» »

F1 - sezona 2005

F1 - sezona 2005

««
34 / 52
»»

markec_ ::

RIPMORK

veš zakaj me ni blo zadne tri mesece nič tukaj ???
Zaradi tega ker moderatorji so tukaj proti ferrariju. Skoraj vsi so proti ferrariju z nekaj izjemami. Pa še z vami se je zelo težko menit ker ker nekaj pravite. Zato mam oni dodatek k imenu, ker navijam za ferrari. Pa me je pred več kot pol leta pogrelo kake bedarije pravite pol pa sem dobil dodatek. Pa še tak vredu je :)
Pol pa je blo bolše it na siolov forum, tisti forum je zelo vredu. Lahko se pa pridružiš forumu na siolu. Bo pa ta razlika da se bojo ljudje tebi in ostalim ljudem smejali kake bedarije pravite. Ker ko jaz izjavim nekaj kaj ni direktno ampak posredno mi takoj vse brišejo. Prej pa je oni reko direktno in kaj se je zgodilo ? prav nič. Pol pa bojo reki da nima prioritet.
Kdo bi zmagal če bi čisto vsi dirkali nebomo vedli nikoli. Dejstvo je da je zmagal šumaher teg nemoreš spremenit ne ti ne fia. Ni pa izključeno da nebi on zmagal tudi če bi vsi dirkali.

pirat ::

hja markec_ evo tukaj pa si zaklal samega sebe. Katero kršitev je FIA videla? - ker strictly by the book so moštva štartala v krog za ogrevanje, kasneje pa zaradi težav z gumami odstopila.... Sicer je jasno, da če to stroi 14 dirkačev naenkrat gre jasno za namerno potezo.... a vendarle... katero pravilo FIE je bilo torej kršeno?!?!?!?!?!
Pa ne mi zdaj o morali, etiki, logiki ipd..... tudi ferrarije ves čas zagovarjate, da so zgolj opravili svoje delo.... saj so micehlin moštva tudi zgolj opravila svoje delo. so štartala na dirki, vendar kasneje zaradi tehničnih težav odstopila - kot že marsikdaj prej, pa ni bilo sankcij.
Sam vztrajam na tem, da naj tole jajcanje čimprej pozabijo, točke zbrane na dirki naj ostanejo veljavne (zaradi jordana in minardija), micehlin moštva pa brez kazni - ker preprosto ni pravila, po katerih bi jih lahko kaznoval.

pirat
malo še idi enkrat prebrat vse. Jaz se nisem nič zaključo. Fia je podala izjavo v kateri so navedli da je bilo kršeno nekaj. Malo nazaj poglej še link imaš do tiste strani ko to piše. Dobesedni navedek je. Drugače pa komu izmed tistih moštev ki so zapeljali v bokse je odpovedal dirkalnik? Keremu moštvo je v krogu za ogravanje razneslo gumo? Komu je v krogu za ogrevanje odpovedal motor? Nevem ne samo meni se zdi da so prav lepo vsi zapeljali v bokse. Formule so ble v odličnem stanju. NIti ena same okvare ni bilo.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: markec_ ()

Fia ma napisana pravila. Oni že vedo kaj vse so kršili. Drugače pa so vsi dirkalniki lepo in pravilno delovali. Tak da prosim nobene tehnične okvare ni bilo videti na dirkalnikih. Zaradi tehnične okvare ni nobeden odstopo.

WarpedGone ::

pirat:

Oči zapremo, prste v ušesa in tulimo svoje. a ne?

FIA pravi takole:

The charges given are that, according to the FIA, each team:

• failed to ensure that they had a supply of suitable tyres for the race
• wrongfully refused to allow their cars to start the race
• wrongfully refused to allow their cars to race, subject to a speed restriction in one corner which was safe for such tyres as they had available
• combined with other teams to make a demonstration damaging to the image of Formula One by pulling into the pits immediately before the start of the race
• failed to notify the stewards of their intention not to race, in breach of Article 131 of the FIA Formula One Sporting Regulations.

