» »

Znanstveno priznan Zdenko Domančić

Znanstveno priznan Zdenko Domančić

jype ::

Saj se lahko zgledujemo po sistemih, ki delujejo dobro - v svetu jih ni tako malo.

jest10 ::

fujtajksel je izjavil:

Cacamas je izjavil:

Kako to, da teh zdravilcev nikoli niso ovadili zaradi recimo zavajanja - ne morem se trenutno spomniti izraza... V bistvu napizdancij.


Zakaj bi jih, pod pogojem da imajo nekaj rezultatov (totalni šarlatani izvzeti, čeprav je de fakto težko rečt kdo je kdo)?
Če pogledaš to sceno, so ene metode bolj hecne od drugih, ampak začudo včasih delujejo. No ne da bi zanesljivo in preverjeno delovale, še zlasti ne da delujejo vsaj približno tako, kot to opisujejo zdravilci... mehanizem je verjetno bolj "placebo" oz nekakšno spodbujanje samoozdravitvene sposobnosti telesa. Placebo v narekovajih zato, ker uradni pač zadevo po defaultu dajejo v nič kot motnjo v njihovem sistemu, medtem ko alternativa dela na aktivni stimulaciji teh zadev. Psihoterapevtske prakse so verjetno nekakšno območje preseka med obema branžama.


Imajo nekaj rezultatov? Metode ki včasih delujejo?:8)

Zdravnik z 10000+ uspešno rešenimi primeri lahko zaradi ene napake faše 2+ leti pogojno, z dvema napakama pa gre sedet. Zdravilcem z nekaj rezultati in metodami, ki občasno delujejo pa pogledamo skozi prste;((

Hayabusa ::

Koliko zdravnikov pa je v 20 letni zgodovini že sedelo več kot pol leta zaradi lastnih napak ?

Cacamas ::

francek1 je izjavil:

Očitno kritike alternative močno boli dejstvo, da ljudje kljub po njihovem mnenju vsemogočne uradne medicine obiskujejo zdravilce in jim celo plačujejo. Zanimivo, ne?


Mene tukaj skrbi eno dejstvo in sicer ti zdravilci imajo veliko psihološko moč in so leglo teorij zarot. Sem na lastne oči videl, kako pozivajo proti cepljenju in prepričujejo naj ne pijejo mleka in svoje male otroke pripravijo na vegansko hrano. Tega seveda ne morem trditi za vse - tako smo spet pri problemu temeljitega nadzora.

To pa je tisto, kar pa bi nas moralo skrbeti.

jest10 ::

Hayabusa je izjavil:

Koliko zdravnikov pa je v 20 letni zgodovini že sedelo več kot pol leta zaradi lastnih napak ?

Ne vem, lahko mi pa poiščeš.

Pa še povej, koliko je sedelo alternativcev z metodami, ki včasih delujejo

fujtajksel ::

Cacamas je izjavil:

S težavo se bi strinjal s to izjavo, da je psihoterapija presek obeh branž. Vseeno je psihoterapija "nadzorovano" okolje. Torej ljudje, ki se šolajo za psihoterapevte se učijo tehnik in praks, ki so svojo pravilnost dokazale.

To ne moremo rečt za zdravilce, ki opravijo 6 mesečni tečaj in so samooklicani zdravilci fizičnih in psihičnih bolečin.


Nekakšen presek seveda ni bil mišljen v nekem strogem matematičnem smislu. Bolj v tem da je psihoterapija usmerjena na "softverski" nivo, ne predvsem na hardver (kemija - tabletke).

