» »

Formula 1 2013

Formula 1 2013

««
12 / 38
»»

fantasycamp ::

Atos je izjavil:

kaj lahko mi naredimo razen to da se jezimo

Jaz pa tebi govorim: čemu bi se jezil? Ker smo vsi videli bolj zanimivo dirko, kjer bi se komot lahko ponovila tudi Turčija 2011 (pa se potem ni, ker sta oba malo bolj odrasla)?

so že ves čas dokazali in je na netu dovolj gradiva v prid moje trditve.

Kateri dokazi? Daj link. Se stavim, da gre za ukaze iz komandnega pulta, kjer Webbru ukažejo, da mora držati pozicijo. To pa je čisto enak ukaz, kot ga je danes dobil Vettel (in ga potem ni upošteval). Če je tako, uporabljaš enak dokaz za to, da prideš v dveh različnih primerih do čisto drugačnih zaključkov.

Moštveni ukazi bi nas danes prikrajšali za razburljivi del dirke. Super, da Vettla niso spustili naprej ko je to zahteval, pravilno. Super da jih ni Vettel upošteval, ko so mu naročili naj drži pozicijo. V tem primeru napačna odločitev moštva z vidika gledalca F1.

jezil?
Jezim se na to da Rosbersg ni smel napasti!

Na to da bo Massa tudi kmalu isto doživel!

Glede Webbra pa vsi vemo kako so mu krilce odvzeli ali tudi to nisi spremljal?

Webber se je dostikrat umaknil in se bo še, če pa ti živiš na drugem planetu to ni moj problem, vsi vedo da on mora bit druga violina pri RB, če to hoče ali ne..

MaterVola ::

Kaj bi se zgodilo, če bi pri Mclarnu Hamiltona dvignili, mu sneli gume, ga dali na voziček in... Znajdi se!

Atos ::

Če bi ti malo bolj spremljal takrat stvari bi vedel, da Webber sploh ni hotel tega krilca, dokler ni ostalo samo še eno. Sam je bil mnenja, da ni nič boljše od prejšnjega. To plus dejstvo, da se je drugo sprednje krilce uničilo na FP3, da je takrat bil Vettel pred Webbrom v skupnem seštevku (čeprav je šlo za izredno majhno razliko), plus tega da je tudi na FP3 kazal boljšo formo, je botrovalo temu, da so edino preostalo krilce namestili na Vettlov dirkalnik. Da je Webbru popolnoma ustrezalo prejšnje krilce je potem tudi dokazal naslednji dan, ko je popolnoma zasluženo zmagal.

Ne pravim, da ni dejansko šlo za preferiranje Vettla, vendar vsekakor zadeve niso tako enostavne kot si ti morda predstavljaš.

Atos je izjavil:

Če bi ti malo bolj spremljal takrat stvari bi vedel, da Webber sploh ni hotel tega krilca, dokler ni ostalo samo še eno. Sam je bil mnenja, da ni nič boljše od prejšnjega. To plus dejstvo, da se je drugo sprednje krilce uničilo na FP3, da je takrat bil Vettel pred Webbrom v skupnem seštevku (čeprav je šlo za izredno majhno razliko), plus tega da je tudi na FP3 kazal boljšo formo, je botrovalo temu, da so edino preostalo krilce namestili na Vettlov dirkalnik. Da je Webbru popolnoma ustrezalo prejšnje krilce je potem tudi dokazal naslednji dan, ko je popolnoma zasluženo zmagal.

Ne pravim, da ni dejansko šlo za preferiranje Vettla, vendar vsekakor zadeve niso tako enostavne kot si ti morda predstavljaš.

Glede na to če spremljaš Martin Brundle prenose in kolikokrat je sam to opazil je malo preveč kot samo redkost, glede krilca je pa Webber sam rekel da ni on nič potrdil so kar sami vzeli.

