» »

[DivXviD] Yamada predvajalniki

[DivXviD] Yamada predvajalniki

««
28 / 93
»»

GaS ::

@Jan(Jae)

A je mozno eno Yamado narocit oz. rezerverat?

lp

mirkuma ::

Matrna pri enaa.com pise: Sprememba dobavni rok: predvidoma začetek Marca 2005!
Ejejej...
...all those moments will be lost in time, like tears in the rain...

ma ja sej sm ze tm narocu pred 3 tedni, k je se kao bla na zalogi..sm se poklical in mi je rekel da so se..seveda so ja, sam ne pri njih;((

Do poletja enkrat ze bodo8-)

vag ::

Ja pa internetne trgovine so imele foro, da jo majo na zalogi v manjših količinah. V resnici so te pa dali v čakalno vrsto :( . Nujno jo rabim do 24.2 za darilo, vendar verjetno ne bo nič iz tega. Naj prosim kdo objavi, če jih bodo dobili v roku 2 dni...

baal24 ::

pokliči na QUANTUM (Tehnika.net), mogoče še jih imajo.

lp,b

Klemenn ::

Ka če bi kdo...tole temo mal, pometel - pogledau, pa zbrisau komentarje, na katere je odgovorjeno na prvi strani, ker drgač bo use še bol nepregledno :\

Valentin ::

@marky

Podnapisi morajo imeti popolnoma enako ime kot film (tudi velikost črk). Tudi ni dobro, če so predolgi, če je med besedami veliko pik... Morajo biti v srt formatu in s končnico srt. Najboljše, če kopiraš ime filma in ga pastaš v ime podnapisa (samo do končnice seveda).

Venturer ::

Try JAE!

aljo00 ::

piki64 : Pri nadgradnji Yamade 6700 mi ni zmanjkalo elektrike, medj ni bil slab (sem pred in po preveril z programov, ki preverja bit po bit) in tudi nisem to pocel prvic.... !!!

Kar je pa cudno, da se je to zaflashanje zgodilo ze 4im kolegom (za katere vem)...
ki tudi niso "od vceraj"...

Jan ???

lp!
A
lp! Aljosa

Jan(JAE) ::

Ne zanam ti povedat zakaj se to dogaja :(

Yamade so se začele prodajati, toda le v ljubljanski poslovalnici. V Mariboru, Celju in Novem Mestu se začnejo jutri. Se pravi v torek.

GAS rezervcijo boš dobil tako da boš poklical po telefonu v trgovino.

L.P. Jan
www.jae.si

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Jan(JAE) ()

bushi ::

Jaz mam tudi en problem z podnapsi. Na racunalniki mi delajo podnapisi dobro, pa ne prehitevajo... Ko pa dam film notri v DVD Player YAMADA 6700 mi pa skoz prehitevajo, kaj naj naredim glede tega, kako to odpravim?

lp. bushi
... In den Tränen suchen wir Beweise unserer Sehnsucht und geben uns nicht dem Schmerze hin sondern zeigen sie vor. ...

Evo sm jo nabavu. Zaenkrat kr lepo presenecen.Sem najprej probu z orig. FWjem, pa so nekateri filmi (logicno) stekali.. Zdej je gor zadnji V1 od PYPSa in nema problema. Samo se neki me zanima; js sm lepo naredu upgrade tko kot je napisan in sm si potem nastimu na zeljeno,vendar nism vedu tocnih pozicij podnapisov. In zdej ko to spremenim tako kot je na vasi strani napisano, mi se zmeri ostane enanko kot prej. A ga se enkrat flasham?

romci1 ::

Živjo,

ker pri tej temi res vlada prava zmešnjava, me zanima sledeče:

Ali je FW za DVD/DivX predvajalnik YAMADA DVX-6700, ki se nahaja na JAE-tovem ftp strežniku (JAE-PYPSv1,2.zip) dober ali ne?

