» »

Slovensko lizunstvo

Slovensko lizunstvo

«
1
2

Luka Percic ::

No, če ste gledali poročila verjetno veste o kom govorim. Danes je 11. september in je obletnica terorističnega napada na ZDA (ma ne..). Saj ne rečem- obžalovanja vredna zadeva vendar je dogodkov kjer so ljudje umirali bilo do zdaj nemalo. Zakaj temu posvečamo toliko pozornosti? Zato ker so umrli Američani.
Zat se mi zdi zvonenje zvonov po sloveniji naduse lizunsko dejanje. Da ne govorimo o Kučanu ki je šel v Ameriko na izlet, ali o drnovšku ki je nagovoril ob tem dogodku nagovoril volilce. Sramota.

ABX ::

Ker smo pičke.
Vaša inštalacija je uspešno spodletela!

R0K ::

In vse te pizdarije samo zaradi Nata. Marš! ;( ;((

Sramota.

Thomas ::

Rajš vidim, da je Kučan šel v New York, kot da bi šel v Irak.

Rajš vidim, da se zgražate nad "lizunstvom", kot da bi bila Slovenija ena izmed rouge držav.

:)
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

ABX ::

Rajš vidim da se ubadajo z našimi problemi. Ne pa da pozornost obračajo drugam.
Vaša inštalacija je uspešno spodletela!

Thomas ::

Naši problemi niso izolirani od svetovnih problemov. Beg s planeta bi bil zelo neproduktiven. Čeprav mogoče boljši od bega v Bagdad.

:D
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

ABX ::

Majhni kot smo bi raje izkoriščali svet kot pa mu pomagat.

Malo jajc pa bi lahko že pokazali.
Vaša inštalacija je uspešno spodletela!

leonius ::

Pa ne spet tolcenje po Ameriki.

Socutje pa je tudi treba pokazat. Se posebaj vecjim in takim, od katerih si skoraj odvisen.

Luka Percic ::

husler; saj ne tolčem po Ameriki tolčem po nas Slovencih(=ovcah). Kar se pa tiče izražanja sočutja; izrazujmo ga le tistim od katerih vemo da bi ga v nasprotnem primeru dobili nazaj. Misliš da bi nam v nasprotnem primeru Amerikanci zvonili?:|

rasta ::

V WTC je umrlo kup različnih narodnosti in to je tudi napad na zahodni (naš) način življenja in je prav, da vsaj en predstavnik naše države na tako slovestnost gre.

Luka Percic ::

Če se ne motim ni umrl nobeden Slovenec...

leonius ::

Nerealno je pricakovati da bi cez 200 miljonski narod zaloval za malim Slovencem.
Kakorkoli, treba se je sprijaznit s sistemom sveta.

Ce ne pa pac A.C.Molotov.

Tomi ::

Kako mi gre tole za živce. Vsi, ki imate toliko povedati proti Američanom, se sploh po moje ne bi zgražali, če bi se to zgodilo kateri od manj pomembnih držav. Saj tako ali tako niso pomembne. Ne pa da bi recimo razmislili, da tu ne gre za pretirano politiko, ampak predvsem za spoštovaje ljudi, ki niso bili nič krivi, če se je neki fanatik spomnil, da bi bilo kul spodkopati zahodno samozavest in način življenja.
Pomislite, kako bi počutili, če bi eno tako letalo treščilo v BTC in bi sesulo vse.
Sicer je pa lahko udrihati po stvareh, če se le da.
metrodusa.blogspot.com

Thomas ::

Tudo 502 muslimana sta umrla takrat.

Koncu koncev - prav tako zločin proti njim je bil to.

Koliko nas, ki smo tukaj na Slotechu je bilo že kdaj tam? Slovencev? Imeli smo srečo, da ravno takrat nihče.

Spakovanje cinikov je totalno neumestno.


Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Odin ::

Jaz sem bil malo več kot 1 leto pred nesrečo točno pred WTCjem. Moram rečt, da mam še zdaj cmok v grlu, ko gledam tv.

Ziga Dolhar ::

Ajojmene, ko začnete omenjat "nihče ni bil Slovenc", mi gre na bruhanje. Res. Ali imam s človekom 10 km severneje (avstrija) res manj skupnega kot s sosedom 10 metrov vzhodneje?