Super Sonic ::

Branit Vettla nima nobenega pravega smisla. Je boljši dirkač od Webbra, jasno kot beli dan, bo 4x svetovni prvak brez problema (Newey bo naredil dirkalnik 1s hitrejši do polovice sezone/nič bat, mu je že 3x uspelo); naj bo pa jasno tudi, da je popolnoma enak egoističen drekač kot Alonso, MS, Hamilton (v letih 2007, 2008) pa še kdo. Samo skriva to tako dobro, ker mu moštvo zelo pomaga.

Photography is an immediate reaction, drawing is a meditation.
http://www.youtube.com/watch?v=O2WKoN8K6nI&feature=share

Zgodovina sprememb…

Hayabusa ::

Ne moreš biti zmagovalec brez da bil egoist.

Ne moreš biti zmagovalec brez da bil egoist.

Egoisti se bodo vedno razlikovali med seboj, zato je pa Kimi "nekaj več", ampak da ne bomo šli predaleč. Jasno je, da je za moštvo planirat dve zmagovalni taktiki kot, da bi igralo šah proti samemu sebi, ampak lahko je vsaj tiho, ko konkurentje to počnejo.

Zgodovina sprememb…

Montoya ma lap tuki 1:34.223
V kvalifikacijah je letos 1:49.674

Je kaj spremenjen layout ne morem verjet da je 15 sec razlike?

šernk ::

Zadnji del kvalifikacij letos je potekal po delno mokri stezi.
In general, high velocity doesn't produce harmful injuries.
But what is dangerous is the high acceleration
or deceleration given at a certain time interval.

šernk je izjavil:

Zadnji del kvalifikacij letos je potekal po delno mokri stezi.

ja sem zdej pobrskal
Alonso 1:36.219 2012

Atos ::

naj bo pa jasno tudi, da je popolnoma enak egoističen drekač kot Alonso, MS, Hamilton

Je v njihovi ligi, vsekakor, o tem ni dvoma :) Po mojem mnenju je mogoče manjši (mogoče tudi zato, ker še ni imel toliko časa tega pokazati).

Ampak jaz nimam s tem problema. Nasprotno, to je tisto, kar naredi ta šov, ki mu pravimo F1 tudi toliko bolj zanimiv, ker vidimo, da gre za ljudi, ki imajo svoje hibe, svoj ego, ponos in da delajo tu pa tam tudi napake. Imam pa problem glede vsakršnih moštvenih ukazov, posebej v takšnih primerih. Kot sem že napisal: razumem, da je to v interesu moštev, ni in ne more pa biti to v interesu gledalcev. Tudi če je tako že od vedno v F1, to ne more biti izgovor, da se lahko s tako razlago zadovoljimo. Naj še enkrat ponovim: po mojem mnenju ni bilo prav, ko je Vettel zahteval da ga Webber danes spusti naprej, prav tako ni bilo dobro za šov, ko so 20 krogov do konca pri RB pričakovali in zahtevali da oba dirkača držita pozicije. Razumem to ob koncu sezone, ko en dirkač nima več šans za naslov (pa še tam je vprašljivo za mene kot gledalca) ne pa na drugi dirki sezone! Tega ne morem sprejeti. Dolžina dirke je bila 56 krogov, ne 44, 45...

Jst ::

Najbolje, da Barichella vprašamo, kaj si misli o temu. :)))
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|

z3ro ::

McLarnov Tvit: Feel free to pop in and say "hi" any time, @LewisHamilton! :D

black ice ::

Dobra. :D

Daedalus ::

Kaj je to Kimi mutil... ni bilo dobro sploh. Menda premalo gripa na zadnjih gumah, pol pa ni šlo nikakor mimo onih spredaj. Pa kazen in slab štart nista lih pomagala. Prednost glede obrabe gum je očitna, sam dežja ne smet bit, očitno.

Glede ostalega dogajanja pa... Alonsu bi takoj prepovedal nastop na naslednji dirki, tisto je bila neumna odločitev, pa je letel hudičevo blizu Webbra ven. Drugače pa pričakujem manjši meltdown v RB-ju (verjetno kak dvojni odstop na račun obračunavanja na stezi) in v Mercedesu. To, da niso pustili Rosbergu prehiteti in ga po vseh letih v moštvu degradirali na drugo mesto, pač ni lepo. Čeprav po drugi strani, če bi Rosberg mel jajca, bi si pač vzel tisto tretje mesto.

