» »

World of Warcraft vs Guild wars

World of Warcraft vs Guild wars

««
2 / 14
»»

ahac ::

Hmm, nove high-level instance in 2 coni za nove poklice se slisi bolj bogo.


Burning Crusade bo prinesel veliko več, kot samo 2 coni. Namreč Outland je cel nov PLANET! Od lvl 60 do 70 bo pa tudi veliko contenta in ne samo instance.
3 nove cone za začetnike bodo že v začetnem območju Blood Elfov (nove rase pri hordi) Verjetno podobno pri novi alliance rasi (zaenkrat še neznani).


Kar sem seveda zelel z mojo neprimerno opazko povedat je to, da se Blizzardu sploh ni potrebno vec trudit in to se tudi opaza.

Še vedno se trudijo.. redno dodajajo nov content.. nove instance... AQ world event je rulal. Ravno zdaj so predelal priest talente, dodal novo opremo (ki je nekje med tier 0 in tier 1).
Daleč od tega, da ga zanemarjajo.

Sej lepo, da zagovarjaš GW.. ampak če bi imel vsaj mal pojma kaj WoW sploh je vsaj ne bi pisal bedarij. ;)

Koliko % dejanske igre v WoW porabis samo za potovanje od enega questa oz. mesta do drugega? :) Taksno potovanje ima prvic svoj car, ko se raziskujes teren, kasneje je pa mukotrpno, tudi z mountom.

Zato pa obstajajo zadeve, kot so gryphoni (ki te nesejo z enega konca mape na drugega), cepelini, ladje, podzemeljska železnica. Za teleporte pa obstajajo spelli. Warlock lahko "summona" kogarkoli do sebe.. mage lahko naredi portal v razna mesta, obstajajo celo trinketi, ki te teleportirajo (za tiste, ki imajo engeneering poklic). Poleg tega ima pa vsak igralec "heartstone", ki ga teleportira v domače mesto (ki se lahko zamenja). Problema z potovanji res ni.


dolgocasnih FedEx questov in spawn killanja

Men so navadni questi v WoW boljši, kot tisti v GW, razen pri teh posebnih misijah, ki so v GW nekatere zelo kul.


a na Daggerspinu (aka Laggerspine) majo že cel tedn probleme.

Laggerspine.. server je full preveč nabasan, ker so vsi Slovenci navalili na njega. Imel ste možnost migrirat na nov server. Pa niste hotl.
Jaz sem tud igral na polnem serverju (čeprav kakšnega laga ni bilo) in smo lepo cel guild migriral drugam, kjer se imamo super.

To z resetom instanc je pa znan problem, ki se ga da super izrabit. Mi smo ta teden že 2x spucal BWL.
To, da jim je resetiralo med fajtom je pa normalno.. ko prideš v instanco točno PIŠE kolk časa je do reseta (tud zdaj, ko je bugano in se resetira ob napačnem času). Tko, da .. če jim je resetiralo med fajtom so si sami krivi, ker ne znajo brat.
Slo-Tech Discord - https://discord.gg/ppCtzMW

Tr0n ::

" Še vedno se trudijo.. redno dodajajo nov content..."

Moja pripomba je letela predvsem na samo vzdrzevanje serverjev. Glede na to, koliko placujete na leto za tak spil, pa bi res pricakoval, da bodo vsak dan dodali kaj novega, tako kot to dela GW z rednimi streaming popravki.

"Zato pa obstajajo zadeve, kot so gryphoni (ki te nesejo z enega konca mape na drugega), cepelini, ladje, podzemeljska železnica."

In kako dolgo trajajo potovanja s temi prevoznimi sredstvi? Jih je treba placevat? Lahko potujes do vsakega questa ali mesta s temi sredstvi ali te popeljejo samo do neke postaje in moras od tam naprej "manual"?

Ce niso takojsne in zastonj je to zame samo izguba casa, ki bi ga lahko porabil za kaj bolj zanimivega. No downtime je kljucna beseda tukaj. :)

ahac ::

Moja pripomba je letela predvsem na samo vzdrzevanje serverjev. Glede na to, koliko placujete na leto za tak spil, pa bi res pricakoval, da bodo vsak dan dodali kaj novega, tako kot to dela GW z rednimi streaming popravki.


To, da je GWjev sistem serverjev in patchanja velik boljši sem že napisal. Pri tem se absolutno strinjam z tabo. Ampak to nima veze z contentom samim.
V WoW je pač patch vsake tolk časa.. prej se pa testira na test serverju. Če bi spreminjal vsak dan bi tud bilo več nekompatibilnosti z modi. Tko ima pa avtor moda čas, da ga preizkusi na test serverju in prilagodi, če je potrebno (recimo z 1.10 patchom se je spremil par zadev in je bilo treba dosto modov updatat).

In kako dolgo trajajo potovanja s temi prevoznimi sredstvi? Jih je treba placevat? Lahko potujes do vsakega questa ali mesta s temi sredstvi ali te popeljejo samo do neke postaje in moras od tam naprej "manual"?


Ne.. niso takojšnje in niso zastonj. Sej ne traja full dolg.. ampak da ti pa občutek, da res potuješ po svetu.
Pred raidom gremo pač vsi na gryphona.. do flight pointa. Od tam pa mountamo do instance (kar ni daleč). Včasih gremo pred (ali med) raidom celo iskat kakšen poseben buff na drug konec sveta.
Ko se spawnajo outdoor bossi je tud zanimivo, ko guildi dirkajo kdo bo prej tam.
Ja.. sigurno vzame nekaj časa.. zato tud pravim, da je za tiste, ki nimajo časa GW bolj primeren. Ampak nikakor pa to potovanje ni problematično in dolgotrajno.
Slo-Tech Discord - https://discord.gg/ppCtzMW

Rotaidal ::

In kako dolgo trajajo potovanja s temi prevoznimi sredstvi? Jih je treba placevat? Lahko potujes do vsakega questa ali mesta s temi sredstvi ali te popeljejo samo do neke postaje in moras od tam naprej "manual"