Luka Percic ::

Ma mene moti to, ker se Američanom posebej klanjamo. Samo pomislite kaj bi se zgodilo če bi bila nesreča drugje- pa bodimo banalni v btc-ju pa bi umrlo enako število ljudi. Hm, pomislite kaj bi amerika naredila?
Tudi ne govorim o tem da je potrebno teroriste pohvalt. Saj pravim sožalja vredna zadeva, vendar osebno bi raje videl da bi tako zvonili slovencem padlim v 2.svetovni vojni.

Ikarus ::

Mah, pretiravaš. Če bi naši to naredili samoiniciativno, bi ti dal še deloma prav, tako je pa vse skupaj povsem korektno: njihov veleposlanik je zaprosil naše cerkvarje, če lahko v spomin na žrtve pokažejo neko simbolično gesto. Če bi jih zavrnili, bi bilo to nesramno.

Če bi porušili rimski kolosej s par tisočimi ljudmi, bi ravno tako lahko zvonili ob letu osorej na njihovo prošnjo. Nič lizunstva.

Pa še nekaj je: opletati z lizunstvom in podobnimi negativnimi predsodki je lahko (Tomi) - vendar Slovenija ni izoliran otok niti nima bogvekakšnega vpliva na dogajanja okoli sebe, zato se mora prilagajati. Vsakič je pa treba tehtati. Če so državljani preveč primitivni in čustveni (Hrvati zadnje čase, pa mi tudi), lahko zaradi takšnih pretencioznih oznak celotna država še slabše pride skozi, kot če bi ravnala racionalno.

In kaj mi lahko pove nekdo, ki nas vzvišeno označi za lizune, o diplomatskih in kasneje gospodarskih posledicah, ki bi jih lahko utrpeli, če bi se obnašali tako pišmeuharsko? Postrani bi nas gledali tudi v Evropi - tudi Nemci, Francozi, Italijani... so imeli svoje prireditve - še bolj lizunske, kot je naše cingljanje z zvonovi.

Še malo manjka, pa bo nekdo izjavil, da so evroti lizunski in da najbolje, da zaradi tega ne gremo v EU...


Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Ikarus ()

rasta ::

Matr ste smotani. Če bi teroristi sesul BTC in bi umrlo toliko ljudi kot v Ameriki, bi tudi tukaj imeli žalno slovestnost z vsemi pomembnimi voditelji iz našega dela sveta (verjetno tudi US president).
Ko je umrla princesa Diana je tudi US president izrazil sožalje (in to med prvimi), prav tako Milan Kučan, pa ni bilo slišati nobene kritike "kakšni lizuni smo Slovenci"!

darh ::

kva ste eni kmetje ....

ni tukej fora lizunstvo, ampak odnos in pozornost.... ko slišiš da je od nekoga nekdo umru mu tudi izrečeš sožalje, vsaj upam....
Excuses are useless! Results are priceless!

R0K ::

xbite : dejstvo je, da oni nam tega NE bi naredili. Za to nevem zakaj bi mi njim.

Alexius Heristalski ::

Jah kaj čmo eni bodo zmeraj imeli protiameriško miselnost, ki je ostanek prejšnjega sistema.
Moje sožalje.

Gandalfar ::

R0K: zakaj pa ne? V primeru podobnega dogodka pri nas bi Ameriski veleposlanik v sloveniji izrazil sozalje v imenu svoje drzave katere zastopnik je tu.

Binji ::

Jp, Bush bi pa poslal telegram s sozaljem (ce bi ga) predsedniku Slovaske...:\

Sej mislm da se spomnte kaku je blo ko je biu Drnovsek pri njemu na obisku..
Kdor ne navija ni Slovenc, hej, hej, hej!

