» »

Bioenergija verjamete ali ne?

Bioenergija verjamete ali ne?

««
3 / 11
»»

_marko ::

->bioenergija je pač samo ime, beseda, ki jo je nekdo izbral za poimenovanje tega pojava

Ni res, mi že imamo ime za to: PLACEBO!
Bioenergetiki si pač zmišljujejo fancy besedo, da napizdujejo neveden folk.


->daj se zavedat, da se (vseh) vprašanj pač ne rešuje tako, da jih na silo zvedeš/zreduciraš na področje, kjer se počutiš suverenega

Ok, ampak vseeno - če se govori o podobnih stvareh, potem naj bo redukcija vsaj na biološki oz bio-kemijski nivo.
Seveda, pa mora ta redukcija držati tudi fizikalno, drugače je pač bull.


->Ne pozna vsega, kar JE, prav gotovo pa ve, kaj sigurno NI.

Se ne strinjam. A lahko bolj podrobno razložiš?
(glede Higinsovega bozona je npr nekje vmes - na tej skali so že problemi z tem kaj je in kaj ni. Seveda pa bi v prihodnosti tvoja trditev 100% držala)
The saddest aspect of life right now is that science
gathers knowledge faster than society gathers wisdom.

Fizikalko ::

Ne, nisi me dobro razumel. Hotel sem rečt, da če znanost reče, da npr. nekaj NI mogoče (niti v teoriji). Pri Higgsovem delcu znanost zaenkrat pravi - ne vemo (še). Ko pa znanost reče: bioenergija je bull, ali pa: astrologija je bull, ima pa za to precej trdne argumente.

Fizikalko ::

Ne vem, če sem kul razložil... Ko ugotovimo, skratka, da nekaj Ni res, potem je gotovo tako, kljub temu, da še ne vemo , kaj pa JE res.

_marko ::

->Ne vem, če sem kul razložil

Si. :8)
The saddest aspect of life right now is that science
gathers knowledge faster than society gathers wisdom.

SmeskoSnezak ::

Vem da je offtopic, sam če je Fizikalko to omeno, bi rad potrditev. Kajti sem prepričan v nasprotje.

Torej. astrologija je bull A lahko to dokažeš ali pa si samo tak rekel?
@ Pusti soncu v srce... @

Fizikalko ::

Hja, tkole je. Tisto, s čimer astrologija pojasnjujejo svojo vedo, je bull. Položaj planetov in zvezd, pravijo, vpliva na človeka na 1001 način... Razen gravitacije in EM valovanja res ne vem, kaj bi ti ena zvezda lahko dala. Če pa naj bi gravitacija in EM naredila ta trik, potem bi se ti od bližnjih predmetov in bližnjih svetlobnih teles še precej bolj rolalo.

Fizikalko ::

Drugače je pa fajn, če argumente najprej predstavi tisti, ki trdi, da nekaj JE oz. da nekaj štima. Nisem videl enega astrologa, ki bi argumentirano razložil princip delovanja oz. implementacijo vpliva zvezd in planetov. Bi morda kdo poskusil tule?

_marko ::

Eno vprašanje za vas bio-loverje...
A telekineza je tud resnična?

Dajte no, glede astrologije je pa že preveč očitno, da je bull!
The saddest aspect of life right now is that science
gathers knowledge faster than society gathers wisdom.

gzibret ::

Astrologija velja ravno toliko, kolikor je značajskih lastnosti med poletnim in zimskim leglom :D
Vse je za neki dobr!

SmeskoSnezak ::

Ok, ok. Sam zanimalo me je, zakaj je omeno astrologijo. Back on topic!!
@ Pusti soncu v srce... @

Nejc Pintar ::

@gzibret: verjetno je Astrologija manj. Vseeno imata legla različne okoliščine:D
Lahko je biti prvi, če si edini!

hokuto ::

No, tule odpade vsa tvoja telovadba z imeni. Če se nekaj meri, potem je to količina. Katera? Je meril sevanje - torej frekvenco in energijo fotonov?

ne odpade, ker je ni bilo, saj jaz nisem ničesar dokazoval. sem te namreč samo opozoril, da ti s telovadbo, ki si jo začel ne boš ničesar dosegel, ker je bil odgovor, ki si ga od sogovornikov zahteval, irelevanten za status bioenergije. ne spomnim se kaj točno je jeglič meril, zelo možno, da tega v oddaji niti niso navedli, ker pač ni bila znanstvenega tipa, če te zanima, mu pa lahko pošlješ email in ga vprašaš.

