Forum » Problemi človeštva » Ukiniti vse religije DA/NE
Ukiniti vse religije DA/NE
111111111111 ::
Tole je off-spin tema.
Torej vprašanje je: Ali bi bilo smiselno ukiniti VSE religije.
Prosim ne se držat samo RKC, ampak religij na splošno.
Ne bo držalo. Že v prvih človeških skupnostih, so našli obrede žrtvovanja in verovanja.
Priporočam vsem, ki bi se radi znebili religij v branje sledeči zapis: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articl...
Prosim ne se držat samo RKC, ampak religij na splošno.
Najvecja laz, ki so si jo verniki izmislili, je domnevni monopol nad etiko. Ljudje so morali sobivati ze pred pojavom organizirane religije. Statisika celo nakazuje, da so ateisti manj pogosti gosti v zaporih, kot njihovi verni kolegi.
Ne bo držalo. Že v prvih človeških skupnostih, so našli obrede žrtvovanja in verovanja.
Priporočam vsem, ki bi se radi znebili religij v branje sledeči zapis: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articl...
Če prisloniš uho na vroč šporhet, lahko zavohaš kak si fuknjen.
kopriva60918 ::
Če bi vse davkoplačevalske milijone evrov, ki jih dobi 8. marec, namesto tega dali Katoliški Cerkvi, bi slovenska družba bila boljša in tudi ljudje na volitvah ne bi bili zmedeni in se ne bi dogajale volilne prevare, kot je bila letošnja.
Zgodovina sprememb…
- predlagal izbris: Tody ()
NuMaN ::
Za začetek naj se preoblikujejo v dd, doo ali sp.
Kaj pa če ne bi dali nobenim. Vitka država pa to.
kopriva60918 je izjavil:
Če bi vse davkoplačevalske milijone evrov, ki jih dobi 8. marec, namesto tega dali Katoliški Cerkvi, bi slovenska družba bila boljša in tudi ljudje na volitvah ne bi bili zmedeni in se ne bi dogajale volilne prevare, kot je bila letošnja.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: NuMaN ()
Ales ::
Kako bi jih pa ti ukinil?
Boš s kar se da resnim in globokim glasom izgovoril: "U.kii.njaam vseee religijeeee!"
In bo to to?
Boš s kar se da resnim in globokim glasom izgovoril: "U.kii.njaam vseee religijeeee!"
In bo to to?
kopriva60918 ::
Za začetek naj se preoblikujejo v dd, doo ali sp.
kopriva60918 je izjavil:
Če smo 30 let dajali milijone 8. marcu in RKC nismo dajali nič, moramo to demokratično uravnotežiti, sicer živimo v diktaturi.
Zgodovina sprememb…
- spremenila: kopriva60918 ()
tilen03 ::
RKC ni religija, ampak institucija. Izgleda, da imajo ljudje probleme z institucijami, ne religijami. In si mislijo, da je religija korenika, katero bi izvlekli in tako resili problem.
Za to bi bil potreben strog rezim. Najprej pa seveda svetovna prevlada. Podobno obnasanje kot nacisti, edino da je svetovna prevlada samo posledica, ne glavni cilj
Kako bi jih pa ti ukinil?
In bo to to?
Za to bi bil potreben strog rezim. Najprej pa seveda svetovna prevlada. Podobno obnasanje kot nacisti, edino da je svetovna prevlada samo posledica, ne glavni cilj
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: tilen03 ()
Slopek ::
Ukiniti jih je res težko, verjetno kar nemogoče. Je pa lažje odgovoriti na vprašanje, ali je katera sploh potrebna?
Sam pravim, da ne.
Ukiniti ali prepovedati nekaj tako vpeljanega, kot je vsa institucionirana religija dan danes, je pa nemogoče.
Sam pravim, da ne.
Ukiniti ali prepovedati nekaj tako vpeljanega, kot je vsa institucionirana religija dan danes, je pa nemogoče.
Saj v zahodnem svetu se popularnost religij zelo zmanjsuje. Ateizem je nekaj normalnega. Kot je znan filozofski citat "Bog je mrtev", zdaj pa gremo naprej
Posledice so tudi vidne, zapakirajo jih v pojem "postmodernizem", svet brez smisla. Nihilizem je nekaj kar dozivlja prakticno vsak clovek v danasnji druzbi.
