» »

Formula 1 2013

Formula 1 2013

««
10 / 38
»»

Daedalus ::

Ker nekoga ki ima za 1 postanek manj od tebe se ne da pokrivat.

Dodaj k temu še in je isto hiter/hitrejši kot ti s tremi postanki.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

ABX ::

Glede na to da ga pokrivaš se sklepa da je hitrejši od tebe. :)
Vaša inštalacija je uspešno spodletela!

Ja, sem slabo napisal... je hitrejši na stezi s postankom manj, ne glede na to, da ima precej starejše gume. Kar je Kimi lepo pokazal ob koncu direkt v Avstraliji.
[J.P.Sartre]

ttommy ::

Ker ne znam nemško in rad gledam formulo v HD, bom počakal na ponovitev ob 12h. Logično, da bo posnetek cele dirke, brez informacij o zmagovalcu...
Gamer

Jst ::

Zaenkrat zgleda, tako od daleč, na uč, kot da sta na vrhu RB in Lotus, malenkost pod njimi pa Ferrari. Upam, res fajn upam, da je/bo takšno tudi dejansko stanje skozi sezono.

Hladni Kimi vs. naspidiran Vettel. Katerim jim(a) meša štrene Alonso. Trije favoriti, to bi bila spet dobra sezona. Nostalgično zadnja za V8. :) Bi si zaslužili. Te zadnje sezone si bom verjetno zapomnil po zame izjemno grdih bolidih. Pa po do dirkača sadističnih gumah.
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|

@Daedalus

Kimi in Alonso sta bila isto hitra za 14 krogov, s tem da je imel Kimi za 5 krogov starejše gume. Po 14 krogih pa je Alonso dvignil belo zastavo. Torej ko so gume dobre sta oba isto hitra vendar Lotus lahko drži ta ritem za bistveno več časa.

Super Sonic ::

Če se izkaže da Lotus boljše dela z gumami pri 15° in 30°C+ bo to hud udarec za vse. Ker nekoga ki ima za 1 postanek manj od tebe se ne da pokrivat.

This!

Da se to pokrivat, ampak težje zaradi goriva. Vsi dirkalniki so enako težki. Včasih si to lahko počel, ker je bil dirkalnik posledično lažji če si imel več postankov, tle pa je ta taktični del skoraj zaprt. Ferrari je pa še vedno prepričan, da so bili 3 postanki v Melbournu najboljša izbira, edini moteč dejavnik, ki je uničil strategijo Alonsu in Massi, naj bil promet. V to malo dvomim, ampak vseeno, citat za prebrat:
SD: It was decided on the spot - the strategy you make up, seeing how the race evolves. Unfortunately in that scenario we were not able to take any positions - we were losing time - and effectively at the end of the day the best strategy was the three pit stops. We had lost a lot of time in the traffic, so we decided to get out of that little train and not be stuck doing nothing.

http://www.formula1.com/news/interviews...

Meni se je zdelo, da je bil Raikkonen brez konkurence in bi šel lahko še hitreje, saj je bolj ali manj kruzal do cilja.
Photography is an immediate reaction, drawing is a meditation.
http://www.youtube.com/watch?v=O2WKoN8K6nI&feature=share

Zgodovina sprememb…

Hja, koliko rezerve je imel ve samo Lotus, potrebe ni imel in vse se mu je lepo zlagalo pred njim.

Ni on Mansell ki brezglavo forsira do konca. :)

Super Sonic ::

Zaenkrat zgleda, tako od daleč, na uč, kot da sta na vrhu RB in Lotus, malenkost pod njimi pa Ferrari. Upam, res fajn upam, da je/bo takšno tudi dejansko stanje skozi sezono.

Ferari je v vrhunski formi, mislim da je celo pred RBjem. Situacija je hecna zato, ker perfomance avtomobila na aero področju sploh ni tako pomemben oz. je ključ držat gume na temperaturi in v stiku z asfaltom, tako da Newey dejansko ne pride več do izraza. Tako je Ferrari poštimal trakcijo, prenos na gume, pustil pa ob strani aero stvari in profitiral.

Aero odličen dirkalnik ima tudi Sauber, pa Lotus.

Se pa bojim, da, ko bodo podelal zadeve z gumami, se bo RB spet odpeljal daleč v ospredje. Evidentno je, da se bo to zgodilo.