Seveda, kdo pa trdi, da današnja fizika VSE ve? Prav gotovo NE ve vsega. Ne pozna vsega, kar JE, prav gotovo pa ve, kaj sigurno NI.

ve precej zagotovo kaj sigurno NI (oz. kaj sigurno ni možno) v okviru njenih spoznanj. dokler recimo ni bil poznan elektromagnetizem, se cela vrsta efektov, ki izvirajo iz njega ni dala razložiti z dotedanjim vedenjem, pa so bili kljub temu možni. z napredkom znanosti se polje, ki ga ta ne zajema, močno krči, da ga pa sploh ni več, je pa malce drzna trditev, prav to namreč vključuje absolutna trditev, da prav gotovo ve, kaj sigurno NI.

Žal te moram razočarat - ravno vi se nevede spuščate v fizikalne vode, a brez podlage.

kdo vi? del katere skupine pa sem jaz, da mi odgovarjaš z vi? mogoče ti bo lažje, če povem še sledeče... jaz sem glede bioenergije še zmeraj skeptik in nisem prepričan v njeno verodostojnost. hotel sem te samo opozoriti, da se mi tvoje (in še koga) nasprotovanje zdi preveč dogmatsko in da skušaš neobstoj utrditi precej z levo roko in še to bolj z namenom zgolj potrditi tvoj že zgrajeni pogled na stvari. problem (eden od) okoli bioenergije pa verjetno še česa je, da se resni znanstveniki z njo ne ukvarjajo, ker jo ali precej a priori zavračajo, ali pa se jih precej hitro stigmatizira, navedbe bioenergetikov pa upravičeno ne morejo biti definitivno merodajne, saj imajo ti osebni interes. lahko bi recimo delali dobro kontrolirane meritve pri kakšnem procentu ljudi, s kakšnimi problemi je kakšna metoda/alternativec uspešna/uspešen. podobno kot se to počne pri razvoju zdravil.

Ni res, mi že imamo ime za to: PLACEBO!

tvoje mnenje marko. h kateremu se tudi sam precej nagibam, vendar pa ne ti, ne jaz nimava trdnih podatkov, da bi lahko to 100% trdila. mimogrede placebo je zelo močen, tudi slučajno ne samo navidezen, efekt in že samo sproženje tega efekta ima svojo vrednost, ki je ne gre kar zanemariti. ni pa, tudi vkolikor gre pri bioenergiji res samo zanj, ta zgolj, pa niti predvsem, v njeni domeni. prerado se pozabi, da placebo koristi tudi uradni medicini. komu pa bolj zaupajo ljudje kot njej - vnaprej pričakujejo, da jim bodo od zdravnika predpisani zdravila, postopki, ipd. pomagali (čeprav na žalost to zaupanje nekaj zaradi slabega dela posameznikov, nekaj pa zaradi senzacionalističnih medijskih zgodb verjetno prej pada kot raste).

astrologija, telekineza, karkoli...
ne zdi se mi najbolj primerno v to debato vpletati drugih področij, pa naj si bodo ta za bioenergijo "škodljiva" (ker več kot očitno neresna kot npr. astrologija), ali pa koristna (npr. akupunktura, ki je prestopila iz alternativne medicine v uradno, čeprav je imela svoj čas tudi vprašljiv status). zadeve namreč niso povezane in potrditev ali ovrženje ene, nič ne pomeni za potrditev ali ovrženje druge.
doke!

_marko ::

->tvoje mnenje marko

V bistvu mi nisi odgovoril nič, česar nisem jaz v tej temi že napisal.



->vendar pa ne ti, ne jaz nimava trdnih podatkov, da bi lahko to 100% trdila.

No, jaz vem česa je placebo zmožen. Ti pa si preberi par linkov na netu.
The saddest aspect of life right now is that science
gathers knowledge faster than society gathers wisdom.

