Forum » Loža » DIY PIzza...
DIY PIzza...
SuperKripto ::
Kaj priporocate za tiste, ki bomo pekli pico brez sira? Mogoce kaksna smetanova omaka kot pri puranovi pici iz ene izmed ljubljanskih picerij? Ali pa kak nadomestek sira?
genesiss ::
Obstaja veganska mocarela/nacho ki kje baje odlicen (nisem probal, slisal od kolega)
https://www.veganka.eu/
Šir Moca in Šir Sančo
https://www.veganka.eu/
Šir Moca in Šir Sančo
c3p0 ::
Pizza brez sira "marinara", gor je le malo česna na tanko narezanega, bazilika, origano. Ena boljših pizz.
reeves ::
Mi imamo trenutno v ponudbi dve pizzi brez sira.
Ena redna (vedno na meniju)
Franc: pelati, pikant salama, oliva in ko je pečena še origano, pršut in tržaška omaka
In ena v Pomlad, poletje (na meniju pomladi in poleti)
Leti Vili: pelati, kuhan pršut, gobe, artičoke, oliva in origano
Ena redna (vedno na meniju)
Franc: pelati, pikant salama, oliva in ko je pečena še origano, pršut in tržaška omaka
In ena v Pomlad, poletje (na meniju pomladi in poleti)
Leti Vili: pelati, kuhan pršut, gobe, artičoke, oliva in origano
m0LN4r ::
Sej pa lahko vsako pico narocis brez sira, do zdaj se vsepovsod. Ali pa zamenjas sir, pa prosis naj vrze gor dve rezini vec salame.
https://ref.trade.re/38mvdvxm
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
reeves ::
Master_Yoda je izjavil:
Najraje imam rob, sue me . Peceno na samotni plosci.
Nice. Če daš pod rob na palčke narezan sir preden ga zavihaš, dobiš pa pizzo s polnjenim robom.
videc ::
Če daš pa še zelo tanko rezinco šunke bo pa rob še boljši.
A se še komu nadevana pica "zatakne" na kovinskem "loparčku" preden jo da na šamotno ploščo? Da za hudiča noče zlesti dol na kamen?
A se še komu nadevana pica "zatakne" na kovinskem "loparčku" preden jo da na šamotno ploščo? Da za hudiča noče zlesti dol na kamen?
globoko grlo ::
ne bit gorenc pa dej moko gor :)
Drgač pa, recepti za testo pls, peklo se bo pa v krušni peči :)
Drgač pa, recepti za testo pls, peklo se bo pa v krušni peči :)
Gigabyte B460M DS3H | I5 - 10400F | 16GB | 6700XT | P2 m.2 500GB
koyotee ::
globoko grlo je izjavil:
ne bit gorenc pa dej moko gor :)
Drgač pa, recepti za testo pls, peklo se bo pa v krušni peči :)
400 moke, 250 mrzle vode, 4-5g soli, kvas po želji(manj je več)
Rear DVD collector!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!
Master_Yoda ::
Jaz dam peki papir na lopar (leseni) in potem s peki papirjem lepo zleze na kamen.
Dovie'andi se tovya sagain.
Master_Yoda ::
Glede na to da je ogromna razlika med tako peko na kamnu (ki je bil prej seveda segret) kot na plehu dvomim da izgubim kaj. Ce pa je 5% slabse pa se za teh 5% ne bom sekiral.
BTW: Zakaj bi se bolj kuhalo kot peklo ce je na suhem peki papirju, ki je potem na vrocem kamnu, kot ce je direktno na kamnu ?
BTW: Zakaj bi se bolj kuhalo kot peklo ce je na suhem peki papirju, ki je potem na vrocem kamnu, kot ce je direktno na kamnu ?
Dovie'andi se tovya sagain.
Kvinta ::
Te cegle moreš gret v pečici vsaj 2 ure pred peko, da je to tak ko more bit pa še pol je vprašanje pravzaprav je to stran vržena energija dnar in vse kar sodi zraun ..... navadn pleh pekač pa se zagreje v 20min pečem pa pol na 275 8min pa je to to. Na youtube je en tip Vitoiacopeli al nekak tak je sicer picopek samo je testiral vse tak da jaz pečem če sem bolan seveda na plehu ,če pa nisem pa grem v pravo picerijo ,ker doma narjena piza me stane 1x več
weasel ::
Jaz sem jo danes prvic poskusil s "poolish"-em (ne vem kak je prevod).
Nimam se kamna, ampak tu je rezultat v pecici na 250:
Nimam se kamna, ampak tu je rezultat v pecici na 250:
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: weasel ()
c3p0 ::
Master_Yoda je izjavil:
Glede na to da je ogromna razlika med tako peko na kamnu (ki je bil prej seveda segret) kot na plehu dvomim da izgubim kaj. Ce pa je 5% slabse pa se za teh 5% ne bom sekiral.
BTW: Zakaj bi se bolj kuhalo kot peklo ce je na suhem peki papirju, ki je potem na vrocem kamnu, kot ce je direktno na kamnu ?
Če dobiš tako skorjico spodaj na peki papirju, potem v redu. A dvomim.
http://www.followmefoodie.com/2013/02/p...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: c3p0 ()
m0LN4r ::
Jaz sem par let pekel brez peki papirja na kamnu, pol pa mi je prek prislo, da se kak kos sira mimo pade da se zazge pa smrdi in kadi iz pecice ali kak paradajs ze fajn zazge na kamen.
Pa sem dal vmes peki papir in prakticno nobene opazne razlike in je postalo kr navada. Zdaj pa celo uporabljam vecnamenski peki papir. Pica se vedno kot iz picerije.
Malo kot zanimivost,
pustmo zdej ploscate kruhe (piedine, lepinje ipd), ki so prednodniki nase klasicne pice.
Pizzo so jedli migranti na ulicah ze prej, ko se ni bilo paradiznika v Evropi. No pol pa s prihodom paradajza so se zacele variacije, saj tist ploscat kruh ni bil vec tako trd in suh za jest, sprva s "sirom", saj je bila se vedno pretezno hrana revnih na ulicah, poozneje pa se z mesnimi dodatki, ki so bili dragi oz. v restavracijah okol 1800.