Article 131 states: "The starting grid will be published four hours before the race. Any competitor whose car(s) is (are) unable to start for any reason whatsoever (or who has good reason to believe that their car(s) will not be ready to start) must inform the stewards accordingly at the earliest opportunity and, in any event, no later than 45 minutes before the start of the race.”
Zbogom in hvala za vse ribe

Zgodovina sprememb…

Super Sonic ::

da mu bo lažje, fia bo spraševala po naslednjih stvareh:

-ni bila zagotovljena zadostna razpoložljivost primernih gum za dirko
-namerno se je zavračala udeležba na dirki
-namerno sta se zavračala štart in sprejetje zmanjšanja hitrosti
-skupaj z ostalimi moštvi formule ena se je izvedla škodljiva demonstracija, ko so se pred štartom dirke zapeljali v boks
-o svoji nameri neudeležbe na dirki se ni obvestilo komisarjev in se s tem kršilo 131 člen športnega pravilnika FIE

bo šlo zdej?

sam končno bi že bil cajt da se pobere ta Max stran, ker fia samo serje in čist nč druzga ne znajo... vse delajo narobe.

zavirajo razvoj
dirkača kaznujejo, če je "prenevarno" dirkal
pravila si izmišljujejo iz leta v leto in potem gledajo kako vse skup propada...

tega najbrž nikjer v knjigi ne piše.

tema
Photography is an immediate reaction, drawing is a meditation.
http://www.youtube.com/watch?v=O2WKoN8K6nI&feature=share

warped one:
ja to je mnenje FIE, res je.
le da tega mnenja ne more dokazat, in nima pravne osnove; jasno je, da mora vsaka ekipa zagotoviti ustrezne gume - to pomeni, da bi moral tudi na prejšnjih dirkah kaznovati vse ekipe, katerim je počla guma - ker niso imeli ustrezne opreme.
glede štarta dirke - tukaj prosim, da se ne izmotavate. NA štartni črti je bilo vseh 20 dirkalnikov.

Poglej, keč je v tem, da so šefi michelin moštev naštudirali pravila, in s svojim dejanjem nekoliko postavili Maxa in Bernieja na trda tla. Tema dvema to jasno ni všeč, ampak pravila so pravila,,,

in zdaj je FIA v položaju, ko se lahko kurči, repenči in kaj jaz vem še vse, ampak zaradi jajc, za katera je s svojimi bedastimi pravili poskrbela sama, se je zgodilo, da v zDA 14 dirkalnikov ni bilo zainteresirano videti cilj. Grdo, ampak pravno so stvar naštudirali in izpeljali.... in to boli FIO...
pa ne zapiram si oči... tudi meni dirka ni bila všeč....
ampak dirke z ročnimi menjalniki, nožnim sklopkami, šibkejšimi motorji, brez aerodinamike mi bodo še manj.... formule ne gledam, ker bi me življensko zanimalo ali je Kimi res boljši od Montoye - boli me Q zato, gledam jo zato ker Mclaren lahko piči 360 km/h in se nato za tren oka ustavi - to je tisto kar me fascinira, in ne to ali ga šofira Kimi, Fernando ali Jarno.

Pravna osnova?

V ustavi jo bodo teško našli, tut kazga uporabnega zakona verjetno ni.
Je pa njen interni pravilnik, katerega so podpisala vsa moštva. In ta pravilnik je bil kršen. Ne samo po mjenju FIA-e.

Se pa strinjam da gre za kazanje mišic. Jea pa fasal tut tisti, ki je mislil da ima njavečje, pa se morda tega še ne zaveda....

CHAOS ::

pirat:

Takšne cvetke kot pa ti trosiš pa že dolgo ne. Res da se ponavljamo pa imamo različna mnenja, ampak ta tvoj post pa je bil pravi absurd. Michelin je 'naštudiral' pravila in se umaknil iz dirke? Ko sem to prebral se mi je kar zavrtelo. Kaj bi Michelin dal, da bi lahko odpeljal to dirko. Tega si ti ne moreš predstavljati. Kaj misliš, da je Michelin v F1 zato, da dreza v ustroj same organizacije? Potem se presneto motiš. To je najboljša reklama, ki si jo gumarski gigant lahko naredi, da njegova moštva zmagujejo. S potezo, do katere je žal prišlo, ker ni mogel zagotoviti varnosti na dirki, si je posledično povzočil gromozansko škodo na ameriškem tržišču. In tega se je tudi ob tej potezi še kako močno zavedal. Če ti ne premoreš toliko bistroumnosti... Pa ima smisel? >:D
'They have computers, and they may have other weapons of mass destruction.'

