Forum » Loža » Toplotna črpalka
Toplotna črpalka
Utk ::
Noben ti ne bo vnaprej brez ogleda rekel "ah to ti jaz zrihtam zastonj", niti za 100 evrov ne. Če je glavna omarica v kleti v sosednji sobi, je to pač malo drugače kot če je v drugem nadstropju. Prav je da se pred toplotno naredi nova mini omarica s svojimi varovalkami, že to je takoj 50 evrov. Danes ko ti vsak obrtnik zaračuna vsako matico posebej, ne bo tega nihče delal "v ceni ponudbe", razen če je bilo to vnaprej dogovorjeno. Lahko si pa vsak to potegne sam, monterja toplotne ne briga kdo je vlekel kabel.
Twixz ::
Mislim jaz sem iz glavne omarice od bajte do kotlovnice dal kolegu električarju, da se potegne kabel, da omarica, varovalke TČ za sebe in naprej kabel za TČ plus 2 kabla za vtičnico (bojler, zalogovnik), omarice za TČ ekstra nisem dajal, ker to ni blo izrecno rečeno.
Mam pa potem iz te omarice ko pride iz glavne omarice še ekstra kable za polnilnico avta in vtičnice/luči.
On je imel kotlovnico pripravljeno kot iz škatle, naredil sem novo keramiko, zbelil, vse kot mora bit.
Mislim, nisem si mislil da se to lahko v letu 2026 tako zakomplicira.
Mam pa potem iz te omarice ko pride iz glavne omarice še ekstra kable za polnilnico avta in vtičnice/luči.
On je imel kotlovnico pripravljeno kot iz škatle, naredil sem novo keramiko, zbelil, vse kot mora bit.
Mislim, nisem si mislil da se to lahko v letu 2026 tako zakomplicira.
alekskac ::
Pri meni podobno. Ko je električar že vlekel v omarco, je rekel dajva še za EV svoj kabel, v omarici je plac (še zdej ga nimam, kabel pa je). Kar je nadometne cevi sem vse prej sam pripravil. Preboj za cevi mi je prišel z krono prevrtat en možakar. Podlogo za TČ sem sam zabetoniral, in potegnil cevi do TČ. Sobno enoto in kabel sem tudi naštimal. Je bilo tako domenjeno od nakupa. Pride monter, smo priklopili holandce, odprli ventile, spustili not vodo, počevljal je kable in stisnil ON. Pokazal mi je par parametrov, kako se pride v servisni meni, pogledali smo še da kje ne pušča in da ni zraka v lajtengi. Hitr je blo fertik.
Vredno ogleda ...
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
|---|---|---|---|
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
| » | Toplotna črpalka katero izbrati (strani: 1 2 3 4 … 82 83 84 85 )Oddelek: Loža | 846697 (2371) | alekskac |
| » | Toplotna črpalka (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Loža | 58279 (611) | dussan |
| » | Izbira toplotne črpalke (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Loža | 79123 (13778) | feryz |
| » | Dilema: nova peč na olje ali toplotna črpalka (strani: 1 2 3 4 5 6 )Oddelek: Loža | 40269 (29050) | Telbanc |
| » | Ogrevanje hiše s toplotno črpalko? (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )Oddelek: Loža | 198645 (165469) | Zvezdica27 |