» »

Formula 1 2013

Formula 1 2013

««
11 / 38
»»

Dr_M ::

Od Alonsa res nebi pricakoval take napake. Ze od dalec se je videlo iskrenje, ni mi jasno, zakaj ni se v boks.
Sutila so fino zaj.... v boksu.
Hamilton lol :>
Potem pa se trcenje v boksu. Take stvari se se vedno dogajajo?
Mirsadovi komentarji = fail.
Raikkonen je sel na sladoled?

Jst ::

Raikonnen se je razpizdil v zadnjih treh krogih. Je že sedmi.
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|

connel ::

Ne vem zakaj sploh gledaš Mirsada ko imaš malo višje link za prenos Sky F1, ni boljših komentatorjev kot tam + slika je odlična.

Nimam racunalnika v blizini. Na telefonu pa nebom gledal. :>

Kimi je nekam preveč napak dela. To ni v njegovi navadi. :/

fantasycamp ::

vettel nima kej ukazovat naj dirka!

Jp, pa tako ali tako mu ne gre kaj preveč dobro danes.

Wtf Button? Mislm, kasne napake to delajo usi..

Boobiz ::

jao kaj se dons dogaja v pitih ej hehehe :))
I'm drunk, what's your excuse?

No ja, vsaj pogruntal je dosti hitro, da lahko popravijo, čeprav obirali so se čist preveč časa, preden so šli ponj.

Lepo kako je Mark zadržal linijo...

Če mene vprašaš sta čist lepo dirkala, thats what its all about. Žalostno kaj je postalo dirkanje, ko se ti iz pitov oglašajo, da ne dirkaj. :|

Boobiz je izjavil:

Če mene vprašaš sta čist lepo dirkala, thats what its all about. Žalostno kaj je postalo dirkanje, ko se ti iz pitov oglašajo, da ne dirkaj. :|

ja če bi massa hotel alfonsota tko bi mel sniper iz boxov da ga ugonobjo!

True that, Ferrari ne bi prenašal tega, no pa Mercedes tudi ne, Ross ju ima dosti :D
Lol, Rosberg se ne da.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: connel ()

wow Merc kaže bias, zdej Nico ne sme prehitevat, jaz bi na njegovem mestu napadel!

Res, svinjarija tole s team orderji. Sploh tko zgodaj v sezoni, kot pravijo na SkyF1.

Ni tako enostavno kot zgleda, lahko bi ga ja, najbrž bi pa potem dobil kakšno kazen od teama. Jebiga, team orderji niso prepovedani.

zombies ::

Treba bo ukint tale "team radio."

jah pol bi moral Lewis popustiti, če mora gorivo čuvat.

Hahah "good job Seb, still, u'll have some explaining to do." :D

Hehe, ne ne, so kar zabavni, sploh ta vikend. Vettel jih bo malo poslušal po dirki zgleda :D

Uuuu, dobr je zdele reku Rosberg nazaj "remember this one" :D

to je samo da zgleda kao da Seb ni favorit.... ne bo se on nč opravičeval to je za publiko...

Grosjean je danes dirkal zelo previdno, kot po jajcih, se mu je precej obrestovalo, napram Kimiju.
Mi je pa zelo zal Buttna.

Crap, stream je zgleda crknil, ne morem Mirsada poslušat, čist preveč naklada ta tip, takrat ko ni treba. Webber je pa razpizden zgleda.

Super Sonic ::

Od Alonsa res nebi pricakoval take napake. Ze od dalec se je videlo iskrenje, ni mi jasno, zakaj ni se v boks.

S polomljenim krilom je bil tako hiter kot večina (ali hitrejši), še en krog bi mu pa rešil še nekaj sekund pri kasnejši menjavi. Žal je šel po ravnini prehitro. Zamišljeno in odpeljano (prvi krog) genialno, a ekstremno tvegano in rezultat je znan.

RB je še enkrat več pokazal svoje prave barve, ampak ok - nič novega. Webbo je zabrusil "Multi 21, Seb" v prostu pred podiumom in nastala je smrtna tišina ;P. Ne vem, zakaj izbira trših pnevmatik pri Webbru za zadnji stint. Prva izjava Webbota je: "The team told me that the race was over and we turned the engines down. In the end Seb made his own decision, he has protection, and that's the way it goes. "

Ne vem zakaj so Nicota držal za Hamiltonom, očitno je bil danes precej hitrejši.

Zelo kisle stopničke dans.

Mi je pa zelo zal Buttna.