Kako dolgo traja? Veliko hitrej priseš da drugi konec mape! Recimo peš bi rabil 30min, z gryphoni rabiš 5min! Ti prevozi pa stanejo različno! Od razdalje in pa v kakšnem odnosu si z tisto raso! Najcenjši so tam od 1silvera, najdražji pa do 8s! Da ti povem, kakšne so denarne valute v WoW! Obstajajo Bronze, Silver in Gold! 100b=1s 100s =1g!!!
Druga prevozna srestva pa so cepelini/ladje! Ti so zastojn vozijo pa med glavnimi mestami!
Potem so še mounti, to je tvoje lastno "prevozno srestvo" od lvl 40 naprej! Vsaka rasa ma svoj tip mounta!HORDA: Undeath imajo konja, orki imajo volke, troli majo raptore, taureni pa kodoje!
Ti mounti ki jih kupiš pri lvl 40, ti dodajo 60% večjo hitrost! Pri lvl 60 pa si lahko kupiš še boljše moute, vendar ti stanejo 800g-1000g, odvisno od honor ranka! To pa je malo drago, vendar ti dodajo 100% hitrost, in z njimi se še lahko bojuje, kar se z navadnimi ne moreš.
Allianca: Gnomi majo, mehanične noje, ljudje konje, nelfi majo tigre, škrati imajo "nekaj podobno konjem:D :D " nevem točno kaj!:D Vendar mounti niso dodeljeni eni rasi; recimo, da bi undeath lahko uporabljali samo konje, lahko druge tudi, samo si moreš pri tisti rasi od katere bi rad imel mouta pridobit spoštovanje!:D

Tr0n ::

Hehe no, torej se vedno velik % igranja porabis samo za potovanje. Pa ce nisi level 40+ si prepuscen prevoznim sredstvom, za katere moras pa placevat. Lame.

A vama povem, kaj je veliko boljse? Odpres mapo in 2x kliknes na pojlubno mesto ali quest in si takoj tam s svojo skupino ali guildom. :)

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Tr0n ()

Rotaidal ::

" A vama povem, kaj je veliko boljse? Odpres mapo in 2x kliknes na pojlubno mesto ali quest in si takoj tam s svojo skupino ali guildom." :)

To da je vredi? To je največja beda kaj sem jih slišal! Potem v Gw sploh nea rabiš trudit hodit po mapi! Samo klikaš, pa klikaš in klikaš in v pol ure dol vdariš celo mapo!>:D

strictom ::

Hehe, sam to pol ni "realno".

Sam brezveze se mi zdi zaj kregat. Meni osebno je bil GW zanimiv cca. pol leta ko sem raziskal celo mapo ene parkrat in naredil vse kvesto, pobasal najbolšo opremo, dklenil vse skille, se krepko navlčal PvPja. Zdaj pač igram WoW in se ga bom tudi verjetno naveličal čez par mesecev :)

Jeba.
"Violence is the last refuge of the incompetent" - Salvor Hardin

strictom ::

"To da je vredi? To je največja beda kaj sem jih slišal! Potem v Gw sploh nea rabiš trudit hodit po mapi! Samo klikaš, pa klikaš in klikaš in v pol ure dol vdariš celo mapo!"

Prej moraš prit do tistega mesta oz. outposta da se lahko potem "teleportaš" tja.
"Violence is the last refuge of the incompetent" - Salvor Hardin

Mavrik ::

Tr0n, vidiš to je problem z Guild Wars.... stvar zunaj mest daje občutek slabega RPGja. Nikjer nobenih playerjev, vedno resetirana instanca. Svet je, ali NI ŽIV. Vedno je vse enako, nobene dinamičnosti, nobenih igralcev. To je tisto kar se mi je zagabilo v GWju.

Drugače pa je cena letečih prevozov v WoW zanemarljiva (približno toliko kot dropata dva moba).
The truth is rarely pure and never simple.

gumby ::

igri sta ze v principu cisto drugacni... sem ze omenil, da ju je neumnost primerjat

ampak eni se radi igrate trolle, vidim:P

Tr0n ::

"TrOn, vidiš to je problem z Guild Wars.... stvar zunaj mest daje občutek slabega RPGja. Nikjer nobenih playerjev, vedno resetirana instanca. Svet je, ali NI ŽIV. Vedno je vse enako, nobene dinamičnosti, nobenih igralcev. To je tisto kar se mi je zagabilo v GWju."

Taksen je design igre in jaz to ne vidim kot problem. Torej imas instance, kjer lahko neka skupina v miru dela misijo, queste ali raziskuje. S tem se resi tudi nekaj "klasicnih" MMORPG problemov, kjer ti kaksen high-level noob prileti ravno, ko ti je padel kak dober drop in te ubije. To je zabavno samo v primeru, ce si ti tisti noob. :)

Ampak ja, to je zelo subjektino. Ko se enkrat navadis instanc in instantnega potovanja ne mores vec nazaj na grind.

gumby: Se strinjam. Meni je sicer se vedno neznanka, zakaj bi folk rad primerjal GW in WoW, ampak ocitno bi ga rad. :)

kopriwa ::

Za daggerspine je odgovoren samo blizzard. Ko je bila migracija se je lepo spucalo. Čez nekaj časa so "zaprli" server za newcomerje. Tisti ki so že imel char na daggerju so si lahko novega naredili, tisti ki ga niso imeli pač ne. In potem je bil blizzard spet pameten in odprl server. Posledica: 1k laga v instancah in izven njih...me zanima če je kdo zmožen igrat z takim lagom.

Dami ::

"A vama povem, kaj je veliko boljse? Odpres mapo in 2x kliknes na pojlubno mesto ali quest in si takoj tam s svojo skupino ali guildom. :)"
Ja itak ni potrebe po potovanju v gw, če pa je plac taki mali pa itak tistih 20levelov na hitro končaš. Pol pa samo čakaš na pvp, ki je kot sem že rekel, bolši battlefield 2 kjer isto samo označiš kje se hočeš spawnat.
Don't worry about me. The bleeding is just the begining of a healing process.

Chronoboy ::

Ti Dami pa tudi zgleda, da ne poznas GW-ja. Ce ze hocete primerjati (kar je tezka stvar), naj to pocnejo le tisti, ki poznajo obe igri, kot ahac ali strictom recimo. Ostali pa "branite" le igro, ki jo poznate, ne pa govoriti nekaj o kateri nimate pojma. (na grobo povedano)

Pa se nekaj glede "takojsnje" pridobitve 20. lvl. Zdi se mi, da za doseci ~lvl 40 pri wow, potrebujes le nekaj vec casa kot za lvl 20 pri GW (glede na to, da sem pri wow v zelo kratkem casu postal ~lvl 12). Nekateri si mislijo da pri GW postanes lvl 20 v parih urah.:\

Zgodovina sprememb…

ahac ::

Hehe no, torej se vedno velik % igranja porabis samo za potovanje. Pa ce nisi level 40+ si prepuscen prevoznim sredstvom, za katere moras pa placevat. Lame.

A vama povem, kaj je veliko boljse? Odpres mapo in 2x kliknes na pojlubno mesto ali quest in si takoj tam s svojo skupino ali guildom. :)


Ne. Večino časa še vedno porabiš za raide ali queste. Pri GW pa večino časa soliram z butastimi henchmeni ali iščem grupo.
Aja.. za PvP mape (battlegrounds) v WoW ni veliko potovat. V glavnih mestih so namreč battlemasterji, ki te takoj spravijo tja.. in ko se igra konča si tam kjer si bil.
Btw.. ena pve instanca ima celo posebne mounte, ki se jih da uporabljat samo tam... ker je tako velika.