Fizikalko ::

hokuto...He he, končno eden, ki mi nasprotuje količkaj konsistentno. ;) Po svoje razumem tvojo "odprtost", ampak se IMHo ne zavedaš njenih pasti. Bo najbrž še fajn debata (podobne sem imel dostikrat z enim prijateljem, ki ima na las podobno mnenje tvojemu... pa ga že dolgo nisem videl. Da se ne skriva za tvojim nickom?! ).

>>ve precej zagotovo kaj sigurno NI (oz. kaj sigurno ni možno) v okviru njenih spoznanj. dokler recimo ni bil poznan elektromagnetizem, se cela vrsta efektov, ki izvirajo iz njega ni dala razložiti z dotedanjim vedenjem, pa so bili kljub temu možni.

No tule me je spet zasrbel jezik. Namreč, dokler niso poznali EM polja, si pač določenih stvari niso znali razložit. Ampak so pa prekleto dobro vedeli, katere razlage NE morejo držat. Če bi jim takrat eden rekel:"Lejte, svetloba je v bistvu kup letečih jogurtov, samo vi tega še ne veste!", bi prav tako rekli: "Res, ne vemo še, kaj je svetloba, ampak sigurno pa to niso jogurti." Kapiš?

Zgodovina sprememb…

MarkV ::

Namreč, dokler niso poznali EM polja, si pač določenih stvari niso znali razložit.

Vedeli pa so za učinke EM polja, vedeli so, da gre za nekakšen pojav in 100% so bili da nekaj je, vendar niso vedeli zakaj in kako.

Pri bioenergiji ne ve nihče nič. Efektov (dokazljivh) ni, o tem pojavu se sploh ne ve kaj naj bi bil, niti kaj vse razumemo pod njegovim imenom. In to je bistvena razlika, ki lepo nakazuje, zakaj je upravičeno domnevati da je vseskupaj en BS.

ajin ::

Srecal sem cloveka, ki mi je rekel, da se ukvarja z radiostezijo, in je bil dokaj zavarovan vase.

Usedel sem se zraven njega, malo sva govorila, jaz sem takrat zavestno dihal, pac bil v nekoliko meditativnem stanju. Rekel mi je naj mu dam roke, in sem iztehnil roke, dlani navzven, on jih je postavil nad moje in me gledal ter mi rekel, a cutis.
Sprva, sem ga gledal in nisem nic cutil.. Nic posebnega... Torej ocitno me ni uspel hipnotizirati al kako?

No, potem pa sem se sedel zraven njega, in on je pil cvicek, kavo in kadil cigarete, ter mi govoril razlicne stvari, se posebaj pa je opeval kelnarico, katero se je videlo da ima neka custva do nje. No, cez nekaj casa, pa sem zraven sebe na moji desni strani, on je bil na moji levi, zacutil vrtince, bili so prisotni , prav cutil sem njhgovo rotacijo v desno, in imeli so dolocen ritem.... In nic mi ni govoril, ali da bi se kaj trudil, samo bil je zraven mene in pil cvicek.. V sebi sem si mislil, kako lahko ti zdravis ljudi, ce pa pijes? ( predsodek, da strinjam, ter tudi neciste misli,samo kako naj sprejmem njegovo avtoriteto?)

No....

Bilo je nekaksno nihanje... nevem kako naj vam to opisem, ampak prvo se je zavrtelo za recimo 90 stopinj, potem pa pospeseno za nadaljnih 270.. nekako tako..
Nevem, moral bi vam uzivo povedati, pokazati.. tocno vem ze zdaj kako so se gibali ti vrtinci ..
bili so v visini mojega pasu, sam pa sem sedel na tistem velikem stolu, ki so obicajno za sankom..
No, spotil sem se.

To me je zelo presenetilo. Malo smo govorili, potem pa sva s prijateljem odsla, in nato ga nikoli vec nisem videl..

Zgubil pa sem njegovo vizitko..

Sam sem trdno preprican, da bioenergija je ,da clovek lahko projecira "sevanje", nek tok energije, skocentrirano v doloceno tocko, ali smer, in da to usmerja z svojim dihanjem.
Tudi sem preprican v telepatijo, in telekinezo; le da za telekinezo je potrebno hudo velika koncetracija..

