» »

Previsoko nakazilo ŠS - vračilo nujno???

Previsoko nakazilo ŠS - vračilo nujno???

1
2
3 4 5

Volta ::

in čisto vsak dobi svoje nazaj

Če pri naših sodnih mlinčkih zadeva prej ne zastara, kar pa ni redek primer. Tudi enemu mojemu znancu je zadeva za nekaj preko 500eur zastarala in zastonj je dobil kar nekaj denarja. Da ne boš mislil, da je to izjema.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Volta ()

imagodei ::

Vikking> "Kadar pa govorimo recimo o prenakazovanju denarja med dvema fizičnima osebama, je pa druga zgodba. Če npr. jaz kolegu nakažem na TRR nek znesek, vendar je ta denar dobil nekdo drug (ker je bila moja krivda, napačno vpisan TRR, potem je verjetno samo dobra volja posameznika da mi vrne denar."

Hja, njegova dobra volja je, da ti vrne denar, če pač ne želi, da gre reševanje spora preko sodišča. Tam bo pa _moral_ vrniti denar, pa ne bo nič židane volje.

Povsem preprosto - če se zmotim pri vpisu TRR in nakažem nekomu drugemu, menda ne bom imel težave na sodišču dokazat, da človeka sploh ne poznam. Oz., on bo imel težavo dokazat, da me pozna, kar je pravzaprav isto.
- Hoc est qui sumus -

Volta ::

Oz., on bo imel težavo dokazat, da me pozna, kar je pravzaprav isto.

Kaj sploh pomeni, da nekoga poznaš? Kakšna merila imajo glede tega na sodišču?

PaX_MaN ::

Aha, "pravne osebe" lahko lepo mutijo z napakami, ne da bi jih kakorkoli kdo opozoril ali po riti (inšpekcija) ker jih celo varuje zakon (dobiš malodane grozilni mejl s tridesetimi členi obligasijskega), medtem ko kmet Janez še prdnit ne sme, če se mu stori kaj podobnega?
Me zanima, kaj bi na "joj, se oproščamo, denar smo nakazali napačnemu", rekel tisti, ki mu niso nakazali denarja. Koliko je pa to "moralno dejanje"?

imagodei ::

Čaki no malo, pripeljem 5 tesnih prijateljev in vsi potrdijo pod prisego (krivo pričanje?), da te osebe niso nikdar videli. On bo pa moral malo povedat, ali je bil kdaj pri meni na obisku, ali je srečal moje froce, ženo... Kje sva se spoznala... A je na kakšni moji sliki? Predvsem pa bi moral zadovoljivo odgovorit na vprašanje, zakaj sem mu nakazal npr. 10.000 EUR.

Zraven pripeljem še mojega upnika, dolgoletnega prijatelja, ki mu zares dolgujem 10.000 EUR in on predloži kot dokaz svoj TRR. Ta se razlikuje za eno številko. Halo, pa saj znajo sodniki tudi seštevat 1+1.

Mislim, v teoriji bi me nekdo res lahko naštudiral in se pretvarjal, da me pozna. V praksi pa mislim, da je redko kdo tako dober igralec, da bi igral bolje od mene, če bi po resnici govoril, da ga še nikoli nisem videl.

Pa nehajmo s teorijo, no.
- Hoc est qui sumus -

gzibret ::

> Ne, če bo najela katerega iz Boston legal :) Malo heca. Ja, tudi jaz bi denar seveda vrnil, že zaradi tega, da imam mirno vest. Ampak povej mi gzibret, na kak način bodo oni dobili tožbo? Naredili so napako, kot npr. lahko jaz pustim denarnico v parku, pa mi nekdo pobere denar ven. Na kak način, četudi vem, kdo mi je vzel denar, bi po pravnem postopku dobil denar nazaj?

Govoril sem... Tudi, če najdeš denarnico v parku, denar v njej ni tvoj itd... če ti lastnik denarnice dokaže, da je ta bila njegova in je v njej bilo toliko in toliko denarja, denar pa si prilastiš, si KAZENSKO odgovoren. Pri teh transakcijah pa izsledljivost sploh ni problem.
Vse je za neki dobr!