Hvala za kratke in jedrnate odgovore,

romci1

pmodic ::

Kakšne avdio izhode ima Yamada? Oz. kater modl bi bil primeren, da lahko gor priklopiš pasivne zvočnike "na žičke"

Danes sem dobil Yamado 6700, in sem jo takoj nadgradil z najnovejšim PYPS FW. Nad FW sem zelo navdušen, razen malce motečega prekrivanja.
Filmi pri katerih so mi prej zginjali podnapisi mi sedaj delujejo super.
Pri nekaterih filmih pa zvok ni sinhroniziran s sliko.
Zanima pa me zakaj mi pri teh treh filmih podnapisi ne delujejo, mislim da so mi na Yamadi 6600 delovali (nimam je doma trenutno da bi lahko preveril).
FILM 1: KELUARAN SYDNEY – BOCORAN ANGKA SYDNEY 2024
FILM 2: KELUARAN SYDNEY – BOCORAN ANGKA SYDNEY 2024
FILM 3: KELUARAN SYDNEY – BOCORAN ANGKA SYDNEY 2024
l.p.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Venturer ()

okfec ::

www.nakupovanje.net - tam jo imajo sedaj na zalogi. Kupil sem jo vceraj za kolega,ma pa so rekli, da imajo kar zalogo!

OK, zgleda da je potrebno vsako nastavitev ki jo spremenis, nato ugasniti in ponovno prizgati player.

@Venturer:

Bom se jaz sprobal Eurotrip in 40 Nights...Pa sporocim ce dela.

Jaz sem probal oba filma in mi delata..Problem je le ker mam .sub podnapise in niso usklajeni..

Mi pa ne delajo oz. se ne prikazejo podnapisi pri filmu Whos Your Daddy. Podnapisi so .srt in sem pogledal ce so kaksne napake slucajno, vendar nic. Ne vem tocno zakaj se to dogaja..

Zgodovina sprememb…

• spremenil: GaS ()

@GAS ja čudno da ne dela. Meni pri teh filmih če pritisnem tipko subtitle pokaže prečrtan krogec, in sploh ne morem izbirat podnapisov, spomnim se da se mi je to dogajalo tudi pri nekaterih filmih na 6600 . Je pa res da imam pri enem od teh filmov v mapi poleg bla.avi in bla.srt še blabla.sub in blablabla.srt. Hmm a mi lahko prosim pošlješ za Who's your daddy podnapise, ker jaz sem jih našel samo v čudnih jezikih.
Mail: matevz_blejc@email.si
l.p.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Venturer ()

*TV* ::

Meni Yamada 6700 prikazuje srt podnapise samo ce je ima istoime kot film, na koncu pa dodano se kodno ime za drzavo. npr. Movie1.avi (Movie1.de.srt). V primeru da je cist isto ime kot film zadeva pri srt-jih ne deluje. Deluje pa sub, ampak tam mora bit film v 25 frajmih/s, da deluje usklajeno.

mogoce bo komu pomagalo.
Mam pa zadni PYPS firmware.

pa probleme mam s prekrivanjem teksta v menijih ce je dolzina v 1 meniju dalsa kot v drugem.
Morda ima kdo resitev?

lp

@Venturer

Sem ugotovil, da če ugasnes zadevo in ponovno prizges, je moznost da bodo delovali. Namrec prejle za foro probam in delujejo. Tako da ne vem v cem je fora. Mam pa xvide na DVDju v mapah, vsi z srt podnapisi.

Glede prekrivanja map ki so daljse od predhodnih je pa ze bilo povedano da je pac en majhen bug..Vazno da je samo vizualen:D

frajer1 ::

Jest sm tut učeri pr JAE kupu yamado 6700. Zraven sem dobu FW, ki je od PYPS. Pa me zanima, če je to "YAMADA6700_050202_V1_PYPS.ISO", ki naj bi bil zadnji od PYPSja.

Pa kako se naštima tiste X,Y koordinate, da bi ble črke max velike. Ker pozicijo sem že uspel zadeti.

TNX!

rpalcic ::

@ romci1: zmešnjava nastaja zaradi takih, ki se jim ne ljubi prebrat nekaj strani nazaj! JAE FW je naredu PYPS in ni enak zadnjemu PYPS FW-ju (ki ima tri vrstice in črtano ikonco za zoom)
@ pmodic: Yamada 6700 že ne (zvočnikov na žičke)
@ TV: Tvoje izkušnje ima že ničkoliko uporabnikov, ki jih je opisalo kar nekaj strani nazaj.
@ frajer1: datum ti pove vse: NE, ni enak! // s poskušanjem (nič ne pade z neba)!