Pa tudi dejmo tu na stran bleferje s polletnimi tečaji, rajši vzemi za primer kakšnega malce resneje šolanega homeopata, po možnosti z medicinsko podlago, v katerega v nekaterih državah verjamejo tudi zavarovalnice. S tem da imam osebno homeopatsko "potenciranje" za krasen primer blefa in da so njihove kroglice pregelk najbrž sredstvo za spodbujanje "placeba", ne pa "zdravilo" v medicinskem smislu.

ferdov ::

Nekateri so iskali:
Akupunktura ne dela:
http://www.badscience.net/2007/09/acupu...
http://www.sciencebasedmedicine.org/acu...
pa vendar pomaga:)
Operacija mensikusa je lahko tudi placebo:
http://www.nejm.org/doi/full/10.1056/NE...

Dejansko je človeško samozdravljenje lahko zelo močno.

Cacamas ::

To kar si povedal je kontradiktorno.
Akupunktura ne dela in ne pomaga. Lepo ti v prvi povezavi piše. Druga in tretja kontrolna skupina sta imele iste rezultate.
Placebo efekt smo že obdelali.


Let's move on.

fujtajksel ::

jest10 je izjavil:


Imajo nekaj rezultatov? Metode ki včasih delujejo?:8)

Zdravnik z 10000+ uspešno rešenimi primeri lahko zaradi ene napake faše 2+ leti pogojno, z dvema napakama pa gre sedet. Zdravilcem z nekaj rezultati in metodami, ki občasno delujejo pa pogledamo skozi prste;((


Khm, ne tako dramatično no 8-O
Ni sporno da zdravniki veliko stvari zelo uspešno rešujejo. Tole z napakami je malce za lase, naredijo jih ogromno, ampak k sreči jih večina nima posledic ali nima hudih posledic, nekaj pa jih tudi pometejo pod preprogo. V zadnjih 50 letih se je kup njihovih doktrin zasukalo za 180 stopinj ali več. In je kup stvari, ki jih ne rešujejo tako blazno dobro ali celo sploh ne znajo prepoznat.

Npr moj seneni nahod zravijo že enih petnajst let, se pravi na pol uspešno blažijo, še prej so me vsaj kakšnih pet let zaradi istih težav pocali pod diagnozami ponavljajočih se običajnih prehladov in angin, včasih z antibiotiki. Pa ni noben zdravnik zaradi tega dobil niti globe zarad malomarnega dela v službi.
Glavni problem je, da medicina nima kaj prida blage veze ne o tem zakaj alergije nastopijo ne kako jih pozdravit (mislim resno pozdravit, ne tistih tabletk, sprejčkov in kapljic ki jih kronično požiram).
Kar se tiče statistike resno ozdravljenih meni osebno poznanih sotrpinov, je rezultat 1:3 (1 medicina, 3 vrači). Ni nek reprezentativen vzorec, ampak je tudi drugače dobro znano, da doktorji vedo, da so tu bosi. Tako da se niti ne trudijo preveč, potem pa si jim tega tudi ni treba štet kot neuspeh. Pa še farmacevti lahko svojo robo v nedogled lifrajo, win-win situacija (no za zdravnike in farmacevte).
Obstoja medicinska metoda desenzibilizacije, s katero so zrihtali tistega enega. Je pa success rate blizu metodam vračev in tudi postopek je v nekih prvinah sumljivo blizu metodam vračev. Jaz je nisem bil deležen, ker je alergičnost na preveč stvari kao kontraindikacija (zaradi premajhne verjetnosti uspeha).
Da ne bom pljuval samo po medicini, pri vračih sem poskusil z bioresonanco, ki je pomagala omenjenim drugim trem, meni žal ne. Mogoče je bil problem, da mi je bulls**t detektor preveč utripal, ko sem bral o njihovih napravah, da potem nisem bil dovzeten za njihove blagodejne protifazne valove ;((
Bi bil zelo zadovoljen, če bi z znanstveno metodo kmalu prišli do tiste čudežne pilule. Po drugi strani mislim, da bi se kdo pri medicincih lahko tudi malo bolj resno zamislil o tem, kako delat s placebom namesto proti njemu. Pa če bi kdaj medicinci odkrili kakšno substanco za temi miti o bioenergijah, aurah, čakrah, meridianih itd me ne bi presenetilo. Saj npr elektrika tudi ni znanstveno poznana od nekdaj. Ne pozabit, da so ta pravi znanstveniki npr odkrivali elektriko takrat, ko je veljala za vudu oz zbirko hecnih in nekoristnih pojavov. In kakšni znanstveniki so oni, ki danes štepajo nove in nove znanstvene članke s križanjem par "modernih" pristopov, zato ker je to pač varna pot do objav, točk in novih projektov.

