» »

[DivXviD] Yamada predvajalniki

[DivXviD] Yamada predvajalniki

««
27 / 93
»»

Venturer ::

@ge a lahko prosim še meni na: matevz_blejc@email.si.
hvala in l.p.

KleBac ::

@ge

Moj email se nahaja tukaj

In my life....I should do what I could !

iggySLO ::

Lep pozdrav vsem,

imam en problem kot še mnogi drugi tle gor. Pred kakšnim tednom sem kupil YAMADO 6700 in sem dal gor zadnji popravek ... zdaj se pa pojavi problem ... v spodnji vrsti vedno manjka na začetku besedila prva črka ter podnapisi prehitevajo dogajanje na filmu. Tudi pred popravkom so podnapisi prehitevalo edino kar je popravljeno je to, da imam sedaj slovenski meni in "čšć" v podnapisih.

Zato iskreno upam, da mi bo lahko nekdo pomagal kajti rad bi rešil ta problem ker bi punca rada gledala filme z podnapisi .... HVALA vsem

Po popravku FW_050202 1.02.2005 :
Verzija 14.XU.CO.K1
Sub-Ver 26.14.09.22
8032 05.00.04.01
Servo 23.06.00.00
Risc 05.00.04.01
Dsp 03.06.01.84
Regionalna Koda 2

Zanimajo pa me tudi vaše nastavitve podnapisov ...

e-marko ::

Prosim poglej vsaj eno ali pa dve zadnji strani v tej temi.
:\ :)
LP
...somebody, somewhere...

barabl ::

8-O 8-O 8-O Folk,v čem je fora novega Firmwara od P.Y.P.S,če pa ko po namestitvi naYAMADO 6600 vstavim DVD+R z šestimi divx filmi,vidim samo šest map,brez imena,ko pa odprem posamezno mapo,vidim v njej neimenovano avi datoteko,film pa po tem dela brezhibno.Namestim Firmware od 22.12.2004,stvari spet delajo brezhibni.Dejte mi mal pomagat no;) ;) ;)

LexLuthor ::

@pia2001slo

Amstrad 3016dx lepo predvaja DTS preko 5.1 izhoda, če vklopiš downmix pa tudi v stereo varianti. Torej se da, predvidevam tudi na Yamadi.

barabl ::

8-O 8-O 8-O Folk se opravičujem pri moji napaki ne gre za najnovejši Firmware od dne 9.2.2005 ampak prejšno verzijo 2.2.2005,bom preizkusil novejšo verzijo,mogoče pa bodo težave izginile.:P :P :P

pia2001slo ::

@LexLuthor

Probal na Yamadi 6600..NE deluje preko 5.1 analognega izhoda...kakšne ideje oz.rešitve???

lp
Jolly

GaS ::

Ja super..Upam da bodo do marca 8-)
So me ze v enaa.com nategnil, ko so mi rekli da je na zalogi, "le preko interneta jo narocite!"..
Potem pa klicem ce lahko ze pridem iskat, in mi rece da ce nisem dobil maila o dostavi, jih zgleda ni. Nateg pa tak.Mislm sej nism nc zgubil, sam vseen se clovk ze veseli zadevce..Pol pa nc iz tega:\

@pia2001slo

DTS mora biti podprt v sami enoti. Yamada DTS- a NE PODPIRA drugace kot PASS-TROUGH ....se pravi
preko optičnega ali koaksialnega kabla zna DTS signal (ravno tako Dolby Digital /AC3 ) pripeljati do
odkodirnika ( ponavadi je to ajačevalec / receiver ali pa kaki zvočniki od 70k SIT naprej).

Za Dolby Digital pa ima odkodirnik vgrajen.

Res je, da imajo nekatere enote DTS odkodirnik tudi že vgrajen (tudi Yamakawa in mislim, da XORO 415...), res pa je tudi, da je DTS DVD-jev manj kot 5%
in tistih ki so SAMO DTS pa manj kot 1%. Razen, če je "zripan" v taki obliki. V tem primeru pa priporočam pretvorbo v DivX 5.0 in MP3 ( DTS -> AC3 ZELO ZAKOMPLICIRANO ).
Najbolše pomagalo pri tem je AutoGK ( Auto Gordian Knot )

lp, KB

bradek ::

Pozabljas na razliko v kvaliteti med DD in DTS. Jaz osebno kupim raje DVD z DTSom ali vsaj obema, kot pa samo DD. Jih je pa precej vec od 5%, poglej malo v audio sekcijah.

pia2001slo ::

@symbolman

Seveda sem se lotil pretvorbe DTS v drug audio format..lotil sem se AC3-ja...prebral morje forumov..naredil AC3,vendar ko muxam VOB file z AC3 zvokom nazaj v originalno DVD strukturo (DVD Authoring), mi DVD deluje OK in tudi zvok ampak nikakor mi ne uspe rešiti problema s približno 1 sekundnim zamikom (desync) zvoka in je pri gledanju koncerta (konkretno Live AID 85) ZELLOO moteče..
Mogoče kakšna rešitev?????

lp
Jolly

@bradek
Se strinjam za audio sekcijo. Ampak jest mam to bolj za filme.....pa potem tudi tako omejeno nastopam.....