V resnici je koncetracija kljucna.

Lp

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: ajin ()

Fizikalko ::

Čist tko, BTW: on je pil cviček. Kaj pa ti? Viski?

MarkV ::

Bilo je nekaksno nihanje... nevem kako naj vam to opisem, ampak prvo se je zavrtelo za recimo 90 stopinj, potem pa pospeseno za nadaljnih 270.. nekako tako..


LoL. Kako si pa to zračunal? Se pravi je blo nihanje od pi/2 do 3*pi/2? :D :D :D Daj to malo razloži, kako to zgleda tole nihanje. Ko enkrat "zaniha" na 3pi/2 potem kar preskoči tisti vmesni del al kaj?

Kako pa zgledajo vrtinci, ki nihajo? Torej so bli vrtinci ali nihanje? Odloči se že.

Whiskey, to bo to. Al pa slivovka. Pa tudi ko si ta post pisal je bil kak vpliv, bi rekel.

ajin ::

Ne pijem, in tudi nisem pil. In tesko je opisati
samo hocem povedati da sem cutil vrtince.. pac ta neka "gmota" se je vrtela, in zame je to nihanje, zaradi pulsiranja, ali pac ritmicnega gibanja tega vrtnica..
kako naj vam to opisem.,. pac zaznal sem to.. in tega nikoli ne bom pozabil..

Mogoce bi bilo bolje razumljeno da bi vam pokazal z roko...kaksni gibi so bili ..kako je to potekalo ..

Ja zamisli si recimo da naredi pol kroga z neko hitrostjo potem pa se od polovice naprej pospesi zelo hitro, malo se ustavi, za "sekundo" in potem spet naredi pol kroga, in nato spet pospesi.. nekako tako .. "grobo" povedano.. In to v ritmu..

tap tap tap tap tap ... se vrti.. periodicno

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: ajin ()

Fizikalko ::

Najprej povej, KAJ je nihalo ali se vrtelo. Zrak?

Azrael ::

Je mogoče tisti tip smodil kakšne sfrizirane smotke?
Nekoč je bil Slo-tech.

ajin ::

ne zrak .. nevem .. samo cutil sem vrtince ..

prav pogledal sem v to smer, kjer sem zacutil ta vrtinec.... itak nic nisem videl, cutil pa sem .. mocno .. in me je to zelo presenetilo .. ceprav.. sem pac takoj pac povezal z svojim osebnim prepricanjem .. zame je to bila neka energija ..

NE AZRAEL, in ni dobro da kadis travo... Bil sem pri polni zavesti, ne opit..

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: ajin ()

Fizikalko ::

>>itak nic nisem videl, cutil pa sem .. mocno

S katerim čutilom, če ne z očmi, si potem čutil?

ajin ::

Ali pa recimo, kaksna je vasa znanstvene razlaga sledecega..

Oseba meditira, je v posebnem stanju uma. Kako to ve, ve, ker pozna sebe, ter svoja pocutja, cuti mir in radost v sebi, zadovoljstvo...

NO, ta oseba sreca drugo oseba.. svojo sestro.

Objame jo, in pri objemu, zavestno iz predela srca z mislimi usmeri obcutke katere cuti do svoje sestre.., vso ljubezen, emociej ljubezni ...

Sestra odskoci, in rece da je pravkar imela takihardijo, aritmijo srca.. zacudena odide...

ajin ::

A imam samo oci?

CLovek ima oci, nos , jezik, usesa, tip ..

In koza je najvecji organ , veliko receptorjev..


Nevem.. ali si kdaj cutil tok zraka..?
; pa si ga videl?

Kaksna vprasnja mi to dajes? Pa si predvidevam fizik?

Nevem, cutil sem pac vrtinec in ga lahko opisem in celo priblizno povem kako se he gibal.. celo lahko opisem ritem, pokazem .. kako sem to zacutil...
Ni pa bil zrak ... ker je bilo drugacno .. bolj gosto se mi zdi .. pa utripalo je .. ali pa hm .. joj .. interval je imelo gibanja .. tako kot sem opisal ...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: ajin ()

ajin ::

Aja, pa se nekaj..

