» »

Brezžični prenos zvoka od tablice na hifi ojačevalec

Brezžični prenos zvoka od tablice na hifi ojačevalec

1
2
»

umexteacher ::

Imho je zvok na tem bluetooth bl bogi (nivo poceni mp3 radio transmitterjev v avtu).
A Express ima digitalni/optični + analogni izhod, pa še ta digitalni nekega slabega audiofila tudi ne bo prepričal (se mi zdi mal preveč "napihnjen/umetno obogaten" zvok).

ST-777 ::

Pogledal sem še po drugih forumih in če povzamem izkušnje: brezžični prenos zvoka poslabša kakovost zvoka.

Ker mi je zvok pomemben, želim pa tudi videti avtorje in naslove skladb, ki jih poslušam, sem uporabil televizor, vanj vtaknil USB ključ s skladbami in televizor povezal z ojačevalcem preko optičnega kabla. Skladbe izbiram z daljincem, kakovost zvoka je odlična. Hvala za vse odgovore, na temo, ki sem jo odprl.

axee ::

"Brezžični prenos poslabša kakovost zvoka" ti bo najbrž prodal le nekdo, ki daje po 100EUR za pozlačen USB kabel do DAC-a.

Ne gre se za medij, temveč za protokol prenašanja. Če se prenaša čisti PCM (recimo), se D-A izvede šele pri končnemu "sprejemniku" in to je EDINI člen, kjer je lahko težava v kvaliteti. Obstajajo pa tudi seveda neke streaming zadeve, ki medijske vsebine skonvertirajo "live", torej prihaja do izgub že pri izvoru.

Prenos preko Wi-Fi ni nič manj "kvaliteten", kot prenos preko kabla. Za primer: to je tako, kot da bi rekel, da spletna stran "lepše" izgleda, če si povezan na internet preko kabla. NE. Kabel ali pa Wi-Fi sta samo nosilca signala, če je signal brezizguben (digitalen) in nosilec signala zmore hitrost za nemoteno predvajanje, je to to. Nobenih drugih razlik. Wi-fi odpre popolnoma identično stran kot kabel, le da je (morda) kabel malce hitrejši. In dokler je wi-fi dovolj hiter za prenos audio datotek, je popolnoma identičen kablu.

Pa še @umexteacher: audiofil naj si stvar razlaga posvoje, ne bluzi pa, da ima digitalni izhod bolj napihnjen/umetno obogaten zvok.

Digitalni prenos prenaša informacije iz ene strani do druge strani kabla brezizgubno in popolno. Ob uporabi ASIO/WASAPI driverjev (ki obidejo Windows mixer in njegovo resamplanje) je prenos "popoln", torej identični podatki, ki so zapisani v glasbeni datoteki.

Vedno na koncu vpliva na zvok samo eno: pretvorba iz digitalnega v analogni signal. To je edini člen, kjer lahko pride do izgub (z uporabo driverjev, ki zaobidejo Windows, ali pa naprave, ki se signala ne dotakne).

Da je digitalen zvok manj topel, umeten je ena večjih neumnosti, ki jo lahko rečejo "audiofili". Digitalen prenos pomeni samo to, da je DA pretvorba premaknjena na naslednjo napravo. To seveda velja, da je predvajalnik/OS naprave narejen, da "servira" preko digitalnega kabla nedotaknjen signal (Windows recimo ga pokvari z raznimi "enhancement-i" in svojim mixerjem, ki zvok resampla).

Sem prepričan, da če bi imeli kable, po katerih bi tekla voda, bi se zdel zvok tem audiofilom moker in pridušen.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: axee ()

ST-777 ::

axee je izjavil:

"Brezžični prenos poslabša kakovost zvoka" ti bo najbrž prodal le nekdo, ki daje po 100EUR za pozlačen USB kabel do DAC-a.

@axee, bom dopolnil prejšnji stavek. Brezžični prenos zvoka poslabša kakovost zvoka, če se uporabijo manj kakovostne naprave, ki omogočajo tak prenos. Za 5 metrov optičnega kabla sem dal 4 evre, cenovno je to najbolj ugodna rešitev. Pomebno je, da je možna brezžična izbira skladb preko daljinca, saj kabel med televizorjem in ojačevalcem ne moti.

sloxl8 ::

axee je izjavil:

Sem prepričan, da če bi imeli kable, po katerih bi tekla voda, bi se zdel zvok tem audiofilom moker in pridušen.


:D iLike

Zvezdica27 ::

svašta... prav smeh je tole brati

zz

umexteacher ::

"audiofil" in "barve zvoka" je kost za glodat. Jaz dejansko imam več basa čez japko kot čez kabl.
Kje piše, da je prenos zvoka v PCM protokolu (sej nevem kaj sploh uporablja Apple) software imam pa airfoil, ki je spet produkt neke druge firme? driverji pa tud nekak dvomim da so ASIO/WASAPI.

A pol obstaja kak boljši hardware z zgoraj omenjenimi "dobrimi" lastnostmi?

(bom za hec sprobal še iTunes wireless , pa direkt čez kabl , če je ista razlika kot z airfoil)

axee ::

Kot sem nahitro prebral Airport Express (če o tem govoriš) PODPIRA bit-perfect prenos, ampak je omejen na 16/44.1, kar je IMHO več kot dovolj za kateregakoli uporabnika!! Izjema je seveda studijsko delo in audiofili (trollface).

Ker predvidevam, da je DA (pretvornik iz digi v analog, po domače zvočna kartica) na te majhni napravici bolj zanič, je boljše uporabiti zunanji DAC, ki je povezan z SPDIF kablom (optika, če se ne motim).

Potem je VSE na zunanjem DAC-u.

Kateri dve povezavi si poskusil? V "popolnem" svetu bi imel airport express in nek kvaliteten zunanji DAC, ki bi nato povezal na ojačevalec.

Analogna povezava iz AE do ojačevalca bi jaz (na blef) pričakoval da je na istem nivoju, kot so tipične laptop zvočne kartice.
1
2
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kako povezati tv in soundbar,prosim pomoč

Oddelek: Zvok in slika
275576 (1031) Škorc
»

Ozvočenje za hišo (in mogoče vrt)

Oddelek: Zvok in slika
324398 (3706) LJ4L
»

Kateri avdio receiver za predvajanje flac (gapless) fm in mp3

Oddelek: Kaj kupiti
374240 (3516) umexteacher
»

htpc like box za glasbo

Oddelek: Zvok in slika
111479 (1222) umexteacher
»

AC3 na A/V center

Oddelek: Zvok in slika
291899 (1583) gregy

Več podobnih tem