» »

Nigerija - sem naletel na nateg?

Nigerija - sem naletel na nateg?

1 2 3
4
5

Brias ::

@xena

odpisi:

Hello.

I am currently shooting a video Gangnam style 2 in north korea with PSY and Kim Jong-un. Right now we are using TV as a set on one sceene, but soon as we finish, i will send TV.

But shipping costs from north korea are extremly high.

To send TV to you, i need 1347 EUR total for shipping costs + sum of TV.

Please send money to:

Kim Jong-un
Pyongyang grand theatre 1
Pyongyang
north korea

account: Sili Bank ( Sili Bank @ Wikipedia ) The name "sili" (??) means "true profit" in both Chinese and Korean.
prezz acc no. 1375284/g

freesty ::

Kaj pa ce bi se probal zmenit, da ti nakazejo vnaprej samo stroske posiljanja. Recimo 10-20€ in potem posljes in ko dobijo, ti nakazejo se ostalo?

Seveda nebi poslal, bi pa imel par eurov profita:)
http://www.youtube.com/watch?v=5hfYJsQAhl0

xena ::

Ha ha Brias, dobra. :))


@freesty
Ne bom dajala nobenih podatkov. Sem brala po različnih forumih, kakšne fore se gre ta folk. Mi ni do takih zajebancij.
Lahko pa za štos objaviš eno fajn ponudbo na Bolhi (izmišljeno valda), pa te bo sigurno kontaktiral(a). :D Pol se pa dilajta kolkor hočeta.

Double_J ::

Večina teh dokazanih zadev je takšnih, da so jih lahko naredili zastonj. In ja, kakšnega bebca se že da nategnit, da si vzame en večer časa in prebere knjigo na glas, ali da si da gor modrc in glumi majmuna, ko je pa treba kaj kupit (vozovnico za nek oddaljen kraj recimo, ali bencin za avto do tam), je pa čisto druga pesem. Tipi so že toliko pri sebi, da bodo prej po telefonu ali faksu preverili, kako in kaj, ali pa poslali kakšnega znanca ali sorodnika iz tistega kraja preverit.


No ja... tu je človek na koncu skoraj utonil na ladji, še prej je pa poslal znanca v Namibijo po plen. Smeh...

http://www.419eater.com/html/SkeletonCo...
Dve šivanki...

JebatGa ::

Odpiram staro temo.

No ena naša starejša soseda je začela govorit, kako bo začela dobivat denar iz Nigerije. Seveda sem takoj pomislil na scam in sem jo prosil, da naj ne pošilja nič tja dol, saj jo bo zgubila vse kar bo poslala. Seveda me ni poslušala in začela govorit, kako je ta oseba v Nigeriji katolik, ki nikoli ne bi ukradel nič in je tudi že molil zanjo in molila sta skupaj itn. Ni šla v podrobnosti, mi pa je povedala, da ji je ta oseba že nakazala nekaj denarja v Slovenijo preko western uniona. Kakšena prevara je to, saj ne verjamem, da je ona ena tistih, ki je naletela na pravega princa? Je kakšen način da jo prepričam da ne pošilja denarja, saj je gospa na majhni plači?

DarwiN ::

Težka bo.. Ljudje so obupani in osamljeni, tile mrhovinarji pač igrajo na njihove najbolj ranljive točke, vključno z vero v tem primeru.



Tole ji pokaži in prevedi.. Pravzaprav bi ji moral pokazat X takšnih primerov. Eden ne bo dovolj. Potem bo mogoče počasi dojela.
You don't see faith healers working in hospitals
for the same reason you don't see psychics winning the lottery!

MTB ::

JebatGa je izjavil:

Je kakšen način da jo prepričam da ne pošilja denarja, saj je gospa na majhni plači?

Če ti ne verjame jo pusti, saj bo kmalu prišla sama k tebi razlagat, kako so jo nategnili.
Pač, očitno ljudje manj kot majo, bolj verjamejo v to, da bodo veliko dobili.

freesty ::

DarwiN je izjavil:

Težka bo.. Ljudje so obupani in osamljeni, tile mrhovinarji pač igrajo na njihove najbolj ranljive točke, vključno z vero v tem primeru.



Tole ji pokaži in prevedi.. Pravzaprav bi ji moral pokazat X takšnih primerov. Eden ne bo dovolj. Potem bo mogoče počasi dojela.


Bo napisala knjigo "How and why i got scammed" in zasluzla 5mil.
http://www.youtube.com/watch?v=5hfYJsQAhl0

JebatGa ::

Samo zakaj za hudiča je dobila nekaj denarja iz Nigerije? Kot neko pridobivanje zaupanja?

