» »

Brezžični prenos zvoka od tablice na hifi ojačevalec

Brezžični prenos zvoka od tablice na hifi ojačevalec

«
1
2

ST-777 ::

Nameravam kupiti tablico in glasbo (MP3) iz tablice brezžično prenašati na hifi ojačevalec in nato na zvočnike. Namesto klasičnega daljinskega upravljalnika bom tako imel tablico, na zaslonu pa bom izbiral skladbe za predvajanje.

Bi bila tablica Google Nexus 7 (Bluetooth, Wi-Fi, Android 4.1 Jelly Bean) primerna za ta namen? Kakšno napravo potrebujem, da jo priključim na ojačevalec?

Janac ::

squeezebox



To je to. Bi se našlo kakšna kitajska kopija za drobiž?

Janac ::

Torej iščem nek omrežni predvajalnik, ki ima Wi-Fi(pogojno tudi le žični internet), 2xRCA izhod, brez vgrajenih zvočnikov, da ima aplikacijo na Androidu, da lahko predvajam glasbo iz tablice na ta predvajalnik... Pa da ne bo največji shit glede zvoka. cena do/okoli 100EUR...

baltso ::

Janac ::

http://www.mimovrste.com/katalog/2589/m...

a bi tole delalo tako kot sem si zamislil?

damjan1980 ::

St777, potrebujes bt stereo reciever, ki ga preko chincha priklopis na ojacevalec. Na ebayu kitajske zadeve okrog 10€. Ga imam ze en cas in dela brez problema

Janac ::

damjan1980 je izjavil:

St777, potrebujes bt stereo reciever, ki ga preko chincha priklopis na ojacevalec. Na ebayu kitajske zadeve okrog 10€. Ga imam ze en cas in dela brez problema


link?

maš potem app na androidu?

damjan1980 ::

Poisci si, kljucne besede sem napisal. Ni tu appa, to je samo streamanje zvoka preko a2dp. Preprosto, poceni in sluzi namenu

ST-777 ::

Tnx, damjan1980. Pogledal sem nekaj mnenj uporabnikov na amazon.com o teh receiverjih in mnenja so zelo deljena. Izgleda, da je zelo pomembno, kako kakovostna je naprava, ki oddaja brezžični signal, če je slaba, je tudi zvok ob sprejemu slab.

Za Logitech napravo ($29.99) so zapisali: "I expected much better performance from this Bluetooth receiver. Possibly my unit was defective or substandard. The Bluetooth source is a new iMac. However, this Logitech BT receiver feeding into a stereo was only twenty-two feet from the iMac.

For reasons unknown, extraneous pops and clicks are heard on most program material. If you listen long enough, the pops will be heard on most anything."

"Audio Quality was terrible. It sounded like a ring-modulator or a phase-shift that cycled about every 4 or 5 seconds as well as the amplitude fading in and out and right to left." http://www.amazon.com/Logitech-Wireless...

Mnenja sem, da bo bolje, če povežem tablico in ojačevalec s kablom. Tablica ima HDMI izhod, poiskati moram še kabel, ki bo imel na eni strani HDMI vtikač in na drugi strani chinc (RCA) za digitalni vhod na ojačevalcu. Ali kdo ve, kje bi kupil takšen kabel? Techtrade Center ima veliko izbiro kablov, vendar kot vidim na spletu, takega kabla ne prodajajo.

DJ Beat ::

Izhoda za slusalke pa nimas??

damjan1980 ::

Taki kabl ne obstaja, ker je hdmi digitalni, chinch pa analogni

DJ Beat ::

Obstaja ze, oz. cel pretvornik, ampak dvomim da se splaca.
http://dx.com/p/playvision-hdv-m610-min...

ST-777 ::

@DJ Beat, tablica Google Nexus 7 ima izhod za slušalke, ker jo še nisem kupil, ne vem, če ima dovolj močen signal za priklop na chinch ojačevalca. Sem že priklopil prenosni MP3 player na ojačevalec, vendar je signal preslab, že pri tihi glasbi se sliši šum preko zvočnikov. Pretvornik bi prišel v poštev, je pa res nekoliko drag.

@damjan1980, cinch/HDMI kabel se prodaja za CHF 9.90 tukaj: http://www.ricardo.ch/kaufen/audio-tv-u... Verjetno ne bo problema s priklopom, ker imam na ojačevalcu cinch digital.

Bias ::

Zanimiva tema, bom sledil. Tud sam iščem takšno varianto.

Janac ::

1. ta kabel ne bo delal Ker ni temu namenjen, saj vidis da bi morala biti en bel in rdec cinch, tole pa priklopis na tv ki ima komponentni vhod. Na to pozabi.

2.Ce imas pravi stereo ojacevalnik, brez daca nimas analognih cinchov whut? cinchi so samo analogni.