Ni on Mansell ki brezglavo forsira do konca. :)

Kimi dirka zelo z glavo, predvsem pa je v odlični formi, ker dela nekaj takšnega, ko je Alonso lani počel Massi. RG je čisto v senci; sicer je res da še dve dirki nista mimo, ampak obrisi se kažejo.
Photography is an immediate reaction, drawing is a meditation.
http://www.youtube.com/watch?v=O2WKoN8K6nI&feature=share

Zgodovina sprememb…

Dr_M ::

Jst je izjavil:

Hladni Kimi vs. naspidiran Vettel. Katerim jim(a) meša štrene Alonso. Trije favoriti, to bi bila spet dobra sezona. Nostalgično zadnja za V8. :) Bi si zaslužili. Te zadnje sezone si bom verjetno zapomnil po zame izjemno grdih bolidih. Pa po do dirkača sadističnih gumah.

Sem mnenja, da je v AU letosnji prvak stal na stopnickah.
Vsi trije so zelo dobri dirkaci, Vettel ima se malenkostno prednost najboljsega avtomobila.

Vsi trije so top vozniki in če Vettel bi imel boljši avto bi zmagal. O temu ni dvoma.

A boste vsi gledali prenos, ali boste počakali na posnetek na HD?
Gamer

Meni se je zdelo, da je bil Raikkonen brez konkurence in bi šel lahko še hitreje, saj je bolj ali manj kruzal do cilja.

Mhm. V bistvu se je celo dirko držal nazaj ker je vedel, da je potrebno ohraniti gume s postankom manj. Če bi šal na tri postanke, bi moral (in tudi bi) vozil na polno, se pravi hitreje. Kolk... bog ve. Je pa postavil najhitrejši krog dirke z IIRC 22. krogov starimi medium gumami, kar je Vettel komentiral z (parafriziram) mi tud sanjati nismo mogli, da bi gume tako dolgo zdržale. Ferrari lahko sanja karkoli hoče... je bila direktna primerjava na strezi v zadnjem delu dirke, kjer je Alonsu Kimi b.p. odgovarjal na poskuse dohitevanja z identičnimi časi. Pa Ferrariju tudi ni pomagalo lih prerivanje v vodilni skupini - turbulence pomenijo še večjo obrabo gum.

A boste vsi gledali prenos, ali boste počakali na posnetek na HD?

Itak da se gleda prenos. Pa še live timing je poleg na tablici.
[J.P.Sartre]

Alexius Heristalski ::

Jaz bom gledal Planico, F1 pa v posnetku na Sky Sports F1 HD ali povzetek na BBC One HD.
fantje, ni blo slabo, samo dajte še v herbicidščini

Zgodovina sprememb…

krispe ::

Ferrari in predvsem RB so zaskrbljeni glede obrabe gum.

@ttommy, jaz bom gledal v živo smučarske polete v Planici, takoj za tem pa posnetek F1 na TV SLO 2.
MSI Z97 MPower/i7 4790K + H110/GTX 970/8GB 1866Mhz/SSD 830/760T/LG 34"

Vprašaje: starši so me poklicali, če lahko kje spremljajo F1 v živo. Kot je nekdo omenil, bo prenos na MMCju. A bo tudi Ališič komentiral?

---

>Itak da se gleda prenos. Pa še live timing je poleg na tablici.

Jep, lani sem se skozi pizdil, zaradi tega, ker sem na začetku sezone plačal 30EUR za Premium aplikacijo, ki je imela skozi vsi sezono probleme. Ma pred vsako dirko je bila posodobitev, pa še po dirki, ker med dirko nekaj ni prav delalo.

Sedaj (pred prvo dirko) sem šel na travnik, da vidim, kako je. Vidim, da so bili že trije updejti, ampak aplikacija je med dirko delala dobro. (Tudi med tednom, ko sem imel notifikacije izklopljene, je bilo vse tiho - lani je aplikacija enkrat upoštevala te nastavitve, drugič ne.) In me vleče, da bi jo kupil. Res je malo draga, ampak za edini šport, ki ga gledam, je vseeno to drobiž. Bom se po tej dirki odločil...