Tezko se je sprijazniti z dejstvom, da bos enkrat umrl, ko dobro premislis kaj to pomeni. Religije tukaj lahko zelo pomagajo, pa tudi zaposlene misli.
Posledice so tudi vidne, zapakirajo jih v pojem "postmodernizem", svet brez smisla. Nihilizem je nekaj kar dozivlja prakticno vsak clovek v danasnji druzbi.
Tezko se je sprijazniti z dejstvom, da bos enkrat umrl, ko dobro premislis kaj to pomeni. Religije tukaj lahko zelo pomagajo, pa tudi zaposlene misli.
PacificBlue ::
Nietzsche je z izjavo God is dead želel povedati, da vera ni več potrebna za moralo, vrednote in red v družbi. Da je prišel čas znanosti in filozofije, ki lahko zamenjata obstoječ red, ki je za svoj legitizem uveljavljal božje poslanstvo in vero v boga.
at hearing the news that 'the old god is dead', we philosophers and 'free spirits' feel illuminated by a new dawn." A bright morning had arrived. With the old system of meaning gone, a new one could be created. But it came with risks -- ones that could bring out the worst in human nature. Nietzsche believed that the removal of this system put most people at the risk of despair or meaninglessness. What could the point of life be without a God?
at hearing the news that 'the old god is dead', we philosophers and 'free spirits' feel illuminated by a new dawn." A bright morning had arrived. With the old system of meaning gone, a new one could be created. But it came with risks -- ones that could bring out the worst in human nature. Nietzsche believed that the removal of this system put most people at the risk of despair or meaninglessness. What could the point of life be without a God?
I’m out.
:3
:3
Utk ::
Bolje bi bilo, če jih ne bi bilo. Ni potrebe, da jih država financira. Prepovedujejo pa samo fašisti, posebej združevanja in razmišljanje, tudi če "napačno". Tako da...odjebite s tem fašizmom.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Utk ()
FoxKnox ::
Ljudje so že vse od zavedanja sebe in okolice naprej vedno svoj notranji glas zamenjavali za nekaj nadnaravnega in mu pripisovali božanske lastnosti. Ampak to je naš glas,naš bit, naša duša, naš bog, to smo mi. Vse religije so nam ukradle tega Boga v nas intemeljijo na izkoriščanju in dajanju lažnega upanja ter rešitve, seveda za protiusluge ali denar.Če bi bila katera religija prava in resnična, bi bila edina, ne pa da ima vsaka rasa svojo ali pa celo več podobnih, ker je toliko interesov.
Vsak človek naj se potopi vase, vsi odgovori so v nas, v nas je Bog in to je vsak od nas.
Vsak človek naj se potopi vase, vsi odgovori so v nas, v nas je Bog in to je vsak od nas.
mtosev ::
Moj odgovor je ne.
Sam sem agnostik.
Sam sem agnostik.
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013
Horas ::
vsekako sem za to, razne farje, imame, duhovnike pa škofe pa papeža pa lepo nagnat delat! ne pa bluzit pa pridigat, a sami živijo v zasebnosti razvratno!!! dvolični hinavci!
8700k+z390, 32gb 3600mhz, 1080ti, 700w gold, 512gb+2x250gb m.2 nvme + 2tb hdd
8500+b360, 32gb 2666mhz, rx 6600, 600w bronze, 512gb+250gb ssd m.2 + 2tb hdd
8500+b360, 32gb 2666mhz, rx 6600, 600w bronze, 512gb+250gb ssd m.2 + 2tb hdd
dexterboy ::
Ljudje morajo v nekaj verjeti. In ja, RKC je institucija, kar ni enako z religijo. Žižek bi ti v eni uri dokazal, da je, kot primer, da ne bo zašlo v napačno smer, "fanatizem" v izdelke podjetja Apple, VW, Hugo Boss (in podobno) tudi neke vrste religija...
Osebno trobim že leta, da nisem za "represivno" oblast, ki omejuje svoboščine posamezniku, ampak bi raje to "odgovornost" prenesel na posameznika, da se bo znal osebno odločiti za pravo stvar, brez kakršnega koli "pranja možganov". Edukacija bi tu bila med prioritetnimi nalogami.