Vajenc ::

Smurf je izjavil:

Slovenija je ze tako in tako ena najbolj progresivno obdavcenih drzav, ti bi pa pobral se vec denarja. Bravo.

To seveda ne drži. Še najmanj pa pri obveznem dopolnilnem zavarovanju.
Not only is there no God, but try finding a plumber on Sunday.
Woody Allen

MTm2H37rqt7B ::

marca 2003 je bil Zdenko na IJS



27:38

ce ima kdo od vas dostop do raziskav opravljenih na IJS, naj poisce porocilo raziskave ali pa vprasa prof. Antona Jegliča ?

Zgodovina sprememb…

Cacamas ::

Se še komu zdi ta posnetek malo za lase privlečen? Opazil je, da se ustvarjajo rožice? Kako je pa to znanstveno dognanje?

MTm2H37rqt7B ::

prof. Anton Jeglic je redni profesor na FE, tako da je pomoje na voljo za kaksno debato :)

edit: pardon, zdajle sem ugotovil da je upokojen, morda se vedno odgovarja na maile?

Zgodovina sprememb…

Smurf ::

Ce se ne motim se je pred leti upokojil se ga pa da se kdaj najti na faksu. Edino debate z njem znajo biti malce naporne, ker je ze nekoliko v letih.

Na maile pa ze kot profesor ni kaj odgovarjal, ampak so to poceli njegovi asistenti.

jest10 ::

MTm2H37rqt7B je izjavil:


ce ima kdo od vas dostop do raziskav opravljenih na IJS, naj poisce porocilo raziskave ali pa vprasa prof. Antona Jegliča ?


Eh, tapravi so se najdli skupaj>:D
Jeglič ima nek fetiš do koloidnega srebra in podobnih hecev. Pod njegovim vodstvom so zihr kaj "odkrili">:D

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: jest10 ()

solatko ::

Lakotnik29 - Nič ne mešam huršk in jabolk, sem samo vprašal bivšega sodnika, koliko licenc je bilo v 35 letih odvzetih zaradi zdravniških napak - vozniških izpitov, zaradi napak voznikov - ogromno.

Ne mi zdej nabijat, da so vsi zdravniki oh in sploh, ker so vsi samo ljudje in, če delajo, tudi grešijo, tudi tako, da pacient nosi posledice celo življenje ali pa umre zaradi napake.

Kot kaže zgodovina, so naši zdravniki svetovna uspešnica - na tisoče zdravnikov, miljone posegov, samo nekaj malih napakic in Nekrep.

Zdravilci in alternativa (nekatere smeri so v razvitih deželah, del standardne medicine) pa je ali placebo ali pa so krivi za množično umiranje ali vsaj poslabšanje zdravstvenega stanja prebivalcev.

Šarlatani so tako med zdravniki, kot med alternativci, zdravniške pokriva ceh sam, alternativce pa neurejena zakonodaja na tem področju.

V resnici je pa dobro vse, kar nekoga ozdravi pa, če je to merljivo ali ne.

fujtajksel - Pozabi na tableto za popolno ozdravitev, antialergiki so sorazmerno draga zdravila, njih pridobivanje pa sorazmerno poceni, dobički pa veliki. Tako pač je, pa brez teorij zarote. Zdravila v eni tabletki ali škatlici tabletk pozabite, tako kot enkratni zadosti visok kredit na banki, da bi vas rešil vseh težav.
Delo krepa človeka

WarpedGone ::

Zdravilci in alternativa (nekatere smeri so v razvitih deželah, del standardne medicine) pa je ali placebo ali pa so krivi za množično umiranje ali vsaj poslabšanje zdravstvenega stanja prebivalcev.