Luka Percic ::

Sožalje smo kot država izrekli že lani. To bi bilo pomojem povsem zadosti.
Bom navedel še en primer; kitajski komunisti so uničili tibet njihovo kulturo, njihove templje, vzeli so jim vsa tista bajna bogastva ki so jih tibetanci baje imeli v svojih templjih in jih v tibetu naredili za manjšino. No pa se spomnimo obiska Dalajlame v Sloveniji; obiska uradno sploh ni bilo, vendar so se vseeno (neuradno) z njim srečali Kučan in Drnovšek (zaradi javnega mnenja se ve). Slovenija ni obsodila kitajskega terorizma, niti ni dala podpore Tibetu, niti jim ni izrekla sožalja.
Američanom pa smo. Celo na obletnico smo jim zvonili.
Upam da zdaj razumete zakaj je to lizunstvo.
Je pa res da druge evropske države niso nič boljše- kvečjemu slabše.
Vendar to ni opravičilo.

Thomas ::

O tem smo že govorili. Sem povedal, da so bile pred Kitajsko intervencijo stalne in krvave vojne lam v Tibetu.

Kumunizem ni prida, vendar je morda boljši od fevdalne teokracije lam. Posebno še, če bo počasi izginil in ga bo nadomestila demokracija.

Ne maram Dalaj Lame. Homeinija tudi nisem. Za Tibet so boljši Kitajci, za Iran bi bil pa šah. IMO.

:)
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

sketch ::

Minuta tišine je bila na mestu. Če že ne zaradi 3000 Američanov (njih lahko mirno pozabimo, verjetno jih nekaj takega letno umre na cestah. ali pa od drog. ali pa so umorjeni. skratka, v povprečju ni velika izguba), pa zaradi posledic, ki so pretresle svet, od ekonomskih do političnih. Eno leto kasneje lahko IMO vidimo, da nista padla samo stolpa v WTCju - padel je tudi gospodarski razvoj, osebne svoboščine, človekove pravice in še mnogo drugih stvari. Piloti tistih letal so spremenili svet. In to je vredno te minute.

lp
s.
Adapt and overcome.

TheJack ::

Eno leto kasneje lahko IMO vidimo, da nista padla samo stolpa v WTCju - padel je tudi gospodarski razvoj, osebne svoboščine, človekove pravice in še mnogo drugih stvari.


Ampak nič od tega ni direktna posledica napada na WTC. Gospodarstvo bi šlo v recesijo tudi brez tega, osebne svoboščine in človekove pravice (v ZDA) so pa omejili ultra-desničarji na oblasti. Ljudje kot je Bush (Hitler, Stalin, Tudjman, Milošević...) pač najbolje (in najraje) vladajo ob izrednih razmerah in konstantnem ''vojnem stanju''.

Boeing ::

Citiram xbite-a: kva ste eni kmetje ...

Sožalje... a je to mogoče nekaj, z čemer se da delat biznis ?
A je ? Ni!

Torej ne vem, zakaj nebi Amerom izrekli sožalja oz. pokazali neko spoštovanje do umrlih, ne glede na to, ali bi Ameri v obratnem primeru storili enako. Verjetno bi, mogoče pa tudi nebi.

Upajte da vam tega ne bo treba nikoli izvedet.

LP

Ko segaš po zvezdah ne skrbi, če kakšno zgrešiš... Morebiti ujameš Luno...
R50e AS355n, T-Rex600FBL, T-Rex500FBL, T-Rex450FBL, Futura + JetCat 200SX

.:joco:. ::

Jst tudi ne maram Američanov, ampak to kar eni tle klobasajo je pa neumnost.

11.9.2001 je umrlo v WTC-ju 3500 ljudi. In to ne samo Američanov. Z zvonjenjem izkazujemo spoštovanje tudi do državljanov 91 držav, ki so bili ubiti tega dne.

Samo nej mi nekdo pove, če ga je to zvonenje mogoče kako oškodovalo? ... In zakaj se potem tako repenčite?
"Is science true?"
You don't get it.
Science is the process of trying to find out what's true.

Luka Percic ::

Ja, mene je oškodovalo (moralno). Nič nebi imel proti da bi zvonili žrtvam vojn, pa žrtvam terorizma, pa še kaj takega splošnega. Mi smo pa zvonili žrtvam napada na wtc(prevdusem Američanom).
Američanov tudi jazt nemaram predusem zato ker sem jim fouš. Ne samo da oni izkazujejo da so supersila, to jim pomagamo izkazovati celo mi Slovenci (z zvonenjem naprimer).
Oni so carji.
Ps: Tomas, mogoče težim ampak vseeno bi te prosu da prebereš knjigo 7 let v tibetu- saj vem da maš cajt.