CHAOS:

očitno imaš res kaos v glavi
še enkrat zate, bolj počasi, ker očitno počasi dojemaš:
1. michelin je zajebal gume (tukaj bi kljub temu še vedno rad prej dobil odgovor, kdaj hudiča so v Indyju vrezali kanalčke na oval in s kakšnim tlakom v gumah je vozila Toyota)
2. michelin je izjavil, da gume niso varne
3. šefi michelinovih moštev so naštudirali, kako se izogniti dirki - verjamem, da je michelin bil zainteresiran za dirko - kaj pa moštva? so cvikali zaradi gum jasno, morda pa je Alonso razmišljal 'fak, če mojo gumo razgon, Kimiju pa ne, potem je blizu' Kimi je morda razmišljal 'če moja guma gre, Alonsu pa ne, ga ne ujamem več' Trulli si je morda mislil 's pole positionom sem dokazal hitrost, kaj če dirko zajebem, če je problem res samo v Toyoti.....' kup neznank torej.... In če se domenimo da nihče ne odpelje dirke do konca... in by the book vseeno štartamo....

F1 je show, in če si domišljaš, da ga do podrobnosti razumeš ..... si patetičen,,,

Alexius Heristalski ::

še posebej po tistem kar je izjavil Michael Schumacher - da bi itak zmagali v vsakem primeru-kar pa je totalen bullshit.

To ni čisto res. Dejal je, da bi se kljub Michelinovim moštvom borili za zmago. Se precej drugače sliši.
fantje, ni blo slabo, samo dajte še v herbicidščini

SebaR ::

Jao jao 20 minut da sm prebral kaj?
70 postov...se slišimo pri naslednji dirki ker nima smisla brat tega :\
Povej ti to raje komu brez nog, da bo lahko skakljal po cesti...
:>

Myth ::

Danes sem imel čas, pa sem listal Večer in prebral zanimiv članek. Citiram:

Celoten zaplet se je začel minuli petek, ko se je Ralf Schumacher na ovali pri veliki hitrosti zaletel v zašlitni zid. Kasnejša preiskava je pokazal, da je za nesrečo bila kriva pnevmatika, inženirji Michelina pa so tudi ugotovili, da njihove pnevmatike niso primerne in ne bodo zdržale velikega pritiska na ovalu, zaradi česar so moštvom odsvetovali nastop s temi pnevmatikami. Istočasno so Francozi v ZDA poslali tudi letalo z novim modelom pnevmatik. Pravila takšne možnosti ne predvidevajo, menjava modela je možna le ob soglasju vseh moštev, kar pa je Ferrari preprečil. Michelin in njegova moštva so kasneje predlagala, da na ovalu naredijo zavoj in s tem zmanjšajo sile, ki delujejo na pnevmatike, moštva pa so bila pripravljena tudi na nazadovanje v startni vrsti. Ker so bili vsi predlogi zavrnjeni so se moštva, ki jih opremlja Michelin odločila za bojkot. Vsi njihovi dirkači so po ogrevalnem zapeljali v boks in zaključili dirko.

---
Torej če nekako povzamem. Michelin kriv za gume. Ferrari kriv za to da ostali niso dirkali (z svojim molkom in kazalcem na FIO, naj se z njo zmenijo, čeprav nima FIA nič, če bi se Ferrari odločil drugače) prav tako lahko rečem FIA (z neumnimi pravili in nekakšnim kazonvanjem), malo pa tudi ostala moštva. Tako da vsa dejstva govorijo proti vam. Ne vem kaj še vi "tulite" , če se lahko izrazim po vaše. :\

perci, a boš stavil spet naslednjo dirko? :)
¤ Space is Mystery. And Myth is on Earth. ¤

sumadinac ::

Vsi ki krivite Ferrari res nevem al ste neumni al se pa delate da ste. Sej če bi ventilčki spustil komu od konkurentov Ferrarija bi vsi novinarji krivil Ferrari. Čudno mi je samo to da niso krivil Ferrari ker je BAR imel prelahek bolid. Ferrari je pa itak za vse kriv od leta 96. Pamet u glavo.