Pozabu si še tisto, da pogosto kadar jim rata, pacient itak sploh bolan ni res bil. I.e. je "uradno zdravstvo" zaHebalo z diagnozo.

Manjka ponižnosti na celi črti.
Zbogom in hvala za vse ribe

jest10 ::

WarpedGone je izjavil:


Pozabu si še tisto, da pogosto kadar jim rata, pacient itak sploh bolan ni res bil. I.e. je "uradno zdravstvo" zaHebalo z diagnozo.

Manjka ponižnosti na celi črti.

Ali pa kot v nešteto primerih, da si zdravilec izmisli bolezen

fujtajksel ::

solatko je izjavil:


fujtajksel - Pozabi na tableto za popolno ozdravitev, antialergiki so sorazmerno draga zdravila, njih pridobivanje pa sorazmerno poceni, dobički pa veliki. Tako pač je, pa brez teorij zarote. Zdravila v eni tabletki ali škatlici tabletk pozabite, tako kot enkratni zadosti visok kredit na banki, da bi vas rešil vseh težav.


Zakaj bi pozabil? Za bioresonančno seanso sem plačal najbrž več kot je ZZZS dal v 15 letih za vse one tabletke sprejčke in kapljice skupaj. Za tabletko (ali njih škatlico), ki bi delovala, bi bil pripravljen spet plačat toliko. Ne verjamem v zaroto - tudi če ta veliki farmacevti ne bi hoteli, bi se našel kdo, ki bi mu zadišal ta denar. Pač še ne znajo. So v teh 15 letih že za marsikatero prej neobvladljivo reč našli učinkovit tretma. Mogoče bo čez 10 let, mogoče čez 100, mogoče se prej pobijemo med sabo.

jype ::

fujtajksel> Za bioresonančno seanso sem plačal najbrž več kot je ZZZS dal v 15 letih za vse one tabletke sprejčke in kapljice skupaj.

Verjetno res, ampak mi vemo, da bioresonančna seansa ni delovala, tabletke, sprejčki in kapljice pa so.

St235 ::

Lakotnik29 - Nič ne mešam huršk in jabolk, sem samo vprašal bivšega sodnika, koliko licenc je bilo v 35 letih odvzetih zaradi zdravniških napak - vozniških izpitov, zaradi napak voznikov - ogromno.


Primerjaš licenco za zdravnika in vozniški izpit in v isti sapi trdiš, da ne mešaš hrušk in jabolk...

Dejstvo je, da popolnoma vsako delo podvrženo napakam. In dejstvo je, da napake v določenih strokah nosijo večje posledice kot v drugih. Samo nič od tega nima popolnoma nič s tem, da je odvzem licence zdravniku skrajen ukrep, kjer govorimo o resni malomarnosti ali celo naklepu.

Jemanje licence za vsako napako je višek idiotizma in absurda.

driver_x ::

St235 je izjavil:


Jemanje licence za vsako napako je višek idiotizma in absurda.


Zakaj le, saj imamo bioenergetike, homeopate in podobne vrače.

solatko ::

fujtajksel - Povej mi zdravilo, ki je bilo odkrito za eno kronično bolezen, s katerim je bolnik pozdravljen in ne rabi vsak dan tabletke ali več.
Za nepreverjeno metodo si plačal prostovoljno, ker si pričakoval, da bo pomagala (v sili hudič še muhe žre), nisi pa potem od terapevta zahteval, da ti velik del plačila vrne, ker zadeva ni delovala, z grožnjo, da boš to objavil na vseh mogočih portalih, kjer se njegova metoda ponuja in ponarejeno samohvali.