Če sem pa rahlo "zloben" pri odgovoru, pa lahko takoj napišem, da bi naša Evropa bila veliko lepša in naprednejša brez muslimanske populacije... pa bi to bilo res tako?
Osebno trobim že leta, da nisem za "represivno" oblast, ki omejuje svoboščine posamezniku, ampak bi raje to "odgovornost" prenesel na posameznika, da se bo znal osebno odločiti za pravo stvar, brez kakršnega koli "pranja možganov". Edukacija bi tu bila med prioritetnimi nalogami.
Če sem pa rahlo "zloben" pri odgovoru, pa lahko takoj napišem, da bi naša Evropa bila veliko lepša in naprednejša brez muslimanske populacije... pa bi to bilo res tako?
Ko ne gre več, ko se ustavi, RESET Vas spet v ritem spravi.
hbgqzR ::
..."fanatizem" v izdelke podjetja Apple, VW, Hugo Boss (in podobno)...
Facebook in s-t ipd. si preskočil namerno? Vse te firme so uspesne ker približno izpolnjujejo nekatere osnovne psihične človeške potrebe; ene boljše ali slabše, ene zelo dolgo ali kratek čas, ene jasno prisilno, ene bolj subtilno ... Hmm!?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: hbgqzR ()
Reycis ::
Najprej naj povem, da nisem veren in da je moja družina (t.j. starši in sorodstvo) velik nasprotnik RKC. Sam podpiram religijo ker:
1: Ljudje smo spiritualna bitja in imamo potrebo po religiji.
2: Religija na ven morda zgleda trapasta stvar z bogom in dogmami in še nekaterimi neumnostmi. Ampak pod pokrovom je religija narejena z znanstveno metodo s ciljem, da se ljudem izboljša življenje.
3: Enkrat nekoč sem slišal izjavo Chestertona: "When men choose not to believe in God, they do not thereafter believe in nothing, they then become capable of believing in anything." Ta izjava je po mojem opazovanju TOČNO PRAVILNA.
1: Ljudje smo spiritualna bitja in imamo potrebo po religiji.
2: Religija na ven morda zgleda trapasta stvar z bogom in dogmami in še nekaterimi neumnostmi. Ampak pod pokrovom je religija narejena z znanstveno metodo s ciljem, da se ljudem izboljša življenje.
3: Enkrat nekoč sem slišal izjavo Chestertona: "When men choose not to believe in God, they do not thereafter believe in nothing, they then become capable of believing in anything." Ta izjava je po mojem opazovanju TOČNO PRAVILNA.
Diversity is our greatest strength
Mato989 ::
Ukinjat religije je brezveze, jaz bi jih samo prepovedal oz. "prepovedal" v smislu:
1. financiranje = 0
2. prepoved javnega izpostavljanja katerekoli osebe na podlagi religije
Seveda je TOČNO PRAVILNA, ampak ti jo jemlješ negativno, pravi agnostik ali pa ateist pa pozitivno, problem "verovanja" v nekaj je v tem da ne zmoreš sprejet drugih resnic... če ne veruješ v nič (namenoma ne napišem verjameš) si odprt za vse opcije in to je bistvo znanosti in napredka.
1. financiranje = 0
2. prepoved javnega izpostavljanja katerekoli osebe na podlagi religije
Seveda je TOČNO PRAVILNA, ampak ti jo jemlješ negativno, pravi agnostik ali pa ateist pa pozitivno, problem "verovanja" v nekaj je v tem da ne zmoreš sprejet drugih resnic... če ne veruješ v nič (namenoma ne napišem verjameš) si odprt za vse opcije in to je bistvo znanosti in napredka.
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Mato989 ()
lisaac ::
Kljub temu da imam zakramente, gredo vse religije mimo mene čisto vsak dan v tednu kot da jih sploh ni. Tako da mi je VSEENO.
