» »

Previsoko nakazilo ŠS - vračilo nujno???

Previsoko nakazilo ŠS - vračilo nujno???

1 2
3
4 5

imagodei ::

V-i-p,

jaz ne vem, a ti ne znaš brat, al se samo delaš, da ne znaš brat? Žiga ti je citiral Obligacijski zakon, kjer jasno piše, da moraš denar vrniti.

No, ni ti ga treba prostovoljno. To dejansko je tvoja dobra volja. Sčasoma ga boš pa MORAL vrnit. Skupaj z obrestmi in nastalimi sodnimi stroški.
- Hoc est qui sumus -

Ziga Dolhar ::

... Je pa res, da sam nisem pravnik, ampak le student (wannabe-pravnik), Primoz pa niti to ne ...
https://dolhar.si/

imagodei ::

Huh, pa vprašajmo Barakudo... Mogoče si pa on tiste člene razlaga povsem drugače? ;)
- Hoc est qui sumus -

PaX_MaN ::

Ja, jaz dec bom stal za svojimi besedami. Z razliko od vas bab tu.
Sicer dvomim, da je bilo tistih drugih 500€ namenjeno komu drugemu, ker je verjetnost, da imata tako podobni številki in povrhu še enak znesek, precej majhna, ampak prej za to, da so pozabili knjižiti (or whatever), da so že izplačali (zayeb) in so pač hoteli bit ziher, da je dobila denar. Hej, če se izkaže, da so ga že nakazali, ni pene, tako ali tako ga bodo lahko iztožili, z obrestmi vred.

WarpedGone ::

Pametnjakoviči niso sposobni ločit med tem kar se spodobi, je moralno čisto etc in tem, kar ti nalaga zakon oz. boš kaznovan če tega ne storiš.

Dej primož, povej, kje so ojavljene uradne tarife po katerih si lahko obračunam svoje stroške pri odpravljanju tujih napak. Kaj če je ena ura mojega časa vredna 2000 EUR? Lahko od prejemnika terjam 2000 EUR ker sem porabih eno uro da sm mu vrnil tistih 500 EUR, ki mi jih je dal po SVOJI pomoti?

Ja, koncept odgovornosti za svoja dejanja vam je španska vas.
Zbogom in hvala za vse ribe

imagodei ::

PaxMan> "Ja, jaz dec bom stal za svojimi besedami. Z razliko od vas bab tu."

Pazi malo, kaj ti leti iz otresala sredi ksihta. Jaz stojim za svojimi besedami, seveda pa ne postavljam trditev, za katerimi ne bi mogel verodostojno stati. IOW, ne dajem obljub, ki jih ne bi mogel držati.
- Hoc est qui sumus -

PaX_MaN ::

Nisem politik, če na to namiguješ.
Če njih, pravne osebe, zakon celo varuje pred svojimi budalaštinami in ne sankcionira tako debilnih "nesreč", me resno skrbi za dobrobit države.

imagodei ::

W1> "Pametnjakoviči niso sposobni ločit med tem kar se spodobi, je moralno čisto etc in tem, kar ti nalaga zakon oz. boš kaznovan če tega ne storiš."

Res je. Res niste sposobni ločiti. Koncept lastnine vam je neznan. Primeri z izgubljeni osebnimi rečmi so bili že dani. Očitno bi ti denarnico s 500 EUR brez problema izpraznil z *izgovorom*, da lastnik pač ni bil dovolj odgovoren oz. naj lastnik sprejme posledice svoje neodgovornosti. Ravno tako verjetno izgubljen prenosnik. Verjetno bi kupil tudi sumljivo poceni BMW-ja, češ, če je ukraden, naj se lastnik zamisli nad svojo neodgovornostjo: le kako je lahko dovolil, da so mu ukradli avto?!

W1> "ej primož, povej, kje so ojavljene uradne tarife po katerih si lahko obračunam svoje stroške pri odpravljanju tujih napak. Kaj če je ena ura mojega časa vredna 2000 EUR? Lahko od prejemnika terjam 2000 EUR ker sem porabih eno uro da sm mu vrnil tistih 500 EUR, ki mi jih je dal po SVOJI pomoti?"