@pia2001

Upam si trditi, da ni neke razlike med DTS in DD če vse to šibaš preko Genious zvočnikov.

Mogoče, če imaš kakšen HI-FI v rangu 3000 -5000 € in zvočno sobo. Pa kabli tud 20 - 30 € meter !!!!!

Tko da, DTS -> MP3 192 Kbps pa bo !

Ali pa MARANTZ DVD ali pa NAD ali pa kaj boljšega, ne pa YAMADA....

(i tata bi sine, i tata)

pa b.z.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: KleBac ()

bradek ::

No razlika med DTS in DD je dobro slisana ze na audio kompletu za 200k ki ga dobis na vsakem malce bolj prometnem vogalu.

Se pa strinjam da bi bil to totalni bloat za yamado, sploh ce kupis v kompletu s tistimi yamada piskaci za 20k al kaksna je ze cena, ki niso vredni niti za rolanje 128kbit mp3jev.

Eno povsem banalno vprasanje; a so lahko v imenu filma/podnapisa presledki (recimo "Ladder 49" namesto "Ladder_49")?

Fury ::

Lahko.

Drugace pa me zanima neki. Mam tazadn PYPS za 6700 in men tut ostanejo stvari iz prejsnje strani na novi strani ... u bistvu se nova stran cez prepise.. pa sem sledil vsem navodilom... z prejsnjim V1 se mi zdi da je ql delal.

rikola ::

Meni tudi ostaja prekrivanje zadnjega dela napisov (ki se ne prepišejo zaradi prekratkih imen) iz spiska direktorijev znotraj v posameznih direktorjih. Tudi jaz sem delal po navodilih, 2x naložil zadnji PYPS firmware, pa je isti problem. Najbrž imate tudi ostali isto? Sicer pa to sploh ni kritičen problem, vseeno bi se ga bilo dobro znebiti v bodočih FW-jih.
Drugače dela vse perfektno, vsa zahvala PYPS, oz. Piki-ju64 !

majstor ::

GAS: DA

duxin ::

Šele pred kratkim sem slišal za tale FORUM in prav vse lepo pozdravljam.Sem pa prav vse prebral na temo YAMADA.Kupil sem pred kratkim model 6700 in naložil V2 fw od JAE. Potem se je zadeva zaklenila na regijo 1 in mi je ne rata odklenit. Vpišem 1379, dobim menu in zraven reginalna koda zelen trak na katerem ne piše nič in se prav nič ne spreminja pri sprehajanju po gumbih UP in DOWN. A je kakšen nasvet? :(
Dux

tony10 ::

@duxin

pejd na četro opcijo v setup-u, odtipkaj 1379 in pritiskaj gor al dol tipko (zdej ne vem točn katero) kr neki cajta, da prideš do znakov, pol pa morš vse skoz dat, da prideš do cifr. mislim pa da je tipka down..

folk, kak deluje spomin na yamadi 6700??
tam v setup-u pod opcijah imam "spomin DA/NE", sm dau na DA, pa vedno ko prekinem film, gre od začetka :(( v čem je sploh fora tega spomina?

e-marko ::

Meni se zdi da ta opcija spomin deluje samo za dvd filme, ne divx-e.
LP
...somebody, somewhere...

DOLBY PRO LOGIC II

Za vse uporabnike 5.1 zunanjih zvočnikov (sam nimam COAX / OPTICAL receiverja )

Vsaj mislim, da je interesantno.....

Tukaj piše kar veliko - za laike - o DOLBY PRO LOGIC II . Zakaj ?

Zdi se mi nadvse zanimivo, da lahko poslušamo tudi AVI-je z MP3 zvokom na 5.1 sistemu !

To pa zato, ker so z novejšimi FW-ji v Yamadi 6600 ( 6700 ne vem, je nimam ) odprli dodatne
AUDIO menije. Eden izmed njih je 3D Sound, kjer se skriva DPL II. Da zadevo vklopite, morate seveda isklopiti Stereo Downmix. Zvok je res fantastičen ! In ne samo to.