Škoda absolutno, ampak to je del dirkanja.
Photography is an immediate reaction, drawing is a meditation.
http://www.youtube.com/watch?v=O2WKoN8K6nI&feature=share

Zgodovina sprememb…

Pri mercu so zgleda Lewisu obljubili več kot dirkalnik za to sezono...

Jp, zgleda ima res dobro pogodbo, kar niti ni čudno, nekaj so mu morali obljubiti, da so ga spravili iz McLarna.

>Res, svinjarija tole s team orderji. Sploh tko zgodaj v sezoni, kot pravijo na SkyF1.

So pa na Skyju tudi povedali, kako so si v Mercedesu želeli Hamiltona; tako močno, da je Hamilton diktiral pogoje. ROsberg, ko je slišal, da ne sme prehiteti Hamiltona, je pa tudi naredil neumnost: do konca se je peljal +0.2 za Hamiltonom. V takšnem primeru se odmakneš dve sekundi; material bi bil bolj hvaležen.

Drugače sem pa Sky gledal ene -2 ali -3 kroge, tako da nisem spremljal live timinga. Pa še na koncu, minuto po finishu je crknil. Aja, pa prvih 20 krogov nisem mogel gledati tisti stream, ker je štekalo. Je pa neprimerno boljše poslušati dobre komentatorje, kot pa prvih 20 krogov, ko je Ališič govoril vse drugo, kot o F1.

Škoda Kimija. Le kaj mu je bilo danes. Mercedes je na tej dirki dobro deloval. (Čeprav bi verjetno pred njimi bil Alonso.) Pa videli smo epic battles pri prehitevanjih. Odlično!!!

Kaj pomeni Multi 21? V čem je keč?

Mirsad je sicer rekel 31, namesto 21 ampak okej. Je pa res, da sta oba totalno tiha ratala in tudi med intervjuji na koncu, se spoh nista spogledala in sta bla obrnjena en od drugega.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Boobiz ()

Team order, naj drži pozicijo, kot sem razumel.

Kot sem napisal, nisem gledal podiuma, zato tudi mene zanima...

Če nista spremljala, po zadnjem postanku sta imela ukaz naj pač držita pozicijo in šparata gume, Webber je to delal, Vettel je pa šel v race mode in ga napadel.

Jst je izjavil:

>Res, svinjarija tole s team orderji. Sploh tko zgodaj v sezoni, kot pravijo na SkyF1.

ROsberg, ko je slišal, da ne sme prehiteti Hamiltona, je pa tudi naredil neumnost

Nico je edino enumnost naredil ko se ni neumnega naredil in prehite Lewisa!

WarpedGone ::

You have massive gap behine, there is nothin to gain...
Ne, tretje mesto, pokal in točke pa res ni nič.

To ne le smrdi, to je enostavno podla barabija. Politikantsvo je prelepa beseda za tole gnojnico na drugi dirki sezone ko je še vse odprto.
100% očitno da ma hamilton protekcijo, rosberg je pa tam da špila lakaja.

Fuj in fej.
Zbogom in hvala za vse ribe

Atos ::

@fantasycamp

+1

Mislite, da bi Lewis ostal zadaj?? Ali pa Alonso v enakem primeru? To je tisto, kar loči Alonsa, Hamiltona in Vettla od sovoznikov - imajo jajca da pošljejo komandni pulti nekam in gredo na vse ali nič. In tako je edino pravilno. Hočemo gledati kako v zadnjih 20 krogih prvi štirje samo odpeljejo do konca ali da se med seboj (tudi če so sovozniki v enaki ekipi) bojujejo za pozicije? Ko pri Ferariju naročijo Massi naj spusti Alonsa pred sebe je vse narobe, ko pa recimo rečejo Vettlu da ne sme prehiteti Webbra pa je na enkrat vse v redu? Dvojna merila nekaterih...

galimim ::

Glede na twitter se Seb posipa s pepelom. So mu jih napel po dirki...
Born To Bleed, Fighting To Succeed, Built To Endure What This World Throws At Me

dzinks63 ::

Vse to in še več se dogaja v F1 že leta, do sedaj so uspešno skrivali, prikrivali, pometali pod preprogo, delali v zakulisju, vendar to je to, dirkač je le plačanec , en vijak v skupnem kompletu in mora voziti tako kot mu šef moštva določi, direktno ali indirektno v pogodbi, ustno ali kakorkoli dogovorjeno, tu ni trte mrte, če se kdo s tem ne strinja, pač ne podaljša pogodbe ali jo mora celo predčasno prekiniti.

ripmork ::

svinjsko.

mogoče bi morali imet nek hibridni sistem glede teh ukazov: prvo polovico sezone npr. izjemno strogo kaznovanje kakršnihkoli ukazov.
Konkretno kaznovanje v smislu, da bi leteli šefi, podšefi v moštvih in bi se pike rezale.

prva polovica sezone - dirkači, dirkajte kot želite.
druga polovica sezone - ekipe, dirkajte kakor želite.

problem je denar sponzorjev ki hočejo imeti dirkalnik čim več časa na asfaltu, če se oba ven data jim to ne ugaja, mi pa želimo čim več vožnje na nož, kje je kompromis?

