Forum » Zvok in slika » kvaliteta zvoka na TV
kvaliteta zvoka na TV
mulc007 ::
TV je povezan na siol box.
Iz TV gre zvok na komponento preko AUX=analogni kabel. Ta zvok je slabši kot na klasičnem analognem radiu. Zanima me če je kriv slabše vzorčen zvok iz interneta, ali pa 4 meterski analogni kabel?
Iz TV gre zvok na komponento preko AUX=analogni kabel. Ta zvok je slabši kot na klasičnem analognem radiu. Zanima me če je kriv slabše vzorčen zvok iz interneta, ali pa 4 meterski analogni kabel?
Enron x86 ::
Ali je vedno enako slaba kakovost oz. se pojavi samo včasih? Pri nas pomaga reset STB-ja (tj. odklop iz elektrike in ponovni priklop). Sta pa škatla in TV povezana prek HDMI.
Poleg tega se kakovost zvoka občasno poslabša samo na enem od dveh STB-jev, ki je povezan prek pribl. 30 m mrežnega kabla (vmes je še switch).
Lp
Poleg tega se kakovost zvoka občasno poslabša samo na enem od dveh STB-jev, ki je povezan prek pribl. 30 m mrežnega kabla (vmes je še switch).
Lp
Core i5-4690K@4.7| ASUS MAXIMUS VII HERO| 16 GB Corsair LP DDR3 1866 MHz|
ASUS 970 STRIX| SB Z OEM| Samsung 840 EVO 250 GB|
Seagate 2 TB| EVGA SuperNOVA G2 750 W| Fractal Define R4
ASUS 970 STRIX| SB Z OEM| Samsung 840 EVO 250 GB|
Seagate 2 TB| EVGA SuperNOVA G2 750 W| Fractal Define R4
taja13 ::
Audio od radia in tv prek stb je kompresiran v AAC se mi zdi, posledično malo zgubi na kvaliteti napram over the air.
mulc007 ::
Nič ne gre prek zraka oz. vse je povezano s kablom. Verjetno je res kriva kompresija.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: mulc007 ()
taja13 ::
Prek zraka (antena) sem mislila analogni radio, ki si ga omenil, ne pa hišne povezave prek wifija. :)
brok ::
Bom izkoristil kar tole temo.
Moj nov Samsung TV ima slab/pretih zvok preko telekomovega boxa, na tvju ko uporabiš app je še kar nekako (sem primerjal youtube app na tv in preko boxa), preko boxa pa je občutno pretiho. Ali mogoče ve kdo kaj bi lahko storil glede tega?
Seveda sem posledično začel razmišljati o dodatnih zvočnikih, nisem zahteven, vsaj nek 2.1 sistem, nakar ugotovim, da TV nima priklopa za slušalke, ampak samo digitalni audio vhod. Zanima me ali kdo ve za kakšen pretvornik oz. kako zadevo najbolj elegantno rešiti, da se ravno ne kupujejo neki soundbari, saj neke 2.1. zvočnike dobiš zelo poceni.
hvala za pomoč.
Moj nov Samsung TV ima slab/pretih zvok preko telekomovega boxa, na tvju ko uporabiš app je še kar nekako (sem primerjal youtube app na tv in preko boxa), preko boxa pa je občutno pretiho. Ali mogoče ve kdo kaj bi lahko storil glede tega?
Seveda sem posledično začel razmišljati o dodatnih zvočnikih, nisem zahteven, vsaj nek 2.1 sistem, nakar ugotovim, da TV nima priklopa za slušalke, ampak samo digitalni audio vhod. Zanima me ali kdo ve za kakšen pretvornik oz. kako zadevo najbolj elegantno rešiti, da se ravno ne kupujejo neki soundbari, saj neke 2.1. zvočnike dobiš zelo poceni.
hvala za pomoč.
Han ::
Dober D/A pretvornik je npr. Blustream DAC11AU.
Cenejši, ki ima tudi HDMI vhod/izhod, je npr. DIGITUS 4K HDMI Audio Extractor.
Zvočnike si pa sam poišči.
Cenejši, ki ima tudi HDMI vhod/izhod, je npr. DIGITUS 4K HDMI Audio Extractor.
Zvočnike si pa sam poišči.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
! | PC na TV - splošni nasveti (strani: 1 2 3 4 … 37 38 39 40 )Oddelek: Zvok in slika | 585584 (24913) | Dominator |
» | Telemach digitalna tv, Pomoč!! (strani: 1 2 3 4 … 34 35 36 37 )Oddelek: Omrežja in internet | 444593 (84121) | zavajon |
» | Telemach ukinja vse analogne radijske kanaleOddelek: Pomoč in nasveti | 9989 (7590) | mat xxl |
» | Nakup A/V Receiverja (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Zvok in slika | 48456 (29921) | Anney |
» | Brezžični prenos zvoka od tablice na hifi ojačevalec (strani: 1 2 )Oddelek: Zvok in slika | 10354 (9282) | axee |