To kaj imamo mi za Pizzo danes je ca. nastalo 250-300let pozneje, kot street food in turisticna trakcija v Neaplju okoli 1800 se je zacela Pizza Mania. Tam po letu 1900 in 1. sv. vojni pa, ko so zadevo prevzeli americani, pa je slo vse izpod nadzora, kot koronavirus.
No in od tega dne naprej se je zadeva spremenila v tolko razlicnih izpeljank, da nobeno vec nima veze s tem, kaj so jedli pred paradajzovimi casi. Vsak je delal pico, kot se je njemu zdela primernejsa oz. kot se je po ljudskem narocilu preneslo cez ocean.
So pa Germani imeli svojo alternativo med kmeti ze v srednjem veku, ki pa zal ni postala turisticna atrakcija, Flammkuchen ali pa Madzarska izpeljanka Kenyerlangos.
Vse tri razlicice so se pekle na kamnu oz. v kameni peci. Zakaj? Ja ker takrat se ni bilo elektricnih pecic pa peki papirja. In ce si to prodajal na ulici, si rabil veliko pec, da si lahko hitro in velike kolicine spekel.
Pa sem dal vmes peki papir in prakticno nobene opazne razlike in je postalo kr navada. Zdaj pa celo uporabljam vecnamenski peki papir. Pica se vedno kot iz picerije.
Malo kot zanimivost,
pustmo zdej ploscate kruhe (piedine, lepinje ipd), ki so prednodniki nase klasicne pice.
Pizzo so jedli migranti na ulicah ze prej, ko se ni bilo paradiznika v Evropi. No pol pa s prihodom paradajza so se zacele variacije, saj tist ploscat kruh ni bil vec tako trd in suh za jest, sprva s "sirom", saj je bila se vedno pretezno hrana revnih na ulicah, poozneje pa se z mesnimi dodatki, ki so bili dragi oz. v restavracijah okol 1800.
To kaj imamo mi za Pizzo danes je ca. nastalo 250-300let pozneje, kot street food in turisticna trakcija v Neaplju okoli 1800 se je zacela Pizza Mania. Tam po letu 1900 in 1. sv. vojni pa, ko so zadevo prevzeli americani, pa je slo vse izpod nadzora, kot koronavirus.
No in od tega dne naprej se je zadeva spremenila v tolko razlicnih izpeljank, da nobeno vec nima veze s tem, kaj so jedli pred paradajzovimi casi. Vsak je delal pico, kot se je njemu zdela primernejsa oz. kot se je po ljudskem narocilu preneslo cez ocean.
So pa Germani imeli svojo alternativo med kmeti ze v srednjem veku, ki pa zal ni postala turisticna atrakcija, Flammkuchen ali pa Madzarska izpeljanka Kenyerlangos.
Vse tri razlicice so se pekle na kamnu oz. v kameni peci. Zakaj? Ja ker takrat se ni bilo elektricnih pecic pa peki papirja. In ce si to prodajal na ulici, si rabil veliko pec, da si lahko hitro in velike kolicine spekel.
Jaz sem jo danes prvic poskusil s "poolish"-em (ne vem kak je prevod).Cist kul.
Nimam se kamna, ampak tu je rezultat v pecici na 250:
https://ref.trade.re/38mvdvxm
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
Zgodovina sprememb…
- spremenil: m0LN4r ()
m0LN4r ::
Te cegle moreš gret v pečici vsaj 2 ure pred peko, da je to tak ko more bit pa še pol je vprašanje pravzaprav je to stran vržena energija dnar in vse kar sodi zraun ..... navadn pleh pekač pa se zagreje v 20min pečem pa pol na 275 8min pa je to to. Na youtube je en tip Vitoiacopeli al nekak tak je sicer picopek samo je testiral vse tak da jaz pečem če sem bolan seveda na plehu ,če pa nisem pa grem v pravo picerijo ,ker doma narjena piza me stane 1x večKako te stane pica 1x vec? Pice v restavracijah niso glih 3-4 evre.
2-3 cm kamen se v pecici segreje v manj kot pol ure ali pa je nekaj narobe s pecico.
250g moke pa 65% vode, pa tist malo kaj das gor in da prizges pecico za slabo uro je 15 centov elektrike. V eno uro prizgani pici, tako kot ti za 3 pice rabim. Pol ure da segrejem, 7 minut pecem, 3 minute cakam da termostat zahajca malo nazaj in gre druga, tretja notr.
https://ref.trade.re/38mvdvxm
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
m0LN4r ::
Pico se najhitreje zajebe, ce das prevec vlaznega nadeva gor. Ja pol se konkretno kuha.
Sva z mojo to dala skozi, ko vsa mela pico manijo, pa za za vsako dala se vec vsega gor. Razne bucke, paradajsi, prevec mezge itn. to spusti takoj vodo, ta voda plava po pici in jo hladi oz. ce je prevec se bo testo med nadevom skuhalo, saj zaradi vlage ne more nad 100C.
Peki papir tega efekta nima, cist lepo diha. Se lepse spece, kot na zasranem kamnu, ki vec ne diha in se je iz zazgane mascobe ustvaril na kamnu ze zascitni sloj kot na zelezni ponvi. Tisto pa res ne diha. Sem zaradi tega ze dva kamna vrgel proc.
Sva z mojo to dala skozi, ko vsa mela pico manijo, pa za za vsako dala se vec vsega gor. Razne bucke, paradajsi, prevec mezge itn. to spusti takoj vodo, ta voda plava po pici in jo hladi oz. ce je prevec se bo testo med nadevom skuhalo, saj zaradi vlage ne more nad 100C.
Peki papir tega efekta nima, cist lepo diha. Se lepse spece, kot na zasranem kamnu, ki vec ne diha in se je iz zazgane mascobe ustvaril na kamnu ze zascitni sloj kot na zelezni ponvi. Tisto pa res ne diha. Sem zaradi tega ze dva kamna vrgel proc.
https://ref.trade.re/38mvdvxm
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
reeves ::
2-3 cm kamen se v pecici segreje v manj kot pol ure ali pa je nekaj narobe s pecico.
Samo površinsko. Idealno bi bilo, da je središčna temp. kamna toliko kot max. Vsaj eno uro predgretja naj bo.
Pico se najhitreje zajebe, ce das prevec vlaznega nadeva gor. Ja pol se konkretno kuha.