Oseba1 sedi, in je v dolocenem umskem stanju.. umirjen; verjetno so mozganska valovanja v alfa, ali pa nizje..

oseba2 sedi zraven te1 osebe, oddaljena sta za relativno majhno razdaljo.., oseba2 je osebi1 na desni strani. Oseba2 poslusa tretjo osebo. Oseba1 molci, a diha, in v umu meditira. Naenkrat oseba1 cuti vrocino, in zacne zareti. Obcutek ki se pojavi v tej osebi1 je kot ogenj, vrocina, roke zazarijo, cuti globok mir in osredotocenost.. Neenkrat oseba2 se zdrami iz poslusanja in zacudeno pogleda osebo1, in to prav v tistem trenutku ko oseba1 se "prelevi" v stanje v katerem obcuti ta ogenj, vrocino..

Zdi se, da oseba2 je cutila notranjo telesno in umsko spremembo osebe1. Oseba2 je zdravilec, in njegovi cuti so zelo obcutljivi.
Oseba2 potem pove, da je oseba1 "buhnala" in da je cutil nekaj, oseba2 je povedala; daje oseba1 naenkrat zazarela...

Resnicen dogodek.



Tretja oseba, se ne zaveda dogodka, ki je potekal med osebo1 in osebo2.


IMho, bioenergija je resnicna. Sem trdno preprican, da clovek oddaja sevanje, in da prostovoljno lahko iz sebe zavestno sprosti energijo, jo usmerja...

Fizikalko ::

>>Resnicen dogodek.

Ja. Še dokazat, pa bo.

>>Sem trdno preprican, da clovek oddaja sevanje

Do sedaj edina stvar, ki je nisi falil, IMHo. Od tu naprej je pa tvoja zgodba v težavah.

Fizikalko ::

>>Nevem.. ali si kdaj cutil tok zraka..?; pa si ga videl?

Seveda ne, sem ga pa čutil na koži. Zato sem te pa vprašal. Torej si čutil "na koži"?

ajin ::

Ja. Še dokazat, pa bo

Fizikalko, vse to kar sem povedal, mi ne verjames in menis da sem si zmislil? Da govorim samo zato da te zavajam?

Vse to je resnica!!

Dokazano mi je. Tebi pa ni, in zakaj bi to bil moj problem?

Sevanje pravis? Hm, zanimivo, tukaj v moji domeni, mi to daje majhno potrditev, tega kar sem dozivel in v kaj sam osebno verjamem.


Ne, nisem rekel na kozi. Bil sem oblecen. Samo zaznal sem v zraku v prostoru vrtinec katerega sem ti opisal. Preprosto je.
To sem zaznal, kako sem? Nevem. Nic drugega nevem, kot pa samo to kar sem izkusil in dozivel.
OPisal sem moje dozivetje.

TO je resnica, ti jo sprejmi kako zelis.

Meni je vseeno.

IN vse to mi je zelo zanimivo...
Rad bi ekperimentiral, mogoce pa je to moj znanstveni duh? A to bi rad pocel za svoje osebno razumevanje.

lp

ajin ::

Vse to sem jaz dozivel, ti nisi in ti menis pravis da je to napacno in neresnicno?

Hecno, pa si fizik, mar ne ?
Na podlagi cesa trdis, da ni to resnicno?

Fizikalko ::

Kdo ti pa kaj hoče? Samo sprašujem, da vidim, kako sploh opisuješ svoj doživljaj...

A ni zanimivo, da se vsi ti nepojasnjeni doživljaji pojasnjujejo tako medlo? A ni zanimivo, da ravno tega ne zanš opisat? Ko si rit obrišeš, ti je pa vse jasno , al kaj?

Skratka - taka nakladanja oz. tako nepopisno slabi opisi neki doživljajev ne doprinesejo NIČ. Le zakaj (!!!) se takle ultimate bioenergetik ne upa stvar poizkusit pred kakšno znanstvedno komisijo na kakšnem double blind testu? Le zakaj?