Prvič, tvoja ura NI vredna 2000 EUR, sicer ne bi izgubljal časa s pisanjem takšnih bedarij na forum. Drugič, nehaj teoretizirat. Tretjič, želim ti, da bi se ti kmalu pripetilo, da bi izgubil nekaj zares vrednega. Mogoče boš v kaki predavalnici za 10 minut pustil svoj prenosnik, pa ga ne bo več. Mogoče bo tvoja računovodkinja (če imaš podjetje) zajebala kako plačilo v vrednosti 5.000 EUR +. Skratka, upam, da nam bo "usoda" pokazala, kako načelen si.

W1> "Ja, koncept odgovornosti za svoja dejanja vam je španska vas. "

Občutki so vzajemni. Ti bi napačno nakazan denar sprejel kot zadetek na lotu. Drugi smo dovolj odgovorni, da bi ga nakazali nazaj. Gre za definicijo "odgovornosti". Tebi je pač pomen španska vas.
- Hoc est qui sumus -

WarpedGone ::

>> Prvič, tvoja ura NI vredna 2000 EUR, sicer ne bi izgubljal časa s pisanjem takšnih bedarij na forum.

Vrednost vsake stvari preceni tisti, ki to stvar prodaja in ne okolica. In jaz svoj čas prodajam po 2000 EUR. Tule ga pač po svoji lastni volji prostovoljno doniram.

>> Ti bi napačno nakazan denar sprejel kot zadetek na lotu. Drugi smo dovolj odgovorni, da bi ga nakazali nazaj. Gre za definicijo "odgovornosti". Tebi je pač pomen španska vas.

Še en tipo z bralnim razimevanjem minus cvek? Moje lastne besede: "Pametnjakoviči niso sposobni ločit med tem kar se spodobi, je moralno čisto etc in tem, kar ti nalaga zakon oz. boš kaznovan če tega ne storiš."

Kaznovan bom, če ne pokurim lastnega časa in denarja da ti dam nekaj nazaj kar si ti sam pustil pri meni?
Primož pravi, da si lahko obračunam stroške vračanja. OK, fine and dandy. Še vedno pa nimam uradno prizanih tarif po katerih bi si jih lahko obračunal. Že ti sam mi oporekaš postavko 2k na uro. Kolk pa si lahko zaračunam? In če slučajno js res zaslužim več kot je ta uradno priznana tarifa? Zaradi tuje napake trpim jaz?
Zbogom in hvala za vse ribe

Zgodovina sprememb…

PaX_MaN ::

Ja, seveda, "izgubili" so svoj denar.
Ja, za računovodkinjo bi bilo nekaj težkih dni. Saj je _RAČUNOVODKINJA_, za to usposobljena. Z denarjem se ne dela na hojladri. Dabl ček, še raje tripl ček.

V-i-p ::

He, he, samo ste pa eni brihtni, še zase preveč, da se komaj dohajate :) Še vedno trdim, če dobim nakazilo na moj TRR od osebe Janez Novak, Piščančja 5, 1000 Ljubljana v znesku 5000 EUR na moj račun, mi denarja noben več ne more vzet, če ga nočem dat nazaj...
Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri. Raje reci, da si naredil že včeraj!

Utk ::

No, to je odvisno. Če je on hotel nakazat nekomu drugemu in se zmotil v številki računa, je to (tudi) napaka banke. Ta denar boš hitro vrnil, ali pa plačal še druge stroške. S tem ni heca.
Da bi nekdo na tvoje ime nakazal nekaj, kar ni treba, se skoraj nikdar ne zgodi. Razen ministrstvu za obrambo, ki je pa dobilo denar nazaj, zanimivo, ne? Pa čeprav si bi za 600 jurjev lahko tist najel najboljše odvetnike in še zmeraj bi mu 100 jurjev ostalo.
Če ti nekdo dvakrat nakaze, po pomoti, te lahko tozi in če ne bo zastaralo, boš izgubil. Spet stroški.

rasta ::

Še vedno trdim, če dobim nakazilo na moj TRR od osebe Janez Novak, Piščančja 5, 1000 Ljubljana v znesku 5000 EUR na moj račun, mi denarja noben več ne more vzet, če ga nočem dat nazaj...