Sva z mojo to dala skozi, ko vsa mela pico manijo, pa za za vsako dala se vec vsega gor. Razne bucke, paradajsi, prevec mezge itn. to spusti takoj vodo, ta voda plava po pici in jo hladi oz. ce je prevec se bo testo med nadevom skuhalo, saj zaradi vlage ne more nad 100C.
No, to je pa lahko rezultat premalo segretega kamna. Ker je bilo segretih samo prvih par milimetrov je prehitro izgubil temp. in naprej se je kuhalo.
Seveda se pa ne sme pretiravati z nadevi ne glede na temp. in kako pečeš. Če se pretirava se bo zagotovo kuhalo.
Tody ::
Moja pečica gre na 300 stopinj in ma funkcijo da greje samo spodaj, kao točno za te zadeve. Notr mam kamn ampak nevem kako bi preveril koliko se segreje kamn. Pečica javi po 26 min da je ogreta na 300 stopinj. Po dve hkrati lahko pecem ker mam majhen lopar pa rabita tm cca 7-8 minut
Me ma pa malce firbec da bi isto probal na žaru na oglje :)
Me ma pa malce firbec da bi isto probal na žaru na oglje :)
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Tody ()
m0LN4r ::
Osnovna fizika pac ne dovoli da se stvari, ki imajo doloceno kolicino vlage ne segrejejo nad 100C dokler ta vlaga ne izpari. Enako velja za pico, kot za kamen, enostavno ni druge fizike. Zunanji ovoj pice, dno in vrh lahko dosezeta temperature visje od vrelisca vode. Pica med nadevom in testom, pa se zaradi vlage in fizikalnih zakonov ne bo segrelo nad 100C dokler je tam prevec vlage. Krusne peci imajo zato dvoje prednosti polek kamna, ena je to da se testo obseva z ogromno mocjo toplote iz vseh smeri, da odvecna vlaga cimprej izgine. Druga pa je, ce je pravilno da je kamin odprt, da vlazen zrak odide ven, saj vlazen zrak znizuje temperaturo spet.
Zato pa ponavadi iz domace pecice, ko jo odpres butne ven vlaga, kot iz savne in takrat je temperatura v pecici veliko nizja od nastavljene. Jaz ko pecem in se ne spozabim, ponavadi nekje zadnje 2-3 minute enkrat hitro zaloputnem z vrati pecice, da ta vlazen zrak spustim ven, pol slisim kliknit termostat in zacne hajcat, temperatura je v pol minute visja kot pred tem.
Kokr jaz vem moras imeti kr gromozansko visoko temperaturo, da reciva 1 deci vlage takoj izpari. Ze v samem testu, ga imas ca. 2deci z vlaznim nadevom pa zlahkoto 3deci. Vecja masa posledicno zahteva vec specificne toplote.
Pri peki nasplosno, se pa cas in temperatura prilagaja glede na maso.
Hocemo pa, da se testo spece in dolocen % vlage ostane v testu, ker drugace bi bilo testo kot prepecenec.
Nocemo pa, da na vrhu pice gledamo kako nadev zubori.
Sem to tudi stestiral, ker sem pozabil na vklopljeno pecico in se je grela vec kot eno uro. Prakticno nobene razlike ni bilo, zato pa sem potem zmanjseval cas gretja do pol ure, ker ni bilo razlik. Nekje 13-15 minut traja da termostat pride na 260, potem pa se cakam 15 minut tako, da je kamen cisto zgoraj kjer se nahajajo grelce palice.
Zato pa ponavadi iz domace pecice, ko jo odpres butne ven vlaga, kot iz savne in takrat je temperatura v pecici veliko nizja od nastavljene. Jaz ko pecem in se ne spozabim, ponavadi nekje zadnje 2-3 minute enkrat hitro zaloputnem z vrati pecice, da ta vlazen zrak spustim ven, pol slisim kliknit termostat in zacne hajcat, temperatura je v pol minute visja kot pred tem.
Kokr jaz vem moras imeti kr gromozansko visoko temperaturo, da reciva 1 deci vlage takoj izpari. Ze v samem testu, ga imas ca. 2deci z vlaznim nadevom pa zlahkoto 3deci. Vecja masa posledicno zahteva vec specificne toplote.
Pri peki nasplosno, se pa cas in temperatura prilagaja glede na maso.
Hocemo pa, da se testo spece in dolocen % vlage ostane v testu, ker drugace bi bilo testo kot prepecenec.
Nocemo pa, da na vrhu pice gledamo kako nadev zubori.
Od premalo segretega kamna se zgodi samo to, da se testo ob robovih ne dvigne in dobis spodaj testo trdo kot podplat.
No, to je pa lahko rezultat premalo segretega kamna
Sem to tudi stestiral, ker sem pozabil na vklopljeno pecico in se je grela vec kot eno uro. Prakticno nobene razlike ni bilo, zato pa sem potem zmanjseval cas gretja do pol ure, ker ni bilo razlik. Nekje 13-15 minut traja da termostat pride na 260, potem pa se cakam 15 minut tako, da je kamen cisto zgoraj kjer se nahajajo grelce palice.
https://ref.trade.re/38mvdvxm
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
m0LN4r ::
Moja pečica gre na 300 stopinj in ma funkcijo da greje samo spodaj, kao točno za te zadeve. Notr mam kamn ampak nevem kako bi preveril koliko se segreje kamn. Pečica javi po 26 min da je ogreta na 300 stopinj. Po dve hkrati lahko pecem ker mam majhen lopar pa rabita tm cca 7-8 minutSi ze dal roko v krusni kamin? Mislis da toplota prihaja samo od spodaj?
Me ma pa malce firbec da bi isto probal na žaru na oglje :)
Meni se pica najlepse spece, ce kamen segrejem na najvisji poziciji, potem pa prestavim na ca. sredino. Ce je visje se zgoraj prevec spece, ce je nizje pa se zgoraj prepocasi pece.
Meni v zaru ni bilo to to. Sicer ga lahko segrejem na 100C vec kot pecico, ampak potem je bilo tko, da je pica pica spodaj zazgana dobesedno, zgoraj pa boljkone nic, ker tist tank pleh od zgoraj nic ne greje. To samo zadrzuje en del toplote, ni pa dovolj toplo, da bi prispevalo k peki od zgoraj.