Thomas ::

Cajta nimam. Sploh pa ne za tako čtivo. To ti kar lepo forget.

Tisto kar sem povedal o Tibetu zelo drži. Nobena lama - zlasti ne lama - me ne bo prepričal o nasprotnem.

Kar se pa tiče tega, da so Američani supersila - jasno da so. Zelo dobro je za vse, da toliko benevolentna supersila obstaja. To njim pomeni "večje dolžnosti kot pravice". Zato jim nima smisla niti zavidat. Sploh ne razumem, zakaj bi to motilo Slovenijo. Zaradi njih so vse "srednje" sile lepo pridne in ne bulirajo takih majhnih kot smo mi.

:)
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Luka Percic ::

Kar se tiče knjige- ni je napisal nobeden lama. Napisal jo je Nemc ki je bil nekako prisiljen v času druge svetovne vojne tam bit- malo ti razloži kako je on vidu ta fevdlizm- pa kaj tičem govort- sej je tanka.
In kot si ti rekel američani so super sila (ma ne..), kar sploh ni nujno slabo, vendar to še ne pomeni da jim moramo lizat podplate. Ali pač?

darh ::

Luka Veliki.. a mislš da se je ideja o zvonenju porodila v naših glavah ? AFAIK je Ameriški veleposlanik prosil Rodeta (kot pravim AFAIK, nism šure da lih njega) da naj zvonijo... in smo...

In sem ZIHR da nismo zvonili zato ker bi morali, ampak zato ker bi bil ŠE VEČJI BULLSHIT če bi rekli da ne bomo!!! In če tega ne razumeš, ti pač ne morem pomagat...
Excuses are useless! Results are priceless!

Thomas ::

xbite

> če tega ne razumeš, ti pač ne morem pomagat...

Ne moreš mu pomagat ... :D
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

R0K ::

Kak shit bi bil? Da bi mel pol manj šans za Nato? Eu?
Bullshit.

Glej kako bi oni ravnali v nasprotnem primeru in ne glej samo na trenutne razmire!

Ikarus ::

Saj nočem težit, ampak piše se ZVON J ENJE... če že v cajtngih ne znajo slovensko, pa naj bo vsaj tule. :)

Ziga Dolhar ::

Rok: če nekomu 'je_eš m___r', te potem skrbi usoda v službi?

Fante nima sociologije v šoli. Škoda.

m_z ::

pa dejte se mal poslušat, folk !?
mal mi slabo prhaja...

rad bi videl vse "luke velike" in njemu sortne osebke čez 5,10,mogoče-več let , ko bojo mel svojo družino, oz. nekoga k jim ful pomeni in bi za njih(-ovo zaščito) neredil vse. In potem se lepega sončnega jutra familija odpravi vsak na svoj konec "delat" --> zvečer pa ne pridejo vsi nazaj...!!! Think about that!!

Sej vem da eni res velik cajta pred kompom prebijejo, ampak zarad tega se ni treba obnašat kot da mate (poceni) silicij v glavah...

pokazal smo sočutje...
poglejte si mal discovery, še živali to počnejo...zgleda da so eni še za stopnjo nižje...žalostno...

LP


Thomas ::

Rok

> Kak shit bi bil? Da bi mel pol manj šans za Nato? Eu?
Bullshit.

Sploh ne zaslužimo bit niti v EU niti v NATO, če se ne solidariziramo z njihovimi člani. Takih ne rabijo. Banavsov ... ki nimajo osnovne kulture - ne da ne rabijo - naj se jim raje na daleč ognejo!

:|
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

ABX ::

m_z: ni o tem debata.
Vaša inštalacija je uspešno spodletela!

R0K ::

Thomas : tudi jaz tako menim. In splho nisem za to, da gremo v eno ali drugo.

Ah sej, blo je kar je blo. Sam za mene čist blesavo dejanje. Če ga pa kdo vidi drugače je pa to njegova stvar.

ABX ::

Mi je prišel v spomin en podoben dogodek.

Se spominte ko je Senna umrel. No dan prej je umrel še Roland Ratzenberger. TV o Ratzenbergerju ni zgubila niti 5 minut. Senna pa je postal svetovni heroj. Celo sodni postopek zoper Williamsa so sprožili, zaradi malomarnosti. A proti Simteku niso spregovorili niti besede pa čeprav je sredi ravnine zgubil zadnji spoiler.
Vaša inštalacija je uspešno spodletela!

