» »

Final Fantasy XIV - A Realm Reborn

Final Fantasy XIV - A Realm Reborn

«
1
2 3

Zmajc ::



MMORPG izpod peresa mojstrov Square Enix.

Igra sama je zelo spolirana in vizualno privlačna (za MMORPG). Na začetku se vse mogoče zdi precej enostavno in simplistično ampak ko počasi dosežeš lvl 50 in začneš odklepat "hard" in "Extreme" težavnosti zadeve postanejo precej zanimive.

Igra je narejena po klasičnem tank/healer/dps "trinity" sistemu. Ima osnovne poklice in specializirane klase ki jih odkleneš pri lvl 30. Nove klase občasno dodajo tudi z patchi.

Ko igraš igro imaš občutek kot da so pri Squa Enix igrali vse moderne MMOje in v vseh igrah pogledali kaj igralce najbolj moti ter te zadeve popravili. Pogosto so samo malenkosti ampak se jih s časom nabere kar nekaj. Pogosto se ob igranju igre prijetno nasmejiš ko te presenetijo z kakšno malenkostjo.

Zanimiv se mi zdi pristop da lahko z enim karakterjem istočasno igraš vse možne poklice. Samo orožje menjaš in že ti igra sama preklopi na drug poklic. Seveda še vedno vsakega moraš posebej zlevelat do lvl 50. Opremo si shranjuješ v equipment sete ki jih potegneš na hot bar kjer z klikom gumba preklopiš na drugo klaso z celotno opremo že nameščeno. Seveda je tu par omejitev, za preprečevanje zlorab : Ko menjaš klaso imaš (izven mesta) 1m cooldown preden lahko začneš uporabljati skile, v dungeonih in raidih ne moreš menjavat klasov.

Nov content se dodaja kar pogosto z večjimi patchi na 3 mesece in glavna zgodba se sproti nadaljuje ter zvezno povezuje z vsakim novim patchom.

Ker se mi je zdelo čudno da tako čudovita igra še nima svoje teme (vsaj našel je nisem...) sem ustvaril le to. Je na slo tech mogoče še kdo ki igro igra ali jo je?
  • spremenil: Zmajc ()

Zmajc ::

Guess not. Vseeno igro toplo priporočam vsem fanom klasičnih trinity MMO-jev ki bi radi probali nekaj novega. Mimogrede .. igra ima približno 3 mil subscriberjev.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Zmajc ()

yoco ::

Sem enkrat probal free trial in mi je ratala hitr boring! :)
Seveda, če bojo kdaj šli F2P bomo pa probali na malo daljši rok :D

Truga ::

Ta igra je najboljsa igra:


Se miniji imajo proper programming.

Truga ::

Also,


Also, also,

Zmajc je izjavil:


Na začetku se vse mogoče zdi precej enostavno in simplistično ampak ko počasi dosežeš lvl 50 in začneš odklepat "hard" in "Extreme" težavnosti zadeve postanejo precej zanimive.


Zadeva je vec kot ocitno narejena za playerje ki prvic v zivljenju igrajo MMO (kar je dobra stvar). Do levela 50 se tezavnost zelo zelo pocasi stopnjuje, in story te pelje skozi vse <50 dungeone (ki imajo tak level sync kot GW2, tako da so vedno aktualni, in ne rabis cakat na grupo ko budalo), prvi so super lahki, kot nekaksen tutorial, proti levelu 50 pa zadeve ratajo pocasi zahtevnejse.

Men tudi ni jasno zakaj folk ne pozna igre, ker je res res dobra.

Zmajc ::

Za primerjavo z WoW ... FF 14 ima trenutno "ustvarjenih" že več kot 4 miljov accountov.

Truga ::

1.5miljonov novih od oktobra, pa trial accounti niso vsteti v te cifre.

Za primerjavo z wow? Wow je imel pred enim letom 100m accountov. Ahac pomoje ve bolj azurno stevilko.
Ampak SE se ocitno sploh ne ukvarja s tem. Ne delajo "wow killerja", oni sam delajo dober game.

Pa se par klobukov, ker so awesome:

yoco ::

K pridem domov sprobam!
Kateri class je dost v redu za spilat? Predvsem dps!

Truga ::

Odvisno od tega kaj ti pase?

Za ranged DPS mas trenutno 3 opcije: Thaumaturge/Black Mage, Archanist/Summoner in Archer/Bard.

Black Mage je carovnik z direktno skodo z zabavno mana pool mehaniko. Ice spelli ti restorajo mano, fire spelli jo pozrejo. Ice spelli delajo manj skode, fire vec.
Summoner je pet+dots class. Summonas peta ki dela skodo ali tanka, ti pa ubijas vse z damage over time spelli.
Bard je dps z lokom + support z muziko. Dela malo manj skode kot ostali DPS classi, ampak songi so awesome.