LP

Hmm... a ne razumete da Ferrari niti u od mu ni rekel da je za ali proti kakšnemu predlogu???

Eh, jaz nem niti črke spregovoril na to temo. Nima se smisla ubadat...

sumadinac ::

Vidiš kako si brihten kaj naj bi pa reku sej on je mel vse po pravilih.

Jst sm osebno navijač Alonsota pa zamerim samo michelinu ker je on edini kriv.

LP

stealth ::

Sej je ferari kr prav naredu. So v krizi trenutno in krvavo nucajo vsako piko, pa če še sponzorji mal prtisnejo, morjo gledat v svojo korist...

Zdej kukr vem, naj bi bla pred dirko tut ideja, da bi omejil hitrost v tistem ovinku, in kaznoval tiste ko bi prehit pelal, kar pa je spet bedarija pomoje. So pač zajebal, ka se majo zdej za bunit...na michelin se nej spravjo.

Drugač pa tu js ne vidim, zakaj bi se mogl prilagajt drugim. Recimo, minardi ma za en kurac motor, in jim ne potegne več kot 320km/h (za primer), pa ne bo FIA zdej kaznovala drugih moštev če bojo fural hitrej od 320...

Se mi pa zdi vse skupi smešno in sramotno od moštev z michelin gumami....sami sebi so sramoto naredl.

CHAOS ::

Kdor ne razume, da iz te zagate ni bilo rešitve pač ne razume. Kar koli bi se takrat zmenili, to ne bi bila dirka. Kakor sem se počutil zdaj prikrajšanega, bi se prav tako počutil, če bi bila šikana; če Michelinova moštva nebi dobila pik (zakaj potem sploh dirkati); če bi vozili pošasneje; če bi vedno zavili v bokse; če bi lahko vozili z drugimi gumami pa bili na koncu diskfalificirani; itd., itd., itd. Kdo me je prikrajšal za pošteno dirko? Michelin.
'They have computers, and they may have other weapons of mass destruction.'

perci ::

perci, a boš stavil spet naslednjo dirko?

Stavil sem na Montoyo in ne boš verjel, vrnili so mi keš, kao da dirka kao ni bila regularna. Tko, da tut če bi na Šumija stavu, ne bi kasiral.

Tilen ::

Upam sam da si majhen zbesek dal :) Kr vidim da se hudo igras z denarjem. >:D
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

majerhold ::

Ferrari je v kurcu! Krvavo potrebuje vsako piko!To je edina resnica, druge ni!
My own comp ignores me like the plague, what a damned shame.

Vlady ::

Citiram tole stran

''V pogovore o šikani nismo bili vključeni. O tej zadevi nas nihče ni ničesar vprašal. Priznam, da se s tem predlogom ne bi strinjali, vendar nas o tem ni nihče vprašal. Postavitev šikane, ki je pred dirko nihče ne bi preizkusil, je vsekakor vprašljiva. To je smešno. Če bi bila tam že prej, bi se nanjo pripravili, pripeljali bi drugačne pnevmatike, imeli bi drugačne nastavitve in drugačno prestavno razmerje,'' pravi Todt, ki tudi ne vidi razloga, zakaj bi konkurenčnemu gumarju šli na roko: ''O tem se mora razjasniti FIA. Če bi na drugi strani mi imeli težave in bi na primer predlagali, da bi želeli na kvalifikacijah pred hitrim krogom odpeljati še tri ogrevalne, ker v prvem krogu nimamo dovolj oprijema, ali pa bi na podoben način predlagali postavitev šikane, bi se nam najbrž vsi smejali. Na takšne situacije moraš biti pripravljen,'' še dodaja Todt. Po njegovem mnenju bi Michelinova moštva v nedeljo lahko dirkala: ''Med dirko bi lahko zamenjali pnevmatike, lahko bi skozi zadnji zavoj vozili počasneje, ali pa bi se mu enostavno izognili in bi vozili skozi bokse. To je njihov problem, če skozi zadnji zavoj ne morejo dirkati.'' Idejo o šikani je torej zavrnila že FIA, brez posvetovanja s Ferrarijem."