BCSman ::
kopriva60918 je izjavil:
+1
Miki N ::
Ponavadi je folk, ki tuhta take kategorične rešitve itak svojevrsten "križarski" material. Fanatik si bo vedno naredil svojo vero iz česarkoli in utrujal dalje - videno tudi na tem forumu.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Miki N ()
FoxKnox ::
Človek ima potrebo verjeti v nekaj,išče zavetnika, nekaj kar ga bo varovalo. Če se ne odloči za religijo se odloči za ideologijo. Ista stvar , druga embalaža.
Človek bi moral predvsem verjeti vase, tu je kot posameznik najmočnejši. Krščanski rek celo pravi Pomagaj si sam in Bog ti bo pomagal. Torej, kje je pravi Bog?
Človek bi moral predvsem verjeti vase, tu je kot posameznik najmočnejši. Krščanski rek celo pravi Pomagaj si sam in Bog ti bo pomagal. Torej, kje je pravi Bog?
sdafsda ::
Sama religija nima nobene zveze z ničemer. Kristus, Buda, veganstvo, denar ali Fortnite? Komur kaj paše. Cerkev pač kle dobiva denar oz. ima olajšave, ker skrbi za nešteto objektov, ki so naša zgodovina. Nekaterim so seveda zahodne vrednote in naša zgodovina v napoto.
Človek ima potrebo verjeti v nekaj,išče zavetnika, nekaj kar ga bo varovalo. Če se ne odloči za religijo se odloči za ideologijo. Ista stvar , druga embalaža.
Nekaj je verjeti drugo pa verovati
c3p0 ::
Kam vodi ateizem, smo videli v prenekateri državi, ki je zatirala vse religije.
Po drugi strani pa papež ni noben odposlanec Boga, gre za dobro zavajajočo združbo, ki smrdi pri glavi, nesramno bogato in z ogromnim vplivom.
Po drugi strani pa papež ni noben odposlanec Boga, gre za dobro zavajajočo združbo, ki smrdi pri glavi, nesramno bogato in z ogromnim vplivom.
Kam pa vodijo vere smo pa videli med križarskimi vojnami pa med Muslimanskimi jihadi
TheBlueOne ::
Kam vodi teizem smo pravtako videli skozi zgodovino in se danes se marsikaj dela s cerkvenim konsenzom v imenu boga itn.
Bo pa velik dan za clovestvo, ko vecina odraslih vec ne bo potrebovala pravljic, da se fino pocutijo in imajo moralno kompas.
Vsaj trenutno pa si verujoci menda ne znajo predstavljati, da lahko ima oseba moralni kompas brez, da ni povedan skozi neko pravljico. To je pac eden od njihovih argumentov zakaj je religija nujna.
MIHAc27 ::
Na papirju so vse religije super. Tko kot komunizem na primer. Pa vemo kako se je to obneslo, ter kaj vse se v imenu religije je delalo, dela in bo delalo.
Kar ukint itak ne bo šlo. Moč navade pa to. Itak te od malega vpeljejo v to. Pa eni res potrebujejo nekaj, kot gonilna sila v življenju. Če po smrti ni nič.. zakaj se sploh trudit za karkoli?
Kar ukint itak ne bo šlo. Moč navade pa to. Itak te od malega vpeljejo v to. Pa eni res potrebujejo nekaj, kot gonilna sila v življenju. Če po smrti ni nič.. zakaj se sploh trudit za karkoli?
Verjetno imas tip ljudi, ki pac ne more sam odlocati in potrebuje nekega sefa, boga itn. Komunizem je v bistvu dosti podoben religiji in nagovarja take, ki imajo potrebo po tem, da so vodeni. SDSov nacin je pravtako podoben religiji in verjetno nagovarja take, ki potrebujejo nekoga ali nekaj, ki pac pove kako in kaj, pa ce je se tako butasto.
Mi pa imamo svet, ki ga razumemo kot svoboda in gre neverjetno na zivce takim, ki bi samo nekoga ubogali. Prav pogresajo omejitve in omejeno razmisljanje, da jim nekdo pove na preprost nacin kako naj razmisljajo.
Jaz bi si pac zelel, da bi ljudje znali razmisljati in uzivati v svobodi, ne pa da se oklepajo nekih bogov, sefov, vodij strank itn. Ampak se vedno znova pokaze, da je kar velik odstotek takih, ki bi nekomu ali necem samo verjeli za vsako ceno.