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: ABX ()

Thomas ::

ROK

> In splho nisem za to, da gremo v eno ali drugo.

Aha. Ti bi da nam EU da trgovinske in druge ugodnosti kot doslej. Samo obveznosti pa ne?

NATO isto. Skrbi za mir na Balkanu, mi pa mu kažemo osle?

Naivno - najmanj.

:|

Luka Percic ::

Verjetno maste prav..
..to je nujno zlo.

Vendar to še ne pomeni da je tako prav!

Ikarus ::

Nujno zlo je tudi, ko moramo poslušati, kako je grozno in NEMORALNO, če nekdo zvoni za nekimi mrtvimi.

Neznosno lahko se je sprijazniti z enim in drugim "nujnim zlom".

Odin ::

Senni nič ne pomaga, če celi svet žaluje za njim, pa tudi če bi Williamsa spoznali za krivega.

Pravtako 3000 žrtev WTCja nič ne pomaga, če ZDA zbombadira vse države na svetu.

Solidarnost, žalovanje.. pa je stvar živih in njihovih kultur in je prav, da se tega tudi držimo.

Zakaj pa ravno zvonjenje za ZDA?
Ker je dogodek v ZDA vsaj za mene bil nekaj posebnega(v neg. smislu) in napad za naše(zahodno) življenje.

Vojne, potresi... so pa druge stvari.


Thomas ::

Ja ... tale jamrarija Luke in podobnih ... je rahlo odvratna.

Preveč sili neko globoko sovraštvo iz nje ...
za moj okus.

:)
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Tomi ::

Me prav veseli, da le večina ljudi vidi malo dlje kot do sosedovega plota in čez masko anti-amerikanizma.
Saj bi vse, ki tako udrihajo proti izražanju solidarnosti in spominu na nedolžne žrtve, vprašal, če vedo, kaj je pieteta, samo po moje bi morali pogledati v slovar (tujk)..
metrodusa.blogspot.com

rasta ::

Včasih je bila na vasi navada, da če je nekdo umrl, je moral vsaj eden iz vsake hiše priti na pogreb. Tako se je spodobilo.
Enako je danes med državami - nobena država ne more biti sama - zato se spodobi, da "poslovni partnerji" pridejo na pogreb oz. kakršnokoli slovesnost. Nekaterim tule pa gre v nos samo to ker gre za Ameriko.

Kar se pa dalajlame tiče - povabili so jo zasebniki in naša vlada nima nič s tem. Zato tudi ni bilo uradnega obiska. Sicer pa ne vem koliko bi bil tak obisk po godu izvoznikom na Kitajsko in njihovim zaposlenim, ki bi jim bilo treba razložiti zakaj so zaradi "človekovih pravic" izgubili službo.
Po taki logiki pa ne bi slovenska vlada smela sprejeti avstrijskih predstavnikov, ker kršijo (uzakonjene) pravice slovenski manjšini.

Pa Kitajska zasedba je slabša kot "fevdalizem lam", ker to niso nobeni mirovniki ampak zavojevalci. Tuji ljudje, ki ukazujejo in zatirajo domačine.
Enako je s šahom v Iranu - zakaj pa je sploh prišlo do islamske revolucije, ker se je ljudjem pod njegovo vladavino tako dobro godilo?
«
1
2


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo

Anketa: Ali naj Bush pride v Slovenijo in nagovori Slovence? (strani: 1 2 )

Oddelek: Problemi človeštva
694527 (3840) BigWhale
»

Iraq - Vietnam 21ega stoletja?

Oddelek: Problemi človeštva
432439 (1673) DavidJ
»

Podpirate vstop Slovenije v EU in NATO? (strani: 1 2 3 47 8 9 10 )

Oddelek: Loža
48021295 (16768) Vlady

Ali bodo Združene Države napadle Irak? (strani: 1 2 3 441 42 43 44 )

Oddelek: Loža
215556021 (33974) Tomi
»

imuniteta ameriških vojakov? (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Loža
1537418 (5753) Thomas

Več podobnih tem