Priceless je pa blo videt double facepalm, prvo Newey, pol Brawn:))
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

Prednost glede obrabe gum je očitna, sam dežja ne smet bit, očitno.

Škoda ker se je cela dirka vrtela okoli RBja, ampak ja - Lotus je ponovno imel postanek manj. Kimi je obtičal za počasnejšimi in močno obrabljal svoje gume. To se mi zdi že en zaključek, da je vitalnega pomena, da si spredaj in ne uničuješ pnevmatik z napadi na nekoga, ker se stvar potencira v obrabi.

Dež? Lotusovi dirkalnik po dežju ne gredo dobro, Kimi pa pravzaprav nikoli ni blesel v dežju, čeprav tako slab spet ni.

Alonsu bi takoj prepovedal nastop na naslednji dirki

Dobro ta je malo radikalna, lahko pa bi kaznovali moštvo za nevarno vožnjo, kot to FIA rada počne. Odločitev, da ga pustijo zunaj je padla iz komadnega pulta.

Drugače pa pričakujem manjši meltdown v RB-ju

Horner: "We had the same thing in Brazil"
http://www.f1fanatic.co.uk/2013/03/25/f...
:)

To, da niso pustili Rosbergu prehiteti in ga po vseh letih v moštvu degradirali na drugo mesto, pač ni lepo

Gre za to famo, sem že omenjal prej. Ker je bil Lewis boljši na kvalifikacijah in ker je prišel prvi čez prvi ovinek, pa bil prvi po 3 postankih, lahko potem v zadnjem delu vozi v rikverc in ga Rosberg ne sme prehiteti. Nekako po tej logiki to deluje, čeprav kot že rečeno, dirka traja do konca zadnjega kroga in sploh s takšnimi pnevmatikami je nekdo lahko z bolj pametno vožnjo v zadnjih krogih v prednosti in sploh ne vidim razloga za to, da se ne pusti dirkati.

Ta bolezen, ki jo je v F1 dodobra izpilil MS in jo nadaljeval Alonso, bo rak rana tega športa do konca njegovih dni. Enostavno ni več tistega dirkanja na nož do zadnjega ovinka, čeprav bi lahko bilo. Tako čakamo, da se na ta način udarijo moštva med seboj, med tem, ko so dvoboji znotraj moštev prepovedani in odločajo o pozicijah neke kvalifikacije, pozicija med postanki v boksih, ipd.

driver_x ::

Čeprav mi ni bilo všeč Vettlovo nerganje, naj mu Webra umaknejo, je kasneje naredil dobro potezo s prehitevanjem. Ko pa sedaj premišljujem, je pa verjetno pametneje najprej preizkusiti enostavno varianto (umaknite mi ga s poti) in če to ne gre, težjo in bolj tvegano.

@SuperSonic: to je sicer res bolezen, ampak je imho neizbežna. Prvak je lahko le eden in v zaključku sezone je samoumevno, da bo moštvo favoriziralo tistega z večjimi možnostmi. V tej fazi prvenstva pa je z vidika moštva še vseeno, kdo izmed obeh dirkačev pobere več točk, je pa precej pomembno to, da jih pobereta. Tako da take stvari se sedaj dogajajo javno, če bi bile pa prepovedane, bi se pa zakulisno pod različnimi izgovori. Imho je ravno MS največ pripomogel k temu, da je F1 postala moštven šport. Nekatere ekipe se tega bolj držijo, druge manj.

Ko pa sedaj premišljujem, je pa verjetno pametneje najprej preizkusiti enostavno varianto (umaknite mi ga s poti) in če to ne gre, težjo in bolj tvegano.