Za melee DPS mas 3 opcije: Lancer/Dragoon, Pugilist/Monk in Rogue/Ninja.

Ninja je najbolj straightforward dps. Pritiskas hotkeye in delas skodo.
Monk ima precej reci odvisnih od tega kje stojis. Ce stojis za enemyjom, ali pa ga flankas majo doloceni skilli precejsnje bonuse, tako da se skos premikas med "behind" pa "flank".
Lancer ima sulico in skace okol ko opica. Ne vem kaksen je stil igranja ker se nisem igral :D

yoco ::

Lol, jz sm su kr na Gladiatorja! :)) Če mi nav všeč zamenjam! :P

yoco ::

Sem kar presenečen kako zaenkrat gladko deluje na High! :)
Vidim da je Gladiator tank, pa sm šel raje probat Pugilista. Malo čudn majo opise kdo igra kakšno vlogo! Pa lol, lahk bi dal kakšn voice over namesto nemih ustnic!

Truga ::

Kasneje je kr precej voice overja v cutscenah.

Truga ::



Novo knjigo mam :3

Zmajc ::

Jaz nimam poeticov dovolj :/

3 tedne minimum da zberem

Truga ::

Ne sej to je relic. Jaz bi lahko ta teden dobil i130 orozje, sam bom raj relic dokoncal. So mi bl vsec skini.

Truga ::





Nyoro~n

Zmajc ::

Čestitam. :D

Truga ::

Dans sm koncal se zadnji extreme primal.

Zdaj mi manjka samo se zadnji coil, pa bom videl vse pred expansionom. :3

Truga ::

Jaz mam expansion doma ze zinstaliran. Zdej pa cakat na konec downtima. :F

"The game is unavailable for play during maintenance."

Zmajc ::

Ravno ko bojo serverji up bom v službo mogel. :)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Zmajc ()

yoco ::

Razmišljam, da bi kupil ključ za 10€ (core game). Pa me zanima, kako je igrati healerja? Je enostavno ali tezko?

Truga ::

Jaz igram primarno healerja (no... tehnicno se healer igra sam od sebe, jaz sem tam bolj za dps :D) in se zabavam kot se v nobenem mmoju. :P

V core igri imas 2 healerja (Astrologian je na voljo samo z expansionom po levelu 50):
Conjurer/White mage: Direktna skoda, *zelo* dobra skoda na vec tarc od levela 45 dalje. Ima primarno klasicne heale in heal over time, na splosno heala za vec kot scholar, zelo zelo dober aoe heal+regen. MP regeneracija samo iz enega skilla ki sprozi visji hp regen za 30 sekund.

Scholar: Primarno spelli ki delajo skodo s casom (more dots). Visok DPS na eni tarci. Ima primarno heale ki okoli tarce naredijo se mehurcek, ki prepreci skodo glede na to koliko healajo. Poleg tega ima kot arcanist dostop do aetherflowa (napolni 20% mp vsako minuto + dodatni bonboni), in dveh petov, ki healata in buffata party. Pri nizkih levelih je pet dovolj da heala party, in lahko mirne volje igras kot se en extra dps (in koncas zadevo v rekordnem casu).

Scholar je na voljo sele ko prides z arcanistom (dps class) do levela 30 (2nd class je conjurer 15), conjurer pa ze od zacetka (2nd class za white mage je arcanist 15).

yoco ::

Sem začel z Conjurerom in moram priznat, da mi je za enkrat super :D Sicer sem šele lvl 13!
Me pa ne neki bega. Kaj je fora s temi classi ko prideš do lvl 15 oz. 30? Namreč prebral sem na netu, da ko prideš do lvl 15 moraš izbrat Arcanist class, pri lvl 30 pa potem White Mage. Kaj je fora tega? A se potem spremeni način igranja al dobiš samo nove skille?

A mejbi uporabljaš kakšne macros glede healanja? V opcijah nikjer nisem našel da bi z tipko šel skozi igralce v grupi ampak moram al klikat na folk al pa pritiskat od F2 naprej!

Truga ::

Amm, tkole je. Macroti so client side, in kot taki, en znajo nucat skill queue. Verjetno si ze opazil ko pol sekunde preden se ti en skill/global cooldown konca in pritisnes drugega, se bo drug sprozil prec ko bo to mozno. Z macroti to ne dela, tko da so za 90% reci neuporabni. Jaz jih nucam samo za resurrection in podobno, da drugi healer v grupi ve da ne raisa istega cloveka.

