletel Coulthardu v zadek( pa tako izkušen voznik v dežju!!) in pol je kar hotel v Garažo od Coultharda in rešiti problem-takrat bi ga morali zvleči v garažo oz pustiti in mu dati lekcijo!
Mislim ob nalivu, ki se pred sabo nič ne vidi, si je dovolil tako Začetniško napako in to Šumi....
Pa ni bilo nobenega spuščanja gasa, kot so takrat govorili ker telemetrija itak vse pokaže...
Vem da sem zašel malo preveč nazaj a vseeno naj omenim ko je Villeneuvea-namerno!
Ko je sesul hila zadno dirko pa eno točko ima prednost pred Hillom-in tudi njega sesuje-namerno in mah sej mam dost.....

Gandalfar ::

tengo: se zmer mi ni jasno, cesa je ferrari kriv?

CallMeAl ::

@tengo
Če bi pozorno spremljal F1, bi vedel, da je Coulthard priznal krivdo za Spa 1998: link... v takem dežju nekdo s krogom zaostanka pač ne sme vodilnega zadrževati pol kroga, nato pa kar naenkrat spustiti plina na ravnini in obenem ostati na idealni liniji.

> Etika in morala v športu je pač taka, da enostavno bi lahko tudi oni zapeljali v bokse, ampak itak je Ferrari tisti ki se vedno nekaj pritožuje mar ni tako?

Če bi imel ta problem Bridgestone, bi potemtakem tudi vsa Michelinova moštva morala zapeljati v bokse? Pa bi to naredili? Močno dvomim ...

katy ::

Halo družba, vidm da se spoznate na formulo. Dej bodite tok uredu in mi po telih (zadnih) kvalifikacijah napište prve tri za jutrišno dirko. Sm se prjavla na ene stave tle pr nas, pe je že 250 000 sit u skladu, za to se pa že splača mal potrudit.>:D
hvala

Pravkar končane kvalifikacije:

1. Alonso
2. Trulli
3. Raikkonen
4. Michael Schumacher

Ampak pri tem je potrebno upoštevati še, da se Raikkonen seli za 10 mest nazaj.

Aja, pa Ferrarija sta bla zelo hitra v prvih dveh sektorjih, pol pa v zadnjem kar zaostanka ful. Zanimivo, ker videt ni blo nobene napake.

katy moj vrstni red:

1.MS
2.Alonso
3.Barrichello
4.Trulli

;)

SebaR: Ce bodo gume med dirko zacele dobro delovati bi ti kar pritrdil. :D

Matej_K ::

Bravo McLaren :D :D :D :D :D :D
... .. .

TribesMan ::

True true... Kimi "more_balls_than_sense" Raikkonen je spet ownal Juan Pabla "big_mouth" Montoyo...

Btw... Bridgestonke se neki puntajo :>

LP

TribesMan
Moj kompjuter dela: KVIIIIK ... KVIIIK ... KVIIIK.

Ko ga navijem dela: KVIKKVIKKIVKKVIK. :)

Montoya pomoje odstopil zaradi uničenih sprednjih gum. Po posnetkih ki sem jih videl seveda.

swar ::

Ko ferarijevci obmolknejo >:D

Ah;(( ..sm pa čaku kdaj bo renault izdihnu v zadnjem krogu,da bi blo fer :))

Pohvale Alonsu,lepa dirka..

Junak dirke::D RÄIKKÖNEN:D ..škoda za uničen motor na treningu, drgač bi bla dirka zelo zanimiva..dvoboj med njim in Alonsom..k ga še ni blo..Ful dobra taktika McLaren-a glede nato,kje so štartal..

Pa zgleda da je Indianapolis že skor pozabln, sam režiser še ni tega pozabu :)
... .. .

Daedalus ::

Bemtiš, ko bi se McLaren nehal po nepotrebnem igračkati - baje so za to dirko Raikkonenu vgradili "izboljšan" motor, ki je v petek crknil po parih krogih. Šli riskirat za par KM več:\ in zapravili zmago. Pol pa je velala stara specifikacija motorja, da je Kimi privozil drugo mesto po štartu s 13:\ Če se ne bi zajebavali, bi Raikkonen danes ownal Alonsa big time. Sej sem zadovoljen z iztekom dirke, samo McLarnu na trenutke ne bi škodoval konzervativnejši pristop - majo dovolj hiter dirkalnik, stara specifikacija motorja je zanesljiva, pa če se Kimi malo potrudi je lahko noro hiter. Res ne vem, zakaj so tvegali.