Spor tiči v tem, da so Vettla umetno potegnili naprej z zgodnjim postankom, mu namestili nove mehkejše gume, Webbru pa namestili trše gume (ki so dokazano počasnejše in boljše na relacijo, ki je pa do konca dirke ni bilo več).
Gume:
Sebastian Vettel: Intermediate (5)- Medium (17) - Hard (10) - Hard (10)- Medium (14)
Mark Webber: Intermediate (7)- Hard (12)- Medium (12) - Hard (12) - Hard (13)

Torej je bil Mark na slabši taktični postavitvi, s tem, da je vodil; nato pa mu je bilo še povedano, da se ne bo prehitevalo in je "ugasnil" motor.

To se ne jemlje kot neko "super" prehitevanje, ravno obratno. Žal, gre za dost nerodno stvar, ki jo težko opravičiš s "ponesreč sem to naredil"; tudi samo moštvo mora veliko obrazložiti (pa itak ne bo). Godlja v RBju je še bistveno, bistveno večja kot smo vsi mislili da je.

@SuperSonic: to je sicer res bolezen, ampak je imho neizbežna.
Absolutno, obstaja namreč več načinov dirkanja, razvoja, ipd. Ampak obstajajo pa tudi neke manire in človeški odnosi, tega so pa nekako pozabili v vseh teh zadnjih 10 letih. Drugi dirkači so obravnavani kot en navaden drek, vemo pa, da je razlika do "enk" le v tem, da so sposobni manjkrat odpeljat vrhunsko.

Ross Brawn je med dirko dal hiter komentar, če sem prav razumel, da so pričakovali dež in mogoče še SC, zato so Hamiltonu dali manj goriva. Pa kaj mislijo, da smo gledalci neumni?? Sicer je mogoče res kaj na temu, ker so mu sporočili, da nima dovolj goriva in naj Vettla spusti, kar je takoj to tudi storil. Samo za nas, gledalce, nas ne briga kaj so mislili, mi hočemo dirkanje!!

Rosberg je pa tudi smotan: če se je že odločil, da bo spoštoval ukaz, da ne bo prehiteval, je brezveze obrabljal material s tem, ko je vozil 0.2 sekunde za Lojzom.

Konec dirke je bil zelo slabega okusa... Stream mi je pa crknil ravno tam, ko je Rosberg pripeljal na cilj in izjavil nekaj takšnega "I'll remember this one."

Nekdo je omenil, da je bilo v sobi pred podiumom vse tiho in sem že vprašal, kaj se je dogajalo, pa mi ni noben odgovoril... Please?

---

By Hamilton:

"We just had a team talk and everyone has been fantastic," Hamilton said.

"The guys did a good job and Nico did an exceptional job. He showed maturity and was in a unique and difficult position.

[... nekaj izgovorov, kako se bo trudil, da ne bo več prišlo do takšnega položaja..]

"It was an equally difficult situation for me to stay ahead and not let him past, and it was difficult for him to stay behind. For me, I wanted to let him past, but we have standing orders."

Res mislijo, da smo gledalci neumni... :/

Malaysian GP: Hamilton and Rosberg say Mercedes team orders resolved

Dobro ta je malo radikalna, lahko pa bi kaznovali moštvo za nevarno vožnjo, kot to FIA rada počne. Odločitev, da ga pustijo zunaj je padla iz komadnega pulta.

Hja, če bi nasadil Webbra potem, ko je krilce failalo na najhitrejšem delu proge, bi bilo grdo. Tako da jaz bi jih kr tepel za take očitne neumnosti... tisto krilce v nobenem primeru ne bi zdržalo dolgo. V endurance/LMP majo to lepo urejeno, ko direktor dirke kr po radiu pove dirkaču in moštvu "fantje, spredaj vam pol luči ne sveti, v boks pa popravit, al pa adijo".
[J.P.Sartre]

WarpedGone ::

Konec dirke je bil zelo slabega okusa... Stream mi je pa crknil ravno tam, ko je Rosberg pripeljal na cilj in izjavil nekaj takšnega "I'll remember this one."
Nekdo je omenil, da je bilo v sobi pred podiumom vse tiho in sem že vprašal, kaj se je dogajalo, pa mi ni noben odgovoril... Please?

Nisi nič zamudil. Rosberg je izjavil samo "... remember this ..." in konec.

