» »

Športna ura + vodotesna, z merilnim pasom ali zapestje, itd ?

Športna ura + vodotesna, z merilnim pasom ali zapestje, itd ?

ddejanov ::

Pozdrav,
prebral sem vse teme na slo tech glede športnih ur8-). Zato bi rad prosil za predloge še za moje kriterije, želje, ter karakteristike ure. In sicer:
- cena: 100-150eur
- vodotesna (samo za plavanje, max. globina je olimpijski bazen)
- merilnik utripa + kalorije (vendar predvidevam, da ure od 100eur, večina, vsebujejo te funkcije).

Vprašanje, ki pa ga nikjer nisem našel na slovenskim forumih glede načina merjenja utripa. Ali je boljše imeti merilnik pasu ali merjenje okoli zapestja ???

HVALA.

jype ::

Če bi bilo merjenje okoli pasu slabše od merjenja okoli zapestja, ne bi nihče nosil pasu.

Tody ::

Sploh ker noben ne nosi okoli pasu merilnikov :) Ker tam pač razen mogoče v dimljah ni utripa oz se ga slabše meri. Pasi se nosijo čez prsa. Večina zadev se meri čez prsa, saj moreš uro imeti kr dobro zategnjeno na zapestje kar zna bit malce neugodno.

RejZoR ::

Nekako najbolj priljubljene so od firme Polar. Konkretno model Polar RCX5, ki je namenjen ravno za plavanje. Edina ovira zna biti cena, ki je okoli 250 EUR...

Tud vedi, da navedena globina pri urah ne odraža globino za plavanje ampak za vertikalno prosto potopitev do navedene globine.
Med plavanjem so lahko sile na uro krepko večje od tistih pri vertikalni potopitvi do globine, ki je navedena. Torej če imaš uro na kateri piše npr Water Proof 50m ali 100m in si izjemno hiter plavalec se zna zgoditi, da ti bo spustila na globini manjši od 1m. Če piše samo Water Resistant brez vrednosti pomeni, da je odporna na dež in vodo pri npr umivanju rok. Kar je v tvojem primeru zelo pomemben podatek, ker jo boš rabil prav za plavanje. Kamor pa verjetno spada 90% vseh tovrstnih napravic, saj so bolj mišljene za tek in kolesarjenje. Z namensko ne bi smelo bit težav ampak so zaradi tesnenja sigurno precej dražje (kot vidiš v primeru RCX5).
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

ddejanov ::

Očitno bom moral plavanje izpustiti, hehehe. Sej se mi je zdelo, da je to rang cene vsaj nad 200eur. Čeprav sem našel eno, mislim da Polar ali pa je Suunto, cca. 150eur. Vendar, kot pravi RejZor je kvaliteta vprašljiva in zmogljivost.

Mogoče veste katera trgovina(okolica LJ ali KR) ima največ ponudbe, ter da se prodajalci vsaj malo spoznajo na zadeve???

RejZoR ::

Urca d.o.o. je sedaj uradni zastopnik za Polar. So pa na Slovenski cesti pa na Miklošičevi. Več info dobiš na njihovi strani www.urca.si
Nimam pojma kolk se spoznaj na te športne, ampak vem da imajo kar nekaj izkušenj s klasičnimi urami.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Pametna športna ura

Oddelek: Kaj kupiti
183259 (1965) Heisenberg
»

Športna ura...katera?

Oddelek: Šport
176300 (5723) vuki
»

gps ura

Oddelek: Loža
193642 (2681) techno
»

športna ura

Oddelek: Loža
62190 (1913) IceIceBaby

Več podobnih tem