WarpedGone ::

Kompromis?
Rezervn avto v boksih.
Zbogom in hvala za vse ribe

Zakaj bi potreboval kakšen kompromis?? Jaz popolnoma razumem RB, da so jezni na Vettla, ker ni ubogal moštvenih ukazov, ker bi se lahko kaj neljubega pripetilo, jih pa ne podpiram v tem primeru. Poglejte McLaren zadnja tri leta in kaj sta Button in Hamilton uprizarjala! Tako se dirka!

Ne razumem pa gledalcev, ki so danes in bodo vedno profitirali, če bodo dirkači dirkali na polno z vsakim, tudi če je to njihov moštveni kolega. Če bi danes Vettel bil "Rosberg" bi itak bilo vse OK, ker če moštvo njemu ukaže, da ne sme prehiteti tistega pred seboj, potem je vse OK... Čim se to zgodi kontra, kot se je recimo v VB pred enim ali dvema letoma, potem pa je RB kritiziran, ker uporablja moštvene ukaze.

Edit: Zmagovalec se mora danes opravičevat, da je dirkal na polno do konca in hotel zmagat. In to v F1! Senna se obrača v grobu.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Atos ()

V času Senne ni blo tok denarja v igri zdaj so sponzorji glavni, hočejo da stotine milionov ostane v igri do konca dirke, kot drugo RB ni jezen na Vettla, samo delajo se ker hočejo narest image da je kao fair play in enakost med dirkačema. Oni hočejo da čimprej Vettel pride do večje razlike točk, da Mark sploh ne pomisli tekomovat z njim!

Zgodovina sprememb…

V redu, razumem zakaj je to problem za moštva, zakaj pa je to problem za tebe? Ker si videl boljšo dirko danes? Ni bilo tako, da se je pred dvema letoma svetovna javnost zgražala nad moštvenimi ukazi (ok, so bili prepovedani, niso pa bili v Avstriji leta 2002), danes pa navijači (! pazi, navijači, ki največ izgubijo z uporabo moštvenih ukazov) le te zagovarjajo.

Kar se pa tiče tega, da bi hoteli narediti takšen image, pa je to že globoka špekulacija iz tvoje strani in bi potreboval kaj več dokazov kot samo tvoj občutek da je tako. In kolikor vem, je zaželena argumentirana debata na tem forumu.

šernk ::

Škoda da ni Webber ponovil turčije izpred let >:D

in tudi v primeru mercedesa, ferrarija kogarkoli moštveni ukazi niso zaželjeni za gledalce. Kje ti vidiš, da je vse ok za ukaz pri mercedesu? Edina razlika tu je, da je Rosberg ukaze spoštoval, medtem ko jih Vettel ni. Če bi Webber dirkal na nož, vprašanje če bi prišlo sploh do prehitevanja.
In general, high velocity doesn't produce harmful injuries.
But what is dangerous is the high acceleration
or deceleration given at a certain time interval.

Hayabusa ::

Ne vem zakaj se je Weber kurčil po tekmi, se je vsaj nekaj zanimivega dogajalo:
iz kabine:

od zunaj:

Lojz no brainerTM:

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Hayabusa ()

Škoda da ni Webber ponovil turčije izpred let

Bi bilo še bolj zanimivo :)

Če bi danes Vettel bil "Rosberg" bi itak bilo vse OK, ker če moštvo njemu ukaže, da ne sme prehiteti tistega pred seboj, potem je vse OK...

To je bilo mišljeno v smislu, da če Vettlu naročijo da ne sme prehiteti Webbra, je vse OK, če pa je situacija obratna (kot je bila v VB leta 2011), potem pa je vse narobe. Plus tega, tam je bilo samo še 2, tri kroge do konca, če se pravilno spomnim, ko so naročili takrat drugemu Webbru, da naj drži pozicijo (toliko da se razumemo, tudi tisto ni bilo pravilno iz mojega vidika).

