» »

Toplotna črpalka

Toplotna črpalka

1 2 3
4
»

Kalibri ::

Če bi ga cenili, ne bi viseli na ST.

bm1973 ::

miko22 je izjavil:

kaj pa navedeš za razlog? Da ne bodo zavrnili zaradi razloga okvare.
saj jo bodo verjetno popravili - ko ugotovijo kaj je narobe.

ravno našel račun. Čez dober mesec bo stara 8 let. Hehe, do 8 let pa velja tole.

Jaz sem dobil zavarovalnino 12 let stare TČ.

Nova je bila 9,5k, dobil 3k za crknjeno staro.

A nimaš svojega agenta, da ti to uredi?

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: bm1973 ()

Magic1 ::

Torej ti crkne rtx 4090 in rečeš Triglavu da je strojelom?
Magic

MrStein ::

Preberi si pogoje zavarovanja. ;)

Načeloma velja za vse naprave.
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

feryz ::

borut_p je izjavil:

'Obogatis' samo v primeru, ko ne znaš cenit svojega časa
Jaz ga zelo dobro znam ceniti.
Če naredim sam, me stane 0 evrov ali manj, če mi drugi, me stane 30, 50 in več evrov na uro.

Jaz rajši vidim, da plačam 0 evrov kot xxx evrov.
Ti in tvoji somišljeniki pač razmišljate drugače. Da je boljše ležati na kavču in prišparati 50 evrov na uro, kolikor je tvoj ocenjen strošek lastnega dela, medtem ko ti zunaj delajo drugi za 45 evrov na uro. Na ta način prišparaš 5 evrov vsako uro, ko ne delaš in ležiš na kavču, mar ne?

Če se jim zdi malo preveč za plačat, lahko večini zateži zavarovalnica za potrdilo o ustreznosti električne napeljave. Sploh če uveljavljaš strojelom. Tukaj praktično vsi pogrnejo, razen novogradenj. Seveda Triglav ne komplicira za male zneske, zakomplicira se pri večjih zahtevkih.
Magic

bm1973 ::

Magic1 je izjavil:

Lahko, če imaš zavarovano računalniško opremo.

Sam mislim, da je samo do 2,5k...

Ne gre pod strojelom, ker pač ni stroj...

Seveda imaš lahko zavarovano vsako zadevo v bajti neglede zakaj crkne, samo boš plačeval cirka 5-10% vrednosti letno. Da pa boš pod strojelom uveljavljal TČ, se mi pa zdi zelo čudno, da bo šlo skozi, če ni kakšnega vidnega znaka napetostnega udara.
Magic

borut_p ::

feryz je izjavil:

borut_p je izjavil:

'Obogatis' samo v primeru, ko ne znaš cenit svojega časa
Jaz ga zelo dobro znam ceniti.
Če naredim sam, me stane 0 evrov ali manj, če mi drugi, me stane 30, 50 in več evrov na uro.

Jaz rajši vidim, da plačam 0 evrov kot xxx evrov.
Ti in tvoji somišljeniki pač razmišljate drugače. Da je boljše ležati na kavču in prišparati 50 evrov na uro, kolikor je tvoj ocenjen strošek lastnega dela, medtem ko ti zunaj delajo drugi za 45 evrov na uro. Na ta način prišparaš 5 evrov vsako uro, ko ne delaš in ležiš na kavču, mar ne?

Malo faliras v matematiki. Eni svoj cas raje izkoristimo in naredimo kaj iz svojega poklica in v casu kot ti prisparas 50€ raje zasluzimo 150€. Tistih 50€ pa namenimo nekomu, ki se s stvarjo profesionalno ukvarja.

Utk ::

Ja, če imaš 150 evrov neto na uro, za 176 ur na mesec, zaokrožimo navzdol na 25,000 evrov na mesec NETO, potem verjamem, da se ne ukvarjaš s takimi stvarmi.

In čisto prav imaš.

Jaz pa ne zaslužim 25 jurjev neto mesečno, zato mi ni problem kdaj popoldan par tednov malo gibat za par jurjev prihranka.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Utk ()

telexdell ::

Lahko je pa stvar še bolj enostavna- s svojim rednim delom zaslužiš dovolj, da lahko plačaš majstra prosti čas pa izkoristiš kakor sam hočeš, ne pa pod neko prisilo. Nenazadnje- kaj ti bo denar, ko ti bo zmanjkalo časa med rojstvom in smrtjo?
Precej je treba vedeti, preden opaziš, kako malo veš.