Komentiral pa ne bom, ker že članek pove dovolj >:D
"Lotereya - naibolee točnyj sposob učeta količestva optimistov"

To sem jaz v izvirniku nalimal na prejšnjo stran, pa si je bolj malo ljudi prebralo.

majerhold, a nisi vesel, da se je še eno moštvo pridružilo boju za naslov?

OrlyTM ::

Torej če nekako povzamem. Michelin kriv za gume. Ferrari kriv za to da ostali niso dirkali (z svojim molkom in kazalcem na FIO, naj se z njo zmenijo, čeprav nima FIA nič, če bi se Ferrari odločil drugače) prav tako lahko rečem FIA (z neumnimi pravili in nekakšnim kazonvanjem), malo pa tudi ostala moštva. Tako da vsa dejstva govorijo proti vam. Ne vem kaj še vi "tulite" , če se lahko izrazim po vaše.

fak ... prov ne morem verjet, da nekateri res tako razmisljate ... konc |O

lp
OrlyTM
--------------------------------------------------
<b>Fear is in The Eye Of The Beholder. Don't let it be You!</b>

Soon ::

Torej če nekako povzamem. Michelin kriv za gume. Ferrari kriv za to da ostali niso dirkali (z svojim molkom in kazalcem na FIO, naj se z njo zmenijo, čeprav nima FIA nič, če bi se Ferrari odločil drugače) prav tako lahko rečem FIA (z neumnimi pravili in nekakšnim kazonvanjem), malo pa tudi ostala moštva. Tako da vsa dejstva govorijo proti vam. Ne vem kaj še vi "tulite" , če se lahko izrazim po vaše.

fak ... prov ne morem verjet, da nekateri res tako razmisljate ... konc |O

lp
OrlyTM

Kot biki, ko vidijo dreč>:D
Miran

overlord_tm ::

No, na začetku te teme ste vsi tulil kako bi radi še več ekip v boju za naslov. Zdej jih imate :)

glede dirke je bilo itak že vse povedano po trikrat. raje povejte kdo bo naslednjo zmagu :)

jest opravim ali kimi ali schumacher sr.

Jst mislim, da je Ferrari precej v igri spet! Tko da se obeta hud boj! Ne boj, mesarsko klanje :D Zmagu bo seveda MS :D

lp
OrlyTM

majerhold ::

Forza BMW Williams! Forza Weber in Haifeld!
My own comp ignores me like the plague, what a damned shame.

OwcA ::

Brezumenemu skandiranju se v prihodnje prosim odpovejte, hvala.
Otroška radovednost - gonilo napredka.

Zdej jih imate :)

In to po zaslugi Michelina, kdo bi si mislu, ha? Ferrari zdaj ne bo mogel kar odpisati te sezone, ker je spet v igri. Napovedujem, da bodo testirali kot nori ... Drugega jim niti ne preostane. Michelin bo verjetno imel bolj konzervativne gume, skratka še prekleto zanimivo bo.

Vse bolj se mi zdi da je Michelinova zahteva po šikani le valjenje fokusa krivde na FIA.
Sami lepo priznajo, da so zajebal, ponudijo 'rešitev', za katero vejo da jo FIA ne more sprejet in pol jokajo kako je FIA kriva.

Pri rešitvi, da bi pač peljali počasneje/skozi bokse vsak krog so se pritoževali, da ne vedo koliko počasneje bi moral peljat, da ne vedo kolk gume še zdržijo. A šikana bi bila pa sigurno dosti? Kolk ostra bi morala bit? 150? 100? 50? Bi bla ena dost al bi nucal dve, tri? Cela ideja s šikano je neizvedljiva pa če bi bili vsi za.

Še najboljša šansa je bila da M moštva furajo skozi bokse in se tako izognejo ovinkoma 13 in 14, ki sta bila prehuda za njihove gume.

Ice: Predvidevam da bo za naslednjo točo tut ferrari kriv? Patetičn si...

neoto ::

Kakor koli, kako zgraditi šikano v pol ure? Rabiš posebne dobro pritjene robnike, izletne cone, poleg tega pa bi bil potreben potem še en trening, da bi sploh vedl dirkači kako furat. Sej ja vejo celo progo na pamet.. Prvi ovinek, druga prestava, 60 na uro, pospeševanje,.... Ne znam si predstavljat, kako bi to zgledalo.