Ti kar sanjaj, da ko je enkrat denar na tvojem računu je tam for good.
Izterjajo ves neupravičeno prejet denar od raznih subvencij, ljudje vračajo štipendije ... pa tudi pomotoma nakazan denar bi ti izterjali, če bi le Janezu Novaku uspelo dokazati, da si do njega prišel neopravičeno.

Sicer me pa zanima, koliko računate tistim, ki se zmotijo in pokličejo napačno številko - vas?
Zanimivo bi bilo tudi videti, kako bi kot klicana priča, sodniku poskušali razložiti, da je ura vašega časa vredna 2000€ in seveda za vaše pričanje hočete nadomestilo ...

Eh ja. Tema je dosegla zenit z Žigovim citatom obligacijskega zakonika, sedaj pa smo še par trollov nabija.

Ziga Dolhar ::

Jest bi precej raje videl, da bi kak kvalificiran pravnik (kuglvinkl, Yossarian, Barakuda1, perci ...) kaj napisal.
https://dolhar.si/

Brane2 ::

Mislim da imajo za te stvari hitre postopke.

Tip se prikaže z ustreznimi dokumenti, ki dokazujejo to,d a si mu dolžan in dokaj hitro dobi banka nalog, da naredi ustrezno transakcijo.
On the journey of life, I chose the psycho path.

imagodei ::

W1> "Kaznovan bom, če ne pokurim lastnega časa in denarja da ti dam nekaj nazaj kar si ti sam pustil pri meni?
Primož pravi, da si lahko obračunam stroške vračanja. OK, fine and dandy. Še vedno pa nimam uradno prizanih tarif po katerih bi si jih lahko obračunal. Že ti sam mi oporekaš postavko 2k na uro. Kolk pa si lahko zaračunam? In če slučajno js res zaslužim več kot je ta uradno priznana tarifa? Zaradi tuje napake trpim jaz?"

Joj, pa res trpiš. Življenje ti je pa res nadelo težka bremena, ne?
- Hoc est qui sumus -

WarpedGone ::

>> Joj, pa res trpiš. Življenje ti je pa res nadelo težka bremena, ne?

Ja, na lastne stroške moram popravljat tuje napake. Kot da svojih nimam dost.
Torej, kje je tarifa za obračun mojih stroškov pri vračanju tako pridobljenega denarja?
Zbogom in hvala za vse ribe

PaX_MaN ::

Đizs krajst: zakon mu dovoli, še celo spodbuja, da te TOŽI, pa čeprav je ON naredil napako/nesrečo! Ni dolžan ne opravičila, ne okrcan s strani sodnika, še odgovorni za napako (če je zadaj pravna oseba) je kot bubreg v loju.

imagodei ::

Slo-tech, please, a lahko en kill-file?
- Hoc est qui sumus -

imagodei ::

WarpedOne> "Torej, kje je tarifa za obračun mojih stroškov pri vračanju tako pridobljenega denarja? "

Se pritožuješ tudi nad normiranimi stroški, ki jih predvideva dohodnina? Običajno znašajo 10% zneska. V nasprotnem primeru moraš seveda predložiti dokazila.

Ako ti je res tako hudo in ne premoreš toliko človeškega v sebi, da bi nesrečniku "zastonj" vrnil denar, potem zaračunaj 10% normirnih stroškov. Če meniš, da si imel stroškov več, predloži dokazila (račune, izpiske).

Prav?

PS: Ena stara modrost pravi, da kakor ti druge obravnavaš, tako bodo drugi tebe. Morda se ti bo že kmalu pokazalo, da nič na tem svetu (zate) ni zastonj... ;)
- Hoc est qui sumus -

Volta ::

"BTW in offtopic - fino bi bilo, če bi navedke drugih ljudi, ki jih v svojih prispevkih citiraš, nekako označil. Preprosto dal v navednice, ali pa uporabil urejevalnik (npr. italic ali pa blockquote). Samo ne tako, kot sedaj, ker izpade, kot da je to del tvojega posta."