Priporočilo vsem, ki bilokaj sprašujete: napišite zakatero yamado gre in kateri FW je montiran!
Če podnapise preverite oz. popravite z DirectSub, vam bo ta povedu ali so defektni (če javi bilo kako napako veš da je treba popravit, če ne gre, pa zamenjaš podnapis).

Človek se počasi naveliča brat ena in ista vprašanja, ki so že bla vsaj parkrat odgovorjena!!

DAAAAAJTEEE NOOOO!;((

Zgodovina sprememb…

• spremenil: rpalcic ()

To ti dam pa prav ja..Najlazje je samo napisat vprasanje, ne da bi pogledal ce je blo slucajno objavleno tri vrstice visje:\

ja oprosti ker nisem prebral 28 strani, ko sem post napiso.

raje pejte na pir pa se manj zivcirajte :)

Samoyed ::

In memoriam YAMADA DVX-6600?

Pri naključnem ogledu UMAX-ove strani sem ugotovil, da 6600 ni več med izdelki. Nato sem iz radovednosti pogledal na dvdboard.de, kjer že v nekaterih postih pišejo o ukinitvi podpore za 6600.

Upam, da to vsaj delno ni res, sta se pa na Umaxovi strani pojavila dva nova predvajalnika z malo skopimi spacifikacijami in podporo mpeg4 vendar to sigurno ni naslednik 6600. Je pa to zanesljivo znamenje, da prihajajo novi modeli in, da bo morda že naša sveža (a pri meni že okvarjena) 6700 kaj kmalu zamenjana.

Tudi o tem se je pisalo na nemškem forumu in sicer, da bo namesto izdatnih fw izboljšav, Umax pri večji preskokih splovil kar novi model predvajalnika.

Tako lahko svojci 6600 (in morda 6700) cvetje hvaležno odklanjamo in se že kot neštetokrat prej zahvalimo MTZ in PYPS podobnim.

Requiescat in pace.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Samoyed ()

piki64 ::

Hi!

Ne bom vseh našteval, ki imajo v prejšnih postih probleme vendar kratek povzetek:

- če ima kdo enako ime film.avi film.srt in trdi da mu podnapisov ne predvaja, je problem v njegovih podnapisih ali pa samem filmu in ne v predvajalniku.
- potem da se tu pa tam v menuju kakšen tekst prekrije je možno, vendar a kaj vsako uro nastavljate v setupu? Ne biti dlakocepski, pač pogoltneš takšno napako in greš dalje. A se je morda kdo vprašal, da če delaš FW za enih 5 playerjev, da je to možno?
- že 100 krat omenjeno, da če film šteka so najpogostejši vzroki:(GMC, Packed Bitstream, DivX 3.11 codec)
- če izginjajo podnapisi OpenDML

Pa dajte že enkrat vsaj prvi post v katerem so te zadeve zbrane prebrati.

@pmodic:Mislim da predvajalnik ki ga ti iščeš, boš bolj težko našel, saj ponavadi tisti, ki imajo podporo za priklop zvočnikov na "žičke" že imajo v kompletu zraven playerja tudi zvočnike, saj morajo le ti imeti noter poleg decoderja tudi ojačevalec.

LP, Piki64

Zgodovina sprememb…

• spremenil: piki64 ()

Jaz samo upam da bo pri umaxu izdali kaksen V4, ki bo imel lastnosti zadnjega V1 in V28-O
Drugega pa mislm da ne rabs vec pri divx playerju. Mogoce se ID3 support, pa random/shuffle funkcijo.

- če ima kdo enako ime film.avi film.srt in trdi da mu podnapisov ne predvaja, je problem v njegovih podnapisih ali pa samem filmu in ne v predvajalniku.

