» »

obstajam že od vedno

obstajam že od vedno

1
2
»

AmokRun ::

1+1=2 je samo simbolni zapis, ki se lahko spreminja.
Ampak, če imam v levi in desni roki po eno jabolko, imam v rokah 100% dve jabolki.
Lahko čez 154 let spremenimo aksiom in bo 1+1=14, ampak tudi takrat bom imel v rokah 100% isto število jabolk.

Matev ::

Druge predpostavke ne moreš postavit s popolno gotovostjo.

si 100% prepričan?

Pegaz ::

Ne.

There is no such thing as absolute certainty, but there is assurance sufficient for the purposes of human life.
-- John Stuart Mill

si 100% prepričan o tej izjavi ki si jo podal?

.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Matev ()

Pegaz ::

Sem mislil, da boš dojel.

Ničesar ne moreš vedeti s popolnim prepričanjem in da vedno obstaja nek dvom.

Trditev dopušča možnost, da sama ne drži. Kaj več kot to pa že ne.

sprasujem ::

Ne spominjam se svojega rojstva, torej obstajam večno?
Kamorkoli seže moj spomin sem živ. Na potnem listu imam sicer napisan datum rojstva, ampak kdo pravi, da ni izmišljen? Tudi starši in sorodniki mi pravijo, da sem rojen. Ampak kaj pa, če sem jaz edina resnična in večna oseba na poti do resnice, oni pa so le lutke v rokah neke višje entitete?

Kaj pa spanec? Približno tistih 8 ur si popolnoma nedejaven za družbo. Spiš lahko brez sanj in si takrat še zase popolna nula, tudi če sanjaš pa čas mine kot bi trenil in lahko doživljaš popolnoma drug svet.

Jaz iz tega sklepam da obstajajo drugi svetovi, brez časovne dimenzije, ki so zatorej večni. Čeprav spomin vanje lahko seže alipa ne.

PaX_MaN ::

Moj Bog pravi, da ti ne obstajaš od vedno, zato nimaš prav.

823483 ::

Ne spominjam se svojega rojstva, torej obstajam večno?
Kamorkoli seže moj spomin sem živ. Na potnem listu imam sicer napisan datum rojstva, ampak kdo pravi, da ni izmišljen? Tudi starši in sorodniki mi pravijo, da sem rojen. Ampak kaj pa, če sem jaz edina resnična in večna oseba na poti do resnice, oni pa so le lutke v rokah neke višje entitete?

Kaj pa spanec? Približno tistih 8 ur si popolnoma nedejaven za družbo. Spiš lahko brez sanj in si takrat še zase popolna nula, tudi če sanjaš pa čas mine kot bi trenil in lahko doživljaš popolnoma drug svet.

Jaz iz tega sklepam da obstajajo drugi svetovi, brez časovne dimenzije, ki so zatorej večni. Čeprav spomin vanje lahko seže alipa ne.

Čas je relativen. Za razlago njegovega subjektivnega dojemanja ne potrenujemo nobenih dimenzij. Kaj sploh čas je? Saj ga niti meriti ne znamo. Lahko ga ponazorimo s hitrostjo elektromotorčka, ki vrti kazalce, hitrostjo proženja vzmeti, ki premika kazalce na uri, s številom oscilacij kvarčnega kristala ipd.

@PaX_MaN
Moj tudi.

sprasujem ::

Dobro,z besedo večno sem morda pretiraval, sam če tvoj bog dopušča sanje,v katerih ne moreš meriti časa kakorkoli, potem je čas nedoločljiv. Potem lahko z izrazi večno, trenutno ... itd opriram po želji.

Zgodovina sprememb…

koyotee ::

sam res, kako si že od vedno, če pa časa ne zaznavaš?
Rear DVD collector!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!

torej obstajam večno?

vse bolj se mi dozdeva, da si od včeraj

koyotee ::

nejc@, kok si star? 16? Sej v teh letih ti najbrž marsikaj ni jasno ;)
Rear DVD collector!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!
1
2
»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Bela, zelena in modra soba (strani: 1 2 3 484 85 86 87 )

Oddelek: Znanost in tehnologija
4303211917 (59723) rh^
»

2045: Avatar project (strani: 1 2 3 4 )

16029932 (27202) guest #44
»

Vprašajte Saladina - Bog part deus (strani: 1 2 3 49 10 11 12 )

Oddelek: Problemi človeštva
59431355 (19823) donfilipo
»

Tehtni in verodostojni argumenti da je zavest produkt koherentnega delovanja živčnih (strani: 1 2 )

966661 (4889) drejc

Več podobnih tem