A zdej, k nimaš več kej popljuvat na WoW si se pa spravu na način potovaj po mapi?
Sorry.. GWjev način je sicer tudi v redu, ampak men je čisto všeč da moram mal potovat okrog. Če je pa nuja me pa nekdo summona ali pa mi naredi portal.

Torej imas instance, kjer lahko neka skupina v miru dela misijo, queste ali raziskuje.

Singleplayer FTW?
Za navadne queste kratke instance (z mojih izkušenj) niso v redu, ker je veliko lažje dobit grupo na mestu questa. Ko grem v GW čez isto ozemlje.. bo enako kot prej. No.. res se lahko spreminja glede na to, če si sam nekaj naredil. To se brez instanc ne da. Ampak veliko bolj zanimivo je, če te lahko nek igralec (prijatelj ali nasprotnik) nekje preseneti. Zato tudi WoW igram na PvP serverju, čeprav sam redko pobijam hordo.
Za določene misije in dungeone so pa instance kul... to jih ima pa tudi WoW.
Slo-Tech Discord - https://discord.gg/ppCtzMW

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: ahac ()

tsatthoggua ::

Ne vem kaj se kregate okoli dveh popolnoma različnih iger. GW sem preigral podolgem in počes, WOW pa sem preigraval 14 dni med beta testom.

Opažanja... GW je predvsem PVP igra - PVE je bolj uvod v spoznavanje določenih skilov. Questi in missions so zanimivi vendar rahlo dojadi da ni nobene random stvari..nikoli! Vsakič ko prideš na isto mapo isti respawni ....lahko bi vsak dve različne možnosti nardil. Totalno gnil primer sta dva škorpiona takoj ko prideš ven iz prvega mesta - Ascalona. Res bi bilo super da bi me enkrat od 1000 poskusov igra šokirala in nebi bilo nobenga tam. To da je vse folku do riti prinešen sploh ne bom omenjal. Pravzaprav se niti za eno stvar nisem trudil v igri. Imam pa že vsa zelena orožja ki jih rabim, vsi liki so v 15k armorjih, ... Pravzaprav sem dosegel vse kar sem lahko - razen fissure armorja. O spamanju WTS WTS po mestih tudi ne bom komentiral. Zgleda vsi samo še farmajo in prodajajo.
PVP brez dobrega guilda pa tud lahko rečem da suxa big time. Preveč je že l33t folka k misli da vse ve in zna. Sicer se stvari spreminjajo vendar kar sem zadnje špilal je bilo "nujno" da je mesmer esurge, monk boon protect,... Če se nisi prilagajal in igral točno določenega builda no way da prideš v kako grupo - vsaj kar se HA tiče. Za občasne igralce je verjetno random arena čist zadovoljiva vendar sem tam obupal ker zadnje čase skoraj nisem doživel igre da nebi kdo quital.

Poskusil sem tudi Factions vendar me je že sama ideja da me vržejo lvl20 v svet odvrnila od kakega resnega poskusa igranja. Rad spoznavam lik od začetka in skill po skill ne pa - tukej maš 80 skillov zdej se pa znajd.

WOW mi je bil sicer grafično grši, od nakupa pa me je odvrnila tudi mesečna naročnina. Kar sem igral tistih 14 dni lahko rečem da se mi zdi zelo solidna PVE igra, kjer imaš vedno veliko stvari na spisku "hočem met". To da se dropi gledajo v 0.1% v primerjavi z GW kjer je drop chance (recimo green weapons - kao elite) skoraj 100% tudi ni slaba stvar, ker vsaj ne dobiš vsega takoj. To da sem lahko spotoma priskočil na pomoč kakemu revežu, ki so ga mlatili trije naenkrat je bil spet en velik plus. Nekaj questov, ki sem jih igral je bila res mogoče rahlo dolgočasnih - ubij 10 teh potem pa 7 unih pa spet 15 tistih,.. Izbira oblačil in orožij je bila na prvi pogled ogromna v nasprotju z GW kjer vsi zgledajo isti in imaš na možnost pet različnih skinov za axe,sword, staff... Mogoče sem v manjšini vendar rad vidim da moj lik zgleda nekaj posebnega.

Torej za PVP ga GW trga vendar pod pogojem, da si najdeš dober guild, kar se PVE tiče pa sicer
odtehta vsak tolar cene igre vendar kmalu zmanka idej kaj bi še lahko počel. Za PVE igralce mislim, da je WOW v neprimerni prednosti, glede PVP pa ne vem ker nisem igral tolk časa, da bi probal.

Tr0n ::

"A zdej, k nimaš več kej popljuvat na WoW si se pa spravu na način potovaj po mapi?"

Ne, to je samo ena izmed negativnih lastnosti WoW. Za ostale preberi prejsne poste. ;)

"Singleplayer FTW?"

Co-op FTW! In le-ta veliko bolj raznolik in pester kot marsikater single player action RPG. Ce mi das na izbiro ponavljajoce in dolgocasne queste ali pa dobro zasnovano zgodbo in PvE co-op misije, bom brez pomisleka izbral slednjo.

Sorry, ampak zaradi mene lahko ima WoW mega velik teren .. kar jaz hocem je instant igranje, ker nimam celi dan casa, da bi se zezal z raznimi prevoznimi sredstvi, pa mounti pa ne vem kaj. Ce imam preden grem spat recimo 15 minut casa hitro vklopim spil, zaspilam kak quest, misijo ali PvP in to je to.

"Poskusil sem tudi Factions vendar me je že sama ideja da me vržejo lvl20 v svet odvrnila od kakega resnega poskusa igranja."

Seveda bos tudi pri Factions zacel pri level 1. Preview eventi so pac tako zasnovani, da zelijo folku pokazat cimvec oz. high-level content in zato so liki pri taksnih dogodkih vedno max level.

"Pravzaprav sem dosegel vse kar sem lahko - razen fissure armorja"

Potem si, kar se tice PvEja v prvem poglavju, koncal igro in lahko v miru igras druge igre. ;) Ampak se prej napisi /age in primerjaj tvoj porabljen cas s kolicino denarja, ki si ga zapravil za igro. Ugotovil bos, da se ti je presneto splacalo. ;)

"Izbira oblačil in orožij je bila na prvi pogled ogromna v nasprotju z GW kjer vsi zgledajo isti in imaš na možnost pet različnih skinov za axe,sword, staff."