Alonso je pa dokazal, da splada v rang MS in Raikkonena. Od začetka do konca brez popuščanja - krasna dirka, ni kaj. Sicer bojo mogle biti vse dirke do konca krasne - samo kot kaže, sploh ni s tem obremenjen.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

SisQ ::

Pozdrav ljubitelji F1!

Z zadovoljstvom povem, da je volk pojedel nekaj konjev "rdeči kapici".
Aj, jaj, jaj...pa je Šumi rekel da lahko zmagajo če vsi ostanejo noter.
Pa ja, to je bila šala sezone. Ima pa še smisel za humor...posranec.

Kar se pa ostalih tiče pa:
Alonso - fantastičen avto in fantastična vožnja.
Raikkonen - super avto, super vožnja in super taktika.
Šumi - sreča pri nesreči drugih.

Poznate zgodbo o rdeči kapici...Je bil rdeč dirkalnik, ki je nekega dne...

dost dobra dirka...Kimiju bi res privoščil tmago,si jo je pa drugače Alonso lepo prislužil.
Na trenutke je že izgledalo da bomo imeli dobro borbo Fisi-Šumi,sam so potem prišli boksi...

mi je pa kar odleglo ko sem videl da je konkurenca rdečim še presenetljivo močna...dosti je bilo govora da so full hitrejši kot prej...no,zgleda da ziher še ne dosti...;)

kva je zdej to....A ste vsi sesuti,k ste mogl tok nakladat o tisti dirki iz ZDA...Mislm no,mal več komentarjev na današnjo dirko,ponavad jih je blo še isti dan ene 20 al več,zdj pa sam 4 -je komentarji..
:O
???
:O
Nvem,a more bit glih kkšn škandal,da se zanimate za formulo 1??:\

@ swar, niso sam ferarijevci obmolknl
... .. .

Folk je zgubil upanje v formulo 1...žalost

Zgodovina sprememb…

• spremenil: SebaR ()

Daedalus ::

A je sploh kaj za dodat? Sej dirka ni bila bogve kako razburljiva... Debat v stilu "moj najljbši voznik pwna vse" in odgovorov v stilu "ne pa ne, moj je bolši, sam so mu ponoč gume spustili, pa ni bil pol hiter" ipd... pa ne rabimo. Jih je blo dovolj po ZDA...
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

1. Fernando Alonso (Špa/Renault) 1:31:22,233
(povp. hitrost: 202,638 km/h)
2. Kimi Räikkönen (Fin/McLaren-Mercedes) 11,805
3. Michael Schumacher (Nem/Ferrari) 1:21,914!!!!!!!!!

Z rezervnim motorjem iz 13 mesta-Kimi TI SI CAR!

zile ::

Jst sicer nism gledu, sem pa slišu da so vlakec spet vozil za Trullijem. In takrat si je Alonso nabral 25s. Stupid Trulli, tko k zmer.
A se res ne da prehitevat na konc ravnine. Aerodinamika rox, ha |O

Jep Daedalus poglej si naprimer tenga :\

Ferrari je bil popolno razocaranje. Reanult me je pa povsem presenetil,... Danes smo gledali 100% voznjo novega svetovnega prvaka. Zal je McLaren letos vse zamudil v prvi polovici sezone. Kimmi pa itak zakon. Dirka je bila nasplosno dolgocasna.

Mclaren ni še nič zamudil, zdaj je imel serijo Alonso, kar mu privoščim ampak je čas za Kimija zdaj tko, da bi se upal tudi stavit da bo Kimi prvak!
Lahko bi pobirali malo dinarčkov fantje kaj pravite......? sej sezona F1 je še dolga.....

ja dons je šlo kar gladko za španca....sam ne verjamem da bo šlo celo sezono takole zlahka...
takole če bi ugibal bi rekel da bodo prvi trije uvrščeni po točkovanju ta trenutek bolj zbližani po nekaj dirkah,imam občutek da bo šlo sem pa tja še tesno(v nasprotju z zadnjimi leti) samo tudi meni se zdi Alonso tapravi za osvojitev naslova letos....ima odličen avto,ne dela več napak pa tudi živce ima jeklene kot Kimi...Kimi ima pa res smolo letos...

Ripmork prav razmišljaš

frenk ::

SisQ: če bi nehal s takimi debilizmi bi vsem naredil veliko uslugo

zanimivo da so bridgestonke mal šepale, pa moštva vsen niso spreminjal proge čeprav je zaradi slabih gum nekdo letel v gume

zanimivo je da alonso ni imel konkurence pa ga noben zarad tega ne obtožuje tko kot sisq šumaherja

:)

SisQ ::

Hej frenk, kaj se jeziš. To je samo debata in moje mnenje. Za mene sta bila Ferrari in Šumi vedno p****. In kaj!!? Naj jih hvalim po tem kaj vse so naredili...neeeeeee.