Zelo prav pride pri kakšnih akustičnih audio CD-jih. Še posebej LIVE. Sam najraje poslušam na Yamadi Tears for fears in Andreas Vollenweider-ja !

Pomembno pa je, da preberete LINK.

lp, KB

Lujz ::

Tudi meni po namestitvi zadnjega FW za Yamado 6700 ostajajo črke - deli besed iz prejšnjih vrstic, pri pregledovanju naslovov filmov, ali mp3 -jev v iskalniku. Ostajajo na tistem delu, kjer je normalno prikazan predogled slike.

edy_slo ::

ZVOK ZAOSTAJA oz PREHITEVA.

Naložen imam P.Y.P.S. v1 firmware na Yamadi 6700. Prebral sem že marsikaj, tudi to, da se po 5 min. zadeva postavi na OK,
vendar pri meni ni tako.
Res pa je, da se to dogaja pri določenih filmih in ne vseh. ZAKAJ?
edy_slo

ge ::

Vse ki imajo "univerzalne daljince" z možnostjo ugotovitve in prikaza code, naprošam če lahko zadevo sprobajo
na Yamadi 6600 in sproročijo codo .

Za vložen trud se vnaprej zahvaljujem :D
Ge

aden ::

edy_slo

tudi meni se pojavlja podobna zadeva pri nekaterih filmih.

Prosim naj nekdo, ki se bolj spozna nekaj napiše o tem (zvok ni sinhroniziran s sliko na yamadi). Mislim, da gre predvsem za malo starejše filme.

Lahko, da so filmi tako posneti. čeprav se po drugi strani na compu preikazuejo normalno

Prosim za odgovore, ker sam nikakor ne najdem rešitve.

lp

sergejp ::

ja sprobajta s programamom G-spot s katerimi kodeki je film posnet, da vidimo kateri filmi delajo probleme :\

Ta film dela OK.
Ta pa že ne dela. Zvok in slika nista sinhronizirana.
Tudi ta ne dela. Zvok in slika nista sinhronizirana.

Res pa je, da so to malo starejši filmi.
edy_slo

Valentin ::

Imel sem podoben problem.
Ker mi predvajalnik ni hotel predvajati zvoka pri nekem filmu, sem ga pretvoril v MP3. Takrat se je pojavil problem nesinhronizacije zvoka s sliko.

Po nekaj poskusih sem rešil problem z VirtualDub-om, kjer sem popravil Frame Rate iz 24,99875 na 25.

podtalje ::

@edy_slo:
Prva stvar je, da je uporabljen Divx 3.11 codec, ki je v bistvu shackan MPEG4 codec od MS in uradno nikoli ni bil podprt ter
dela probleme večini predvajalnikov.

Pri drugem filmu je uporabljen VBR MP3, ki tudi uradno ne paše v AVI format, čeprav v večini primerov dela, lahko pa, da mu ni
všeč kombinacija z DIV3.

Pri tretjem filmu pa imaš prevelik audio/interleaving. Če hočeš, da Yamada dobro predvaja MP3, mora biti I/L nastavljen na every frame.

sloxl8 ::

Ali kdo ve, kje v SLO imajo Yamado 6700 na zalogi?

joze ::

www.belbled.si se hvali, da jih ima nekaj

@podtalje & Valentin

Hvala za info. Se bomo temu izogibali.
edy_slo

Samoyed ::

@Jan(JAE)

Jan imam probleme z Yamado 6700 (kupljena pri vas). Pri predvajanju nekaj šoba in škrta - nisem pa jo še dal v garancijo ker se to pojavlja periodično - enkrat dela čist vredu, drugič škrta pri CDjih in tretjič pa še pri DVDjih. Osebno menim, da je neki narobe z vratci ali pa s pogonom (itak!), pišem pa zato, ker bi te prosil, da malo pomagaš (če ne celo to ti delaš) pri servisu (da se nebi sam en CD sprobal pa bi pri tem delovalo normalno - najbrž tako ne delate ampak se nebi rad tud jaz periodično pojavljal na servisu). A je mogoče, da mi jo tudi zamenjate (kot zaveden potrošnik imam vso embalažo in vse kar je blo zraven)? Hvala za informacije, na servisu pa se vidimo v ponedeljek!

schurda ::

A je potreba rezervirat, da jih ne bo zmanjkalo?
I want to know God's thoughts, the rest are details. (Einstein)

dmalis ::

Živjo,

po pravici povedano se mi ne da prebirati vseh 25strani teme, zato bom kar postavil vprašanje. Upam da kdo ne zameri :)

V glavnem ... moja yamada mi noče brati več kot prvega sešna na DVDju na katerega em zapekel par divxov ... Zoprn glede tega je, da ne morm kasneje doposneti podnapisov in moram čakati s peko do izida le teh :(
Vsi multisešni so vidni na dvd pekaču v leptopu na katerem sem dvd posnel, tko da je vrjetno neki narobe z mojo yamadico in njenim FW ali pa yamada enostavno ne bere multisession dvdjev ... tko da pliz naj mi nekdo sporoči ali njemu bere session >= 2 in s katerim FW:(

Imam pa PYPS 2 firmware.