WarpedOne: Ti(Vi) pa se mi smiliš(te). Če ne znaš(te) sprejet drugačnega mnenja...

Poglejte drugače oz. poglejmo. Michelin je "kriv" da je prišel Ferrari spet nazaj na vrh. Zdaj bi mogli bit veseli pa it na drink, jeote. :D No, bodo spet vsaj zanimive dirke. Se že veselim. >:D

edit: Tisti ki so stavli so dobili denar nazaj. Kaj pa obiskovalci? :)

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Myth ()

Invitation to today's Press Conference of BMW Motorsport

22 June 2005
11:30 am Greenwich Mean Time (GMT)
01:30 pm local time in Munich (CEST)
Munich

Ladies and Gentlemen,

Due to a newsworthy occasion we would like to invite you to a Press Conference at
short notice.

Participants are:
- Prof. Dr. Burkhard Göschel (Member of the Board of Management of the BMW
AG, Development and Purchasing)
- Dr. Mario Theissen (BMW Motorsport Director)
- Peter Sauber

Please find further information on the following pages.

Kindly carry this invitation, your press ID or your business card with you to ensure a
comfortable accreditation.

Yours sincerely
Bayerische Motoren Werke Aktiengesellschaft

-------------------------------------------

Mislim, da smo dobili še eno tovarniško moštvo.

Zgodovina sprememb…

Ice:

Kaj si mislim o mnenjih sm nekomu že povedal par strani nazaj. So kot riti, vsak ma svojo in vse smrdijo. Js sm mnenja, da je janša kriv da izumirajo kiti. Mam vso pravico do takega mnenja in ljudje, ki se mi smejijo zaradi tega, se mi prou smiljo ...

Če nočeš, da se kdorkoli spravi nad tvoje mnenje ga zadrži zase. Drugač pa lepo sprejmi da tvoje mnenje ni vredno para dingovih ledvičk, če ga ne moreš utemeljit. Občutek pri uriniranju ne pomeni nič...

BlackHole ::

Torej če nekako povzamem. Michelin kriv za gume. Ferrari kriv za to da ostali niso dirkali (z svojim molkom in kazalcem na FIO, naj se z njo zmenijo, čeprav nima FIA nič, če bi se Ferrari odločil drugače) prav tako lahko rečem FIA (z neumnimi pravili in nekakšnim kazonvanjem), malo pa tudi ostala moštva. Tako da vsa dejstva govorijo proti vam

Ej, boš ti bedaka naredil iz sebe v tej debati. Da niso dirkali, je kriv samo Michelin in noben drug in ne razčlenjuj dogodka po delih. Ni res da je Ferrai kriv, da ostali niso dirkali (čeprav prvič slišim v to, da bi lahko menjali gume, če bi se vsi strinjali, pa če so jih sploh imeli). Če že rečeš (pa če je to z gumami sploh res), potem je Ferrari kriv, ker ostali niso dirkali, potem ko so si moštva hotela postavit novo progo, ki jim bolj ustreza. Kar je pa glupa zahteva. Sicer pa, a je Ferrari prekršil kakšno pravilo ali te boli to, da so prišli do 18 lahkih točk? A lahko v dveh kratkih stavkih strneš svoje mnenje o bistvu dogajanja na tej dirki brez da kriviš Ferrari za karkoli? Ker ne razumem zakaj nekoga krivit, če ni storil nič narobe. Sicer pa imaš prav, Ferrari je kriv, da ostala moštva zadnjih nekaj let niso prišla do naslova prvaka.
Ne vem, kaka dejstva govorijo proti nam, se ti moti (vročina pa to)? Na kaj vse boš še zamižal, da bi lahko okrivil najbolj nedolžnega.
LP Marko

cryptozaver ::

Moderatorji?

Tale tema je zasla na zaljenje drugace mislecih. Prosim da svoje misljenje argumentirate ostalih pa ne obkladate z bebci, tepci ipd...
Tako podkrepljen posti izgubijo na lastni vrednosti.