To drzi in tudi mene moti. ArenaNet se je za tak nacin odlocila zaradi PvP balance, kjer sicer lahko imas razlicni izgled armorjev in orozij, ne smejo pa biti ocitno mocnejsi med seboj. Seveda se bo z dodatki baza orozij in armorjev vecala. Vsako leto = 2 dodatka = lots of new stuff! :)

Morate priznat - ArenaNet je tale kvazi MMORPG zanr kar lepo stresla za uhe in dokazala, da se lahko zadeve naredijo tudi drugace, bolj originalno. Jeff Strain, ki je zdaj soustanovitelj ArenaNeta, je bil pred tem razvojni lead za WoW. Seveda ni zelel narediti "yet-another-MMORPG" in so zato ustvarili svoje podjetje in naredili svojo igro. Druga skupina dela na Hellgate: London, ki prav tako disi po svezi ideji.

Uporabis ze 100x izrabljeno idejo ali riskiras in naredis nov spil z cisto drugacnim biznis modelom. Tako se to dela. :)

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Tr0n ()

Chronoboy ::

Kot jih je vecina ze ugotovila, sta to dve kar razlicni igri, ki ponujata vsaka svoj nacin igranja in nista nujno namenjena istim okusom. Kar se mene tice... bi imel obe igri.:D Za bozic sem pac dobil GW (verjetno bi dobil wow, ce ne bi bilo tistega mesecnega placevanja, ki mi ga brat ni zelel naloziti:) ) in bom kar ostal pri tej (namenjen sem tudi kupiti vse "dodatke"), 100% pa se ne bi branil wow-a, ceprav bi moral placevati mesecno.

Tr0n ::

Evo, takole zgleda en tak mini event v Guild Wars-u, ki so dokaj pogosti in kjer lahko vsak brezplacno sproba novosti v drugem poglavju. Tale je bil med brezplacnim preview vikendom (24 - 27 marec).

PostFPEandE3movie-high.zip

Tako da, WoW eventi se lahko skrijejo IMHO. :)

Rotaidal ::

LOL, pred tem da se wow skrije??HEHE LOL:D :D :D Brez komentarja!

Tr0n ::

Za takle mini event cez vikend je blo zelo cool.

Folk skoncentriran v mestih, nude dancing, pa vlki zmaj na koncu.

Kaj ces lepsega za zakljucek popolnoma brezplacnega eventa? :)

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Tr0n ()

ahac ::

To je kul, da so taki brezplačni eventi... v WoW tega res ni v taki obliki in bi bilo tudi dost težje izvest (tako zaradi strukture serverjev kot tudi večjega navala). Za pogledat novosti so tam pač test serverji.
Je pa tole dost podobno koncu WoW bete, ko so vsa glavna mesta napadli največji bossi.

Ampak so pa tudi drugačni eventi.. ki so v WoW (vsaj men) boljši kot v GW. Sej sem že napisal.. GW sicer lepo predela teren (recimo za novo leto) in doda kakšno kul stvar (kot je bilo pvp kepanje) medtem, ko ima WoW boljše queste (včasih tud outdoor pvp queste) in kakšne res smešne iteme.

Čeprav.. efekt alkohola je pa v GW mal boljši, kot v WoW. Pri obeh se zamegli pogled.. so mi pa zelo všeč komentarji, ki jih izjavi pijan lik v GW (medtem, ko WoW spremeni tekst, ki ga sam napišeš .. doda ".. hic" ali spremeni "s" v "sh"). Ampak vseeno je to neprimerljivo z glasovnimi komentarji, ki jih izjavljajo liki v WoW ( /flirt, /silly, itd..).

No.. z mojih OSEBNIH IZKUŠENJ z obeh iger lahko rečem, da v GW vedno pogrešam take kul emotion ukaze, kot jih ima WoW.

Dancing je pa v WoW tudi bolj kul. Gnome dance > all.

http://www.wow-europe.com/en/info/basics/dancing.html
Slo-Tech Discord - https://discord.gg/ppCtzMW

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: ahac ()

Tr0n ::

Ok, da je dancing v WoW boljsi pa se definitivno ne strinjam.

Si sploh videl kaksne dance move imajo GW liki? :)

Rotaidal ::

OK, sedaj pa k bistvu!!! Tron ti nimaš pojma o WoW, tak koj jaz ne od GW!
Vendar poglejmo nekatera dejstva!
WOW igra več kot 6.000.000 igralcev! GW tam nekje 1.000.000!!! Kljup temu da je wow plačljiv, gw pa zastoj!
WOW je dobil oceno 93%:D
GW 90%:(
Tako da se nerabimo več prepirat katera igra je boljša!:D
In prosim ne nekih glupih sekat!>:D ;(

DOOM_er ::

pri GWju najbolš pleše nekrič
Robots will steal your job. But that's OK

Tr0n ::

Tinček, kolko si ti sploh star? :)

Tukaj se ne gre za prepiranje, ampak za izmenjavo argumentov. Kot receno sta obe igri razlicni, ampak ti si zacel to temo, zato sedaj v njej pac sodelujemo.

Glede ocene v neki reviji pa - no comment. :\

Jaz pa seveda vsako temo, ki omenja GW izkoristim za dodaten PR, tako da se prav zabavam. :) Pa tudi med delom si moram nekako cas krajsat. ;)

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Tr0n ()

reptilia ::

WOW igra več kot 6.000.000 igralcev! GW tam nekje 1.000.000!!! Kljup temu da je wow plačljiv, gw pa zastoj! WOW je dobil oceno 93% GW 90%

am glede tega.... WoW se ima za teh 6mio folka zahvaliti predvsem predhodnicam te igre khm...frozen throne, W3,W2,W...khm GW pa je začela čisto z "nule" če se tako izrazim... si pa lahko 100% prepričan da bi v primeru plačljivosti GW-ja številka miljon padla za morda 4-5% ne več. O tistih ocenah pa, dragi moj, kjerkoli si jih že dobiu, vemo kako je s tem, stvar osebnega okusa ocenjevalca, normalno se mi zdi da ima WoW tri procente večjo oceno pomoje zato ker je svet v katermu se dogaja večji kot v GW, toda ta velikost sveta zagotovo ni bistvo GW-ja. kaj je bistvo ti pa itak že pove naslov. ravno zarad tega mi je veliko bol cool igrati GW, kajti kot sem videl sam pri WoW je edino pomembno da si lvl 60 s 500000 skilli ki jih streseš na nasprotnika, če boš to naredil pri GW si mrtev.

+ 6.000.000 folka pri WoW od tega je 5,5mio totalnih prizadetih ljudi ko ne ločijo miške od osla :D (oprostite na izrazu)
Forgive your enemies, but never forget their names.