Atos je izjavil:

V redu, razumem zakaj je to problem za moštva, zakaj pa je to problem za tebe? Ker si videl boljšo dirko danes? Ni bilo tako, da se je pred dvema letoma svetovna javnost zgražala nad moštvenimi ukazi (ok, so bili prepovedani, niso pa bili v Avstriji leta 2002), danes pa navijači (! pazi, navijači, ki največ izgubijo z uporabo moštvenih ukazov) le te zagovarjajo.

Kar se pa tiče tega, da bi hoteli narediti takšen image, pa je to že globoka špekulacija iz tvoje strani in bi potreboval kaj več dokazov kot samo tvoj občutek da je tako. In kolikor vem, je zaželena argumentirana debata na tem forumu.

Očitno ne razumeš kaj sem napisal, govorim kako moštvo gleda na to ne mi, kaj lahko mi naredimo razen to da se jezimo! Meni ni všeč samo razumem pa tiste ki dajejo nerealne vsote da hočejo videti svoje reklame gor do konca! Senna vsProst first corner crash jim glih ni v korist.

Glede špekulacije kako v Redbulu tretirajo in hočejo videti Marka je pa neumno, so že ves čas dokazali in je na netu dovolj gradiva v prid moje trditve. Mark nikoli ne bo imel tak status tudi če prvo polovico letos vozi bolje, bodo probali nekaj ušpičit da pride Vettel naprej!

Super Sonic ::

Vse to in še več se dogaja v F1 že leta, do sedaj so uspešno skrivali, prikrivali, pometali pod preprogo, delali v zakulisju, vendar to je to, dirkač je le plačanec , en vijak v skupnem kompletu in mora voziti tako kot mu šef moštva določi, direktno ali indirektno v pogodbi, ustno ali kakorkoli dogovorjeno, tu ni trte mrte, če se kdo s tem ne strinja, pač ne podaljša pogodbe ali jo mora celo predčasno prekiniti.

Podpis. Razlike je le v tem, da nekdo vidi samo Ferrari, nekdo samo Mercedes, nekdo samo RedBull, nekdo samo...

Edino McLaren ima to filozofijo, ki ne razlikuje dirkačev, pa vendar, da osvojiš naslov rabiš masivno premoč v dirkalniku. Je blo pa epic, ko je Lewis falil bokse in zapeljal v McLarnovo garažo.

Ultra packarija je pa RedBullovo obnašanje dans. Za zadnji set so Webbru dal trše gume (? - za +11 krogov), Vettla dal na undercut taktiko, da je zradiral tistih 6s - pa še ni šlo gladko. Da o tisti Vettlovi izjavi "umaknite mi Webbra iz poti" ne izgubljam besed. Alonso je pravi mali amater, če gledamo stopnjo nadutosti in podrejanja v tem primeru.
Photography is an immediate reaction, drawing is a meditation.
http://www.youtube.com/watch?v=O2WKoN8K6nI&feature=share

kaj lahko mi naredimo razen to da se jezimo

Jaz pa tebi govorim: čemu bi se jezil? Ker smo vsi videli bolj zanimivo dirko, kjer bi se komot lahko ponovila tudi Turčija 2011 (pa se potem ni, ker sta oba malo bolj odrasla)?

so že ves čas dokazali in je na netu dovolj gradiva v prid moje trditve.

Kateri dokazi? Daj link. Se stavim, da gre za ukaze iz komandnega pulta, kjer Webbru ukažejo, da mora držati pozicijo. To pa je čisto enak ukaz, kot ga je danes dobil Vettel (in ga potem ni upošteval). Če je tako, uporabljaš enak dokaz za to, da prideš v dveh različnih primerih do čisto drugačnih zaključkov.

Moštveni ukazi bi nas danes prikrajšali za razburljivi del dirke. Super, da Vettla niso spustili naprej ko je to zahteval, pravilno. Super da jih ni Vettel upošteval, ko so mu naročili naj drži pozicijo. V tem primeru napačna odločitev moštva z vidika gledalca F1.
««
11 / 38
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Formula 1 2015 (strani: 1 2 3 466 67 68 69 )

Oddelek: Na cesti
3430384336 (239931) BT52
»

Formula 1 2012 (strani: 1 2 3 471 72 73 74 )

3664287446 (182914) ABX
»

Formula 1 2011 (strani: 1 2 3 420 21 22 23 )

1146137460 (96209) Jst

Formula 1 2010 (strani: 1 2 3 421 22 23 24 )

1189186172 (149417) WarpedGone

Več podobnih tem