Ni res. sem si 2 dni razbijal glavo zakaj ne dela, skor nesel predvajalnik nazaj, dokler nisem dodal tiste kratice za drzavo. (ampak to samo pri srt). Vsakic ko je bil ime filma enak podnapisu se je pri subtitles pokazal tist precrtani krogec. S podnapisi tud ni blo nic narobe, ker sem probal vec podnapisov in vec razlicnih filmov, pa se pod repair sem jih dal v "subtitle edit" programu, pa vse brez uspeha.

lp

iElectric ::

Imam yamado 6700 z pyps 050202 in imam težavo, da mi vse podnapise kaže v eni vrstici, namesto nove vrstice pa napiše znak |

Pred tem FW so delali podnapisi.

piki64 ::

@*TV*: Bi me zanimalo kateri FW imaš naložen in o katerem filmu govorimo. (Celo ime kot si ga imel poimenovanega na CD-ju).

LP, Piki64

mannix ::

Mene pa zanima kako podnapisi delajo na Yamadi 6700 ,ki sem jo kupil 22.2.
Ali podpira podnapise za DIVX al sam na DVD filmih.

Hvala
Lp Mannix

markko ::

Na kratko bom povedal, da sta obe Yamadi 6600 in 7600 ena navadna jebarija!!!;((

Poskusu sem, za obe skupaj, več kot 15 FWjev in ostalih zadev, pa mi je še vedno delal sam 75% filmov brez težav, da ne bi omenjal časa in živcev porabljenih za vse to...

Uglavnem ŽIVEL TV OUT! :D :D :D Slava mu!
Hasta La Victoria Siempre !

Piki64 imel sem nalozene vse firmware, od jae pa vse od PYPSa. Sedaj mislim da imam FW_050202. Pri nobenih ni delalo. Probal sem ene 4 filme s podnapisi, pri srt niso delali nobeni. Spreminil sem tudi dolzino imena (npr. a.avi, pa a.srt) pa tudi ni delalo. Edin problem ki bi lahko bil je morda v nastavitvah, tam nisem kaj dosti spreminjal. Razen po flashanju sem potrdil spremembe.

vglavnem mislim da diskuzija ni vec potrebna, ce ma kdo podoben problem naj spremeni podnapise kot sem jih jas.

tak, zaj pa grem snezaka delat :)

@*TV*
Če si res vse naredu tako kot je napisan na PYPSovi strani oz. kakor je Piki64 napisal, potem mas komponento neki pokvarjeno. Druge možnosti ne vidm. Jaz sem namrec kupil zadevo dva dni nazaj, dal gor ta zadnji V1 od PYPSa ter naredil tako kot so napisali in šopa stonauro8-O

Sam neki me še zanima; ker mam ze kr neki DVDjev z xvidi gor, pa so seveda tut taki vmes s .sub podnapisi. Zanima me ce je to tudi napaka V1 FWja, da recimo v spodnji vrstici zbriše prvo črko ter na koncu te vrstice doda veliki a, če se ne motim..(poleg tega da prehitevajo/zaostajajo zaradi FPS razlicen od 25)?

pviran3 ::

Imam ful velik problem!!!

Kupil sem yamado 6700 in mi supr dela razen podnapisov v divx filmih.

Nočejo se prikazati.

Pozna kdo kakšen program, ki bi znal podnapise sam uštimati. Do sedaj sem urejal filme na računalniku, pa sem dal vsem podnapisom končnice sub, čeprav nisem podnapisov nič spreminjal. Je pač delalo.

Sedaj imam veliko težav z yamado.

Tudi če mi napiše subtitles 1/1, se mi ne prikažejo, ali pa sploh piše da jih ni.

A je mogoče kje v programu tudi napaka? v fw mislim, se komu kaj takega dogaja?

Drugače pa uporabljam fw od jae in mi je všeč samo moti me, da če je ime datoteke večje od polovice ekrana, se tisti del, k gleda čez ne zbriše. Drugače je slika in zvok zakon!!

Hvala za odgovor

Ja zdej je tezava v tem, ker si dal vsem podnapisom .sub koncnico.Kar pa ne pomeni, da so tudi podnapisi v MicroDVD(.sub) formatu. Lahko so povsem obicajni SubRip, vendar ga player interpretera kot .sub in zato seveda stvar ne deluje. Sprobaj najprej en film z .srt podnapisi. In ne samo spremenit koncnice, poglej kaksen zapis je; s frejmi {234}{450} ali pa s časom 00:03:13,915 --> 00:03:15,365. Slednji je SubRip (.srt).