To, da se je tvojim možganom enkrat pač nekaj zdelo, je tvoj problem. Za dokazovanje je pa to toliko pomembno kot lanski sneg. Ja? Get more scientific.

ajin ::

Ce pade jabolka na tla, in jo ti vidis z svojimi cutili, jo slisi in obcutis, upor zraka katerega povzroca ko pade mimo tebe, recimo zelo blizu tvoje glave.. je to to ..
Tukaj ni nic, vec nic manj.


Jaz sem zelo natancno opisal svoje dozivetje, katerega sem izkusil.

Znam tocno opisati to, kar sem zaznal..
In to je vse kar sem dozivel. Kaj je tukaj medlo, te zanima postavljal vprasanja, jaz bom skusal odgovarjati..

Jaz bi to meril, eksperimentalno bi rad meril to, jaz bi rad bil poskusni zajcek ..:)

Glede teh blind testov in merjen, pa je tukaj se en faktor, katerega me cudi, glede na to da si fizik, da ga sam nisi uposteval..

SEm znanstven, le da so moje naprave za merjenja, moj Um in cutila, ter opazovanja sosledja dogodkov.. koncetracija.. in zavedanje ...

JAz imam rad eksperimente.

ZAkaj znanstvenik sam ne izkusa tega... z to osebo... Zakaj se zanasa na merljivost naprav, ki imajo svoj vpliv na stalno se spreminjajoce se parametre...
Meri, tocno tisto kar zeli zmeriti, a mogoce te stvari niso v domeni taksne merljivosti?


Nevem, vem pa kaj sem obcutil in dozivel, veckrat razlicno, in to so zame samo potrditve..

Zame je to znanstveno, ker jaz sem delal eksperimente.. ne z dragimi napravami, in res, da nimam polozaja in ugleda, ter naslova...
Vse to se mi je razodelo. Zakaj tako recem, zato ker so to bili nakljucni dogodki, dogodki ki so se zgodili v pravem trenutku, jaz temu recem v sinhornem dogodku, v katerem imho so vsi parametri v eni koheretnosti, ali ce se pesnisku izrazim v "simfoniji" vselej prisotne energije....( kakrsnekoli ze)

Fizikalko ::

Ah, zdaj dokončno obupujem nad tabo. Ti bi znanstveno meril, samo ne veš niti tega, katero količino bi meril, ne kaj je predmet merjenja.

Samo govorjenje te je, IMHO, pa še kup naivnosti zraven, ki se najbrž povezuje z dovetnostjo za orenk manipulrianje s tabo. To je pa tudi vse. Tak nisi zanimiv za nobeno znastveno merjenje. Sam pa si seveda lahko še naprej domišljaš karkoli - morda predlog: probaj se skoncentrirat in si predstavjat, da vse to že meriš in da si dobil antinobelovo nagrado (omenjena v temi o informiranih kozarcih).

ajin ::

To, da se je tvojim možganom enkrat pač nekaj zdelo, je tvoj problem

Wow, veliko ljudem se je potem ze marsikaj zdelo...
Celo mojim najblizjim... oce se se je dobesedno najezil v moji prisotnosti.. kocine na roki so mu "lezle" na mojo roko.... in me celo obtozil da se drogiram...

Svojo matero, ko sem se jo dotaknil z palcem in jo potem vprasal ce kaj cuti, je rekla, pece me kot elektrika in sem se ustrasil ter nehal..

Pa kup drugih ljudi, ki so imeli taksna in drugacna dozivetja.

JAZ VEM, da je ta pojav resnicen, ter dopuscam moznost da so tudi drugi. ZA telepatijo sem tudi preprican, tako pa tudi telekinezo ...

In verjamem, da to ni neki za na kruh namazat..
To vi verjamte, zato pa bi radi preprosto merili.. pa spravili v neko majhno napravco, s katero bi se potem igrali.. a ne ... al kaj ?


Mah ..

AJd

Fizikalko ::

>>eksperimentalno bi rad meril to, jaz bi rad bil poskusni zajcek ..:)

Sori, tole NI žalitev, ampak čisto resno: IMHO bi bil zanimiv za psihološke teste. Za kjko diplomsko: korelacija tega in tega atributa pšsihološkega profila ter dovzetnosti za manipuliranje.