V uni sobi sta pa newey in vettel rekla nekaj mirnih in tihih besed o gumah, nič res povezanga. Random misli.
Weber je bil pa 'tiho zgovoren' - pršu not in se usedu na stol v kotu. Izdavil je le nekaj v stilu '...twentyone ... several times...".
Mimika je bila očitna - vetla najraje nekam zabrisal.
Zbogom in hvala za vse ribe

Res mislijo, da smo gledalci neumni... :/

Po mojem mnenju ima MB veliko maneverskega prostora, ker bodo lahko to delal iz dirke v dirko. Z obema voznikoma so zadovoljni, avtomobila za naslov ni, torej bodo lahko talal te uvrstitve levo in desno kolikor bodo želel. Smotrnost tega početja je sicer prepuščena pozamezniku, meni se zdi idiotska, sploh če na koncu rezultatsko ne bo pravično (in redko je).

Če in ko bo pa W05 ali pa kakšen drug avtomobil kasneje pri MB, kandidat za naslov; bodo to stvari, ki bodo bistveno težje, recimo težje kot v RedBullu trenutno, saj sta Rosberg in Hamilton (očitno) bližje kot Vettel in Webber, kjer je razlika v kvaliteti (in letih) kar velika.

Ampak to bodo drugi časi, druge dirke, ipd.

Tako da jaz bi jih kr tepel za take očitne neumnosti... tisto krilce v nobenem primeru ne bi zdržalo dolgo.

To vztrajanje s polomljenim krilcem je ekvivalent hamiltonovem odlašanju z menjavo gum nekaj let nazaj - ko mu jo je potem razgnalo sredi ravnine kot balon.
IIRC je takrat McLaren fasal kazen.

W1 - to?

driver_x ::

Super Sonic je izjavil:

Gume:
Sebastian Vettel: Intermediate (5)- Medium (17) - Hard (10) - Hard (10)- Medium (14)
Mark Webber: Intermediate (7)- Hard (12)- Medium (12) - Hard (12) - Hard (13)

Torej je bil Mark na slabši taktični postavitvi, s tem, da je vodil; nato pa mu je bilo še povedano, da se ne bo prehitevalo in je "ugasnil" motor.

Tokrat je potem je šlo za favoriziranje na "prefinjen" način. Sicer pa, če se že nekoga favorizira, je nakako logično, da bo v tem primeru to Vettel.

Super Sonic je izjavil:

Absolutno, obstaja namreč več načinov dirkanja, razvoja, ipd. Ampak obstajajo pa tudi neke manire in človeški odnosi, tega so pa nekako pozabili v vseh teh zadnjih 10 letih. Drugi dirkači so obravnavani kot en navaden drek, vemo pa, da je razlika do "enk" le v tem, da so sposobni manjkrat odpeljat vrhunsko.

Romantični časi dirkanja so na žalost že minili. Razlika med prvimi in drugimi pa je pogosto tudi sponzorsko zaledje.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: driver_x ()

Alexius Heristalski ::

WarpedGone je izjavil:

Weber je bil pa 'tiho zgovoren' - pršu not in se usedu na stol v kotu. Izdavil je le nekaj v stilu '...twentyone ... several times...".
Mimika je bila očitna - vetla najraje nekam zabrisal.

Multi 21. Verjetno koda za držanje mest.

multi 21

multi 21

fantje, ni blo slabo, samo dajte še v herbicidščini

Zgodovina sprememb…

dzinks63 ::

Lahko predpostavimo kaj ta 21 je, recimo po številki avtomobila 2 je Webber , 1 Vettel, torej samoumevni vrstni red , Weber pred Vettlom.

Razlika med prvimi in drugimi pa je pogosto tudi sponzorsko zaledje.

Ravno Hamilton bi bil prvi tak primer (trenutno).

Tokrat je potem je šlo za favoriziranje na "prefinjen" način. Sicer pa, če se že nekoga favorizira, je nakako logično, da bo v tem primeru to Vettel.

