» »

PC Gamer (Slovenska revija)

PC Gamer (Slovenska revija)

PcGamer123 ::

PC Gamer je licenčna (UK) računalniška revija ki je izhajala med marcem 1997 in februarjem 2002 (skupaj 60 številk). Pri nas je bil založnik te revije Videotop iz Maribora. Po letu 2002 jo je nadomestila bolj splošna revija imenovana PC Format istega založnika. V eni starejši temi iz 2001 sem zasledil omembo da naj bi bila revija na voljo tudi v elektronski obliki, ve mogoče kdo kaj več o temu (je to sploh res)? Je bil kdo naročnik pa imate mogoče doma še kakšen izvod?

Za obujanje nostalgije mi je uspelo najti arhivirano spletno stran:
https://web.archive.org/web/19991012021...
Vendar na njej ni nobene omembe elektronske verzije.

Zato sem se lotil zbiranja, saj bi nekoč rad digitaliziral vse številke in če bi bilo mogoče objavil (nekaj podobnega kot so stari Joker arhivi). Zanima me če ima kdo še kakšne številke doma in bi jih bil pripravljen podariti/prodati?
Manjkajo mi še sledeče št:

1 March 1997
2 April 1997
3 May 1997
4 June 1997
5 July 1997
6 August 1997
10 December 1997
11 January 1998
12 February 1998
16 June 1998
18 August 1998
19 September 1998
20 October 1998
22 December 1998
31 September 1999
32 October 1999
39 May 2000
42 August 2000
44 October 2000
46 December 2000

Priporočam se tudi za potencialnimi sledmi (če poznate koga ki bi jih še imel).

Za ostale ljubitelje retro scene prilagam še linke do nekaterih že digitaliziranih vsebin različnih avtorjev:
-Megazin:
https://segaretro.org/Megazin
-Joker:
https://joker.muzej.si/pdf/
-Moj Mikro in druge revije:
https://retrospec.elite.org/users/tomca...

Če poznate še kakšne druge vire slovenskih revij se tudi priporočam.

BorutO ::

Ravno dve leti nazaj sem prodal okoli 20 številk pc gamerja, ki sem jih imel med 1998-2000. Brezplačno sem jih nekomu preko pošte poslal. Zraven sem zastonj podaril revije National Geographic Slovenija, ki sem jih imel okoli 70 številk. To je nekdo prišel iskat, ker je bilo pretežko za poslati po pošti. Isto sem nekomu tretjemu podaril polno revij od Science Illustrated Slovenija od prve izdaje pa ne vem kolike, mislim, da je bilo okoli 50 številk, s tem, da sta dve med njimi manjkali.

Razlika je očitna ... recimo pri prvem Science Illustratedu je revija bila res debela, si imel kaj listati. Danes je za več kot polovico tanjša revija za isto ceno. Sicer sem še vedno naročnik na Science Illustrated. Mogoče bom kmalu tudi ostale številke nekomu podaril. Zaenkrat še vedno kdaj pa kdaj malo prelistam revije.

Aja, imam pa še nekje 3 CDje od PC Gamerja, mislim, da so okoli 60. številke. Morem pogledati. Imam shranjene CDje pri starših.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: BorutO ()

SasoS ::

Niso zamaknjene številke?

Imam: 2 maj 97, 3 junij 97, 4 julij 97, 5 avgust 97, 6 september 97, 7 oktober 97, 9 december 97.

Mogoče bi se mi dalo poskenirat ampak ker so zadaj zlepljene ne bo prišlo lepo.
Kakšen nasvet? Pošiljal jih ne bi :)

Je bil pa PC Gamer malo preveč senzacionalistično napisan...vse je bilo top.
Joker je vsaj skurcal tam kjer je bilo treba :)

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: SasoS ()

BorutO je izjavil:

Ravno dve leti nazaj sem prodal okoli 20 številk pc gamerja, ki sem jih imel med 1998-2000. Brezplačno sem jih nekomu preko pošte poslal. Zraven sem zastonj podaril revije National Geographic Slovenija, ki sem jih imel okoli 70 številk. To je nekdo prišel iskat, ker je bilo pretežko za poslati po pošti. Isto sem nekomu tretjemu podaril polno revij od Science Illustrated Slovenija od prve izdaje pa ne vem kolike, mislim, da je bilo okoli 50 številk, s tem, da sta dve med njimi manjkali.

Razlika je očitna ... recimo pri prvem Science Illustratedu je revija bila res debela, si imel kaj listati. Danes je za več kot polovico tanjša revija za isto ceno. Sicer sem še vedno naročnik na Science Illustrated. Mogoče bom kmalu tudi ostale številke nekomu podaril. Zaenkrat še vedno kdaj pa kdaj malo prelistam revije.

Aja, imam pa še nekje 3 CDje od PC Gamerja, mislim, da so okoli 60. številke. Morem pogledati. Imam shranjene CDje pri starših.

Se priporočam za CD-je če jih mogoče najdete. :)

SasoS je izjavil:

Niso zamaknjene številke?

Imam: 2 maj 97, 3 junij 97, 4 julij 97, 5 avgust 97, 6 september 97, 7 oktober 97, 9 december 97.

Mogoče bi se mi dalo poskenirat ampak ker so zadaj zlepljene ne bo prišlo lepo.
Kakšen nasvet? Pošiljal jih ne bi :)

Je bil pa PC Gamer malo preveč senzacionalistično napisan...vse je bilo top.
Joker je vsaj skurcal tam kjer je bilo treba :)

Glede številk imate prav na spletni strani je tudi št 1 Aprila 1997, pardon za pomoto. Glede revij sem vam pisal na ZS. Glede same digitalizacije nimam še konkretinih planov, ampak verjetno bi probal najti nekaj takega https://www.czur.com/product/ETscanner . Kakšen računalniški muzej bi znal imeti kaj podobnega.

Zgodovina sprememb…

deco16 ::

CDje mam še jaz če kdo hoče, sicer so pri tastarih sam ene 10+ komadov se ziher najde. Mogoče 20...

deco16 je izjavil:

CDje mam še jaz če kdo hoče, sicer so pri tastarih sam ene 10+ komadov se ziher najde. Mogoče 20...

Pozdravljeni, če jih najdete bi me zelo zanimali. :)

BorutO ::

Vem da je na enem cdju videospot od Toy-Boxa - Tarzana & Jane, ne vem pa katera št. cdja je to ... ta cd sem tako čuval, ker mi je takrat ta videospot bil totalno odštekan, pa muzika tudi. Vem pa, da sem kakšnih 10 let nazaj pri starših vrgel cd v prenosnik, pa sem podoživljal stare čase, ko so te revije in cdji bili zame revolucija, še posebej, ker tam takrat nisem imel interneta do leta 2004, ko so na telekomu končno spomnili, da obstajajo še drugi kraji po sloveniji ... tako da mi je do leta 2004 računalnik piskal ob povezovanju na splet. :)

Še vedno iščem, če mogoče kdo ima. :)

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Revija Software Power - SwP

Oddelek: Loža
275701 (477) starfotr
»

Revije

Oddelek: Sedem umetnosti