3. sum je zaradi slabega kabla, kakovost posnetka, ali zvocne kartice v MP3-ju. Sploh ce je tisti za 5eur.

4. 1 opcija je da kupis jack 3,5 to 2x cinch kabel ali pa mrezni predvajalnik npr. squeezebox samo stane kar nekaj.

povej se model ojacevalca.

TRIROG ::

Najboljša rešitev je receiver, ki podpira AirPlay...

Po mojem mnenju so receiverji z BT nerodni, saj mora biti oddajnik dokaj blizu stolpa, kar v večini primerov pomeni, da je vseeno če uporabiš navaden kabel za povezavo. Zato sem se pri sebi raje odločil za AirPlay preko HTPCja, ki j epriklopljen na receiver. AIrPlay deluje preko WLANa, kar pomeni, da nisi omejen, mora pa imeti receiver AirPlay podporo wifi ali lan prklop na mrežo ali pa pc z nameščenim programom za Airplay...

Berem, da ne glede na to da je AirPlay applova zadeva, dela tudi z androidi...

Janac ::

dobis za 40eur rabljen wd tv live pa je super

jamiroq ::

resitev bi verjetno bila applov airport express in android predvajalnik, ki podpira airtunes. ali pa apple tv + predvajalnik, ki podpira airplay. airtunes in airplay sta dve razlicni zadevi; doubletwist recimo zna predvajati preko airplay na appletv, ne zmore pa predvajati na airport express.

ST-777 ::

@Janac,
1. je tudi kabel, ki ima na eni strani HDMI in na drugi bel in rdeč cinch za € 8,86: http://www.camera2000.com/de/brand-new-...

2. moj stereo receiver Kenwood KRF-V5100D ima digitalni vhod. Ta vhod imenujem digitalni cinch, ker je enake oblike kot analogni. Sem že imel povezavo iz zvočne kartice v računalniku z enim kablom v digitalni cinch na receiverju. Zvok je bil seveda stereo. Sedaj uporabljam optični vhod, ker digitalni prenos zvoka iz zvočne kartice ni več mogoč. Bi moral še raziskati ali je okvara v zvočni kartici ali kablu.

3. možno, da je res tako.

4. Logitech Squeezebox 3 Digital Music Box se ne prodaja več. Logitech Squeezebox Touch za $249.99 pa ima precej kritik: "Positives: When it works it's a joy to have, excellent sound quality, bright display.

Negatives: Very buggy! Freezes-up (must unplug), shows wrong song, comes on by itself, lousy touch-screen interface, doesn't let you choose "thumbs up", won't recognizing the flash drive much of the time..." http://www.amazon.com/Logitech-930-0000...

Janac ::

potem je to optika oz. toslink in ne digitalni cinch!

modelno1 ::

potem je to SPDIF
Respect the bacteria! They are the only culture some people have.

Janac ::

no to sem mislil da

ST-777 ::

@Janac, kabel, ki sem ga uporabil, je bil koaksialen za prenos digitalnega signala z RCA konektorjem, ki ga imeujejo tudi cinch.

"An RCA connector, sometimes called a phono connector or cinch connector, is a type of electrical connector commonly used to carry audio and video signals.

"There are generally two kinds of cables, for video (composite, component YPbPr and RGB) and digital audio 75 ohm impedance coax cable is recommended." wikipedia.org

@modelno1, da.
"S/PDIF is a type of digital audio interconnect cable used in consumer audio equipment to output audio over reasonably short distances. The signal is transmitted over either a coaxial cable with RCA connectors or a fibre optic cable with TOSLINK connectors." wikipedia.org

Okapi ::

Janac, še veliko se boš moral naučiti. Nimaš samo optičnega vhoda, ampak tudi električni digitalni vhod (cinch) na praktično vsakem receiverju. S tem da imaš pa že dolgo tudi hdmi, tako da lahko uporabiš kar tega tudi samo za zvok.

Izhod za slušalke pri Nexus 7 preverjeno dobro deluje, če ga priklopiš na ojačevalnik.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Okapi ()

Janac ::

rekel je da ima ojacevalec in ne receiver

Okapi ::

In? A tam pa misliš da je optika ekskluziva?;((

Janac ::

stereo ojacevalci brez vgrajenega Daca nimajo optike in niso digitalni ampak v celoti analogni;((

DJ Beat ::

Janac, tebi te zadeve malo tezav povzrocajo?

Janac ::

ne, zakaj bi mi?

mam sam hi-fi tako da dobro vem te zadeve

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Janac ()

Janac ::

drugace pa mam sam tut tablico in sumi iz zvocnikov ce jo priklopim na ojacevalec, pa ni neka tablica za 100eur...

kaj je narobe z wd tv live ki se dobi rabljen za 40eur in mas aplkacijo na androidu?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Janac ()

Janac ::

pa drugace tablica ni hi-fi komponenta, zato tudi sum, ker ni namenjena temu

DJ Beat ::

A imas samogovore?
Sam imam en star android telefon za web radio in nic ne sumi.. ce prikljucim tablico, ne sumi.. Kaj tebi sumi, ves pa samo ti..