Smurf ::

JebatGa je izjavil:

Samo zakaj za hudiča je dobila nekaj denarja iz Nigerije? Kot neko pridobivanje zaupanja?

Sej ne ves kaj tocno se je zgodilo. Lahko, da je precej razlike v tem, kar ona misli da je dobila in kaj je v resnici dobila.

Furbo ::

"Dobila" ga je ja, samo prej mora še nakazati 100 evrov za en obrazec, pol se pa nekaj zaplete, pa 300 za odvetnika, pa 500 za kolek...
i5-13600K, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO, Toughpower GF3 1000W
RTX3070, ALIENWARE AW3821DW, DELL U3014

DarwiN ::

Mogoče ji je tip poslal samo neko fake "dokazilo", da je prejela denar... Ali pa ji je dejansko poslal 10€ oz. neko malenkost za pridobitev njenega zaupanja. Vsekakor dobra investicija zanj, ker jo že ima na trnku.
You don't see faith healers working in hospitals
for the same reason you don't see psychics winning the lottery!

Okapi ::

JebatGa je izjavil:

Samo zakaj za hudiča je dobila nekaj denarja iz Nigerije? Kot neko pridobivanje zaupanja?
Nategi so zelo različni in se marsikdaj prilagajajo žrtvi. Imaš tudi Nigerijce, ki dovolj osamljeno ali obupano žensko pripravijo, da se poroči z njim, ji potem tako ali drugače vse poberejo in izginejo. Pred tem pa tudi nekaj vložijo v svoj nateg, da prepričajo žrtev v svojo dobronamernost/ljubezen/vero ali karkoli pač že.

O.

Bellzmet ::

No seveda gre za scam.

Lahko pa se gospo pusti nekaj časa, da živi v oblakih. Verjetno kar dobro zapravljen denar, če je tako zdolgočasena, da skupaj z nigerijci moli preko interneta. Se ji bo nekaj časa vsaj "dogajalo (v glavi)" ;)

Spajky ::

Pomaga se ji lahko tako, da se najde oddajo na TV iz arhiva o teh nategih in se ji jo prikaže. Drug način je, da se naredi podobno in se ji sprinta slovenske verzije iz kakih takih in drugačnih časopisov in spne skupaj in ji da za prečitat.

Če to ne pomaga, daš kopijo tega šopa papirjev tudi njenemu župniku >:D ali naj gre na Karitas o tem povedat skupaj z dokumentacijo >:D ali pa otrokom, ki utegnejo zgubit dediščino po njeni slučajni smrti. Lahko obvestiš tudi socialno za vsak slučaj (pisni zaznamek!).

Če nič ne pomaga pomeni, da je cela familija "Mentally challenged = Intellectual disability" >:D ... neumnost nekaterih je večja kot vesolje :))

V takem primeru je bolje kot v delnice investirat v zlato, da se nabere za prodat, ko bo cajt = ko ji bodo zaplenli bajto zaradi dolgov in bo šla na dražbo in jo kupiš za male pare čez desetletje ali več za zapuščino svoji deci ali če se ločiš, da lahko ženo ven zabrišeš (ali se ti tja preseliš). Zakaj bi bogate banke in priviligirana država in podobna podjetja zaslužila, če lahko ti na račun tuje nespametnosti ... :D
"Bluzim na forumu, torej sem !" (še živ ) ...

Markus386 ::

Dostikrat tudi pošljejo denar ("preveč" denarja), potem te pa prosijo da jim ga nekaj (razliko) nakažeš nazaj prek western uniona. V praksi izgleda tako, da z ukradenih računov (pohekane spletne banke, kreditne kartice, ipd), tebi nakažejo recimo 1000eur, ti jim potem nakažeš 900 nazaj čez WU (100 provizije zate), oni dobijo keš, tebi pa, ko prava žrtev pogrunta, trgajo 1000 nazaj.

Mislim da je Krebs ali nekdo podoben imel nekaj člankov na to temo.

JebatGa ::

DarwiN je izjavil:

Mogoče ji je tip poslal samo neko fake "dokazilo", da je prejela denar...

Zdej mi je mama rekla, da ji je kazala neke cifre računa ali računov in neke potrditve iz WU, ki kao kažejo da je denar k njej nakazan.

Lahko pa se gospo pusti nekaj časa, da živi v oblakih. Verjetno kar dobro zapravljen denar, če je tako zdolgočasena, da skupaj z nigerijci moli preko interneta.