Chronoboy ::

To glede ocen v revijah me pa res spravi o zivce. A te res toliko pomenijo te ocene? Ti bo neka dobra igra (kot je recimo WoW tebi) postala slaba ce bo v kaki reviji imela slabo oceno? Zrasti malo.
To glede stevila igralcev pa tudi ne vem koliko pomeni...
ps. reptilia je lepo povedal glede teh dveh tem

Rotaidal ::

"+ 6.000.000 folka pri WoW od tega je 5,5mio totalnih prizadetih ljudi ko ne ločijo miške od osla :D (oprostite na izrazu)"

To ti misliš??? LOL! Za wow, rabiš kar malo možgančkov veš?? Očitno neveš!>:D

"O tistih ocenah pa, dragi moj, kjerkoli si jih že dobiu, vemo kako je s tem, stvar osebnega okusa ocenjevalca, normalno se mi zdi da ima WoW tri procente večjo oceno pomoje zato ker je svet v katermu se dogaja večji kot v GW"

Hehe, stvar osebnega okusa ocenjevalca!?? lool poglej en stari pc format, joker(tu ni ocen za onlline igre, ampak samo + -).... tam sta obe opisani!!
In si lahko preberes oba opisa!

"WoW je edino pomembno da si lvl 60 s 500000 skilli ki jih streseš na nasprotnika, če boš to naredil pri GW si mrtev. "

Valda da je pomembno da si lvl 60! A pri Gw pa ni pomembno da si lvl 20??? A tu je že lvl 1 dovolj da se sekaš z drugim al kaj??:D LOOOOOOOOL
In skillsi so tudi pomebmni!!! Vidim da jih Gw ne pozna oz TI! Da neveš zakaj so pomembni!

Rotaidal ::

Valda da mi ocena veliko pomeni!!!! A ti kar na blef špil kupiš, da neveš kakšna je??? HALO??
Po oceni oz opisu vidim če se splača igro kupit!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Rotaidal ()

Tr0n ::

Smeh.

Upam, da Tincek ne predstavlja povprecnega WoW igralca, ker potem sem presneto srecen, da igram GW. ;)

ahac ::

Ja.. dance v GW sem videl... pa mi je ta z WoW bolj všeč.


Glede skillov..
WoW ima veliko skillov, ja.. ampak treba jih je znat uporabljat. Level je seveda pomemben.. ampak sej smo vsi lvl 60, kot so vsi v GW lvl 20. Potem pa pomemben postane gear.. in tudi znanje igranja. Mogoče na začetku izgleda tko, da vsakdo lahko dobro špila.. ja, sej lahko.. ampak ko pa igraš PvP proti dobrim nasprotnikom pri lvl 60 pa postane več kot očitno, da če ne znaš nimaš čisto nobenih šans.
WoW se igra v WASD tipkami in zelo pomembno je kje si.. kako si obrnjen... kje je nasprotnik... WoW je velik bolj podoben streljačinam, kot pa GW.
V WoW je sicer dost n00bov.. ampak do lvl 60 se morajo nekaj naučit. V GW je pa dost n00bov, ki z lahkoto pridejo do lvl 20.

si pa lahko 100% prepričan da bi v primeru plačljivosti GW-ja številka miljon padla za morda 4-5% ne več.

Jaz v to nisem tolk prepričan.. dost folka z našega WoW guilda ima GW pa ga nihče več ne igra (kupil so ga pa ravno zato, ker nima naročnine). Po drugi strani pa dvomim, da ima veliko GW igralcev aktiven WoW account (pa verjetno tudi neaktivnega ne).

Način plačevanja GW je zelo dobra poslovna poteza Arena.neta in mislim, da ima ogromen vpliv na število prodanih izvodov. Sej niso bedaki.. če bi z naročnino bilo igralcev samo 5% manj potem bi lahko zaslužil veliko več denarja. Ampak oni se zavedajo, da ogromno igralcev pri izbiri med GW, WoW, EQ2, L2, itd. gleda na ceno.. in, da je veliko takih, ki se jim zdijo naročnine na te igre predrage.
Če ne bi bili mnenja, da bodo na ta način imel vsaj 50% več prodanih izvodov mislim, da se zanj ne bi odločil.
Slo-Tech Discord - https://discord.gg/ppCtzMW

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: ahac ()

Chronoboy ::

Valda da mi ocena veliko pomeni!!!! A ti kar na blef špil kupiš, da neveš kakšna je??? HALO??

Se nikoli nisem gledal opisa, ocene ali komentarjev na forumu, da sem se odlocil ce igro kupim (uff, kupiti je ponavadi huda beseda>:D ) ali ne. Za odlocitev mi pomaga le demo ali kaksen free event (ravno to je point teh reci). Res ne razumem kako lahko ti dobis svoje mnenje po temu, da preberes mnenje nekoga drugega...

Zgodovina sprememb…

Tr0n ::

"WoW je velik bolj podoben streljačinam, kot pa GW"

Ehm, WTF?!

:\

strictom ::

Pri WoW imaš noobe tam do lvl 20 max. Razn če kupi kak account z lvl 60 charrom oz ga kupi od kake strani.

Zdaj pa poglej glede noobov. V GW rabiš cca. 2 dni da prideš do lvl 20. Rekord se mi zdi da je celo par ur(4 al 5 al neki takega). Kaj se v tem času naučiš? -"Waaaaa prince rurik sword! WARRIOR SEM!!! IMMORTALITY!!!" Dost je takih v GW. Celo v nekaterih dobrih guildih.

Glede iskanja skupin. V Outpostih pred misijam v GW dobiš brezproblema skupino. Zdaj pa recimo poglej ta nove tombe. Če nimaš guilda, ki ima čas boš zelo, zelo dolgo čakal na skupino. PaPoglej v WoW. Za razne queste dobiš tut brez problema skupino s katero potem nardiš še celga dreka questov. Instance? Napišeš samo "LFG Gnomeregan". Počakaš par sekung in že te folk sprašuje če greš.