Cist simpl, a ce das cevap v pokriti zar, se ti od zgoraj tudi spece?
https://ref.trade.re/38mvdvxm
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
reeves ::
Od premalo segretega kamna se zgodi samo to, da se testo ob robovih ne dvigne in dobis spodaj testo trdo kot podplat.
Za izparevanje vlage potrebuješ tudi temp. Premalo segret kamen je nima zato se vse skupaj kuha. Rob bo nastal, ker ta nastane takoj na začetku, se bo pa seveda slabše spekel. Dno bo pa pocasto. Razen, če seveda ne daš samo testa v pečico. Potem pa bo kot podplat (če je predebelo testo) ali pa hrskavo, če je tako kot mora biti (dovolj tanko).
korenje3 ::
Pico se najhitreje zajebe, ce das prevec vlaznega nadeva gor. Ja pol se konkretno kuha.
Sva z mojo to dala skozi, ko vsa mela pico manijo, pa za za vsako dala se vec vsega gor. Razne bucke, paradajsi, prevec mezge itn. to spusti takoj vodo, ta voda plava po pici in jo hladi oz. ce je prevec se bo testo med nadevom skuhalo, saj zaradi vlage ne more nad 100C.
Peki papir tega efekta nima, cist lepo diha. Se lepse spece, kot na zasranem kamnu, ki vec ne diha in se je iz zazgane mascobe ustvaril na kamnu ze zascitni sloj kot na zelezni ponvi. Tisto pa res ne diha. Sem zaradi tega ze dva kamna vrgel proc.
Zato se vse te stvari daja gor na koncu, ko je pica že pečena. Vključno s paradajzom, pršutom, ipd...
Še bolj pomembno je pa da se uporabi suho mozzarello (ki ni v sirotki). V e-leclercu jo prodajajo po 400g.
Če že kaj spusti vodo je trik tudi da se po pečenju pico pusti v pečici in pusti vrata odprta kakšnih 5 minut.
i9-12900k; 32GB DDR5-6000 CL36; Nvidia RTX 3080 ti;
Gigabyte Aorus z690 master; Be Quiet Dark Power 12 1000W
Gigabyte Aorus z690 master; Be Quiet Dark Power 12 1000W
radmannsdorf ::
radmannsdorf je izjavil:
pa si probal kdaj narediti testo za pico samo iz ostre moke?
Seveda. Testo iz ostre moke se težje razvleče. Razen če fermentiraš dlje časa ali ga ponovno pregneteš.
Testo iz ostre moke je totalno mehko in se super razvleče. Pogoj: ledena oz. zelo mrzla voda.
Kvinta ::
Te cegle moreš gret v pečici vsaj 2 ure pred peko, da je to tak ko more bit pa še pol je vprašanje pravzaprav je to stran vržena energija dnar in vse kar sodi zraun ..... navadn pleh pekač pa se zagreje v 20min pečem pa pol na 275 8min pa je to to. Na youtube je en tip Vitoiacopeli al nekak tak je sicer picopek samo je testiral vse tak da jaz pečem če sem bolan seveda na plehu ,če pa nisem pa grem v pravo picerijo ,ker doma narjena piza me stane 1x večKako te stane pica 1x vec? Pice v restavracijah niso glih 3-4 evre.
2-3 cm kamen se v pecici segreje v manj kot pol ure ali pa je nekaj narobe s pecico.
250g moke pa 65% vode, pa tist malo kaj das gor in da prizges pecico za slabo uro je 15 centov elektrike. V eno uro prizgani pici, tako kot ti za 3 pice rabim. Pol ure da segrejem, 7 minut pecem, 3 minute cakam da termostat zahajca malo nazaj in gre druga, tretja notr.
Tu ko jaz hodim na pizzo le ta stane 10€
Torej da si spečem eno pizzo morem kupit vse na polno.
Ne morem kupit samo 300gr moke morem kupit kilo ta pa stane 3€ malo bolša
Pelate morš tud kupit celo piksno in ne pol piksne ki jo rabiš 1€
Sira morem kupit najmanj 10 rezin pa čeprav jih rabim samo 5 ker kao vaga v trgovini ne zazna male količine 2€
Na vsaki pizzo si dam 3 beljake in eno celo jajce s tem da je tu spet treba kupit 10 jajc ,ki stanejo 3€ nemreš kupit samo 4 jajce.
Pol so tu piščančja prsa porabim 250gr kupit pa morem pol kile kar je spet 5€
Pol dam gor por pa tud morem vzet celo rastlino nemrem vzet samo belega dela ki je uporabn isto je s čebulo in česnom ,z bučkami pa z začimbami in svežim kvasom
...torej taka pizza mene stane 20€ tu neki
nejcek74 ::
korenje3 ::
Še bolj pomembno je pa da se uporabi suho mozzarello (ki ni v sirotki). V e-leclercu jo prodajajo po 400g.
To ni Mozzarela. Mozzarello obriši preden jo daš na pizzo.
Ne me učit kaj je mozzarella tako da se ne spuščat v to.
i9-12900k; 32GB DDR5-6000 CL36; Nvidia RTX 3080 ti;
Gigabyte Aorus z690 master; Be Quiet Dark Power 12 1000W
Gigabyte Aorus z690 master; Be Quiet Dark Power 12 1000W
korenje3 ::
Te cegle moreš gret v pečici vsaj 2 ure pred peko, da je to tak ko more bit pa še pol je vprašanje pravzaprav je to stran vržena energija dnar in vse kar sodi zraun ..... navadn pleh pekač pa se zagreje v 20min pečem pa pol na 275 8min pa je to to. Na youtube je en tip Vitoiacopeli al nekak tak je sicer picopek samo je testiral vse tak da jaz pečem če sem bolan seveda na plehu ,če pa nisem pa grem v pravo picerijo ,ker doma narjena piza me stane 1x večKako te stane pica 1x vec? Pice v restavracijah niso glih 3-4 evre.
2-3 cm kamen se v pecici segreje v manj kot pol ure ali pa je nekaj narobe s pecico.
250g moke pa 65% vode, pa tist malo kaj das gor in da prizges pecico za slabo uro je 15 centov elektrike. V eno uro prizgani pici, tako kot ti za 3 pice rabim. Pol ure da segrejem, 7 minut pecem, 3 minute cakam da termostat zahajca malo nazaj in gre druga, tretja notr.
Tu ko jaz hodim na pizzo le ta stane 10€
Torej da si spečem eno pizzo morem kupit vse na polno.