PaX_MaN ::

Pics or I don't know him! :P

Utk ::

Meni so ze nakazali pomotoma, in drugim kar bi morali meni. Pa je blo vse hitro rešeno brez problemov. Če kdo hoče zavlečevat na sodišču dokler ne zastara, zarad denarja, ki itak ni njegov, naj kar izvoli. Ampak jaz vem, kaj bi naredu takemu...zakon ulice tudi ni od muh.

knesz ::

Sem tudi že sam preveč nakazal in dobil preveč nakazano, pa smo se vedno vrnili preplačane zneske.

Sicer pa, večina davkoplačevalcev vsako leto preplača(mo) davek in vedno dobijo(mo) vse vrnjeno (če že omenjamo davkarijo). še dobro da dacarji ne razmišljajo na tak način.

lp

imagodei ::

PaX MaN,

predvsem nehajmo s teorijo, prav? Rad bi te videl, kako bi se šel na sodišče pretvarjat, da poznaš nekoga iz 250 km oddaljenega mesta, ker bi ti on pomotoma nakazal, ne vem, 5.000 EUR. Nobenih skupnih prijateljev, nista hodila na isto OŠ, SŠ, faks... Ti si star 25, on 55... OK, bi se pač pozanimal o njem, datum rojstva, ime žene, otrok, napletel zgodbico, kje sta se spoznala. Super. Te že vidim.

Najbolj me pa zanima, kaj bi si izmislil, zakaj si dobil 5.000 EUR? Je zadel na loteriji, pa je obdaril svoje prijatelje? "Gospod sodnik, ja, meni je nakazal 5.000 EUR, je rekel, da bo vsem svojim kolegom nekaj nakazal. Zdej, če jim ni, to ni moj problem."
- Hoc est qui sumus -

hamax ::

Moja mama je dobila recimo 10 let nazaj 2x vrnjen presezek dohodnine. Denar je na racunu pustila eno leto, potem pa ga je zapravila.
Ce bi dobila kakrsno koli odlocbo o vrnitvi denarja, bi ga seveda vrnila.
Ni moralno, ampak bi jaz storil enako. Zal.

Utk ::

Če se gre za drzavo ali veliko firmo, sploh ni problem. Bojo ze opazili, če ne, pa tolk bolje. Z ljudmi pa ne moreš tako delat.

imagodei ::

Verjetno bi marsikdo storil enako. Vsekakor pa normalna oseba ne gre brezglavo zapravit tega denarja, sploh če ga je veliko.
- Hoc est qui sumus -

Volta ::

Govoril sem... Tudi, če najdeš denarnico v parku, denar v njej ni tvoj itd... če ti lastnik denarnice dokaže, da je ta bila njegova in je v njej bilo toliko in toliko denarja, denar pa si prilastiš, si KAZENSKO odgovoren. Pri teh transakcijah pa izsledljivost sploh ni problem.

Ne, ven vzameš le denar, denarnico pa pustiš v parku. Kako za boga ti bo dokazal, da si mu vzel denar? Pa pustimo tole in že enkrat zaključimo temo. Skratka, najverjetneje je ( koliko sem sklenil iz napisanih postov ), da ti bodo dokazali, da si denar neupravičeno prejel, tako da je najbolje, da ga punca vrne. Pa še mirno bo spala ponoči.

Ziga Dolhar ::

Stvar dokazovanja ne bo, ali se stranki "poznata", ampak ali je bilo plačilo "utemeljeno".

Ne vem pa, na kom bo dokazno breme. Logično bi se namreč zdelo, da bo utemeljenost spornega plačila moral dokazovati prejemnik, saj gre pri "neutemeljenosti" za negativno dejstvo, ki se načeloma dokazuje z neuspešnim nasprotnim dokazovanjem.
https://dolhar.si/

dolenska ::

jaz imam kredit in firma je moj denar za kredit poslala nekemu človeku namesto banke, saj se je tajnica zmotila pri številki. na banki so mi dejali, da gre najprej poizvedba na banko, potlej pa do tistega kateri je dobil denar in če bo hotel denar vrniti bo vse ok. torej iz tega sledi da ti denarja ni potrebno vrniti, saj ni tvoja napaka. napako mora poravnati v tvojem primeru ŠS. v mojem bi pa moral jaz ali firma.
baje da je tisti stric denar vrnil.

V-i-p ::

No, da razjasnimo... Če naredi napako banka in ti pomotoma nakaže denar, ga bo vzela nazaj, tudi če si dvignil... Bo šlo pa toliko v minus. V kolikor ti nakaže kdo drug, TI DENARJA NI POTREBNO po nobenem zakonu vračat, če ti to ne želiš. Ko je enkrat nakazan, je nakazan... Lahko te samo prosi tisti, ki se je zmotil, da vrneš, treba ti pa ni...
Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri. Raje reci, da si naredil že včeraj!