Velja :)

V-i-p ::

He, he, naj ima potem kdo od pametnjakovičev jajca, pa mi nakaže jurja evrov, bomo videli kdaj jih bo dobil nazaj, nikoli! Zato pa moraš preverit, komu nakazuješ. Jaz lahko rečem, da sem ti en prenosnik prodal in si mi ti nakazal. Zakonsko ni podlage, da dobiš nazaj denar pa pika.
Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri. Raje reci, da si naredil že včeraj!

Primoz ::

Temu se pa krivo pričanje reče ...
There can be no real freedom without the freedom to fail.

Brane2 ::

He, he, naj ima potem kdo od pametnjakovičev jajca, pa mi nakaže jurja evrov, bomo videli kdaj jih bo dobil nazaj, nikoli! Zato pa moraš preverit, komu nakazuješ. Jaz lahko rečem, da sem ti en prenosnik prodal in si mi ti nakazal. Zakonsko ni podlage, da dobiš nazaj denar pa pika.



Težko bo to kolegica tipa ki je vprašal, rekla za ŠS.

Kar se tvoje primera tiče, mogoče res, a tu gre potem za kriminal, niča kaj dosti drugačen, kot če bi poskušal odtujiti denar fizično.
On the journey of life, I chose the psycho path.

imagodei ::

V-i-p> "Jaz lahko rečem, da sem ti en prenosnik prodal in si mi ti nakazal."

Hm, correct me if i'm wrong, samo mislim, da bi se tukaj še fino zaklal poleg vsega. Tako, kot je treba za avto naredit kupoprodajno pogodbo, tako bi jo moral tudi za razne prenosnike ipd. Tukaj je sicer ogromno sive ekonomije in se na veliko gleda skozi prste, ampak pri takšnile preprodaji bi pravzaprav moral plačati davek.

Pa bi te še davčna malo prišla pogledat... He he.
- Hoc est qui sumus -

SmeskoSnezak ::

Jaz bi denar stavo, da bi mel lep dobiček, like 1500€. Jurja bi obdržal, 500€ pa bi nazaj poslal. :D Pa bi vsi bli srečni :)
@ Pusti soncu v srce... @

Yossarian ::

Sem komaj zdaj prebral to temo in ne morem verjet, kaj pišejo volta, nebivedu (hm, nomen est omen!?), pa še bi se našel kateri. Pustimo zdaj moralo, ampak Žiga jim je navrgel celo člen, kjer jasno piše obveznost vrnitve, pa jim ni dovolj. Sicer pa nimam niti potrebe, da bi kaj dodal k temu, kar sta napisala tako Žiga kot Imagodei (zanimivo: zgornja in spodnja premisa sodniškega silogizma). Enim je bilo že večkrat raloženo vse, pa še vedno trajbajo svoje. Nimam kaj novega za dodat, razen morda to, da si nekateri napačno razlagajo zastaranje in imajo pred očmi zastaranje v kazenskem postopku, predmetna zadeva pa spada v civilno sfero. Zadeva v civilnih zadevah (kot je npr. ta tema) zastara, ko še ni na sodišču. Ko pa je enkrat sprožen postopek, pa se lahko zadeva vleče magari 20 let, pa ne bo več zastarala.
Nikoli se ne prepiraj z idiotom, ker te bo potegnil
dol na svoj nivo in te premagal s svojimi izkušnjami.

Yossarian ::

Ne vem pa, na kom bo dokazno breme. Logično bi se namreč zdelo, da bo utemeljenost spornega plačila moral dokazovati prejemnik, saj gre pri "neutemeljenosti" za negativno dejstvo, ki se načeloma dokazuje z neuspešnim nasprotnim dokazovanjem.

