Forum » Loža » Toplotna črpalka
Toplotna črpalka
sbawe64 ::
Tale kitajska igračka ne verjamem, da bi učinkovito grela 270m2 hiše na radiatorje in zagotavljala toplo vodo..Pokliči me, ko bo minus 10.
Bova šla pogledat še večjo igračko, ki greje tako bajto na Blokah, neizolirano, s 40 let starimi okni, na radiatorjih.
Drugače upam da ste že videli zloglasno, ultra drago, Nibe pumpo od znotraj.
Ko odstraniš pokrove izgleda, kot da bi nekdo to švasal skupaj minuto pred koncem šihta. Na koncu še nekaj malega izolacije natlačil noter. Skupaj s podganami, ki so jo pol požrle. Ko sem to videl pri sosedu, nisem mogel verjeti, da gre res za to črpalko. Ampak je šlo. Kitajsko narejeno na kubik. Ampak, baje, se boljše ne da. Za ta denar.
Kakšna je zimska poraba v kWh ?
IL_DIAVOLO je izjavil:
Jaz sem dal letos 15k€ za Bosch Compress 6000 13kW s povezavo na obstoječo peč na drva, bojler za sanitarno vodo 300l, zalogovnik 800l, vsa krmiljenja (Seltron, Wilo,..) - avtomatika.
Za taki dnar bi ze imel civilno TC in SE.
Fajn so te nategnili.
Če piše gor Bosch je avtomatsko cena +5000 EUR.
2020 is new 1984
Corona World order
Corona World order
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: sbawe64 ()
ViperR ::
Dobil se dodatne ponudbe: mitsubishi ecodan za 13k, panasonic aquarea za 14k, kronoterm znizal na 14,5k. A je kaka bistvena razlika pri teh proizvajalcih? Oz kako se odločit?
IL_DIAVOLO ::
Dobi še ponudbe od lg-ja, daikin, fujitsu.
Kaj dejansko je narobe s 16 kW lg-jem monoblok za smešnih 6 jurjev?
Kaj dejansko je narobe s 16 kW lg-jem monoblok za smešnih 6 jurjev?
Con il Milan nel cuore!
https://www.youtube.com/watch?v=fS58IQczWWE&ab_channel=MariusMotora
Forza ragazzi!
https://www.youtube.com/watch?v=fS58IQczWWE&ab_channel=MariusMotora
Forza ragazzi!
joez7 ::
No moj jajček, je po posvetu z monterjem pristal iz 6kW v 4kW model. SW sprememba. Sedaj končno ne poskakuje - prej je delovala na preveliki moči in posledično izkljapljala ob nizki obremenitvi. Sedaj gre tudi dol do 2kW, prej pa je šla samo do 3kW. Je še vedno dovolj za ogrevanje 210m2 velike bajte z radiatorji.
Aja nabavna cena 3.5K + 1k ostali material - R32. Tak, da če nimate popolnoma levih rok, samomontaža.
Aja nabavna cena 3.5K + 1k ostali material - R32. Tak, da če nimate popolnoma levih rok, samomontaža.
Sem mali provokator, po potrebi diktator, dvomim v vse in nič ne vem.
telexdell ::
No moj jajček, je po posvetu z monterjem pristal iz 6kW v 4kW model. SW sprememba. Sedaj končno ne poskakuje - prej je delovala na preveliki moči in posledično izkljapljala ob nizki obremenitvi. Sedaj gre tudi dol do 2kW, prej pa je šla samo do 3kW. Je še vedno dovolj za ogrevanje 210m2 velike bajte z radiatorji.
Moram priznati, da si fenomen, pa kakorkoli obrnem- ali zato, ker si gradil nič energijsko hišo na radiatorje ali pa zato, ker klasično gradnjo ogrevaš s 4. kW toplotne moči.
PS sam imam tam 150 m2 ogrevalne površine pa mi sedaj, ko so temperature okrog nule hiša potrebuje tam 8...10 kW toplotne moči ob 10-12 urnem delovanju kompresorja. Če bi kompresor delal nepretrgoma bi torej bilo 4 kW ravno dovolj za prehodno obdobje.
Precej je treba vedeti, preden opaziš, kako malo veš.
Ja smo kar zmetali dnarja v staro bajto. Je pa potrebna moč pri 0°C nekje 3.5kW (24hrežim). Sem pa kar mel dela z toplotnimi mostovi - odstanitev nepotrebnih balkonov - napuščev, in izolacija obstoječih lož.
Nekaj tudi prinese rekuperacija - sam jo izkljapljamo pri minusu - presuh trak.
Se je pa el. moč kompresorja (konična) zmanjšala iz 2.3kW na 1.35kW. Bom poročal pri -10°C.
Ta jajček je sposoben dat ven 6.5kW pri 0 (ko je še bil 6kW je butnil ven 9.5kW pri 0). Po tabelah naj bi deval ven 5.9kW pri -10 in še vedno 4kW pri -20.
Nekaj tudi prinese rekuperacija - sam jo izkljapljamo pri minusu - presuh trak.
Se je pa el. moč kompresorja (konična) zmanjšala iz 2.3kW na 1.35kW. Bom poročal pri -10°C.
Ta jajček je sposoben dat ven 6.5kW pri 0 (ko je še bil 6kW je butnil ven 9.5kW pri 0). Po tabelah naj bi deval ven 5.9kW pri -10 in še vedno 4kW pri -20.
DamijanD ::
Meni trenutno naša že par dni dolgočasno vleče 1,2kW in ogreva z okoli 4kW ~200m2
Me pa zanima ali lahko TČ tudi kako spremeni moč ogrevanja pri enaki električni moči? (ali je faktor/COP vedno odvisen samo od zunanjih dejavnikov)
Me pa zanima ali lahko TČ tudi kako spremeni moč ogrevanja pri enaki električni moči? (ali je faktor/COP vedno odvisen samo od zunanjih dejavnikov)
Faktor/COP je vedno odvisen samo od zunanjih dejavnikov in konstrukcije TČ - velikost kompresorja, velikost
kondenzatorja, in še nekaterih drobnih fines - pravilna regulacija expanzijskega ventila.
Sva pa približno na istem, moja vleče iz omrežja med 900 in 1100W, greje z ~ 3.5kW 210m2, notranja ~22°C.
kondenzatorja, in še nekaterih drobnih fines - pravilna regulacija expanzijskega ventila.
Sva pa približno na istem, moja vleče iz omrežja med 900 in 1100W, greje z ~ 3.5kW 210m2, notranja ~22°C.
tomaz- ::
enako - 24 h na dan po okoli 700-900w za 220m2 , notranja med 22 in 23
20 let stara hiša, solidna izolacija, nič extra - 10 cm fasada, troslojna okna, cca 20 cm na podstrehi
20 let stara hiša, solidna izolacija, nič extra - 10 cm fasada, troslojna okna, cca 20 cm na podstrehi
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Toplotna črpalka katero izbrati (strani: 1 2 3 4 … 80 81 82 83 )Oddelek: Loža | 646244 (1178) | sniff |
» | Toplotna črpalka (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 12628 (1767) | Arey |
» | Izbira toplotne črpalke (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Loža | 62804 (27533) | Jurij25 |
» | Ogrevanje na Elektriko (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Znanost in tehnologija | 62791 (32240) | konspirator |
» | Montaža kotla na drva poleg obstoječega sistema na kurilcaOddelek: Loža | 12075 (8838) | gorjanc |