Mož mrtev, hčerka pa v Ljubljani živi. Nerada pa se druži z sosedi, saj smo premalo verni.


Bom rekel mami, da naj se še ona pogovori z njo in jo skuša prepričati v to, da ne pošilja nobenega denarja tja dol. Če ne bom pa še k župniku šel. Mogoče jo on spravi k pameti.

morbo ::

JebatGa je izjavil:

Kakšena prevara je to, saj ne verjamem, da je ona ena tistih, ki je naletela na pravega princa? Je kakšen način da jo prepričam da ne pošilja denarja, saj je gospa na majhni plači?

Koliko princev pa je v Nigeriji? In kje so dobili njeno telefonsko? Mogoče je gospa zamenjala Nigerijo s Saudsko Arabijo? Zakaj kličejo njo in ne rdečega križa / rdečega polmeseca / amnesty... whatever.

Poskusi razbiti iluzijo z logiko. Pri globokih verniki bo to sicer malo težko, saj so skoraj imuni na logično razmišljanje. Mogoče je bolje (bolj poučno) da jo nategnejo.

Lahko pa probaš nagovorit lokalnega župnika, naj jo on prepriča. Tip ima verjetno dovolj soli v glavi, da bo štekal za kaj gre.

Bellzmet ::

Hja samo potem bo zvedel, da je denar namesto njemu pošiljala v Nigerijo. Nad tem pa sigurno ne bo navdušen. Bo izpoved kar draga.

neverjetni99 ::

Takim kretenom ko nasedajo na take fore bi blo treba kr odklopit internet:))

Zlate ::

Pri obupanih ljudeh in fanatikih vsa logika odpove. :P

Še največ upanja, glede na verski fanatizem, je če se nanjo obrne lokalni duhovnik. Če bo komu, potem bo mogoče verjela njemu.

Če tudi to ne zaleže, potem naj se j..e in naj pač izgubi denar. Nekateri ga morajo, da jih izuči, pa še to jih velikokrat ne...
"Ne dovoli, da bi te šolanje oviralo pri izobraževanju."
_______________________ Mark Twain________

galop ::

Debili se vedno najdejo...Še otroku je prej jasno da takšne pravljice ne obstjajo

njyngs ::

Pusti jo naj dela kar hoče. Bo draga šola. Kako draga odvisno od tega kdaj bo prišla k pameti. Če bo šla v dolgove tudi prav. Neka naravna selekcija pa mora biti...

Okapi ::

Takim, kot si ti, bi prav privoščil kakšno takšno drago šolo.;((

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Okapi ()

njyngs ::

:)

Boš njej in meni potem iz lastnega žepa kril stroške kajne? O bog kak idiotizem zagovarjate nekateri...

EDIT: Pa ne mislim iz nesramnosti. Če se nekomu poskuša dopovedati, da drvi v prepad, bi se moral ustaviti in ne še bolj pritisniti na gas... Čisto sam si je kriv če bo zdrvel dol.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: njyngs ()

Matev ::

itak je ta zgodba iz dr phila izmišljena
ni variante da bi taka oseba kar tako imela milijon in pol za enga tam nekje

ampak poanta je pa realna

jaz osebno pravim PRAV! naj gre denar od bedakov k tistim ki so bolj sposobni
to je evolucija in najbolj naravna stvar

Okapi ::

Samo ne potem hodit sem jokat, ko se bo tebi kaj takega zgodilo.

hojnikb ::

Sj nebo, ker ga bo preveč sram :)

Sicer se pa tut jst pridružujem mnenju, da neumnost se plača.Tako ali drugače, lekcija more nekaj stat.
#brezpodpisa

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: hojnikb ()

Matev ::

Samo ne potem hodit sem jokat, ko se bo tebi kaj takega zgodilo.


te ženske nihče ni prisilil v to da nakazuje po stotisoče dolarjev nekomu ki ga niti ni poznala

ona sama se je tako odločila

in tu ne vidim nič spornega

njyngs ::

Okapi je izjavil:

Samo ne potem hodit sem jokat, ko se bo tebi kaj takega zgodilo.

Če ti nekdo s prstom pokaže in večkrat razloži, da gre za nateg in še vedno to storiš si si zaslužil. Ne tega enačiti z vsemi nategi, ker samo bumbar izpadeš.

Bellzmet ::

Ja lahko pa da so sosedi kaj od nje pričakovali, sedaj bo pa denar podarjala v Nigerijo...