Žig, prav razmišljaš. Ne moreš dokazovat, da nečesa ni.
Nikoli se ne prepiraj z idiotom, ker te bo potegnil
dol na svoj nivo in te premagal s svojimi izkušnjami.

Yossarian ::

Pa še en majhen podukec, ki ga venomer vcepljam v glavo svojima hčerkama: ni problema, če narediš napako, problem je, če je ne popraviš.
Nikoli se ne prepiraj z idiotom, ker te bo potegnil
dol na svoj nivo in te premagal s svojimi izkušnjami.

PaX_MaN ::

Tako je. Napako naj popravlja tisti, ki jo JE naredil, ne da se tožari tistega, ki je NI. Svašta. Ne bi imel nič proti temu, da se takega oglobi s 500€ ter da se mora opraviči. Jih takoj vrnem, ubožčkom.

Brane2 ::

Je to kak zakon, določilo, ali preprosto tvoj ukaz preostanku sveta ?
On the journey of life, I chose the psycho path.

kmetek ::

A boste že naredili zaključek?

WarpedGone ::

>> Pa še en majhen podukec, ki ga venomer vcepljam v glavo svojima hčerkama: ni problema, če narediš napako, problem je, če je ne popraviš.

A jih učiš tudi "ni problema če narediš napako, itak jo morajo drugi popravit"?
Zbogom in hvala za vse ribe

Zgodovina sprememb…

PaX_MaN ::

Je to kak zakon, določilo, ali preprosto tvoj ukaz preostanku sveta ?

Zdrava pamet. So jo pisuni zakonov očitno nekje založili...

imagodei ::

W1, kar ti predlagaš (odtujitev denarja zaradi napake drugega) ni popravljanje, pač pa kaznovanje. V smislu, naj te doleti zaslužena kazen, če ne znaš pravilno vtipkati TRR (ali pa, če pozabiš, da si že enkrat plačal, ali pa, če pomotoma 2x klikneš na SEND...)

Če ste nekateri že tako načelni, pa povej, kje se to konča?

-Če ti nekdo napačno nakaže 30 EUR (imaš podoben TRR, kot Mobitel, pa ti nekdo nakaže denar za plačilo položnice)?
-Če ti nekdo napačno nakaže 1.000 EUR?
-Če neka firma napačno plača avans 20.000 EUR?
-Če bi ti Loto Slovenije napačno nakazal 250.000 EUR?
-Če bi se na tvojem TRR znašlo milijon EUR, pod obskurnim zaznamkom (say "transakcija")?

Pri kateri vsoti misliš, da bi TI počepnil in jo vrnil brez vprašanja? Misliš, da bi vrnil, ko bi ti na vrat poslali "izterjevalce"? Ko si že tako zelo načeln?

EDIT:

Ali pa še drugače: če ti prijatelj, ki si mu posodil 2.000 EUR pomotoma vrne 20.000 EUR, boš še vedno tako zelo načelen?
- Hoc est qui sumus -

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: imagodei ()

opeter ::

Občutki so vzajemni. Ti bi napačno nakazan denar sprejel kot zadetek na lotu. Drugi smo dovolj odgovorni, da bi ga nakazali nazaj. Gre za definicijo "odgovornosti". Tebi je pač pomen španska vas.


Samo kako lahko nakažem denar nazaj v primeru, da sploh ne vem, kdo je zadevo nakazal? Grem v banko, pa bom porabil ure, da bodo izsledili tistega oz. vsaj njegovo IBAN številko, s katere je nakazal?
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

PaX_MaN ::

W1, kar ti predlagaš (odtujitev denarja zaradi napake drugega) ni popravljanje, pač pa kaznovanje. V smislu, naj te doleti zaslužena kazen, če ne znaš pravilno vtipkati TRR (ali pa, če pozabiš, da si že enkrat plačal, ali pa, če pomotoma 2x klikneš na SEND...)