Se spomnim ko se je Arenanet hvalil z ekonomijo v GW... Ha! V kurcu je!!! V bistvu je sploh ni. Na guildwarsguru.com so cene istih predmetov vedno enake. Nikol nisem kapiral kakšna je razlika med naprimer Victos Battle Axe ki stane cca. 50-70p in naprimer z enim perfect fellbladom ki stane 4x toliko. Specifikacije so do konca enake. Ko sem igral warriorja (npr.) sem spoznal da se tistih +15% dmg en kurc kaj pozna. Orožje stane zaradi tega 50x več? Bedno. Poglej orožja pri WoW. "Chance: Sends a lightning bolt towards targeted enemy that causes 300dmg"... Pa še polno je takih zadev. Redki (ti. rare, epic...) predmeti dajo vsi +neke statse. Charra gradiš glede na opremo, talente in still igranja. Pri GW imajo na koncu vsi nek enak armor (razen FoW ki je kao "luxus"). Pri WoW imaš teh ti. luxuznih armor setov 8 (9 z AQ) na classo! Samo za lvl 60! Za nižje lvle jih je približno enako. 4 lahko dobiš z rankom iz PvPja in 5 iz PvE. Za vsak lvl lahko uporabljaš novo opremo. Pri GW? Sem bil v Ascalon areni. Igral proti warriorju ki je imel end game sabljo in pa Droknars armor. Ful zanimivo ko je imel 80 armorja na kos mi pa po 40. Ja, zelo. Vsako tele lahko ima najbolši armor/orožje če le ima dovolj pojma o farmanju pri low lvlih. To je blo pri prvih beta eventih lepo porihtano. Pri lvl 6 nov armor in pri lvl 10 nov itd.

Glede skupin. V GW je max ljudi ki lahko gre farmat npr. 8. V WoW imaš 40 man raide. Več, manj. WoW raid z cca. 30-40 ljudi.

Za moje pojme se GW ne more ni približno primerjat z WoW. GW puši pri vseh pogledih.

Še tale vaš über PvP sistem je krneki.

No pa še en del. Pri GW ne moreš bit nadpovprečno dober (tako naprimer da bi sam lahko naredil neko veliko razliko v izzidu bitke), preveč je odvisno ostalih ljudi. Kaj bo Warrior brez Monka? Se healal z healing signet? Oz. si vzel Monk kot secondary? Si nabildal healing attribute? Potem nebi več delal tolko dmgja? Brezveze. Npr. Samo da vidite koliko je odvisno od posameznika.

Glede tiste kvake koliko bi GW zgubil prodaje če bi imel naročnino. Krepko čez 50%. Večino folka ki poznam si kupi GW samo zaradi tega ker ni naročnine. Reptilia. Zakaj si si ga že ti kupil? Točno ker ni naročnine.Evo te citiram: "Ma nem si kupval WoW ker nimam unih 3k na mesec no. Bom Gw raj ker je free!". Pomojem folk nebi izbiral med eno rez priznano in kvalitetno igro in med neko novo mešanico če bi bila ista cena. Kolk bi pa WoW pridobil če nebi blo mesečne naročnine? Če pridobi 20% je to toliko ljudi kot pa igra GW.

Pa še tista kvaka glede tega da popularnost WoWa pripada prejšnim uspešnicam. Recimo. Zakaj? Zato ker so bile uspešnice in so ble noro dobre igre. So še. Ne pomnim kakega lan partyja ko nebi igrali Warcraft 3 (tower defence). Ne. Folk je kupil igro zato ker je neki obetala. So dobli tisto za kar so plačali (plačujejo). En dober primer folka v WoW. Če v WoW rečeš kirem npr. da ti posodi iz. da kaj keša. Ni problema. Ga dobiš. V GW? Ma ka si ti ja nor? Raj te pošle v pizdo pa zagrozi da te bo prijavil arenanetu zaradi nadlegovanja.

Mah. Ne rečem da je GW slaba igra. Nasprotno. Dobra igra je. Monotona ampak dobra. Ampak v primerjavi z WoW se lahko samo skrije. Period.
"Violence is the last refuge of the incompetent" - Salvor Hardin

strictom ::

No da se neboste obešali na tisti PvP video kjer BadRasta fenta par ljudi z enim hitom. To je možno na vsake 3 minute v Warsong Gulch Areni. Kjer je en goodie ki poveča ves dmg za 35% in cost tega skilla za 35% + En Endgame talent ki ga ima mage. Ki poveča dmg od spellow za 35%. To se zelo redko zgodi in moraš met srečo za visoc critical hit (5-10%).

Sam tolk da se ne boste obešali na tisti filmček :P
"Violence is the last refuge of the incompetent" - Salvor Hardin

strictom ::

My favorite.

Mmmmmmmm.
"Violence is the last refuge of the incompetent" - Salvor Hardin

Chronoboy ::

No pa še en del. Pri GW ne moreš bit nadpovprečno dober (tako naprimer da bi sam lahko naredil neko veliko razliko v izzidu bitke), preveč je odvisno ostalih ljudi. Kaj bo Warrior brez Monka? Se healal z healing signet? Oz. si vzel Monk kot secondary? Si nabildal healing attribute? Potem nebi več delal tolko dmgja? Brezveze. Npr. Samo da vidite koliko je odvisno od posameznika.

Tukaj se meni zdi napisana dobra lastnost GW-ja. Zakaj pa bi moral nekdo biti uber alles dober? Meni se zdi veliko boljse teamsko delo.
Trenutno sem monk in healam dva sosolca s katerimi igram. Brez mene bi onadva takoj umrla, brez njih pa bi jaz ne naredil skoraj nic damage. Kaj je v teamskem delu narobe? Ce hoces biti nek ultra mocen character si kupi RPG, ne pa MMORPG.


Zdaj pa poglej glede noobov. V GW rabiš cca. 2 dni da prideš do lvl 20. Rekord se mi zdi da je celo par ur(4 al 5 al neki takega). Kaj se v tem času naučiš? -"Waaaaa prince rurik sword! WARRIOR SEM!!! IMMORTALITY!!!" Dost je takih v GW. Celo v nekaterih dobrih guildih.

4-5h do levela 20? Seveda vsak noob je sposoben tega, ane? Retardi, ki si mislijo taksne reci kot si ti napisal seveda obstajajo, ampak v vsaki igri.
Se nekaj: tudi ce prides takoj do lvl 20, kaj ti to pomaga? Nauciti se moras uporabljati skille (katere dobis tudi potem, ko si ze dolgo casa lvl 20) ter uzeti primernih 8, ne pa se uciti kako se level up-a ali dodaja atribute.

Glede na to, da si GW igral, bi moral te stvari razumeti. Morda pa je bil ravno to, razlog zaradi katerega si nehal igrati.

Zgodovina sprememb…

strictom ::

Popolnoma razumem igro. Razlog je pa bil ker se po slabem letu nabijanje enega in istega sranja človek navlča. Nonstop isto. Tombi, GvG (recimo da je zanimivo... nekaj časa!), nabiranje ranka...
"Violence is the last refuge of the incompetent" - Salvor Hardin

ahac ::

Mal bi popravu STRiCtoma. Na konc imamo vsi isti gear... tier 2 set je trenutno najboljši poln set, kar je v igri in to probajo vsi dobit. V AQ so sedaj še boljši itemi.. nekateri del seta, drugi ne. Ampak vseeno so si isti classi po moje preveč podobni.
Je pa kul, da z 5 man grupami in farmanjem lahko prideš samo do tier0,5.. kar je dost slabše od tier 1 ali 2, ki se jih dobi samo z raidi (kamor te guild ne bo vzel, če ne znaš igrat).