WarpedGone ::

Nekdo neki zajebe, js pa zaradi tega sedaj MORAM neki narest, da ga s tem potegnem iz dreka v katerega se je spravil sam, brez moje pomoči? In če ne popravim njegove napake bom celo kaznovan? Teh naših pravnikov se čezdalje bol bojim. Povezave z logiko majo jako malo.

Ja, lepo je če se stvar vrne, ampak bi si želel da obveznosti ni. Za svoje napake naj lepo odgovarjam jaz sam, ne pa tisti ki so zaradi njih slučajno profitirali.
Zbogom in hvala za vse ribe

imagodei ::

Jaka vam je logika nekaterim... Ste pač priskledniki po duši. Jaz sem over&out, poslušal bom tiste, ki se spoznajo na pravo, ne pa raznih V-i-p-ov, nebivedujev in WarpedOneov. Morda se nekaterim to, kar je povedal Žiga Dolhar in nas zagovarja zgolj peščica sodelujočih v temi, zdi bizarno, ampak avtorju teme predlagam, da naj raje posluša Žiga, kot pa razne vseznalce.

Me pa takšen odnos v deželi Slovenceljnov niti ne čudi. Dokler je vrlina razmišljati v stilu: "Saj je vseeno, če je naša krava crknila, glavno, da sta sosedu dve," je jasno da se zdi samoumevno, da ti napačno nakazan denar pripade kar tako, kot da si izžreban pri lotu.

Fuj in fej, ampak kaj češ. Zakon je k sreči v tem primeru povsem ustrezen, da takšne zajedalce tolče po prstih!
- Hoc est qui sumus -

PaX_MaN ::

Je že sosed krmil z netapravo krmo, ki je bila črviva. Kaj jaz morem, če je debil?

Primoz ::

Eh ... keša ti seveda ni "treba" vračat. Vedno imaš svobodno voljo izbire, ali boš vrnil ali pa ne.

Izbira gre pa nekako takole:
a) denar, ki ni tvoj vrneš zmanjšan za dejanske lastne stroške (ali pa v celoti ... pač odvisno koliko si škrt)

b) denar, ki ni tvoj ti po sodni poti vzamejo. Pri tem plačaš nazaj neupravičeno pridobljeni denar, kup obresti ter stroške postopka.

Pri opciji b) stvar lahko seveda nekaj časa traja. Če ti uspe odgovoriti na tožbo, lahko v nekaj odstotkih primerov celo zastara. Morda ti teoretično uspe s pričanjem pridelati celo kakšno kazensko ovadbo proti sebi ... pač odvisno kako si uspešen ;)

In na koncu, če stvari nisi sposoben rešiti z razmislekom na temo tuje lastnine v tvojih rokah, ki jo lastnik zahteva nazaj ... pomisli še na to, da je Slovenija majhna država, kjer vsi poznajo vse in vsi vedo vse o vseh.
Tako kot ne moreš nategniti banke A in potem mirno poslovati pri banki B (skoraj vedno), lahko tudi računaš, da zelo težko nategneš študentski servis A in potem naslednjih nekaj let posluješ preko servisa B. Ravno tako je skoraj nemogoče nategniti delodajalca A, ne da bi delodajalci B do Ž o pripetljaju vedeli več od tebe.

Res je tudi, da je plačilni promet dokončen ... in ti zato banka denarja (verjetno -- to je kljub vsemu Slovenija) ne bo vzela sama od sebe, temveč te bo nekdo moral nekaj časa preganjati po sodiščih ... ampak ti boš nekako moral v tej državi preživeti še kar nekaj let.

Veliko sreče in veselja z zatajenim denarjem.
There can be no real freedom without the freedom to fail.

Hardstyle ::

Kaj pa če grem jaz v trgovino oblečen v majico, ki ima napis "Denar preštejte takoj, kasnejših reklamacij ne upoštevam!" in bi se prodajalec zmotil in mi dal nazaj več keša kot pa sem ga dal njemu in potem bi on to ugotovil ter se zalaufal za mano do parkinga ter povedal ... jaz pa njemu pokazal majco. Bi to palilo? Namreč to majo oni napisano na vsaki blagajni in pali.