Samoyed ::

Glede moje napovedi v "žalujočem" postu za 6600, da se bo morda kar hitro poslovila tudi 6700, so se v zadnjih dneh napovedi kar zelo približale uresničitvi.

Od kolega sem izvedel, da je v 2 - 3 mesecih pričakovati nove Yamadine modele, ki bodo nadomestili tako 6600 in mogoče tudi 6700. In menda je "skrivnostna" 6500 samo napoved prihajajočih stvari saj naj bi novi modeli vsebovali hudo napredne stvari. Kakšne zaenkrat nisem uspel izvedeti.

Menda pa imajo nekateri slovenski dobavitelji že nekakšne "predogledne" različice teh predvajalnikov nove generacije. Si upam trditi, da je med njimi tudi JAE zato bi prosil Jana (pod pogojem da drži), če lahko kaj napiše o tem in poda kakšne dodatne informacije.

Sodeč po izgledu 6500 gre vsaj na tem področju po moje že za kar velik napredek. Upajmo, da bo notranjost še lepša!

wragec ::

markko naj ti najprej povem da je Yamada 6700 in ne 7600. Yamada kot sam player in takšnega cenovnega razreda je zelo dobra stvar. Res da ni popolna, vendar vsa čast grupi PYPS da je sploh naredila toliko FW. Jaz sem Yamado kupil avgusta 2004 in dosedaj sem jo nadgradil že 6 krat (imam naložen FW050205) in sem z njim zelo zadovoljen, saj mi dela vse, le podnapisi mi včasih izginejo vendar s tipko slow v času 2 sekund imam podnapise nazaj na tv. Če pa je tebi problem da si vzameš 5 minut časa, da si urediš podnapise, pogledaš če film vsebuje kodek packet bistream in ga odkodiraš) potem odštej malo več denarja in kupi player ki vse to podpira. Ne govori da je Yamada eno sranje, če bi bilo tako potem nebi bila prodajalni hit.

Hvala lepa še enkrat grupi PYPS za vse kar so do sedaj naredili in za vse kar še bodo.:))

Zgodovina sprememb…

• spremenil: wragec ()

OSA ::

Lep pozdrav!

Prosim ce kdo ve zakaj mi tale film Torque na yamadi 6600 steka, in to zelo, veliko bolj kot filmi pri katerih je PB. Pri tem filmu ga ni in ne vem kaj naj storim.... na racunalniku se predvaja gladko. Se pa ta isti film zatika tudi pr kolegu, ima tudi 6600 vendar drug FW. Pa pri meni je tudi stekal ko sem imel nalozen drug FW, sedaj imam PYPS 050202. Film imam posnet na dvd mediju, posnel sem ga tudi na rw pa isto....

Prilagam tudi sliko iz GSpota. (takoj ko mi nekdo pove kako prilepim sliko) .... :)

thx

@OSA
Verjetno je bila uporabljena kaksna neobicajna tehnika kodiranja..Tako ali tako je pa film totalna bedarija :'( , tako da se ne naprezaj preveč.

Pa se neki me zanima glede 6700-tke; a je mozno, da se podnapisi za samo odtenek hitreje prikazujejo in izginjajo kot na PCju? Ker imam tak obcutek..Saj ne da bi kej prehitevali/zaostajali, samo zdi se mi da Yamada malce drugace prekalkulira čas za prikaz podnapisov...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: GaS ()

Frutek ::

Lepo prosim če pomagate še meni. Yamado sem kupil 23.februarja v JAE. Zraven so mi priložili CD z upgradeom z navodilom "vstaviš-poženeš-ugasneš-ponovno prižgeš in vse je tu". No ni glih tako. To sem opazil ko so mi izginili podnapisi . Ko sem se lotil brati tole stran, pa sem videl da je še vedno na tem področju ena velika zbrka in da je celotna zadeva jasna samo tistim, ki so že od samega začetka zraven.
Zato imam par vprašanj(četudi so bila že mogoče kje odgovorjena) in prosil bi če lahko kdo da strnjen odgovor na vse težave, ki so bile tu opisane. Pa tak odgovor, ki preverjeno dela.
1. Ali so v JAE dali pravi in zadnji firmeare? Ali je up-to-date?
2. Če ga niso, kje se ga da dobit?
3. Kako ga prenesemo na svoj računalnik, ga odzipamo, kako velika je datoteka, kako ga zapečemo naprimer z NERO-tom?
4. Ali je tak firmware potreben še kakih dodatnih nastavitev?
5. Kakšen je sam postopek za ta firware, ki smo si ga prenesli? Koliko je potrebnih resetov?
6. Ali se da še kako nastavit npr. prehitevanje podnapisov?
7. Kako in s čim bi lahko preverili ali nam je postopek uspel? ALi obstaja kakšna majhna datoteka (avi), ki nam bi dala ta podatek. Vemo da imamo en kup filmov ampak dva nista čisto enaka v zapisu podnapisov ,...Z PCjem zadeva dela, ko pa jo damo v yamado ne dela prav.