Stari maček ::

Ne bom se spuščal v naivnost OP-ja, je pa zagotovo del odgovornosti tudi na Bolhi. Ni mi ravno jasno, zakaj ne blokirajo IP-jev iz kritičnih držav?

radmannsdorf ::

DarwiN je izjavil:

Če ne bom pa še k župniku šel. Mogoče jo on spravi k pameti.

Tudi v tem primeru bo ostala brez, saj župniki počnejo enako - nagovarjajo ljudi da jim dajo denar.

Matev ::

v afriki ljudje umirajo od lakote
v ameriki pa cveti posel s shujševalnimi tabletami

kaj je spornega tu, če gre denar od tam kjer ga je preveč, tja kjer ga je premalo

morbo ::

V Afriki ni premalo denarja, ampak preveč ljudi, glede na to koliko proizvedejo. Kdor hoče pomagat Afriki naj jim pošlje kondome, ne hrano.

Matev ::

ženska je poslala natančno tisto kar so jo prosili (kar so potrebovali)

kaj si pa ti misliš da potrebujejo je pa tvoja stvar in nima veze z njihovimi željami

ženska je naredila konec koncev dobro delo
poskbela je malček več za uravnoteženosti na tem planetu

Pesimist ::

one zgodbe predvsem o Chinweoke so priceless.

Zdaj ko pomislim, takih in podobnih emailov dobivam na tone in nikdar nisem pomislil da so kaj vec kot simple spam za polnjenje nabiralnika. Se pa postavi vprasanje ce ni zdaj on sam postal scammer pred zakonom v svoji državi ko ni plačal za neko delo. Vsej v teoriji.

ce pa pogledam zadni spam 2dni star.
I am Mrs Ayesha Gaddafi the second wife of late Mr Ahmed al-Gaddafi al-Qahsi the commander of Libya's elite Special Forces and the son of Colonel Gaddafi the Libyan leader. I am contacting you to assist me to retrieve the sum of $50,000,000.00


hehe

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Pesimist ()

razerznak2 ::

najverjetneje scam , še kdo dobil tole?

Attn: Dear Friend,
I am Barrister Nicholson Douglass,(Advocate) I wrote to you earlier but you did not respond. I need your assistance in retrieving of my late client's funds worth (€11.800 Million Euro) and 250 Kilogram of gold deposited with the bank security department for safe keeping. Note that your surname is similar to my late client's family last name and that was the reason why I have contacted you to assist me to retrieve the unclaimed funds because the bank has issued me an official mandate to submit the beneficiary's name for claim or they will confiscate and close the account if no response. If you are interested for more information regarding this mutual profit transaction, kindly get back to me urgently. Our sharing ratio stands 50%-50%.
Send your information to me urgently.
1) Full name----------------------
2) Mobile number-----------------
3) Your Age----------------
Confirm your full readiness with due of respect.
Regards, Barrister Nicholson Douglass.
Email: barri.nicholsondouglass_prvt@yahoo.com
Vesoljec nacist

Thuban ::

razerznak2 je izjavil:

najverjetneje scam , še kdo dobil tole?

Attn: Dear Friend,
I am Barrister Nicholson Douglass,(Advocate) I wrote to you earlier but you did not respond. I need your assistance in retrieving of my late client's funds worth (€11.800 Million Euro)


11 tisoč 800 milijonov eurov ima tip na računu?

ne, sploh ni scam. Ali lahko dobim 0.0001 % te transakcije?

razerznak2 je izjavil:


I am Barrister Nicholson Douglass,(Advocate)


pomojem je Barrister Nicholson Douglass (the barista)

razerznak2 je izjavil:

and 250 Kilogram of gold deposited with the bank security department


holly crap a je ukradel aztežko zlato?
I'm sorry, Dave. I'm afraid I can't do that.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Thuban ()

razerznak2 ::

Thuban je izjavil:

razerznak2 je izjavil:

najverjetneje scam , še kdo dobil tole?

Attn: Dear Friend,
I am Barrister Nicholson Douglass,(Advocate) I wrote to you earlier but you did not respond. I need your assistance in retrieving of my late client's funds worth (€11.800 Million Euro)


11 tisoč 800 milijonov eurov ima tip na računu?

ne, sploh ni scam. Ali lahko dobim 0.0001 % te transakcije?

razerznak2 je izjavil:


I am Barrister Nicholson Douglass,(Advocate)


pomojem je Barrister Nicholson Douglass (the barista)



hahahah sam da posredujem če je kdo drugi dobil hahahah, sej vem da je scam

sm mi napisal , če je legit mi lahko na paypal naloži 100$ ,da vidim kaj nardi ahahhahaha
kaki pacient da take dajo ahahahahha
Vesoljec nacist

Thuban ::

napiši da se ti je pokvaril telefon in moraš kupiti novega, potem pa boš z veseljem pomagal. Pa rabiš telefon za klice na banko in komuniciranje preko maila.