Volta ::

Pomoje bi se skoraj vsi ljudje odločili za vračilo denarja, če bi morda dobili kakšen procent za poštenost :)

Hardstyle ::

Vsekakor, ker če ti ŠS nakaže 500€ potem veš, da so še ti odtegnili nekaj % in moraš drugo leto pisat dohodnino in imaš same stroške. Potem je tukaj še manjši otroški dodatek itd.

PaX_MaN ::

Niso jabolka, ki padejo z veje sosedovega drevesa, ki visi na tvojo stran, tvoja?

Po drugi strani pa, niso ravno zaradi takih kekcev vzklili pogovori tipa: "kar se da, se več nazaj ne da"? Seveda, to je bilo včasih mišljeno kot poduk; če si kaj zayebal, si bil sam kriv, za to plačal in ti je bila dobra šola za naprej. Potem se je pa nekdo zmislil - da ni bil kar ohrni Gorenjec - če bi svoje debilane raje uzakonil, samega sebe postavil za žrtvo, za kamenjanja vrednega pa prikazal nekoga nič krivega ter ga povrhu še zmerjal, češ, "kako si pa ta upa!".

PMSM.

Primoz ::

Če vrneš neupravično nakazan znesek vsega tega ni. Ker ŠS tega ne prijavi davkariji (ko vrneš). Ne vem od kje vam ideja, da plačujete dohodnino na napačno nakazan znesek, ki ga vrnete ... ali da se ta znesek pozna pri otroških dodatkih. Edini strošek, ki ga s tem imate je vaš čas ter tisti evro za bančno provizijo pri nakazilu nazaj.
There can be no real freedom without the freedom to fail.

PaX_MaN ::

Mja, kak Hawking bi svoj čas precej cenil... Študentje pa sploh. LOL!
EDIT: Em, ja, kako bi šlo pri sodniku skozi, da se ti pač ne da zabijat časa, ker je nekdo napačno napisal nekam eno cifro in da naj sedaj, ker je že vse prišlo do sodnika, pustijo denar pri njemu, ker je zato moral, ker je nekdo napačno napisal nekam eno cifro, priti k sodniku, pa še ene parkrat bo verjetno moral, in da je njegov čas bolj dragocen od tega, da je nekdo napačno napisal nekam eno cifro in mu podaril petstotih evrov, zdaj pa mu to hoče stožiti nazaj?

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: PaX_MaN ()

WarpedGone ::

>> Edini strošek, ki ga s tem imate je vaš čas ter tisti evro za bančno provizijo pri nakazilu nazaj.

Kako mi lahko zakon ZAUKAZUJE te stroške na podlagi tuje napake?
Zbogom in hvala za vse ribe

Primoz ::

Saj jih nimaš ... pač vrneš razliko.
There can be no real freedom without the freedom to fail.

Primoz ::

Dobiš (hipotetično 100) ... tvoji dejansko stroški (čas, strošek nakazila) ... 2. Nazaj nakažeš 98 (če si res tako škrt, da drugače ne gre)
There can be no real freedom without the freedom to fail.

Zeberdee ::

A pol obstaja možnost da keš vrneš preko črnogorca, ki zaračuna, ne vem, 490 €?;D

Primoz ::

Če je uporabo tega kanala zahteval upnik ;) vsekakor.
There can be no real freedom without the freedom to fail.

PaX_MaN ::

Simpl, zaračunaš "ležalnino". :evil:

WarpedGone ::

Kje je predpisan protokol, kako se zaračunava popravljanje tujih napak?
Zbogom in hvala za vse ribe

PaX_MaN ::

CRC? :P

EDIT: Najbolje, da moderator kar skupinsko izbriše moje poste...

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: PaX_MaN ()

Jernej L ::

V Najhujšem primeru ji bo Študentski Servis prenehal opravljati storitve.. potem pa naj ta tvoja znanka sama išče delo! Denar je treba vrnit, ni bil namenjen njej, če ga obdrži ima slabo karmo ;)

Lp.

Primoz ::

No dejmo zatajevalske barabe ... nekaj je, da dobiš nazaj dejanske upravičene stroške popravljanja tuje napake, nekaj je pa, da človeka okradeš (prav dobesedno) pri tem.

Z drugimi besedami ... vračilo denarja z plačilnim nalogom z izbiro "stroške plača prejemnik" je nekaj, bogatenje na račun tuje nesreče je pa nekaj drugega.
There can be no real freedom without the freedom to fail.