Ni logično zakaj bi potem govoril naj "dva držita mesto". Kar si jaz mislim je to, da Seba ni dobil eksplicitno enakega ukaza kot Webber. Moj vir za tole je sicer RTV, nisem pa še šel čez celotno branje svojih virov:
http://www.rtvslo.si/sport/formula-1/ve...
Danes sem zamočil, za to mi je žal, a rad bi povedal resnico. Nisem vedel, da Marka v tistem trenutku nisem smel prehiteti, sicer tega ne bi storil. Takoj pred prihodom na zmagovalni oder sem se na hitro pogovoril in bil sem šokiran, ko sem izvedel za ukaz. Ni mi lahko, ko to govorim, a to je resnica in stojim za svojimi besedami.

In jaz mislim, da to je lahko res, predvsem zaradi evidentnega podrejanja Webbra, s strani moštva; ne Vettla. In ne bi se čudil, če za tole žlobudro stoji znani packač in velik zagovornik Vettla - dr. Marko Helmut. Človek, ki je Vettla ustvaril, po dirki pa zlival gnojnico na MB in gledal v kamero govoreč, da pri njih "načeloma" ni favoriziranja.

Zgodovina sprememb…

http://www.dailymotion.com/video/xyft1o...

Zanimiv tale pogovor, sej se pogovarjajo še več (nam ni odstopno), mogoče bo v filmčku na F1 čez čas. Evidentno je, da je Seb poročal nazaj v bokse, da je bilo zelo tesno in da bi se lahko zaletela. Vse kaže na to, da dejansko ni vedel za ta ukaz, "this is silly" s strani Hornerja je pa daleč od Multi 21 in ne opredeljuje točno kaj je nekdo s tem želel povedati.

ttommy ::

Super Sonic je izjavil:

W1 - to?

Tega ne moremo primerjat z Alonsom včeraj- včeraj bi obvezno takoj moral v boks, Kimiju se je pa šlo za vse ali nič.
Gamer

Kimiju se je pa šlo za vse ali nič.

Ja, takrat je bila menjava gum prepovedana. Če si pa šal menjat, so bile pa sankcije.
[J.P.Sartre]

McClane ::

Multi 21 naj bi bila koda za držanje obstoječe pozicije. Lahko bi bila tudi koda za nastavitev motorja ven iz "race" v "cruise" način. Webber naj bi si po komandi tako nastavil motor, Vettel pa ne, zato ga je tudi z lahkoto lovil in nato prehitel.
\"You want us to build WHAT??\" - Ancient Chinese Wall Engineer

ripmork ::

Vettel si zasluži, da pristane v situaciji, ko bo potreboval Markovo pomoč v boju za prvaka - pa bo tokrat za spremembo avstralec raje deloval po impulzu in se ne držal dogovora. Začenši z izbiranjem mehkih gum tik pred koncem dirke.

ura je cajt, da tudi good guy Webber že končno properly zaigra egoista (ne le na dirki sem pa tja, konstantno, kot to Fetla počne) in gre samozavestno na naslov. Sposoben je, dirkalnik ima. Now or never.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: ripmork ()

Točno tako- naj mu pokaže da ni on bistvo. Mislim no- umaknite mi ga iz poti......
Mi je bil že prej antipatičen, sedaj se mi je pa do kraja zasral- Vettel namreč.
Gamer

Sriple Tix ::

Lani na zadnji dirki, ko se je Vettel boril za naslov, Mark pa zgolj še sam zase, ga je v prvem ovinku brez pomisleka na kakšno prijateljsko pomoč konkretno zaprl. In nič nimam proti takšnemu dirkanju, kajti vnaprej režiranje končnega vrstnega reda mi precej najeda.

Med drugim se je lani v Braziliji zgodilo tudi to...

LAP 13 : Lewis Hamilton passes Felipe Massa for third place. Hamilton is on the inters, Massa on the slicks. Jenson Button leads by 1.8 seconds from Nico Hulkenberg. Red Bull say "Thank you Mark" to Webber after he moved over for team-mate Vettel.

http://www.bbc.co.uk/sport/0/formula1/2...

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: MaterVola ()

Super Sonic je izjavil:

W1 - to?