Ne morem kupit samo 300gr moke morem kupit kilo ta pa stane 3€ malo bolša
Pelate morš tud kupit celo piksno in ne pol piksne ki jo rabiš 1€
Sira morem kupit najmanj 10 rezin pa čeprav jih rabim samo 5 ker kao vaga v trgovini ne zazna male količine 2€
Na vsaki pizzo si dam 3 beljake in eno celo jajce s tem da je tu spet treba kupit 10 jajc ,ki stanejo 3€ nemreš kupit samo 4 jajce.
Pol so tu piščančja prsa porabim 250gr kupit pa morem pol kile kar je spet 5€
Pol dam gor por pa tud morem vzet celo rastlino nemrem vzet samo belega dela ki je uporabn isto je s čebulo in česnom ,z bučkami pa z začimbami in svežim kvasom
...torej taka pizza mene stane 20€ tu neki
Kje ti kupuješ moko po 3€ ? wtf
Moka je 90 centov/kg. V večjih količinah prideš tudi na 35 centov/kg (veleprodajna cena).
Kupiš lahko piksne, ki so dovolj za 1 pico. Stane 65 centov.
Prav tako lahko kupiš mozzarello 400g za 2,5€, kar je dovolj za 2 pici.
Jajca prodajajo tudi po 6 jajc ampak jajca ješ vsak dan.
Edino kar je ekskluzivno in pokvarljivo za pico je mozzarella in omaka.
Doma pečena pica tako stane do 5€, kljub temu da preplačaš surovine za 3x. Je pa res da je v gostilni v krušni peči pečena boljša.
i9-12900k; 32GB DDR5-6000 CL36; Nvidia RTX 3080 ti;
Gigabyte Aorus z690 master; Be Quiet Dark Power 12 1000W
Gigabyte Aorus z690 master; Be Quiet Dark Power 12 1000W
m0LN4r ::
Ja pac ni glih veliko v kuhinji. Gremo po vrsti. To je v vsaki normalni kuhinji vedno vsaj 3/4 stvari v hladilniku. Razen, ce zivis s praznim hladilnikom in nakupujes vsak dan vsak drek. Pa se povabi nekoga in speci 2-3 pice.
1. Ja sej je jasno da moras kupiti kilo moke, saj jo jaz tudi, pa porabim samo 300g ostalo pa porabim naslednjic, saj se ne pokvari v enem mescu ane. V gostilni ti ne delajo pice iz 3evro moke, ampak iz neke cudne mesance pod 1eur na kilo, ce smo ze pri tem, v gostilni ti dajo gor najcenejse sestavine, ki se dobijo naokoli.
Da grem cez po tvojem vrstem redu Kvint, moko sva ze dala skozi. To je v vsaki normalni kuhinji vedno vsaj pri roki.
2.Sir imam v hladilniku ene 2-4 razlicne, vedno, vzamem ven, naribam, narezem, kakorkoli. To kaj ostane dam nazaj not, porabim za kaj drugega sproti. Tisti sir, ki ti ga dajo gor, poglej sestavine na plasticni vrecki v kontejnerju, kolko veze ma s sirom.
3. Jajca so tudi vedno na zalogi doma tudi med korona krizo, za pico pac vzamem eno jajce ven, ostala jajca se poje naslednje dni, kuhana, pecena, carbonara nima veze. Namesto jajc za 3eur vzemi tiste, ki ti jih dajo gor v gostilni 10 komadov je manj kot 1 evro, ne kupujejo jih v merkatorju, ampak tudi jaz sem ze kupil tako veliko kartonasto plosco 100 jajc. Poceni da ne verjames.
4. Ja in ce kupis pol kile mesa? Ce porabis samo 250g ostalo lahko porabis naslednje 2 dni v hladilniku, v skrinji pa 2 tedna. Lahko si pa das gor oz. vrezes 4 snite salame, kot v gostilni ostlao pa porabis naslednje dni za kaj drugega.
5. Zacimbe so tudi vedno doma, por, cebula tudi. Vceraj sem porabil pol cebule, drugo polovico bom verjetno danes ali jutri. Razno baziliko ipd. sranje pa ali imas v mesanici za pico, se da kupiti za 1eur celo flaso tega ali pa imas sveze v lonckih in samo potrgas.
Sicer si po mojem malo trolal, ker pice ki si zgoraj napisal itak ne dobis nikjer celo pa ne z cetrt kile mesa pa tremi jajci za 10eur, ker pol se jim racunica ne izide. Ce pa se jim racunica izide, pa nebi glih rad vedel od kod in kaksne sestavine so gori. Tam kjer sem jaz delal, je bil picek pod 2eur na kilo, uvozen iz Hungaria kft. isti dobavitelj za celo stajersko boljkone.
Govoris kot da niti soli nimas doma in moras zaradi pice kupiti kilo soli, das en scepec v moko ostalo pa vrzes v smeti.
Midva imava na pol prazen hladilnik trenutno in nisva kupovala sestavin specificno za pico, pa sem pogledal lahko naredim vsaj 4 razlicne ce hocem. Jajc mam vsaj 10, od tega kuhanih 4 v hladilniku. 2 razlicni salami za narezat, domaca slanina (to se tudi ne pokvari nikoli), trije kosi sira, ementaler, cheddar pa naribana suha mozarella za gostilne, mi je ostalo pol pakunge od solate v petek. Mlado cebulo mam, cesen mam, paradiznik mam, tudi mleto meso mam notr, faking smetano mam notr (nevem zakaj), ce pa hocem bolj special pa vzamem lososa iz skrinje in si par snit odrezem, mam tuno, mam neodprto suho salamo/kulen, spet nepokvarljivo, konzervo fizola mamo tudi, koruzo tudi, mam se eno papriko, piscanja prsa so tudi v skrinji na zalogi. Pa skrinja in hladilnik sta relativno majhna.
Ah pa zdaj vidim celo tri razlicne moke so v omari, za pico rabim samo eno. Kvasa mam vedno vsaj 5 vreck na zalogi. Zacimb pa imam en poln predal ali pa v teglcu pocasi se mal rine ven.
No ampak naceloma za eno normalno pico, se v vsakem manj zalozenem gospodinjstvu najdejo sestavine. Sem pa bil tudi student, ko si zivel od bonov in trgovine sproti, ko si sel mimo.
