» »

Na udaru spletnih prevarantov to pot pravniki

Na udaru spletnih prevarantov to pot pravniki

SFGate - Spletne prevare so lukrativno delo in vse, kar je potrebno za uspeh, je igranje na človeški pohlep in občasna sprememba zgodbe. Princip prevar pa vedno ostaja enak - nakazovanje denarja tujcem v zameno za obljubljen lahek dobiček. Hongkonški prevarantje so se odločili zaigrati na veliko in za tarčo so izbrali kar pravno pisarno.

Na pravno pisarno v Long Beachu so se obrnili s pretvezo, da skušajo izterjati dolgove od ameriških potrošnikov. Po mesecu dni telefonskih pogovorov in elektronske korespondence je odvetnik prejel ček domnevnega dolžnika za 200 tisoč dolarjev. Dogovorjeno je bilo, da bo njegov delež znašal pet odstotkov, zato je ček poslal na banko v inkaso in nemudoma nakazal 190 tisoč dolarjev naprej v Hong Kong. Poldrugo uro kasneje ga je banka obvestila, da ček nima kritja, in samo počasnost ameriških bank mu je rešila kožo, saj se je nakazilo še dalo ustaviti.

Odvetniki in izvedenci za varnost pravijo, da je takšnih napadov vedno več. Niso pa zlikovci vedno na lovu za denarjem, saj jim prav tako lahko koristijo podatki o klientih. Na takšne in drugačne načine skušajo pretentati odvetnike v prenos zlih programov s spleta, ki bi jim odprli stranska vrata na računalniških sistemih. Običajno gre za tuje nepridiprave, ki jih mnogokrat podpirajo celo domače vlade in se želijo prikopati do poslovnih skrivnosti, ki čepijo na odvetniških računalnikih. Scott Borg, vodja U.S. Cyber Consequences Unit, pravi, da je bilo že mnogo primerov pogajanj med različnimi podjetji ali državami, kjer je bilo jasno videti, da je imela nasprotna stran dostop do zaupnih dokumentov. Več o tem.

0 komentarjevVredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Pozor vedno vec internetnih prevar tudi pri nas

Oddelek: Loža
446681 (3075) tony1
»

Tudi spletni prevaranti se borijo proti piratstvu

Oddelek: Novice / Avtorsko pravo
52347 (1573) fosil
»

Nigerijski spletni prevarant obsojen na 19 let

Oddelek: Novice / Zasebnost
204103 (2761) lonz

Več podobnih tem