Hvala za info in pomoč.

lp

sergejp ::

vsak dvd mora bit close session, drugače so problemi na yamadi.

podtalje ::

Problemov ni nobenih, so samo feature-ji.

DVD+-R - multisesion ne dela
DVD+-RW - multisession dela

Stvar taka pač je. Snemaj pač na DVD+RW.

Nevem zakaj nebi mogel pocakati do izida podnapisov:\ itak so ponavadi v dveh dneh po izidu filma tudi podnapisi..Ce seveda ne gre za kaksnen brezvezen film.

Jedi Master Yoda ::

Samoyed, če to škrtanje ni prehudo in ti ne dela risov na medijih, oz ti mal zaboli samo na začetku ko vstaviš cd not da ga prebere (podobno kot cd/dvd rom enote pri računalniku), je to normalno. Med predvajanjem pa je tiho, ker prilagodi hitrost in se nič ne sliši. Ča pa ti kakorkoli boli med predvajanjem ali pa ti bognedaj celo dela rise na dvdje, pa jo takoj zamenjaj!

ge ::

Kaj res noben nima univerzalnega daljinca, da bi ugotovil codo ali pa ste vsi zadovoljni s
tistim plastik-fantastik daljincem ?
Ge

Fury ::

mislm da je vecini cist ql :)

zile ::

dmalis: ko boš posnel še podnapise, zaključi dvd! Povej če dela potem.

gagi68 ::

kako na yamadi 6700 pogledaš zadnjo verzijo fw
gagi

Samoyed ::

@Jan(JAE)

Hvala! Glede praskanja nisem sigurn sliši se pa kot, da se plošček res po nečem drajsa hkrati pa se mi zdi, da je celoten pogon postal glasnejši. V glavnem pridem na servis v ponedeljek.

aljo00 ::

Ker se zadnje case dogaja kar nekaj "zaflashov" Yamade 6700

Zanima me zakaj se to dogaja ?!?!?

a je mozno da je od odvisnosti :

- kateri flash je bil pred posegom nalozen
- kateri flash ste zeleli naloziti

lp!
A
lp! Aljosa

piki64 ::

@aljo00: Kje pa se pojavlja veliko število zaflešanih yamad?

Do zaflešanja lahko pride samo zaradi 1 stvari:
- izpad električne energije oz. ugašanja predvajalnika med nadgradnjo

Sicer pa je potem tukaj oživitev preko kabla. Če ga želiš ga lahko naročiš pri meni. Moj email je piki64@medvedek.org

LP, Piki64

marky3.0 ::

Čeprav sem prebral forum podolg in počez tudi peti člen bi vseeno vprašal eno stvarco. YAMADO 6600 hočem nadgraditi z firmwarom od PYPS 050209. Kot vsem znano je file končnica ISO sam meni nikakor noče prepoznat cd-ja! A je potrebno kej preimenovat al kaj, oziroma poimenovat cd??? :(
Ob kulturnem dnevu sem se nekulturno obnašal!!!?

Valentin ::

Uh...

Če je iso, potem ne smeš peči kot navaden fajl.
V Nerotu moraš izbrati opcijo Recorder/Burn image.

marky3.0 ::

Joj hvala valentin zdaj dela! Lep izgled veliko nastavitev pohvala PYPS! Sam še neki bi zdej uprašu a je treba tud za podnapise kej nastavit? Zazna mi jih prikazuje pa ne. Update sem naredil po navodilih glede mpeg4!! Bom še probal....:\
Ob kulturnem dnevu sem se nekulturno obnašal!!!?
««
27 / 93
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kateri DVD + Divx predvajalnik do 15K SIT? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Zvok in slika
14724901 (9515) bizi72
»

[DivXviD] P.Y.P.S. FirmWare (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

35871823 (19642) koks2005
»

Yamada 6800 X PLUS

425069 (3160) pingec
»

[DivXviD] DirectSub urejevalnik podnapisov - podpora za Mediatek divx playerje (strani: 1 2 3 )

14526407 (13742) podtalje

Yamada 6700

Oddelek: Kaj kupiti
302281 (1907) Stepni Volk

Več podobnih tem