Kaksen smisel ima sicer branje teme oz debata? Smo neandertalci al kaj?

fakinx ::

Eh, ljubčki dragi, kako se radi prepucavate zaradi stvari, o katerih nimate veliko pojma. Nihče od nas ne pozna pravil dovolj dobro in v potankosti, da bi lahko o zadevi sodil. Lahko pa si, seveda, ustvari svoje mnenje. In za to, je potrebno vsako mnenje spoštovati in ga (po svoje) razumeti.

Ne bom vam "solil" pameti o mojem mnenju, ker se enostavno ne splača. Zadeva je izpadla kakor je izpadla, zmagovalci so jasni, poraženci tudi. Čez slaba dva tedna je na vrsti Michelinova "domača" dirka in zadeve se bodo zasukale v precej "zanimivo" smer. Verjemite, da si takega fijaska M ne bo nikoli več privoščil. Po moje je že tudi kar nekaj "glav" odletelo iz tovarne, ki je proizvedla problematične gume, da o poslovni škodi sploh ne govorim. Čez dva tedna bodo lepo vsa moštva zopet dirkala, seveda pa bo nad njimi visela "težka roka" FIA, ki bo najbrž kmalu prenehala voditi cirkus F!. Sporazum Conncorde pade čez dve leti in doslej ga je ponovno podpisal le Ferrari. Tam pa piše, da mora dirkati 20 avtomobilov. Če bo ponovno podpisan, bo najverjetneje vseboval več sprememb, kot na primer po 3 avteke na moštvo, pa najbrž še cel kup drugih zadev.

F1 je najbolj razvit motošport na svetu. Tehnološko je svetlobna leta pred vsemi ostalimi in v bistvu poligon za preskušanje domislic in tehničnih rešitev, ki v takšni ali drugačni obliki čez leta najdejo pot v serijsko proizvodnjo. Zaradi tega vidika si zelo težko predstavljam, da bi še dolgo delovala t.i. one-man-band moštva, kot so Williams in McLaren, pa tudi BAR in RedBull. Slej kot prej bodo to postala tovarniška moštva (kot je primer v relly-u). Najverjetneje dobimo prvo že danes (Sauberja namenoma nisem omenjal), ko bo BMW najverjetneje oznanil (že čez dobro uro), da bo od prihodnje sezone dalje bivše moštvo Sauber po novem BMW F1 Racing Team. Ne verjamem, da gre pri tej stvari zgolj za objavo dobavljanja motorjev.

Eh, še bi lahko pisal, pa kaj ko tukaj ni resnih sogovorcev.... (pa se že v naprej opravičujem tistim, ki me bodo prepričali v nasprotno)

Imejte se!
Howgh!!!

BendeR ::

Invitation to today's Press Conference of BMW Motorsport

22 June 2005
11:30 am Greenwich Mean Time (GMT)
01:30 pm local time in Munich (CEST)
Munich

Ladies and Gentlemen,

Due to a newsworthy occasion we would like to invite you to a Press Conference at
short notice.

Participants are:
- Prof. Dr. Burkhard Göschel (Member of the Board of Management of the BMW
AG, Development and Purchasing)
- Dr. Mario Theissen (BMW Motorsport Director)
- Peter Sauber

Please find further information on the following pages.

Kindly carry this invitation, your press ID or your business card with you to ensure a
comfortable accreditation.

Yours sincerely
Bayerische Motoren Werke Aktiengesellschaft
-------------------------------------------

To se je govorilo že lep čas - od sprtja med Williamsom in BMW-jem. Govori se, da bo BMW prekinil sodelovanje z velikim W in kupil Sauberja. No, vsekakor bi bili gledalci na boljšem.

Najverjetneje dobimo prvo že danes

hmmm ... Renault, Toyota, Ferrari ... to so vse tovarniska mostva, kako lahko potem dobimo prvo sele danes?

lp
OrlyTM

TribesMan ::

BMW je uradno naznanil da so kupili Sauber link

Kaj bo pa Williams zdej naredil?

LP

TribesMan
Moj kompjuter dela: KVIIIIK ... KVIIIK ... KVIIIK.

Ko ga navijem dela: KVIKKVIKKIVKKVIK. :)

Zgodovina sprememb…

fakinx ::

Eh, it's official!!!