Hmmm, zgleda se narobe spomnim ker ne uspem najt posnetka.
Ja, bil je McLaren v času ko so menjave gum bile možne, tipo je mel že konkretno zlizane in flatspotane prednje gume, ne tolk mal pred koncem in je teral na polno in rinil z glavo skozi zid. Na koncu ravnine sprednja desna guma spusti dušo in tipo nardi grdo pirueto, nek zasledovalec uide glih za glih. Nekak mi raikonen ne paše v to zgodbo bol hamilton al pa mrbit celo hakinen še? Nevermind my memory farts ...

Hakkinen, 1999

Ja, tole sm mislu. Hvala.

Dr_M ::

ripmork je izjavil:

Vettel si zasluži, da pristane v situaciji, ko bo potreboval Markovo pomoč v boju za prvaka - pa bo tokrat za spremembo avstralec raje deloval po impulzu in se ne držal dogovora. Začenši z izbiranjem mehkih gum tik pred koncem dirke.

ura je cajt, da tudi good guy Webber že končno properly zaigra egoista (ne le na dirki sem pa tja, konstantno, kot to Fetla počne) in gre samozavestno na naslov. Sposoben je, dirkalnik ima. Now or never.

Webber je dober, ampak on ni material za prvaka. Je bilo v preteklosti ogromno vsaj tako dobrih drikacev, ki pa nikoli niso osvojili naslova. Barrichello, Coulthard, koneckoncev tudi Massa.

Dr_M je izjavil:

ripmork je izjavil:

Webber je dober, ampak on ni material za prvaka. Je bilo v preteklosti ogromno vsaj tako dobrih drikacev, ki pa nikoli niso osvojili naslova. Barrichello, Coulthard, koneckoncev tudi Massa.

Škoda ker lahko Rosberg pade v to past, človek pomoje glih ni Weber,Massa deluje bolj agresiven in kompetativen, ma več koncentracije sam ne razumem kako ga svoj Mercedes tko ponižuje...

Tle zadaj gre za zelo kompleksno zgodbo, predvsem na relaciji dr. Marko Helmut - Dietrich Mateschitz - Vettel - Newey. Horner pa Webber sta bolj zase, ampak nimata za burek. Webber nima kam it, zamenjajo ga pa za šalo. Seveda ne z dobrim voznikom, ampak eno tako slabo dvojko, da bo imel Vettel mir. Najšibkejši člen te verige pri kreganju je pa zagotovo Newey, če on gre, RB ne vidi več naslova.

Javno se ve, da Marku dostikrat ni bilo dovoljeno zmagati, dostikrat (skoraj vedno) je bil na B taktiki, ipd. Upravičeno ali ne, vsak zase sodi, jaz bi vseeno rekel, da ni tako slab, da v treh letih ne bi mogel do naslova, če bi si moštvo to res želelo, po drugi strani je pa evidentno, da je Vettel hitrejši, je prave narodnosti in neka perspektiva za prihodnost.

Opletat s taspodnjim zaradi Neweya ne morejo ne eni in ne drugi, vprašanje je le, koliko dreka bo Webber premlel. Slišali ste ga po dirki - ne gre samo za to dirko, gre za samo vrh ledene gore. Najverjetneje bo na koncu vse ok, Vettel bo pa še 4x prvak, torej nad Senno in mnogimi drugim, teoretično gre že zdaj za najboljšega dirkača v zgodovini F1 (jaz mu ne dam niti 10% tega naziva).

Zgodovina sprememb…

Alexius Heristalski ::

WarpedGone je izjavil:

Ja, tole sm mislu. Hvala.

Ne, nisi. Tvoj opis se lepo ujema z Räikkonenom na Nürburgringu 2005, razen menjave gum. SS je dal pravi posnetek. Kimi je naredil flatspot, vibracije so zlomile obeso, naredil je pirueto in skoraj odnesel pred njim vozečo BAR Hondo.