Ce drugace ne mores, "/ac Cure <mo>" macro bi ti moral castat cure na mouseover v partyju, samo ne vem kako se obnese.. Kot sem rekel, skill queue... Probaj, pa bos videl.

Glede classov je pa tako, ti imas lahko na enem characterju *vse* classe. Ko koncas prvi level 10 class quest, lahko katerikoli drug class odklenes tko da gres do recepcije od drugega guilda in se tam zmenis, ti dajo level 1 orozje. Pol pa menjas class tko da sam orozje zamenjas.

Zakaj je to kul? Kot prvo, ni ti treba se enkrat delat questov za odklepat reci, ker je isti character. Kot drugo, ves xp ki ga dobis razen cisto navadnih questov (monstri, dungeoni, FATE, bonusi od rulete, itd), dobis dvojno, ce class ki ga trenutno igras ni najvisji level. "Alte" torej levelas 2x hitreje.

Poleg tega imas do nekaterih skillov iz vsakega classa potem dostop tudi na drugih classih (pritisnes P, pa "additional" tab). Na Conjurerju je recimo zelo dobro met swiftcast (thaumaturge level 26), ki ti enkrat na minuto lahko naredi naslednji spell ki ga castas instant. Zaenkrat se ne prevec sekirat glede tega, to pride zares v postev precej kasneje...

Kar se tice Conjurer/white mage razlike
Ko bos prisel kot Conjurer do levela 30, se ti bo odprl job quest za white maga. Da se kvalificiras za job, moras met se 15 levelov arcanista. White mage ni pa nic drugega kot nadgrajen conjurer. Dobis majhen bonus statistike, extra 5 skillov (pri levelih 30, 35, 40, 45, 50), in zgubis dostop do nekaterih cross-class skillov. Predstavljaj si kot specializacija. To je fino ce unlockas cim prej, ko si enkrat dost visok level, ker se v dungeonih nad levelom 30 zna kar poznat.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Truga ()

yoco ::

Ok štekam! :)
Samo še ena stvar. A moram bit Arcanist lvl 15 al je lahko tudi čez?

Truga ::

Lahko je cez. Tisto je samo minimum.

yoco ::

Kul! :D
Na kermu serverju igraš? Jz sem na Odinu

Truga ::

Jaz sem na Excaliburju, Primal datacenter. Zelo rad bi ti kej pomagal sicer, ampak Excalibur je skos poln in je tezko prit gor z novim characterjom. Sistem majo isti kot gw2: character na serverju lahko naredis samo ko je stevilo online igralcev na serverju dovolj nizko, kar je na excaliburju ponavadi samo med tednom okoli 12-13h (zdajle ko je glih prisel expansion pa verjetno nikoli).

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Truga ()

Truga ::

Vidm da ze dolg nism nc slik popal:




Areje v expansionu so zelo kul. Spominja mal na lineage 2 vse skup.

yoco ::

Edina stvar ki jo trenutno ne maram v igri je crafting. Nekak mi ne sede, da moram zmeraj zamenjat jobe!

Kaj mi priporočaš. A naj najprej lvlam Conjurera pa potem se lotim Arcanista pa THM?

Zmajc ::

Kateri advanced class (job) bi rad igral? Scholar ali White Mage?

Osebno bi ti za začetek priporočal Scholarja, saj je healanje z petom v dungeonih ko levelaš dosti lažje. Pa še prednost maš da obemen levelaš dve klasi : Scholarja in Summonerja saj je Arcanist osnovna klaza za oba poklica.

Kakor koli že glej da boš ko primarno klaso zlevelaš do 30 šel pa sekundarno klaso spravil na 15 saj prej ne boš mogel dobiti lvl 30 advanced klassa.


Za shared skile od THMja itd pa boš že zlevelal ko ti bo za to.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Zmajc ()

yoco ::

Bom šu kar na White Mage! :D

Zmajc ::

Po želji, sem pa prepričan da boš v končni fazi igral obe klasi. :D

Truga ::

Najprej zlevelaj conjurerja do 30, pol arcanista do 15, pol pa naprej kot white mage do 50. Ce si na trialu, pa najboljse da zlevelas kar vse 3 do 20 (trial je omejen na level 20), preden subscribas, recimo.

Ko si 50 gres pa se THM do 26, da odklenes swiftcast, saj je res uporaben. Pol pa, ce se ti da, se arcanista do 34, da oklenes eye for eye. To ni neki nujno, saj se komaj pozna v 99% contenta.

Kar se mene tice, {Scholar}{master}{race}. Jaz sem tam da dpsjam, Selene pa heala.

Truga ::

OMG

Truga ::



3.1 patch, 10. novembra. I'm so hype :D

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Truga ()

goldrake ::

Ali obstaja kakšen slovenski FC ali pa linkshell kjer bi lahko skupaj igrali ?