In nekdo je napisal da danes Ferrari ni imel sreče. Kakšne sreče no. Pojma nimajo, kar nekaj se hvalijo da lahko zmagajo pa če tudi vsi ostali ostanejo do konca itd. Pa ja. To se lahko zgodi samo ko Bridgestonci tekmujejo med seboj, takrat pa ja.
Res je, da je Truli vse zaviral, samo je Kimija tudi. In kje je Kimi the car pristal....druuuuugii.
In to z trinajstega mesta. To je vožnja, ne pa tisto jokanje: pa to ni bilo vredu...njak, njak, pa oni je tako peljakl ...njak, njak in tako dalje. Bljeek.

Rdeči mejte se. Pa ne se sekirat, pride nova sezona in novi izzivi.

Myth ::

Jaz si bom, če mi bo(ker dans nisn mogo, če bom naredil delo, pa se zašpilal, etc..) pogledal tekmo jutri. Glede na rezultate samo mnenje zaenkrat. Alonso 1.mesto zasluženo. Kimi 2.mesto.... kaj je delal ded? 8-O Vsaka čast. Schumacher 3.mesto... no comment.

Baje da Kimi po zaslugi taktike prišel na 2 drugo mesto, kolikor zvedel. In če bi dirkali še 3/4 kroge, bi Alonsa prehitel. Slišal tudi da je Alonso(mensezdi) prehitel Barichella za en krog. LoL =)

Če ima kdo bolše podatke, naprošam da napiše. ;)

en LP in BZ
¤ Space is Mystery. And Myth is on Earth. ¤

Kimi bi težko prehitel Alonsa, pa tudi če bi bil samo na enem postanku. Na žalost je preveč izgubil v prvih 15 krogih ko se je cjazil za masso na 10. mestu. Sam je mel pretežek avto da bi uspel prehiteti Maso in ostale "počasnele" že prej... pač downside strategije dveh postankov je težek avto.

Mislim da je lahko ultra zadovoljen z rezultatom... pomojem si tud v sanjah ni upal računati na 2. mesto... čeprav je na tiskovni deloval precej razočarano :>

Šumi je tud dobro vozil, mu nimamo kej rečt, sam na žalost avto ne dovoljuje boljših rezultatov. Sicer zdej mogoče zgleda da je Šumi v igri za prvaka (zaostaja sam 5 pik za Kimijem) sam ob normalnem razpletu sezone nima šans z takim dirkalnikom. Renault in McLaren sta trenutno pol leta pred njimi v razvoju. Mislim... tip je zaostal 30 sek za Kimijem kljub temu da je startal daleč pred njim, to pove vse. Pol pa na tiskovki razlaga, da bi, če bi se jim taktika obnesla, lahko prišli pred Kimija... pa kaj še...
Sej se jim je najbrž fajn zdelo k so pokasiral 18 pik v USofA sam te pike se bodo hitro zjokale.
Če bo začel še Montoya dobro vozit... pol pa računamo še na Fisichello, pa tud kakšne Toyote ali Williamsi znajo presenetiti... v tem primeru se Šumi zlepa ne bo znašel blizu stopničk. Žalostno vendar resnično.

LP

TribesMan

pirat ::

Kimi: Respect!!! S 13. na 2. mesto v Magny C..... Vsaj zame še enkrat dokazal, da je voznik št. 1 v formuli.

Je bla pa ta dirka spet dokaz, koliko ga FIA serje s svojimi pravili. Če bi Kimi obdržal svoje štartno mesto, mislim, da bi gledali boj za zmago med njim in Alonsom do zadnjega kroga, tako pa ...... pravzaprav relativno dolgočasna dirka....

dj cotto ::

Renault ima super avto, ni kaj. McLaren pa je izbral pravo taktiko. To, da je MS zaostal 30s ne pove, kaj dosti. Z isto taktiko kot danes Kimi je tudi Rubinho letos mislim da že dvakrat prišel visoko. Kimi je resda na začetku zaostal za Masso, ki pa ni vozil slabo. Sledil je kolono s Trullijem na čelu, v kateri je bil tudi MS. En postanek manj pa letos, ko ni menjave gum lahko prinese od 20-30s prednosti. Vseeno je junak dirke Kimi. Svaka čast.

kopriwa ::

to kar se tiče napredovanja kimija, hvala bogu, ampak schumacher je tut že dostkrat to naredu (da se privleče iz ozadja, kot tudi barichelo). Mclaren ma res zelo hitro formulco, neki je tut na treningu pokazal testni voznik, vseeno pa upam da bo Montoya tut začel prikazovat svoje dirke. In končno je F1 postala zanimiva (ne samo rdeči :S) saj se na vsaki dirki lahko bori več dirkačev za zmago, lani je blo v primerjavi z letošnjo totaln podn