Primoz ::

W1: Obligacijski zakonik.
There can be no real freedom without the freedom to fail.

rasta ::

"Škoda", da je v resničnem svetu potrebno vračati tujo lastnino, ki je pristala pri napačnem naslovniku po pomoti.
To bi bil odlična možnost utaje davkov. Take "pomote" bi se verjetno dogajale vsak dan. Računovodja bi se "zmotil" in delavcem nakazal plače dvakrat. Ali pa bi to naredil hroščat program. Saj programi imajo hrošče, kajne? Delavci pa seveda "nenadnega daru z neba" ne bi vračali, saj niso neumni.
Vprašanje je le, kako bi knjižili "napačno" nakazan denar? Verjetno kot stroške, nekakšna škoda, takoj pod stroške odprav posledic nedavne toče na imovini podjetja. Stroški so seveda neobdavčeni.
Podobno bi se tudi pogosto dogajale tovrstne napake pri "posojilih" - imaš preveč dobička konec leta, zato nahitro posodiš denar prijateljevemu podjetju. Ta ti ga takoj vrne nazaj, a glej ga zlomka, ko pa je bil denar nehote nakazan direktorjevi svakinji. "Naravne nesreče" so spet oklestile izplen davčne uprave ...

V bistvu bi bil edini problem, kako zakriti takšno transakcijo, tako da se ne bi dalo dokazati, da ni bila naključna (v takih malverzacijah pa so današnji računovodski servisi pravi mojstri).
V res lepem svetu živijo nekateri.

PaX_MaN ::

No dejmo zatajevalske barabe ... nekaj je, da dobiš nazaj dejanske upravičene stroške popravljanja tuje napake, nekaj je pa, da človeka okradeš (prav dobesedno) pri tem.

Z drugimi besedami ... vračilo denarja z plačilnim nalogom z izbiro "stroške plača prejemnik" je nekaj, bogatenje na račun tuje nesreče je pa nekaj drugega.


Jaz nisem naredil nesreče/napake. Naj oni, ki jo je, odgovarja zanjo. Kako je to težko razumet? Če narediš napako/nesrečo bodi dec in to priznaj. Ne zdaj jokcat mamici v gate (sodnikom v pisarno).
Kot bi šel k avtomehaniku na popravilo dat svojo totalko, ker si bil pijan ko čep. Cena bo seveda ohoho, ampak ne boš pisnil, še prdnu ne boš, kaj šele tekel na upravo težit, da je cena oderuška, plačal boš ali pa se fjakal v smrdljivih avtobusih.

rasta ::

Se pravi, če vam obiski (pri vas doma), recimo, pozabijo denarnico, jo ne boste vrnili? Saj ni vaša napaka, sami so si krivi! Naj bodo "dedci" in priznajo svojo napako!
No, če ste res dobre volje, samo zahtevate nagrado za svojo "poštenost".

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: rasta ()

Volta ::

Jaz nisem naredil nesreče/napake. Naj oni, ki jo je, odgovarja zanjo. Kako je to težko razumet? Če narediš napako/nesrečo bodi dec in to priznaj. Ne zdaj jokcat mamici v gate (sodnikom v pisarno).

Če bi bili tisti na ŠS toliko pošteni do sebe in bi si priznali, da so oni naredili napako, ter vljudno prosili za vračilo denarja, bi bila slika precej drugačna kot je sedaj. Lahko bi dali 1% za dobro voljo in vsi bi bili srečni. Zdaj pa se kregamo okol za brezveze.

hamax ::

PaX MaN upam, da v real life ne bom imel opravka s teboj.
Napake se dogajajo in hvala bogu, da imamo zakonodajo, ki jih popravlja.
Se bolj hvala bogu pa za ljudi, ki pri takih stvareh ne potrebujejo zakonodaje.

Koliko izgubljenih telefonov in denarnic sem ze vrnil lastnikom.
Nekoc je nekomu celo uspelo na paket, ki naj bi ga jaz placal po prevzetju, kot naslov za dostavo denarja, napisati moj naslov. Tako sem naslednji dan dobil nazaj denar, ki naj bi sel prodajalcu. Seveda sem mu se isti dan rekel za st. tekocega racuna in mu denar nakazal.

Vcasih za dobra dela dobis kak evro, vcasih nic, najbolj vazno pa je, da se na koncu dobro pocutis.

w00tnes ::

Primerjava denarnice in napacnega nakazila ni na mestu
Boljsa bi bila, da ti znanec v roko stisne 50€ (ker si mu pomagal pokosit travo) potem pa cez 2 uri tezi da ti je dal prevec in da hoce 25€ nazaj...