Okapi ::

ST777 je govoril o digitalnem cinchu, ti si ga pa prepričeval, da tega sploh ni.
potem je to optika oz. toslink in ne digitalni cinch!


O.

Highlag ::

DW TV live za predvajanje muzike ni vreden 1/2 hudiča. Brez TV si ne moreš nič pomagat. Vmesnik je neroden. Pa še kvaliteta predvajanja tudi ni kaj prida. Sem precej razočaran nad tem delom naprave.

Sem poizkusil tudi squeezebox. Kvaliteta predvajanja je ok, ima pa druge pomanjkljivosti. Skoraj obvezno rabiš strežnik za glasbo, če hočeš, da zadeva deluje spodobno. Če priključiš kakšen ključek mora najprej "zgraditi" knjižnico, kar pri veliki količini muzike traja neskončno dolgo. Po drugi strani se pa ne zna povezati preko WD live škatle na disk, ki ga drugače vidim z vseh možnih računalnikov... To pomeni, da rabi lasten disk/ključ namesto da bi uporabljal neko deljeno mapo/disk...

Trenutno zato priklapljam na ojačevalec kar telefon. Je nerodno, a vsaj deluje spodobno. BT zadevice pa bi znale biti zanimive, če bi našli kakšno spodobne kvalitete.
Never trust a computer you can't throw out a window

Janac ::

Okapi je izjavil:

ST777 je govoril o digitalnem cinchu, ti si ga pa prepričeval, da tega sploh ni.
potem je to optika oz. toslink in ne digitalni cinch!


O.


se oproscam.

Scorpia ::

Sam sem rešil težavo, da sem računalnik za 120 evrov naredil htpc in lepo tudi prek androida povežeš, pa imaš glasbo. Boljše, kot marsikatera naprava, ki jo ponujajo za 100+. Rabljeni računalniki so že tolk poceni, da se niti ne splača kakšne namenske naprave kupovati, pa še HD filmi bolj tekoče delujejo.
////

sloxl8 ::

Če koga zanima, prodam komplet BT audio transmitter in BT audio receiver. Prvega priključiš na izhod za slušalke na napravi, s katere predvajaš glasbo, drugega pa priključiš na cinch vhod na ojačevalcu. Zadeva preskušeno deluje.

Sicer pa, če imaš na napravi, ki predvaja zvok, BT, potem lahko streamaš neposredno na BT audio receiver.

Za več info: ZS.

Tralala999 ::

floyd1 ::

Squeezebox "sistem" se da narediti tudi brez (sorazmerno dragega) logitechovega HW.
Ko sem se jaz spravljal k temu, kako predvajat glasbo brez prižganega TV in vse skupaj upravljati preko iOS ali Androida, sem ugotovil, da imam vse potrebno že doma (HTPC in NAS sta že bila doma - za filme, Ipod touch in Android telefon tudi).
Imam:
- NAS na katerem leti Logitech Media server (Squeezebox server) in je posneta vsa glasba (večinoma flac)
- HTPC v dnevni sobi, na njem inštaliran "Squeeze player", PC pa povezan na ojačevalec (optika)
- android telefon (oz. tablica), ki z logitechovim "squeezebox" programom služi za upravljanje vsega skupaj

Sistem deluje super, TV pa lahko počiva.

damjan1980 ::

dobro ste zakomplicirali. bt reciever za 10€ je se vedno najcenejsa in najenostavnjesa resitev in zvok do 10m je cisto brez motenj

floyd1 ::

Forum je super ravno zato, ker padejo različne ideje in se potem že odločiš za tapravo.
Poceni je tisti BT receiver res, a nekateri s tako napravo žal niso zadovoljni. Si kar mislim zakaj, za dnevno sobo imam tudi jaz drugačne standarde, kot za mp3 player za na pot (čeprav sem tudi tam kar izbirčen).

damjan1980 ::

ja to je ze res, samo ce gremo nazaj mimo cele filozofije na izvorno vprasanje, to je kako iz nexusa spravit zvok na reciverer, je to edina sprejemljiva resitev. kake kable cez pol sobe...prosim vas lepo, kvaliteta pa bo na koncu verjetno ista.

floyd1 ::

V vsakem primeru je kvaliteta precej omejena glede na lastnosti same mp3 skladbe (bitrate, ...) .
S kabli bi bilo itak nepraktično. Vidim pa pri tem nexusu še en problem - prostor (16GB). Za mojo zbirko glasbe bi bil bistveno premajhen. Z USB OTG pa spet en "rep" zraven vlačiš.