V praksi je tako, da tist ki kaj dela, ima tudi čas za vse, tist, ki itak nič ne dela, nima pa časa za nič.

borut_p ::

V praksi je bolj tako, da dajejo banalne nasvete predvsem tisti, ki o stvari nimajo pojma in bi radi diktirali zivljenje drugih skozi svoje oci.
Pri vsaki temi o gradbenistvu imas enega, ki zacne ali pa konca prispevek "ce nimas dveh levih rok". Ko da imamo vsi cajt za delat fasado ali pa polagat keramiko itd. Nasveti so pa taki, da se samo za glavo primes.
Eni raje uzivamo v lastnem delu in prinesemo domov dovolj, da prosti cas raje prezivimo s familijo.

Ne poznam nobenga, niti bolj revnega od mene niti veliko bolj bogatega, ki bi ob 15h prišel domov, dal vse 4 od sebe, in se do večera vsak dan igral z otroci in ženo, da ne govorimo še o celih vikendih. Vsak ima kak svoj hobi, vsak dela kaj še po svoje in sam, lahko pa tudi skupaj naredijo kaj koristnega. Če je vsaka košnja prisilno delo, pol pa kurc. Se preseliš v blok in res nimaš teh problemov.

Kaj pa kak privatnik, ki dela pač ko dela, cel dan če treba. Ali pa kdo, ki dela do 5h, 6h popoldan. Ali pa kdo, ki gre na službeno potovanje za 3 tedne. Jaz grem lahko kaj zabetonirat, če me bo kdo pogrešal, pa pač ne grem, lepi k, bo pač en dan kasneje narejeno.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Utk ()

Utk je izjavil:

Ne poznam nobenga, niti bolj revnega od mene niti veliko bolj bogatega, ki bi ob 15h prišel domov, dal vse 4 od sebe, in se do večera vsak dan igral z otroci in ženo, da ne govorimo še o celih vikendih. Vsak ima kak svoj hobi, vsak dela kaj še po svoje in sam, lahko pa tudi skupaj naredijo kaj koristnega. Če je vsaka košnja prisilno delo, pol pa kurc. Se preseliš v blok in res nimaš teh problemov.

Kaj pa kak privatnik, ki dela pač ko dela, cel dan če treba. Ali pa kdo, ki dela do 5h, 6h popoldan. Ali pa kdo, ki gre na službeno potovanje za 3 tedne. Jaz grem lahko kaj zabetonirat, če me bo kdo pogrešal, pa pač ne grem, lepi k, bo pač en dan kasneje narejeno.

Česa od - izkoristiš svoj proti čas kot sam hočeš... nisi razumel? To pomeni, da pokosim travo, ko jo sam hočem ne pa npr. točno 1.6 ob 14.33 ali da popravljam pokvarjeno TČ ko sam hočem ne pa točno takrat, ko odpove in smo na mrazu ali... Pač, ko je trava primerna za košno se odločim ali jo bom kosil sam ali bom dal komu npr. 50€, da jo pokosi namesto mene.Sam bom pa tisti čas ali ležal in držal vse štiri od sebe ali šel z ženo v terme ali popravljal TČ ali... Ne bom pa pri tem jemral, kaj se splača ali koliko bi lahko zaslužil, če bi to naredil sam ali...

Ko bo TČ crknila, boš pustil vse in to reševal. Če znaš sam, bo to tudi najhitrejša varianta, ne samo najcenejša. Če boš čakal mojstra, ok, ampak dvomim da boš ta čas prav veliko užival v prostem času.

Utk je izjavil:

Ko bo TČ crknila, boš pustil vse in to reševal. Če znaš sam, bo to tudi najhitrejša varianta, ne samo najcenejša. Če boš čakal mojstra, ok, ampak dvomim da boš ta čas prav veliko užival v prostem času.

Bom ja! Ne bom pa za vsako ceno skušal odpraviti napako sam, da bi obogatel, kot je namignil @Ferry.

Ja seveda, čakal boš par dni brez gretja, da se serviser primaje. Verjetno te bo še davakrat nategnil, ko bo rekel da pride ob 10h pa bo ob 11h povedal, da ni zneslo. Ti pa doma ostal zaradi klepca.
Magic

DamijanD ::

bm1973 je izjavil:

Magic1 je izjavil:

Lahko, če imaš zavarovano računalniško opremo.

Sam mislim, da je samo do 2,5k...

Ne gre pod strojelom, ker pač ni stroj...

Čak a ti trdiš da 4090 ni stroj? Te bo usnjeni mož po prstih :)

Odvisno kaj je. Če veš kaj je, lahko najbrž tudi sam narediš. Če je oreng crknila pa jebiga, najbrž moraš zorganizirat drugo ogrevanje vsaj začasno. Jaz zaprem ventile in preklopim na drva, kdo drug pa kaj drugega.

miko22 ::

Ravno klical agenta. Ja, toplotna je zavarovana z stojelomom, tako da dobim povrnjeno. Celo za TČ ne velja 8 let, ker spada pod intšalacije, ne pod naprave.
Juhuu, vsaj ena dobra novica.
1 2 3
4
»