Mi pa imamo svet, ki ga razumemo kot svoboda in gre neverjetno na zivce takim, ki bi samo nekoga ubogali. Prav pogresajo omejitve in omejeno razmisljanje, da jim nekdo pove na preprost nacin kako naj razmisljajo.
Jaz bi si pac zelel, da bi ljudje znali razmisljati in uzivati v svobodi, ne pa da se oklepajo nekih bogov, sefov, vodij strank itn. Ampak se vedno znova pokaze, da je kar velik odstotek takih, ki bi nekomu ali necem samo verjeli za vsako ceno.
Človek bi moral predvsem verjeti vase, tu je kot posameznik najmočnejši.
Človek ima zelo malo stvari pod svojo kontrolo. Zelo malo. Zato so se tudi porodile religije, s tem spoznanjem, kako majhen je človek in kako velik je bog. Boga si pa definira vsak po svoje, lahko je bradati mož, ki živi v oblakih ali mati narava.
Tukaj je + religij, da spoznaš kako majhen si in si brez problema ponižen. Recimo en ekstrem nasprotja so sebičneži, ki mislijo, da obvladujejo vse okoli sebe in si sami krojijo svet. "Self-made man" Pozabijo pa, da svet sestavlja mnogo niti, ki potekajo istočasno. On je pa samo ena nit, vpeta v celoto, na posledice drugih niti pa nima vpliva, lahko pa one vplivajo na njega
Težava je, da ti "svobodo" pojmuješ čisto drugače kot recimo jaz... Svoboda za mene pomeni to, da lahko živim v Sloveniji in ne vplačujem v ZPIZ... Svoboda za tebe pa pomeni to da mi država narekuje vrsto nesmiselnih omejitev ki so namen polnjenju državnega proračuna... in kraji.
Prave svobode izvzemši Amazonskega pragozda in onega otoka kjer živijo kot pred 5k leti pač ni...
Želeli bi si državo ki skrbi samo za skupno nujne zadeve (torej tam kjer je potrebno da skupaj plačamo da imamo nekaj več... recimo nuklearke si pač ne more vsak svoje postavit, pa infrastrukture itd... hkrati pa bi resnično želeli da država pusti svobodo in RAZMIŠLJANEJ o posledicah dejanja ljudi glede penzij, zdravstva, itd... to kar imamo trenutno v SLO nikakor ni svoboda ampak iluzija.
Človek bi moral predvsem verjeti vase, tu je kot posameznik najmočnejši.
Človek ima zelo malo stvari pod svojo kontrolo. Zelo malo. Zato so se tudi porodile religije, s tem spoznanjem, kako majhen je človek in kako velik je bog. Boga si pa definira vsak po svoje, lahko je bradati mož, ki živi v oblakih ali mati narava.
Tukaj je + religij, da spoznaš kako majhen si in si brez problema ponižen. Recimo en ekstrem nasprotja so sebičneži, ki mislijo, da obvladujejo vse okoli sebe in si sami krojijo svet. "Self-made man" Pozabijo pa, da svet sestavlja mnogo niti, ki potekajo istočasno. On je pa samo ena nit, vpeta v celoto, na posledice drugih niti pa nima vpliva, lahko pa one vplivajo na njega
Kako ima človek zelo malo stvari pod svojo kontrolo? Hočeš rečt da ne kontroliram svojega telesa? Lahko zdaj skočim čez balkon ali je to izven moje kontrole? Lahko ubijem mravljo ki jo gledam ali ne? Meni se zdi da ima človek večino stvari pod kontrolo kar se tiče vsakdanjih zadev... zelo malo kontrole ima samo nad globalnimi ali vesoljskimi zadevami...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Mato989 ()
erkgheoruugh ::
In v čem je ukinjanje vseh religij brez pardona, predvidevam da zlepa ali zgrda, drugačno od religije.
Sam drugo nalepko si daš. Naša religija je proti vsem religijam. Vse druge kvarijo ljudi.
Sounds familiar.
Sam drugo nalepko si daš. Naša religija je proti vsem religijam. Vse druge kvarijo ljudi.
Sounds familiar.
erkgheoruugh je izjavil:
In v čem je ukinjanje vseh religij brez pardona, predvidevam da zlepa ali zgrda, drugačno od religije.