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: kopriwa ()

saj se na vsaki dirki lahko bori več dirkačev za zmago, lani je blo v primerjavi z letošnjo totaln podn

Meni se ne zdi, glede na to da sta le dva zmagovalca po toliko dirkah :\ . Pa še to jih ima Alonso večina |O

SebaR samo dva? A ti malo spiš? Letos so že štirje različni zmagovalci... FYI... Alonso, Raikkonen, Fisichella in Schumacher.

LP

TribesMan

Tribesman vem za druga dva ampak štel sem samo dva ker: shumi je zmagal se ve zaradi česa, Fisichela pa ni v boju za naslov. ;)

Ampak če še tako obračaš so štirje različni zmagovalci...

LP

TribesMan

Meni se zdi ta seznam nekako podoben prejšnjim letom(zate pa ne vem) ;)

FORMULA ENA
SVETOVNO PRVENSTVO
SPORED SEZONE 2005/ZMAGOVALCI
AVSTRALIJA/Melbourne Fisichella
MALEZIJA/Sepang Alonso
BAHRAJN/Sakhir Alonso
SAN MARINO/Imola Alonso
SPANIJA/Barcelona Räikkönen
MONAKO/Monte Carlo Räikkönen
EVROPA/Nürburgring Alonso
KANADA/Montreal Räikkönen
ZDA/Indianapolis M. Schumacher
FRANCIJA/Magny Cours Alonso
Nedelja: V. BRITANIJA/Silverstone
24. 7.: NEMCIJA/Hockenheim
31. 7.: MADZARSKA/Budimpesta
21. 8.: TURCIJA/Carigrad
4. 9.: ITALIJA/Monza
11. 9.: BELGIJA/Spa
25. 9.: BRAZILIJA/Interlagos
9. 10.: JAPONSKA/Suzuka
16. 10.: KITAJSKA/Sanghaj

2004:
Australian: Michael Schumacher
Malaysian: Michael Schumacher
Bahrain: Michael Schumacher
San Marino: Michael Schumacher
Spanish: Michael Schumacher
Monaco: Jarno Trulli
European: Michael Schumacher
Canadian: Michael Schumacher
United States: Michael Schumacher
French: Michael Schumacher
British: Michael Schumacher
German: Michael Schumacher
Hungarian: Michael Schumacher
Belgian: Kimi Räikkönen
Italian: Rubens Barrichello
China: Rubens Barrichello
Japanese: Michael Schumacher
Brazilian: Juan Pablo Montoya

Sorry... jest ne opazim nikakršne podobnosti... če pa jo ti imaš pa definitivno neke nadnaravne sposobnosti... Ali pa preprosto buče kotališ.

LP

TribesMan

Hehe pa ravno najbolj blestečo 2004 si izbral :8) za 2003 zagotovo ni bučk.

No pa boma vidla na koncu sezone kako bo takrat se bo pa dalo še bolj konkretno reči o pisanosti. :P

Sezona 2003 je bila dejansko NAJBOLJ zanimiva sezona v zadnjih petih letih... Ostale so bile v primerjavi z 2003 en pi**in dim vredne...

Če pa mogoče nisi opazil... edini čar letošnje sezone je v tem da imamo dejansko več ljudi ki so se sposobni borit za zmago... in končnega rezultata ne moremo napovedati ze 14 dni vnaprej... Sezona je zanimiva... in verjemi boj za naslov (tako v kategoriji dirkačev kot v kategoriji moštev) bo še hudo zanimiv...

LP

TribesMan

To da bo še zanimiva sezona se tudi jaz strinjam še posebej ker se je McLaren vključil v boj za naslov po treh zapšorednih Alonsovih zmagah.

Sedaj je tukaj še Ferrari, no prav imaš zna biti še zanimiv kaos :))
««
39 / 52
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

F1 2007 (strani: 1 2 3 421 22 23 24 )

Oddelek: Loža
116782904 (55224) 'FireSTORM'
»

F1 2006 (strani: 1 2 3 435 36 37 38 )

186881556 (39094) Alexius Heristalski
»

F1 - pred sezono 2006

152979 (2734) Daedalus
»

F1 2004 (strani: 1 2 3 440 41 42 43 )

214183298 (50621) Microsoft
»

F1 sezona 2003 (strani: 1 2 3 421 22 23 24 )

119242137 (26798) balocom

Več podobnih tem