Američani imajo za to dober akronim: PEBKAC

imagodei ::

@PaX Man,

ti in še nekateri tukaj prodajate buče. K sreči zakonodajalec tukaj ni brcnil v temo. Napake, ki je posledica napačnega vnosa številke (in je lahko celo posledica mehanske okvare tipkovnice; da ne rečem celo napaka referentke na blagajnem okencu v banki ali pošti, če plačuješ položnice na pošti), pač ne moreš primerjati z ubojem. Pri slednjem bi upravičeno vreščal, da naj morilec odsluži svojo kazen in odplača za svojo "napako".

Napaka je merljiva kategorija. Imaš popravljive in nepopravljive napake. Tisti, ki te dve kategoriji enačite ste pač priskledniki, ki doživljate multiple orgazme ob misli, da bi se takšno napačno prenakazilo znašlo na vašem TRR.

Zdaj pa res, OVER&OUT. Povedano je bilo vse, zakoni so bili citirani. Debata niti približno nima vsebine, ki bi jo primerjal z debato o upravičenosti trenutnih prometnih zakonov, ali pa upravičenosti prohibicije marihuane. Gre preprosto za moralo (oz. pomanjkanje nje) in k sreči me nadaljna debata o tem niti najmanj ne mika.
- Hoc est qui sumus -

opeter ::

Nimam kaj novega za dodat, razen morda to, da si nekateri napačno razlagajo zastaranje in imajo pred očmi zastaranje v kazenskem postopku, predmetna zadeva pa spada v civilno sfero. Zadeva v civilnih zadevah (kot je npr. ta tema) zastara, ko še ni na sodišču. Ko pa je enkrat sprožen postopek, pa se lahko zadeva vleče magari 20 let, pa ne bo več zastarala.


Razen, če se cel sistem ne poruši.
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

Invictus ::

Kot se je tukaj večkrat napisalo, je pošiljatelj odgovoren za pošilajnje denarja. Če on ni opazil svoje napake, potem denarja ni.

Jaz kot prejemnik definitvno ne bom šel na banko in iskal pošiljatelja. Kot je bilo omenjeno, svoje napake naj vsak popravlja sam.

Koliko je to moralno sporno, se je tukaj debatiralo že 3 strani.

LP I.

WarpedGone ::

imagodei, js te pa še enkrat vprašam, po katerem ceniku si lahko obračunam stroške vračanja tega denarja.
Ali sem morda obvezan celo to kr zastonj nardit?
Zbogom in hvala za vse ribe

MadMicka ::

Ne dolgo nazaj je bil primer, ko je ministrstvo za obrambo nakazalo 600.000 EUR!!! po pomoti nekemu podjetju. Kot veste, je podjetje denar vrnilo.

Je pa res, da če študentka nima denarja in nima premoženja, ga pač ne more vrniti. Naj se slikajo po domače povedano :). Jaz ga v takšnih okoliščinah in na njenem mestu ne bi vrnil.

Bodo tožili? Morda. Takoj, ko dobim tožbo, zahtevek pripoznam. In kaj potem? Potem se jim bo zadeva v izvšilnem postopku ustavila.

Je to moralno? Lahko rečem, če človek nima denarja, potem pač ne moremo govoriti, da je takšno početje nemoralno.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: MadMicka ()

imagodei ::

W1> "imagodei, js te pa še enkrat vprašam, po katerem ceniku si lahko obračunam stroške vračanja tega denarja."

sem ti že odgovoril malo višje gor, tukaj se pa ne mislim več zadrževat. Ni vredno mojega časa.

W1> "Ali sem morda obvezan celo to kr zastonj nardit?"

Zakon pravi, da si. Tako kot pravi, da si obvezan voziti največ 130 km/h na avtocesti, tako kot si obvezan sredi noči dati gmah, da sosedje lahko spijo, tako kot si obvezan, da ne obračunavaš fizično z ljudmi, ki ti gredo na jetra, tako kot si obvezan vzdržat se mamil, ki so zakonsko prepovedana.

Zdej, če ti to ni prav, lahko predlagaš spremembo zakona - do tedaj pa kršiš zakon. Glede na to, da naj bi (po mojem laičnem mnenju) zakon vsaj v glavnih orisih sledil trenutnim moralnim načelom v družbi, dvomim, da ti bo predlagana sprememba uspela.