Sounds familiar.
Kot ukinjanje jaz pojmujem, da jih pač več ne vključujemo v javno življenje niti ne financiramo iz proračuna niti ne dobijo medijskega prostora... ne da jih prepovemo v smislu da če greš v cerkev da te bomo obesili =)
Pač enostavno obdavčimo RKC enako kot podjetje, enako davek na premoženje in če bo, nepremičnine... hkrati naj duhovniki plačujejo prispevke kot da so zaposleni v Cerkvi ali pač s.p. vsaj itd...
Za kaj takega pogledas prvi YT video o velikosti vesolja, vedenje tega pa je skozi zgodovino veselo zavirala religija.
Je pa zanimivo, da imajo potem prakticno vse religije hierarhijo, kjer posamezniki dejansko obvladujejo vse okoli sebe in nam kroji svet. Kaj je potem razlika samo, "Jaz obvladjem vse." proti "Jaz obvladujem vse, ampak se zavedam svoje majhnosti.".
Utk ::
Katoliška Cerkev na Slovenskem obstaja v več kot 800 pravnih osebah, med katere sodijo škofije, župnije in samostani oz. redovne skupnosti. Cerkvene ustanove kot pravne osebe plačujejo naslednje davke in prispevke:
davek od vseh stavbnih zemljišč, razen za cerkve kot sakralne objekte;
davek od dohodkov pravnih oseb v okviru opravljanja pridobitne dejavnosti na trgu (prodaje, najemnine, obresti...). Izvzeti so darovi, donacije, dotacije in drugi dohodki iz nepridobitne dejavnosti, enako kot velja za društva, zavode, fundacije, politične stranke, zbornice in reprezentativne sindikate;
davek ob prodaji nepremičnin;
prispevek za vzdrževanje gozdnih cest (lastniki gozdov);
obvezno članarino za članstvo v Kmetijsko gozdarski zbornici Slovenije (lastniki zemljišč);
20 % DDV pri nakupih opreme, obnovi nepremičnin, tudi cerkva, itd. Ker cerkvene pravne osebe niso zavezanke za DDV, plačanega DD-ja ne dobijo povrnjenega.
Miki N ::
Fantje, dkleta in transdženderji... nič ne boste vi ukinjali religij - prej bodo one vas. Sploh kake živahnejše mislim, da vsi veste, da ne gredo nikamor - to bi sploh v Evropi moralo biti jasno vsem.
Invictus ::
Uvedeš verski davek, pa je zadeva rešena.
Naj verniki direktno financirajo svojo religijo.
Pa nobenih davčnih odpustkov za njihova podjetja.
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."
http://goo.gl/2YuS2x
http://goo.gl/2YuS2x
Hypathia ::
111111111111 je izjavil:
Če za trenutek odmislimo dejstvo, da je to neizvedljivo, naj spomnim, da je svoboda veroizpovedi osnovna človekova pravica in temeljna civilizacijska pridobitev tako kot svoboda govora, volilna pravica... in tudi eden od razlogov zakaj je življenje na Zahodu prijetnejše kot kje drugje. Težnje po ukinitvi/prepovedi zgolj razgaljajo totalitarni refleks tistih, ki takšne ideje podpirajo, in bi nas dejansko radi vrnili nazaj v "srednji vek". Zanimivo, da je med njimi večina takih, ki druge za vsako malenkost zmerjajo s fašisti.
111111111111 je izjavil:
Če za trenutek odmislimo dejstvo, da je to neizvedljivo, naj spomnim, da je svoboda veroizpovedi osnovna človekova pravica in temeljna civilizacijska pridobitev tako kot svoboda govora, volilna pravica... in tudi eden od razlogov zakaj je življenje na Zahodu prijetnejše kot kje drugje. Težnje po ukinitvi/prepovedi zgolj razgaljajo totalitarni refleks tistih, ki takšne ideje podpirajo, in bi nas dejansko radi vrnili nazaj v "srednji vek". Zanimivo, da je med njimi večina takih, ki druge za vsako malenkost zmerjajo s fašisti.