"WoW je velik bolj podoben streljačinam, kot pa GW"

Ehm, WTF?!


Hm.. poglej si link, ki ga je dal STRiCtom. Tako se igra mage v PvP (no.. tole je bolj gankanje in fer PvP, ampak tip obvlada).
Opaziš razliko? hint: W A S D

Brez hitrega premikanje z tipkami WASD (in tud skakanja) si takoj mrtu. Pri GW lahko klikneš nasprotnika ter skill, ki ga hočeš uporabit in tvoj char bo tekel tja in se obrnil proti tarči.
Če boš isto naredil v WoW bo rekel "target is too far away". MORAŠ se prav postavit.
V tem pogledu je WoW bližje streljačinam.

In... v tistem linku je MAGE. Pri classu, kot je recimo rogue je to še bolj pomembno. Za nekatere skille moraš stat ZA nasprotnikom, za druge pa pred njim. Tam brez zelo hitrega premikanja z WASD nimaš šans.

In ja.. seveda vem, da se tudi v GW lahko uporablja WASD tipke, ampak ni pa to tako nujno, kot je v WoW.
Tudi, če si disablaš mouse movement se bo char še vedno obrnil v pravo smer ali stopil naprej, če je predaleč. A se mogoče motim?


a še tista kvaka glede tega da popularnost WoWa pripada prejšnim uspešnicam.

Ko že omenjaš to... ravno danes sem bral nek nov seznam 10 top "vaporware" iger. Prvi je seveda Duke Nukem Forever.. ampak edina firma z dvema igrama na seznamu je Blizzard!
Zakaj? Če igra ni med najboljšimi v žanru je ne izdajo.
Slo-Tech Discord - https://discord.gg/ppCtzMW

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: ahac ()

Tr0n ::

Jah, vidi se da:

1. folk ne razume, ali ne pozna, ali pa enostavno se ni izkusil bistva igre Guild Wars
2. folk misli, da je Guild Wars klasicen MMORPG in ga zato tudi primerja z igrami iz omenjenega zanra

To sta nekako dve glavni tocki "nerazumevanja" kot bi jaz temu rekel. :)

Treba je tukaj se omenit, da ArenaNet in NCsoft zelo dobro skrbita za skupnost, predvsem kar se tice GvG/PvP strani, saj sta in se bosta dva krat na leto, torej za vsako poglavje, organizirala svetovna prvenstva, kjer guildi iz vsega sveta tekmujejo za denarno nagrado v skupni vrednosti $100.000 zelencev.

Letos bo Factions svetovno prvenstvo v Leipzigu v Nemciji (24-27 avgust) in nekako se ze dogovarjam, da bi se slovenska GW skupnost zbrala in morda celo sla na to tekmovanje, na katerem bodo tudi ArenaNet developerji. Bomo videli! :) Bi blo vsekakor cool zadevo videt v zivo, kot pa samo preko in-game observer nacina.

Torej, ce bo zanimanje, se morda vidimo v Leipzigu. ;)

Tr0n ::

Aja, pa se nekaj sem pozabil.

Na letosnjem sejmu E3 (10-12 maj) bo ArenaNet predstavila ze tretje (3) poglavje igre Guild Wars, ki bo predvidoma izslo se letos okoli bozicno-novo letne sezone.

Vidite torej, da se nam obetajo pogati Guild Wars casi s polno novosti. 8-)

ahac ::

1) Ti ne poznaš WoW.

Jaz sicer v GW nisem v guildu.. velik stvari nisem vidu (ker sem se ga enostavno naveličal). To priznam.. ampak vseeno pa vem kako se špil igra in poznam razlike med GW in WoW... izgleda, da jih pozna tudi STRiCtom. Ti pa očitno poznaš samo GW.
Če hočemo naštevat razlike med igrama se mi pa zdi, da bi moral obe vsaj malo igrat.
Če te že moti, da GW mogoče ne poznam dovolj dobro.. da nisem izkusil GvG.. ok. Nabavi si WoW.. nalvlaj do 60. Joinaj raid guild. Odigraj par Molten Core raidov in battlegroundsov. Dokler tega ne narediš se mi zdi, da nisi izkusil bistva igre.. Pa tud, če bi WoW nalevelal samo nekje do lvl 20 bi bilo dovolj za malo bolj objektiven pogled.

2) Sem že napisal.. veliko ljudi se je pri nakupu igre odločalo med WoW in GW.

Niso se odločal med GW in Counterstrike. Niso se odločal med WoW in Simsi. So se pa odločal med WoW in GW... pa še vedno se.
Torej je vsaka primerjava popolnoma na mestu.
Slo-Tech Discord - https://discord.gg/ppCtzMW

Tr0n ::

Ni res, da nisem igral WoW. Igral sem ga 1x med amerisko beto, kjer si moral uporabit proxy, da si prisel do kljuca in se 1x za evropsko beto. Tudi na GigaTV veckrat kazejo razne raide instanc, tako da sem videl tudi high-end kontent v igri.

In to kar sem videl je bilo dokaj enolicno in dolgocasno, razen seveda raznolikost v lootu in rasah.

Drugo tocko pa, pa zakaj je GW "bolj" FPS (ce ze hoces to primerjat) pa ko pridem v sluzbo. :)

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Tr0n ()

reptilia ::

Dragi Tincek!

To ti misliš??? LOL! Za wow, rabiš kar malo možgančkov veš?? Očitno neveš!

OMFG ROFLOLOLOLOLOLOLOL-> its pritty much like MMO needs skilzz ROFLOL :D
k bistvu... vsak 2,5 letni noob k ma IQ na ravni 0,2 let stare opice (oz. k zna miško premikat) je lahko lvl 60 za to ne rabiš možganov... isto je to pri GW; samo pri WoW rabiš kak mesec časa al pa še več odvisen kolk igraš pri GW so to pač skrajšali se pravi da se fun part prej začne...

Dragi STRiCtom

Še tale vaš über PvP sistem je krneki.
am edina pomankljivost GW je !zaenkrat!to da nima 1vs1, pa tudi veliko več taktike rabiš kot pri WoW,... najdi mi eno skupino 8-mih ljudi ko bi nek povprečen guild premagalo (seve če bi guild igrau zares) btw: izjeme se dogajajo... pri WoW so ponovili isto napako kot pri drugih MMORPG (npr. Lineage) ko si max lvl nima folk ko je npr. lvl 40-50 skoraj nobenih šans da te premaga (pod pogojem da znaš miko premikat) pa kot sem že rekeu izjeme so vedno opcija.