Drugače je pa prenos in live timing na tabli na kavču super kombinacija. Klikneš (touch seveda; ne vem, kako bi se slovensko izrazil) na dirkača in ga spremljaš kje je na progi. Na zadnji sem menjal med Kimijem in Alonsom in se je takoj videlo, da ima Kimi vse pod kontrolo. Alonso ni imel šans. Razen, če bi Kimi naredil kakšno napako. Ampak zadnjih 10-15 krogov, je vozil konstantne čase, nič nihanja (ajde +/-0.1 se zanemari, ter če mora dirkač prehiteti za krog zaostalega). Neverjetno kako so TOP dirkači res out-of-this-world dobri. Včasih prav ne morem verjeti, da je to možno!

MaterVola ::

Preprosto. Zašlataš dirkača ;)

Jep, lani sem se skozi pizdil, zaradi tega, ker sem na začetku sezone plačal 30EUR za Premium aplikacijo, ki je imela skozi vsi sezono probleme. Ma pred vsako dirko je bila posodobitev, pa še po dirki, ker med dirko nekaj ni prav delalo.

Jaz na Androidu uporabljam neuradno live timing aplikacijo... na prvi dirki delala ko šus, brez vsakega problema.
[J.P.Sartre]

Formula 1 Turbo Engines - How It All Started [FULL LENGTH]

Classic Motor Sports History! In this Full Length documentary the Heart of the Formula One cars is discussed in detail! The Birth of the Turbo engines: Inline 4, V6 Turbo, etc

Zanimiv dokumentarec za krajšanje časa... do naslednjega leta. :)

barakus ::

Daedalus je izjavil:

Jaz na Androidu uporabljam neuradno live timing aplikacijo... na prvi dirki delala ko šus, brez vsakega problema.

Vem, da je nekdo že povedal, ampak na zadnjih 3 straneh nisem našel kje - kako se kliče ta aplikacija?

black ice ::

F1 timing.

Alexius Heristalski: Ko sem spraševal, če obstaja kakšen HD stream za gledanje F1, si mi dal link do programa. Lahko poveš, kako si našel? Je kje kakšen seznam? Na ZS? (ali tu?)

Hvala. Bom jutri zelo zadovoljen uporabljal.

---

Ponavljam vprašanje: Bo jutri in pojutrišnjem na MMCju prenos s komentiranjem Ališiča ali ne? Jaz bom gledal na Sky, tnx to Alexiux, zanima pa moje starše, ki so me poklicalipo telefonu in vprašali, če lahko kje gledajo v živo. Anyone?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Jst ()

Alexius Heristalski ::

Da Bloodzeed streama šport v HD sem zasledil na drugih forumih, to počne že dlje časa. Da streama tudi F1, sem zasledil pred kratkim. Potem sem zgooglal, da gre to po novem prek Acestreama (prej je uporabljal Sopcast). Seznam kanalov sem tudi zgooglal, ampak ne vem, kakšne kakovosti so (za HD imam preslabo povezavo).

Jaz mislim, da bi prenos na MMC moral imeti Ališičev komentar, vendar pri RTV nikoli ne veš. :D Drugače so rekli, da bo dirka izjemoma tudi na SLO3. Kvalifikacije ne.
fantje, ni blo slabo, samo dajte še v herbicidščini

Ja, to sem našel z reverse googling, za Bloodzeeda pa ne, zato sprašujem. Deluje pa dobro, ko je povezanih več kot 30 ljudi (za F1). Logično, saj gre prek torrent protokola.

--

Lani se spomnim, ko je tudi enkrat bil prenos na MMCju, pa je bil brez komentatorja. Vsaj mislim, da je bilo tako. Pri RTVSLO pa mojih možganih nikoli ne veš. :)))

Sriple Tix ::

Prenos na MMC TV!
Sobotne kvalifikacije in nedeljsko dirko za VN Malezije z začetkom ob 9. uri si boste lahko v neposrednem prenosu ob komentarju Mirana Ališiča ogledali ekskluzivno na MMC TV. Zaradi prekrivanja termina s smučarskimi poleti v Planici prenos na TVS 2 ne bo mogoč.

driver_x ::

ORF bo prenašal, tako da ni nobenega problema.

krucymucy ::

Na RTV SLO3 bo prenos dirke, so povedali ravnokar, ko sem poizkusil predvajati video prek MMC-ja.