Lakotnik29 - V čem vidiš ti med tema dvema dejavnostima kakšno razliko. Meni bo v končni fazi vseeno, ali me povozi in naredi invalida voznik, ki je storil napako, ali pa mi to naredi zdravnik, ki je naredil napako. Oba sta opravljala nek posel in za oba se predvideva, da to znata počet varno za druge udeležence.

Voznik bo v tem primeru izgubil licenco za določen čas, če je bila krivda čisto njegova, zna it tudi sedet, pa mu ne bo nihče dokazal namena, samo določenih pravil ne bo upošteval.

Zdravnika bo ob njegovih napakah, praviloma zaščitil kolega, največkrat z obrazložitvijo, da so komplikacije, sestavni del stroke. Čisti naklep se razen pri morilcih iz zasede ali s predpripravo ne, da dokazat, to veva tako ti, kot jaz. Dokaži korupcijo!

Dejstvo je, da so zdravniki, tako kot pravniki in župniki, poklici, pri katerih se izvajalci počutijo nadljudje, saj vsak dan odločajo o usodi drugih. Tako se jih na sodiščih tudi obravnava. Oškodovanec mora dokazati namen. Zame je dovolj, če se jim dokaže napaka, to priznajo in zanjo odgovarjajo - kazensko in materialno (odvzem licence, dodatno usposabljanje....), ne pa da se take stvari pometajo pod preprogo cehovske solidarnosti.

Voznik, ki ravno tako odloča o usodi drugih udeležencev, za svoje napake odgovarja, razen kadar ima dobre veze in poznanstva - ja tudi take poznam - voznika z 9-imi žrtvami, brez dneva zapora, pa za vse je bil kriv.
Delo krepa človeka

WarpedGone ::

Ali pa kot v nešteto primerih, da si zdravilec izmisli bolezen

K men domov še ni nihče prišel sam od sebe razlagat, kaj vse mi fali.

Človek ima najprej problem, šele nato išče pomoč. In ko uradni spekter obupa nad tabo, moraš obupat tudi ti sam?
Zbogom in hvala za vse ribe

jype ::

solatko> fujtajksel - Povej mi zdravilo, ki je bilo odkrito za eno kronično bolezen, s katerim je bolnik pozdravljen in ne rabi vsak dan tabletke ali več.

Penicilin.

nejcek74 ::

*vozniski izpit izgubis "preventivno" se preden povzrocis nesreco (napako), licenco ti vzamejo zaradi hude napake.
Ce ne vidis razlike med tema dvema postopkoma pa si pojdi hitro resonirat mozgane, ker je ocitno nekaj narobe z njimi.

Drugace je pa debata precej podobnna stevilnim ostalim kjer imamo vernike vs. znastvenike. Prvi se bodo stalno drli in dokazovali da se v znastveno metodo veruje. Razvoj modernega zdravstva je socasen z vzonom vseh ostalih tehnologij. Temelji na raziskavah in predvidevanjih. Ko trci v napako, poskusa poiskati vzroke zanjo in jo dopraviti. Hkrati je sistem trdno vsidran v pridobitno dejavnost in nosi posledice tega.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: nejcek74 ()

St235 ::

solatko če že drgneš to zgrešeno analogijo si vsaj razčisti kdaj se vozniku odvzame licenca (vozniški izpit). Zgolj zato, ker je povzročil nesrečo se mu ne, kakor se mu tudi ne zgolj zaradi tega, ker je bil v nesreči nekdo poškodovan.

Lakotnik29 - V čem vidiš ti med tema dvema dejavnostima kakšno razliko. Meni bo v končni fazi vseeno, ali me povozi in naredi invalida voznik, ki je storil napako, ali pa mi to naredi zdravnik, ki je naredil napako. Oba sta opravljala nek posel in za oba se predvideva, da to znata počet varno za druge udeležence.