WarpedGone je izjavil:

Ja, bil je McLaren v času ko so menjave gum bile možne, tipo je mel že konkretno zlizane in flatspotane prednje gume, ne tolk mal pred koncem in je teral na polno in rinil z glavo skozi zid. Na koncu ravnine sprednja desna guma spusti dušo in tipo nardi grdo pirueto, nek zasledovalec uide glih za glih. Nekak mi raikonen ne paše v to zgodbo bol hamilton al pa mrbit celo hakinen še? Nevermind my memory farts ...
fantje, ni blo slabo, samo dajte še v herbicidščini

šernk ::

Mi lahko nekdo potrdi, da se bo dirka v Bahrainu 21. Aprila pričela ob 14. Uri po našem in da sem gledal prav? :)
In general, high velocity doesn't produce harmful injuries.
But what is dangerous is the high acceleration
or deceleration given at a certain time interval.

Da.

http://www.formula1.com/races/in_detail...

Tam klikneš na "Convert To My Local Time" in ti pokaže kdaj bo po našem časovnem pasu.
Gamer

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: ttommy ()

ABX ::

In kje so zdaj tisti ki so hvalili superiorno vožnjo Kimija v Melbourne in njegovi pametni potezi da ni vozil zalepljen tistim pred sabo ter tako čuval gume?

Čeprav navijam za Kimija, mi taktična fleksibilnost Lotusa sploh ni pri srcu, zgleda zastavijo taktiko pred dirko in potem ne glede na to kaj se zgodi se je držijo pribito. V Avstraliji ni bilo potrebe da bi kaj spreminjali, vse se je odvijalo kar samo pred njimi, ampak v zadnji dirki so bili popolnoma apatični do bilo kakšnega poskusa. Šele proti koncu, ko je bilo jasno da je za njih prehitevat izredno težko so poskusili nekaj, ampak je bilo prepozno. Drugače je avto fenomenalen in so med favoriti za naslov, isto hiter kot ostali s tem da odlično izkorišča gume.
Vaša inštalacija je uspešno spodletela!

Jaz sem gledal Sky Stream, ki je imel krog zamude, tako da nisem spremljal live timing na tabli.

Pa tudi komentatorja sta večino imela na tapeti Red Bulla in Mercedes oz. Hamiltona, ter gume, gume, gume. Lotus, sploh pa Kimi, ni dobil veliko "air time," tako da se sploh ne spomnim dosti, kaj so počeli pri Lotusu. Aja, na začetku so se spraševali, če lahko Lotus spet potegne zajca iz klobuka in ko je bilo jasno, po kakšni prvi tretjini dirke, da ne, nisem več bil tako pozoren, kaj se dogaja zadaj. Sta pa vseeno pobrala nekaj točk.

--

Gledam sedaj Kitajsko: škoda da ni dveh DRS activation con. Še dva tedna...

Jaz sem tudi gledal Sky, pa so lepo pokrivali vse do Lotusa. Mogoče pa se bil samo bolj pozoren na tisto kar so pokazali okoli Kimija. :)

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: ABX ()

Saj vsake toliko je imel tudi Lotus air time, sploh ko se je vozilo v bokse. Debata komentatorjev o Kimiju je bila pa samo v prvi tretjini, ko so spremljali, kaj lahko doseže. Po tem, ko je bilo jasno, da nimajo "čarobne strategije" ga je bilo pa zelo malo videti. Zadnjo tretjino so pa ukradli RB in Mercedes.

Tako nekako da. Fora je v tem da je bil vedno za nekom, in čeprav Lotus je imel oba avta v isti situaciji, sploh niso poskusili, niti z enim, kaj drugačnega.

Prvo polovico dirke so delali postanke v istem krogu kot tisti ravno pred njimi. WTF?
««
12 / 38
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Formula 1 2015 (strani: 1 2 3 466 67 68 69 )

Oddelek: Na cesti
3430384341 (239936) BT52
»

Formula 1 2012 (strani: 1 2 3 471 72 73 74 )

3664287452 (182920) ABX
»

Formula 1 2011 (strani: 1 2 3 420 21 22 23 )

1146137462 (96211) Jst

Formula 1 2010 (strani: 1 2 3 421 22 23 24 )

1189186175 (149420) WarpedGone

Več podobnih tem