1. Ja sej je jasno da moras kupiti kilo moke, saj jo jaz tudi, pa porabim samo 300g ostalo pa porabim naslednjic, saj se ne pokvari v enem mescu ane. V gostilni ti ne delajo pice iz 3evro moke, ampak iz neke cudne mesance pod 1eur na kilo, ce smo ze pri tem, v gostilni ti dajo gor najcenejse sestavine, ki se dobijo naokoli.
Da grem cez po tvojem vrstem redu Kvint, moko sva ze dala skozi. To je v vsaki normalni kuhinji vedno vsaj pri roki.
2.Sir imam v hladilniku ene 2-4 razlicne, vedno, vzamem ven, naribam, narezem, kakorkoli. To kaj ostane dam nazaj not, porabim za kaj drugega sproti. Tisti sir, ki ti ga dajo gor, poglej sestavine na plasticni vrecki v kontejnerju, kolko veze ma s sirom.
3. Jajca so tudi vedno na zalogi doma tudi med korona krizo, za pico pac vzamem eno jajce ven, ostala jajca se poje naslednje dni, kuhana, pecena, carbonara nima veze. Namesto jajc za 3eur vzemi tiste, ki ti jih dajo gor v gostilni 10 komadov je manj kot 1 evro, ne kupujejo jih v merkatorju, ampak tudi jaz sem ze kupil tako veliko kartonasto plosco 100 jajc. Poceni da ne verjames.
4. Ja in ce kupis pol kile mesa? Ce porabis samo 250g ostalo lahko porabis naslednje 2 dni v hladilniku, v skrinji pa 2 tedna. Lahko si pa das gor oz. vrezes 4 snite salame, kot v gostilni ostlao pa porabis naslednje dni za kaj drugega.
5. Zacimbe so tudi vedno doma, por, cebula tudi. Vceraj sem porabil pol cebule, drugo polovico bom verjetno danes ali jutri. Razno baziliko ipd. sranje pa ali imas v mesanici za pico, se da kupiti za 1eur celo flaso tega ali pa imas sveze v lonckih in samo potrgas.
Sicer si po mojem malo trolal, ker pice ki si zgoraj napisal itak ne dobis nikjer celo pa ne z cetrt kile mesa pa tremi jajci za 10eur, ker pol se jim racunica ne izide. Ce pa se jim racunica izide, pa nebi glih rad vedel od kod in kaksne sestavine so gori. Tam kjer sem jaz delal, je bil picek pod 2eur na kilo, uvozen iz Hungaria kft. isti dobavitelj za celo stajersko boljkone.
Govoris kot da niti soli nimas doma in moras zaradi pice kupiti kilo soli, das en scepec v moko ostalo pa vrzes v smeti.
Midva imava na pol prazen hladilnik trenutno in nisva kupovala sestavin specificno za pico, pa sem pogledal lahko naredim vsaj 4 razlicne ce hocem. Jajc mam vsaj 10, od tega kuhanih 4 v hladilniku. 2 razlicni salami za narezat, domaca slanina (to se tudi ne pokvari nikoli), trije kosi sira, ementaler, cheddar pa naribana suha mozarella za gostilne, mi je ostalo pol pakunge od solate v petek. Mlado cebulo mam, cesen mam, paradiznik mam, tudi mleto meso mam notr, faking smetano mam notr (nevem zakaj), ce pa hocem bolj special pa vzamem lososa iz skrinje in si par snit odrezem, mam tuno, mam neodprto suho salamo/kulen, spet nepokvarljivo, konzervo fizola mamo tudi, koruzo tudi, mam se eno papriko, piscanja prsa so tudi v skrinji na zalogi. Pa skrinja in hladilnik sta relativno majhna.
Ah pa zdaj vidim celo tri razlicne moke so v omari, za pico rabim samo eno. Kvasa mam vedno vsaj 5 vreck na zalogi. Zacimb pa imam en poln predal ali pa v teglcu pocasi se mal rine ven.
Doma pečena pica tako stane do 5€, kljub temu da preplačaš surovine za 3x.Tako nekako ja. Ce bi se pa potrudil in sel iskati najcenejse sestavine, kot to delajo ponavadi gostilnicarji pa prides komot na 3eur.
No ampak naceloma za eno normalno pico, se v vsakem manj zalozenem gospodinjstvu najdejo sestavine. Sem pa bil tudi student, ko si zivel od bonov in trgovine sproti, ko si sel mimo.
https://ref.trade.re/38mvdvxm
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
Ganon ::
Te cegle moreš gret v pečici vsaj 2 ure pred peko, da je to tak ko more bit pa še pol je vprašanje pravzaprav je to stran vržena energija dnar in vse kar sodi zraun ..... navadn pleh pekač pa se zagreje v 20min pečem pa pol na 275 8min pa je to to. Na youtube je en tip Vitoiacopeli al nekak tak je sicer picopek samo je testiral vse tak da jaz pečem če sem bolan seveda na plehu ,če pa nisem pa grem v pravo picerijo ,ker doma narjena piza me stane 1x večKako te stane pica 1x vec? Pice v restavracijah niso glih 3-4 evre.
2-3 cm kamen se v pecici segreje v manj kot pol ure ali pa je nekaj narobe s pecico.
250g moke pa 65% vode, pa tist malo kaj das gor in da prizges pecico za slabo uro je 15 centov elektrike. V eno uro prizgani pici, tako kot ti za 3 pice rabim. Pol ure da segrejem, 7 minut pecem, 3 minute cakam da termostat zahajca malo nazaj in gre druga, tretja notr.
Tu ko jaz hodim na pizzo le ta stane 10€
Torej da si spečem eno pizzo morem kupit vse na polno.
Ne morem kupit samo 300gr moke morem kupit kilo ta pa stane 3€ malo bolša
Pelate morš tud kupit celo piksno in ne pol piksne ki jo rabiš 1€
Sira morem kupit najmanj 10 rezin pa čeprav jih rabim samo 5 ker kao vaga v trgovini ne zazna male količine 2€
Na vsaki pizzo si dam 3 beljake in eno celo jajce s tem da je tu spet treba kupit 10 jajc ,ki stanejo 3€ nemreš kupit samo 4 jajce.