Vreme je slabo,mrzlo in ni ga vraga da se ne bi kateri entuzijast vsedel za kakšno urco in nam laikom dal eno majhno poglavje "Yamada for Dumies"

Tako, pa lep dan.

cackec ::

@Frutek

Nočem bit nesramen, kot si sam rekel vreme je slabo in mrzlo, zato bi ti tudi lahko prebral prvo stran foruma in bi tam tudi našel odgovore na tvoja vprašanja. Pa brez zamere ;)

Frutek ::

cackec

Hvala, v silni vnemi za čimhitrejšo rešitev , sem preskočil ta post, ki je res izčrpen. Zdaj grem pa na delo.

lp:\

frajer1 ::

TNX za odg. do zdej! Mam še eno vpr. kako izklopit v nastavitvah prikazovalnik/display? Ker mi gre ful na živce,da mi med filmi v levem kotu odšteva čas. Pa ga moram vedno ročno z Display gumbom izklaplat. A se da to kje v nastavitvah poštelat?

Drgač pa men nastavitve od PYPS za podnapise ne ležijo. Mam 72 ekran Philipsa in zanj je najbolš Font1, ..y: 40, ...x:64, ...x:112. So podnapisi najbolj podobni unim na TV!

Uporablam zadnji PYPS FW!

Stepni Volk ::

GaS - dobro opazuješ:) Podnapisi se izpisujejo na ploščkosukih nekoliko drugače, kot če jih gledaš preko Subtitle Workshopa ali BS Player-ja. Zadevo sem namereč opazil tudi sam, ko sem prevajal določene podnapise (običajno prevajam angleške in tudi tiste iz "slovenštine" v slovenščino). Na računalniku so bili "time-ingi" zelo usklajeni, na ploščkosuku pa zamaknjeni za par milisekund :(

marvin42 ::

Meni podnapisi, ki so na računalniku ok, na yamadi 6700 vedno prehitevajo. In to ne za par milisekund, temveč tako, da je moteče -> skoraj sekundo. Bi kdo vedel zakaj je temu tako?
Mostly Harmless

Pa sem ze mislil da sem edini:D Mislm sej ni tako motece, ampak te pa mal moti ker tudi prehitro zginejo..Sicer ne vedno, vendar pa pogosto. Ne vem v cem je tocno fora..Vseen mislm da je stvar cist uredu in da ce je kej za ustimat so to samo se .sub podnapisi v V1 FW-ju.

kvesiyu ::

Kako na yamadi 6700 pogledam verzijo firmwera?
Tisto open-setup-pa levo -1369 ne pokaže nič
Imam pa firmwer ki sem ga dobil v JAE, a ne vem kateri je
LP

bigbug ::

Se da kako postimati pri 6600 , da podnapisi nebi izginili pri AC3 zvoku?Kaksna nadgradnja za to?
««
28 / 93
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kateri DVD + Divx predvajalnik do 15K SIT? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Zvok in slika
14724901 (9515) bizi72
»

[DivXviD] P.Y.P.S. FirmWare (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

35871823 (19642) koks2005
»

Yamada 6800 X PLUS

425069 (3160) pingec
»

[DivXviD] DirectSub urejevalnik podnapisov - podpora za Mediatek divx playerje (strani: 1 2 3 )

14526407 (13742) podtalje

Yamada 6700

Oddelek: Kaj kupiti
302281 (1907) Stepni Volk

Več podobnih tem