Upam, da se zavedaš, da voznik zato, ker si ti invalid ne bo ob vozniško? In oba bosta odškodninsko odgovorna, samo to sploh nima nobene veze z licenco.

LeLa ::

Ignorantia legis non excusat.

harmony ::

Zdenko vas lahko tozi, ker ga imate za sarlatana.

fujtajksel ::

solatko je izjavil:

fujtajksel - Povej mi zdravilo, ki je bilo odkrito za eno kronično bolezen, s katerim je bolnik pozdravljen in ne rabi vsak dan tabletke ali več.

Kronično, ha! S to besedo medicina označuje bolezni, ki jih ne znajo dobro pozdravit, hkrati pa niso akutno fatalne, tako da te lahko dolgo počasi najedajo. Ko pa jih enkrat znajo res pozdravit, pač niso več kronične! Takole na hitro iz prve roke se spomnim glivic na nogah, včasih so bile ene žavbe ki jih je bilo treba mazat po tri mesece, pa so mogoče glivice medtem same pocrkale iz čistega dolgčasa, zdaj so žavbe ki primejo v enem tednu. Pa AIDS je bil včasih celo docela fatalen, zdaj kroničen in včasih se celo že pozdravi. Veliko je tega. Kup antibiotikov, brez katerih bi pri marsikateri bakteriji kmalu oplel ali postal težek kronik, pa vprašanje koliko bi ti alternativci lahko pomagali (npr kakšna borelija).

solatko je izjavil:

Za nepreverjeno metodo si plačal prostovoljno, ker si pričakoval, da bo pomagala (v sili hudič še muhe žre), nisi pa potem od terapevta zahteval, da ti velik del plačila vrne, ker zadeva ni delovala, z grožnjo, da boš to objavil na vseh mogočih portalih, kjer se njegova metoda ponuja in ponarejeno samohvali.

Šel sem ko mi je tretji znanec prvoročno povedal povedal o svoji ozdravitvi, kar je bil glede na izkušnje z alergologi precej neverjeten rezultat. Sicer nekega obsežnega in zavajajočega marketinga nisem zaznal, razen hecnih web strani. Nihče ni obljubljal, da bo garant delovalo. Bi bilo sicer bolj fer, da bi imeli money-back garancijo, se strinjam. Pa da bi država vsem tem vestno pobirala davke (tu je bila zraven echt zdravnica in so bili izdani kosher računi) in pri tem tudi vodila neodvisno statistiko uspešnosti (tu se mi zdi da je niso vodili niti sami). Ampak kot rečeno, pri medicinski imunoterapiji so verjetnosti v istem rangu, pa neto čas tretmajev in stroški verjetno tudi (če plača ZZZS to še ne pomeni da je zastonj).

Zgodovina sprememb…

solatko ::

jype - Na srečo je Fleming odkril penicilin, še predno je bila farmacija multinacionalno združenje pobiralcev denarja od ljudi s težavami. Če danes odkrijejo kaj takega, ne pride na trg. Ni ekonomske računice.

nejcek74 - Vozniška se vzame, ker so bila kršena sprejeta pravila, licenca zdravniku, bi se morala ravno tako.

Lakotnik29 - Za hude napake voznikov, se preventivno vzame licenca za upravljanje z motornim vozilom. Hudih napak zdravnikov ni, vsaj v takem številu ne, kot se dejansko zgodijo. Krivde se najde v poznejših zapletih, pri poteku zdravljenja, le redko, zaradi očitne napake gospoda zdravnika.
Ne mi rečt, da na povprečno število zdravnikov v 35 letih, za kolikor sem od Žige prosil podatek, ni bilo za dve roki prstov, storjenih napak in malomarnosti, če upoštevamo še, včasih nenormalno obremenjenost zdravstvenega kadra.