Pol so tu piščančja prsa porabim 250gr kupit pa morem pol kile kar je spet 5€
Pol dam gor por pa tud morem vzet celo rastlino nemrem vzet samo belega dela ki je uporabn isto je s čebulo in česnom ,z bučkami pa z začimbami in svežim kvasom
...torej taka pizza mene stane 20€ tu neki
????? Prvič, navajaš cene, ki niso resnične. Drugič, sestavine, ki jih ne porabiš, vržeš proč? V tvojem komentarju ni prav nobene logike.
Dejstvo je, da je domača pica veliko cenejša od tiste iz picerije. Ostalo so osebne preference.
Kvinta ::
Jaz kupujem že leta in leta vse Bio in Ekološko tu pa se dobre moke začnejo pri 2,5€ na kilo kake specialne polnozrnate še več ,enako je z zelenjavo ,jajci ,mesom ,začimbami,sirom , pelati itd
Neki picoljubec ravno nisem zato jem zunaj recimo 2x na leto doma pa tud tak nekak ,le da si doma malo bolj privoščim sicer nisem reko ,da mi voda v grlo teče zarad razlike samo vseeno pol tista jajca nekomu šenkam ,ker jih jem samo na pici enako je z sirom in mesom jem samo na pici.....ja lahko bi zamrzno samo pol ni več dobro vsaj meni ne tak, da ostane mi samo zelenjava pa pelati in pa moka pa še to ne vedno.
Drugače je če si manj zahtevn uporabnik pa ti moka za 0,5€ ni nič drugačna od tiste za 3€ pa poceni mozzarela ,ko je ko čigumi od najbolše buffalo al pa celo doma narjene al pa vrhunskega Cheddarja tud nemreš primerjat z Spar Gaudo in tako naprej pa smo pol tam kjer smo.
Tak da to ni navijanje cen take so cene.
Neki picoljubec ravno nisem zato jem zunaj recimo 2x na leto doma pa tud tak nekak ,le da si doma malo bolj privoščim sicer nisem reko ,da mi voda v grlo teče zarad razlike samo vseeno pol tista jajca nekomu šenkam ,ker jih jem samo na pici enako je z sirom in mesom jem samo na pici.....ja lahko bi zamrzno samo pol ni več dobro vsaj meni ne tak, da ostane mi samo zelenjava pa pelati in pa moka pa še to ne vedno.
Drugače je če si manj zahtevn uporabnik pa ti moka za 0,5€ ni nič drugačna od tiste za 3€ pa poceni mozzarela ,ko je ko čigumi od najbolše buffalo al pa celo doma narjene al pa vrhunskega Cheddarja tud nemreš primerjat z Spar Gaudo in tako naprej pa smo pol tam kjer smo.
Tak da to ni navijanje cen take so cene.
Tody ::
Model doma si narediš mercedeza in stane kolikor stane... ko greš ven sicer naročiš mrcedeza ampak dobiš v najboljšem primeru kakega golfa, pa še to raje kakega kliota, če gostilna res ni top.
Ganon ::
Jaz kupujem že leta in leta vse Bio in Ekološko tu pa se dobre moke začnejo pri 2,5€ na kilo kake specialne polnozrnate še več ,enako je z zelenjavo ,jajci ,mesom ,začimbami,sirom , pelati itd
Neki picoljubec ravno nisem zato jem zunaj recimo 2x na leto doma pa tud tak nekak ,le da si doma malo bolj privoščim sicer nisem reko ,da mi voda v grlo teče zarad razlike samo vseeno pol tista jajca nekomu šenkam ,ker jih jem samo na pici enako je z sirom in mesom jem samo na pici.....ja lahko bi zamrzno samo pol ni več dobro vsaj meni ne tak, da ostane mi samo zelenjava pa pelati in pa moka pa še to ne vedno.
Drugače je če si manj zahtevn uporabnik pa ti moka za 0,5€ ni nič drugačna od tiste za 3€ pa poceni mozzarela ,ko je ko čigumi od najbolše buffalo al pa celo doma narjene al pa vrhunskega Cheddarja tud nemreš primerjat z Spar Gaudo in tako naprej pa smo pol tam kjer smo.
Tak da to ni navijanje cen take so cene.
Zdaj se pa že zapletaš. Govoriš, da mora biti vse eko/bio/placebo in da te domača pica stane dvakrat več. V piceriji od kuharja zahtevaš, da ti za vse sestavine potrdi, da ustrezajo temu standardu?
tak da jaz pečem če sem bolan seveda na plehu ,če pa nisem pa grem v pravo picerijo
jem zunaj recimo 2x na leto
Eh?
m0LN4r ::
Od kdaj pa je v gostilni za 10€ pica iz eko, bio sestavin? Hah dobra. pa cetrt kile mesa pa jajc xD
Najbolj genericne sestavine so v gostilni xD Mah celo nacho redcijo s smetano.
Najbolj genericne sestavine so v gostilni xD Mah celo nacho redcijo s smetano.
https://ref.trade.re/38mvdvxm
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
c3p0 ::
Še bolj pomembno je pa da se uporabi suho mozzarello (ki ni v sirotki). V e-leclercu jo prodajajo po 400g.
Če že kaj spusti vodo je trik tudi da se po pečenju pico pusti v pečici in pusti vrata odprta kakšnih 5 minut.
Jaz delam večinoma z bivoljo, ki jo praviloma dobiš v slanici/sirotki. Kravja mi ne sede, nima pravega okusa. Kako uro pred peko jo dam na cedilo, da se lepo odcedi in je čisto OK.
Moka "00", pečeno na 450-500C v 90-90s, bi lahko rekli proper neapeljska pizza.
Od kdaj pa je v gostilni za 10€ pica iz eko, bio sestavin? Hah dobra. pa cetrt kile mesa pa jajc xD
Najbolj genericne sestavine so v gostilni xD Mah celo nacho redcijo s smetano.
V gostilni vedno dobiš nejcenejše zadeve. Če izpustimo razne JB/Franko in ostalo višjo klaso, pa še tam včasih ni gotovo.
Včasih celo tako poceni, da v navadni trgovini takega dreka (milo rečeno) ne moreš niti dobit.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: c3p0 ()
Kvinta ::
No ja mogoče sem se zatipkal pa mi je doma boljša kot pa zunaj.