Eni preveč dobesedno jemljete besedo v naslovu "Ukiniti"... Ni to mišljeno z dekretom ampak preprosto tako da prenehamo SUBVENCIONIRAT obratovanje RKC in da hkrati jih obdavčimo kto katerikoli drug poslovni subjekt....
Tako je, naj se, 8. marec, metelkovci, lgbt in podobna religijska društva financirajo sami, ne da ji država podpira.
Potem pa samo nic davcnih odpustkov, da je vsaj posteno, ce si ze ultrabogata organizacija. Ne pa, da potem bailamo razne zvonove, da ubogim slucajno investicije ne bi sle prevec po strani.
Kako tocno pa je financiran lgbt, 8. marec, metelkova itn.? Sumim, da je bolj slaba primerjava.
Kar se tice verskega davka, pa se Invictus verjetno ne zaveda, da praviloma gre cerkvi. V Avstriji je menda bil uveden z razlogom, da ljudi odvrne od cerkve, pa je bolj ostal kot cerkveni dohodek.
Ponavadi so najbolj agresivno zagreti anti-kristjani kaki zafrustrirani osebki iz faliranih družin, starši ločeni, nižja izobrazba, nižji iq, nezmožnost pridobitve partnerja...
Ponavadi so najbolj agresivno zagreti anti-kristjani kaki zafrustrirani osebki iz faliranih družin, starši ločeni, nižja izobrazba, nižji iq, nezmožnost pridobitve partnerja...
Ne poznam dosti ljudi ki bi bili ANTI KRISTIJANI... Anti verniki morda... ampak tisti ki je proti RKC je načeloma tudi proti Muslimanski veri itd...
matobeli ::
Tezko isces nizji IQ pri ljudeh, ki ne iscejo preprostih navodil za zivljenje. Kje je logika, da ljudje z visjim IQ gredo kot odrasli verjeti eni od vec tisoc zgodbic. Seveda "edini pravi" itn.
TheBlueOne je izjavil:
Tako je, naj se, 8. marec, metelkovci, lgbt in podobna religijska društva financirajo sami, ne da ji država podpira.
Potem pa samo nic davcnih odpustkov, da je vsaj posteno, ce si ze ultrabogata organizacija. Ne pa, da potem bailamo razne zvonove, da ubogim slucajno investicije ne bi sle prevec po strani.
Kako tocno pa je financiran lgbt, 8. marec, metelkova itn.? Sumim, da je bolj slaba primerjava.
Kar se tice verskega davka, pa se Invictus verjetno ne zaveda, da praviloma gre cerkvi. V Avstriji je menda bil uveden z razlogom, da ljudi odvrne od cerkve, pa je bolj ostal kot cerkveni dohodek.
Jaz bi ukinil financiranje VSEH NVOjev z izjemo gasilcev... Naj plačajo člani teh NVOjev članarine ki jih sprejmejo na občnem zboru in je to to... če je prenizka jo naj povišajo, simpl
Jaz bi ukinil financiranje VSEH NVOjev z izjemo gasilcev... Naj plačajo člani teh NVOjev članarine ki jih sprejmejo na občnem zboru in je to to... če je prenizka jo naj povišajo, simpl
Pa sploh ves kako se financirajo? Nazadnje ko sem nekaj zasledil o tem je bilo bolj skozi neke razpisane projekte in donacije. Pac poceni delovna sila.
Sicer jaz ne vem kako tocne je, ampak ce ti ves kaj storiti in kako, potem gotovo poznas celotno ozadje? Potem verjetno lahko razlozis kako se pride do teh sredstev, kdo vse jih lahko dobi, kdo jih dobiva itn.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Christopher Hitchens (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 12272 (11174) | Matako |
» | Kako se pogovarjati z vernikom? (strani: 1 2 3 4 … 19 20 21 22 )Oddelek: Loža | 149673 (132789) | Mrakw |
» | [fork] Krščanstvo je v bistvu poganska vera (strani: 1 2 3 4 … 17 18 19 20 )Oddelek: Problemi človeštva | 124712 (109322) | PacificBlue |
» | Odnosi do Krščanstva v Sloveniji (strani: 1 2 3 4 … 9 10 11 12 )Oddelek: Problemi človeštva | 84157 (73915) | gruntfürmich |