Nikjer nisem dejal, da mora licenca stran za vsako napako, bi se pa morala vodit evidenca napak in ob ponavljanju izreči prepoved opravljanja te dejavnosti.
Vsak se lahko zmoti. Tudi na prispodobo z voznikom, sem mislil na voznika, ki ima že nekaj predhodnih napak in bo s tem, ko bo povozil še mene, zbral dovolj točk.
Pričakujem samo to in nič drugega, da mi v primeru napake, zdravstvo to prizna in, da v primeru več napak istega zdravnika, le tega iz poklica začasno ali stalno odstrani, oziroma dodatno usposobi, da ne bo delal napak.

Ni mi jasno, zakaj po pravniško vedno skočiš na eno besedo, vam je pravnikom res potrebno vse do podrobnosti narisat?

Nikjer ne zahtevam linča, saj so tudi v navedenih poklicih možne napake, samo priznat jih je potrebno, ko se zgodijo. Je to tako nemogoče zahtevat od vseh, od katerih je odvisno moje zdravje in počutje.

Enako mnenje imam tudi o odgovornosti zdravilcev, če naredi škodo, napako...., naj odgovarja, družba naj mu pa prepreči nadaljno ukvarjanje s tem.
Delo krepa človeka

jype ::

solatko> jype - Na srečo je Fleming odkril penicilin, še predno je bila farmacija multinacionalno združenje pobiralcev denarja od ljudi s težavami. Če danes odkrijejo kaj takega, ne pride na trg. Ni ekonomske računice.

Ne seri. Brez penicilina bi bil sifilis še vedno kronična bolezen z več kot 80% smrtnostjo in teorije o tem da farmacija poskuša prodajati droge tako, da bi čimveč zaslužila, so teorije zarote - v realnosti zanje ni nobene pametne podlage.

solatko ::

Da ne?
Delo krepa človeka

jype ::

Ne. Jaz sem danes brez drog zaradi napredka v farmaciji, ker so mi bolezen pozdravili. Ko je bila diagnosticirana, tega še niso znali.

solatko ::

jype - In si sedaj popolnoma brez vseh zdravil?
Meni so zdravniki pozdaravili že marsikaj, vseeno pa sem si moral kronične angine na moj način pozdaravit sam. Pomagal je seveda OSPEN 1500.
Delo krepa človeka

jest10 ::

WarpedGone je izjavil:

Ali pa kot v nešteto primerih, da si zdravilec izmisli bolezen

K men domov še ni nihče prišel sam od sebe razlagat, kaj vse mi fali.

Človek ima najprej problem, šele nato išče pomoč. In ko uradni spekter obupa nad tabo, moraš obupat tudi ti sam?


Marsikdo misli, da ima problem, zdravilec pa mu z veseljem pritrdi, saj bo za "zdravljenje" problema pokasiral.

In ja, tudi domov te pridejo obiskati/te zahaklajo na ulici/nakupovalnem centru, kjer ti s super zmogljivo napravico(ali xyz drug način) povedo kaj vse je s tabo narobe

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: jest10 ()

WarpedGone ::

Marsikdo misli, da ima problem, zdravilec pa mu z veseljem pritrdi, saj bo za "zdravljenje" problema pokasiral.

Dohtar ne bo zaračunal niti pričakoval donacije, zakaj bi rinil k zdravilcu?

In ja, tudi domov te pridejo obiskati/te zahaklajo na ulici/nakupovalnem centru, kjer ti s super zmogljivo napravico(ali xyz drug način) povedo kaj vse je s tabo narobe

I must be living in a dream!
Zbogom in hvala za vse ribe

jest10 ::

WarpedGone je izjavil:

Marsikdo misli, da ima problem, zdravilec pa mu z veseljem pritrdi, saj bo za "zdravljenje" problema pokasiral.

Dohtar ne bo zaračunal niti pričakoval donacije, zakaj bi rinil k zdravilcu?

Ker je folk neumen.


I must be living in a dream!