barakus ::

Blinder ::

a na slo tv obstaja kje predvajanje F1?
99.991% of over-25 population has tried kissing.
If you're one of the 0.009% who hasn't, copy & paste this in your Signature.
Intel i3-12100f gtx 3050 Pismo smo stari v bozjo mater. Recesija generacija

Moram priznati, da je F1 live timing aplikacija nekaj boljšega za spremljanje kvalifikacij (kako se obnese v dirki, bom videl jutri).
Zdaj pa brž na RTVSLO, da preberem, kako bodo fanatični oboževalci opravičevali kvalifikacijski poraz najboljšega izmed najboljših, po defaultu vselej v najslabšem avtu proti Massi ... in to v dežju, kjer je itak car drumova :).

A dež je bil? Sem spet zaradi službe zamudil kvalifikacije.. Pa jutri bo menda tudi dež.
Gamer

Na RTV SLO3 bo izjemoma prenos dirke:
http://www.rtvslo.si/sport/formula-1/v-...
Gamer

IcEk` ::

Raikkonen handed grid penalty (+3 mesta na startu, torej starta 10.)

Go Massa :)

krispe ::

BRAVO MASSA IN ALONSO!
MSI Z97 MPower/i7 4790K + H110/GTX 970/8GB 1866Mhz/SSD 830/760T/LG 34"

Fizikalko ::

Vettel me je navdušil! Pa vedno sem bil mnenja, da ni ne vem kako dober voznik. No, danes je dokazal nasrpotno - v zelo spremenljivih (tudi krajevno) vremenskih razmerah je naredil najboljšo mešanico... :)

theBill ::

Hehe, letos kvalifikacije Massa-Alonso = 2:0

Zgleda bo letos večkrat po radiju slišat "Fernando is faster than you, let him pass" >:D

fantasycamp ::

theBill je izjavil:

Hehe, letos kvalifikacije Massa-Alonso = 2:0

Zgleda bo letos večkrat po radiju slišat "Fernando is faster than you, let him pass" >:D

se bojijo in verjami mi da bodo drugače uredili, ali tako da ga pokličejo v bokse ko ni treba ali pa bo nekaj narobe z avtom...

TribesMan ::

href="
Moj kompjuter dela: KVIIIIK ... KVIIIK ... KVIIIK.

Ko ga navijem dela: KVIKKVIKKIVKKVIK. :)

Zgodovina sprememb…

Če koga zanima, na Eurosportu so se ravno začele kvalifikacije za jutrišnjo WTCC dirko v Monzi.

kdaj pa je danes F1? je ob 4:45 kot na orf pravijo?

connel ::

Misliš jutri, ob 9. zjutraj se začne.

Kimi je lani z 10. mesta prišel do 5. Če bo jutri suho, bo sigurno na stopničkah...
Gamer

Sba ::

Jutri je, zaradi smučarskih skokov, prenos izjemoma na SLO 3.
Those that claim that they're not showing off are drowning in denial!

ma kdo HD stream?

lol Alonso, kaj so le mislili, jao jao.

TS player - ID = 77f0f13eea47fd72b25b4cc68f82d1faf43b266b

Zgodovina sprememb…

• spremenil: connel ()

connel je izjavil:

ja polepšal mi je dan.

connel je izjavil:

TS player - ID = 77f0f13eea47fd72b25b4cc68f82d1faf43b266b

kje si dobil ts player?

Zgodovina sprememb…

connel je izjavil:

Tukaj : http://torrentstream.org/

hvala

Fizikalko ::

HAMILTON :) Still dreaming of McLaren...

lol@hamilton haha.

Kimiju ne gre najbolje na začetku dirke... Naredil že več napak.
««
10 / 38
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Formula 1 2015 (strani: 1 2 3 466 67 68 69 )

Oddelek: Na cesti
3430384326 (239921) BT52
»

Formula 1 2012 (strani: 1 2 3 471 72 73 74 )

3664287429 (182897) ABX
»

Formula 1 2011 (strani: 1 2 3 420 21 22 23 )

1146137454 (96203) Jst

Formula 1 2010 (strani: 1 2 3 421 22 23 24 )

1189186170 (149415) WarpedGone

Več podobnih tem