Napiši da zdaj odpisuješ iz računalnika v baru ali knjižnici. Za nakup novega telefona pa rabiš 100 dolarjev.

Teh 100 dolarjev je majhen vložek, če bo on potem dobil 125 kg zlata in 6.5 tisoč 400 milijonov EUR.
I'm sorry, Dave. I'm afraid I can't do that.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Thuban ()

razerznak2 ::

Thuban je izjavil:

napiši da se ti je pokvaril telefon in moraš kupiti novega, potem pa boš z veseljem pomagal. Pa rabiš telefon za klice na banko in komuniciranje preko maila.

Napiši da zdaj odpisuješ iz računalnika v baru ali knjižnici. Za nakup novega telefona pa rabiš 100 dolarjev.

Teh 100 dolarjev je majhen vložek, če bo on potem dobil 125 kg zlata in 6.5 tisoč 400 milijonov EUR.


mah je že spakiral , ne pošilja več ahahahha
Vesoljec nacist

Thuban ::

škoda, sem mislil da bo še kaj smešnega nastalo.
I'm sorry, Dave. I'm afraid I can't do that.

razerznak2 ::

INFORMATION NEEDED:

YOUR NAME..............................

YOUR SURNAME........................

YOUR TELEPHONE NUMBER.........

PRIVATE FAX NUMBER...............

YOUR OCCUPATION....................

AGE............................................

NATIONALITY............................

FULL CONTACT ADDRESS............

YOUR EMAIL ADDRESS............

Looking forward to hear from you soon.


zakaj rabi moj email, če na mail pošilja ahahhahaha pacient ahahahha
Vesoljec nacist

T-h-o-r ::

Matev je izjavil:

Samo ne potem hodit sem jokat, ko se bo tebi kaj takega zgodilo.


te ženske nihče ni prisilil v to da nakazuje po stotisoče dolarjev nekomu ki ga niti ni poznala

ona sama se je tako odločila

in tu ne vidim nič spornega


dejansko je razlika med "sam se tako odločim" in nekdo me zmanipulira v mojo "odločitev"
Why have a civilization anymore
if we no longer are interested in being civilized?

MIHAc27 ::

razerznak2 je izjavil:



zakaj rabi moj email, če na mail pošilja ahahhahaha pacient ahahahha


Po moje zato, ker oni tole razpošljejo na miljone naslovov. Če jim še enkrat serviraš tvoj email, jim olajšaš delo ko sortirajo skozi odgovore.

Matev ::

dejansko je razlika med "sam se tako odločim" in nekdo me zmanipulira v mojo "odločitev"


vsaka odločitev je manipulacija nečesa

v tem konkretnem primeru je ženska dala denar nekomu ki si ga bolj zasluži kot ona
in to je pošteno :)

Okapi ::

Enim je pač empatija nekaj zelo tujega.;((

Matev ::

empatija je tudi to da privoščiš tistemu ki ima manj da dobi več
če je spodoben in če mu nekdo to da

sočutje in pravičnost

tega tisti ki zagovarjajo nepravično razporeditev dobrin nimajo

T-h-o-r ::

Matev je izjavil:

empatija je tudi to da privoščiš tistemu ki ima manj da dobi več
če je spodoben in če mu nekdo to da

sočutje in pravičnost

tega tisti ki zagovarjajo nepravično razporeditev dobrin nimajo

Strinjam se v tem, da so zakonsko predpisani oz. dovoljeni scami, ki se odvijajo v obstoječem ekonomskem sistemu dojeti kot uspešni, dobri, primer dobre poslovne prakse, dober biznis ipd., ko se pa identičnih postopkov lotijo eni Nigerijci, jih pa vsi obsojamo ...
Why have a civilization anymore
if we no longer are interested in being civilized?
1 2 3
4
5


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Pošiljanje paketa v Nigerijo (strani: 1 2 )

Oddelek: Problemi človeštva
8923676 (13561) St235

Pošiljanje kompa v Nigerijo

Oddelek: Loža
344347 (3955) ZaphodBB
»

Cudni kupci iz turcije na bolha.com

Oddelek: Kaj kupiti
375935 (4368) St235
»

Prodajam Renault Megane l 2003 in dobim zanimivo ponudbo

Oddelek: Loža
396935 (5465) Go-ahead
»

Mednarodna prodaja!

Oddelek: Loža
424834 (4187) razzor

Več podobnih tem