Še 1x DRAGI TINČEK

A ti kar na blef špil kupiš, da neveš kakšna je??? HALO??
obstajajo uradne spletne strani iger pa tudi razni beta eventi v revijah vzamem vse skupaj s 80% popusta...
Forgive your enemies, but never forget their names.

PaJo ::

Lepo da debatirate, prosim vas samo da ostane debata na nivoju, torej brez kaksnega zaljenja in podobnih reci.

Kar se pa tice teh dveh movijev iz wow-a, pa ne vidim glih nekega skila pri vsem tem. Recimo tisti prvi movie iz raida, clovek je uporabljav le 3 ali 4 skile in to kar povprek, nobenih timingov nobnih nacrtovanj, nobenih taktik ni tam noter videt. Pri GW-ju bi z takim igranjem v PVP-ju in tudi ponekod v PVE-ju pogorel, ker ce stvari niso v pravem casovnem okvirju in pravem vrstnem redu si lahko pecen. To se bo se bolj izrazalo pri novih likih, ki pridejo v dodatku, kateri bodo imeli se vec potrebnih pravilnih zaporedji, da bo clovek ustvaril pravilen in dovolj velik dmg. Za to vse skupaj rabis skill, torej ceprav si lvl20 rabis vedet kako igrat, da sploh lahko igras. In to je glih bistvo GW-ja, pravilno balansiranje teama in pravilno izbiranje skilov. Tisti armor in dodatki na njem prinesejo nekaj, ne pa toliko koliko prinese taktika balansiranega teama in dobro izbranih ter dobro uporabljenih skilov. In v tem je velik car GW-ja, seveda je car tudi v tem, da ni mesecne narocnine, tega sploh ne zanikam.

Je pa verejtno ena resnica, da clovek spozna car obeh iger mora probat obe igri v high lvl igranju, se pravi pravi GVG v GW-ju in pravi klanski raid v WOW-u.

Pa se ena prednost, zakaj igram GW, je v tem da mi vzme dosti manj casa, da pridem na nivo ostali playerjev pvp-ja in da lahko z njimi igram na podobnem nivoju, ker ko enkrat imas skil igranja ga ne pozabis kar tako, pa ceprav si vzmes vmes nekaj mesecev casa. Ce bi isto naredil v WOW-u, bi me moji kolegi v guildu sploh ne poznali vec, ker bi oni med tem casom imeli ze uber armor in uber orozje, ki bi ga med tem casom lahko nafarmali.
Ne se preveč sekirat, rajši uživat:)

Tr0n ::

Pozabil si omeniti se pravilno pozicioniranje trapperjev, monkov, wardov, spiritov etc.. in seveda Rangerja, runnerja ter blokade, razne split taktike, spike in protection izvedba, pravilno organizacija monkov, da ne prihaja do double healov, pravilno menjavanje armorjev in orozja setov glede na situacijo itd, itd,...

Nekdo je prej napisal, da pozicija v GW ni pomembna. Pa se kako je pomembna!

Ne samo, da je vedno treba pazit, da skrbis za dolocen range znotraj ene skupine ali dveh, ce se guild odloci za split, ampak tudi Rangerji imajo recimo visinsko pozicijsko razliko, potem so tukaj pa se razlicni range skilli, sedaj pridejo pa se Spiriti za Ritualiste.

Gre za dokaj kompleksen proces, ki pa ga vecina WoW igralcev tako ne razume. :P

Rotaidal ::

reptilia!!!
" OMFG ROFLOLOLOLOLOLOLOL-> its pritty much like MMO needs skilzz ROFLOL :D
k bistvu... vsak 2,5 letni noob k ma IQ na ravni 0,2 let stare opice (oz. k zna miško premikat) je lahko lvl 60 za to ne rabiš možganov... isto je to pri GW; samo pri WoW rabiš kak mesec časa al pa še več odvisen kolk igraš pri GW so to pač skrajšali se pravi da se fun part prej začne..."

Glede tvojega opisa, da zna že 2,5 letni mulc wow igrat!! LOL Me zanima pri katerih letih si ti obvladal ANG?? pri 2,5??? V sloveniji mislim! Pustmo one v usa in gb!

obstajajo uradne spletne strani iger pa tudi razni beta eventi v revijah vzamem vse skupaj s 80% popusta...

To drži! Za nas ko mamo neta! Kaj pa ostali ko nimajo neta?? Na njih si pozabil? Aja oni gredo vsaki pol leta v šoli enkrat na neta na uradne spletne strani iger! ROFL:D

Tron tebe pa razumem da braniš GW, ker ti je vredi, tak kot meni WoW!

strictom ::

Tukaj se meni zdi napisana dobra lastnost GW-ja. Zakaj pa bi moral nekdo biti uber alles dober? Meni se zdi veliko boljse teamsko delo.

Bedno. Timsko delo je dobro do neke mere. Ne pa do tja ko si total odvisen od builda ekipa in healerjev. Pojdi za 5 sekund izven dosega healerjev in prob kaj narest. Ne morš. Maš specifično nalogo v bitki in moraš delat sam to.

Pravilno postavljeni wardi? Ah daj ne bluzi. Ga postaviš neki med nasprotniki in svojo skupino in imajo da se vsi zbašejo not.

Tisti Ranger height to damage ratio je tut fu. Malo višje si in nardiš pljunek dmgja več. Brezveze.

Sicer se pa ne mislim več kregat katera igra je boljša. Meni je WoW. Sem zelo izkušen iz obeh iger ampak sem izbral WoW. Period.

Uživajte v flejmanju.
"Violence is the last refuge of the incompetent" - Salvor Hardin

Tr0n ::

Se 15 dni do izida Factions .. wooooohooo! :)

Ce se kdo mogoce ne ve - organizira se vse slovenska Guild Wars alianca. Pravila in podobna organizacijska krama je ze bolj ali manj dolocena, sedaj potekajo razgovori z leaderji slovenskih guildov.

Na Guild Wars.si lahko glasujete za privzeto frakcijsko stran (Kurzicks ali Luxon).

World glory & domination here we come! :D
««
2 / 14
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

World Of Warcraft (strani: 1 2 3 428 29 30 31 )

Oddelek: Igre
1534216130 (6551) oo7
»

Rift: Planes of Telara

Oddelek: Igre
487149 (4597) Denis6
»

Age of Conan (strani: 1 2 )

Oddelek: Igre
849358 (4660) Buggy
»

Resničnost - MMORPG (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / --Nerazporejeno--
11311844 (7130) Pyr0Beast
»

Brezplačen Guild Wars Vikend

Oddelek: Novice / Igre
143677 (3192) Tr0n

Več podobnih tem