Torej - nisi obvezan nič narediti, niti zastonj, niti s provizijo... Lahko pa se zgodi, da ti bo po veljavni zakonodaji sodišče naložilo še dodatne stroške.

Jaz vas mam dost, vi pa filozofirajte dalje.
- Hoc est qui sumus -

Yossarian ::

Warpedone, glede podukca: sapienti sat!

Glede povrnitve stroškov? Si upravičen do povrnitve stroškov: če npr. pošlješ oz. vrneš denar po bančnem nakazilu in so ti nastali stroški nakazovanja (npr. 30 centov za položnico), si upravičen do njih; ali nakažeš toliko manj ali pa ti oni posebej vrnejo, da imajo pravilno pokrito v računovodstvu. Ne predstavljam si, da bi ti nastali kakšni drugi stroški. Na katere stroške si pa ti mislil?
Nikoli se ne prepiraj z idiotom, ker te bo potegnil
dol na svoj nivo in te premagal s svojimi izkušnjami.

opeter ::

MadMicka, morda pa bo morala nekaj mesecev pomivati posodo...

Sicer pa res, kaj se zgodi, če dotična oseba nima denarja, niti lastnine, skratka ne more vrniti denar?
Ji bodo pobrali plobme, morda zlate zobe (čeprav to dandanes ni več v modi/uporabi), prodali notranje organe?
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

bluefish ::

Pianino igrat.

imagodei ::

MadMicka> "Je pa res, da če študentka nima denarja in nima premoženja, ga pač ne more vrniti. Naj se slikajo po domače povedano :). Jaz ga v takšnih okoliščinah in na njenem mestu ne bi vrnil."

Saj ne morem, da bi se kar poslovil, ko pa take buče prodajate.

Po eni strani govorite o neodgovornosti tistih, ki denar napačno nakažejo, po drugi strani pa je kao odgovorno, da bi/je študentka zapravila napačno nakazan denar, čeprav bi/je vedela, da obstaja možnost, da bo morala denar vrniti in da nima nikakršnih sredstev za povračilo? To pa kao je odgovorno?

Na mojem računu se znajde 200.000 EUR in jaz grem kupit stanovanje v centru Ljubljane, potem ga pa hitro prepišem na svojo staro mamo?

To je že kriminalna mentaliteta, tukaj se ne pogovarjamo več o moralnih/nemoralnih vidikih!
- Hoc est qui sumus -

SmeskoSnezak ::

Usedejo se na račun in čakajo prilive, bi jaz reko. Banka, če greš v minus, tudi čaka na prilive. Moraš pa čimprej poravnat, sicer ne postane nič kaj lepo. Tožba and stuf.. tolko bi jaz reko, kr se na to ne spoznam, sn pa že o tem dosti ču
@ Pusti soncu v srce... @

bluefish ::

saj v izhodišču je bilo narobe že to, da je punca šla zapravljat denar za katerega je vedela oz. domnevala, da je očitno napačno nakazan.

Neon87 ::

mtosev: v bankomatu je is tiste reze za $ viselo X.000Sit pa sem sel mimo:)


zakaj si šel mimo? A misliš da je potem tisti, ki je pozabil dobil denar...ne denar je dobil naslednji ki ga je videl, ker je bil pameten in ga je vzel..

mislim da bi to nardilo 99,8% ljudi, morda kak tak ki imam denarja pouno rit ne...glede na to da tvoja mama sodeluje z Lekom in drugimi zdravilskimi podjetji, ti prav težko ne more bit..

lp
1 2
3
4 5


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Prejem napačno obračunane plače (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
505855 (3652) solatko
»

Vračilo (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
5010548 (8574) moonpowd
»

Banka trdi da je bilo plačilo izvedeno z nezakonitimi sredstvi (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
9319881 (15207) mat xxl
»

kako "reversat" bančno nakazilo ? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
11017714 (10351) lexios
»

Študentski servis prevelik znesek !

Oddelek: Loža
398560 (4251) tx-z

Več podobnih tem