Če ješ zunaj lahko v marsikateri piceriji prneseš svoj eko sir al pa kaj druga pač rečeš da ne ješ pa ti dajo tvojga gor zaračunajo pa svojga zraun sem že marsikje tak jedo tak ,da je vse razn polnozrnatega testa ki ga oni nardijo več al manj vse zbano od kod je prišlo
Če ješ zunaj lahko v marsikateri piceriji prneseš svoj eko sir al pa kaj druga pač rečeš da ne ješ pa ti dajo tvojga gor zaračunajo pa svojga zraun sem že marsikje tak jedo tak ,da je vse razn polnozrnatega testa ki ga oni nardijo več al manj vse zbano od kod je prišlo
reeves ::
Mah celo nacho redcijo s smetano.
Resno? Kje? Ker nacho spet ni tako hudo drag. Čeprav je čisto možno.
V gostilni vedno dobiš nejcenejše zadeve. Če izpustimo razne JB/Franko in ostalo višjo klaso, pa še tam včasih ni gotovo.
Včasih celo tako poceni, da v navadni trgovini takega dreka (milo rečeno) ne moreš niti dobit.
No, tole pa ne bo držalo. Vsaj večinoma ne. Če smo še vedno pri pizzerijah seveda. Na pizzah slabih sestavin ne moreš nikamor skriti in to se zelo hitro pozna na prodaji. Ni to golaž.
Seveda pa vsak špara kolikor se da, vendar ne sme biti preslaba kvaliteta. Išče se best p/p.
c3p0 ::
Resno? Kje? Ker nacho spet ni tako hudo drag. Čeprav je čisto možno.
Večina pizzerij, vsaj lokalno, uporablja tisti "Tina" nacho sir, ki je povsem zanič.
No, tole pa ne bo držalo. Vsaj večinoma ne. Če smo še vedno pri pizzerijah seveda. Na pizzah slabih sestavin ne moreš nikamor skriti in to se zelo hitro pozna na prodaji. Ni to golaž.
Seveda pa vsak špara kolikor se da, vendar ne sme biti preslaba kvaliteta. Išče se best p/p.
Govoril sem na splošno. Za pizzerije pa odvisno. Lokalna pizzerija je zelo znana kot dobra, pa je precenjena mala palačinka z najcenejšimi sestavinami. Pravzaprav par znanih lokalnih.
Kje dobiš takšno temperaturo, 450°C - 500°C?
Poseben pekač za pečico, sicer električni. Dandanes ob raznih Oonijih ipd. to ni več problem dobit.
Ooni Koda 16 pride kmalu v naše kraje, me srbijo prsti.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: c3p0 ()
m0LN4r ::
Vecina, tam kjer gre dosti tega. Ker 1Nacho nacho je drag, nacho sir oz. nacho omaka je nekaj drugega in je poceni.
Resno? Kje? Ker nacho spet ni tako hudo drag. Čeprav je čisto možno.
No, tole pa ne bo držalo. Vsaj večinoma ne. Če smo še vedno pri pizzerijah seveda. Na pizzah slabih sestavin ne moreš nikamor skriti in to se zelo hitro pozna na prodaji. Ni to golaž.Jaz pa sem glih obratnega mnenja, glih pri golazu se opazi kaj das not. Ce ti ocenjujes golaz po tem, kako izgledajo koscki mesa, ga pac ocenjujes napacno. V dober golaz je treba dat tudi stvari, ki jih fini ljudje ne dajo v usta, ker od suhega kareja okusa ne bo.
Seveda pa vsak špara kolikor se da, vendar ne sme biti preslaba kvaliteta. Išče se best p/p.
Na pico pod 10evri pa ti morajo dati gor najcenesjo robo, zaradi racunice.
NIKOLI ne bom pozabil, ko sem prinesel gor prozorno vrecko naribanega sira, pa jedel in mi je kuhar rekel, ne to jest! Vzemi si pravi sir iz hladilnika. Hahahahaha
https://ref.trade.re/38mvdvxm
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
Tody ::
Nariban sir v Sparu je vse kaj drugega samo sir ni. Tudi nekateri siri niso to, ker jaz nevem zakaj bi sicer dal notri jajca. Preberite kdaj kaj pise na nalepkah :)
reeves ::
Večina pizzerij, vsaj lokalno, uporablja tisti "Tina" nacho sir, ki je povsem zanič.
Ta "lokalno" me malo mede. Če govorimo o nekem majhnem kraju, kjer je vsem bližnjim prebivalcem na voljo ena pizzeria, potem si le-ta lahko privošči slabšo kvaliteto.
Če greš pa Ljubljano, kjer je konkurenca velika, si pa ne moreš privoščiti ne vem kako slabe kvalitete.
Mi uporabljamo tole:
https://meksiko.si/izdelek.php?id=257
Vecina, tam kjer gre dosti tega. Ker 1Nacho nacho je drag, nacho sir oz. nacho omaka je nekaj drugega in je poceni.
Nacho oz. nachos ne vem koliko stanejo, vem pa, da se jih ne daje na pizze, ker je to koruzni čips.
Nacho sir oz. jalapeno cheese (cheddar in jalapeno) je tisto kar se uporablja. No, vsaj naj bi se.
Dipi so pa spet različne mešanice nacha in....
Jaz pa sem glih obratnega mnenja, glih pri golazu se opazi kaj das not. Ce ti ocenjujes golaz po tem, kako izgledajo koscki mesa, ga pac ocenjujes napacno. V dober golaz je treba dat tudi stvari, ki jih fini ljudje ne dajo v usta, ker od suhega kareja okusa ne bo.
Na pico pod 10evri pa ti morajo dati gor najcenesjo robo, zaradi racunice.
Jaz hrano ocenjujem na podlagi videza in okusa. Sporno čebulo ali pa meso je veliko lažje uporabiti nekje, kjer se razpusti, kot pa jo dati na ogled na pizzo.
Saj tak princip je žal prisoten v vsej prehranski industriji. Kvalitetnejše se prodaja celo, da se vidi, slabše pa se predela.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Peka pizze (strani: 1 2 3 4 … 24 25 26 27 )Oddelek: Loža | 241666 (1515) | alekskac |
» | Vprašanje za pripravo kruha (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 15494 (2688) | Tody |
» | pekač za pizzo (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Loža | 48775 (11981) | MArkusPrimus |
⊘ | Domača pica (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Loža | 56650 (36523) | bluefish |
» | Katera zmrznjena pica? (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 33745 (19918) | joze67 |