Fizikalko ::

>>JAZ VEM, da je ta pojav resnicen

Hmmm. Jaz vem, da sem letel po zraku s 500000km/s in me noben ne bo prepričal, da to ni mogoče. Ni se mi zdelo, res ne.

Dokaz pa tak. Poglej si v SSKJ, kaj pomeni znastveno merjenje, kaj je to znanost nasploh.

Zgodovina sprememb…

ajin ::

Nekdo opazi neko silo narave..
Neve kaj je .. Neve kako ji je ime..
Jo opazi enkrat.. ko je pozoren, namrec ona je vseskozi prisotna..
Pa drugic ce ima sreco.. ce je njegova pozornost osredotocena in ce je tukaj in zdaj ... ce je zavesten ...


Pa tretjic . pa jo opazi.. pa se mu zdi zanimivo.. potem zavestno spremjal ..
pa dozivlja, in vidi da nekaj je ..
a Vseeno neve kaj je .. ne ve kako bi jo poimenoval . niti kako bi jo meril..
A spoznal jo je, cutil jo je , izkusil jo je ..


Razumes?

Drugace pa tematiko je o bioenergiji, pusti te informirane kozarcke.. ki se pac ocitno lepo prodajajo .. ne govorim o tem ..

Vse kar sem povedal, je resnicno in izkustveno. Tebe je samo govorenje, kajti kaj si mi ti podal in povedal? Jaz sem to izkusil.

Drugace, pa sem zdaj dobil zeljo da te srecam v zivo. Resno.

Fizikalko ::

Ah, ne nakladaj. Še Newton, ko mu je jabuk na glavo padu, je vedel, da je začutil na glavi. Ti pa se izražaš tako medlo kot kak politik na Omizju. Dolgočasen si že.

MarkV ::

@Ajin: LOL:D Hočemo še takih:
pa utripalo je

Hočemo še bliskanja vrtincev in nihanja:D :D :D

Smeh je namreč pol zdravja.8-)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: MarkV ()

ajin ::

Dobro. Sem nehal.

MarkV ::

Še zdaj nisi odgovoril kaj je utripalo, kaj se je vrtelo in kaj je nihalo?
Lepo prosim če tole odgovoriš, ker me res zanima.

Fizikalko ::

Ne VE. Ne ve, kaj je nihalo (utripalo, se vrtelo), ne s čim (s katerim čutilom) je to čutil. Hkrati pa ne dopišča možnosti, da se vsake toliko pač možganom kaj samo zdi. Ker on pač "ve". :( Čeprav nič ne VE.

Zgodovina sprememb…

ajin ::

Jasno sem povedal..

Ja zamisli si recimo da naredi pol kroga z neko hitrostjo potem pa se od polovice naprej pospesi zelo hitro, malo se ustavi, za "sekundo" in potem spet naredi pol kroga, in nato spet pospesi.. nekako tako .. "grobo" povedano.. In to v ritmu..


Bilo je nekaksno nihanje... nevem kako naj vam to opisem, ampak prvo se je zavrtelo za recimo 90 stopinj, potem pa pospeseno za nadaljnih 270.. nekako tako..


Samo zaznal sem v zraku v prostoru vrtinec katerega sem ti opisal. Preprosto je.



Ko sem rekel utripalo, sem mislil kot, da ima nek dolocen interval gibanja, rotacije, vrtenja..
Vrtinec je bil ker se je vrtel v smeri urinega kazalca, v desno... in gibal se je tako kot sem zgoraj opisal.... tako sem to zaznal..


Níhanje je periodično gibanje, ki ga lahko opredelimo z amplitudo ter frekvenco ali nihajnim časom. Navadno obravnavamo sinusno nihanje, pri katerem se odmik ali odklon sinusno spreminjata s časom



Sem rekel da je bilo periodicno.. torej ustreza besedi Nihanje? Kaj je nihalo? Nevem kaj, samo nihalo je, torej imelo je periodicno gibanje, kot "ritem".. imelo je nek interval..