Očitno res

WarpedGone ::

jup, noben me še ni prisilu v zdravljenje ....
Zbogom in hvala za vse ribe

jype ::

solatko> jype - In si sedaj popolnoma brez vseh zdravil?

Ja. Zakaj je to nenavadno? (Niso samo zdravila, jasno - spremenil sem tudi življenski slog - po navodilu zdravnika, ne zdravilca.)

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: jype ()

MTm2H37rqt7B ::

bioterapije (vsaj skupinske) po metodi zdenka domancica nimajo cene, ponavadi se donira po svojih zmoznostih

ce ostali zaracunavajo, njihov problem, domancicevi ucenci pac ne - ce ze, so to ponavadi prispevki za uporabo prostorov

solatko ::

jype - Ni nenavadno, vendar za večino kroničnih bolezni, ne obstoji tabletka, ki je nebi nadomestila ena ali več, vsak dan.
Nikoli nisem trdil, da je alternativa edini zveličaven način, vedno pa trdim, da je alternativa v rokah zdravnikov lahko veliko bolj učinkovit način zdravljenja nekaterih bolezni, kot pa samo uradna medicina ali samo alternativa.
Zakonodaja bi morala omogočit dopolnjevanje teh dveh načinov in tako bi sami odpadli tudi vsemogočni zdravilci, ki po znanju to niso. Izkoriščajo togost uradne medicine.
Poznam kar nekaj dobrih zdravnikov, ki bi z veseljem prevzeli tudi zdravljenje na alternativni način, če jih nebi omejevala ta togost.
Nočejo pa opustiti posel, za katerega imajo licenco, saj pravilno menijo, da lahko, kot zdravniki naredijo za ljudi več, kot bi lahko, kot alternativci, ker bi jim bili odvzeti dobri načini uradne stroke.
Delo krepa človeka

harmony ::

Okej vsi zdravijo, kaj pa zdravilo za smrt?

Cacamas ::

Res ne razumem kaj vam ni jasno.

Govorimo o medicini ne o alternativni medicini. Ko bodo dokazali delovanje alternativne medicine preko efekta placebo - bo to medicina.

Verjetno ste že videli - ampak ne škodi še enkrat:

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Cacamas ()

WarpedGone ::

Ko bodo dokazali delovanje alternativne medicine preko efekta placebo - bo to medicina.

Pač ni tako simpl. Zraven je še en kup čistonavadne sluzaste politike.
Če bi bila stroga znanost, bi ena metoda hkrati postala del medicine neglede na lokalnega kralja.
Pa je praktično vse odvisno od lokalnega kralja.
Zbogom in hvala za vse ribe

Cacamas ::

Pa kaj bluziš?
Kaj hočeš povedat? Da je znanost odvisna od države do države in njene politike?
Znanost NI demokracija.

WarpedGone ::

Boš razložu potem, zakaj je akupunktura ponekod del uradne medicine, drugje pa ne.
Zbogom in hvala za vse ribe

Cacamas ::

Angleži imajo pa homeopatijo. Čeprav se znanost temu posmehuje. Znanost nima nič s tem. Politika pa.
Če bi doktorje medicine vprašali za mnenje tega ne bi bilo.

WarpedGone ::

No vidiš, da razumeš.
Zbogom in hvala za vse ribe

Cacamas ::



Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Bioenergija verjamete ali ne? (strani: 1 2 3 48 9 10 11 )

Oddelek: Loža
53863917 (22838) Unknown_001
»

Zdravljenje raka-alternativa (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Loža
18438630 (19023) next3steps
»

Homeopatija (strani: 1 2 3 414 15 16 17 )

Oddelek: Znanost in tehnologija
83897549 (48429) tikitoki
»

Homeopatska zdravila v Sloveniji (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Problemi človeštva
14738246 (35431) alphasaphir
»

Placebo učinek deluje tudi, če zanj vemo (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
10815050 (12780) ParanoiD

Več podobnih tem