Primoz ::

w00tness ... boljša je, da ti po nesreči da dva s potom zlepljena bankovca za 50 €, pri čemer si bil ti dogovorjen za 50 €. In da on tega ne opazi, ti pa to ugotovitev zatajiš. In ko pride naslednji dan vprašat, če ti je dal 100 €, se narediš na smrt neumnega.
There can be no real freedom without the freedom to fail.

rasta ::

Vidim, da nekateri niste uspeli zapopasti pojma "lastnina" v vseh teh letih vašega življenja, se pravi je zamanj s tem operirat.

Pa poskusimo drugače: napačno nakazan denar moraš vrniti, ker tako pravi zakon. To je tvoja dolžnost, če pa ti SŠ pusti kakšen procent, pa je čisto njegova dobra volja (kako dela s svojo lastnino; ampak pustimo ta pojem).
Prav tako lahko vrneš (nepoškodovan) izdelek v roku osmih dni prodajalcu in ta mora, po zakonu, vrniti kupnino. Če mu vi pri tem pustite nekaj fičnikov, je to spet čisto vaša dobra volja.

Boljsa bi bila, da ti znanec v roko stisne 50€ (ker si mu pomagal pokosit travo) potem pa cez 2 uri tezi da ti je dal prevec in da hoce 25€ nazaj...

Ne, to je popolnoma napačna primerjava. Ti si z znancem sklenil ustno pogodbo, da mu boš pokosil travo za 50 €, in če znanec čez dve ure premisli, gre tu za anuliranje pogodbe. Tu pa pridejo čisto drugačna pravila v igro.

Primerjava s pozabljeno lastnino v tvojem stanovanju pa je na mestu. Dolžan si jo vrniti.

imagodei ::

@Volta,

BTW in offtopic - fino bi bilo, če bi navedke drugih ljudi, ki jih v svojih prispevkih citiraš, nekako označil. Preprosto dal v navednice, ali pa uporabil urejevalnik (npr. italic ali pa blockquote). Samo ne tako, kot sedaj, ker izpade, kot da je to del tvojega posta.
- Hoc est qui sumus -

V-i-p ::

imagodei, daj se ne delaj svetnika lepo te prosim... Nikjer nisem govoril KAJ JE ETIČNO NAREDITI V TAKEM PRIMERU, ampak sem samo povedal DEJSTVO, da ti denarja NI POTREBNO PO NOBENEM ZAKONU VRNIT, je le tvoja DOBRA VOLJA, da ga vrneš... Preberi še trikrat, prosim.
Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri. Raje reci, da si naredil že včeraj!

imagodei ::

PaX Man> "Jaz nisem naredil nesreče/napake. Naj oni, ki jo je, odgovarja zanjo. Kako je to težko razumet? Če narediš napako/nesrečo bodi dec in to priznaj. Ne zdaj jokcat mamici v gate (sodnikom v pisarno)."

Super logika. Se pravi, če boš nekomu nekoč dolžan, say, 2000 EUR in mu boš želel vrniti, pa se boš zmotil v TRR, boš stal za svojimi besedami? Tvoja napaka, jebiga, nek Janez Novak s Spodnjega kašlja bo sicer častil žlahto, ti boš pa ob 2000 EUR. Tvoj dolžnik bo pa še vedno čakal na denar in mu bo prav vseeno, da si ti že nakazal denarčka.

Jebat ga, glavn da si mož beseda.
- Hoc est qui sumus -

Brane2 ::

ViP:

Si bom naredu bookmark na tole in ti stvar nabil na nos, ko bo OP prišel jokat, da mu SŠ dela probleme za denar, ki mu ga po tvoje "ni treba vrnit"...
On the journey of life, I chose the psycho path.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Brane2 ()
1
2
3 4 5


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Prejem napačno obračunane plače (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
505813 (3610) solatko
»

Vračilo (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
5010514 (8540) moonpowd
»

Banka trdi da je bilo plačilo izvedeno z nezakonitimi sredstvi (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
9319779 (15105) mat xxl
»

kako "reversat" bančno nakazilo ? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
11017692 (10329) lexios
»

Študentski servis prevelik znesek !

Oddelek: Loža
398539 (4230) tx-z

Več podobnih tem