Kaj te se zanima, ti kr vprasi, vse kar sem tukaj opisal me vprasi jasno in ti bom skusal najblje in najboltocno kako sem dozivel opisati...

ajin ::

Fizikalko. JAz se dobro zavedam da nic nevem. Mislim da bi ti to moralo biti jasno, glede na vse moje pisane poste...
Tudi bi ti moralo biti jasno da mi je vseeno do ugleda in slave, bla bla... neumnosti zaraid katerih izginja to clovestvo, so bolj inteligentne in cudezne stvari v tem obstoju in prostoru in casu, imhho.

Dopuscam moznost, da se nam stvari dozdevajo.. samo nisem sam v tem, tudi drugi so, ter moji najblizji. sem celo delal ekperimente in gledal reakcije ljudi, pa so bile razlicne reakcije..


Fizikalko?

Imas punco?

NAredi en esperiment, pa mi povej, ok ?

MarkV ::

Ah, nima smisla....:(

kekz ::

Jaz v bioenergijo NE verjamem in sem SKORAJ tak skeptik kot Fizikalko.
Sem prepričan, da med bioenergetikom in okolico ni nobenega POSEBNEGA sevanja in nobenih SKRIVNOSTNIH sil.

Verjamem pa v placebo efekt. In to močno. In tudi v sugestijo, hipnozo itd. Sem videl že precej neverjetne situacije, ki jih je uspelo narediti hipnotizerjem pri mojih znancih. Sploh, verjamem, da so naši možgani zmožni upravljati s telesom v VELIKO VEČJI meri kot se to kaže v vsakdanjem življenju. Samo nekako jih je treba prepričati (ali morda celo natrenirati). To da "prepričaš" krvni obtok, da je malo bolj intenziven in segreje roko, se mi sploh ne zdi nič posebnega. Najbrž je možno, da bi uspelo možganom celo ustaviti srce, dokler ne bi zaradi prekinitve obtoka izgubili kontrole in bi najbrž to začelo spet biti.

Celo astrologija ni čisto iz trte zvita (sicer horoskopa nisem bral že vsaj 20 let). Samo ne zavedajo se vsi pomena vzroka in posledice. Če v horoskopu piše, da zvezde kažejo, da se boš jutri slabo počutil, se marsikdo ZARADI TEGA začne jutri slabo počutiti (pa smo sep pri placebu ;) )

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: kekz ()

Fizikalko ::

>>Verjamem pa v placebo efekt. In to močno.

Temu nisem nikdar oporekal.


>> Imas punco?

In to ma vezo... kakšno že?

ajin ::

Mogoce zate, MARKV, zame je smisel..

možgani zmožni upravljati s telesom v VELIKO VEČJI meri kot se to kaže v vsakdanjem življenju. S


DA, ne samo s telesom, ampak nasplojh lahko uporabljamo veliko vec, ter nasa cutila so veliko bolj obcutljivesja kot si mislimo.. SEj logicno, ce gledam samo na "neumne stvari" ter se robotiziras, ter ne dajes nobene pozornosti svojemu bitju, le kako bos ugotovil cesa je sposobno tvoje telo, cuti in um, zavest?

Na poti je bil kamen.. veliko ljudi je slo mimo.. enkrat pa je mimo prisel mozakar... Kamen, mu je postal vsec... zanimiv mu je bil, radovedno se se spraseval, kaj se skriva pod njem... stopil je blizje ter ga postisnil.. odkril je zaklad..

ajin ::

Z ekperimentom

NAredi eksperiment..

Ce zelis, ti tukaj javno opisem, ali pa na Privat, kako zelis..

Fizikalko ::

>> Imas punco?

Še enkrat, ajin, da ne boš morda še kdaj tako neumesnih dejal: In to ma vezo... kakšno že?
««
3 / 11
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Homeopatija (strani: 1 2 3 414 15 16 17 )

Oddelek: Znanost in tehnologija
83898094 (48974) tikitoki
»

Dober kiropraktik (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
5031510 (25631) mtosev
»

Stvarna napaka za placebo napravo? (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Loža
21349630 (45805) imagodei
»

Homeopatska zdravila v Sloveniji (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Problemi človeštva
14738465 (35650) alphasaphir
»

Placebo učinek deluje tudi, če zanj vemo (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
10815157 (12887) ParanoiD

Več podobnih tem