Truga ::

Jaz igram na excaliburju, ki je US server, ker imam tu guild s 1500 folka in ne bi sel na EU serverje za prakticno nobeno ceno.

Ce pa ljudi ne moti 50 extra pinga (jaz ga po pravici povedano ne opazim, ker ima client tako dobro narejen prediction), sem pa prec za kak LS.

Truga ::

Hello Gerolt, my old friend

I've come to talk with you again


Mal pozno, ampak vseeno pred 3.3, yay!

goldrake ::

Pozno lih ni saj rabiš zbildat prej ves 230 stuff pa še lastnosti (vsaj pri meni BLM)so čisto out kr ni ne CRIT ne spell speeda ,ki ga najbolj rabm bom verjetno zamenju 1000 lore plus unezobnike za konkretno palco ki ima v defoultu 100 spell speeda.Praktično sem lv 228 BLM pa ne morem mimo Thordiana ex kr je folk vedno drugi pa panika baaammm Gaze in mi pol skupine pohaja z Tankom vred depresssssing .Sm reku da bom nag teku po ulici če mi uspe z random grupo preko DF.
Aja sem na zodiacu ki je bil defoult zdej pa res ne vem al menjat al kaj saj server ima malo folka gor praktično dobiš folk kr lovi stvari za animo in to je to.
Če zamenjam mi ostane dnar gor ?mam tam 30 mil pa še ne bi spet rad znova od nule...

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: goldrake ()

Truga ::

Pri meni je gor >100 crit in piety. Najboljsa kombinacija, kar se mene tice.

goldrake ::

Healer verjetno... pri BLM ni problem mp ker se nafila ob rotaciji crit pa speed to pa ja kr sem enkrat poskusu z food kombinacijo in opremo full crit mi je na 5 ..6 udaru krit cca 11...12k beštjo pobira pred očmi ni za verjet s pljuncem ubiješ bika.

Truga ::

Character lahko preneses na drug server, samo kosta $18. Ne vem pa kako je z dinarji, mislim da je bil vcasih nek limit. Lah da ni vec.

goldrake ::

Hvala nisem vedel to bom premislu kr je res obup vsi nekaj bezijo pred Zodiacom mislim da je edino Odin poln.Če pojdem stran od moje ELITE FC te bom vprašal za tvoj ,:Dda mi vsaj ne bo treba jamrat za pomoč pri midas svg.

yoco ::

Sorry za off topic, a me zanima, če bo mogoče to igro tudi nekoč dobiti na Steamu, kot je priša zj Final Fantasy X.
Final Fantasy XII @ Wikipedia

Truga ::

Goldrake, za midas savage pa mislim da bo boljs da gres na en EU server s populacijo. Kle je tezko dobit static ki bo v EU timezonu raidal.

goldrake ::

Kakšen predlog ker na mojem je malo prometa za midas pa še takrat ne pridemo nkamr al pa qiterji ustavjo vseskupi na prvem poskusu.

Truga ::

Zal pojma nimam. Za raidat je baje odin kao najboljsi, samo nevem kok je kej prometa... Najboljs da zacnes tu:
http://forum.square-enix.com/ffxiv/foru...
In poisces en static grup s katerim bos raidal.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Truga ()

Truga ::

Goldrake, raiding je v novem patchu spet normalen. V prejsnjih so bili raidi pretezki, in so vsi raiderji ragequital, to je verjetno bil tud eden od razlogov zakaj nisi najdu grup.

Also, scraftal sem si akvarij in lol:

Glih komaj da pase v mojo bajto. :D

goldrake ::

Truga je izjavil:

Goldrake, raiding je v novem patchu spet normalen. V prejsnjih so bili raidi pretezki, in so vsi raiderji ragequital, to je verjetno bil tud eden od razlogov zakaj nisi najdu grup.

Also, scraftal sem si akvarij in lol:

Glih komaj da pase v mojo bajto. :D

Še štanga manjka za good party..se vidmo v Mistu
«
1
2 3


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Dragon Age: Origins (strani: 1 2 )

Oddelek: Igre
906795 (436) oo7
»

World Of Warcraft (strani: 1 2 3 428 29 30 31 )

Oddelek: Igre
1534216141 (6562) oo7
»

World of Warcraft vs Guild wars (strani: 1 2 3 411 12 13 14 )

Oddelek: Igre
67259541 (12571) kr?en
»

Star Wars - The Old Republic (strani: 1 2 3 416 17 18 19 )

Oddelek: Igre
915131450 (61161) ahac
»

Aion (strani: 1 2 3 414 15 16 17 )

Oddelek: Igre
81461171 (23466) Meizu

Več podobnih tem