Okapi ::

Imaš različne možnosti. Jaz recimo v spalnici s kablom povežem Nexus in ojačevalnik (kabel ni problem, ker ga imam na nočni omarici, poleg tega je pa še v štrom priključen prek noči). Muziko imam na računalniku in jo streamam prek Nexusa, ki ponoči deluje kot 'radiobudilka'. Lahko pa tudi telefon na enak način uporabim.

Zdaj bom pa pogledal, če je mogoče streamati muziko tudi iz oblaka - na Boxu imam 50 GB, kar bi bilo ravno prav za ta namen.;)


O.

Zvezdica27 ::

lp,

Airplay na Androidu? Hja, na linux se da usposobiti, a dela bolj tako tako, 2 sec laga itd. Za zvok OK, video nisem niti probal. Za android, če nima pulseaudio ... googlaj, ziher je kdo že kaj probaval.

Lej... če že... iphone/prvi ipad + airport express in priklopiš na stolp.

Če android: preveri ali gre preko Pulseaudia to na tablico (morda boš moral poseči v kernel oz. namestiti Pulseaudio) - na linux to gre. Potem pa na airport express.

Opcija, draga, je tudi squeezebox ali drug media center kot receiver podatkov.

Apple na apple pa res dobro dela, brat ima, samo gledam. Svaka jim čast.

Če ti rata, poročaj, imam doma en AE in ker mam sedaj androida bom morda probal, ne da pa se mi zdaj s tem zafrkavat.

zz

umexteacher ::

STreamanje mp3 iz android na apple airport express mi nekak dela Twonkey Mobile , med komadi je 2sek tišine; je pa res da najlepš dela iphone/ipad apple na apple AE.

sloxl8 ::

Da povem še svojo izkušnjo.

Kupil sem AV sprejemnik, ki podpira Airplay (Pioneer) in ima mrežni priključek. Najprej je bila najlažja pot, da sem na PC, ki je v mreži in na katerem je naložena glasba, namestil iTunes, nato pa prek tablice (Wi-Fi), na katero sem naložil app Remote for iTunes streamal glasbo na AV sprejemnik.

Ker mi je začelo presedati okolje iTunesa, njegove blesave knjižnice in ker sem že prej imel knjižnico v Winampu, sem na PC namestil awaRemote server, ki upravlja Winamp, Winamp je bil že tako ali tako nameščen, za Winamp sem namestil še Remote Speakers output plugin, ki v mreži poišče Airplay napravo, na tablico pa sem namestil app awaRemote. Tako na tablici v awaRemote poiščem komade, ki so v Winamp knjižnici, ali izberem playlisto iz Winampa in glasbo prek Wi-Fija streamam na Airplay AV sprejemnik.

Kar me moti pri drugi rešitvi z Winampom je to, da nima privzeto vgrajenega plugina za izbiro ciljnih Airplay naprav, zato moraš izhode ročno preklapljati, če želiš enkrat glasbo na PC-ju poslušati prek lokalnih zvočnikov, drugič pa streamati glasbo prek mreže na AV sprejemnik. Sicer pa je IMHO druga rešitev bolj user-friendly (predvsem z vidika upravljanja knjižnice).

umexteacher ::

Plugin je plačljiv (10$) , imho je pol boljši Airfoil.

umexteacher ::

hehe, tole sem našel za stream audia iz VLC in deluje:

Under preferences > all > stream output enter this in the "Default stream output chain":

#transcode{acodec=alac,channels=2,samplerate=44100}:raop{host=ip address of aiport express,volume=175}

Vnesi namesto "ip adress of airport express"(jaz imam): 10.0.1.1
(btw imam nezaščiteno/brez gesel ipd)

A. Smith ::

Jaz bi poskusil z bluetooth receiverjem, npr. temle:
http://club.dx.com/reviews/text/100580

Receiverček ma izhod 3,5mm jack, za katerega se zlahka dobi kabel, ki ima na eni strani jack, na drugi pa cinche. Mislim, da je moja varianta daleč najcenejša.
"Be professional, be polite,
but have a plan to kill everyone you meet".
- General James Mattis
«
1
2


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kako povezati tv in soundbar,prosim pomoč

Oddelek: Zvok in slika
275595 (1050) Škorc
»

Ozvočenje za hišo (in mogoče vrt)

Oddelek: Zvok in slika
324405 (3713) LJ4L
»

Kateri avdio receiver za predvajanje flac (gapless) fm in mp3

Oddelek: Kaj kupiti
374247 (3523) umexteacher
»

htpc like box za glasbo

Oddelek: Zvok in slika
111486 (1229) umexteacher
»

AC3 na A/V center

Oddelek: Zvok in slika
291904 (1588) gregy

Več podobnih tem