BMW je od 1.1.2006 večinski lastnik moštva Sauber-Petronas. Novo ime še ni znano.

http://www.sauber-petronas.com/en/press...
Howgh!!!

TribesMan ::

Se eno zanimivo branje o dogodkih okoli nedeljske dirke. Tole so objavili na Planet F1, clanek pa je napisal Paul Stoddart, lastnik mostva Minardi.

Branje zelo priporoceno vsem ki hocete bolj natancen vpogled v dogajanje.

Paul pravi da je vsega kriv Max Mosley in deloma Jean Todt, ki je bil edini, ki ni podprl predloga s katerim se je strinjalo ostalih 9 mostev...

LP

TribesMan
Moj kompjuter dela: KVIIIIK ... KVIIIK ... KVIIIK.

Ko ga navijem dela: KVIKKVIKKIVKKVIK. :)

gabl136 ::

Sploh brezveze...

Ferrari tukaj ni nič kriv...zalost je samo to da so grešni kozli, najebejo pa dirkači in gledalci

Glede kaznovanja moštev...pa sej so smešni...a se še spomnete ko je imel Minardi probleme z odpadanjem zadnjih krilz...se pač niso udeležili ene ali dveh dirk (se ne spomnim več točno), zdej jih pa dejmo kaznovat, zato ker so to naredil zaradi varnosti:\

Sploh je pa brezveze, da se morajo moštva zagovarjati pred FIinim ''lastnim sodiščem''...absurd, človek kar ne more verjet, da je nekaj takega sploh mogoče...

Dejmo postavit ferrari na sodišče, pa naj grejo v poroto navijači Mclarna in Renaulta;( (pa da ne bo kdo zdej mislil da sem na eni ali pa drugi strani, sem namreč neopredeljen, nimam nič proti Ferrariju niti proti ostalim moštvom, samo eni ste pa res smešni, da človek kar ne more verjet, oz. ne smešni ampak slepi)

gabl136 ::

Pa še to...če bi se FIA odločila, da postavi tisto šikano zaradi varnosti se lahko Ferrari na glavo postavi pa nebi nič dosegel!! V namen varnosti lahko FIA kadarkoli brez privolitev moštev spremeni pravila (ja, tudi to piše v pravilih), tko da PROSIM dajte se nekateri prej pozanimat preden nekaj napišete, ker si delate sramoto!

Far more importantly, however, Mosley refused to accept any of the solutions offered, and that refusal was, I believe, politically motivated. Therefore, I feel he failed in his duty, and that is why I have called for his resignation.
8-O Kar odstavil bi ga... adijo pamet...

BigWhale ::

Mosleya bi se jaz odstavil. Pa Whittinga tudi. Pa Eccelstona...

Sam potem ne bi noben vec ostal... ;>

Vlady ::

Topla voda, topla voda!!! :D Odkril smo toplo vodo!
"Lotereya - naibolee točnyj sposob učeta količestva optimistov"

BendeR ::

Sedaj bo zanimivo videti, kaj bo storil Williams, ki je zadnja leta uporabljal BMW-jeve motorje. Vse kaže, da bo skušal skleniti sodelovanje s Toyoto.

>:D

]Fusion[ ::

Mr|ce: 8-O Kar odstavil bi ga... adijo pamet...

Zakaj pa ne. Saj je že hoto sam odnehat, pa si je potem premislil :\

Edit: aja pa za nalednika bi pa takrat najraje imel Jean Toda
"I am not an animal! I am a human being! I... am... a man!" - John Merrick

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: ]Fusion[ ()
««
34 / 52
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

F1 2007 (strani: 1 2 3 421 22 23 24 )

Oddelek: Loža
116782932 (55252) 'FireSTORM'
»

F1 2006 (strani: 1 2 3 435 36 37 38 )

186881591 (39129) Alexius Heristalski
»

F1 - pred sezono 2006

152979 (2734) Daedalus
»

F1 2004 (strani: 1 2 3 440 41 42 43 )

214183331 (50654) Microsoft
»

F1 sezona 2003 (strani: 1 2 3 421 22 23 24 )

119242174 (26835) balocom

Več podobnih tem